Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tjarko Evenboer

Tjarko Evenboer is een inmiddels bekende schrijver van christelijke thrillers naast het bekende boek de Vloed, over de zondvloed en de tijd van Noach.

Tjarko Evenboer schrijft christelijke thrillersTjarko Evenboer (1983) is een Nederlands cartoonist, illustrator, auteur, scenarist en grafisch ontwerper. Tjarko is woonachtig in Zwolle.

Sinds 2003 tekent Evenboer samen met Eelke de Blouw de cartoonreeks Evert Kwok. Het duo plaatst vrijwel elke week een nieuwe cartoon op zijn eigen website en publiceert de cartoons daarnaast via Facebook en Twitter. De cartoons zijn onder andere gepubliceerd in de CITO toets, de lesmethode Nieuw Nederlands van Noordhoff Uitgevers en een aantal kranten en magazines.

Na zijn studie communicatie in Leeuwarden werkte Evenboer enkele jaren als grafisch vormgever bij diverse bedrijven. In 2005 startte hij met studiegenoot Eelke de Blouw een vormgevingsbureau. Zijn bedrijf houdt zich bezig met grafische vormgeving, illustratie en webdesign, waarbij Tjarko zich heeft gespecialiseerd in illustratie en cartoons.

Sinds 2011 schrijft Evenboer o.a. verhalen voor de Donald Duck. Zijn eerste scenario werd in 2013 in het weekblad gepubliceerd.

]h2]Hieronder een overzicht van de boeken van Tjarko Evenboer die verschenen bij Uitgeverij Gideon. [/h2]

Vuurvliegen

Vuurvliegen is de tweede thriller van Tjarko Evenboer. Een meeslepende pageturner die de lezer laat balanceren op de flinterdunne grens tussen fantasie en realiteit. Een thriller over schilderkunst – in zowel haar meest zuivere als haar meest dodelijke vorm.

Auteur Tjarko Evenboer werd bekend door het boek de Wereldwijde Vloed, waarna hij een roman schreef: Als stenen getuigen.

Vuurvliegen Evenboer, Tjarko
€ 22,50
voorraad onbekend
De stenen getuigen

De Amsterdamse rechercheur Roderik Frederiks is een nuchtere rationalist en een ontembare workaholic.

Wanneer hij de leiding krijgt over een onderzoek naar de raadselachtige moord op hoogleraar Engelbert van Ameide stuit hij op een mysterie dat zijn hele leven overhoop gooit. Wat heeft de dood van deze man te maken met een serie verloren gewaande kleitabletten en een archeoloog die omkwam in de jaren zeventig?

Noodgedwongen slaat Roderik de handen ineen met de dochter van het slachtoffer. Er wordt een koortsachtige zoektocht geopend die hen via een Joods familiegeheim, een middeleeuwse boekrol en een Antwerps monumentaal pand naar Turkije leidt.

Maar hoe dieper Roderik in de tentakels van de zaak verstrengeld raakt, hoe sterker de werkelijkheid om hem heen begint te veranderen. Wie of wat achtervolgt hem? En welke onzichtbare krachten proberen grip op hem te krijgen?

De Stenen Getuigen is een meeslepende thriller waarin wetenschap, historie, religie en spiritualiteit met elkaar verweven zijn.

Auteur Tjarko Evenboer schreef eerder de christelijke non-fictie bestseller De Wereldwijde Vloed .

Bevat: 793 pagina's!

Recensie Reformatorische Dagblad 29-7-2016

De stenen getuigen Evenboer, Tjarko
€ 24,95
voorraad onbekend
Wereldwijde vloed

De wereldwijde vloed neemt de lezer mee op een spannende ontdekkingsreis naar de oorsprong van de mensheid. Waar komen wij mensen vandaan? Wie zijn onze verste voorouders? En wat heeft een wereldwijde vloed hiermee te maken?

De ontdekkingsreis die dit boek beschrijft is spannend, omdat de auteur het lef heeft gehad nu eens niet de natuurwetenschap als uitgangspunt te nemen. In dit boek geen verhalen over gefossiliseerde planten en dieren, aardlagen en geologie. Dit boek bekijkt de vroegste geschiedenis van de mensheid door de bril van de volksverhalen en mythologieën van volken van over de gehele wereld. En wat blijkt... deze overleveringen vertonen opvallend veel overeenkomsten met de verhalen die we terugvinden in de Bijbel, in Genesis 1 tot en met 11.

Auteur Tjarko Evenboer laat in dit boek een origineel historisch licht schijnen op het scheppingsverhaal, de zondeval van Adam en Eva, de zondvloed en de toren van Babel. Ook schrijft hij over zaken als het ontstaan van religies, de oorsprong van de indianen en vroege migraties naar Amerika.

Een intrigerend boek dat raakt aan de kern van ons bestaan.

'Dit is één van de meest wonderlijke boeken die ik ooit heb gelezen. Veel puzzelstukjes uit de Bijbel blijken plotseling goed in elkaar te passen en veel vragen worden beantwoord.'

Ben Hobrink, auteur van Moderne wetenschap in de Bijbel

'Eén van de beste boeken die ik in mijn collectie heb, en tevens een overzichtelijk naslagwerk. De schrijver heeft diep gegraven in het verleden en laat op sprankelende wijze het boek Genesis nog duidelijker tot mijn verbeelding spreken.'

Johan Huibers, arkbouwer en auteur van Laat je droom varen

Tjarko Evenboer (1983) is bijbelonderzoeker, ontwerper en cartoonist. Hij groeide op in de achterhoek en woont in Zwolle. Hij studeerde Communicatie in Leeuwarden en begon in 2005 met een studiegenoot een eigen bedrijf in vormgeving en illustratie. De wereldwijde vloed is zijn eerste boek. Het boek heeft ook een eigen site: www.dewereldwijdevloed.nl.

Leesfragment hoofdstuk 1 wereldwijde vloed

Wereldwijde vloed Evenboer, Tjarko
€ 19,95
voorraad onbekend