Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

TOP 10 christelijke kinderboeken

Bij Ichthusboekhandel verkopen we graag kinderboeken. Daarom vinden we het leuk om ook van de Christelijke kinderboeken top 10 elke maand een toplijstje te geven.

In dit overzicht verwerken wij elementen uit de Top 10 van de christelijke Kinderboeken van de Brancheorganisatie voor het Christelijke boek en onze eigen verkoopaantallen.

U vindt een actueel overzicht van Christelijke kinderboeken, HIER en daar voor KInderbijbels

Papa waar blijf je
Papa waar blijf je Weerd, Willemijn de
€ 11,99
voorraad onbekend
Op wereldreis

Op wereldreis is het actieboek voor de middenbouw van de christelijke kinderboekenmaand 2019 en is geschreven door Liesbeth van Binsbergen. De ondertitel is scouts in actie.

Lau weet niet zo goed wat hij zich moet voorstellen bij het thema van het scoutingweekend. Samen met zijn vrienden Luuk en Laila komt hij er al snel achter dat ze inderdaad 'op wereldreis' gaan. Met de Zwarte Hand op hun hielen doen ze hun best om alle puzzelstukjes van de schatkaart te vinden. Onderweg ontdekt Lau iets vreemds in het bos. Moet hij zijn geheim delen? En lukt het om uiteindelijk de schat ook echt te vinden?

Stap maar in, ga mee op reis! Onderweg leer je meer over allerlei landen in de wereld en de mensen die er wonen, en natuurlijk ook over de scouting

Het actieboek op wereldreis is 96 pagina's dik en bedoeld voor de groep van 6-9 jarigen

Op wereldreis Binsbergen, Liesbeth van
€ 11,99
voorraad onbekend
Prentenbijbel

De Prentenbijbel van Marijke ten Cate is de meest verkochte kinderbijbel van dit moment. Het is een prachtige, geïllustreerde kinderbijbel met grote platen. De combinatie van grote prenten en compacte, begrijpelijke teksten door verschillende auteurs maken deze bijbel bijzonder geschikt als kinderbijbel. Bij Ichthusboekhandel is altijd de nieuwste druk op voorraad online in de webshop of in één van de winkels!

INKIJKEXEMPLAAR PRENTENBIJBEL MARIJKE TEN CATE

De verhalen in de Prentenbijbel worden verteld door de bijzondere illustraties, die pagina vullend zijn, aangevuld met begrijpelijke teksten. De Bijbelse prenten worden op een unieke wijze verbonden met een eenvoudig en aansprekend verhaal. Verhalen met korte teksten en op kinderen gerichte taal. In de nieuwste editie staan er acht nieuwe verhalen bij. Onder meer over Jakob en Esau, Koningin Ester, de doop van Jezus en de bruiloft in Kana.

De Prentenbijbel telt in totaal 36 Bijbelverhalen en vormt voor kinderen van 0 tot 6 jaar een heel mooie en leuke kennismaking met verhalen uit de Bijbel.

De verhalen in de Prentenbijbel werden geschreven door bekende schrijvers van vertrouwde christelijke kinderboeken:

* Liesbeth van Binsbergen,
* Bram Kasse,
* Lijda Hammenga,
* Vrouwke Klapwijk,
* Nelleke Scherpbier en
* Bert Wiersema.

Marijke ten Cate maakte alle prachtige illustraties. De illustraties in de Prentenbijbel zijn geschilderd in warme, heldere kleuren en laten veel (leuke en originele) details zien. Een aantal bestaande verhalen is uitgebreid met extra illustraties. Op boeiende wijze vertellen tekst en illustratie samen zo de tijdloze Bijbelse verhalen.

In het Oude Testament komen naast de bekende verhalen over Noach en Daniël ook minder bekende verhalen aan bod, zoals de herbouw van de muren van Jeruzalem onder leiding van Nehemia.

Het deel over het Nieuwe Testament vertelt o.a. de verhalen over de geboorte en het leven van Jezus, Zacheus, de reizen van Paulus en de visioenen van Johannes.

Waarom zou u de Prentenbijbel kopen voor uw kind of kleinkind:

* ideaal als cadeau voor ouders en kind bij geboorte, doop of opdragen of als verjaardagscadeau;
* uitstekend geschikt voor gebruik in kleutergroepen en zondagsscholen;
* verrijkend in kringvertellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bij Ichthusboekhandel kunt u de Prentenbijbel inzien in de winkels. De Prentenbijbel van Marijke ten Cate is eenvoudig online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl te bestellen.

Prentenbijbel Cate, Marijke ten
€ 29,95
voorraad onbekend
Luikjesbijbel

Het kartonboek De Luikjesbijbel laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de Bijbel op een speelse en vrolijke manier.

Dertien van de meest geliefde verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden naverteld, waaronder het kerst- en het paasverhaal.

Dankzij de vrolijke illustraties en de speelse luikjes zullen peuters deze kinderbijbel keer op keer willen lezen.

Een leuk idee als cadeau bij doop of opdragen, geboorte of een ander heuglijk feit.

Luikjesbijbel Berghof, Michael
€ 12,99
voorraad onbekend
Waar is schaapje?

Waar is schaapje? is het nieuwste boekje in de lijn van de Babybijbel en is geschreven door de bekende kinderboekenauteur Corien Oranje. Samen met je kind ga op zoek met de herder naar het verloren schaapje. Sla de luikjes open en ontdek waar het schaapje zich heeft verstopt.

Jonge kinderen houden van luikjesboeken. De verrassing van het openslaan van de flapjes leidt keer op keer tot een reactie. En als het schaapje gevonden wordt, is de blijdschap van het gezichtje af te lezen.

Corien Oranje schreef ook bij dit verhaal weer een nieuwe tekst op de melodie van een bekend kinderlied. Zo leidt dit boek tot nog meer interactie en een mooie momenten tussen ouder en
kind.

Geschikt als cadeau voor diverse gelegenheden, zoals doop of opdragen, kraamvisite of bijvoorbeeld een eerste verjaardag!

Waar is schaapje? Oranje, Corien
€ 9,95
voorraad onbekend
Ark van Noach

Een kartonboekje met het bijbelverhaal over Noach voor de allerkleinsten, vanaf anderhalf jaar.

De eenvoudige tekst is van de hand van Laura Zwoferink, auteur van de serie Kijk en Luister.

Met mooie tekeningen van Jaap Kramer.

Ark van Noach Zwoferink, Laura
€ 5,50
voorraad onbekend
Kinderbijbel HSV

De Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling (HSV) met mooie illustraties van Marjolein Hund en veel achtergrondinformatie is volop leverbaar bij Ichthusboekhandel.

De verhalen in de Kinderbijbel Herziene Statenvertaling liggen qua taalgebruik, sfeer en theologie dichtbij de HSV-vertaling en zijn heel goed geschikt om voor te lezen aan tafel of bij het slapengaan.

INKIJKEXEMPLAAR KINDERBIJBEL HERZIENE STATENVERTALING (HSV)

De prachtige illustraties van Marjolein Hunt brengen de verhalen dichterbij. Naast de Bijbelse geschiedenissen bevat deze bijbel ook teksten om te leren, vragen om over door te praten en kernwoorden die uitleg krijgen.

De bekende kinderboekenauteurs Liesbeth van Binsbergen, Ronald Kalkman en Willemijn de Weerd zorgen voor de vertellingen.

Bij elk verhaal treft u aan:

* Een tekst uit de Herziene Statenvertaling om te lezen en aan te leren
* Vragen om samen over door te praten
* Warme en sfeervolle illustratie

Het geheel van deze kinderbijbel kenmerkt zich door aandacht voor de doorgaande lijn van de heilsgeschiedenis. Bij een aantal verhalen wordt een kernwoord uit de geloofsleer uitgelegd, zoals hoop, bekering, wonder.

De HSV Kinderbijbel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar. Daarmee ligt ze in het gebruik voor de Gespreksbijbel, de de letterlijke tekst volgt van de HSV en voor de kinderen vanaf 8 jaar een prima opstap vormt.

De voornaamste meerwaarde van de Kinderbijbel Herziene Statenvertaling is dat je als gezin niet alleen de losse op zichzelf staande verhalen leest, maar de rode lijn van de geschiedenis van Gods volk in de Bijbel volgt.

De kinderbijbel bij de HSV bestellen of kopen kan online bij Ichthusboekhandel of u kunt langs gaan bij één van de winkels.

De verhalen in deze Kinderbijbel zijn zo prachtig verteld en brengen het Evangelie zo dichtbij! Met veel verwondering en dankbaarheid heb ik de verhalen gelezen. De illustraties van Marjolein Hund zijn heel verrassend en vol inhoud. Ze voegen iets toe aan de vertellingen. Het wordt een prachtige Bijbel voor ouder én hun jonge kinderen om samen uit te lezen
- Nieske Selles-ten Brinke

Kinderbijbel HSV Herziene Statenvertalin g
€ 32,50
voorraad onbekend