Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

TOP 10 christelijke kinderboeken

Bij Ichthusboekhandel verkopen we graag kinderboeken. Daarom vinden we het leuk om ook van de Christelijke kinderboeken top 10 elke maand een toplijstje te geven.

In dit overzicht verwerken wij elementen uit de Top 10 van de christelijke Kinderboeken van de Brancheorganisatie voor het Christelijke boek en onze eigen verkoopaantallen.

U vindt een actueel overzicht van Christelijke kinderboeken, HIER en daar voor KInderbijbels

Papa waar blijf je
Papa waar blijf je Weerd, Willemijn de
€ 11,99
voorraad onbekend
Op wereldreis

Op wereldreis is het actieboek voor de middenbouw van de christelijke kinderboekenmaand 2019 en is geschreven door Liesbeth van Binsbergen. De ondertitel is scouts in actie.

Lau weet niet zo goed wat hij zich moet voorstellen bij het thema van het scoutingweekend. Samen met zijn vrienden Luuk en Laila komt hij er al snel achter dat ze inderdaad 'op wereldreis' gaan. Met de Zwarte Hand op hun hielen doen ze hun best om alle puzzelstukjes van de schatkaart te vinden. Onderweg ontdekt Lau iets vreemds in het bos. Moet hij zijn geheim delen? En lukt het om uiteindelijk de schat ook echt te vinden?

Stap maar in, ga mee op reis! Onderweg leer je meer over allerlei landen in de wereld en de mensen die er wonen, en natuurlijk ook over de scouting

Het actieboek op wereldreis is 96 pagina's dik en bedoeld voor de groep van 6-9 jarigen

Op wereldreis Binsbergen, Liesbeth van
€ 11,99
voorraad onbekend
Plan B (actieboek 2019)

Plan B is het actieboek in het kader van de christelijke Kinderboekenmaand 2019 en is geschreven door Leanne van Spronsen. Het boek is bedoeld voor de bovenbouw en vertelt een verhaal over wanneer familie soms in een ander land woont.

Eindelijk vakantie. Emilia's ouders zijn gescheiden en samen met haar moeder reist ze voor twee weken af naar Spanje.

Daar gaat ze logeren bij haar grootouders. Maar als het weer tijd is om naar huis te gaan rijdt mama niet zoals het plan was naar het vliegveld om terug te vliegen, maar naar …

Ineens kan niemand Emilia meer bereiken. Waar is ze? En waar is haar moeder?

Plan B (actieboek 2019) Spronsen, Leanne van
€ 5,95
voorraad onbekend
Babybijbel Knisperboekje

Het Babybijbel knisperboekje heeft een perfecte aansluiting bij de belevingswereld van jonge kinderen. De illustraties van Marieke Ten Berge nu op heerlijk zacht materiaal. Corien Oranje zorgde voor de teksten.

Op basis van Psalm 139 schreef Corien Oranje een nieuwe liedtekst op de melodie van het liedje: Hoofd Schouders, Knie en Teen.

Het Babybijbel knisperboekje is leuk cadeau bij doop, geboorte of opdragen. Ook voor oduers die de Babybijbel al hebben is dit een geweldige aanvulling om echt samen een boek te lezen.

Babybijbel Knisperboekje Oarnje, Corien en Marieke ten Berge
€ 9,95
voorraad onbekend
Prentenbijbel

De Prentenbijbel van Marijke ten Cate is op dit moment de meest verkochte kinderbijbel. Het is een prachtige, geïllustreerde kinderbijbel met grote platen. De combinatie van grote prenten en compacte, begrijpelijke teksten door verschillende auteurs maken deze bijbel bijzonder. Nieuwste druk op voorraad!

INKIJKEXEMPLAAR PRENTENBIJBEL

De verhalen in de Prentenbijbel worden vooral verteld door de bijzondere illustraties, die pagina vullend zijn. Deze Bijbelse prenten worden gecombineerd met een eenvoudig en aansprekend verhaal bestaande uit korte teksten en op kinderen gerichte taal. In de nieuwste editie staan er acht nieuwe verhalen bij. Onder meer over Jakob en Esau, Koningin Ester, de doop van Jezus en de bruiloft in Kana.

De Prentenbijbel telt in totaal 36 Bijbelverhalen en vormt voor kinderen van 0 tot 6 jaar een heel mooie en leuke kennismaking met verhalen uit de bijbel.

De verhalen in de Prentenbijbel werden geschreven door bekende schrijvers van christelijke kinderboeken:

* Liesbeth van Binsbergen,
* Bram Kasse,
* Lijda Hammenga,
* Vrouwke Klapwijk,
* Nelleke Scherpbier en
* Bert Wiersema.

Marijke ten Cate verzorgde alle prenten.

Marijke ten Cate maakt prachtige illustraties. De illustraties in de Prentenbijbel zijn geschilderd in warme, heldere kleuren en laten veel (leuke en originele) details zien. Een aantal bestaande verhalen is uitgebreid met extra illustraties. Op boeiende wijze vertellen tekst en illustratie samen zo de tijdloze Bijbelse verhalen.

In het Oude Testament komen naast de bekende verhalen over Noach en Daniël ook minder bekende verhalen aan bod, zoals de herbouw van de muren van Jeruzalem onder leiding van Nehemia.

Het deel over het Nieuwe Testament vertelt o.a. de verhalen over de geboorte en het leven van Jezus, Zacheus, de reizen van Paulus en de visioenen van Johannes.

Waarom de Prentenbijbel kopen:

* ideaal als cadeau voor ouders en kind bij geboorte, doop of opdragen of als verjaardagscadeau;
* uitstekend geschikt voor gebruik in kleutergroepen en zondagsscholen;
* verrijkend in kringvertellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Prentenbijbel van Marijke ten Cate is inmiddels een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap. Ichthusboekhandel heeft altijd de nieuwste druk in huis die een vervanging is van de de vorige druk: met het ISBN 9789089120380.

Bij Ichthusboekhandel kunt u altijd de Prentenbijbel inzien in de winkels. De Prentenbijbel is online uiteraard ook gewoon bij Ichthusboekhandel te bestellen.

Prentenbijbel Cate, Marijke ten
€ 29,95
voorraad onbekend
Luikjesbijbel

Het kartonboek De Luikjesbijbel laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de Bijbel op een speelse en vrolijke manier.

Dertien van de meest geliefde verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden naverteld, waaronder het kerst- en het paasverhaal.

Dankzij de vrolijke illustraties en de speelse luikjes zullen peuters deze kinderbijbel keer op keer willen lezen.

Een leuk idee als cadeau bij doop of opdragen, geboorte of een ander heuglijk feit.

Luikjesbijbel Berghof, Michael
€ 12,90
voorraad onbekend
Waar is schaapje?
Waar is schaapje? Oranje, Corien
€ 9,95
voorraad onbekend
Ark van Noach

Een kartonboekje met het bijbelverhaal over Noach voor de allerkleinsten, vanaf anderhalf jaar.

De eenvoudige tekst is van de hand van Laura Zwoferink, auteur van de serie Kijk en Luister.

Met mooie tekeningen van Jaap Kramer.

Ark van Noach Zwoferink, Laura
€ 5,50
voorraad onbekend
Kinderbijbel Herziene Statenvertaling

De Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling (HSV) met mooie illustraties van Marjolein Hund en veel achtergrondinformatie is volop leverbaar bij Ichthusboekhandel.

De verhalen in de Kinderbijbel Herziene Statenvertaling liggen qua taalgebruik, sfeer en theologie dichtbij de HSV-vertaling en zijn heel goed geschikt om voor te lezen aan tafel of bij het slapengaan.

INKIJKEXEMPLAAR KINDERBIJBEL HERZIENE STATENVERTALING (HSV)

De prachtige illustraties van Marjolein Hunt brengen de verhalen dichterbij. Naast de Bijbelse geschiedenissen bevat deze bijbel ook teksten om te leren, vragen om over door te praten en kernwoorden die uitleg krijgen.

De bekende kinderboekenauteurs Liesbeth van Binsbergen, Ronald Kalkman en Willemijn de Weerd zorgen voor de vertellingen.

Bij elk verhaal:
- Een tekst uit de Herziene Statenvertaling om te lezen en aan te leren
- Vragen om samen over door te praten
- Warme en sfeervolle illustratie

Het geheel van deze kinderbijbel kenmerkt zich door aandacht voor de doorgaande lijn van de heilsgeschiedenis. Bij een aantal verhalen wordt een kernwoord uit de geloofsleer uitgelegd, zoals hoop, bekering, wonder.

De HSV Kinderbijbel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar. Daarmee ligt ze in het gebruik voor de Gespreksbijbel, de de letterlijke tekst volgt van de HSV en voor de kinderen vanaf 8 jaar een prima opstap vormt.

De voornaamste meerwaarde van de Kinderbijbel Herziene Statenvertaling is dat je als gezin niet alleen de losse op zichzelf staande verhalen leest, maar de rode lijn van de geschiedenis van Gods volk in de Bijbel volgt.

De kinderbijbel bij de HSV bestellen of kopen kan online bij Ichthusboekhandel of u kunt langs gaan bij één van de winkels.

De verhalen in deze Kinderbijbel zijn zo prachtig verteld en brengen het Evangelie zo dichtbij! Met veel verwondering en dankbaarheid heb ik de verhalen gelezen. De illustraties van Marjolein Hund zijn heel verrassend en vol inhoud. Ze voegen iets toe aan de vertellingen. Het wordt een prachtige Bijbel voor ouder én hun jonge kinderen om samen uit te lezen
- Nieske Selles-ten Brinke

Kinderbijbel Herziene Statenvertaling
€ 30,99
voorraad onbekend