Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Top 10 christelijke kinderboeken

Bij Ichthusboekhandel verkopen we graag kinderboeken. Daarom vinden we het leuk om ook van de Christelijke kinderboeken top 10 elke maand een toplijstje te geven.

In dit overzicht verwerken wij elementen uit de Top 10 van de christelijke Kinderboeken van de Brancheorganisatie voor het Christelijke boek en onze eigen verkoopaantallen

Beroep onder de loep

Een boek speciaal voor meiden in de bovenbouw. Kleurrijk is het boek 'Beroep onder de loep' vormgegeven. Er staan veertig vrolijke interviews in met vrouwen met allerlei verschillende beroepen, een aantal zijn: Soja Silver, Sharon Kips, Eline Hoogenboom en Anna van der Breggen.

Dit boek is heel geschikt om meiden te helpen oriënteren welk beroep ze later willen kiezen. Het verdiept en verbreedt hun kijk op het beroep. Er komt een divers aanbod aan beroepen lang in dit boek, niet allen de stoere beroepen zoals automonteur of brandweervrouw. Er wordt veel aandacht aan de motivatie gegeven en het benadrukt dat iedere functie belangrijk is. Het maakt niet uit of je kort of lang voor een beroep moet studeren, iedere functie is belangrijk. Het boek probeert op een positieve manier meiden met hun talenten aan de slag te laten gaan. Met een klein testje worden de meiden alvast in de goede richting geleid.

Beroep onder de loep Helden, Judith van
€ 17,50
voorraad onbekend
Ik wil je nooit vergeten

'Ik wil je nooit vergeten' is een troostrijk prentenboek voor kinderen die een dierbare verloren hebben. Een jong meisje heeft iemand verloren van wie ze heel veel houdt. Ze maakt een doos waarin ze momenten en herinneringen verzamelt, en ze vertelt over hoe ze zicht voelt.

Achterin het boek vind je meer informatie en tips om kinderen verder te helpen in hun rouwproces. Dit prentenboek maakt rouw bespreekbaar en helpt om het gesprek met kinderen aan te gaan. Door het unieke perspectief is het een universeel verhaal, dat gelezen kan worden bij het overlijden van een vriend, familielid of zelfs een huisdier.

Ik wil je nooit vergeten Rowland, Joanna; Baker, Thea
€ 14,99
voorraad onbekend
Dikke juf Fiep

De Dikke juf Fiep bevat vier spannende verhalen van Corien Oranje die eerder in boekvorm verschenen zijn, maar al jaren niet meer te krijgen waren. Met twee verhalen op M3-niveau en twee op E3-niveau is deze verhalenbundel heel geschikt voor beginnende lezers die van grapjes en van avontuur houden!

De verhalen (eerder verschenen als losse boeken) in deze bundel zijn:

* juf in de pan (Avi-M3)
* bom in de klas (Avi-M3)
* geef juf aan mij! (Avi-E3)
* ga niet in dat gat! (Avi-E3)

Dikke juf Fiep Oranje, Corien
€ 14,90
voorraad onbekend
Huize fluitekruid

Huize Fluitekruid, is een leuk boek voor meiden vanaf 10 jaar door Ingrid Medema.

Hoi! Ik ben Meggie (je spreekt de g uit zoals de g in google) en ik ben 11 jaar. Ik ben net verhuisd naar een GROOT OUD HUIS aan de rand van een dorp. Boven de deur van ons huis staat met sierlijke letters Fluitekruid geschreven. Mijn ouders willen dit huis helemaal gaan opknappen. Maar ik houd me in deze zomervakantie bezig met andere dingen. Er zijn GEHEIMEN in en rond ons oude huis te vinden... Een geheimzinnige HUURSTER, raadselachtige TEKENS en verborgen SCHUILPLAATSEN. Ik wil de raadsels oplossen, allemaal...

Help jij Meggie mee? Lees dan dit eerste deel in de serie 'Huize Fluitekruid'.

Huize fluitekruid Medema, Ingrid
€ 12,95
voorraad onbekend
De tijdmachine van Oom Boaz

Het is vakantie. Wouter en zijn zusje Jasmijn gaan logeren bij hun oom Boaz op de boerderij, waar altijd iets te beleven is. Boaz is niet alleen boer, maar ook uitvinder!

Hij heeft een tijdmachine uitgevonden en samen met Wouter en Jasmijn gaat hij 4.000 jaar terug in de tijd naar de tijd van Noach, die in opdracht van God de ark bouwde. Jasmijn en Wouter maken nieuwe vrienden, beleven spannende avonturen met Noach en zijn grote familie en gaan op reis om de ark te bekijken.

De tijdmachine van oom Boaz is een prachtig leesboek voor kinderen vanaf 7 jaar. Al lezend worden kinderen meegenomen in het evangelie van de Here Jezus en het geweldige plan dat God heeft met jong en oud. In het boek wordt ook aandacht gegeven aan het kerstverhaal. Daarom is het ook een ideaal boek om uit te delen tijdens kerstdiensten.

De tekeningen en illustraties zijn gemaakt door Arjen Niezen van Cartoonsenzo.

De tijdmachine van Oom Boaz Aben, Marloes Jedidja
€ 11,47
voorraad onbekend
Make today sparkle

'Make today sparkle' is een creatief journal voor meiden, door Marjolein Feenstra en Marieke ten Berge.

Het komt met vragen zoals:

Hoe zag jouw dag eruit in emoticons?
Kun je je dag in vijf woorden omschrijven?
Hoe ging het op school vandaag?

In dit invulboek van Marjolein Feenstra en Marieke ten Berge kun je zestig dagen lang opschrijven hoe je dag was. Met mooie quotes, invulopdrachten en vragen is dit jouw perfecte dagboek.

Van Marjolein Feenstra verscheen eerder o.a. 'Puur! Hoe was je dagboek' en van Marieke ten Berge 'Mijn gezellige vriendenboek'.

Make today sparkle Feenstra, Marjolein; Berge, Marieke ten
€ 15,99
voorraad onbekend
De oorlog die ik eindelijk won

De Tweede Wereldoorlog is in volle gang en Ada en haar broertje Jamie zijn vanuit Londen geëvacueerd naar het landgoed van Lady Thornton.

Daar bereikt hun het bericht dat hun moeder is omgekomen bij een bombardement van de munitiefabriek waar ze werkte. Ada zelf moet geopereerd worden aan haar klompvoet. Gelukkig heeft ze Butter nog, de pony waar ze met veel plezier op rijdt. Hoelang duurt het nog tot Ada alles achter zich kan laten en vrede kan sluiten met haar verleden?

Bedoeld voor kinderen 10+

Kimberly Brubaker Bradley is een New York Times-bestsellerauteur. Eerder verscheen van haar De oorlog die mijn leven redde, waarmee ze de Newbery Honor, de Schneider Family Book Award en de Josette Frank Award won.

De oorlog die ik eindelijk won Brubaker Bradley, Kimberly
€ 17,99
voorraad onbekend
Lifeliner 2 wanhoop op de wadden

Adri Burghout komt in een nieuw deel over de Lifeliner 2 met het boek Wanhoop op de wadden.

Timo viert vakantie in de bergen. Tijdens een van zijn wandeltochten krijgt hij een telefoontje: of hij maar wil invallen bij Medic01. Medic01 vliegt vanaf vliegbasis Leeuwarden met een ambulancehelikopter voor de Waddeneilanden. Timo voelt hier wel voor, dus hij besluit op het verzoek in te gaan. Nog voor zijn eerste dienst begint, gebeurt er iets op een van de Waddeneilanden wat grote gevolgen kan hebben voor de inwoners. Door zijn invalwerk bij Medic01 raakt Timo erbij betrokken. De inzetten vanaf de Friese vliegbasis worden heel anders dan hij had kunnen denken ...

Doelgroep: Jongens en meiden vanaf 10 jaar, fans van Adri Burghout

Lifeliner 2 wanhoop op de wadden Burghout, Adri
€ 8,95
voorraad onbekend
Knoop het in je oren
Knoop het in je oren Mostert-Wensink
€ 13,50
voorraad onbekend
Stip & Roeltje  de charmante oplichter

Anne Ruhl debuteert met Stip en Roeltje en de charmante oplichter.

De altijd goed georganiseerde en propere mevrouw Stip zet alles op alles om haar droom te bereiken. Ze wil de beste poetsdiva van de wereld worden. Ondertussen staat het leven van haar chaotische en koopverslaafde zus Roeltje op zijn kop. Noodgedwongen trekt Roeltje bij Stip in.

Dan kruist ook nog eens een heel charmante man haar pad die haar hoofd en huishouden op hol brengt. Gaat het Stip lukken om vast te houden aan haar schone principes en de wedstrijd te winnen, nu niets meer volgens haar regeltjes gaat?

'Een grappig en spannend jeugdboek dat je in één ruk uitleest.'

Vanaf 10 jaar.

Anne Ruhl studeerde aan de Schrijversacademie. De charmante oplichter is haar debuut.
Naast schrijfster is Anne leerkracht op basisschool de Wadden.

Stip & Roeltje de charmante oplichter
€ 9,99
voorraad onbekend