Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

TOP 10 christelijke thrillers

Een christelijke thriller kopen of reserveren doe je bij Ichthusboekhandel.nl, de specialist als het gaat om spannende christelijke boeken.

Op zoek naar de Top 10 van de nieuwste christelijke thrillers in 2024? Alle nieuwe spannende christelijke romans zijn bij verschijnen direct leverbaar en op voorraad bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl en uiteraard in de winkels.

Recent kwamen er weer een aantal interessante nieuwe christelijke thrillers uit. We zijn benieuwd wat zij in deze top 10 gaan doen! Lees ook eens over hoe wij denken over thema's zoals vloeken, geweld en seks in spannende boeken. Onze blog over "Clean reads".

Kijk voor de meest bekende schrijvers van christelijke thrillers o.a. naar:
Terri Blackstock | Ted Dekker | Chris Fabry |Steven James | Charles Martin | Joel C. Rosenberg | Randy Singer | Ryan Steck | Amir-Tsarfati

Lees onze blog over christelijke thrillers, een volwassen genre? of kijk eens naar de Reviews van onze bezoekers.

Geef u op voor onze NIEUWSBRIEF dan wordt u regelmatig op de hoogte gehouden. (Max. 15x per jaar krijgt u dan mail van ons)

Dit overzicht van Top 10 christelijke thrillers wordt samengesteld op basis van de actuele en recente verkopen, c.q. reserveringen in de winkels van Ichthusboekhandel en online via haar webshop met elke maand tienduizenden bezoekers.

Onderstaand een overzicht van de Top 10 christelijke thrillers. Bestellen van spannende christelijke boeken is online eenvoudig via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of u kunt ze kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag en Zoetermeer.

Tegenvuur

In de nieuwe christelijke thriller 'Tegenvuur' van Ryan Steck's debuut in Nederland, is marinier Matthew Redd in afwachting van een kritieke missie als hij langs de weg stopt om een vreemdeling te helpen. Uren later wordt hij na een black-out wakker en hoort dat zijn team is weggevaagd in een hinderlaag.

Redd herinnert zich niets en kan de mogelijkheid niet ontkennen dat hij op de een of andere manier verantwoordelijk is voor het informatielek dat leidde tot een bloedbad. Hij krijgt de schuld en is gedwongen om het korps verlaten.

Terwijl hij zijn verlies onder ogen ziet, krijgt Matty een cryptische boodschap van zijn adoptievader, J. B.: 'Er komen problemen. . . . Ik heb misschien jouw hulp nodig.' Hij stuurt zijn terreinwagen naar het platteland van Montana, maar ontdekt dat J.B. dood is en dat de verklaring voor zijn dood verre van bevredigend is. Vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen, ontdekt Redd een duistere mondiale samenzwering met zijn geboorteplaats in het centrum. Hij beseft ook dat hij geen team achter zich heeft. Behalve misschien die ene die hij kan vinden onder oude vrienden, oude vijanden en/of nieuwe bondgenoten, als hij tenminste weet wie hij kan vertrouwen. .

Een verhaal over vaderschap, verleiding, verraad, hartstocht en buitengewone moed. Kan Matt Redd de vader worden, die hij niet had, toen zijn drugsverslaafde moeder aan een overdosis stierf..

Ryan Steck is een freelance redacteur, auteur en oprichter en hoofdredacteur van The Real Book Spy. Ryan is door Amazon benoemd tot 'Online Influencer' en is een vaste columnist bij CrimeReads. Geprezen als “Een van de hardst werkende, meest attente en eerlijkste recensenten die er zijn” door #1 New York Times bestsellerauteur Lisa Scottoline, heeft Steck “zich snel gevestigd als de autoriteit op het gebied van mysteries en thrillers”

Tegenvuur komt niet over als een debuut. Het heeft de actie, karakterontwikkeling en het boeiende plot van een doorgewinterde thrillerauteur.
- Joël C. Rosenberg

Tegenvuur Steck, Ryan
€ 23,99
voorraad onbekend
Uit het verre noorden deel 3 Nir Tavor

Uit het verre noorden is deel 3 in de Nir Tavor serie, een reeks Mossad thrillers door Amir Tsarfati en Steve Yohn. Mossad agent Nir Tavor en Nicole le Roux vervolgen hun weg in een dreigende wereld en zoektocht naar vrede voor Israël en elkaar.

Moskou is woedend – en zint op wraak. De spanningen bereiken een hoogtepunt. De westerse markten, die ooit van Russisch gas afhankelijk waren, proberen hun energiebehoefte nu via Israël te vervullen. Rusland is woedend en onderneemt heimelijk actie om zijn belangen te beschermen via zijn nieuwe bondgenoot Iran en de door Iran gesteunde milities.

Israëls elitestrijdkrachten en de Mossad gaan undercover en ontdekken dat het Kremlin een grote aanval op Israël voorbereidt. Op zoek naar aanwijzingen duiken Mossad-agenten Nir Tavor en Nicole le Roux in de verraderlijke onderwereld van Russische oligarchen, macht en decadentie.

Met elk gevaar dat hen belaagt, groeit Le Roux' pas gevonden, christelijke geloof. De moegestreden Nir Tavor wordt geplaagd door dromen uit zijn verleden en moet iets met de herinneringen en pijn die hij had weggestopt.

In deze opwindende christelijke thriller komt het geweld tot een uitbarsting, terwijl Nir Tavor en Nicole Le Roux er alles aan doen om een vernietigend conflict te voorkomen. Zijn ze de vijand te slim af of hebben hun daden rampzalige gevolgen? En hoe groot is de kans dat Kidon-team van Nir Tavor het overleeft wanneer onvoorziene krachten de hele operatie ontwrichten?

In de Nir Tavor serie komen levensechte ervaringen van Mossad agenten en ontwikkelingen in en rond Israël samen in een spannend boek. Een aanrader voor de vakantie.

1. Operatie Joktan, deel 1 serie Nir Tavor
2. Door misleiding deel 2 Nir Tavor serie

Uit het verre noorden deel 3 Nir Tavor Tsarfati, Amir
€ 22,95
voorraad onbekend
Genadeloos complot

In de nieuwe christelijke thriller 'Genadeloos complot' van Andrew Huff is John Cross, predikant én voormalig CIA-agent, ontzettend druk met de zorg voor zijn kleine gemeenschap in Virginia. Journaliste Christine Lewis heeft het druk met haar carrière in New York. Geen van beiden heeft nog tijd voor hun relatie, die acht maanden geleden begon toen ze samen probeerden de ontploffing van een chemische bom in de hoofdstad te voorkomen.

Maar wanneer Christine hoort dat haar stiefbroer in Texas is gearresteerd voor moord, slaan ze opnieuw de handen ineen om de waarheid over de misdaad te achterhalen. Ze raken verstrikt in een web van leugens, en het is maar de vraag of ze Texas levend zullen verlaten...

Genadeloos complot is deel 2 in de serie van John Cross. Het eerste deel is Onbreekbare eed.

Andrew Huff is de auteur van de actievolle Shepherd Suspense Series van Kregel Publications. Huff is zowel een ervaren romanschrijver als scenarioschrijver en heeft in de kerkelijke media- en entertainmentindustrie gewerkt nadat hij tien jaar als leider in een plaatselijke kerk had gediend. Momenteel noemt hij Noord-Texas zijn thuis, waar hij en zijn vrouw Jae hun twee jongens en een reddingshond opvoeden.

Genadeloos complot Huff, Andrew
€ 22,99
voorraad onbekend
Door misleiding Deel 2 Nir Tavor Serie

Het lang verwachte tweede deel in de serie van Nir Tavor door Amir Tsarfati en Steve Yohn is nu binnen. De titel is: Door misleiding. Opnieuw een spannende christelijke thriller rond een Mossad agent over nucleaire misleiding.

De Mossad heeft de plannen van Iran ontdekt om onvindbare massavernietigingswapens Israël binnen te smokkelen. De klok tikt door en agenten Nir Tavor en Nicole le Roux kunnen niet snel genoeg handelen.

Nir en Nicole komen terecht in een wervelend complot van moord, spionage en undercoververkenningen, en vechten tegen de klok om deze dreiging in het Midden-Oosten te stoppen. Naarmate ze dichter bij het gevaar komen - en dichter bij elkaar - raken ze verstrikt in een dodelijk web van geheimen. Zullen ze hun eigen leven moeten opofferen om de levens van miljoenen te beschermen?

Geïnspireerd door echte gebeurtenissen, werkten auteurs Amir Tsarfati en Steve Yohn opnieuw samen voor dit spannende vervolg op de bestseller Operation Joktan. Gevuld met gevaar, romantiek en internationale intriges, laat deze Nir Tavor-thriller een op waarheid berustend adembenemend inzicht in de levens en de plichten van Mossad-agenten zien - en levert een verhaal dat je op het puntje van je stoel zal doen zitten.

Eerder verscheen in de Niv Tavor serie de thriller: operatie Joktan deel 1

Door misleiding Deel 2 Nir Tavor Serie Tsarfati, Amir
€ 22,95
voorraad onbekend
Libië tactiek deel 5 Marcus Ryker

De Libië tactiek is het 5e deel in de Marcus Rykerserie van bestseller auteur Joel Rosenberg. Opnieuw een geopolitieke thriller van formaat, waarin de (bijna) profetische elementen opnieuw niet in ontbreken. Nu tegen de achtergrond van Libië, waar nog heel veel gebeurd met impact op het hele Midden Oosten.

Abu Nakba, de man die verantwoordelijk was voor dodelijke aanslagen in Washington D.C., Londen en Jeruzalem, is eindelijk dood. Marcus Ryker heeft de taak gekregen om op te sporen en te vernietigen wat er nog over is van de terreurgroep Kairos.

INKIJKEXEMPLAAR Libië tactiek Joel Rosenberg

Maar voordat Ryker zijn team van CIA-agenten kan mobiliseren voor hun nieuwe opdracht, suggereert een verontrustend rapport uit Libië dat niet alles is wat het lijkt. Het Amerikaanse bombardement dat het hoofdkwartier van Nakba had moeten vernietigen, lijkt nu een rampzalige vergissing te zijn geweest - en Ryker zelf kan verantwoordelijk zijn.

Nu Kairos zich opmaakt voor een grote vergeldingsactie tegen de VS, is de tijd kort en zijn er mogelijk al terreurcellen binnen de Amerikaanse grenzen. Maar Ryker kan deze dreiging pas stoppen als hij eerst zijn eigen naam zuivert, en zijn naaste bondgenoot in het Witte Huis kan hem niet langer helpen.

Marcus Ryker is verantwoordelijk. In de steek gelaten door zijn bondgenoten, moet hij snel handelen, voordat de gevolgen nog desastreuzer worden. De tijd tik, de spanning stijgt.

Joel C. Rosenberg is de oprichter van The Joshua Fund en de bestsellerauteur van de New York Times) met meer dan 1,5 miljoen exemplaren in druk. Joel Rosenberg een evangelische christen wiens moeder niet-Joods is en wiens vader een orthodox-joodse achtergrond heeft, werkte eerder met verschillende Amerikaanse en Israëlische leiders, waaronder Steve Forbes, de voormalige Israëlische vice-premier Natan Sharansky en de voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Hij is geïnterviewd in honderden radio- en tv-shows. Hij en zijn vrouw hebben vier zonen en ze wonen nu in de buurt van Washington, DC, na jaren in Israël..

Libië tactiek deel 5 Marcus Ryker Rosenberg, Joel C.
€ 24,99
voorraad onbekend
Handelaar in leugens

De christelijke thriller, "Handelaar in leugens" van Steven James, een New York Times bestseller auteur, is een ijzersterke roman over gerechtigheid en beschrijft een bloedstollende strijd tegen terroristen. Hij die al onze geheimen kent, heeft zelf zijn eigen geheim. Verwacht begin september 2023.

Wanneer Travis Brock, een hooggeplaatste Pentagon-redacteur met een fotografisch geheugen, een aanwijzing vindt voor het oplossen van de tragische brandstichting die zijn vrouw van hem heeft afgenomen, zet hij alles op het spel om de waarheid te vinden - en loopt hij het risico zichzelf daarbij te verliezen.

Met een terreuraanslag in het verschiet en een paar huurmoordenaars achter hem aan, bundelt hij zijn krachten met een afgewezen Homeland Security-agent. Samen haasten ze zich om de aanval te stoppen voordat Brock wordt geneutraliseerd door de mensen die hij het meest vertrouwt.

Van de veelgeprezen bestsellerauteur Steven James komt een slimme, ijzersterke en emotioneel resonerende thriller die vraagt: hoe ver we over de streep mogen gaan om gerechtigheid gestalte te geven.

Handelaar in leugens James, Steven
€ 24,99
voorraad onbekend
Operatie Joktan deel 1 Nir Tavor serie

Operatie Joktan is een spannende christelijke thriller van Amir Tsarfati en Steve Yohn en gaat over Israël, de Mossad en de opmaat naar de eindtijd. Voor mensen die in Gods levensveranderende beloften geloven is de thriller Operatie Joktan een boek om in één adem uit te lezen en meer zicht op Israëls betekenis te krijgen. Deel 1 in de Nir Tavor serie.

Nir Tavor is een getalenteerd agent voor de Israëlische geheime dienst, de Mossad... Nicole le Roux is een model met verborgen vaardigheden. Een terroristische aanslag brengt ze bij elkaar en vervolgens dwingt het werk ze uit elkaar - tot dat Nir en Nicole totaal onverwacht elkaar weer tegenkomen.

Maar er is geen tijd voor romantiek. Terwijl gewelddadige radicalen chaos in het Midden-Oosten trachten te creëren, moeten de twee samenwerken om deze extremisten te stoppen. Daarbij vormen Nicole's talent voor technologie en Nir's bedrevenheid in "speciale operaties" een uitstekende combinatie voor deze missies. Elke spannende stap van hun operatie brengt hen dichter bij de waarheid, dichter bij het gevaar en dichter bij elkaar....

In dit eerste deel van een nieuwe thrillerserie rond Nir Tavor putten de auteurs Amir Tsarfati en Steve Yohn uit waargebeurde gebeurtenissen en tactische inzichten die Amir leerde uit zijn tijd bij de Israëlische strijdkrachten,

Operatie Joktan is een spannende christelijke pageturner die de zegen belicht die Israël voor de wereld is, maar laat ook de onmogelijke keuzes zien waar het land voor staat.

Amir Tsarfati schreef eerder:

* Het laatste uur
* Onvoorstel vooruitzicht
* Gods Meesterplan, Israël en de gemeente
* Revealing Revelation

KOM LANGS VOOR UW EXEMPLAAR VAN OPERATIE JOKTAN BIJ ÉÉN VAN DE ICHTHUSBOEKWINKELS. (OF BESTEL ONLINE IN DE WEBSHOP VAN ICHTHUSBOEKHANDEL.NL MET GRATIS DIRECTE VERZENDING)

Operatie Joktan deel 1 Nir Tavor serie Tsarfati, Amir en Steve Yohn
€ 22,50
voorraad onbekend
Onbreekbare eed - thriller deel 1

Onbreekbare eed is de nieuwe christelijke thriller van Andrew Huff. Spannend en met inhoud tot de laatste pagina. Voor de liefhebbers van Joel Rosenberg. Onbreekbare eed is het eerste deel in de nieuwe thrillerserie John Cross en is begin april 2023 binnengekomen.

John Cross is een predikant in een kleine stad, vastbesloten om zijn kudde te leiden en zo Gods roeping te volgen. Hij is niet het soort man waarvan je zou verwachten dat hij een bewogen verleden heeft.

Inkijkexemplaar Onbreekbare Eed Andrew Huff

Maar de waarheid is dat de man achter de preekstoel die tot zijn schapen predikte ooit een "wolf" was - een huurmoordenaar voor de CIA. Toen John besloot Christus te volgen, liet hij dat werk achter zich, vastbesloten om boete te doen voor alle levens die hij nam. Hij zwoer nooit meer te doden.

Nu wil iemand dat de vreedzame pastoor met zijn eigen leven voor zijn zonden betaalt. En wanneer een terrorist die uit is op wraak de kerk binnenloopt, worden Johns geheimen onthuld. Geconfronteerd met zijn verleden, moet hij zijn demonen onder ogen zien en ontdekken of een mens echt kan veranderen. Kan hij zich aan zijn gelofte houden, zelfs als de mensen van wie hij houdt in levensgevaar verkeren? Zullen zijn gemeente en de dappere vrouw voor wie hij leert zorgen in het kruisvuur terechtkomen? Uiteindelijk is het leven van John misschien wel het enige offer dat hij nog te bieden heeft. . .

Het spannende debuut van Andrew Huff is niet alleen een meeslepend verhaal vol spanning, het is ook een grondige verkenning van de morele dilemma's waarmee degenen worden geconfronteerd die ervoor kiezen om de Prins van de Vrede te volgen in een gewelddadige wereld.

"Een nagelbijter boordevol actie van begin tot eind! . . . Ik kon het niet neerleggen."
-Lynette Eason, bestseller, prijswinnende auteur van de Blue Justice-serie

Andrew Huff is contentwriter in de christelijke media-industrie. Daarvoor heeft hij gewerkt als voorganger. Hij woont met zijn gezin in Texas.

U kunt uw exemplaar van Onbreekbare eed door Andrew Huff nu gemakkelijk online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels.

Onbreekbare eed - thriller deel 1 Huff, Andrew
€ 22,99
voorraad onbekend
De hoogvlieger

De Hoogvlieger van Reinier Sonneveld is een voortrazende thriller, vol plotwendingen en commentaar op de huidige tijd. Hoeveel offeren we op voor onze overtuigingen? En hoe vinden we nog verbinding in een verdeelde wereld?

Een bizar incident boven het Vaticaan. Een wereldwijde kettingreactie van aanslagen. Een jonge leerkracht loopt het plein van het Vaticaan op. Een paar minuten later is hij het slachtoffer van een spectaculaire aanslag en ziet de halve wereld live zijn gruwelijke doodsstrijd. Kait durft al vijf jaar zijn flatje niet uit. Hij ziet de beelden en weet dat hij nog één dag heeft om zijn dochtertje te redden. Maar vindt hij haar, voordat anderen hém vinden?

Dounya is Kaits thuiszorgmedewerker. Ze besluit hem te helpen in zijn gevaarlijke zoektocht door een wereld die razendsnel uiteenvalt in een kettingreactie van aanslagen. '

De hoogvlieger Sonneveld, Reinier
€ 22,99
voorraad onbekend
Een weg door vuur en water

In de christelijke thriller 'Een weg door vuur en water' van Charles Martin krijgt Murphy Shepherd het zwaar te verduren, zelfs voor iemand die weet dat het leven niet over rozen gaat. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt mensen te redden die slachtoffer geworden zijn van mensenhandel, maar dit keer komt dat wel heel dichtbij.

INKIJKEXEMPLAAR een weg door vuur en water van Charles Martin.

Murphy Shepherd is een redder van mensenlevens, zozeer dat hij er zijn carrière van heeft gemaakt. In de wereld van misbruik en mensenhandel zet hij alles op alles om de slachtoffers te vinden en te bevrijden uit hun benarde situaties.

Na de dood van zijn eerste vrouw Marie trouwt hij met Summer, een vrouw die hij eerder uit de hand van ontvoerders heeft gered. Maar wanneer ze op het punt staan op huwelijksreis te gaan, slaat het onheil toe. Zijn dochter Ellie, Summer, haar dochter en nog een tienermeisje worden ontvoerd.

De ellende die Murphy altijd bij anderen zag komt opeens heel dichtbij en de bodem valt onder zijn bestaan weg. Hij heeft geen idee waar hij moet beginnen met meer doodlopende paden dan sporen om te volgen om zijn geliefden op te sporen, ervaart tegenslag op tegenslag en raakt verzeild in levensgevaarlijke situaties. Maar hij is vastbesloten tot zijn laatste adem te vechten om zijn geliefden te redden.

Hope voelt zich verloren, maar Murphy is bereid zijn laatste adem uit te blazen om ze thuis te brengen.

Een weg door vuur en water is het tweede deel in de serie over Murphy Shepherd en zijn activiteiten rond mensenhandel (human-trafficking). Het is het vervolg op: Waar de wereld in de oceaan valt. Aan een derde deel wordt gewerkt.

Dwars door het schunnige, bloederige en vieze verhaal loopt de lijn van verzoening en bevrijding van alle foute keuzes en zonden.
– het Reformatorisch Dagblad over Waar de wereld in de oceaan valt (deel 1)

Een weg door vuur en water Martin, Charles
€ 19,95
voorraad onbekend