Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

TOP 10 Gezin rond de Bijbel

met het gezin rond de bijbel, bijbel aan tafel, geloofsopvoeding
Als gezin samen rond de Bijbel...

Na de vakantie starten we vaak weer met veel goede voornemens. Schoot het samen lezen uit de Bijbel als gezin er op de camping en onderweg nog wel eens bij in, bij aanvang van het nieuwe schooljaar nemen we ons voor weer serieus werk te maken van de dagelijkse geloofsopvoeding. Bij Ichthusboekhandel helpen we graag deze goede voornemens in praktijk te brengen en hebben we aantal aantrekkelijke hulpmiddelen, voor verschillende leeftijden, op een rijtje gezet.

Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is een bijzondere uitvoering van de Bijbel in Gewone Taal. Nu met hoes voor betere bescherming. Bedoeld om als gezin met kinderen van 8-12 jaar te lezen, om samen over de Bijbel te praten, te ervaren wat daar in staat en zo er met elkaar van te leren. U kunt de Samenleesbijbel kopen bij Ichthusboekhandel.nl in de winkels of uiteraard ook online in onze webshop.

INKIJKEXEMPLAAR SAMENLEESBIJBEL BGT

De Samenleesbijbel bevat de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal (BGT), met 500 pagina's aanvullende informatie en opdrachten als extra aanvulling bedoeld voor kinderen. Het toegevoegde materiaal is vooral afgestemd op gebruik door kinderen van 8 tot en met 12 jaar samen met volwassenen (ouders of grootouders). Zo wordt de Samenleesbijbel een Bijbel voor grote en kleine mensen die samen de Bijbel willen lezen en ontdekken wat daar nu in staat.

In het project Samenleesbijbel werken het Nederlands Bijbelgenootschap, JOP (Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) en uitgeverij Royal Jongbloed samen. Elke organisatie heeft haar kennis en expertise ingezet voor het maken van deze unieke uitgave. Uit die samenwerking is de: Samenleesbijbel voor groepen (100 stappen) ontstaan en de Samenleesbijbel junior (52 stappen) bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Samen als gezin bijbel lezen:

Het doel van de uitgave is om ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen samen de Bijbel te laten lezen en ervan te leren. Want een opvoeding met de Bijbel is lang niet altijd vanzelfsprekend en soms ook moeilijk. De Samenleesbijbel geeft duidelijke tips hoe je met elkaar aan de slag kunt, ongeacht leeftijd, kennis van de Bijbel en (lees)ervaring.

Vanzelfsprekend is deze uitgave ook goed te gebruiken in de kinderkerk of op de (christelijke) basisschool.

Leuk Filmpje over de Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is een gezinsbijbel:

De Samen leesbijbel is de vervanging van wat ooit de 'Gezinsbijbel' was. De Samenleesbijbel vevat niet alleen de volledige Bijbeltekst, maar ook veel beeldmateriaal waardoor kinderen er uren mee door kunnen brengen en zo doende op een speelse manier de Bijbel en veel van de Bijbelverhalen beter leren kennen.

Wat mag u van de Samenleesbijbel BGT verwachten?

* De complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal;
* 3 Routes door de Bijbel op verschillende niveaus en qua gebruik;
* Meer dan 1.000 gespreksvragen bij de Bijbeltekst;
* Honderden 'weetjes' bij de Bijbel;
* Honderden doe opdrachten, puzzels en spellen;
* Meer dan 1.000 illustraties: tekeningen, cartoons, foto's, landkaarten;
* 32 themapagina's;
* 40 liedjes (inclusief cd);
* Omvang ca. 2.200 blz. / formaat 16x24 cm.

NB: De Samenleesbijbel is globaal bedoeld voor de leeftijdsgroep van 8-12 jaar

U kunt de Samenleesbijbel online kopen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Wilt u hem eerst inzien, dan kan dat altijd in één van de vier Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Samenleesbijbel BGT
€ 59,95
voorraad onbekend
Rode draad door christelijke feesten

De rode draad door de christelijke feestdagen: Een uniek boek om samen in het gezin de christelijke feesten in perspectief te zetten, te ontdekken wie God is en hoe Zijn reddingsplan door de feesten heen duidelijk wordt gemaakt.

Het boek biedt voor elk feest een aantal weken van voorbereiding en vieren. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en vijf kortere themastukjes met vragen en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden tot ca. 12 jaar.

Achterin zit een pakket voor een vlaggenlijn. Het boek biedt regelmatig opdrachten om een vlag op te hangen met symbolische kleur, vorm of tekst. Zo ontstaat het feest in eigen huis. Dit boek is ook uitstekend te gebruiken op scholen en in kerken.

Ideaal om het kerkelijk jaar samen door te lopen als gezin. U kunt het gemakkelijk online bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels.

Rode draad door christelijke feesten Plantinga, Ingrid
€ 10,-
voorraad onbekend
De rode draad van Gods liefde

De Bijbel is een bijzonder boek om samen met kinderen thuis, in de kerk of op school te lezen. Maar het bevat zo veel verhalen, gedichten en wijsheden dat je er soms in verdwaalt.

De rode draad van Gods liefde laat zien dat er één verhaal is dat alles met elkaar verbindt: het verhaal van Gods liefde.

Met dit boek kunnen volwassenen samen met kinderen ontdekken hoe Gods liefdevolle reddingsplan als een rode draad door de Bijbel loopt en ook nu nog verder mag gaan in ons eigen leven. Het boek past ook uitstekend bij kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool. Daarnaast biedt dit boek missionaire mogelijkheden.

De rode draad van Gods liefde Plantinga, Ingrid; Weerd, Willemijn de
€ 9,99
voorraad onbekend
Van feest naar feest

Van Feest naar Feest wil gezinnen helpen om inhoud te geven aan de christelijke feestdagen. Op originele wijze worden suggesties aangereikt om dit samen te doen.

Feestvieren is voor kinderen het mooiste wat er is. Welk kind streept niet de dagen af naar zijn verjaardag of naar Sinterklaas? Maar ook andere feesten beleven kinderen zeer intens, zeker als je de mogelijkheid hebt om er naar toe te leven en het kind er met zijn hart, ziel en alle zintuigen bij te betrekken.
Feesten zijn dan ook dé momenten om iets over te brengen op kinderen. Vooral wanneer het gaat om geloofsopvoeding, is het ondenkbaar om feesten voorbij te laten gaan zonder hierover met de kinderen te praten.

Het is echter nog niet eenvoudig om het verhaal achter de christelijke feesten op kinderen over te brengen.

Hoe vertel je wat Pinksteren betekent, waarom we biddag houden en dat het bij een verjaardag niet alleen gaat om de cadeau's? Bovendien zitten kinderen veelal niet op verhalen te wachten maar willen ze iets doen of iets beleven.

Om opvoeders te helpen bij het toeleven naar en vieren van de christelijke feesten met kinderen zijn in het boek Van feest naar feest, een schat aan ideeën bij elkaar gebracht. Al deze ideeën gaan over de verwerking van de boodschap van het betreffende feest op een manier die voor kinderen aantrekkelijk is en die gelegenheid biedt samen dingen te ontdekken. De ideeën variëren van het maken van een Adventskalender tot het aanleggen van een paastuintje, van het samen vasten tot het organiseren van een verjaardagsfeestje. Ook bevat het boek verhalen om voor te lezen en liedjes om te zingen en wordt per feest een stukje achtergrondinformatie gegeven.

Site van der Gugten-de Jong (1958) geeft o.a. cursussen geloofsopvoeding uitgaande van'koers voor ouders', een organisatie voor opvoedingsondersteuning.

Van feest naar feest
€ 19,99
voorraad onbekend
Samenleren I

Het boek Samenleren I van Wijnanda Hogendoorn geeft handreikingen om Bijbellezen in het gezin vorm en inhoud te geven. Samen Bijbellezen in het gezin is een belangrijk onderdeel van de geloofsopvoeding.

In Samenleren biedt Wijnanda Hogendoorn handreikingen om deze Bijbelleesmomenten tot waardevolle gezinsmomenten te maken. Het boek bevat creatieve handvatten om 25 weken lang iedere dag samen met de Bijbel bezig te zijn.

Doordeweeks worden er korte momenten met enkele vragen en opdrachten aangeboden, voor de zondag is er een uitgebreidere verwerking beschikbaar.

Samenleren 1 is het eerste deel van een tweeluik en met name bedoeld voor de periode van Advent en Kerst.

Wijnanda Hoogendoorn is moeder van vier opgroeiende kinderen en werkzaam in het onderwijs. Ze heeft veel ervaring met het maken / bedenken van werkvormen en verwerkingen rond Bijbelgedeelten.

Samenleren I Hoogendoorn, Wijnanda
€ 17,99
voorraad onbekend
Samenleesbijbel Junior 52 stappen

De Samenleesbijbel Junior met 52 stappen met materiaal voor alle christelijke feestdagen gemaakt door Corien Oranje en Wendelien van Erve. De junior bijbel is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Het sluit aan op de Samenleesbijbel voor kinderen van 8-12 jaar

Vanwege het succes van de Samenleesbijbel Junior, wordt deze editie uitgebreid naar 52 stappen. Stapsgewijs gaat een kind samen met een volwassene op reis door de Bijbel. Ze komen langs bekende en minder bekende verhalen, op aansprekende wijze verteld door Corien Oranje. Bij elk verhaal staan vragen, verwerkingsopdrachten en weetjes.

De Samenleesbijbel Junior is een kinderbijbel voor bijzondere en leuke gezinsmomenten met de Bijbel. In deze gezinsbijbel ga je namelijk in 52 stappen door de Bijbel. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen over Noach, Jozef en Jezus, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Zo zijn er een paar psalmen, een verhaal over Job en een brief van Paulus.

Elke stap is opgebouwd uit de volgende bouwstenen:

* Een Bijbelverhaal om samen te lezen.
* Kernzinnen in eenvoudige taal geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar om zelf te lezen.
* Gespreksvragen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van 4 tot 7 jaar.
* Bijbelse weetjes.
* Een idee voor een activiteit om samen te doen.

Hierdoor biedt deze kinderbijbel alles om samen als gezin de relevantie van Bijbelverhalen te ontdekken voor het leven van nu en de toekomst.

Samenleesbijbel Junior 52 stappen Oranje, Corien
€ 34,95
voorraad onbekend
De goede helper

De Goede Helper is een bijzonder boek van Sanne Lingstuyl over het werk van de Heilige Geest in het leven van kinderen. Over dit onderwerp is weinig geschreven.

'Hans de Helper heeft altijd goede ideeën!' roept Eva. 'Hij helpt ons vast met een plan om die pestkoppen het pesten af te leren!' Tom en Eva zijn heel gewone kinderen. Nét zo gewoon als jij en ik. En net als wij willen ze moedig en dapper zijn. Ze wonen in Avonturenstraat en daar beleven ze allerlei avonturen. Soms leuke, maar ook moeilijke of verdrietige. Als ze er zelf even niet uitkomen, kunnen ze altijd rekenen op hun beste vriend, Hans de Helper. Hij kent ze door en door en heeft altijd wel een oplossing. Samen met hem worden Tom en Eva steeds moediger en sterker. Ga je mee?

Dit boek laat in herkenbare verhalen aan kinderen zien hoe ze met hulp van de Heilige Geest weerbaar kunnen zijn. Met o.a. verhalen over faalangst, pesten, vriendschap, verlies en eigenwaarde.

De goede helper Lingstuyl, Sanne
€ 14,99
voorraad onbekend
God kent jou

Een afwisselend en leerzaam dagboek dat kinderen vanaf 5 jaar met de Bijbel erbij wil vertellen wie God is.

Omdat God onze kinderen zo goed kent (Psalm 139), is het fijn wanneer zij Hem ook beter leren kennen. Daar kan dit boekje hen bij helpen.

In dit dagboekje staan 200 korte stukjes die kinderen zelf kunnen lezen of laten voorlezen, voor het slapen of bij het eten aan tafel. Elke dag begint met iets uit de leefwereld van het kind. Er staat een tekst uit de Bijbel en een stukje uitleg bij. Ook vind je na ieder dagboekstukje een vraag, een opdrachtje of een gebedspunt. Al lezende leren de kinderen zo meer over God en zijn Woord.

Nieske Selles-Ten Brinke is getrouwd, (pleeg)moeder van vier kinderen en werkt als leerkracht op een basischool.

God kent jou Selles-ten Brinke, Nieske
€ 15,99
voorraad onbekend
De Bijbel op tafel

Gezinsdagboek vol bijbelverhalen voor bijna elke dag. Dit dagboek is bedoeld voor Gezinnen met kinderen van 6-11 jaar.

Kenmerken:
* Ruim 170 gezinsmomenten.
* In een jaar tijd de hele Bijbel door.
* Sluit aan bij kerkelijk jaar.
* Korte, afgeronde verhalen.
* Met bijbelverwijzingen, doorpraatvragen en gebed.
* Met handig leeslint.
* Niet gedateerd.
* De verhalen in dit gezinsdagboek verschenen eerder in de 'Overblijfbijbel'. Nu met extra verhalen.

Joyce de Jongh-Foekema is getrouwd en moeder van twee zoons. Ze woont in Moordrecht en is freelance tekstschrijver voor Optimataal. Van haar hand verscheen eerder de Overblijfbijbel en Megamama's en superzonen (Royal Jongbloed).

'Joyce is erin geslaagd om met haar manier van vertellen kinderen aansprekend duidelijk te maken wie God voor hen wil zijn en wat dit betekent in hun leven.'
Henk Mackloet - lid college van bestuur van SPCO Groene Hart Woerden

De Bijbel op tafel Jongh, Joyce de
€ 21,99
voorraad onbekend