Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

TOP 10 Kinderbijbels

De Top 10 Kinderbijbels die online bij Ichthusboekhandel.nl en in de verschillende Ichthusboekwinkels verkocht worden. Ichthusboekhandel is de Kinderbijbelwinkel met een groot assortiment Bijbelgetrouwe kinderbijbels, de Prentenbijbel, de Babybijbel, de Peuterbijbel, de Kleuterbijbel en de Tienerbijbel. Ichthusboekhandel.nl werkt in het westen van de Randstad, de stedenring, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, den Haag en Leiden. Het gaat dan altijd om Bijbelse verhalen voor kinderen.De Top 10 Kinderbijbels van Ichthusboekhandel.nl helpt bij de vraag van veel ouders en opa's en oma's: Wat is de beste kinderbijbel voor ons kind en/of kleinkind? Ichthusboekhandel heeft alles in huis om daar een goed antwoord op te vinden. Dat gebeurd door veel keuze en een ruim online assortiment in onze webshop en een actuele ruime voorraad in de Ichthusboekwinkels. Een goed advies op maat in de winkels is wat ons betreft vanzelfsprekend.

Het hebben van een goede kinderbijbel met veel verschillende Bijbelverhalen is heel belangrijk voor een gezin. Kinderen hebben tegenwoordig vaak veel schermtijd. Juist dan is het moment van voorlezen uit de kinderbijbel iets bijzonders, of juist het zelf lezen van een Bijbelverhaal als ze wat ouder worden.

Voorlezen uit een kinderbijbel en zo de Bijbelverhalen vertellen over God en Zijn Woord is niet alleen een goede gewoonte maar vooral een bijzondere ervaring samen met de kinderen of kleinkinderen. Het grote aanbod kinderbijbels laat zien dat er heel veel mogelijk is. Daarom is het goed als er gekeken wordt bij de keuze van een kinderbijbel naar de verhaalstijl, de uitgangspunten voor het verhaal, de illustraties en het leeftijdsniveau van het kind. Ichthusboekhandel heeft kinderbijbels voor elke leeftijd, richting en cultuur. We hebben veel keuze, een actuele én ruime voorraad en indien gewenst een praktisch advies op maat. (Blog over kinderbijbels)

Ichthusboekhandel is de plek online en in de regio voor het ontdekken van kinderbijbels. Veel mensen oriënteren zich meestal eerst op de website en kunnen zo de verschillende kinderbijbels verkennen. (Bij verschillende kinderbijbels is er een inkijkexemplaar) Daarna komt men dan bij vragen meestal langs in één van de winkels. Want teksten, (hoe is het Bijbelverhaal verteld) illustraties, uitvoeringen zijn soms zo verschillend per kinderbijbel, dat we voor echt goed advies wil, het beste u ter plekke de verschillen en de mogelijkheden kunnen laten zien. (Ons complete overzicht kinderbijbels....)

In deze top 10 kinderbijbels een overzicht van de meest gekochte kinderbijbels. Kinderbijbels worden vaak gegeven als cadeau bij geboorte door grootouders of bij doop of opdragen. Maar ook voor verjaardagen als de kinderen groter worden is er steeds opnieuw een grote verscheidenheid. Elke leeftijdsgroep vraagt immers haar eigen kinderbijbel met nieuwe Bijbelverhalen.

Wilt u eerst wat meer oriëntatie over hoe u een kinderbijbel zou kunnen kiezen? Klik dan op:

De Kinderbijbelkeuzewijzer van Ichthusboekhandel.

Wie direct online wil zoeken naar een kinderbijbel binnen een leeftijdsgroep of bepaalde richting kan terecht op één van deze pagina's over kinderbijbels:

Babybijbels | Peuterbijbels | Kleuterbijbels | Kinderbijbels middenbouw | Kinderbijbels bovenbouw | Tienerbijbels | Jongerenbijbels | Kinderbijbels als dagboek | Evangelische kinderbijbels | Reformatorische kinderbijbels

Een nieuwe kinderbijbel kopen doet u het beste bij één van de Ichthusboekhandels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer. Een kinderbijbel online uitzoeken kan altijd via onze webshop. Ichthusboekhandel.nl heeft een snelle levering van kinderbijbels en pakt ze desgewenst uiteraard leuk (én gratis) in als het een cadeau mag zijn.

Prentenbijbel 2.0

De nieuwe Prentenbijbel van Marijke ten Cate krijgt een uitbreiding met nieuwe tekeningen en de verhalen worden door Sylvia vanden Heede vertelt. De heel veel gebruikte Prentenbijbel krijgt daarmee een nog groter gebruik. Daarmee is het de nieuwe Prentenbijbel 2.0.

INKIJKEXEMPLAAR Prentenbijbel 2.0 Marijke ten Cate en Sylvia vanden Heede.

De verhalen in de Prentenbijbel worden verteld door de bijzondere illustraties, die pagina vullend zijn, aangevuld met begrijpelijke teksten. De Bijbelse prenten worden op een unieke wijze verbonden met een eenvoudig en aansprekend verhaal. Verhalen met korte teksten en op kinderen gerichte taal. In de nieuwste editie staan er acht nieuwe verhalen bij. Onder meer over Jakob en Esau, Koningin Ester, de doop van Jezus en de bruiloft in Kana.

De Prentenbijbel telt in totaal 39 Bijbelverhalen en vormt voor kinderen van 2 tot 6 jaar een heel mooie en leuke kennismaking met verhalen uit de Bijbel.

Marijke ten Cate maakte alle prachtige illustraties. De illustraties in de Prentenbijbel zijn geschilderd in warme, heldere kleuren en laten veel (leuke en originele) details zien. Een aantal bestaande verhalen is uitgebreid met extra illustraties. Op boeiende wijze vertellen tekst en illustratie samen zo de tijdloze Bijbelse verhalen.

In het Oude Testament komen naast de bekende verhalen over Noach en Daniël ook minder bekende verhalen aan bod, zoals de herbouw van de muren van Jeruzalem onder leiding van Nehemia.

Het deel over het Nieuwe Testament vertelt o.a. de verhalen over de geboorte en het leven van Jezus, Zacheus, de uitstorting van de Heilige Geest, de reizen van Paulus en de visioenen van Johannes.

Waarom zou u de Prentenbijbel 2.0 kopen voor uw kind of kleinkind:

* ideaal als cadeau voor ouders en kind bij geboorte, doop of opdragen of als verjaardagscadeau;
* nu nog meer verhalen en tekeningen in de nieuwste editie;
* uitstekend geschikt voor gebruik in kleutergroepen en zondagsscholen;
* verrijkend in kringvertellingen voor o.a. mensen met een verstandelijke beperking.

Bestel nu uw exemplaar van de Prentenbijbel 2.0 online bij Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels.

De Prentenbijbel 2.0 is de opvolger van de Prentenbijbel die Marijke ten Cate eerder illustreerde met een team van kinderboekenschrijvers.

Prentenbijbel 2.0 Cate, Marijke, Sylvia vanden Heede
€ 34,95
voorraad onbekend
Babybijbel

In de Babybijbel (deel 1) van Corien Oranje vind je de mooiste verhalen voor je baby. De verhalen worden zo verteld dat ook je kindje ze al heel jong kan ervaren en beleven. De prachtige illustraties zijn van Marieke ten Berge.

Samen voel je de zon op je wangen, hobbel je mee met Abraham op de kameel en maak je muziek voor de Heer. Zo komen de verhalen uit de Bijbel tot leven in woorden en beelden die passen bij baby's.

INKIJKEXEMPLAAAR Babybijbel (1)

Bij elk verhaal vind je een kinderliedje op een bekende melodie, lieve en grappige Bijbelliedjes die je graag voor je baby zult zingen. Voorlezen is van groot belang voor baby's en kleine kinderen.

De Babybijbel helpt je om al in het eerste jaar de meest waardevolle verhalen uit de Bijbel met je kindje te kunnen lezen. De zwart-wit illustraties zijn speciaal gemaakt voor jonge baby's, omdat ze deze al snel goed kunnen onderscheiden.

Ook je oudere kindje zal in de Babybijbel veel kunnen ontdekken.

Bestel vandaag nog de Babybijbel voor kind of kleinkind online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Babybijbel Oranje, Corien
€ 18,95
voorraad onbekend
Mijn bijbelverhalen

Mijn Bijbelverhalen is een kinderbijbel van Tom Wright en geïllustreerd door Helena Perz Garcia en richt zich tot kinderen van 6-10 jaar.

In 138 bekende en minder bekende Bijbelverhalen vertelt Tom Wright de essentie van de Bijbel, het grote verhaal van God en de mensen. Hij geeft duidelijk aan dat de Bijbel één geheel is, mede door bij de verhalen te verwijzen naar andere verhalen die ermee te maken hebben. Zijn taal is begrijpelijk, de verhalen blijven dicht bij de oorspronkelijke Bijbeltekst en zijn theologisch sterk onderbouwd. Kleurrijke illustraties ondersteunen de verhalen.

Deze kinderbijbel is om zelf te lezen en om voor te lezen, geschikt voor kinderen van 6-10 jaar.

Over de auteur:
Tom Wright (1948) is een vooraanstaande Britse nieuwtestamenticus en voormalig bisschop (2003-2010). Hij is auteur van veel hedendaagse theologische boeken en de Bijbelstudie serie De Bijbel voor iedereen.

Mijn bijbelverhalen Wright, Tom
€ 34,99
voorraad onbekend
Peuterbijbel

De Peuterbijbel van Willemijn de Weerd en Marieke ten Berge is van Nederlandse origine. Je treft in deze prachtig vormgegeven kinderbijbel voor peuters veertig Bijbelverhalen aan voor je (klein)kind.

Inkijkexemplaar Peuterbijbel Willemijn de Weerd en Marieke ten Berge

Verwonder je samen met Adam en Eva over de prachtige tuin. Ga met het volk van God op reis. En ontdek wie het Kind in de stal is. Voorlezen is belangrijk voor peuters. Deze Peuterbijbel maakt het voorlezen tot een feest! Na elk verhaal is er een opdracht op peuterniveau: schommelen in een boot, regengeluiden nadoen of muziek maken voor God.

De sfeervolle illustraties van Marieke ten Berge nodigen je peuter uit om naar de platen te kijken, alles aan te wijzen en zo ook allerlei elementen te benoemen.

De Peuterbijbel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Eenvoudig te bestellen in de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Peuterbijbel Weerd, Willemijn de en Marieke ten Berge
€ 27,99
voorraad onbekend
De Bijbel voor jullie (5e druk)

De Bijbel voor jullie van Mevr. Mulder - van Haeringen is er nu in een vernieuwde lay-out met behoud van oorspronkelijke tekst en illustraties. Deze kinderbijbel verschijnt nu in een 5e druk.

De Bijbel voor jullie is een nauwkeurige navertelling van de bekende en onbekende bijbelse verhalen. In dit boek wordt verteld over het leven van bijna honderd personen uit de echte Bijbel. Mensen uit het Oude Testament die in heel verschillende tijden geleefd hebben, en mensen
uit het Nieuwe Testament die allemaal in verbinding staan met Jezus Christus.

INKIJKEXEMPLAAR De Bijbel voor jullie (5e druk) door Mevr. J.H. Mulder-van Haeringen

Eigenlijk staat in ieder verhaal Jezus, Gods Zoon, centraal; alles gaat om Hem. De Bijbel voor jullie is een vervolg op De Bijbel voor jou en is geschikt voor kinderen in de leeftijd vanaf ca. 9 jaar.
Net zoals De Bijbel voor jou is De Bijbel voor jullie een handig hulpmiddel in het basisonderwijs, bij de zondagsschool/kindernevendienst en kinderclubs.

J.H. Mulder-van Haeringen vertelt de Bijbel in haar eigen woorden en blijft heel dicht bij de oorspronkelijke bijbeltekst.

De illustraties van Thomas van Oostrum geven je het gevoel dat je er zelf bij betrokken bent.

De Bijbel voor jullie (5e druk) Mulder-van Haeringen, J.H.
€ 34,99
voorraad onbekend
Kijkbijbel (21e druk)

De Kijkbijbel van Kees de Kort, illustrator en kunstenaar (1934 -2022) is een prachtige klassieke kinderbijbel voor jonge kinderen. Met verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament. De Kijkbijbel is er nu in een 21e druk!

Alle verhalen uit de serie "Wat de Bijbel ons vertelt" zijn in de Kijkbijbel gebundeld. Een zeer geliefd prenten- en voorleesboek voor peuters en kleuters én leesboek voor jonge kinderen.

INKIJKEXEMPLAAR Kijkbijbel 21e druk

Kinderen horen graag uit de Bijbel vertellen. Vooral als er mooie, kleurige tekeningen bij het verhaal staan. De tekeningen in de Kijkbijbel hebben iets speciaals: ze spreken boekdelen. Dat is de kunst die Kees de Kort verstaat en met dat artistieke vakmanschap illustreerde hij 28 Bijbelverhalen in de serie 'Wat de Bijbel ons vertelt'. Zijn kunstwerken uit de bekende vierkante losse boeken zijn nu op een andere manier verwerkt. Met de tekst van alle verhalen zijn ze vormgegeven tot een nieuw, sprankelend geheel: de Kijkbijbel.

De Kijkbijbel is daarmee een Bijbel om in te kijken als je nog niet kunt lezen, om je leeshonger te stillen zodra je wél kunt lezen, om uit voor te lezen of te vertellen als je (groot)ouder of opvoeder bent. Een boek voor ... voor wie eigenlijk niet?

Voor volwassenen is achter in de Kijkbijbel een praktische leeswijzer met wat meer achtergrondinformatie bij de verhalen opgenomen.

Voorlezen tot 6 jaar, zelf lezen 6 tot 9 jaar

U kunt de Kijkbijbel 21e druk online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Kijkbijbel (21e druk) Kees de Kort
€ 34,95
voorraad onbekend
Kijk en lees

Laura Zwoferink en Peter Nuyten hebben ruim een jaar aan deze uitgave gewerkt. Het resultaat is een schitterend (voor)lees- en kijkboek, met verhalen over kinderen in de bijbel. Bekende en minder bekende verhalen komen aan bod.

het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar en kan door oudere kinderen zelf gelezen worden.

De originele en op veel onderzoek gebaseerde illustraties vullen de verhalen aan en bieden er een verrassende kijk op. Ze geven uren kijkplezier.

De tekst is eenvoudig en direct, waardoor de bijbelse boodschap dicht aan het hart van de kinderen wordt gelegd. Samen met de gespreksvragen bieden de verhalen volop mogelijkheden om met het kind verder te praten.

Laura Zwoferink is al jaren actief in het onderwijs. Sinds 2007 is ze werkzaam als onderwijsadviseur bij Driestar Onderwijsadvies. Laura Zwoferink schreef de drie delen van Kijk en luister, bijbelse vertellingen voor kinderen vanaf twee jaar.

Peter Nuyten specialiseerde zich in het illustreren van educatieve en historische uitgaven en in bijbel-georiënteerde onderwerpen.

Klik hier om een interview van de GezinsGids met de auteur te lezen.

Kijk en lees Zwoferink, L.
€ 32,-
voorraad onbekend
Voorleesbijbel voor jou (los)

In de 'Voorleesbijbel voor jou' staan meer dan 30 bekende en minder bekende verhalen uit de Bijbel. Het zijn spannende, mooie, grappige en soms zelfs verdrietige verhalen over mensen die allemaal iets kleins of groots deden omdat God dat aan hen vroeg.

De verhalen in deze kinderbijbel zijn heel geschikt om voor te lezen voor het slapengaan, aan tafel en zelfs in de klas.

De voorleesverhalen kenmerken zich door het beeldend taalgebruik, de kinderpersonages en de korte, eenvoudige zinnen. Hiermee pak je de aandacht van de kinderen en houd je die vast.

De illustraties van Paul Oole zijn kleurrijk en zitten vol grappige details.

Zeer geschikt om te lezen op kinderclubs, bij missionair kinderwerk, in de klas en natuurlijk thuis.

Om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar.

Een waardevolle, bijbelgetrouwe kinderbijbel onder de € 10,00, om weg te geven of als cadeau op de zondagsschool. !

Voorleesbijbel voor jou (los) Vree, Edith de
€ 9,95
voorraad onbekend
Mijn Peuterbijbel

Mijn Peuterbijbel door Melanie van der Peut is een verrassend en fraai verzorgd voorleesboek over de bijbel voor jonge kinderen van 0-4 jaar. Want wat kunnen peuters ook verrassend uit de hoek komen! In hun wereld is alles mogelijk en dat delen ze graag met de mensen om hen heen. In hun eigen tempo ontdekken peuters de wereld van taal, kleuren, vormen, dieren, muziek en emoties. Juist daarom is voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar zo belangrijk. Voor de algemene ontwikkeling, maar ook omdat het een moment van persoonlijke aandacht is en hen helpt om veel over God en de bijbel te ontdekken.

INKIJKEXEMPLAAR MIJN PEUTERBIJBEL / MELANIE VAN DE PEUT

Bij het maken van Mijn Peuterbijbel is dit een van de uitgangspunten geweest. Dit product brengt een ruim aanbod van Bijbelverhalen in beeld, waarbij auteur Melanie van der Peut heeft gezocht naar raakvlakken met de ontwikkeling van peuters. In alle verhalen zitten verschillende elementen waarbij het kind actief betrokken wordt. De illustraties van Michel de Boer spelen in op herkenbare emoties en bevatten elk een zoekopdracht, iets wat kinderen direct oppakken.

Dit is de eerste peuterbijbel van Nederlandse bodem, en bevat ruim 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Een waardevol boek om regelmatig samen uit te lezen.

Mijn Peuterbijbel Peut, Melanie van de
€ 26,50
voorraad onbekend
Kijk en luister 2

Laura Zwoferink maakte met deel 2 in de serie Kijk en Luister bijbel een vervolg op haar reformatorische kinderbijbel. Het doel van deze uitgave is kleine kinderen al jong vertrouwd te maken met de verhalen uit de Bijbel.

De Kijk en Luister bijbel 2 is rijk geïllustreerd door Jaap Kramer, zodat de kinderen zelf zoveel mogelijk kunnen zien en ontdekken.

De bijbelse verhalen kunnen aan de hand van platen aan de kinderen worden verteld. De korte teksten bieden daarbij ondersteuning.

Kinderen die beginnen met lezen kunnen de teksten ook zelf lezen.

Kijk en luister 2 Zwoferink
€ 34,50
voorraad onbekend