Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Top 20 Actuele christelijke boeken

20 artikelen
pagina 2 van 2
Heilzame presentie

Diaconale betrokkenheid als leeromgeving voor protestantse kerken

Diaconaal werk is onmisbaar voor het getuigenis van de kerk in de buitenwereld. Als christenen hun naasten bijstaan, ontstaat soms vanzelf ruimte om over het geloof te praten. Christenen kunnen hiervan veel meer leren dan nu het geval is.

Op dat leerproces richt Bert Roor zich in zijn proefschrift, dat hij aan de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen verdedigt.

Bert Roor is docent Missionaire en Diaconale Presentie aan de Christelijke Hogeschool Ede.l.

Heilzame presentie Roor, Bert
€ 32,50
voorraad onbekend
God en ik

God en ik van theoloog en schrijver Alain Verheij neemt de volgende vraag als uitgangspunt: wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God?

Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. In God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu.

Zo kun je de vastentijd zien als een 'detox' die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit, en zetten verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding. Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel.

Aan de hand van deze oude verhalen werpt het boek "God en ik" licht op hedendaagse levensvragen.

Alain Verheij ontving voor dit boek op 27 oktober 2018 de Theologie Publicatie Prijs tijde de nacht van de Theologie

God en ik Verheij, Alain
€ 18,99
voorraad onbekend
Stand- up Theology

Tim Vreugdenhil legt in stand-up theologie een quickscan van de tijdgeest neer. Verrassend, inspirerend spreken over God op een kwetsbare manier.

Stand-up theoloog Tim Vreugdenhil schrijft zoals hij praat: toegankelijk en onderhoudend. In 'Stand up theology' beschrijft hij tien kernwoorden uit onze tijd, zoals vrijheid, liefde, angst, grip en stress. Ieder woord voorziet hij van een spirituele dimensie. Veel voorbeelden uit de populaire cultuur komen voorbij en deze worden gelinkt aan de verhalen en personen uit de bijbel. Met 'Stand up theology' biedt Tim Vreugdenhil een verrassend boek vol verdieping dat de christelijke normen en waarden in een hedendaags licht zet.

Stand- up Theology Vreugdenhil, Tim
€ 16,99
voorraad onbekend
Laat los en leef

Joseph Prince gaat in laat los en leef op vragen in voor mensen die overweldigd worden door stress, zorgen en angst.

Eindeloze, dagelijkse to-do-lijstjes. Het paniekerige tempo van de moderne maatschappij. De ratrace om relevant te blijven in een ontwrichtende wereld. Voeg daaraan toe de dagelijkse, reële dreiging van super-virussen en terreur, en het is geen wonder dat zoveel mensen vandaag de dag last hebben van stress, onrust en paniekaanvallen. Stress en negatieve emoties kunnen echter onopgemerkt overgaan in chronische depressie en psychosomatische ziekten, en tot vernietiging leiden. Maar zover hoeft het niet te komen! Dit boek bevat goed nieuws en praktische hulp! In Laat los en leef toont Joseph Prince hoe stress en onrust, die ontstaan door de dagelijkse eisen, verwachtingen en druk van het moderne leven, overwonnen kunnen worden. Hij laat je zien dat het niet Gods bedoeling is dat je onder stress leeft en wil je leren hoe je kunt stoppen met je zorgen te maken. Ontdek het ritme van genade dat ongehinderd stroomt waar vrede en rust heersen. Krachtige, praktische Bijbelse inzichten zullen je helpen om:* te stoppen met zinloos gepieker;* af te stemmen op de golflengte van vrede;* je hart te beschermen;* in het ritme van rust te stappen;* een ontspannen kijk op het leven te krijgen;* Gods voorziening en voorspoed te zien; en* teleurstellingen en angsten te overwinnen.Gods onvoorwaardelijke en persoonlijke liefde leert ons om iedere dag vrijmoedig en onbevreesd tegemoet te zien. Ontdek de kracht van het loslaten en ga wandelen in de vrijheid van een leven dat rust in de liefde van de Vader.
Laat los en leef Prince, Joseph
€ 19,95
voorraad onbekend
God met ons

Rowan Williams met een nieuw boek over: God met ons. De betekenis van het kruis en de opstanding - toen en nu.

Een frisse kijk op de basis van het christelijk geloof door een van de grootste theologen van dit moment. Het staat vol met verhelderende inzichten, en heeft vragen aan het eind van elk hoofdstuk die helpen bij een persoonlijke verdieping.

Een prima boek voor iedereen die nog meer wil begrijpen van het hart van het evangelie. De twee delen, over kruis en opstanding, worden door de vaardige pen van Williams tot een mooi geheel samengesmeed. Daarbij besteedt hij zorgvuldig aandacht aan zowel de context van toen als die van vandaag. Al met al laat dit boek op een nieuwe, creatieve manier zien hoe er een God is die mensen bemint.

Rowan Williams (1950) was van 2002 tot 2012 Aartsbisschop van Canterbury en schreef diverse boeken, waaronder recent 'God ontmoeten in Paulus' (3e druk binnen een jaar) en 'God ontmoeten in Marcus'. Hij wordt internationaal geroemd als een uitstekend schrijver en docent, maar ook als erkend dichter en vertaler.

God met ons Williams, Rowan
€ 14,90
voorraad onbekend
I'll push you

Justin en Patrick groeien samen op in Idaho, Amerika. Al vanaf hun vroegste jeugd zijn de twee bevriend en samen zoeken ze vaak het avontuur op. Justin, die door een progressieve neuromusculaire ziekte aan zijn rolstoel is gebonden, vatte het idee op om de Camino de Santiago, een 750 kilometer lange pelgrimsroute, af te leggen.

Toen Patrick dit hoorde, reageerde hij met: 'I'll push you!' Een internationale bestseller! Een verhaal vol vriendschap, geloof en vertrouwen. Een persoonlijk reisverslag en indringende documentaire in boekvorm dat je slechts met moeite opzij kunt leggen.

Voor sommige mensen is de pelgrimage naar Santiago de Compostella vooral een sportieve uitdaging, maar voor de meeste pelgrims is het bovenal een geestelijke reis. Voor Justin Skeesuck en Patrick Gray was de uitdaging extra groot. Justin lijdt aan een progressieve spierziekte (MAMA), waardoor hij zijn armen en benen niet meer kan bewegen. Naast de lichamelijke belasting die een pelgrimage met zich meebrengt, moest Patrick ook zijn vriend in een aangepaste rolstoel voortduwen, hem wassen, in en uit bed tillen, hem voeden en aan- en uitkleden.

Zes weken, 750 kilometer, met alle lichamelijke beperkingen, ontmoetingen met kleurrijke personen en diepe innerlijke strijd. Deze pelgrimage zou uitlopen op de moeilijkste en belangrijkste weg die beide mannen ooit zouden gaan.

I'll push you Gray, Patrick; Skeesuck, Justin
€ 22,99
voorraad onbekend
Oog in oog
Oog in oog Bras, Kick
€ 27,50
voorraad onbekend
Wie ben ik

3 Toespraken van Henri Nouwennu op schrift en geschikt om te lezen en aan anderen te geven. Cruciaal is in dit boek de vraag Wie ben ik, in de ogen van God.

Nieuwe teksten van een wereldwijd geliefde priester
In deze unieke bundel verschijnen nieuwe teksten van de Nederlandse priester Henri Nouwen, voor het eerst in boekvorm, 22 jaar na zijn dood.

Hij toonde zijn kwetsbaarheid en gebrokenheid en liet daarin zien hoe hij zelf leefde van de genade en barmhartigheid van God -wat mensen nog steeds bemoedigt en inspireert. Daarom leven wereldwijd zijn naam en werk onverminderd voort, ook in deze bundel.

Om zelf te lezen of om anderen cadeau te doen!

Wie ben ik Nouwen, Henri
€ 9,95
voorraad onbekend
Wees een geschenk

Ann Voskamp komt met haar nieuwste boek: Wees een geschenk, van gebrokenheid naar overvloed. Het is een prachtig weggeefboek dat ons leert om te geven.

In Wees een geschenk combineert ze haar prachtige foto's met sprankelende en diep-rakende teksten. Teksten over de gebrokenheid in ons, die door de genade van God tot overvloedige vreugde kan leiden. Zij laat daarin de weg van het geven zien.

Omdat Christus de Grote Gever is, kunnen wij uitdelen van wat we van Hem ontvangen, gewoon elke dag, in onze directe omgeving.

Het boek bevat een aanzet tot geeftips die ons een brede glimlach op het gezicht brengen. En als we er mee aan de slag gaan, ook de mensen om ons heen.: wees een geschenk!

AnnVoskamp (1973) is is de vrouw van een Nederlandse boer, moeder van negen kinderen en auteur van de bestsellers Duizendmaal dank en en Gebroken leven. Christianity Today noemt haar één van de vijftig invloedrijkste vrouwen. Miljoenen leven met haar mee op haar online fotodagboek. De website van Ann Voskamp is één van de tien meest gelezen christelijke blogs.

Wees een geschenk Voskamp, Ann
€ 19,95
voorraad onbekend
Over zwijgteksten, scheppingsorde en Gee

In de introductie van zijn boek schrijft Pieter Niemeijer wat de aanleiding is geweest om het te schrijven: “De Generale Synode van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) besloot in 2017 uit te spreken dat er bijbelse argumenten zijn om naast broeders ook zusters in de ambten te laten dienen. Voor wie geen vreemde in Jeruzalem is, laat zich raden dat de reacties op het besluit ver uiteenlopen.”

Reikhalzend werd uitgezien naar een verantwoording van die omwenteling. Kun je de besluiten van de synode aanvaarden en tegelijk aan bovengenoemde teksten rechtdoen? Helaas bood de synode geen antwoord op die vraag, ondanks alle studie die verricht is door deputaten en synodeleden.

In dit boek wordt ingegaan op die leemte. Dat gebeurt in de lijn van de gereformeerde schriftuitleg waaraan de schrijver zich verplicht weet. Hij neemt de lezer mee in de ontwikkeling van zijn gedachten. Het biedt nieuwe inzichten die de discussie in de kerken die hem lief zijn, verder brengen.

Pieter Niemeijer is predikant in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Rijnsburg. Daarvoor diende hij in Zuidwolde (Gr), Dordrecht en Den Helder. Tevens was hij tweemaal preses van een Generale Synode

Over zwijgteksten, scheppingsorde en Gee Niemeijer, Pieter
€ 14,95
voorraad onbekend