Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vibeke Olsson

Vibeke Olsson, zweedse schrijfster van christelijke romans

Vibeke Olsson is een schrijfster van christelijke romans met een thema rond sociale gerechtigheid. Ze is geboren op 24 januari 1958 in Lidingö , is een Zweedse schrijver en voorgangster in een baptistengemeente . Ze heeft meer dan twintig boeken geschreven en neemt regelmatig deel als columnist in het tijdschrift Flamman en in het weekblad Sändaren van de Equmenia-kerk .

Olsson studeerde theologie en maakte haar debuut als 17-jarige met de jeugdroman Ulrike en de oorlog , ongeveer één, van propaganda, overtuigde twaalf jaar oude nazi . Tijdens haar schrijven is ze vaak teruggekeerd in twee totaal verschillende historische omgevingen: de Tweede Wereldoorlog en het Romeinse Rijk . Haar vijf nieuwste boeken (in Zweden) gaan echter over Bricken, een vrouw die leeft in het 19e-eeuwse Zweden.

Inmiddels is Vibeke Olsson in Nederland bekend geworden door haar unieke boek De dochter van de houtzager.

Het lied van de houtzagerij

Het lied van de houtzagerij' van Vibeke Olsson is een sociaal-historische roman over kinderarbeid in Zweden. Het boek vormt het vervolg op het zeer goed ontvangen boek 'De dochter van de houtzager'.

Noord-Zweden, 1882. De veertienjarige Britta werkt als ribbenzaagster op de houtzagerij , terwijl haar moeder haar opleidt tot wasvrouw. Werk gaat voor alles, en God waakt over alles, dat is Britta met de paplepel ingegoten. Maar ze merkt dat haar gedachten steeds vaker afdwalen. Waarom kijkt Nilsson haar zo vreemd aan en waarom doet haar maatje Jorma zo anders dan anders? Dan gebeurt er een tragisch ongeval, waardoor Britta's leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

'Je sluit de kleine Britta direct in je hart, en als het kon in je armen.'
Irma Joubert, auteur van 'Het meisje uit het verscholen dorp'

Vibeke Olsson is een bekende schrijfster van christelijke boeken in Zweden, voorgangster in een baptistengemeente en betrokken op het thema sociale gerechtigheid.

Het lied van de houtzagerij Olsson, Vibeke
€ 19,95
voorraad onbekend
De dochter van de houtzager

De Dochter van de houtzager is een aangrijpende historische roman van de Scandinavische auteur Vibekke Ollson, die nu al de Irma Joubert van het Noorden genoemd wordt.

Noord-Zweden, 1879. Britta, bijna elf, is trots dat ze als lattengrietje ook wat geld kan verdienen in de houtzagerij. Ze woont met haar ouders in de arbeidersbarak, werkt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, en heeft vaak honger - maar dat geldt voor iedereen, toch? Ze hebben tenminste werk!

Britta merkt dat haar ouders steeds meer zorgen hebben. De houtprijs is gekelderd, de lonen gaan omlaag. Britta begrijpt het niet. Waarom geeft de regering zo veel staatssteun aan de houtzagerijen, maar krijgen de arbeiders daar niets van? Vader en moeder praten over staken. Maar waar moeten ze dan ooit geld mee verdienen?

'Je sluit kleine Britta direct in je hart - en als het kon in je armen.' - auteur, Irma Joubert

'Britta is een van de ontroerendste hoofdpersonen uit de hele Zweedse literatuur.' - Svenska Dagbladet

De dochter van de houtzager Olsson, Vibeke
€ 25,-
voorraad onbekend
De dochter van de houtzager
De dochter van de houtzager[ downloaddownload ] Olsson, Vibeke
€ 9,99
direct downloaden