Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Week van gebed

In 2022 wordt de interkerkelijke week van gebed d.v. gehouden van van 16 t/m 23 januari.. Een goed moment om niet alleen na te denken over gebed, maar ook om het samen te doen.

Dit jaar staat de Week van Gebed in het licht van Buitengewoon. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone.

Onderstaand enkele boeken voor de week van gebed, die daar bij inspirerend en behulpzaam kunnen zijn en die bij Ichthusboekhandel normaliter op voorraad zijn. Bestellen kan eenvoudig online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Hoe moet je bidden, praktisch boek

'Boek over bidden' van Pete Greig is een inspirerende en praktische gids voor het gebed. Iedereen bidt, maar niemand vindt het makkelijk. We kunnen er allemaal wel een beetje hulp bij gebruiken. Al is het alleen maar om ons gebedsleven op te frissen. Daarom schreef Pete Greig een praktisch boek voor gewone mensen.

Met die insteek heeft Pete Greig een boek geschreven waarin alle elementen van het gebed aan de orde komen. Daarnaast hebben bekende bidders uit verschillende tradities een plek en stipt de auteur alle vormen van gebed aan. Een zeer inspirerende en aansprekende gids voor iedereen die al jaren bidt, maar ook voor degenen die wel willen bidden, maar niet weten hoe te beginnen.

Hoe moet je bidden, praktisch boek Greig, Pete
€ 21,50
voorraad onbekend
Vurig

Priscilla Shirer laat in het boek Vurig zien dat als je de film War Room gezien hebt, en de boodschap hiervan graag wilt toepassen, je dit boek echt moet lezen. Je wordt geholpen om een plan te maken om je leven aan gebed toe te wijden, voor jezelf en voor degenen om je heen.

Wanneer je bij het einde van het boek bent gekomen, zul je je in staat voelen om de moeilijke dingen in het leven op je knieën te tegemoet te gaan.

De vijand is er op uit is om je leven te ontwrichten en je geloof in God te ondermijnen. Gebed is een krachtig wapen om zijn aanvallen te kunnen pareren. Dit boek geeft je een strijdplan voor serieus, specifiek en strategisch gebed.

Priscilla, die zelf een hoofdrol speelde in de film War Room, behandelt de 10 meest voorkomende strategieën van de duivel. Daarbij gaat het onder meer om

* je identiteit,
* je familie,
* je tijd
* je verleden en
* je relaties.

Ze laat zien hoe je kunt bidden om jezelf tegen de kwade invloed van de duisternis te beschermen en overwinning te boeken als je terrein verloren zou hebben. .

Vurig Shirer, Priscilla
€ 21,99
voorraad onbekend
De kracht van een biddende man

De kracht van een biddende man door Stormie Omartian gaat over hoe je houd van je vrouw en kinderen, en je niets liever wilt dan haar gelukkig zien. Er is geen betere manier om haar lief te hebben dan een biddende man voor haar te zijn.

Het boek de kracht van een biddende man tintelt van de verwachting dat God in je huwelijk zal werken, als je Hem erom vraagt in je gebed. Hij kan zelfs diepe emotionele beschadigingen genezen en vernieuwing brengen.

In korte, goed leesbare hoofdstukken vertelt Stormie Omartian op welke gebieden je vrouw jouw gebed nodig heeft, bijvoorbeeld: - haar gevoelens en stemmingen - haar geestelijk leven - haar moederschap - haar seksualiteit (Met waardevolle bijdragen van christenmannen, zoals Neil T. Anderson, Steven Curtis Chapman en Jack Hayford.)

Stormie Omartian is ook auteur van 'De kracht van een biddende vrouw' en 'De kracht van biddende ouders'. Zij is al meer dan veertig jaar getrouwd met Michael Omartian

Stormie Omartian is een bekende Amerikaanse schrijfster die veel boeken geschreven heeft over gebed. U kunt deze vinden bij Ichthusboekhandel.nl in de webshop en in de winkels.

De kracht van een biddende man Omartian, Stormie
€ 16,50
voorraad onbekend
Bidden

Een meer persoonlijk boek van Tim Keller: Bidden, vertrouwelijke omgang met de ontzagwekkende God. Hoewel het zo belangrijk is, weten veel mensen niet goed hoe te bidden. In zijn inmiddels bekende heldere en aansprekende stijl en aanpak schreef Keller een boek boordevol Bijbelse wijsheid en praktische adviezen.

Uit hoofdstuk 1:
"Bidden is de enige weg waarlangs je tot echte zelfkennis komt. Het is ook de belangrijkste weg waarlangs we diepgaande verandering ervaren – het aanbrengen van een andere ordening in de dingen die we liefhebben. Door middel van gebed geeft God ons ontzettend veel van de onvoorstelbare dingen die hij voor ons in petto heeft. Ja echt, bidden maakt het veilig voor God om ons veel van de dingen te geven waar we het meest naar verlangen. Het is de manier waarop we God kennen, de manier waarop we God eindelijk als God behandelen. Gebed is gewoon de sleutel tot alles wat we moeten doen en moeten zijn in dit leven. We moeten echt leren bidden. We moeten wel."

Inhoudsopgave:

Inleiding - Waarom een boek over bidden?
Deel een - Verlangen naar gebed

1. De noodzaak van gebed
2. Hoe geweldig gebed is

Deel twee - Het gebed begrijpen
3. Wat is bidden?
4. Met God in gesprek
5. God ontmoeten

Deel drie - Leren bidden
6. Brieven over bidden
7. Regels voor het bidden
8. Het gebed aller gebeden
9. De toetsstenen voor het gebed

Deel vier: Gebedsleven verdiepen
10. Als gesprek: mediteren over zijn Woord
11. Als ontmoeting: zijn aangezicht zoeken

Deel vijf - Bidden in de praktijk
12. Ontzag: zijn grootheid prijzen
13. Intimiteit: zijn genade ontdekken
14: Strijd: hem om hulp vragen
15. De praktijk: dagelijks gebed

Bijlage - een paar andere schema's voor dagelijks gebed
Bibliografie
Dank
Noten
Over de auteur

Klik hier om het interview te lezen dat EO Visie met de auteur had over onder meer dit boek.
Klik hier voor een bespreking van dit boek in het Nederlands Dagblad.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verschenen van hem een groot aantal titels, waaronder de bestseller In alle redelijkheid – Christelijk geloof voor welwillende sceptici. Van dit boek zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren verkocht in Nederland.


Keer terug naar de startpagina

In zijn nieuwste boek behandelt Tim Keller een kernbegrip uit het christelijk geloof: het gebed.

Bidden Keller, Tim
€ 22,50
voorraad onbekend
Zeg het tegen God

Met zijn boek 'Zeg het tegen God' daagt Luigi Gioia je uit om (weer) te gaan bidden. Luigi Gioia laat zien hoe je kunt bidden zoals Jezus het zijn discipelen leerde.

Het gebed kwam voor Jezus op de eerste plaats. Het was de manier om zijn weg door het leven te vinden: in vertrouwen dat God voor hem zorgt als een liefdevolle vader. Dit vertrouwen maakt het mogelijk om ook de moeilijke weg te gaan, als God dat van je vraagt. In korte hoofdstukken moedigt de auteur je aan om te bidden.

Zonder te theologiseren geeft hij praktische aanwijzingen die je hierbij helpen. Vanuit de Bijbel weet hij je te inspireren om (meer) te bidden. Het laatste hoofdstuk vat het boek prachtig samen.

Let bij bidden hierop: hou het kort, hou het simpel, doe het vaak en wees echt.

Zeg het tegen God Gioia, Luigi
€ 18,99
voorraad onbekend
Gewoon bidden

Gewoon Bidden door Johannes Hartl is bedoeld om je te helpen je gebedsleven te verfrissen.

Gebed is niet alles.
Maar zonder gebed is alles niets.

Kun je leren bidden? Kun je leren om God in het dagelijks leven meer tegen te komen?
In twaalf korte hoofdstukken nodigt Johannes Hartl je uit om het thema 'gebed' vanaf een heel andere kant te benaderen. Hij laat zien dat bidden niet slechts theorie is, maar dat gebed juist met alle aspecten van je bestaan te maken heeft. Op een verhelderende manier duidt hij daarbij een aantal geestelijke mechanismen en reikt tal van praktische oefeningen aan die aan je leven van alledag een heel andere wending kunnen geven - wanneer je je overgeeft aan het avontuur om God in het hier en nu te ontmoeten.

Gewoon bidden Hartl, Johannes
€ 7,49
voorraad onbekend
Krachtige gebeden en beloften voor vrouw

Krachtige gebeden en beloften voor vrouwen is een inspirerend boek door Stormie Omartian over gebed en wat God ons beloofd heeft in Zijn woord. Vaak bidden we vooral voor anderen en alleen in noodgevallen voor onszelf. En zo verzuimen we dagelijks tijd te nemen om zelf dicht bij God te zijn.

We gunnen onszelf er simpelweg geen tijd voor. Misschien is het ook jouw levensstijl geworden: bidden en rennen... Het overkwam Stormie Omartian; ze was zo druk met goeddoen, dat zij het beste verwaarloosde: leven in Gods aanwezigheid, Hem beter leren kennen en haar diepste gevoelens en verlangens met Hem delen. Zonder het te beseffen gaf ze God niet de tijd om persoonlijk tot haar te spreken.

Daarom schreef ze dit boek, dat gaat over hoe jij voor jezelf kunt bidden. Het helpt je om alle aspecten van jouw leven in gebed te brengen, en het herinnert je aan Gods beloften aan jou. Zijn beloften helpen je om zijn waarheid over jou te leren kennen en de gebeden zullen je helpen de vrouw te worden die je graag wilt zijn.

Stormie Omartian is een bekende Amerikaanse schrijfster die veel boeken geschreven heeft over gebed. U kunt deze vinden bij Ichthusboekhandel.nl in de webshop en in de winkels.

Krachtige gebeden en beloften voor vrouw Omartian, Stormie
€ 17,50
voorraad onbekend
365 gebeden voor een emotioneel gezond

365 Gebeden voor een emotioneel gezond leven is een mooi Bijbels dagboekje van Stormie Omartian met daarin voor elke dag een gebed. De gebeden zijn er op gericht om je te helpen te groeien naar een volwassen en stabiel geloofsleven.

Het boek voelt heel persoonlijk aan, bijna als een Bijbeltje. Het is veel meer dan een gebedenboekje. Het is een bron van leven en troost. Een bron van inspiratie als u op zoek bent naar woorden voor dat moeilijke kaartje. De 365 gebeden die Stormie Omartian heeft opgeschreven, zijn uit het leven gegrepen.

Herkenbaar voor velen, bruikbaar voor iedereen die ervaren heeft dat eigen woorden soms tekort schieten. De gebeden zijn gericht op een emotioneel gezond leven. Een leven in het besef en de ervaring van Gods liefde en vrede.

Er staan gebeden in om bevrijding van eenzaamheid, bezorgdheid, depressiviteit en andere negatieve gevoelens. Gebeden om meer geduld en minder boosheid. Gebeden om gehoorzaamheid en vernieuwing van denken. Gebeden om troost en leiding, vrede en voldoening. Gebeden om leven en kracht en meer kennis van God en Christus. God wil u een emotioneel gezond leven geven. God heeft bevrijding, verlossing en overwinning voor u. Hij verlangt ernaar om in gebed met u te praten. Hij wil uw stem horen en zijn woord aan u kwijt kunnen.

Het boekje 365 Gebeden voor een emotioneel gezond leven door Stormie Omartian kan daarbij een krachtig hulpmiddel zijn.

365 gebeden voor een emotioneel gezond Omartian
€ 19,95
voorraad onbekend
65 beloften van God voor uw kind

Gebedenboek voor ouders

Als het om hun kind gaat, kunnen ouders zich soms bezorgd of zelfs machteloos voelen, maar dat is niet nodig. God heeft een groot hart voor kinderen en belooft zijn zorg voor elk denkbaar facet van hun leven. Zeker 65 beloften in de Bijbel vertellen wat zijn hartsverlangen voor kinderen is en hoe Hij het gebed van ouders wil beantwoorden.

Dit gebedenboek voor ouders behandelt het gehele spectrum van Gods beloften voor uw kind. In heldere bewoordingen worden 65 Bijbelse beloften kort toegelicht, gevolgd door een gebed waarin u aanspraak maakt op de specifieke belofte.

65 beloften van God voor uw kind is daarnaast een dagboek met de dagelijkse bemoediging die iedere ouder nodig heeft.

Voor ouders van kinderen van alle leeftijden. Ideaal als kraamcadeautje en bij opdragen/doop.

Mike Shreve kan uit eigen ervaring getuigen van de betrouwbaarheid van Gods beloften. Hij en zijn vrouw Elizabeth zagen zich tijdens de zwangerschap en het opgroeien van hun kinderen, Zion Seth en Destiny Hope, soms voor zeer grote uitdagingen gesteld. Maar dwars door alles heen hebben ze mogen ontdekken dat God zich nooit onbetuigd laat als je bidt naar zijn Woord en in geloof aanspraak maakt op zijn beloften.

Aanbevevelingen:

- Jan Pool, voorganger, Shelter Haarlem / conferentiespreker en auteur van o.a. Help, ik ben een man

- ds. Hans Eschbach, oud-directeur, Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse kerk (EW)

- Dick Westerkamp, predikant, NGK Houten / voorzitter, New Wine Nederland

- Ruben Flach, algemeen secretaris, Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE)

- Myles Munroe, president en pastor, Bahamas Faith Ministries International, Nassau, Bahamas

- Martijn Piet, voorganger, Levend Evangelie Gemeente, Aalsmeerderbrug

- P. Gerrit Hoekstra, oud-directeur, Uitgeverij Gideon, Hoornaar / vertaler van 65 beloften van God voor uw kind

- André Wolthuis, campus coordinator, Rhema Bible Training Center Amsterdam / uitgever, Arrowz, Amsterdam
- See more at: http://arrowz.org/winkel/65-beloften-van-god#sthash.FHIdLI3K.dpuf

65 beloften van God voor uw kind Shreve, Mike
€ 12,95
voorraad onbekend
Mol, Jurrien

De verlegenheid rond bidden is vandaag vaak groot. Daarom een praktische handreiking.

Twaalf auteurs uit het brede confessionele midden van de Protestantse Kerk in Nederland behandelen actuele thema's over bidden:

* ik durf niet te bidden,
* bidden in de Bijbel,
* helpt bidden?,
* kunnen we door gebed genezen worden?
* en bidden met andersgelovigen.

Met dit boek in de serie Geloven op goede gronden' wil de Stichting Schrift en Belijden mensen helpen bij het bidden.

Aan dit boek werkten onder anderen mee: dr. Henk van der Meulen, dr. Jurrien Mol en prof. dr. Edward van't Slot. De eindredactie is in handen van dr. Herbert Wevers.

Mol, Jurrien 'Meulen, Henk van der
€ 8,90
voorraad onbekend
Mijn Getijdengebed

Bidden op het ritme van de tijd in de gebedstraditie van de Vroege Kerk.

Met behulp van een dagelijks leesrooster lees je de hele Bijbel in één jaar tijd. Op je eigen tijd en in je eigen tempo bid je de eeuwenoude gebeden mee. Deze gebeden hebben hun wortels in de Joods ballingschap en zijn via de Vroege Kerk doorgegeven in het ritme van de getijden. De getijden zijn de 'scharnieren' van de dag: 's morgen, 's middags, 's avonds en 's nachts.

Ook beschikbaar als app voor Apple en Android.

Elise G. Lengkeek (1958) is journalist en non-fictie auteur en schreef eerder onder meer Ik beken (2006), Niemand weet nog waar ik ben (2009) en De hel van Tjideng (2010).

Mijn Getijdengebed Lengkeek, Elise G.
€ 12,50
voorraad onbekend
Dank & gebedsboek

Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Door God te danken, ook voor de kleine dingen, geef je Hem de eer en toon je Hem jouw liefde.

Dit Dank & Gebedsboek kan je daarbij helpen: het geeft meer structuur aan je gebedsleven en daagt je uit om bewust om te gaan met dankbaarheid. Het boek is ingedeeld in weken en biedt daarnaast inspirerende quotes en Bijbelteksten met een korte overdenking. Zo kun je later nog eens terugbladeren en lezen welke gebedspunten zijn veranderd in dankpunten en ontdekken wat God in jouw leven heeft gedaan.

Laat dit boek je inspireren en motiveren om dankbaar te zijn en om met God in contact te blijven. Hij wil graag dat je met Hem praat. Don't be too busy to talk to Him.

Veel zegen met dit boek!

Daniëlle Koudijs

Dank & gebedsboek Koudijs, Daniëlle
€ 9,99
voorraad onbekend
bidden

Theo van der Heuvel schreef een boek over wat Jezus ons leerde over bidden. Vanuit de evangeliën laat hij daar heel veel over zien.

Wat zei Jezus over bidden? Hoe gaf Hij zijn eigen gebedsleven vorm? Wanneer bad Hij en waar? En waarom is het zo belangrijk om zijn uitnodiging om te bidden van harte te omarmen? Aan de hand van de vier Evangeliën neemt 'Bidden' van Theo van den Heuvel je mee in wat wij van Jezus zelf kunnen leren over bidden.

Kenmerkend is dat Jezus geen stappenplan geeft, maar een uitnodiging doet om te komen, te kijken en te leren.

bidden Heuvel, Theo van den
€ 24,-
voorraad onbekend