Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bagage

Titel : Bagage
Auteur(s) :
EAN : 9789023928713
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 25,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Bagage

bijbels dagboek

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Nauwkeurig een bijbelgedeelte lezen en zorgvuldig naar de inhoud luisteren. Dat doet een jongere generatie hervormde predikanten in dit bijbels dagboek.

Ze bieden een boodschap voor ons geloofsleven en handreikingen voor het christenleven in de praktijk.

Bagage is een bijbels dagboek dat focust op onze dagelijkse omgang met God en op herkenbare en alledaagse thema's waarmee jongere mensen in het dagelijks leven in aanraking komen, zoals de besteding van onze tijd, conflicten met onze medemens, de omgang met ons bezit, de relatie met onze naasten en ons gebed voor vervolgde christenen.

De Bijbel is het belangrijkste geschenk dat een mens in zijn leven kan krijgen. In dit boek is wijsheid tot de zaligheid te vinden, wijsheid die een christen in het gewone leven zichtbaar maakt. Het doel van dit dagboek is om hieraan dienstbaar te zijn.

Piet Vergunst (red.) Met medewerking van Piet Vergunst (red.), ds. G. de Fijter, ds. C.H. Hogendoorn, ds. G. Lustig, ds, A. van Lingen, Wilco Kroon en John Robbemond.

“Voor jonge predikanten is elke vanzelfsprekendheid van kerk en geloof voorbij. Ze zijn opgegroeid in een tijd waarin veel vertrouwde kaders weggevallen zijn. Bijvoorbeeld trouw in de kerkgang en catechese. Ook is het minder vanzelfsprekend dat mensen actief deelnemen in activiteiten of het leven in de gemeente. (...) In deze tijd zijn veel gebruiken en tradities niet vanzelfsprekend, mensen kunnen plotseling een heel andere kant op gaan dan een vorige generatie. Denk aan de invulling van de zondag en de gevolgen daarvan voor het meeleven met de kerk. Denk aan de stabiliteit in relaties, de gemiddelde duur van een huwelijk. Als alle kaders wegvallen, blijft alleen het Woord van God over – en dat kan onzeker maken. Hoewel het voor een christen geen vreemde oefening is om het te wagen met de beloften van God. Ik denk dat het winst is voor deze generatie predikanten. Het dagboek is gericht op twintigers en dertigers en het mooie is dat jonge predikanten hun context heel goed aanvoelen. Ze zijn er zelf in opgegroeid." Eindredacteur P.J. Vergunst in een interview met CIP.nl. Klik hier om het volledige interview te lezen.

Productspecificaties
EAN : 9789023928713
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Mei 2022
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 384
Afmetingen : 221 x 147 x 27 mm
Gewicht : 596 gram
Velden met een * zijn verplicht