Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Amos

Het Bijbelboek Amos beschrijft hoe een eenvoudige boer uit Tekoa (een dorpje ten zuiden van Jeruzalem) tegen de stammen van het Noorden moest profeteren. Opmerkelijk is dat zijn gebed God raakte maar desondanks de mensen hem af wezen. Het Bijbelboek Amos bevat verschillende preken, tenminste vijf symbolen waaronder die van het paslood en de mand met rijp fruit en belooft herbouw van het huis van David, terugkeer van het volk en de vruchtbaarheid van het land.

Thema's die bij Amos langskomen en heel goed geschikt zijn voor groepsgesprekken zijn: onrecht in de samenleving, het oordeel van God (en hoe moeten we dat zien in het licht van Christus). Daarnaast spelen vragen over hoe bemoedigen we, hoe waarschuwen we en hoe confronteren we mensen.

Onderstaand een overzicht van de Bijbelstudie boeken over het Bijbelboek Amos: Bestellen is eenvoudig online via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of u kunt ze kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden en Zoetermeer.

Boek van de twaalf profeten Rijwijk, Marius van
voorraad onbekend
€ 12,99
Amos Niemeijer, Pieter
voorraad onbekend
€ 11,50
voorraad onbekend
€ 69,50
Amos obadja en jona Koning, G. de
voorraad onbekend
€ 18,75