Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Moederdag tips

Bij Ichthusboekhandel vindt je volop leuke ideeën voor Moederdag. 12 mei 2019 is de dag waarop moeders extra verwend mogen worden met een leuk boek, een goede christelijke roman of muziek. Een mooi christelijk Moederdag cadeau kopen lukt altijd bij Ichthusboekhandel.nl.

Op deze pagina een praktisch overzicht van goede titels die vaak gegeven worden. Wil je verder zoeken kijk dan bijvoorbeeld bij de Christelijke romans. Zoekt u een specifiek boek uit een serie van christelijke romans, dan is dit de download voor een volledig alfabetisch overzicht

We pakken uw cadeau graag én leuk in!

Moederdag 12 mei 2019

27 artikelen
pagina 1 van 3
Het meesterwerk

Het Meesterwerk is het nieuwste boek van Francine Rivers. Dit boek is haar nieuwste roman na Verdwaalde ster in 2014 en is een ongedachte liefdesgeschiedenis.

HIJ is overdag een succesvolle schilder die alles heeft wat zijn hartje begeert: rijkdom, vrouwen, roem. 's-Nachts is hij de roekeloze graffitiartiest "the Bird", zijn beruchte alter ego dat zijn carrière te gronde kan richten.

ZIJ is een ongetrouwde moeder met haar eigen issues die hem met tegenzin assisteert. En zij is de enige die ziet hoe alleen hij is.

Een onverwacht liefdesverhaal dat je er aan herinnert dat God zelfs de meest gebroken personen een plek geeft in een prachtig imperfect meesterwerk.

Met deze roman keert Francine Rivers terug naar haar romantische roots, zonder aan diepgang te verliezen.

Twintig jaar geleden omarmde Francine Rivers het geloof in Christus, ook in haar romans en werd één van de grootste namen in de christelijke boeken wereld.

Boeken van Francine Rivers kopen doet u bij Ichthusboekhandel. Haar nieuwste boek het Meesterwerk kunt u nu reeds online reserveren.

Het meesterwerk Rivers, Francine
€ 24,99
voorraad onbekend
Onder zijn vleugels

Het nieuwste boek van Marianne Grandia, Onder Zijn vleugels, is een op zich zelf staande roman. Daarin komt Marianne Grandia met een thema wat elke christen kent: Geloofstwijfel. In onder Zijn vleugels ontdekt Riemke dat ze ernstig ziek is. Het nieuws heeft niet alleen een grote impact op haar gezin en toekomst, ook haar oude angst voor God laait weer op.

Wat als God haar niet geneest? Wat zegt dat dan over Hem? En wat over haarzelf!

Een krachtig verhaal dat laat zien hoe destructief onze gedachten kunnen zijn voor onze relatie met God. Het laat ook zien dat Gods plan uiteindelijk draait om Hoop en Liefde.

Marianne Grandia schreef eerder een trilogie en werd tweemaal bedacht met de publieksprijs voor het beste Christelijke boek.

De boeken van Marianne Grandia kopen kan bij Ichthusboekhandel online en in de vier winkels!

Onder zijn vleugels Grandia, Marianne
€ 22,99
voorraad onbekend
Hier voor jou

'Hier voor jou' van Kristen Heitzmann is het ontroerende vervolg op feelgoodroman 'Ik wist het wel' en speelt zich af in het bruisende New York.

Alexis Murphy - Exi voor vrienden - gaat trouwen. Ze wil niets liever dan haar eigen Grace Evangeline themabruiloft organiseren, samen met haar verloofde Jeffrey. Maar Grace heeft zo haar twijfels bij Jeffrey. En wanneer Exi de knappe maar getroebleerde acteur Bo Corrigan ontmoet, is er meteen een sterke aantrekkingskracht tussen hen...

'Een heerlijk verhaal over de aantrekkingskracht tussen twee mensen die zo sterk is dat hij New York een aantal dagen van stroom kan voorzien.' - Vriendin over 'Ik wist het wel'

Hier voor jou Heitzmann, Kristen
€ 19,99
voorraad onbekend
Morgen ga ik echt!

In het full-color hardloopboek 'Morgen ga ik echt!' delen Marijke ten Cate en Corien Oranje hun hardloopervaringen.

Hardlopen is goed voor je! Maar hoe begin je eraan? En hoe houd je vol? Eerlijk, grappig en herkenbaar. Ze delen hun tips en tricks, en bekijken de hardloopwereld met een knipoog. 'Morgen ga ik echt!' gaat o.a. over:

* hardloopkleding,
* blessures,
* looptechnieken en
* de psychologie van het hardlopen.

Hardlopen kan je bijvoorbeeld helpen om af te vallen of om je beter te voelen.

Met veel tekeningen, motiverende verhalen, testjes en interviews: start to run today!

Marijke ten Cate tekende voor de Prentenbijbel en Corien Oranje is een bekend auteur van christelijke kinderenboeken, dagboeken en boeken voor vrouwen.

Morgen ga ik echt! Oranje, Corien; Cate, Marijke ten
€ 17,50
voorraad onbekend
Zoveel liefde

Edith Schouten, komt nu met een historische roman over Betsy Groen van Prinsterer, de vrouw van....

Elisabeth van der Hoop groeit, als dochter van een Groningse burgemeester, op in gegoede kringen. Vanaf haar vijftiende zit Betsy op een kostschool in Den Haag. In deze stad leert ze Guillaume (Willem) Groen van Prinsterer kennen.

Na hun huwelijk raakt Betsy nauw betrokken bij het Reveil, een christelijke stroming die oproept tot persoonlijke bekering en vroomheid op alle levensterreinen. Later schrijft Willem dat door Betsy ook bij hem 'het geloof van zijn hoofd naar zijn hart is gegaan'. Ze heeft gedurende heel hun huwelijk veel invloed op hem.

Met name Betsy wordt de drijvende kracht achter het Reveil in Nederland. Ze kan in deze beweging haar geloof én haar maatschappelijke betrokkenheid vormgeven. Met name de zorg voor kinderen heeft haar hart. Zij die zelf kinderloos blijft en daar haar leven lang mee worstelt, strijdt te vuur en te zwaard voor haar weeskinderen, wanneer er een misbruikzaak aan het licht komt.

Edith Schouten schreef na jaren van studie en archiefonderzoek een prachtige roman over het leven van deze in haar tijd zeer geëmancipeerde vrouw van een vooraanstaand politicus. Bladzij na bladzij komt het Den Haag van de negentiende eeuw tot leven, van de voornaamste kringen tot de achterbuurten waar schrijnende armoede heerst.

Edith Schouten is schrijfster en een veelgevraagd spreekster. Ze woont in Arnhem. Eerder schreef ze onder meer Als een mus valt, Als ouder alleen, In vriendschap (met Irene van den Berg) en Maar ik leef nog. Zoveel Liefde is haar eerste roman.

Zoveel liefde Schouten, Edith
€ 24,95
voorraad onbekend
Vrouwenbijbel

De Vrouwenbijbel is een complete Herziene Statenvertaling (HSV) aangevuld met extra studiemateriaal en praktische toelichting speciaal bedoeld voor vrouwen. Deze studiebijbel voor vrouwen is verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.

Meer dan zeventig vrouwen hebben samen teksten geschreven bij de bijbeltekst. Het extra materiaal gaat vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. Er is ruimte voor emotie, eerbied, blijdschap en waardering.

INKIJKEXEMPLAAR VROUWENBIJBEL (HSV)

De Vrouwenbijbel wil vrouwen helpen de verbinding te maken tussen de boodschap van de Bijbel en hun dagelijkse leven in het hier en nu. De toegevoegde teksten bestaan uit biografieën, themapagina's, meditaties, inleidingen op bijbelboeken, strooiers en een encyclopedie van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God.

De Vrouwenbijbel bevat de complete bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling (HSV).

Naast dr. Hanneke Schaap-Jonker werd de kernredactie gevormd door Rieke den Hertog-van 't Spijker MA, dr. Almatine Leene, dr. Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, drs. Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens MA en Christien Bos MA

De vrouwenbijbel in het kort:

* Verbinding tussen Bijbel en dagelijks leven
* Aandacht voor Bijbelse vrouwen
* Eye-openers over je relatie met God
* Eye-openers over je relatie met anderen
* Extra's: thema's, inleidingen, meditaties, biografieën, encyclopedie

De vrouwenbijbel online kopen doet u bij Ichthusboekhandel, de specialist als het gaat om goede bijbels.

Vrouwenbijbel HSV
€ 62,50
voorraad onbekend
Sestra Zomer 2018

Sestra Zomer 2018 is een magazine wat je je niet mag missen. Heerlijk om in te bladeren, tijd voor je zelf, lekker aan de slag met zomer DIY's en nog veel meer.

De zomer is een tijd om je tempo te verlagen en het even rustig aan te doen. Dit magazine biedt je daarvoor heel veel inspiratie! Met onder meer: wonen in een kas, even offline, hoe vind je rust op vakantie, de kunst van het vervelen, koken op de camping, zomerkapsels. En natuurlijk staat dit magazine ook weer vol met originele creatieve projecten.

Met als extra's: een vakantieboekje vol zomer-DIY's en inspiratiekaartjes voor rustmomenten.

Sestra Zomer 2018
€ 10,99
voorraad onbekend
Het hart als inzet

Tamera Alexander komt met het boek Het hart als inzet als het derde deel van de Bell Meade serie opnieuw verrassend met een titel die veel leesplezier zal opleveren.

Sylas Rutledge, de nieuwe eigenaar van de Northeast Line Railroad, investeert alles wat hij heeft in deze onderneming. Deels omwille van de uitdaging, maar vooral om de naam van zijn vader te zuiveren. Maar Sy heeft iemand nodig die hem helpt zijn weg te vinden in de gemeenschap van Nashville.

Wanneer hij Alexandra Jamison ontmoet, besluit hij meteen dat hij zijn gids heeft gevonden. Alleen, hij ontdekt al snel dat het treinongeval waarvan zijn vader de schuld kreeg, de dood heeft veroorzaakt van Alexandra's verloofde, waardoor haar hart is gebroken.

Alexandra wijst een door haar vader gearrangeerd huwelijk af en volgt in plaats daarvan haar passie voor lesgeven aan de Fisk University, de eerste universiteit voor voormalige slaven in de VS. Maar haar familie en de betere kringen in Nashville keuren dit gedrag af, en al snel merkt ze dat ze door beide met de nek wordt aangekeken.

Door connecties met de familie Harding worden Alexandra en Sylas onverwachte bondgenoten. En ondanks haar eerste indruk, merkt Alexandra geleidelijk dat ze meer voor hem gaat voelen. Maar dat mag toch niet, wanneer haar hart niet vrij is?

Deze heerlijke roman bewijst waarom Tamera Alexander een van de meest geliefde auteurs van het genre is - en een van mijn favorieten.
Lynn Austin

Tamera Alexander woont in Nashville (USA). Ze schreef een groot aantal boeken en won meermalen een Christy Award voor beste historische roman. Dit boek is het derde deel in de Bell Meade serie.

Het hart als inzet Alexander, Tamera
€ 21,-
voorraad onbekend
Een ketting van hoop

Karen Halvorsten, winnaar van diverse prijzen, beschrijft in deze nieuwe roman, een ketting van hoop, hoe de jonge Ruth na een dramatisch verlies besluit het roer totaal om te gooien. Dat lijkt haar eerst alleen maar nog meer ellende op te leveren - tot Thomas haar leert met andere ogen te kijken.

1934. De eenentwintigjarige Ruth Warren, net getrouwd met haar jeugdliefde, begint vol hoop aan het zware leven in een oliestadje in het oosten van Texas. Als haar man Charlie omkomt bij een explosie op het olieveld, is ze kapot van verdriet. Dan krijgt ze de kans om opnieuw te beginnen: ze krijgt een volledige beurs toegewezen om te studeren aan een hogeschool in Pasadena, Californië. Ruth, die altijd onderwijzeres heeft willen worden, besluit het risico te nemen en reist naar het westen.

Op de hogeschool probeert Ruth zich aan te passen aan het studentenleven, maar door haar verdriet valt dat haar niet gemakkelijk. Als ze de kerstdagen doorbrengt bij een oude vriendin van haar moeder, ontmoet ze de aantrekkelijke en fascinerende Thomas Everly die, gedreven door zijn toewijding aan sociale gerechtigheid, onder Mexicaanse landarbeiders werkt in een kamp ten oosten van Los Angeles. Samen met Thomas ziet Ruth een andere kant van de stad en een andere kant van de realiteit: de veelvuldige gedwongen deportaties van Mexicanen en Amerikaanse burgers van Mexicaanse afkomst.

Nadat Ruth noodgedwongen met haar studie gestopt is, gaat ze bij Thomas op bezoek en ziet dat hij op eigen houtje een avondschool voor de kinderen van de landarbeiders heeft opgezet. Ruth begint deze kinderen te helpen en ontwikkelt diepgaande vriendschappen met mensen in het kamp. Als het kamp overvallen wordt en de arbeiders en hun gezinnen bijeengedreven en naar Mexico teruggevoerd worden, besluiten Ruth en Thomas voor de rechten van de arbeiders op te komen' en samen verder te gaan.

Een ketting van hoop Halvorsen Schreck, Karen
€ 19,99
voorraad onbekend
Inspire Bible (journaling)

The Inspire Bible NLT is de meest verkochte editie voor bible journaling

De mintgroene Inspire bijbel importeren wij uit Amerika en is altijd op voorraad. Deze editie heeft een prachtige hoes, een fraai mintgroene omslag en een bijzondere print als kleursnede. Door de voorbedrukte handlettering, het elastiek om de bijbel heen en de prachtige hoes is dit de meest gebruikte bijbel voor journaling.

Voorbeeld bible journaling met Psalm 139

Inspire Bible (journaling) New Living Translation
€ 39,95
voorraad onbekend