Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Papieren Paradijs

Titel : Papieren Paradijs
Auteur(s) : Medema, Marlies
EAN : 9789029730679
Uitgever : KokBoekencentrum
Prijs : € 23,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Papieren Paradijs

Het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1845 emigreerde naar exotisch Suriname

(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

De historische roman: Papieren Paradijs is het debuut van Marlies Medema als christelijk auteur over het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1845 emigreerde naar tropische Suriname samen met haar man en een grote groep boeren, de latere Boeroes die dachten daar een nieuwe toekomst te hebben.

Papieren paradijs is het fascinerende verhaal van Anna Pannekoek, die tegen haar zin naar Suriname emigreert. Anna was de dochter van een rijke papierfabrikant. Haar echtgenoot, dominee Arend van den Brandhof, gelooft dat het leven daar beter is en heeft grootse plannen. Als ze in 1845 aankomen in Suriname wacht hun daar veel teleurstelling. Het land van belofte blijkt vooral een gevaarlijk moeras.

INKIJKEXEMPLAAR PAPIEREN PARADIJS MARLIES MEDEMA

De ambities van haar man, dominee Arend van den Brandhof, brengen haar in 1845 de oceaan over. Hij gelooft dat het leven in Suriname beter is dan in Nederland, dat op dat moment zo goed als failliet is. In Suriname wil hij een plantage stichten, waar boeren op een eerlijke manier producten kunnen verbouwen voor de rest van de bevolking. Anna houdt van hun leven in Nederland en wil niet weg. Maar na jaren van voorbereiding en echtelijke ruzies is de emigratie uiteindelijk toch een feit.

BOEKTRAILER Papieren paradijs

Wanneer Anna en Arend met hun gezin en een paar honderd boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Hoe moet Anna hier ooit een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

In dit indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt. Het is ook het verhaal van de Boeroes, Surinamers, met een Nederlandse achtergrond in de agrarische wereld van na 1850.

Marlies Medema is eindredacteur en crossmediaal redacteur van het vrouwenmagazine Eva. Tijdens een reis voor haar werk naar Suriname stuitte ze op het verhaal van Anna Pannekoek. Ze dook samen met haar man de archieven in en wist al snel dat ze Anna's levensverhaal op papier wilde zetten.

Het Papieren Paradijs is een prachtig boek voor mensen die houden van de stijl van Nederlandse auteurs zoals Simone van der Vlugt en Els Florijn.

'Wat is dit een heerlijk, geweldig boek! Met als extra bonus een super interessant stukje geschiedenis'
- Marianne Grandia, auteur

'Een prachtige, zintuiglijke roman over een onbekend stukje geschiedenis. Ik kon de roman van Marlies Medema niet wegleggen. Ze trekt je mee , de negentiende eeuw in. Je beleeft een bizarre, waargebeurde volksverhuizing naar Suriname van binnenuit, en voelt het onheil dichterbij komen. Een must-read!'
- Corien Oranje, auteur

Productspecificaties
EAN : 9789029730679
Auteur(s) : Medema, Marlies
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum
Verschenen : Maart 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 400
Afmetingen : 215 x 135 x 33 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Papieren paradijs.
Recensie door: Jan Dirk Rop

Pracht boek. Als je het boek goed wilt begrijpen, moet je eigenlijk eerst het boek Boeroes van Karin Sitalsing lezen.

Je ziet het
Recensie door: T. Verhoef

Als je Papieren paradijs, de nieuwste roman van Marlies Medema leest, hoor je, voel je en zie je wat er gebeurd. Deze historische roman is een boeiend verslag en echt de moeite waard om te lezen. Het is leuk dat het om een Nederlandse auteur gaat en over een land waar we al heel lang mee verbonden zijn. Marlies Medema kan goed schrijven! In een interview gaf ze aan erg van Els Florijn te houden, maar ze schrijft lichter en wat vrolijker. En inderdaad haar boek deed me denken aan Simone van der Vlugt. Je merkt wel dat er soms in de roman (1840....) er dingen gezegd worden zoals die nu ook gezegd worden (Ja, dus.....) Maar goed dat doen bekendere schrijfsters soms ook, Al met al een heel goed boek en ik begreep dat er een nieuw boek aankomt van Marlies Medema, maar dan over de Gouden Eeuw. Genoeg om naar uit te kijken.