Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Jozua

Het Bijbelboek Jozua is genoemd naar de hoofdpersoon. Jozua is de opvolger van Mozes. Mozes heeft het volk Israël tot de grens van het beloofde land gebracht, Jozua mag het volk nu het land binnenleiden.

Dat gaat echter niet zomaar. Het land Kanaän wordt beheerst door verschillende koningen. Er zijn versterkte steden die door het volk Israël onder leiding van Jozua veroverd moeten worden. Daarnaast beschrijft dit Bijbelboek de verdeling van het land onder de stammen. Aan het einde van het Bijbelboek neemt Jozua afscheid van het volk en roept hij hen op God alleen en niet de afgoden te dienen.

In het Bijbelboek Jozua komen verschillende thema's aan de orde, o.a. de overdracht van het leiderschap van Mozes aan Jozua, de verovering van Kanaän (met alle vragen over de gerechtvaardigde oorlog), de verdeling van het land en Gods trouw aan Zijn beloften.

Bijbelstudiemateriaal met gespreksvragen, maar ook achtergrondinformatie en Bijbelcommentaren over het Bijbelboek Jozua zijn bij Ichthusboekhandel.nl op voorraad in de winkels en kan daar ingezien worden. Online bestellen is gemakkelijk via de webshop.

voorraad onbekend
€ 17,95
voorraad onbekend
€ 14,95
Jozua Vogels
voorraad onbekend
€ 20,-
voorraad onbekend
€ 69,50
Jozua Butter
voorraad onbekend
€ 16,40
voorraad onbekend
€ 34,95
Joshua McConville, Gordon
voorraad onbekend
€ 25,-
Het goede leven Lucado, Max
voorraad onbekend
€ 16,50