Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe christelijke boeken binnen!

Goede nieuwe christelijke boeken voor 2023 zijn altijd direct bij Ichthusboekhandel.nl na verschijnen leverbaar.

Op zoek naar de nieuwste christelijke boeken zoals romans, Bijbels, theologie of cadeauboeken? Op deze pagina een actueel overzicht van nieuwe christelijke boeken, theologie, geloofsopbouw en kinderboeken voor 2023 die bij Ichthusboekhandel.nl de afgelopen dagen zijn binnengekomen.

Ichthusboekhandel.nl krijgt de nieuwe Bijbels, christelijke romans en boeken direct na verschijnen op voorraad in ons magazijn en ze worden snel beschikbaar gemaakt in de verschillende Ichthusboekwinkels.

Wanneer u goed op de hoogte wilt blijven van wat er aan nieuwe christelijke boeken en romans verschijnt, dan kunt u bij Ichthusboekhandel.nl alles vinden. De 90 meest recente titels in de christelijke boekenwereld laten wij u graag zien. Bestellen kan heel eenvoudig online maar even langs gaan kan altijd bij één van de Ichthusboekhandels bij u in de buurt.

Ichthusboekhandel.nl heeft nog andere handige lijstjes met actuele boeken op onderwerp gemaakt voor u:

Top 10 christelijke boeken | Top 10 theologie | Top 10 Bijbelse dagboeken | Top 10 christelijke romans

KLIK HIER als u wilt weten wat wat er de komende maanden NIEUW verwacht wordt.

Nieuwe Bijbels en christelijke boeken en romans zijn altijd direct bij verschijnen leverbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, waar u ze eenvoudig online kan reserveren / bestellen of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer.

Hyperdordt

Hyperdordt, is een boek van Gert van de Brink, en gaat over wat elders Hyper calvinisme genoemd wordt. De titel verwijst hiermee naar uitvergroting van sommige onderdelen van de Dordtse Leerregels.

In de reformatie werd het evangelie hervonden. Luther herontdekte wat geloof is, wat zekerheid is en hoe de Heilige Geest door de prediking werkt. Treffende citaten in dit boek laten dat zien.
In zijn eerdere boek Dordt zoals je Dordt niet kende verdedigt Van den Brink het aanbod van genade. In dit vervolgboek onderzoekt hij wat er in de kritische reacties gebeurt. Er blijkt nogal eens sprake van 'Hyperdordt': een eenzijdige interpretatie van de Dordtse Leerregels en van de herontdekking van de reformatie.

Sommige bevindelijk-gereformeerde misvattingen hebben ook vroeger de kerk bedreigd. Hoe Luther, Brakel en anderen op die misvattingen reageerden, blijkt verrassend actueel. Het zal de lezer helpen om de kracht van de reformatorische ontdekking opnieuw te ervaren.

DR. GERT VAN DEN BRINK is universitair hoofddocent Historische Theologie en docent Filosofie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en emeritus-predikant binnen de Hersteld Hervormde Kerk.
Dit boek werd in november 2023 gepubliceerd. Het is een vervolg op 'Dordt'.

Hyperdordt Brink, Gert van den
€ 16,90
voorraad onbekend
Er is al zoveel moois

In het boek Er is al zoveel moois schrijft Dorine van den Noort-Kema, op Instagram bekend als Juffrouw Duurzaam, over schoonheid in het alledaagse. Op zoek naar een zo duurzaam mogelijk leven geeft ze tips, inspiratie, en deelt ze haar gedachten over allerlei onderwerpen.

Dorine schrijft op een herkenbare gezellige manier, ze komt naast de lezer staan in dit boek. Hoe kook je met de seizoenen? Hoe besteed je meer tijd offline? En hoe staan we als christen in de wereld? Hoe gaan we om met duurzaamheid? En met kleding?

Dit boek staat boordevol goede, haalbare tips. Van het organiseren van een kledingruil-party en het creëren een georganiseerd, schoon huis, tot consuminderen en tips voor het kopen van kringloopgeluk. Een breed scala van onderwerpen komt aan bod.

Kortom, een heerlijk koffietafelboek, met prachtige foto's en volop inspiratie.

Dorine van den Noort-Kema maakte van haar hobby's haar bedrijf. Ze is dol op kringloop geluk en maakt slingers van Hollandse wollen dekens. Zij is getrouwd, en woont met haar man en vier kinderen aan een dromerig dijkje in Overijssel. Dorine is altijd op zoek naar haalbare manieren om zo duurzaam mogelijk te leven.

Er is al zoveel moois Noort-Kema, Dorine van den
€ 24,99
voorraad onbekend
De Bijbel lezen met het oog op Israël

In De Bijbel lezen met het oog op Israël lees je in 365 dagen de Bijbel van Genesis tot Openbaring. Verschillende auteurs werpen hun licht op een passage uit de Bijbel door middel van een korte overdenking.

De rode draad door de dagboekgedeelten heen is de unieke positie van het Joodse volk en Gods leiding met hen door Bijbel heen tot nu en in de toekomst. Volop inspiratie in een jaar waarin we stil staan bij het 75 jarig bestaan van de Staat Israël.

De auteurs die meewerken aan dit dagboek zijn onder andere: C. Baan, P. van den Berg, C. de
Boer, J. Bonhof, B. Engelfriet, B. Gijsbertsen, A. Groothedde, F. Heikoop, D. Heikoop, G. Krol, M.
Mulder, A. van Maanen, F. van Oordt, W. Ouweneel, J. Overeem, M.J. Paul, H. Poot, R. Santinge,
J. Snaterse, B. Trouwborst, J. de Vreugd en K. de Vreugd (eindredactie).

Dit Bijbels dagboek wordt uitgegeven in samenwerking met Christenen voor Israël.

De Bijbel lezen met het oog op Israël Auteurs, Diverse
€ 24,99
voorraad onbekend
Uitzien naar morgen
Uitzien naar morgen Vijfhuizen, Piet
€ 11,95
voorraad onbekend
De bisschop in de vroege kerk

In het boek "de bisschop in de vroege kerk" van Ben van de Baar gaat over een verkenning van vijf eeuwen ambtsontwikkeling. Daarmee is het een unieke reconstructie van leiderschap in de eerste christelijke kerken.

Bij het ontstaan van de christelijke gemeenschap hield een 'bisschop' toezicht op de liefdesmaaltijden. Hoe heeft het bisschopsambt zich in de vijf eeuwen daarna ontwikkeld? Hoe verhield het ambt zich tot de politieke en sociale structuren binnen het Romeinse rijk?

Ben van den Baar schetst een uitgebreid beeld, grotendeels op basis van geschriften van de bisschoppen zelf. Daaruit komen hun ervaringen naar voren, maar ook hun opvattingen over de identiteit van de kerk en over het primaat dat Rome naar zich toe wist te trekken. De meest aansprekende bisschoppen kozen voor een persoonlijke en empathische benadering van hun
medemens, waardoor zij velen tot zegen waren als navolgers van Christus, wat zij soms met de dood moesten bekopen.

Dit boek is zowel een indrukwekkend getuigenis als een spiegel voor vandaag.

Met ragfijne pen weet Ben van den Baar bisschoppen als Hilarius, Athanasius, Cyprianus van Carthago en Polycarpus van Smyrna tot leven te brengen. Zijn uiteenzetting is glashelder en daarmee niet alleen een aanrader voor de professionele lezer maar voor een ieder met interesse voor theologie of geschiedenis.
- prof. dr. M.A. van Willigen (TU-Apeldoorn), eindredacteur

Drs. Ben van den Baar (1938) is zowel neerlandicus als historicus, gespecialiseerd in de heschiedenis van de West-Europese spiritualiteit van de middeleeuwen. Van den Baar was jarenlang docent Nederlands en filosofie op een gymnasium. De afgelopen vijftien jaar heeft hij als kerkhistoricus diepgravend onderzoek verricht in de literatuur, in klassieke geschriften en op locatie naar de rol van de bisschop in de politieke en sociale geschiedenis van het Romeinse rijk (35-450 na Christus).

De bisschop in de vroege kerk Baar, Ben van den
€ 39,99
voorraad onbekend
Tussen tekst en toepassing dissertatie

Tussen tekst en toepassing is de dissertatie van Ds. dr. G.W.S. Mulder en bespreekt een onderzoek naar het tijd betrokken element in de homiletiek van gereformeerde piëtisten in de Nederlanden in de periode van 1600-1800.

Dit onderzoek richt zich op handboeken predikkunde van onder anderen W. Perkins, W. Teellinck, J. Martinus, J. Hoornbeeck, G. Saldenus, S. van Til en F.A. Lampe. Het gaat om de vraag hoe deze theologen het tijdbetrokken element in de prediking instrueerden en legitimeerden. Bij tijdbetrokkenheid wordt gelet op zowel algemeen culturele als persoonlijk geestelijke aspecten.

Inkijkexemplaar dissertatie Dr. G.W.S. Mulder

Uit dit onderzoek komt een reconstructie van de prediking naar voren zoals die in deze homiletieken werd voorgestaan. De 'homiletische drieslag' van verklaren, leren en toepassen blijkt karakteristiek te zijn voor de Voetiaanse prediking. Bovendien is dit een krachtig instrument om met het oog op de toepassing de zin van de Heilige Schrift te verstaan. Dit komt de aansluiting vanuit de tekst van de preek op de omstandigheden van de hoorders ten goede. In de conclusie worden lijnen getrokken met het oog op de huidige situatie. Wat kunnen wij ervan leren? En hoe bereikt de prediking het hart van de hoorder?

Ds. G.W.S. Mulder is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Ridderkerk en stond eerder in Zoetermeer. Op deze studie is hij eind November aan de VU in Amsterdam gepromoveerd.

Tussen tekst en toepassing dissertatie Mulder, Ds. G.W.S.
€ 34,90
voorraad onbekend
Door misleiding Deel 2 Nir Tavor Serie

Het lang verwachte tweede deel in de serie van Nir Tavor door Amir Tsarfati en Steve Yohn is nu binnen. De titel is: Door misleiding. Opnieuw een spannende christelijke thriller rond een Mossad agent over nucleaire misleiding.

De Mossad heeft de plannen van Iran ontdekt om onvindbare massavernietigingswapens Israël binnen te smokkelen. De klok tikt door en agenten Nir Tavor en Nicole le Roux kunnen niet snel genoeg handelen.

Nir en Nicole komen terecht in een wervelend complot van moord, spionage en undercoververkenningen, en vechten tegen de klok om deze dreiging in het Midden-Oosten te stoppen. Naarmate ze dichter bij het gevaar komen - en dichter bij elkaar - raken ze verstrikt in een dodelijk web van geheimen. Zullen ze hun eigen leven moeten opofferen om de levens van miljoenen te beschermen?

Geïnspireerd door echte gebeurtenissen, werkten auteurs Amir Tsarfati en Steve Yohn opnieuw samen voor dit spannende vervolg op de bestseller Operation Joktan. Gevuld met gevaar, romantiek en internationale intriges, laat deze Nir Tavor-thriller een op waarheid berustend adembenemend inzicht in de levens en de plichten van Mossad-agenten zien - en levert een verhaal dat je op het puntje van je stoel zal doen zitten.

Eerder verscheen in de Niv Tavor serie de thriller: operatie Joktan deel 1

Door misleiding Deel 2 Nir Tavor Serie Tsarfati, Amir
€ 22,95
voorraad onbekend
Is de verdrukking begonnen

Is de verdrukking begonnen? is een nieuw boek van Amir Tsarfati en roept op om verwarring te vermijden en de tijd te verzilveren in deze laatste dagen.

Leven we in de eindtijd? Naarmate lokale en internationale gebeurtenissen en nieuwsberichten verontrustender worden, blijft de belangstelling voor de Bijbelse profetieën groeien. Angst onder de mensen bereikt ongekende hoogten, en veel christenen beginnen zich af te vragen of de beproeving beschreven in Openbaring al op ons afkomt.

Bestsellerauteur en geboren Israëliër Amir Tsarfati onderzoekt wat er tijdens de verdrukking zal gebeuren en legt uit wat de plaats is op de tijdlijn van eeuwigheid tot eeuwigheid. Zijn rijke kennis van de Bijbel en unieke kijk op actuele gebeurtenissen stellen hem in staat om nuttige inzichten te delen over:

• Hoe de tekenen van de tijd in de Bijbel zich verhouden tot wereldwijde gebeurtenissen van vandaag.
• Hoe we sensatiezucht kunnen vermijden en ons alleen aan het Woord houden.
• Hoe een eeuwige focus ons hoop geeft en in staat stelt om vol te houden in de tijdelijke wereld van vandaag
• dat wat de Schrift zegt over de eindtijd relevanter is dan ooit.
• dat de ons gegeven opdracht door God urgenter is dan ooit

Als we ons realiseren dat we het einde naderen, moeten we terugkeren naar Gods Woord. Dat geeft duidelijkheid en echte wijsheid. Is de verdrukking begonnen? levert naast een verhelderende Bijbelse waarheid, een krachtige aanmoediging om vandaag voor de Heer te leven!

Is de verdrukking begonnen Tsarfati, Amir
€ 17,95
voorraad onbekend
Binnenspiegel, kracht van zelfkennis

Binnenspiegel is een boek van Jan Pool en Michiel Santman en een uitnodiging die lezers wil wijzen op de kracht en de waarde van zelfkennis en zelfreflectie.

Het is belangrijk regelmatig in je 'binnenspiegel' te kijken om te ontdekken hoe het met je innerlijk gesteld is. Door zelfreflectie sta je stil bij je eigen gedrag, emoties en ervaringen. Zo leer je veel over jezelf en kom je tot nieuwe inzichten, maak je nieuwe keuzes en zet je zo stappen in je persoonlijke ontwikkeling.

Dit boek helpt aan de hand van tien vragen om op jezelf te reflecteren, meer zelfkennis te krijgen en je gedrag te veranderen.

Met behulp van een Bijbelverhaal wordt elke vraag inhoudelijk uitgediept en geïllustreerd met persoonlijke voorbeelden. Elk hoofdstuk wordt afgesloten door reflectievragen.

Jan Pool (Velserbroek) is een bekende spreker in evangelische kringen en coach van christelijke leiders. Eerder verschenen van hem Onvoorstelbare genade en Kom, Heilige Geest!
Michiel Santman is trainer en coach.

Binnenspiegel, kracht van zelfkennis Pool, Jan; Santman, Michiel
€ 17,99
voorraad onbekend
Het geheim van de lavendel

'Het geheim van de lavendel' is een historische roman van Arlew Hawks die zich afspeelt in het revolutionaire Parijs van de 18e eeuw.

Marseille, 1792. Geruchten over een naderende revolutie in Parijs bereiken de stad en doen het hart van kantoorbediende Gilles Étienne sneller kloppen. Leve vrijheid, gelijkheid, broederschap! Maar als hij op slag verliefd wordt op de koningsgezinde Marie-Caroline Daubien, werpt de liefde een schaduw op zijn idealen. Naarmate ze meer tijd samen doorbrengen, beseft en ze dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten. Wanneer de revolutie Marseille bereikt, moet Gilles kiezen tussen zijn politieke idealen en het beschermen van zijn geliefden,

Arlem Hawks studeerde communicatie en journalistiek. Ze verhuisde als kind veel, en de verschillende verhalen en culturen die ze leerde kennen, inspireerden haar tot het schrijven van romans.

Het geheim van de lavendel Hawkes, Arlem
€ 22,99
voorraad onbekend
De aarde en de hemel trouw blijven

De aarde en de hemel trouw blijven van Ad van der Dussen is een boek over het spanningsveld tussen hemel en aarde.

Aardse genoegens mogen er zijn. Of het nu om je lievelingsmuziek gaat, of om een indrukwekkende zonsondergang, of om een kop cappuccino met een Bossche bol: ervaar dat het leven goed is.

Nee, dat is niet het hele verhaal. Is het onrecht in de wereld niet om wakker van te liggen? En wordt het leven in onze westerse consumptiemaatschappij niet te plat? Dit boek pleit ervoor de aarde trouw te blijven, en er tegelijk op bedacht te zijn dat wij mensen voor iets hogers geboren zijn.

Ad van der Dussen (1951) is predikant geweest van de Emmauskerk in Eindhoven. Daarnaast was hij docent aan de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding en aan de Theologische Universiteit van Kampen|Utrecht. Momenteel vertegenwoordigt hij de Nederlandse Gereformeerde Kerken in de beraadsgroep 'Geloof en kerkelijke gemeenschap' van de Raad van Kerken in Nederland.

De aarde en de hemel trouw blijven Dussen, Ad van der
€ 29,95
voorraad onbekend
Het avontuur dat leven heet

Het avontuur dat leven heet, van Annechien Willering als auteur en Janneke Lekkerkerker als grafisch vormgever vertellen een verhaal voor mensen die het leven steeds weer opnieuw ontdekken.

Ooit stond de oude man in de bloei van zijn leven. Hij genoot er met volle teugen van. Met vallen en opstaan leerde hij het leven steeds beter te doorgronden. Nog even en zijn tijd zit erop. Vanaf de zijkant observeert de oude man de kleurrijke wereld om hem heen. Dat het leven ook ingewikkeld kan zijn, weet hij als geen ander.

Laat je meevoeren aan de hand van deze man, door het avontuur dat leven heet. Met zijn inzichten en zijn manier van leven inspireert hij jong en oud. Een prachtig en waardevol kunstwerkje over schoonheid, serene stilte en kinderlijk geluk.

Met dromerige illustraties die de kern van je ziel raken. Een poëtisch boek dat je ogen opent. Om cadeau te doen en te koesteren. Voor liefhebbers van 'De jongen, de mol, de vos en het paard'.

Annechien Willering schreef talloze artikelen en gedichten, maakte magazines voor jong en oud en reisde de wereld rond voor interviews. Het avontuur dat leven heet is haar debuut. Annechien Willering is beschouwend, inlevend en laat zich inspireren door mensen – vanuit een diep verlangen tot verbinding. Met teksten die raken tot gevolg.

Janneke Lekkerkerker is grafisch vormgever en illustrator. Als geen ander weet ze gevoel te vangen in illustraties – die ze voornamelijk maakt met inkt. Dat bewijst ze ook in dit boek. Haar illustraties hebben een diepere laag, zijn rauw en puur in al hun eenvoud én vertellen een verhaal. Zodat beeld en tekst elkaar versterken.

Het avontuur dat leven heet Willering, Annechien
€ 16,50
voorraad onbekend
Leiderschapslessen uit de Bijbel

Arjan Zanting met het boek: Leiderschapslessen uit de Bijbel, van Abigaïl tot Petrus, van principes tot praktijk, zorgt voor Bijbelse inspiratie voor denken over leiderschap en daar naar handelen.

Sommige nieuwe wijsheden uit de leiderschaps- en managementliteratuur zijn ook in de Bijbel te vinden, ontdekte Arjan Zantingh. Hij besloot de Bijbel in te duiken met een leiderschapsbril op en ontdekte de ene na de andere tijdloze les in de levens van leiders uit het Oude en het Nieuwe Testament. Welke gewoonte maakte Nehemia tot zo'n grote leider? Wat leert Mozes ons over omgaan met kritiek? Wat kunnen we leren van vrouwen als Abigail en koningin Esther, en welk principe maakte Petrus tot iemand op wie je kon bouwen?

Ontdek samen met Arjan de waarheid, de kracht en de relevantie van de Bijbel voor leiders in deze tijd. En leer hoe je die kunt toepassen in de kerk, je werk en de maatschappij.

Ik ben super blij met deze lessen. Ik durf nu met meer zekerheid uit te stappen en leiding te geven, daar waar God mij heeft geplaatst. Op een aantal plekken mag ik al de vruchten daarvan zien.
- Henk, deelnemer cursus Leiderschapslessen uit de Bijbel

Arjan Zantingh (1972) is voorganger van De Stadskerk in Groningen. Hij is een nuchtere noorderling met een bevlogen hart

Leiderschapslessen uit de Bijbel Zantingh, Arjan
€ 19,99
voorraad onbekend
Kringserie - In de kracht van de heilige

In de Kringserie nu het boekje in de kracht van de heilige Geest met Bijbelstudies over Handelingen, deel 2 door Dr. Pieter Lalleman.

Inspirerende en bemoedigende bijbelstudies die ons laten zien hoe God met zijn Geest door mensen heen werkt. In dit boekje worden de belevenissen van de eerste volgelingen van Jezus besproken. Van hun reactie op Jezus' opstanding tot zendingsreizen, kerkelijke vergaderingen en gevangenschap om het evangelie. Wat kunnen wij van hen leren? Dit boekje is een aanvulling op het Kringserie-deel In de kracht van de opstanding. In dit nieuwe deel worden tekstgedeelten uit Handelingen behandeld die in het vorige niet aan de orde zijn gekomen. Beide delen kunnen goed los van elkaar gebruikt worden. De bijbelstudies zijn geschreven voor kringgebruik, maar ook heel geschikt voor zelfstudie. Dr. Pieter J. Lalleman is baptistenpredikant. Daarnaast is hij docent Nieuwe Testament en hoofd Onderwijs aan Spurgeon's College in Londen. Hij schreef drie eerdere deeltjes in de Kringserie.

Kringserie - In de kracht van de heilige Lalleman, Dr. Pieter J.
€ 9,99
voorraad onbekend
Grijze muis en zijn bijzondere verjaarda

Grijze muis en zijn bijzondere verjaardag is een leujk prentenboek voor kleuters en om zelf te leren lezen. Lenny ten Brinke, en Riëlle van der Veen tekenden voor de inhoud en de illustraties.

Gr?ze Muis wil dit jaar een b?zondere verjaardag. Niet een gewone gr?ze verjaardag zoals h? die alt?d viert. H? verlaat het Gr?ze Dorp en gaat k?ken in andere dorpen, met andere kleuren en andere gewoontes. Maar ook hier vindt h? niet wat h? zoekt. Teleurgesteld valt h? in slaap. Maar dan staat hem de volgende morgen een grote verassing te wachten…

Een prachtig geïllustreerd kinderboek over inclusiviteit, over jezelf zijn en over samen zijn. En met dit boek oefenen kinderen ook nog eens de kleuren.

Geschikt om voor te lezen aan kinderen in de kleuterleeftijd en in groep 3 en 4 om zelf te lezen.

Grijze muis en zijn bijzondere verjaarda Veen, Riëlle van der; Brinke, Lenny ten
€ 18,90
voorraad onbekend
Kleur

Kleur, is deel drie in de serie van Mirjam Kooijman en een vervolg op de succesvolle boeken 'Missie' en 'Onmisbaar' waarin Femke ook een rol speelt, maar is ook goed als losstaand verhaal te lezen.

Ze vocht tegen de tranen, wierp een vluchtige blik in de autospiegel en streek haar trui glad. Eigenlijk stond zwart haar lelijk, maar ze dacht niet dat ze ooit nog iets kleurigs zou dragen. Nadat haar verloofde is omgekomen in Afghanistan, probeert Femke zoveel mogelijk uren te werken. Als ze werkt, heeft ze geen tijd om na te denken en in haar witte verpleegstersuniform is er geen ruimte voor rouw. Als ze tijdens een wandeling flarden van een gesprek opvangt, ontstaat het idee voor een reis naar Australië. Voor ze kan gaan twijfelen, meldt ze zich aan als au pair.

Nadat haar verloofde is omgekomen in Afghanistan, probeert Femke zoveel mogelijk uren te werken.Op de vlucht voor haar verdrietige situatie en de snel naderende bruiloftsdatum, zetten verschillende personen en gebeurtenissen haar leven nog meer op de kop. Dat zorgt voor verwarring, maar brengt ook de kleur en vrolijkheid steeds een beetje meer terug in haar leven. Terwijl Femke zich steeds meer thuis gaat voelen in het gezin van de familie Baker aan de West-Australische kust, dingen twee mannen om haar hart.?Lucas op afstand, Scott gevaarlijk dichtbij. Maar is er in haar hart al ruimte voor iets nieuws? Een levensveranderende ontmoeting zet alles op scherp. Durft ze de sprong te wagen?

Kleur Kooijman, Mirjam
€ 16,95
voorraad onbekend
Gedenkschriften deel 13

In de serie Puriteinse Klassieken verschijnt nu deel 13. Het gaat om Gedenkschriften van Thomas Halyburton.

De bekende puriteinse predikant Thomas Halyburton (1674-1712) beschreef geregeld zijn geestelijke ervaringen in een autobiografisch dagboek. Die zijn later verschenen in deze bundel 'Gedenkschriften'. Ze staan bekend als een van de meest indringende, persoonlijke beschrijvingen van een innig geestelijk leven. Daarnaast geven ze een inkijk in de soms moeilijke kerkelijke en politieke omstandigheden waarmee Halyburton in zijn tijd te maken had.

Vertaald door Ruben Bolier en voorzien van een inleiding door L. van der Tang. Deze uitgave verschijnt in samenwerking met de Stichting Gereformeerd Erfgoed.

Gedenkschriften deel 13 Halyburton, Thomas
€ 27,50
voorraad onbekend
Preken over de brief aan de hebreeen

Het derde deel in de serie van preken door Robbert Murray M'Cheyne bevat preken over de Brief aan de Hebreeën.

Aan het begin van de twintigste eeuw kocht James Macdonald uit Edinburgh een doos met oude papieren. De inhoud bleek van grote waarde te zijn. Het waren de preeknotities van Robert Murray M'Cheyne,de godvruchtige en toegewijde predikant van de St.Peter's Church in Dundee. De preken zijn getranscribeerd en verschijnen nu voor het eerst integraal in Nederlandse vertaling. Elke preek is vol van Christus: Zijn noodzakelijkheid voor zondaars, de volheid van Zijn genade, het geluk van degenen die tot Hem komen en het gevaar van het verloochenen van het geloof in Hem. Ze herinneren ons eraan dat we in Christus moeten zijn en uit Hem moeten leven.

Vertaald door drs. Christine Pas-Donker

Preken over de brief aan de hebreeen McCheyne, Robert
€ 22,95
voorraad onbekend
Balsem voor zieken deel 4

Balsem voor de zieken is geschreven door William Perkins en biedt inzicht in het denken over ziekte, het sterfbed en onze eeuwige toekomst bij Christus vanuit de Engelse Puriteinen.

Waar de reformatoren zich minder richtten op het levenseinde, maar meer nadruk legden op de praktijk van het godzalig leven, komt de aandacht voor het sterfbed bij de Engelse puriteinen weer meer naar voren. Dat gebeurt vooral uit pastorale motieven.

Het leven is kort en bovendien zijn de puriteinen er in toenemende mate van overtuigd dat velen niet voorbereid zijn voor de eeuwigheid omdat zij vreemdeling zijn van de genade van God.

Het werk 'Balsem voor zieken' van William Perkins is van grote invloed geweest op de ars moriendi-literatuur van de vroege Nadere Reformatie. In dit boek klinkt enerzijds de reformatorische visie krachtig door, terwijl tegelijkertijd middeleeuwse motieven uitdrukkelijk terugkeren.

Typisch rooms-katholieke opvattingen over het sterven en de stervensbegeleiding dient Perkins van repliek.

Vertaald door Christine Pas-Donker en voorzien van een inleiding door prof. dr. A. Baars.

Balsem voor zieken deel 4 Perkins, William
€ 19,95
voorraad onbekend
Engelen overal

In het boek: Engelen overal gaat emeritus predikant Wim Markus in op allerlei verschillende vragen die bestaan rond het thema engelen en hemelse wezens. Veel vragen over engelen hangen samen met het moderne wereldbeeld waarin voor een hemel geen ruimte is.

Maar is het bestaan van de hemel inderdaad zo absurd als velen denken? Dan is het immers ook onhoudbaar om te geloven in het bestaan van engelen.

* Waarom werkt God via engelen?
* Kun je engelen zien?
* Waar komen engelen vandaan?
* Wat weten we van hun woning, de hemel?
* Wat hebben engelen van doen met het einde der tijden en mijn levenseinde?

Een helder boek dat eerlijk zoekt naar antwoorden op moeilijke vragen.

Engelen overal Markus, Wim
€ 16,99
voorraad onbekend
Onder de magnolia

De roman 'Onder de magnolia' van T. I. Lowe speelt zich af in South Carolina rond 1980. Austin Foster is nog maar een tiener als haar moeder sterft in het kraambed. Niet alleen een coming of age boek, maar ook een verhaal wat de gevolgen zijn van een geestelijk ambt en het proces van onverwerkte psychische problematiek, die een gezin en een kerkelijke gemeente doormaken.

Terwijl haar vader zich verliest in zijn verdriet, komt de zorg voor haar broertjes en zusjes volledig op Austins schouders terecht. In de jaren die volgen vindt ze steun en vriendschap bij de inwoners van het dorpje Magnolia. Ondertussen doet ze er alles aan om haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden.

Net wanneer Austins toekomst voorspoedig lijkt en ze Vance Cumberland, de zoon van een rijke familie, ontmoet, maakt haar vader een keuze waardoor alle familiegeheimen in één klap op straat komen te liggen. Ze zal moeten omgaan met de consequenties van haar vaders keuze en haar liefde voor een jongen zoals Vance.

Vertaald door Roeleke Meijer

Onder de magnolia Lowe, T.I.
€ 22,99
voorraad onbekend
Wie zeggen de mensen dat ik ben

In het prachtig uitgevoerde boek: Wie zeggen de mensen dat ik ben, laat Jan Willem Otten en Paul van Dongen, de vele Christusgestalten zien, zoals zij Hem hebben leren kennen.

In 33 essays laat dichter en essayist Willem Jan Otten zien hoe Christus, zelfs al valt zijn naam niet, blijft opduiken in films, romans, muziek. In de gestalte van een tuinman, van een pasgeborene, in Harry Potters leraar Dumbledore en in een melodielijn van Olivier Messiaen. 'Kortom,' aldus Otten, 'het verlangen om Jezus ergens in te ontwaren, is onverlet gebleven.'

Wie zeggen de mensen dat Ik ben? De schrijver onthult en doordenkt de uiteenlopende antwoorden van kunstenaars op deze vraag, die Jezus zijn leerlingen ooit stelde. In evenzovele beelden zoekt kunstenaar Paul van Dongen naar zijn antwoord op die vraag. Van Dongens iconische beelden vormen samen met de dichterlijk-denkende essays van Otten een dubbelkunstwerk dat poogt het hart, het hoofd en de ziel te raken van de mens.

Willem Jan Otten (1951) is dichter en essayist. Voor zijn boek Zondagmorgen ontving hij in 2022 de prijs Beste Theologische Boek. Zijn werk werd onder meer bekroond met de P.C. Hoofprijs en de Libris Literatuurprijs.

Paul van Dongen (1958) is kunstenaar. Zijn werk hangt o.a. in het Noordbrabants Museum in Den Bosch, Stedelijk Museum Amsterdam en het Museum Krona in Uden.

Wie zeggen de mensen dat ik ben Otten, Willem Jan; Dongen, Paul van
€ 27,99
voorraad onbekend
Het boek van vuur

In Het boek van vuur, een intieme en epische roman over trauma en herstel , van Christy Lefteri worstelt een gezin met trauma's en schuldgevoelens nadat een brand hun dorp op een Grieks eiland heeft weggevaagd.

Met haar warme, beeldende stijl belicht Lefteri de vernietigende kracht van menselijke dwaasheid, maar uiteindelijk ook ons talent voor verlossing en vernieuwing.

Er was eens een prachtig dorp dat miljoenen verhalen van liefde, verlies, vrede en oorlog kende, en dat werd opgeslokt door een vuur dat tot aan de hemel laaide. Het vuur liep helemaal door tot aan de zee, waar het zijn spiegelbeeld ontmoette.

Christy Lefteri (1980) is geboren en getogen in Londen, waar ze creative writing studeerde. Ze is de dochter van Grieks-Cypriotische vluchtelingen en werkte als vrijwilliger in het Unicefopvangcentrum voor vluchtelingen in Athene.

Het boek van vuur Lefteri, Christy
€ 22,99
voorraad onbekend
De erfenis van Hollythorne House

'De erfenis van Hollythorne House' van Sarah Ladd is een meeslepende historische roman over een weduwe met een onzekere toekomst die een tweede kans krijgt in de liefde.

Als Charlottes man onverwachts sterft, vlucht ze met haar jonge zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die aast op haar erfenis. Haar voormalige zwager laat hen niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden. Dan blijkt een van de bewakers een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten.

Ze staat voor een moeilijke keuze: Anthony vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten.

De erfenis van Hollythorne House Ladd, Sarah
€ 23,99
voorraad onbekend
De roeier van Kopenhagen

De roman 'De roeier van Kopenhagen' van Sarah Sundin speelt zich af in Denemarken ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse natuurkundige Else Jensen weigert Kopenhagen te verlaten wanneer de oorlog uitbreekt.

Ze maakt deel uit van het verzet door illegale kranten af te drukken. Als ze verhalen hoort over de legendarische Havmand, de Zeemeerman, vraagt ze zich af of de mysterieuze scheepswerfarbeider, die bij haar in het pension woont, iets te verbergen heeft. Ze gaat samenwerken met Baron Henrik Ahlefeldt, die zijn adellijke status heeft ingeruild voor anonimiteit om met een roeiboot geheime boodschappen naar Zweden te vervoeren.

Deze roman is geïnspireerd op de heldendaden van de Deense roeier Knud Christiansen, die Joden hielp onderduiken en hiervoor een Yad Vashem-onderscheiding kreeg.

Sarah Sundin schrijft verhalen over vrouwen die een onmisbare schakel vormen voor het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

De roeier van Kopenhagen Sundin, Sarah
€ 23,50
voorraad onbekend
Een veilige ark in sombere dagen

Een veilige Ark in sombere n stormachtige dagen van Thomas Brooks, wijst ons op de veiligheid die er is in Christus.

We leven in turbulente tijden. Thomas Brooks wijst ons in dit boek naar Hem, in Wie christenen altijd de kracht hebben gevonden om te volharden, wat er ook gebeurt en welke vragen er ook op hen af komen. Daarbij neemt hij Klaagliederen 3:24 als uitgangspunt: 'De HEERE is mijn Deel, zegt mijn ziel, daarom zal ik op Hem hopen.'

Het dagelijks leven kan veel stress en druk met zich meebrengen. En iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies, in welke vorm dan ook. Thomas Brooks wijst ons als bewogen pastor op God. 'Hij is een Deel dat precies past bij de behoeften van de ziel. Hier is licht om te verlichten, wijsheid om raad te geven, kracht om te ondersteunen, goedheid om de ziel te vervullen, barmhartigheid om te vergeven, schoonheid om te verrukken, heerlijkheid om te verheugen, en volheid om de ziel te vullen.'

Thomas Brooks (1608-1680) was een belangrijk puriteins godgeleerde. Tijdens zijn predikantschap in Londen woedden daar de 'Grote plaag' (de pestuitbraak van 1665) en de 'Grote brand' (die in 1666 een groot deel van Londen verwoestte).

Een veilige ark in sombere dagen Brooks, Thomas
€ 26,90
voorraad onbekend
Echte vriendschap

Het boek Echte vriendschap van Ds. J. Joppe gaat over wat de Bijbel ziet als een kostbaar geschenk.

Vriendschap: dat maak je niet en koop je evenmin, maar krijg je door vooral zelf een vriend te zijn. Echte vriendschap moet ook onderhouden worden. Het doet pijn als een hechte vriendschapsband verbroken wordt.

Wat zegt de Bijbel over vriendschap en wat kunnen wij daarvan leren? Dit boek haalt vanuit de Schrift voorbeelden aan van wat een goede vriendschap is, maar ook wat de gevolgen zijn van verkeerde vriendschap. Vrienden kunnen je immers maken, maar ook breken.

De beste vriendschap is de vriendschap met God door het geloof in de Heere Jezus Christus. Als we door genade mogen behoren tot Jezus' vrienden, zal dat ook te merken zijn aan welke vrienden wij hebben.

Ds. J. Joppe is hersteld hervormd predikant te Barneveld.

Echte vriendschap Joppe, ds. J.
€ 13,90
voorraad onbekend
Gered! Echt gebeurde kinderverhalen

Gered!, is een boek vol waargebeurde verhalen voor kinderen door Peter Dirksen.

In dit boek staan verhalen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze zijn echt gebeurd. Elk verhaal heeft een boodschap. De zorg van de Heere klinkt in deze verhalen door. Maar ook is te lezen hoe God werkt in harten van zondige mensen. Het thema van de titel, Gered!, loopt als een rode draad door het boek heen.

Geschikt voor: kinderen vanaf ca. 8 jaar, jongeren en ouderen met een verstandelijke beperking.

Peter Dirksen is ruim veertig jaar werkzaam in het basisonderwijs. Van hem verscheen 'Licht in de nacht', een bundel Bijbelse kerstvertellingen, en 'Troost voor jou', een eenvoudige uitleg van de Heidelbergse Catechismus.

Gered! Echt gebeurde kinderverhalen Dirksen, Peter
€ 11,50
voorraad onbekend
Getuige zijn

Getuige zijn van Ds. J. Westerink gaat over de centrale opdracht in de Bijbel om tot de einden der aarden getuige te zijn van Christus.

Een centrale tekst in de Schrift waar het gaat over getuigen, is Handelingen 1:8. Daar zegt Jezus tegen Zijn discipelen: 'Gij zult Mijn getuigen zijn.' Zo worden zij door Hun Meester uitgezonden in de wereld en zal het Evangelie uiteindelijk de einden van de aarde bereiken.Getuige zijn betekent niet: nu moet je getuigen van jouw geloof. Ook al mag er een persoonlijke noot in het getuigen doorklinken. Vaak moet dat zelfs. Als Jezus spreekt over 'Mijn getuigen', wil dat zeggen: het gaat erom dat je spreekt van Mij! Het getuigen van Christus is goed spreken van Hem. Dat is een wervend spreken. Opdat ook anderen door dat woord in Hem zouden geloven.

De auteur laat zien wat getuigen inhoudt en wat daarvoor nodig is. Dat doet hij vanuit de Schrift, de kerkgeschiedenis en de praktijk van elke dag.

Ds. J. Westerink is emeritus predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Getuige zijn Westerink, Ds. J.
€ 9,90
voorraad onbekend
Het geheim van de tabernakel dagboek

Het Bijbels dagboekje Het geheim van de tabernakel is geschreven door mevr. M. Quist. In dit dagboek wordt met eenvoudige woorden geschreven over de tabernakel. Die was er voor het volk Israël in de woestijn.

Daarover lees je in de Bijbel in het Oude Testament. Er wordt uitgelegd Wie de opdracht gaf om de tabernakel te bouwen, en hoe deze grote tent ingericht moest worden.
Ook lees je over de offer- en priesterdienst in de tabernakel.
De tabernakel is de woning van God. Hij wil in Zijn woning, de tabernakel, geheimen openbaren, bekendmaken. Vandaar de titel van het dagboek: 'Het geheim van de tabernakel'.
Elk dagboekstukje begint met een of meerdere Bijbelverzen en eindigt met twee vragen en een psalm.

Mevrouw M. Quist heeft veel dagboeken voor kinderen geschreven. De thema's en onderwerpen ervan komen uit de Bijbel, zoals 'Lees je Bijbel' en 'Hallelujah! Looft de HEERE'. Zo wil ze op een eenvoudige manier de boodschap van Gods Woord doorgeven.

Dit dagboekje is geschikt voor de leeftijd vanaf ca. 8 jaar. Ben je ouder, maar toch nieuwsgierig naar het geheim van de tabernakel, dan is dit dagboek wellicht ook geschikt voor jou.

Het geheim van de tabernakel dagboek Quist, M.
€ 15,90
voorraad onbekend
Hij is het die ons Zijne vriendschap

Hij is het Die ons Zijne vriendschap biedt van Robert Murray McCheyne is een nieuw Bijbels dagboekje, samengesteld uit de geschriften van de bekende Schotse predikant McCheyne.

Diep bewogen met het eeuwig heil van zijn naaste, verkondigde McCheyne indringend de boodschap van zonde en genade. Hij heeft talrijke geschriften nagelaten, die voor velen tot zegen zijn geweest. Daaruit heeft de heer A. Bel voor dit Bijbels dagboek korte, kernachtige stukjes geselecteerd.

Robert Murray McCheyne (1813-1843) is van grote betekenis geweest voor Gods Kerk. En dat is hij nóg. Voor velen zijn de geschriften van deze jonggestorven Schotse predikant door de Heere gebruikt om blinde ogen te openen en om onderwijs te geven aan hen die naar dat onderwijs uitzien.

Hij is het die ons Zijne vriendschap McCheyne, Robert Murray
€ 15,90
voorraad onbekend
Verzamelde aren 2024 Bijbels dagboek

Het Bijbels dagboek Verzamelde aren voor 2024 staat onder redactie van Ds. D. Heemskerk.

Ook dit jaar verschijnt het bekende dagboek 'Verzamelde aren', bestemd voor Deo Volente 2024. Daarin is vanuit Gods Woord elke dag stof tot overdenking te vinden in onderwijs, waarschuwing en bemoediging. Ouderen en jongeren, bekeerden en onbekeerden, een ieder wordt vanuit de Schrift aangesproken.

De auteurs hebben bij het schrijven rekening gehouden met de zondagen en de kerkelijke feestdagen.

Aan het dagboek verlenen dit jaar de volgende predikanten hun medewerking:

* ds. D. Heemskerk
* ds. IJ.R. Bijl
* ds. J. van Meggelen
* ds. W. Pieters
* ds. P.J.T. van den Herik
* ds. A. Vlietstra
* ds. J.D. Heikamp
* ds. A.J. Speksnijder
* ds. R.P. van Rooijen
* ds. A.J. Britstra
* ds. A. de Groot
* ds. M. van Sligtenhorst

Verzamelde aren 2024 Bijbels dagboek Heemskerk, Ds. D. redactie
€ 14,90
voorraad onbekend
Stralen als de zon

'Stralen als de zon' is een prachtige bundeling poëzie en kunst van de populaire auteur en Instadichter Morgan Harper Nichols. Zij moedigt lezers aan om oog te hebben voor alle kleine lessen in het dagelijks leven en de natuur.

Ondanks je verleden kun je met moed en vertrouwen naar de toekomst (leren) kijken. Zodat je met verwondering en zelfvertrouwen het volgende avontuur kunt aangaan, in de wetenschap dat er meer voor je is dan je ooit hebt durven dromen.

Stralen als de zon Harper Nichols, Morgan
€ 21,99
voorraad onbekend
150 psalmen vrij

Nu de herdruk van 150 Psalmen vrij, door Huub Oosterhuis. Huub Oosterhuis werkte bijna een halve eeuw aan een eigentijdse versie van de 150 psalmen.

Zijn ideaal was een vrije, poëtische herdichting, die ook zingbaar moest zijn. In 2012 werd 150 psalmen vrij uitgeroepen tot beste religieuze boek in Vlaanderen. Er zijn inmiddels meer dan 15.000 exemplaren van dit boek verkocht.

'Oosterhuis' werk zal voortleven zonder hem. Weinig dichters kunnen sterven in het besef dat ze overal en nergens uitgesproken en gezongen worden, in meerdere talen.' - Trouw

150 psalmen vrij Oosterhuis, Huub
€ 24,99
voorraad onbekend
Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis, de biografie, geschreven door Marc van Dijk, is een levendig portret van de eigenzinnige dichter van geliefde kerkliederen.

In Huub Oosterhuis. De biografie vertelt Marc van Dijk het levensverhaal van de invloedrijke theoloog en dichter. Van zijn kinderjaren in bezet Amsterdam tot zijn laatste uren. Oosterhuis las de Bijbel als een politiek manifest, schreef liederen die in meerdere talen gezongen worden en stichtte culturele podia als De Balie, De Rode Hoed en De Nieuwe Liefde. Hij verbond zich met de SP, maar ook met de koninklijke familie. Nadat hij met Rome in conflict raakte over het verplichte celibaat, zette hij zijn werk voort op eigen kracht. Hij wilde de grenzen tussen religie, politiek en poëzie opheffen. Zijn taal oversteeg tegenstellingen en bracht nieuwe bezieling in een tijd van snelle secularisatie.

Marc van Dijk interviewde Huub Oosterhuis gedurende vele jaren voor deze biografie. Oosterhuis heeft zijn eigen woorden geautoriseerd. Ook de kroongetuigen uit zijn leven komen aan het woord; zijn kinderen Tjeerd en Trijntje, (oud-)collega's en (ex-)geliefden. Zo ontstaat een veelzijdig beeld van 'de paus van Amsterdam'.

Huub Oosterhuis Dijk, Marc van
€ 24,99
voorraad onbekend
Mijn creatieve vriendenboekje

Mijn creatieve vriendenboekje is een leuk vormgegeven bewaarexemplaar van al je vrienden en vriendinnen!

Hé leuke jij! Super leuk dat je in dit vriendenboekje mag werken. Met deze vrolijke woorden worden je vrienden uitgenodigd om iets over zichzelf te vertellen. En hoe leuk is dat!?

Dit is namelijk geen boekje waarbij er netjes tussen de lijntjes moet worden geschreven. Iedereen die dit boekje in handen krijgt, wordt uitgedaagd om op een creatieve manier aan de slag te gaan. Met als eindresultaat een uniek, hartvormig kunstwerk.

Je begrijpt: dit vriendenboekje is nét even anders. Dat maakt dit boekje natuurlijk heel bijzonder, maar eigenlijk ook weer niet. Want tenslotte zíjn we ook allemaal anders! Iets wat in dit creatieve vriendenboekje heel duidelijk zichtbaar wordt!

Mijn creatieve vriendenboekje
€ 12,99
voorraad onbekend
Van aangezicht tot aangezicht

In het kunstboek: Van aangezicht tot aangezicht vormen schilderkunst en poëzie een uitdagende eenheid. Dertig schilderijen met daarop bijbelse taferelen van kunstschilder Egbert Modderman worden gecombineerd met gedichten van de Groningse dichter Pieter Jan Kruizinga.

In zowel de schilderijen als in de poëzie kiezen schilder en auteur een andere invalshoek dan gebruikelijk waardoor de oude verhalen in een nieuw licht komen te staan.

De gebrokenheid, de eindigheid en de kwetsbaarheid van het leven voeren de boventoon. De
emoties die in de bijbelse verhalen te vinden zijn, vormen voor de makers een inspiratiebron
voor hedendaagse kunst.

Van aangezicht tot aangezicht Modderman, Egbert; Kruizinga, Pieter Jan
€ 29,99
voorraad onbekend
Kom tot rust
Kom tot rust Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
De gemeente en jij

In de Artiosreeks verschijnt De gemeente en jij, wat de christelijke gemeente voor jou kan betekenen en andersom, door ds. S.J. Verheij.

Christenen hebben verwachtingen van de gemeente waar ze bij horen. Leidinggevenden hebben verwachtingen van de gemeenteleden. Er leven allerlei verwachtingen binnen de christelijke gemeente en die kunnen heel verschillend zijn. Wat kan men voor elkaar betekenen? Wanneer wordt het spannend? Vroeger lag er veel vast en was er veel vanzelfsprekend, maar die tijd is echt voorbij. Er is van alles in beweging. De coronaperiode versterkte ontwikkelingen die gaande waren.

De gemeente en jij helpt bij de bezinning en geeft handreikingen. Het prikkelt om na te denken over de eigen rol van de gemeenteleden en van hen die leiding geven. Dit gebeurt aan de hand van de volgende bijbelse beelden: het lichaam van Christus, de herder en de kudde, de tempel van God en de bruid van Christus. Bezinning en bekering zijn broodnodig, want de christelijke gemeente heeft heel veel waarde: ze is van Gód.

Ds. S.J. Verheij (1969) is predikant van de hervormde gemeente van Sliedrecht. Eerder diende
hij de gemeenten van Vianen, Polsbroek en Vlist en Barneveld.

De gemeente en jij Verheij, Ds. S.J.
€ 15,99
voorraad onbekend
Informatie - de sleutel tot het leven
Informatie - de sleutel tot het leven Gitt, W.
€ 16,95
voorraad onbekend
Scheepskist van de kaper

De scheepskist van de kaper door Henk Koesveld is een spannend kinderboek over de tijd rond 1600 en het plaatsje Den Briel.

De slimme en doortastende Karlijn woont samen met haar vader en broer Berend, die vissers zijn, in Den Briel. Het is 1600 en de strijd tussen het leger van prins Maurits en de Spanjaarden is hevig. Karlijn heeft ontdekt dat haar vader een diep, donker geheim met zich meedraagt. Wat zit er in zijn scheepskist, die altijd op slot is? Waarom heeft hij van die nachtmerries? En wie is de vreemdeling die bij vader op bezoek komt? Als Karlijn achter zijn geheim komt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Scheepskist van de kaper Koesveld, Henk
€ 18,95
voorraad onbekend
Eindejaarszegen

Eindejaarszegen is een zogenaamd neerzetboek met 24 wensen en Bijbelspreuken, speciaal voor de adventstijd.

De kaartjes kunnen ook worden verwijderd en als cadeaukaartje of groet worden gebruikt.

Eindejaarszegen Neerzetboek 9
€ 8,95
voorraad onbekend
Gedropt

Het kinderboek van Simone Foekens: Gedropt, gaat over kinderen die thuis weggelopen zijn.

Het gezicht van meester Vogel staat heel ernstig. Gabriël voelt zich eerst warm en dan weer koud worden. Het gaat beginnen! Nu moet hij zijn rol goed spelen! 'Jongens', begint de meester. 'Gisteren was Nathalie al niet bij ons op school, we wisten toen niet waarom. Nu wel. Nathalie is weg! Ze wordt vermist. Waarschijnlijk is ze weggelopen. Het blijkt dat Nathalie al vanaf zaterdag niet meer is thuisgekomen.'

Als hun klasgenootje Nathalie spoorloos verdwijnt, is groep acht in rep en roer. Zelfs meester Vogel maakt geen grapjes meer. Gabriël is de enige die er meer van weet, maar hij moet zwijgen...

Gedropt Foekens, Simone
€ 9,50
voorraad onbekend
Kerstkleurplaat

Een supergrote kleurplaat voor de dagen rond Kerst voor kinderen vanaf 2 jaar.

Met op de achterkant het diverse opdrachten voor oudere kinderen.

Formaat 84 x 59

Kerstkleurplaat Boer, Michel de
€ 6,50
voorraad onbekend
Ik ben bij u Goede Herder

Een fraai neerzetboek met als thema: Ik ben bij u, de Goede herder en Zijn schapen.

Unieke uitgave met hoge kwaliteit artistieke vormgeving. Stevige standaard, voorzien van soliede spiraal. Elke titel is voorzien van 24 kaarten die u dagelijks op bureau, keukentafel of vensterbank kunt omslaan.

En als u er genoeg van hebt? Dan knipt u een kaartje eraf, beschrijft hem en stuurt hem aan een vriend (-in). Of u geeft hem met uw wens erop bij een verjaardagscadeau… Is dát even handig


Formaat: 105 x 105 mm

Ik ben bij u Goede Herder
€ 8,95
voorraad onbekend
De Zoete Zusjes letterkwartet

Het Zoete Zusjes letterkwartet om letters te leren en te lezen.

Een spelletje kwartet verveelt nooit! Vooral niet als je het vrolijke 'Zoete Zusjes letterkwartet' mag spelen met de bekende illustraties van Iris Boter. Zoek de kwartetten bij elkaar, en winnen maar! Dit gezellige kwartet van Zoete Zusjes Saar en Janna is voor kleuters die het leuk vinden om met letters bezig te zijn. Zo kunnen ze thuis spelenderwijs oefenen met letters en woordjes.

Dit kwartetspel kan met letters en woorden gespeeld worden, maar ook met de plaatjes en op kleur en is dus geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De 32 stevige kaartjes (8 kwartetten) met afbeeldingen van de Zoete Zusjes zitten in een mooie bewaardoos en zijn bedacht door Hanneke de Zoete.

Leerdoelen:
* Herkennen en oefenen met letters
* Koppelen van klanken aan letters
* Onderscheiden van klanken in woorden

De Zoete Zusjes letterkwartet Zoete, Hanneke de
€ 15,-
voorraad onbekend
Saar en Jop over verschillende gezinnen

Arjet Borger laat in het boek Saar en Jop zien dat er verschillen zijn in gezinnen en geeft woorden om daarover met kinderen in gesprek te gaan.

Saar en Jop gaan naar school. 's Middags hebben zij een verjaardagsfeestje van Lize. Ze spelen met de andere kinderen en eten met elkaar. Op school en bij de andere kinderen thuis ontdekken Saar en Jop dat er veel verschillen zijn tussen hun eigen gezin en dat van de ander.

Dit boek helpt je om met jonge kinderen te praten over verschillen tussen gezinnen. Kinderen hebben te maken met verschillende thuissituaties. Ook hebben gezinnen verschillende culturen, religies of gewoontes. Door hier met jonge kinderen over te praten, leren zij dat die verschillen er zijn. Door deze verschillen bespreekbaar te maken, leren kinderen zichzelf en de ander te respecteren.

Arjet Borger (1982) is gezondheidswetenschapper en schreef diverse boeken over seksualiteit. Zij is directeur van Zorg voor seksualiteit. Arjet is getrouwd en moeder van vier dochters.

Saar en Jop over verschillende gezinnen Borger, Arjet
€ 15,99
voorraad onbekend
Krimp

Krimp, waarom de kerk naar de haaien gaat, maar wij toch hoopvol zijn, is een inspirerend en praktisch boek waarin predikanten Gerrit van Dijk en Martijn van Leerdam het proces van krimp in de kerk beschrijven en reflecteren op wat het met hen en met anderen doet.

De kerk is een organisatie die al vele jaren krimpt, en het gaande houden van een organisatie die krimpt is een heidens karwei. Het vraagt om meer dan een gezonde dosis realisme, veerkracht en relativeringsvermogen. In dit boek proberen de auteurs oorzaken te achterhalen, maar vooral te zoeken naar wat in deze situatie toch kan bemoedigen en ervoor kan zorgen dat we de kerk trouw blijven. Daarbij is het van belang de dagelijkse inzet van kerkprofessionals en vrijwilligers in een breder perspectief te bezien.

Gerrit van Dijk is predikant van de Protestantse Gemeente in Driebergen.

Martijn van Leerdam is predikant directeur van de Pauluskerk te Rotterdam.

Krimp Dijk, Gerrit van; Leerdam, Martijn van
€ 16,99
voorraad onbekend
Crazy faith

Michael Todd is de auteur van Crazy Faith, een boek over verandering, dingen durven en en verder gaan dan je ooit dacht.

Als je leeft in geloof, kun je de meest bizarre dingen verwachten. Mozes leek wel gek, toen hij met een compleet volk op de loop ging voor het Egyptische leger ... totdat het water van de Rode Zee ruimte voor hen maakte. Veel grote stappen in de geschiedenis zijn begonnen met een waanzinnig idee.

Wij willen vaak 'eerst zien dan geloven'. We spelen graag op veilig en staan aan de zijlijn. Maar als je leeft vanuit een te gek geloof zul je God aan het werk zien. Het boek Crazy Faith helpt je om dat geloof te ontwikkelen. Hoe kun je Gods stem verstaan? Hoe kunnen hoop en vertrouwen het winnen van teleurstelling en twijfel? God wil jou gebruiken. Ben jij gek genoeg om dat te geloven? Dan kun je het onmogelijke zien gebeuren.

Michael Todd (1986) is een voorganger en auteur met een enorme achterban in de VS. Hij weet kernzaken van het christelijk geloof enthousiast, bijbels, open en eigentijds over te brengen.

Crazy faith Todd, Michael
€ 22,99
voorraad onbekend
Zie Ik kom spoedig

Wim Grandia, Bijbelleraar, gaat in het boek: Zie Ik kom spoedig, diep in op het Bijbelboek Openbaringen. Hij doet dat in 40 studies, ideaal voor persoonlijk gebruik en voor groepen die er dieper in willen duiken.

Het bijbelboek Openbaring... wat moeten we daarmee? Waarom zou je de moeite nemen om het boek te lezen en te bestuderen?

Wat moet je met al die apocalyptische beelden en vaak lastig te begrijpen symboliek? En al die verschillende meningen over de eindtijd, wederkomst, opname voor, tijdens of na de grote verdrukking... dat leidt toch alleen maar tot heibel in de kerk? Nee, het Bijbelboek Openbaring lijkt zijn naam allerminst waar te maken...En dat zou ons meteen al aan het denken moeten zetten. Zou een Bijbelboek dat begint met de veelbelovende woorden 'Openbaring van Jezus Christus' niet juist duidelijk moeten zijn, en duidelijkheid moeten scheppen? Kan het zijn dat we dreigen te missen wat God ons juist wil vertellen?

De profeet Amos maakt in het Oude Testament al duidelijk dat God niets doet wat Hij niet aan Zijn dienaren, de profeten, heeft onthuld. Als dat zo is, is het juist van groot belang dat wij gaan ontdekken wat God ons wil zeggen in Openbaring.

We leven in een fascinerende tijd. Maar ook in een donkere tijd. En als er één tijd is waarin het belangrijk is dat het licht van het profetisch woord helder schijnt, is dat wel de onze.In Zie, Ik kom spoedig laat Wim Grandia op heel toegankelijke wijze zien wat God door Openbaring heen tot ons te zeggen heeft. Hij doet dat als een gedegen én een bescheiden Bijbelleraar; niet vanuit het idee dat hij de waarheid in pacht heeft, wél vanuit het verlangen het lichaam van Christus toe te rusten voor de tijd die voor ons ligt.

Zie Ik kom spoedig Grandia, Wim
€ 29,95
voorraad onbekend
Bloeien door genade

Bloeien door genade is een boek van dr. Joel R. Beeke over de puriteinen rond het thema geestelijke groei

De Engelse puriteinen hadden een diep inzicht in de menselijke geest, in de Heilige Schrift, en in de werkingen van de Heilige Geest, en een grote ernst in de heiliging van het dagelijks leven. Joel R. Beeke brengt die inzichten in het boek bloeien door genade samen in twaalf lessen die in de praktijk leiden tot geestelijke groei.

Bloeien door genade Beeke, Joel
€ 24,99
voorraad onbekend
Thuiskomen

Thuiskomen is een Bijbelstudie over het Bijbelboek Jozua door ds. W. Harinck.

Thuiskomen... dat was voor het volk van Israël de intocht in het beloofde land Kanaän. Het land dat de Heere aan Abraham beloofde, wordt werkelijk het eigendom van Abrahams nakomelingen. God doet wat Hij belooft al gaat de weg naar de vervulling door de onmogelijkheid.

Deze Bijbelstudie neemt ons hoofdstuk voor hoofdstuk mee door het hele Bijbelboek. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal gespreksvragen. De intocht, de verovering en de verdeling van Kanaän zijn geschiedenissen vol van onderwijs. Jozua, de opvolger van Mozes, is daarin de centrale persoon. Meerdere keren zien we in hem een type van Christus. Zo is het een Bijbelboek vol van Evangelie.

De Meerdere Jozua brengt in de rust die overblijft voor het volk van God. Wanneer we de boodschap van Jozua plaatsen in het historische en verlossende verband, zien we dat dit Bijbelboek niets aan betekenis heeft verloren. Er liggen rijke praktische en geestelijke lessen in.

De bestudering van het 'thuiskomen' in het beloofde land plaatst voor de persoonlijke vraag: Wat zal mijn eeuwig 'thuis' zijn? Zo klemt ook nu de oproep die Jozua doet aan het einde van zijn dienstwerk wanneer hij terugziet op de weg die de Heere ging: 'kiest u heden wien gij dienen zult'.

Thuiskomen Harinck, ds. W.
€ 14,95
voorraad onbekend
Rechercheur Verschoor jacht op the House

Rechercheur Verschoor en de jacht op de Housekeeper is bijzonder en spannend verhaal over goed en kwaad.

Vlak voor de Kerst krijgt rechercheur Verschoor een bijzondere zaak voor de kiezen. Een psycholoog is hevig verminkt aangetroffen in zijn praktijk. In de spreekkamer is een Jezuskruis vormgegeven met belastend materiaal tegen de psycholoog. De verminkingen hebben een link met de misdaden die hij heeft gepleegd in het verleden.

Het kruis blijkt een handtekening te zijn van een sadist die op zijn manier de wereld wil zuiveren van het kwaad.

Via een oude bekende krijgt Verschoor te horen dat de dader zich The Housekeeper noemt. Als Lois zich aansluit bij het team van inspecteur Lauman voelt Verschoor zich verantwoordelijk voor haar veiligheid. Doordat de zaak een link heeft met de dood van rechercheur Van Zessen ligt de discussie op tafel of hij ook mag deelnemen aan het team. Intussen blijft The Housekeeper slachtoffers maken. Wie is deze man, wat heeft hem tot deze daden gebracht en wat is nu precies gerechtigheid?

Rechercheur Verschoor jacht op the House Hooijmeijer, Olof
€ 12,95
voorraad onbekend
Adventsverwachting

Adventsverwachting van Ds. A. Schot bevat korte meditaties voor de vier weken durende adventsperiode. Ze zijn bedoeld voor persoonlijke overdenking of voor gebruik in gezinsverband.

Het begin van het kerkelijk jaar wordt gevormd door de adventsperiode. In de vier weken die voorafgaan aan Kerst kijkt de Kerk met verlangen uit naar de komst van de Messias. Door Zijn geboorte in het menselijk vlees kunnen verloren zondaren uit genade verlost worden van hun zonden én de rechtvaardige straf.

Adventsverwachting Schot, ds. A.
€ 11,95
voorraad onbekend
U voor mij?

U voor mij is een uitleg van het Avondmaalsformulier voor kinderen door ds. P.D. den Haan.

In de kerk wordt regelmatig het Heilig Avondmaal gehouden. Dan denken Gods kinderen eraan dat de Heere Jezus voor hen is gestorven. Voordat de dominee van de preekstoel afkomt om het brood en de wijn uit te delen, leest hij eerst een lang formulier voor. Voor jou zijn sommige zinnen uit dat formulier best moeilijk. Je begrijpt vaak niet wat er precies wordt bedoeld.

In dit boek wordt aan jullie op een eenvoudige manier uitgelegd wat er dan wordt gezegd. Lees daarom dit boek als er bij jullie in de kerk Avondmaal zal zijn.

U voor mij? Haan, ds. P.D. den
€ 14,95
voorraad onbekend
Vergeven, waarom zou je

Van Tim Keller verschijnt nu het boek: Vergeven, waarom zou je? En hoe doe je het? Vergeven op een betekenisvolle manier is één van de moeilijkste opdrachten voor een mens. Maar als je het nalaat , zullen rancune en wrok je van binnenuit opeten.

Er zijn mar weinig mensen die de middelen en tools hebben om anderen helemaal te vergeven en door te gaan met hun leven. Vergeving is een essentiële vaardigheid, een morele noodzaak en een religieus geloof dat direct tot de kern komt van wat het betekent om mens te zijn.

In het boek Vergeven laat Tim Keller aan de lezer zien waarom het zo belangrijk is en hoe je kunt vergeven. Hij legt in detail de stappen uit die je moet zetten om door te kunnen met je leven, zonder gerechtigheid of menselijkheid tekort te doen.

In zijn nieuwe boek Vergeven: laat Tim Keller zien dat de sleutel tot het begrijpen van vergeving op menselijk niveau is om het te baseren op Gods vergeving die beschikbaar is door het kruis van Christus. Losgemaakt van deze verticale bron is menselijke vergeving in wezen een farce - niet in staat om verzoening te bieden of onrechtvaardigheid in een boze wereld te bestrijden.

In een interview zegt Tim Keller op de vraag: Hoe maakt onze therapeutische cultuur vergeving moeilijker?, daarover:

Het verandert het motief. De therapeutische reden voor vergeving is eigenbelang en zelfactualisatie. Je doet het strikt voor je eigen geestelijke gezondheid, je eigen 'vrijheid', je eigen gemoedsrust. Echte christelijke vergeving kan je al die dingen brengen, maar dan als bijproducten. Het grondmotief van Bijbelse vergeving is ten eerste om God te eren - om te vergeven zoals hij jou heeft vergeven - en ten tweede om verandering teweeg te brengen voor het algemeen welzijn. Je zou moeten willen dat de boosdoener berouw toont ter wille van hem of haar, ter wille van God en ter wille van mogelijke toekomstige slachtoffers.

Het therapeutische motief van eigenbelang zal niet echt werken. Als vergeving er alleen maar om draait je gelukkiger te maken, nou, veel mensen vinden dat het koesteren van wrok heel plezierig is!

Vergeven, waarom zou je Keller, Tim
€ 22,50
voorraad onbekend
Waarom de wereld een hel nodig heeft

Prof. Arnold Huijgen , schreef met het boek "Waarom de wereld een hel nodig heeft", een nieuwe kijk op de onderwereld. Daarbij gaat hij uit van de hel als bestemming van het kwaad.

Lange tijd leek de hel wel afgeschaft. Ook gelovigen konden er niets meer mee. Maar de hel is terug, in waarschuwingen voor klimaatverandering, in boeken en films.

Dat is ook nodig: zonder de gedachte van de hel lukt het niet om plaats te geven aan existentiële dreiging, ultiem kwaad en echte vergeving. Dit essay put uit bijbelse bronnen en christelijke tradities om het denken over de duistere afgrond te vernieuwen. Door het contrast met de hel als totale uitsluiting blijkt des te helderder wat liefde is. Zo markeert denken over de hel als duistere grens juist het goede leven.

Met dit boek schreef Arnold Huijgen opnieuw een uiterst actueel boek over een thema, wat de één het liefst wil vergeten en waar de ander niet van los kan komen. Alleen al het concept dat de mens na dit leven nog een verantwoordingsmoment zou hebben, is voor menigeen een onhanteerbaar gegeven. Tegelijkertijd wordt er in het Nieuwe Testament vaker over de hel gesproken dan veel mensen, zelfs in de kerk, zich vaak bewust zijn.

Arnold Huijgen (Kampen) is hoogleraar systematische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Eerder schreef hij Lezen en laten lezen en de bestseller Maria. Dat laatste boek werd bekroond met de prijs voor het Beste Theologische Boek 2021/2022.

Waarom de wereld een hel nodig heeft Huijgen, Arnold
€ 14,99
voorraad onbekend
Psalmen in de nacht overdenkingen

Het boek Psalmen in de nacht van Octavius Winslow bevat overdenkingen in tijden van beproeving en smart.

Tijdens de ernstige ziekte van een familielid leefde Octavius Winslow in angstige spanning. In die tijd schreef hij de overdenkingen in deze bundel, bedoeld om te troosten en te bemoedigen in omstandigheden van eenzaamheid en verdriet. Daarbij wijst hij op God, onze Maker, Die de Psalmen kan geven in de nacht. 'Hij is het, Die de lofzangen geeft. Hij is bekend met uw droefheid; Hij aanschouwt uw nacht van rouw; Hij weet de weg die u gaat.'

Octavius Winslow (1808-1878) vertrok met zijn moeder Mary Winslow, toen zij weduwe geworden was, naar Amerika. Daar kwam hij tot bekering en diende er enkele gemeenten als predikant. Vervolgens keerde hij terug naar Engeland, waar hij nog drie gemeenten heeft gediend

Psalmen in de nacht overdenkingen Winslow, Octavius
€ 17,50
voorraad onbekend
Als christen in de frontlinie - Efeze 6

Als christen in de frontlinie bevat Bijbelstudies over de geestelijke wapenrusting uit Efeze 6. Deze studie is geschreven door Ds. W.J.C. van Blijderveen.

Paulus heeft aan het slot van Efeze 6 wat weg van een officier die zijn soldaten bevelen geeft: Kom op! Wees sterk! Trek je wapenrusting aan! Je moet standhouden! Je proeft in zijn woorden de geweldige spanning, de ernst van de strijd die gestreden wordt. Het is erop of eronder.

Christenen staan in het leven van elke dag in de frontlinie. We hebben een strijd te voeren, een geestelijke strijd. Er zijn jongeren en ouderen die worstelen met de vraag: hoe kan ik staande blijven in die geestelijke strijd? Wat een zegen is het dat de Heere ons in Zijn Woord onderwijs geeft op onze vragen. De apostel Paulus laat in Efeze 6 op een heldere manier zien waartegen we moeten strijden en hoe we staande kunnen blijven.

De Bijbelstudies in dit boek zijn voorzien van gespreksvragen.
Deze uitgave verschijnt in samenwerking met de HHJO.

Als christen in de frontlinie - Efeze 6 Blijderveen, Ds.W.J.C.
€ 10,50
voorraad onbekend
Mooiste kerstnacht
Mooiste kerstnacht Boer, Michel de
€ 4,99
voorraad onbekend
Blanche gamond een mirte in diepte

Blanche Gamond van Jan Beens is een bijzonder verhaal uit de kerkgeschiedenis van de Franse Hugenoten voor jongeren.

Blanche is een pittige Franse jongedame, die maar niet begrijpen kan waarom zij haar geloof niet mag belijden zoals Gods Woord het zegt. Als haar rustige leventje bij haar ouders en tussen de talloze druivenranken van haar vader wreed verstoord wordt door dragonders die op Hugenoten jagen, besluit ze te vluchten. Want haar geloof opgeven wil ze niet – nooit! De moeizame tocht die ze met haar ouders maakt, mislukt, maar ze geeft de moed niet op. De tweede reis maakt ze met haar broer en het lijkt een poosje goed te gaan. Tot de soldaten hen vinden…

Het leven van Blanche Gamond (1664-1718) getuigt van geloofsmoed, ondanks alles wat haar aangedaan wordt door de vijanden van Gods kerk. Ze is als een mirte in de diepte, altijd groen.

Blanche gamond een mirte in diepte Beens, Jan
€ 16,95
voorraad onbekend
Naam van mijn moeder

De naam van mijn moeder door Ada Schouten-Verrips gaat over een jonge vrouw in de Franse Tijd, die een kind krijgt van een Franse soldaat.

Daar staat ze... voor de rechter. Schuldig. Hoe heeft het zover kunnen komen? Het begon met die ene Franse soldaat, die meteen opviel tussen al die soldaten die Doesburg bevrijdden in februari 1795. Liefde op het eerste gezicht. Ondanks grote verschillen tussen haar en hem. Ze was gelukkig, tot hij verdween en zij achterbleef met zijn kind.

Valentijn, een vlotte Brabander, lijkt haar redding, maar is hij dat werkelijk als het leven moeilijk wordt en Lena erachter komt dat geluk broos is? Als ze uiteindelijk in de gevangenis belandt, krijgt ze van haar zoontje een plankje. God met ons. God met haar? Ze durft het eigenlijk niet te geloven...

Naam van mijn moeder Schouten, Ada
€ 16,95
voorraad onbekend
Julia's grote avontuur
Julia's grote avontuur End, C. van den
€ 11,45
voorraad onbekend
Onrust in woerden

Onrust in Woerden is een kinderboek (leeftijd 9+ ) van Els de Jong over een stukje kerkgeschiedenis in Woerden in de Franse Tijd.

De Franse soldaten zijn weg. Weg uit Woerden! Aan het eind van de schooldag rennen de broertjes Jaap en Koos de school uit. Op weg naar de toespraak van de burgemeester. Er wordt feest gevierd in de stad. Maar is het wel echt waar? Binnen een paar dagen zien ze toch weer Franse soldaten. Jaap en Koos moeten vluchten. Samen met hun oom. Als ze weg zijn, gebeuren er een heleboel nare dingen in Woerden. Kunnen ze eigenlijk ooit nog terug naar huis? En zijn vader en moeder veilig?

Onrust in woerden Jong, Els de
€ 11,45
voorraad onbekend
Geheimschrift

Geheimschrift is een kinderboek 9+ van Paulien Rijneveld-'t Lam over schatgraven en onderzoek doen.

Leon heeft voor zijn verjaardag een metaaldetector gekregen. Op een middag gaat hij samen met zijn hond Luna naar het strandje. Uiteraard neemt hij zijn detector ook mee. Bierdopjes… schroeven… lipjes… alleen maar troep. Net voordat hij naar huis wil gaan, gaat de detector wéér piepen. Leon graaft dieper en dieper. Luna snuffelt in het gat. Hebbes! Een vreemd potje. Jammer genoeg zit het potdicht! Pas thuis ontdekt Leon wat erin zit. En dan begint er een zoektocht. Lukt het Leon en zijn zus om het geheimschrift op te lossen?

Geheimschrift Rijneveld, Paulien
€ 10,95
voorraad onbekend
kerstmis, collector's item 60 jaar

Kerstmis van Dick Bruna, nu als collectors item beschikbaar in een speciale editie vanwege het feit dat dit boek er nu 60 jaar.

Op zijn bijzonder manier wist Dick Bruna het kerstverhaal in hele eenvoudige vormen weer te geven. Geweldig om samen met je kind of kleinkind te lezen en zo Kerst levend te houden.

Deze luxe jubileumeditie heeft dezelfde prijs als de originele editie, die overigens ook gewoon verkrijgbaar zal blijven.

kerstmis, collector's item 60 jaar Bruna, Dick
€ 12,95
voorraad onbekend
Christus leren kennen

Christus leren kennen door Jonathan Edwards is een selectie van zes preken die de lezer uitnodigen om tot Christus te komen.

Jonathan Edwards wordt algemeen erkend als de grootste van alle Noord-Amerikaanse denkers en filosofen. De diepte en kracht van zijn intellect was zo groot dat er jaarlijks nieuwe boeken en artikelen over zijn werk verschijnen. Maar Edwards was bij uitstek een christelijke denker. Zijn grote levensdoel was God te kennen en te verheerlijken door Jezus Christus, en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen.

Deze selectie van zes preken van Edwards geeft een mooi voorbeeld van de Godgerichtheid van zijn bediening. Hierin toont hij de ernst van de zondige toestand van de mens, de rijkdom van Christus' genade en de wonderen van het christelijke leven. Edwards lezen is, bijna altijd, geleid worden tot de aanwezigheid van God. Dat was het grote doel van zijn prediking, en bij het lezen van deze bladzijden zult u er echo's van horen.

Christus leren kennen Edwards, Jonathan
€ 19,95
voorraad onbekend
Sterven is mij gewin

Het sterven is mij gewin door Ds. J. van Rijswijk bevat 10 preken. De titel omvat het thema: Het levenseinde van Bijbelheiligen. Deze Bijbelse personen zijn zeker geen heilige mensen in zichzelf, maar in Christus Jezus zijn ze aangenomen tot zijn Kinderen, en in Hem zijn ze geheiligd.

Naast Bijbelse figuren als Aäron, Job, Asaf, David, Stéfanus en Paulus, blijven er 3 preken over die gaan over de Kerk met een hoofdletter: De strijdende Kerk, De verdrukte Kerk en de verloste schare. De laatste preek gaat over Gods lof n.a.v. Openbaring 13. Zo eindigt de schrijver met een Soli Deo Gloria.

Sterven is mij gewin Rijswijk, ds. J. van
€ 17,50
voorraad onbekend
Puriteinse helden

Puriteinse Helden is een fraai geschiedenisboek over de Puriteinen door Glenda Faye Mathes.

Wie waren de puriteinen, en waarom waren ze belangrijk? Wat kunnen we vandaag van hen leren?
De puriteinse beweging begon in Engeland in de 16e eeuw en duurde tot in het begin van de 18e eeuw. Hoewel de kerk van Engeland was ontstaan naar aanleiding van de Reformatie, geloofden de puriteinen dat die kerk nog veel meer gereformeerd moest worden.

'Puriteinse Helden' geeft de lezer een idee waar het in de puriteinse beweging om ging. Het geeft een inkijkje in het leven van meer dan twintig bekende leiders. Het boek eindigt met tien belangrijke lessen die we van de puriteinen kunnen leren.

Bevat illustraties.

Puriteinse helden Mathes, Glenda Faye
€ 24,90
voorraad onbekend
Naar bethlehem

De Bijbelverhalen serie 'Die eenvoudigen wijsheid leert' zijn bijzonder geschikt voor kinderen van groep één tot en met vijf. Dit deel gaat over de geboorte van de Heere Jezus. Bij elk verhaal staat een Bijbelgedeelte aangegeven en wordt een kerntekst genoemd.

Ben Horsthuis en Jaap Kramer verzorgden de aantrekkelijke (kleuren)illustraties, die de kinderen zeker zullen aanspreken. De illustraties kunnen samen met de kerntekst helpen om met de kinderen over het verhaal na te praten.

De auteur, Ada Schouten-Verrips, heeft veel verhalen en kinderboeken geschreven. Zij werkte jarenlang in de gehandicapten zorg. Bij het schrijven van deze serie werd ze bijgestaan door een deskundige redactie, die ervaring heeft in het (speciaal) onderwijs.

Naar bethlehem Schouten-Verrips, Ada
€ 8,95
voorraad onbekend
Klaar voor de strijd

Klaar voor de strijd is een praktisch Bijbelstudieboek voro jongeren over de geestelijke wapenrusting en is geschreven door ds. D.W. Tuinier.

Zoals Paulus zich in Efeze 6 richtte tot de jonge onervaren Timotheus, zo richt ds. Tuinier zich in dit boek tot jonge mensen die net belijdenis van het geloof hebben afgelegd. Welkom in de strijd! wordt bij die gelegenheid vaak gezegd. Ds. Tuinier legt uit dat ieder die God als Koning wil dienen met deze strijd te maken krijgt. Dan is het van belang dat je goed bewapend bent en deze wapens ook weet te hanteren.

In 'Klaar voor de strijd' krijgt elk onderdeel van de geestelijke wapenrusting apart aandacht. Een verdiepend maar ook praktisch boek, dat scherpe persoonlijke vragen stelt. Ben ik een echte strijder? Waartegen heb ik te strijden? En hoe?

Klaar voor de strijd Tuinier, D.W.
€ 12,50
voorraad onbekend
Duikvlucht

Duikvlucht is een boek van Henk-Jan van Ewijk en bedoeld voor tieners.

Pieter droomt ervan om piloot te worden. Zijn grootste hobby is daarom: vliegen met zijn vliegsimulator. Naast zijn hobby knapt hij voor Bert allerlei klusjes op. Dat verdient beter dan vakkenvullen. Rijk wil hij worden! Anders rijk dan oma...Van haar rijkdom moet hij niet zoveel hebben. Ergens weet hij wel dat hij verkeerd bezig is. Inbreken in de laptop van zijn vader, gaat dat niet te ver? Dan maakt zijn leven een duikvlucht. Hij belandt in nare situaties. Wat gebeurt er met zijn oma? Waar komt die explosie vandaan?

Hoe ziet Pieters leven er na deze duikvlucht uit? Lees zelf hoe hij een nieuwe start probeert te maken.

Duikvlucht Ewijk, Henk-Jan van
€ 7,-
voorraad onbekend
mijn eerste kerstmis

Mijn eerste kerstmis is een prachtig kartonboek van Dick Bruna over het Kerstverhaal. Heel leuk om met je jonge kind te ontdekken wat er gebeurde met kerst en de komst van Christus.

Er is een bijzonder kindje geboren... De herders en de wijzen uit het oosten: allemaal komen ze kijken bij Jozef en Maria en het kindje in de kribbe.Dit kartonboek met doorkijkvensters is speciaal voor de allerkleinsten, die zo kunnen kennismaken met het kerstverhaal.

mijn eerste kerstmis Bruna, Dick
€ 10,95
voorraad onbekend
Zon en schild

Zon en Schild van Ds. M. Hofman is een bundel die 35 meditaties bevat , verschenen in de jaren tussen twee grote wereldoorlogen.

Zij laten de ernst zien waarmee Ds. Hofman in die donkere periode de lezers op verschillende Bijbelwoorden wilde wijzen. Het is verrassend te lezen hoe actueel zijn meditaties zijn.

Deze bundel wordt uitgegeven omdat het op 3 maart 2023 honderdvijftig jaar geleden was dat Marinus Hofman werd geboren.

Zon en schild Hofman, ds. M.
€ 19,95
voorraad onbekend
Bloei - dagboek over vrouwen

Bloei, is een dagboek over en voor vrouwen geschreven door Anne-Lynn van Beek. In 366 dagen loop je mee met vrouwen uit de Bijbel en deel je hun perspectief op het leven.

Eva, Rebekka, Elisabet… je kent ongetwijfeld hun levensverhalen. Maar weet je ook wie Ketura, Abisag en Hulda zijn? In de Bijbel ontmoeten we verschillende vrouwen, met elk hun eigen karakter en talenten. Sommigen mochten al in de bloei van hun leven God leren kennen. Zij zijn een voorbeeld van naastenliefde en behulpzaamheid. Andere vrouwen zijn juist een voorbeeld van hoe het niet moet.

In dit 366-dagen-dagboek maak je een chronologische reis langs diverse vrouwen uit de Bijbel. Ook verdiep je je in thema's als de reinigingswetten, het huwelijk, seksualiteit en de kerkelijke rol van de vrouw. Je leest over de bijzondere taken die de Heere aan vrouwen gegeven heeft. Met dit dagboek vergroot jij je Bijbelkennis en wordt Gods Woord nog betekenisvoller voor jou!

Bloei - dagboek over vrouwen Beek, Anne-Lynn van
€ 20,95
voorraad onbekend
Bij U Heer is de Levensbron

Het boekje Bij U Heer' is de Levensbron, water voor dorstigen van Robert Murray McCheyne is bedoeld voor persoonlijke overdenking of als geschenk voor jong en oud.

Een geschenkboekje met als thema: 'Water voor dorstigen'. De korte hoofdstukken maken deze uitgave bijzonder toegankelijk en leesbaar. De heer A. Bel heeft ze zorgvuldig geselecteerd uit de geschriften van McCheyne.

Indringend nodigt de jonggestorven Schotse predikant om de toevlucht tot Christus te nemen:
U hebt een Goddelijke Zaligmaker nodig. U hebt een Zaligmaker nodig Die vol van genade is. Een andere zaligmaker dan Christus is er niet. Hoe genadig nodigt Hij u uit om te komen: 'O alle gij dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet, ja, komt, koopt zonder geld en zonder prijs, wijn en melk.'

En als u niet wilt komen, dan komt Hij naar u toe en zegt: 'Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop; indien iemand Mijn stem zal horen en de deur opendoen, Ik zal tot hem inkomen, en Ik zal met hem avondmaal houden, en hij met Mij.'

Robert Murray McCheyne (1813-1843) is van grote betekenis geweest voor Gods Kerk. En dat is hij nóg. Voor velen zijn de geschriften van deze jonggestorven Schotse predikant door de Heere gebruikt om blinde ogen te openen en om onderwijs te geven aan hen die naar dat onderwijs uitzien.

Bij U Heer is de Levensbron McCheyne, Robert Murray
€ 11,90
voorraad onbekend
Schepping

Het Bijbelboekje voor kleine kinderen over de schepping is gemaakt door Marleen Visscher.

Een nieuwe serie boekjes met Bijbelse verhalen. Met tekeningen in fullcolour van Marleen Visscher. Bij iedere tekening schrijft ze een eenvoudige tekst van vier regels op rijm. Bedoeld om voor te lezen voor kinderen vanaf 2 jaar.

Marleen Visscher is moeder van zeven kinderen. Aanvankelijk schreef ze haar Bijbelboekjes voor gebruik in eigen gezin. Samen met haar zus maakte ze er de tekeningen bij. Nu komen deze boekjes als uitgaven voor iedereen beschikbaar.

Schepping Visscher, Marleen
€ 7,95
voorraad onbekend
De Ark

Een nieuwe serie prentenboekjes met Bijbelse verhalen. Nu De ark van Marleen Visscher.

Met tekeningen in fullcolour van Marleen Visscher. Bij iedere tekening schrijft ze een eenvoudige tekst van vier regels op rijm. Bedoeld om voor te lezen voor kinderen vanaf 2 jaar.

Marleen Visscher is moeder van zeven kinderen. Aanvankelijk schreef ze haar Bijbelboekjes voor gebruik in eigen gezin. Samen met haar zus maakte ze er de tekeningen bij. Nu komen deze boekjes als uitgaven voor iedereen beschikbaar.

De Ark Visscher, Marleen
€ 7,95
voorraad onbekend
Zelfs al je haren zijn geteld

Zelfs al je haren zijn geteld is een boek van Marijke Koers over teleurstellingen, Gods trouw en hoofd en bijzaken.

'Als je haar maar goed zit,' zeggen we weleens. Maar wat als je haar niet goed zit en je als vrouw te maken hebt met een ernstig haarprobleem? Het overkomt Marijke. Ze lijdt aan een vervelende hoofdhuidaandoening. Jarenlang schaamde ze zich voor haar hoofdhuid en haar. Omdat ze niet wil dat dit haar leven gaat bepalen, maakt ze in dit boek de moedige keuze om open kaart te spelen. Dat is spannend maar ook helend. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor de lezer. Door het taboe te doorbreken biedt Marijke de lezer herkenning, begrip en opluchting. Het is een boek dat gaat over omgaan met tegenslag en hoe je hierin God kunt zoeken en vinden, ook als je gebed om genezing of herstel niet of anders wordt verhoord dan je zou willen.

Een eerlijk en kwetsbaar boek dat ruimte schept om je eigen problemen onder ogen te komen en te ontdekken dat kwetsbaarheid en openheid je kracht geeft. Elk hoofdstuk sluit af met een aantal reflectievragen. Verder zijn er bijlagen over de functie van haar in de Bijbel en over (onverhoord) gebed.

Als spreker, auteur en communicatieadviseur brengt Marijke Koers-van Genderen (1981) haar passie voor God en wat Hij doet graag met enthousiasme over. Als communicatieadviseur werkt ze mee aan de droom van Alpha Nederland: meer mensen bekend maken met het christelijk geloof. Marijke is getrouwd, moeder van vier kinderen en Nederlands kampioen sneldammen. Eerder verscheen haar boek 'Geloven & Genieten'.

Zelfs al je haren zijn geteld Koers, Marijke
€ 17,95
voorraad onbekend
Op ontdekkingstocht door het Nieuwe Test

Op ontdekkingstocht door het Nieuwe Testament van Rob van Houwelingen en Myriam Klinker-de Klerck helpt de lezer bij een leesreis door het Nieuwe Testament.

Zorgvuldig lezen van de Bijbel levert verrassende ontdekkingen op. Door onderzoek kan ineens nieuw licht vallen op oude teksten. Dan is het alsof je ogen plotseling opengaan. Je ontdekt details en verbindingen die je nog niet eerder gezien had. Of de Bijbel blijkt ongedacht actueel te zijn. Twee Bijbelwetenschappers, gespecialiseerd in de uitleg van het Nieuwe Testament, ervaren die verwondering regelmatig. Zij hebben hun krachten gebundeld om hun 'ontdekkersvreugde' met anderen te delen.

Ieder die nieuwsgierig is, wordt door de auteurs uitgenodigd mee te gaan op een ontdekkingstocht door het Nieuwe Testament. Hun tekstuitleg wil daarbij als gids dienen. Alle nieuwtestamentische geschriften komen in dit boek ter sprake. Soms ligt de focus op één aspect van de tekst, soms is het blikveld wat breder. Om de lezer een leidraad in handen te geven, begint ieder hoofdstuk met een toelichting op de functie van de gekozen tekst binnen het geschrift als geheel. Samen vormen deze toelichtingen meteen een beknopte oriëntatie in het Nieuwe Testament.

Prof.dr. Rob van Houwelingen (1955) en dr. Myriam Klinker-De Klerck (1975) zijn vakgenoten op het gebied van het Nieuwe Testament. Zij publiceren allebei zowel wetenschappelijke studies als artikelen voor een breed publiek. De hoofdstukken in deze bundel zijn ontstaan tijdens hun jarenlange samenwerking aan de Theologische Universiteit Kampen, tegenwoordig gevestigd te Utrecht.

Op ontdekkingstocht door het Nieuwe Test Houwelingen, Rob van; Klinker-De Klerck,
€ 16,90
voorraad onbekend
Groeikracht

Groeikracht is het derde gedichtendagboek van Jacomien Bouwman. Net als haar voorgaande dagboeken bevat Groeikracht voor elke dag van het jaar een korte Bijbeltekst en een bijpassend gedicht.

Galaten 5: 22, 23Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Een vrucht groeit
niet voor
de boom zelf
Laten we
goedheid
doen groeien
om een ander
daarvan
te voorzien

Ontkiemen
Het gedichtendagboek helpt je om in je drukke dagelijkse leven even een moment stil te staan bij God en Zijn woord. In de zorgvuldig gekozen woorden van deze gedichten staat de vrucht van de Geest centraal. Het zaadje geplant dat elke dag verder mag ontkiemen door een kleine druppel water iedere dag. Levenswater.

Geschenkboek
Groeikracht is dankzij het compacte formaat een handzaam boekje dat je makkelijk meeneemt, op je nachtkastje kunt neerleggen of aan iemand cadeau kunt geven.

Groeikracht Bouwman, Jacomien
€ 9,95
voorraad onbekend
Ruben en Het geheime Museum

Het boek Ruben en het geheime museum, is geschreven door Ruben Timman en gaat over het maken van een echt museum.

Soms zie je verdrietige of erge dingen om je heen gebeuren of op tv of op internet, en dan ga je dromen over hoe je de wereld mooier zou kunnen maken. Maar dromen helpt toch niet? Nou, soms wel. Het verhaal uit dit boekje is echt gebeurd. Toen Ruben zijn droom maar niet kon vergeten, is hij net zolang doorgegaan tot zijn droom uitkwam. Je kunt zelf lezen hoe dat allemaal ging. Corianne had ook een droom: een boek schrijven en daar zelf tekeningen bij maken. Met dit mooie boekje is ook haar droom uitgekomen. Leuk hè?

Samen nemen ze je mee op dit onvergetelijk avontuur van Ruben en Kameraadje omdat ze tegen je willen zeggen: droom jij er ook weleens van hoe je dingen beter en mooier kan maken? Blijf dan vooral geloven in je droom en probeer jouw droom ook werkelijkheid te maken!

Het museum uit de droom van Ruben is er echt gekomen.Het staat in Zaandam. Kom je een keer kijken?

Ruben en Het geheime Museum Timman, Ruben
€ 14,99
voorraad onbekend
Onbereikbaar dichtbij

Onbereikbaar dichtbij van Lies Boven Boonstra is een verhaal over het leven in een huwelijk waarbij hooggevoeligheid en Asperger een grote rol spelen.

Ellis is getrouwd met Gerko. Samen hebben ze twee kinderen. Ellis en Gerko hebben een ingewikkeld huwelijk. Gerko kan zijn gevoelens niet uiten en Ellis is juist hooggevoelig. Waar Ellis diep vanbinnen behoefte aan heeft, kan Gerko haar niet geven. Hij blijkt het syndroom van Asperger te hebben, een autistische aandoening waardoor hij niet of moeilijk in staat is om zich in te leven en te voelen, iets wat Ellis juist meer dan gemiddeld kan.

Dwars door de moeite heen probeert Ellis een goede echtgenote en moeder te zijn en ook nog voor zichzelf te zorgen. Na de zoveelste stormachtige gebeurtenis besluit Ellis er een aantal weken tussenuit te gaan om zich te bezinnen op haar huwelijk. Daarin speelt haar geloof in God een grote rol.

In 'Onbereikbaar dichtbij' beschrijft de auteur uit eigen ervaring de dynamiek van autisme binnen een huwelijk.


Thematiek: Autisme, Syndroom van Asperger, ASS, HSP, huwelijk

Onbereikbaar dichtbij Boven,-Boonstra, Lies
€ 22,50
voorraad onbekend
Zoeken en zeker vinden

Zoeken en zeker vinden is een verhaal door M. Timmersmans over de de tijd van de reformatie, waarin allerlei onderdelen van de Heidelbergse Catechismus verwerkt zijn.

Johan von Breitfeld is een jonge Duitse smidsleerling die de verschrikkingen van de Dertigjarige Oorlog (1618-1648) meemaakt. Hij komt in contact met meerdere kinderen van God en begint aan een zoektocht naar de waarheid. Stap voor stap wordt hij meegenomen in de Heidelbergse Catechismus, die hierdoor ook voor de lezer opengaat.

Deze roman biedt een inkijkje in de spannende strijd tussen rooms-katholieken en protestanten in het Duitsland van de zeventiende eeuw. Zeker als Johan met zijn boezemvriend Karl een gevaarlijke tocht onderneemt naar Denemarken. Zullen ze levend terugkeren? Heeft zijn relatie met Machteld, een rooms-katholiek meisje, wel toekomst? En vooral: vindt Johan die enige troost in leven en in sterven?

Dit boek is een heruitgave van de eerder verschenen boeken 'Wat zoekt gij?', 'Wie zoekt zal vinden' en 'Het geloof behouden'.

Zoeken en zeker vinden Timmermans, M.
€ 24,95
voorraad onbekend
Opiumslaaf

De opiumslaaf is de levensbeschrijving van Hsi, een Chinese geleerde, die verslaafd was aan opium en door het zendingswerk van Hudson Taylor tot geloof kwam.

Aan het eind van de negentiende eeuw leefde in China de geleerde Hsi. Hij was verslaafd aan opium. Hsi deed mee aan een wedstrijd die Britse zendelingen hadden uitgeschreven. De deelnemers konden prijzen winnen voor het best geschreven opstel over westerse boeken, waaronder de Bijbel. Hsi won de hoofdprijs.

Door die wedstrijd kwam hij in contact met de Britse zendelingen. Op hun verzoek ging hij vertaalwerk doen. Daardoor raakte hij goed bekend met de Bijbel. Door het lezen daarvan kwam hij tot het inzicht dat de Bijbel de waarheid is. Hij bekeerde zich tot het christelijk geloof. Na verloop van tijd ging Hsi inzien dat zijn verslaving aan opium zonde was. Op wonderlijke wijze werd hij daarvan genezen.

Na zijn bekering stichtte hij centra waar opiumverslaafden geholpen konden worden. In die centra verkondigde Hsi de boodschap van het Evangelie.

Deze uitgave is geheel herschreven

Opiumslaaf Taylor, F.H.
€ 14,95
voorraad onbekend
Kom naar de Levensbron

Kom naar de Levensbron, van J. Mauritz, gaat over het jonge leven van Robert Murray McCheyne een bekende jong overleden Puriteinse prediker.

'Het is nog maar zo kort geleden dat ik even oud was als jij en plezier had in dezelfde dingen als waar jij nu van geniet. (...) Ik hoop dat ik je vriend mag zijnen dat je wilt geloven dat mijn Zaligmaker ook de jouwe wil zijn.' Zo begint een brief die Robert Murray McCheyne schreef aan een jongen uit zijn gemeente. Hij kwam tot bekering toen hij achttien jaar oud was en overleed toen hij nog maar negenentwintig was.

Zijn leven is nog van grote betekenis voor jonge mensen vandaag. Wat ging er in de jonge Robert om? Hoe leerde hij zo jong zijn vertrouwen op de Heere te stellen? Uit zijn dagboeken en preken is daarover veel te leren. In dit boek heeft de auteur deze kernpunten uit het leven van McCheyne samengevat en dichtbij gebracht voor jonge mensen.

Kom naar de Levensbron Mauritz, J.H.
€ 12,95
voorraad onbekend
Op de vlucht voor thuis

Op de vlucht voor thuis, is het getuigenis van Esther, John, een Pakistaanse evangeliste die moest lijden voor haar geloof. Het boek is schreven door W.B. Kranendonk.

De oorspronkelijke naam van de Pakistaanse christin Esther John (1929-1960) was Qamar Zia. Zij groeide op in een islamitisch gezin. Tijdens haar middelbare schoolopleiding kwam ze in aanraking met de Bijbel. Jarenlang las ze die in het geheim.

Daardoor kwam ze tot bekering. Uiteindelijk vluchtte ze voor haar familie omdat die haar wilde uit huwelijken. Na een opleiding aan een Bijbelschool werkte ze als evangeliste onder plattelandsvrouwen. In 1960 werd ze in haar slaap op brute wijze vermoord. Waarschijnlijk door een familielid

Op de vlucht voor thuis Kranendonk, W.B.
€ 10,95
voorraad onbekend
Gestrikt en ontsnapt

Gestrikt en ontsnapt door Riet van der Hout-Roeleveld, is het verhaal van de briefwisseling tussen haar vader en moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

''Bijdraaien naar bakboord, snel!' Het dieplood geeft een gevaarlijke ondiepte aan. Te laat! Ze horen de scheepswand schuren langs een uitstekende rotspunt. Leen ziet dat de punt van de rots, een scheur vlak op
de waterlijn maakt. Hij slaakt een diepe zucht.' Om tewerkstelling in Duitsland te voorkomen, meldt Leen
Roeleveld zich aan om in Frankrijk dienst te doen als matroos. Zijn schip brengt vanuit Saint Malo voorraden naar het bezette eiland Jersey. Wanneer zijn schip beschadigd raakt, moet hij lange tijd op Jersey verblijven. De brieven van zijn vrouw Neeltje uit Scheveningen zijn een broodnodige reddingslijn. Als na D-Day het leven op Jersey steeds moeilijker wordt, wil Leen van het eiland ontsnappen ...

'Gestrikt en ontsnapt' biedt een uniek inkijkje in een onbekend aspect van de Tweede Wereldoorlog. Het
verhaal is gebaseerd op brieven die Leen aan zijn vrouw Neeltje stuurde en geschreven door hun dochter Riet en haar man Jack.

Gestrikt en ontsnapt Hout,-Roeleveld, Riet van der
€ 14,95
voorraad onbekend
Macht en onmacht

Macht en onmacht is het boek van Gert Jan Segers, voormalig fractievoorzitter van de Christenunie (CU) waarin hij terugblikt op tien jaar aan het Binnenhof.

Hij is een telg uit een orthodox-gereformeerd gezin en een bevlogen wereldverbeteraar. Als campagneleider van de ChristenUnie keek hij najaar 2012 partijleider Arie Slob na, die door de gangen van theater Carré op weg was naar de tv-lampen van het lijsttrekkersdebat. En hij deed een schietgebedje: 'O Heer, geef dat ik deze gang nooit hoef te maken.'Maar drie jaar later was het zover: Gert-Jan Segers werd fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Tien jaar lang waren de wandelgangen van Den Haag zijn thuis. Hij nam deel aan talloze Kamer- en tv-debatten, interne beraadslagingen en overleggen met bewindslieden. Twee keer voerde hij coalitie-onderhandelingen, en leidde hij zijn partij naar regeringsdeelname. Het waren veelbewogen jaren, waarin vaak moeilijke beslissingen moesten worden genomen.

Begin 2023 nam Segers afscheid van de politiek.Hoe is het om vanuit een ideologische achtergrond compromissen te moeten sluiten? Hoe weeg je overtuiging en hoop tegenover tegenslagen en powerplay? Hoe neem je verantwoordelijkheid en leg je dat allemaal uit aan een steeds verder verdeelde achterban? Hoe breng je een boodschap van verbinding in een land dat steeds meer polariseert? Hoe moet het eigenlijk verder met Nederland?In Macht en onmacht blikt Gert-Jan Segers op een openhartige manier terug op zijn enerverende Haagse jaren, maar hij kijkt ook vooruit. Eerlijk onderzoekt hij zichzelf, de politiek en het veranderende Nederland. Het resultaat is een inspirerend boek dat tot nadenken stemt.

Macht en onmacht Segers, Gert-Jan
€ 22,95
voorraad onbekend
De stedelingen zullen bloeien

De stedelingen zullen bloeien, is het herdenkingsboek van 100 jaar geschiedenis van de Gereformeerde Gemeente van Zoetermeer. Het boek verscheen bij het 100 jarig bestaan van deze kerk op 7 oktober 2023. Een verslag met veel (kleuren)foto's en andere beelden over wat er zoal gebeurde in die jaren.

De Gereformeerde Gemeente ontstond in 1923 nadat er al heel lang bijeenkomsten waren geweest vanuit de bevindelijke richting waar deze kerkelijke gemeenschap toe gerekend wordt. Dat waren vooral preeklezers en mensen die zich niet meer thuis voelden in de Hervormde en Gereformeerde Kerk van die tijd. Het herdenkingsboek geeft een uitgebreid overzicht van alle ontwikkelingen die plaatsvonden. Daarbij komen eveneens de moeilijke tijden ter sprake waar deze gemeente doorheen ging en men steeds weer bevestiging vond om door te gaan.

De stedelingen zullen bloeien is een bijzonder overzicht en laat ook iets zien van hoe deze kerk zich ontwikkelde binnen een groeikern zoals Zoetermeer na 1966 werd. Omdat allerlei verschillende mensen uit onderdelen van het gemeentewerk aan bod komen in het boek is het een zeer lezenswaardige geschiedenis, die vaak de "kleine kerkgeschiedenis" genoemd wordt. Tegelijkertijd is het ook een herinnering aan hoe een bevindelijke kerk zich in een sterk geseculariseerde wereld een weg moest zoeken voor de toekomst.

De uitgave van dit herdenkingsboek is uiteraard als eerste bedoeld voor de leden van de gemeente, maar voor de velen die ooit in Zoetermeer gewoond hebben, of betrokken zijn geweest bij deze kerkelijke gemeente, is het een mooi verzorgde uitgave die opmerkelijk veel kleurenfoto's en reproducties van historische actes en notulen bevat. Tal va anekdotes komen ook voorbij en geven zo een inkijk in het dagelijks leven van deze gemeente.

Het herdenkingsboek van 100 jaar Gereformeerde Gemeente Zoetermeer is verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.nl en uiteraard in de winkel in Zoetermeer.

De stedelingen zullen bloeien 100 jaar Geref. Gemeente Zoetermeer
€ 29,95
voorraad onbekend
Tim Keller,de biografie

De biografie van Tim Keller, zijn spirituele en intellectuele vorming door Collin Hansen is de langverwachte en enige biografie over een van de belangrijkste theologen van deze tijd. Het belicht de inspiratiebronnen van Keller, zoals o.a. Herman Bavinck. De auteur Collin Hansen is met Keller verbonden door de Gospel Coalition.

Tim Keller, overleden op 19 mei 2023 aan de gevolgen van alvleesklierkanker, heeft een onschatbare erfenis nagelaten in de leven van heel veel mensen. Inmiddels hebben miljoenen mensen zijn boeken gelezen en naar zijn preken geluisterd. Maar welke mensen en gebeurtenissen hebben het denken en de geestelijke groei van Tim Keller als persoon gevormd. Aan de hand van Keller's persoonlijke notities, preken en exclusieve interviews met zijn familie en oude vrienden geeft Colin Hansen je een bijzonder en verrassend inkijkje in de ziel van een van de meest invloedrijke kerkleiders van de 21e eeuw.

Het verhaal van Timothy Keller is het verhaal over zijn spiritualiteit en de intellectuele invloeden die er op hem waren. Het gaat over de vrouw die hem de Bijbel leerde lezen, de professor die hem leerde preken over Jezus vanuit elke tekst, maar ook over de filosoof die hem onder de oppervlakte van de maatschappij leerde kijken.

Breng wat tijd door met Timothy Keller en je leert wat hij leest, wat hij leert, wat hij ziet. Voor het eerst laat Hansen lezers kennismaken met de vroege jaren van Keller: het huis waar hij verhalen leerde vertellen, de kerk waar hij leerde voor zielen te zorgen, en de stad die hem naar de internationale roem bracht die hij nooit had gewild.

Wat gaat u vinden in de biografie over Tim Keller:

* Begrijp de principes en praktijken waardoor Keller zoveel verschillende invloeden in een coherente bediening kon integreren.
* Gebruik het beste van Keller's prediking en onderwijs om nieuwe uitdagingen in de 21e eeuw aan te gaan.
* Ontwikkel uw eigen historische, theologische en culturele perspectieven om zo je persoonlijk leiderschap vorm te geven.
* Dit is het tot nu toe onvertelde verhaal van de mensen, de boeken, de lezingen en uiteindelijk de God die het leven van Timothy Keller vormde en vormgaf.

U kunt de biografie van Tim Keller nu al online reserveren bij Ichthusboekhandel.nl de plek waar al zijn boeken verkrijgbaar zijn.

Tim Keller,de biografie Hanssen, Collin
€ 29,99
voorraad onbekend
Beeldspraak

De Leidse fotograaf en predikant Maarten Boersema selecteerde in het boek Beeldspraak voor elk weekend in het jaar twee sprekende foto's uit zijn eigen archief.

Beeldspraak - de Bijbel staat er vol mee. Jezus zelf was een meester in het gebruik van beeldspraak. Geregeld gebruikte Hij alledaagse beelden om een aspect van het evangelie duidelijk te maken. Van brood tot een herder en van mosterdzaad tot een vader met twee zonen.

Die veelzijdige Bijbelse beeldspraak is de inspiratie voor dit bijzondere boek. Maarten Boersema nodigt je uit om de beelden met aandacht te bekijken. Wat zie je? Wat valt je op? Zie je iets wat doet denken aan het evangelie? Laat je gedachtes erover gaan. Associeer en mediteer. Als je uitgedacht bent, biedt Boersema zijn eigen gedachtes bij het beeld, in een zogeheten beeldmeditatie.

Beeldspraak is een verrassend boek dat je niet alleen meeneemt in een reis rond de wereld, maar ook in een onvoorspelbare ontdekkingstocht door de Bijbel. Sta stil, neem de tijd, kijk, overdenk en beleef het evangelie in het weekend op een beeldende manier.

Beeldspraak Boersema, Maarten
€ 19,99
voorraad onbekend
De hoogvlieger

De Hoogvlieger van Reinier Sonneveld is een voortrazende thriller, vol plotwendingen en commentaar op de huidige tijd. Hoeveel offeren we op voor onze overtuigingen? En hoe vinden we nog verbinding in een verdeelde wereld?

Een bizar incident boven het Vaticaan. Een wereldwijde kettingreactie van aanslagen. Een jonge leerkracht loopt het plein van het Vaticaan op. Een paar minuten later is hij het slachtoffer van een spectaculaire aanslag en ziet de halve wereld live zijn gruwelijke doodsstrijd. Kait durft al vijf jaar zijn flatje niet uit. Hij ziet de beelden en weet dat hij nog één dag heeft om zijn dochtertje te redden. Maar vindt hij haar, voordat anderen hém vinden?

Dounya is Kaits thuiszorgmedewerker. Ze besluit hem te helpen in zijn gevaarlijke zoektocht door een wereld die razendsnel uiteenvalt in een kettingreactie van aanslagen. '

De hoogvlieger Sonneveld, Reinier
€ 22,99
voorraad onbekend
Kies heden

Kies heden, is een Bijbels dagboek samengesteld uit preken van de bekende ds. G. Boer een markant hervormd-gereformeerd predikant.

Als leerling van de bekende ds.I. Kievit (1887-1954) stond ds. Boer bekend om zijn trinitarische prediking, die bovendien als profetisch gekenmerkt kan worden. De prediking van ds. Boer trok vaak diepe sporen in de gemeenten die hij diende: Putten (1946), Gouda (1949), Lunteren (1956),Huizen (1960), Katwijk aan Zee (1965) en Zoetermeer(1969).

Dit Bijbels dagboek is samengesteld op basis van preken die ds. Boer heeft nagelaten. Hierbij wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het kerkelijk jaar. Bij het te lezen Schriftgedeelte en de overdenking heeft de uitgever een psalmvers toegevoegd dat gezongen kan worden.

Samengesteld door René Heij.

Kies heden Boer, ds. G.
€ 22,50
voorraad onbekend
Hoogste goed

Het prekenboek "Hoogste goed" bevat meditaties en preken van de bekende predikant C. Smits.

Van ds. C. Smits (1898-1995) zijn vele preken en meditaties bewaard gebleven. Hij diende de Christelijk Gereformeerde Kerken zowel in Nederland als Amerika van 1932 tot 1971. Daarna diende hij in Nederland tot aan zijn overlijden de Oud Gereformeerde Gemeenten. Ook buiten zijn eigen kerkelijke kring had ds. Smits vanwege zijn Schriftuurlijk bevindelijke prediking groot gezag. Steeds weer beklemtoonde hij dat zalig worden een eenzijdig Godswerk is. Anderzijds wees hij er ook opdat juist daarin de ruimte is te vinden voor verloren zondaren.

Hoogste goed Smits, ds. C.
€ 19,95
voorraad onbekend