Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe christelijke boeken binnen!

Goede nieuwe christelijke boeken voor 2023 zijn altijd direct bij Ichthusboekhandel.nl na verschijnen leverbaar.

Op zoek naar de nieuwste christelijke boeken zoals romans, Bijbels, theologie of cadeauboeken? Op deze pagina een actueel overzicht van nieuwe christelijke boeken, theologie, geloofsopbouw en kinderboeken voor 2023 die bij Ichthusboekhandel.nl de afgelopen dagen zijn binnengekomen.

Ichthusboekhandel.nl krijgt de nieuwe Bijbels, christelijke romans en boeken direct na verschijnen op voorraad in ons magazijn en ze worden snel beschikbaar gemaakt in de verschillende Ichthusboekwinkels.

Wanneer u goed op de hoogte wilt blijven van wat er aan nieuwe christelijke boeken en romans verschijnt, dan kunt u bij Ichthusboekhandel.nl alles vinden. De 90 meest recente titels in de christelijke boekenwereld laten wij u graag zien. Bestellen kan heel eenvoudig online maar even langs gaan kan altijd bij één van de Ichthusboekhandels bij u in de buurt.

Ichthusboekhandel.nl heeft nog andere handige lijstjes met actuele boeken op onderwerp gemaakt voor u:

Top 10 christelijke boeken | Top 10 theologie | Top 10 Bijbelse dagboeken | Top 10 christelijke romans

KLIK HIER als u wilt weten wat wat er de komende maanden NIEUW verwacht wordt.

Nieuwe Bijbels en christelijke boeken en romans zijn altijd direct bij verschijnen leverbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, waar u ze eenvoudig online kan reserveren / bestellen of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer.

De 5 excuustalen, geheim goede relaties

In het nieuwe boek De vijf talen van vergeving biedt Gary Chapman,bestsellerauteur van De vijf liefdestalen, in samenwerking met Jennifer Thomas, hulp op weg naar herstel van je relaties.

Echte genezing vindt pas plaats als je het volgende doet:

* Berouw tonen: 'Het spijt me.'
* Verantwoordelijkheid nemen: 'Ik zat fout.'
* Genoegdoening bieden: 'Hoe kan ik het goedmaken?'
* Werken aan verandering: 'Ik zal zorgen dat het niet weer gebeurt.'
* Vergeving vragen: 'Zou je mij kunnen vergeven?'

Laat pijn niet te lang duren en zorg ervoor dat wonden niet gaan etteren. Begin vandaag al te werken aan genezing en ontdek hoe zinvolle verontschuldigingen je vriendschappen, familiebanden en huwelijk sterker kunnen maken dan ooit tevoren.

Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een wereldwijd bekende relatietherapeut.

De 5 excuustalen, geheim goede relaties Chapman, Gary; Thomas, Jennifer
€ 18,99
voorraad onbekend
Weerspiegelingen

Het cadeauboek Weerspiegelingen van Rolf Robbe gaat over de vraag wie en wat wij laten zien over wie we zijn.

Een christen is als het stille water van een meertje waarin de zon wordt weerspiegeld. Hij kaatst het beeld terug van een liefhebbende God. Je ziet aan een christen wie Hij is. Het kan niet anders of het valt ook anderen op: jij weerspiegelt God in je omgang met mens en milieu. Voor een gelovige schijnt immers elke dag de zon. Welk beeld van God weerspiegel jij? In dit boekje vind je in elk hoofdstuk twee Bijbelteksten met een korte overdenking, een over God en een over jou. Wie is God en wat deed Hij, doet Hij en zal Hij doen? En hoe weerspiegel jij vervolgens zijn voorbeeld als het goed gaat, maar ook als je in de problemen zit? Hij is heilig, hoe ben jij ook heilig?

Laat je inspireren om alleen of samen met anderen te reflecteren op je leven als beeld van God.

Weerspiegelingen Robbe, Rolf
€ 14,95
voorraad onbekend
Gods Vaderhart

Gods Vaderhart is een vervolg op eerdere boeken van Henk Rothuizen.

Wie is God? Voor de één een spiritueel wezen, voor de ander een Oppermachtige, die neerkijkt op ons aards bestaan; voor weer een ander is het een van de godsbeelden die de wereldreligies ons aanbieden.

Wie is God? Kun je God echt leren kennen? Persoonlijk? Relationeel? Vanuit de geschiedenis in de Bijbel nemen Henk Rothuizen en Peter Hofland ons mee naar de God, zoals Jezus Hem openbaart en hoe wij Zijn Vaderhart en liefde kunnen ontdekken. Zij zien God als basis van alles.

Die boodschap van Jezus was en is revolutionair en staat dicht bij de mensen. Net zoals de prachtige illustraties van Peter Hofland in pop-art stijl, wat ook revolutionair is en dicht bij de mensen staat.

Gods Vaderhart Rothuizen, Henk
€ 16,95
voorraad onbekend
Kind te koop

Kind te koop is een vlammend protest tegen slavernij van kinderen is geschreven door Katrien Ruitenburg.

Wereldwijd leven er wel 5,5 miljoen kinderen in slavernij. Ze moeten hard werken zonder daar iets voor terug te krijgen en leven vaak in onmenselijke omstandigheden. Iets waar de meesten van ons geen weet van hebben.

Daarom verschijnt nu dit kinderboek, voor kinderen van 10-12 jaar, zodat zij kunnen leren dat kindslavernij wel degelijk voorkomt, wat er al aan gedaan wordt en wat zij zelf kunnen doen.

Katrien Ruitenburg vertelt waargebeurde verhalen van kinderen die in slavernij leven, maar ook over kinderen die daaruit bevrijd worden. Daarnaast komt ze met allemaal weetjes en informatie, zodat kinderen zich bewust worden van het onderwerp. Het boek is kleurrijk geïllustreerd door Linda Verholt en verscheen in de Michareeks

Kind te koop Ruitenburg, Katrien
€ 16,99
voorraad onbekend
De 100 mooiste Bijbelverzen

De 100 mooiste Bijbelverzen is een verzameling Bijbelteksten met achtergronden gemaakt door Leo Heuvelman.

In ons leven krijgen we veel Bijbelverzen mee. Bij onze geboorte, onze doop, belijdenis en huwelijk. Er zijn verhalen, preken en teksten die ons dragen door moeilijke momenten. Woorden die zo dierbaar zijn dat we ze ophangen in ons huis in de mooiste lijsten. Teksten die we delen via ons account op social media.

Op rouwkaarten en grafstenen lezen we vaak een Bijbeltekst die dierbaar was voor de overledene. Er zijn teksten waardoor we zijn gaan geloven, zinnen die ons bemoedigen en troosten. De Bijbel is een bron van vrede en hoop.In dit boek zijn de honderd mooiste Bijbelverzen uitgewerkt in bemoedigende overdenkingen en verhalen. Dit boek is te gebruiken als dagboek voor honderd dagen, als naslagwerk en als overzicht van wat ongeveer de meest gelezen en geliefde Bijbelverzen zijn.

Leo Heuvelman is getrouwd en vader van vijf kinderen. Hij is ondernemer in de werving & selectiebranche. Daarnaast is hij dichter en auteur. Hij deelt zijn gedichten op Facebook en Instagram onder de naam Christelijke Gedichten. Het is zijn verlangen te inspireren en te bemoedigen met woorden van God.

De 100 mooiste Bijbelverzen Heuvelman, Leo
€ 22,95
voorraad onbekend
Ik leer je de Bijbel lezen

Ik leer je de Bijbel lezen, is een boek van de bekende leraar Jan Heijnen en laat je in hoofdlijnen zien hoe je de Bijbel zou kunnen lezen.

Daniëla durft het niet toe te geven, maar ze vindt de Bijbel een lastig boek. Is Gods Woord nog wel van deze tijd? Haar buurman Bram neemt haar mee op reis door het fascinerende verhaal van Eden tot Golgotha. Hoewel de Bijbel lang geleden geschreven is in talen die wij niet kennen in culturen die verloren zijn gegaan, blijkt de Bijbel een Goddelijk ontwerp te hebben met een boodschap voor alle tijden. Een die levens kan veranderen.Ik leer je de Bijbel lezen is een verhalend boek dat je helpt de Bijbel te lezen, te begrijpen en te geloven. Het laat zien hoe God de Bijbel tot stand liet komen, wat het grote plaatje is en hoe je Bijbelse verhalen kunt interpreteren. Het is een verrijking voor iedereen die tijd wil doorbrengen in Gods Woord.

Jan Heijnen is auteur van meer dan twintig boeken, waaronder 'De Bijbel in 1 Dag' (meer dan 40.000 lezers). Hij is ook oprichter van het platform Bijbellezen met Jan. Dagelijks lezen duizenden christenen met hem de Bijbel.

Ik leer je de Bijbel lezen Heijnen, Jan
€ 19,95
voorraad onbekend
Onuitputtelijke liefde

Onuitputtelijke liefde van Janneke Plas-Kuipers gaat over zelfcompassie vanuit Bijbels perspectief.

Dit doorleefde en unieke boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel neemt Janneke Plas-Kuipers, psychosociaal therapeut, je in geromantiseerde vorm mee naar het Bijbelse verhaal van de ontmoeting tussen Jezus en de vrouw bij de put. Deel twee geeft je als lezer aanknopingspunten om op basis van dit verhaal zelf te leren om compassie met jezelf te hebben en de oneindige liefde van God op jezelf te betrekken. Dit zal alles veranderen voor je zelf maar ook in je omgang met de ander. In het derde deel krijg je in 52 oefeningen de gelegenheid om een jaar lang te oefenen in zelfcompassie.

'In dit boek wordt zelfcompassie van verschillende kanten belicht en dat maakt het een zeer waardevol boek over een onderwerp dat veelal nog ondergesneeuwd ligt. Het geeft handen en voeten aan hoe jezelf kan liefhebben bekeken vanuit Gods perspectief.' (Gineke Klinkhamer, oprichter De Roos Opleidingen)

Janneke Plas (1975) is getrouwd en moeder van drie bijna volwassen kinderen. Zowel in haar huidige werk als psychosociaal therapeut als in het leven loopt ze regelmatig aan tegen een gebrek aan zelfcompassie en de moeilijkheden die dat met zich meebrengt. Met haar liefde voor verhalen en schrijven pakte ze de uitdaging op om er een boek aan te wijden.

Onuitputtelijke liefde Plas-Kuipers, Janneke
€ 21,95
voorraad onbekend
Intocht

Het boek Intocht van ds. Henk Poot gaat over de Romeinenbrief.

Paulus verkondigt het evangelie op de drempel van de Gods koninkrijk. Hij weet zich door Jezus zelf geroepen om nu ook de heidenen het goede nieuws te brengen en hen uit te nodigen tot de eeuwenoude gemeente van God.Als apostel van de heidenen schrijft hij zijn brief in de eerste plaats aan de niet-Joodse volgelingen van Jezus in het Rome van de wrede keizer Nero. Die Romeinen zijn opgegroeid met het idee dat Rome het licht van de wereld is en dat bepaalt nog steeds hun houding. In de brief legt Paulus uit dat zij nu een nieuwe Meester gekregen hebben en wat dat betekent. Uitvoerig gaat hij in op de genade van God en vandaaruit bespreekt hij ook de positie van Israël en corrigeert Paulus het gedrag van de Romeinen ten opzichte van zijn eigen zusters en broeders.

De Romeinenbrief is niet de eerste christelijke dogmatiek. Het is een brief geschreven vanuit een duidelijke missie en met een duidelijke boodschap. Door met geduld te luisteren naar wat Paulus bedoelt, horen we ook voor onszelf in onze tijd de stem van God in dit prachtige Bijbelboek.Ds.

Henk Poot (1955) is emerituspredikant van de PKN en als theoloog verbonden aan Christenen voor Israël. Hij begon als jeugdpredikant, werkte daarna bij de Koninklijke Marine en diende daarop meerdere Hervormde Gemeenten. Ook was hij vele jaren bestuurslid van het Evangelisch Werkverband. Hij schreef onder meer Christelijke Heidendom, Jozef een Messiaanse geschiedenis, De Knecht des Heren en Uittocht - het Johannesevangelie.

Intocht Poot, Henk
€ 18,95
voorraad onbekend
Brandende vragen

Brandende vragen over de hel, van Marc van der Meulen, zet aan tot denken en opent daarmee het - in deze tijd zó nodige - gesprek over de hel.

Het lijkt vaak een helse opgave om onze persoonlijke, liefdevolle Godservaringen te rijmen met de soms brute helteksten in de Bijbel. Het ene moment ervaren we God op een liefdevolle manier en het volgende moment lezen we een afschrikwekkende heltekst. Ons beeld van God heeft eronder te lijden. Heeft God twee kanten? Omdat we Bijbelgetrouw willen blijven, zoeken we naar verklaringen voor de eeuwige kwelling die de ongelovige staat te wachten. Toch zijn die voor velen vaak onbevredigend, met als gevolg dat we ongemak blijven voelen bij de hel en er uiteindelijk over zwijgen.In Brandende Vragen neemt Marc van der Meulen de lezer mee in een ander perspectief op de teksten over de hel, met ontzag voor de Bijbel als Gods woord. Een perspectief dat bijdraagt aan een beter Godsbeeld, nieuwe hoop voor de mensheid en een dieper vertrouwen in Gods rechtvaardigheid.

Brandende vragen Meulen, Marc van der
€ 12,50
voorraad onbekend
Maandkalender psalmen

De Maandkalender 2024 over de Psalmen is een sfeervol vormgeven kalender in A4-formaat met teksten uit de Psalmen (HSV).

Deze liggende maandkalender voor 2024 heeft een ringband waardoor het makkelijk is om de kalender op te hangen.

Maandkalender psalmen 2024
€ 11,95
voorraad onbekend
Vrede op aarde

Het boek "Vrede op aarde" over heil en redding in deze tijd door Stefan Paas gaat diep in op de vraag hoe relevant de christelijke boodschap is en bevat een heldere uitleg voor mensen anno 2023.

Het christelijk geloof vertelt een verhaal over God die goede plannen heeft met ons en met de schepping. Het is een verhaal vol hoop, troost, vergeving en blijdschap. Hoe kan dit verhaal zo verteld worden in een postchristelijke samenleving dat het mensen raakt?

Hoe kunnen christenen zelf weer enthousiast worden voor dit verhaal? In dit meeslepend geschreven boek onderzoekt Stefan Paas hoe heil en redding voor de samenleving van nu relevant worden. Hij doet dat aan de hand van concrete ervaringen en voorbeelden.

Dit goed leesbare en soms vlammende betoog van Paas laat zien dat 'heil' weerbarstig geleefde werkelijkheid is.
- Hans Schaeffer, hoogleraar praktische theologie aan de Theologische Universiteit Kampen | Utrecht

Paas' persoonlijke zoektocht naar de betekenis van heil geeft woorden aan mijn verlegenheid.
- Jan Martijn Abrahamse, docent systematische theologie en ethiek, Christelijke Hogeschool Ede

Stefan Paas (Baambrugge) is hoogleraar missiologie aan de Theologische Universiteit Kampen/Utrecht en hoogleraar missiologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Vrede op aarde Paas, Stefan
€ 29,99
voorraad onbekend
De prijs van een kind

In de roman De prijs van een kind schrijft Kristina McMorris geïnspireerd door een oude foto een boek over twee mensen die zich vasthouden aan hun waarden in een harde wereld.

Het is 1931, midden in de crisisjaren. Verslaggever Ellis Reed maakt in zijn vrije tijd een schokkende foto van twee jongetjes die aan het spelen zijn naast een bord met de tekst 'Twee kinderen te koop'.

Redactie-assistente Lillian Palmer legt de foto voor aan hun chef en plotseling staat Ellis aan de vooravond van zijn grote doorbraak. Maar hij heeft geen idee van de gevolgen van zijn verhaal.

De prijs van een kind McMorris, Kristina
€ 21,99
voorraad onbekend
Een vogel is er thuis

De bundel 'Een vogel is er thuis' van schrijver en dichter Ria Borkent bevat een waardevolle selectie van 223 liederen van haar hand, met bijpassende melodieën.

In de afgelopen 35 jaar schreef Borkent vele liederen, voor diverse projecten en gelegenheden. Haar liedteksten zijn klassiek, verkondigend, gedrenkt in de Bijbel, modern van taal.

Deze bundel omvat

* Psalmen voor kinderen,
* enkele strofische Psalmen voor Nu,
* liederen over Bijbelse figuren, voor de kerkdienst en voor het kerkelijk jaar.

Verder zijn liederen uit het Paas- en het Kerstoratorium opgenomen, evenals alle koralen uit Bachs Matthäus Passion die ze vertaalde.

Een vogel is er thuis Borkent, Ria
€ 29,99
voorraad onbekend
Goedheid voor het oprapen

Het cadeauboek "Goedheid voor het oprapen" van Margriet van der Kooi is een positief boek voor deze donkere tijd, met een open blik voor de mooie dingen in de wereld om ons heen.

De auteur ontmoet en spreekt veel mensen en heeft de gave om het beste in mensen naar boven te halen. Dit ontroerende boek bemoedigt lezers en helpt ze om oog te blijven hebben voor het licht in de duisternis.

Door de fraaie vormgeving is het boek zeer geschikt om cadeau te geven.

Margriet van der Kooi (Woerden) is gepensioneerd geestelijk verzorger en werkt nog altijd in een centrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking. Ze schreef meerdere boeken, waaronder Pelgrims en zwervers, Het kleine meisje van de hoop en Verdriet is een werkwoord.

Goedheid voor het oprapen Kooi, Margriet van der
€ 12,99
voorraad onbekend
Peinzen met Prediker

In het meditatieve boek: Peinzen met Prediker, observaties van een gelovige realist, mediteert predikant Paul Visser uit Rotterdam op het leven aan de hand van hoofdstukken uit het Bijbelboek Prediker.

De observaties van de Prediker, de auteur van het gelijknamige Bijbelboek, blijven triggeren. Hij is een soort 'dominee' zoals velen die graag willen: een mens met beide benen op de grond, terwijl hij zijn geloof niet onder stoelen of banken steekt. Al luisterend word je wijzer van hem. Allerlei facetten van het leven komen voorbij.

Het eigene van Prediker is dat hij de alledaagse realiteit steeds zet in het licht van God, impliciet of expliciet. Reden genoeg om met de Prediker geregeld verder te peinzen over ons eigen leven. Daar wordt niemand dommer van.

Paul Visser is protestants predikant te Rotterdam. Zijn meditaties voor Groot Nieuws Radio worden veel beluisterd

Peinzen met Prediker Visser, Paul
€ 15,99
voorraad onbekend
Veilig naar de overkant

Veilig nar de overkant is een verzameling gedichten van Frits Deubel. Van de geliefde en veelgebruikte teksten van Frits Deubel werden in de loop der jaren diverse bundels uitgegeven.

Nog niet eerder verscheen er een verzameling van zijn mooiste gedichten. In deze - als cadeauboek vormgegeven - uitgave staan zijn meest geliefde teksten.Een aantal van Deubels teksten zijn op muziek gezet. In deze bundel staan verwijzingen naar prachtige kooruitvoeringen die via internet te beluisteren zijn.

Frits Deubel (1927) werd bekend door zijn bemoedigende gedichtenbundels waarvan er vele bij Ark Media verschenen. Ook zijn liedteksten zijn bekend en geliefd (onder meer bij Nederland Zingt). Deubel wist als geen ander het leven van alledag te vangen in bijzondere poëzie.

Veilig naar de overkant Deubel, Frits
€ 16,99
voorraad onbekend
God is om mij heen

God is om mij heen, van Pieter Both, gaat over het gegeven dat wij nooit alleen zijn.

Geloven en het dagelijks leven horen bij elkaar. Voor kinderen is dat vaak vanzelfsprekend. Dit dagboekje maakt daar gebruik van. Vanuit de ervaringen van kinderen brengt het geloof ter sprake en stimuleert het kinderen om na te denken over wie Jezus Christus is en wat geloven voor hen betekent. Met bij elk dagstukje een bijbeltekst en een vraag,waardoor een gesprek gemakkelijk op gang komt. Erg geschikt om na het eten of voor het slapen uit te lezen.

God is om mij heen Both, Pieter
€ 13,99
voorraad onbekend
Relationship goals  daten, huwelijk seks

Mark Todd, is een populaire voorganger en geeft een bijbels tegengeluid in de huidige maatschappij van oppervlakkige relaties met het boek relationships goals, gezonde doelen voor daten, huwelijk en seks.

Je scrolt langs foto's van gelukkige stelletjes en denkt: dat wil ik ook! Maar als je inzoomt, ontdek je dat die plaatjes niet het hele verhaal vertellen. Hoe ziet een echt goede relatie er eigenlijk uit? En hoe kun je die krijgen?

Michael Todd beantwoordt relevante vragen zoals:

* Wat is het verschil tussen zomaar wat daten en doelbewust daten?
* Wat zegt de Bijbel over seks? (Dat is spannender dan je denkt.)
* Waarom zijn de beste vriendschappen die waarin God centraal staat?

Of je nu getrouwd bent, in een ingewikkelde relatie zit, of vrijgezel bent, als je de juiste doelen stelt, zul je vinden waar je diep vanbinnen naar op zoekt bent. God blijkt namelijk de beste richting aan te geven voor relaties. Waarom zou je met minder genoegen nemen?

Mike Todd weet als geen ander de generatie van nu te bereiken. Ik ken hem van zijn krachtige preken, zijn geweldige muziek, maar vooral van dit boek Relationship Goals: een aanrader voor een ieder die intentioneel wil zijn in relaties.
- Shelton Telesford, spreker EO-jongerendag 2022

Michael Todd is een jonge voorganger, die in de VS bekend is geworden door zijn prekenserie Relationship goals, die binnen korte tijd miljoenen views kreeg. Todd wil in een cultuur van Tinder, onenightstands en oppervlakkige relaties een bijbels tegengeluid bieden. Het is zijn missie om Christus centraal te stellen in relaties, in de wijk waar hij werkt en in de wereld. In de zomer verwacht: de vertaling van Todds boek Crazy Faith.

Relationship goals daten, huwelijk seks Todd, Michael
€ 22,99
voorraad onbekend
Woordzoekerbijbel
Woordzoekerbijbel
€ 12,99
voorraad onbekend
Paperback Nieuwe Bijbelvertaling 2021

De NBV21 is er nu in een paperback. Een lichte, compacte uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling 2021. Fijn voor wie graag een Bijbel meeneemt om onderweg te lezen of in de kerk te gebruiken. Ook een mooie Bijbel om cadeau te geven.

Eigentijds ontwerp van Joost Grootens op het populaire formaat 12 x 18 cm. De NBV21 is dé vertaling van de 21e eeuw. Deze vertaling brengt je dicht bij het Woord van God, ademt eerbied en zorgvuldigheid en is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Met de NBV21 is er een prachtige vertaling van de Bijbel beschikbaar die de komende decennia gebruikt zal worden.

Paperback Nieuwe Bijbelvertaling 2021 NBV21
€ 18,95
voorraad onbekend
Pluk je zegeningen

In de inmiddels spirituele klassieker 'Pluk je zegeningen' deelt Pulitzer Prize-finaliste Regina Brett op een oprechte, eerlijke manier haar levenswijsheden met lezers.

Toen Brett 50 werd, schreef ze een column over de 50 lessen die ze in haar leven had geleerd, van de zoektocht naar liefde tot de strijd tegen kanker en haar omgang met een moeilijke jeugd. Het werd een van de meest populaire columns ooit. In dit boek wijdt ze aan elk van deze 50 lessen een persoonlijk getoonzet hoofdstuk.

De lessen zijn een bemoediging voor iedereen die ooit een moeilijke periode in zijn leven heeft doorgemaakt.

Pluk je zegeningen Brett, Regina
€ 22,99
voorraad onbekend
Mijn meeneembijbel

'Mijn meeneembijbel' van Michael Berghof met illustraties van Gill Guile is een draagbare kartonnen kinderbijbel met 20 Bijbelverhalen voor de allerkleinsten.

In dit boek worden de twintig bekendste Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament op een eenvoudige manier verteld. De mooie, kleurrijke illustraties maken de bijbel aantrekkelijk voor jonge kinderen.

Door de stevige uitvoering en het handvat is die geschikt voor peuter- en kleuterhandjes. 'Mijn meeneembijbel' is een mooie kinderbijbel om de kleintjes mee te nemen op hun weg met God.

Mijn meeneembijbel Berghof, Michael
€ 14,99
voorraad onbekend
De Bijbel leren lezen

De bekende monnik Anselm Grun over Bijbelllezen en ontdekken wat er staat in de heruitgave van zijn boek: de Bijbel leren lezen.

Veel mensen vinden het lastig om de Bijbel te lezen. Hij is geschreven in zo'n andere taal, die moeilijk te begrijpen is. Misschien wordt je bang van de teksten, omdat er gesproken wordt over een oordeel. Of boos, vanwege de oorlogsverhalen, waarin geweld overheerst. We hebben volgens Grün de juiste bril nodig om de Bijbel te lezen. Dan zien we dat de woorden helend en bevrijdend voor ons zijn; woorden van leven!

De bekende monnik Anselm Grün geeft in De Bijbel leren lezen bij elk Bijbelboek een introductie, die helpt om de teksten beter te begrijpen en de woorden in een ander licht te zien. Dat draagt eraan bij dat je (opnieuw) verbinding maakt met de Bijbel.

De Bijbel leren lezen Grün, Anselm
€ 20,-
voorraad onbekend
Dietrich Bonhoeffer, Levenswijsheden

In het fraaie cadeauboek 'Dietrich Bonhoeffer Levenswijsheden' brengt samensteller Gerard den Hertog het leven en de levenswijsheden van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer opnieuw onder de aandacht van lezers.

Het boek begint met een biografische inleiding en sluit met een essay over de levensfilosofie van Bonhoeffer. Daarnaast bevat het circa 300 inspirerende quotes. Een aanrader om cadeau te geven.

Dietrich Bonhoeffer, Levenswijsheden Hertog, Gerard den
€ 20,-
voorraad onbekend
Verslaafd aan ons eigen gelijk

Verslaafd aan ons eigen gelijk, is een pleidooi voor een perspectivitistische lenigheid en een waarschuwing voor het nieuwe dogmatische denken. De stelligheden in de maatschappij zijn inmiddels knellender dan wat Lammert Kamphuis vroeger in zijn kerk aantrof, die hij daarom verliet.

Bekruipt jou soms ook het gevoel dat je altijd overal een mening over moet hebben? Ben je uitgekeken op steeds dezelfde discussies met je collega's en de eeuwig terugkerende conflicten met je partner? Lijkt het je sterk dat er voor elk probleem slechts twee oplossingen zijn die lijnrecht tegenover elkaar staan?

Tien jaar geleden brak filosoof Lammert Kamphuis met pijn en moeite los uit zijn streng religieuze milieu. Hij hoopte daarbuiten een wereld te vinden waarin mensen minder zwart-wit denken. Tot zijn verbazing ziet hij juist het tegenovergestelde gebeuren: onze samenleving gaat meer en meer lijken op de dogmatische kerk waaruit hij zich bevrijd heeft. Er is weinig aandacht voor nuance en steeds minder begrip voor andersdenkenden.

In Verslaafd aan ons eigen gelijk stelt Kamphuis filosoferen voor als training om de wereld vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Met onverwachte experimenten, verrassend praktische tips en toegankelijke oefeningen laat hij zien hoe je geest leniger kan worden. Een must-read voor iedereen die met minder krampachtigheid en meer nieuwsgierigheid in het leven wil staan!

Dit is het vak dat we op school hadden moeten krijgen. Een bijzonder inspirerend en onmisbaar boek.'
- Daphne Bunskoek

'Een feest van herkenning! Dit is een noodzakelijk boek voor mij en dit land dat zo dikwijls gevangenzit in zijn eigen gelijk.'
- Stef Bos

Verslaafd aan ons eigen gelijk Kamphuis, Lammert
€ 18,99
voorraad onbekend
Simone Weil

In 'Simone Weil Levenswijsheden' neemt samensteller Frits de Lange je mee op reis door het leven en denken van de Frans-Joodse filosofe Simone Weil om je kennis te laten maken met haar gedachtegoed.

Het boek opent met een biografische inleiding en sluit met een essay over de levensfilosofie van Weil. Het bevat daarnaast circa 300 inspirerende quotes. Een aanrader om cadeau te geven.

Simone Weil Lange, Frits de
€ 22,99
voorraad onbekend
Waar ben je?

Het boek 'Waar ben je?' van Ron van der Spoel bevat korte Bijbelse meditaties over de indringende vragen die God in de Bijbel aan mensen stelt.

Er worden vragen besproken als:

* Waar ben je?
* Wie zal Ik zenden?
* Wat wil je dat Ik voor je doen zal?
* Of: En wie zeg jij dat Ik ben?

Via de Bijbel stelt God deze vragen ook aan ons.

In dit boek behandelt de auteur twaalf van zulke vragen en daagt hij de lezer uit om te antwoorden. Hiermee zet hij de lezers aan tot nadenken over zijn of haar geloof en relatie met God.

De meditaties zijn inspirerend voor persoonlijke lezing, maar ook geschikt om te bespreken in groepen en kringen.

Waar ben je? Spoel, Ron van der
€ 10,99
voorraad onbekend
Kleiner geloof grotere God

'Kleiner geloof grotere God' van Samuel Wells is verhelderend theologisch betoog over de interactie tussen de kernwaarden van het christelijk geloof en de kritiek die daarop geuit wordt vanuit de moderne samenleving.

Het boek biedt een synthese van twee rivaliserende verhalen: het oude geloof en de moderne wetenschap. Samuel Wells overstijgt beide verhalen en biedt een gerevitaliseerd christelijk verhaal dat de radicale, moedige en kwetsbare aard van authentiek geloof beter tot zijn recht laat komen.

Met het bieden van deze nieuwe weg is dit boek gericht aan zowel christenen als niet-christenen. Voor mensen die op zoek zijn naar een bevredigend en waarheidsgetrouw verhaal om mee te leven.

Kleiner geloof grotere God Wells, Samuel
€ 24,99
voorraad onbekend
Woke wrijving

In het boek 'Woke wrijving' neemt filosoof Cees Zweistra ons mee in de woelige wereld van het woke-denken. Zijn filosofische stelling is dat de felle tegenstand tegen woke even problematisch is als woke zelf.

Sterker nog, beide richtingen lijken sterk op elkaar. Zowel woke als anti-woke zoeken naar ongebreidelde vrijheid voor zichzelf. En dat is problematisch. Want woke en anti-woke houden het publieke podium bezet, waardoor veel belangrijke problemen aan onze aandacht ontglippen.

Een fascinerend boek over een ideologische titanenstrijd die het aanzien van Nederland steeds meer bepaalt.

Woke wrijving Zweistra, Cees
€ 16,99
voorraad onbekend
De waarheid is een leugen

De waarheid is een leugen, van dr Belgische auteur Lisa van Coillie is een spannende thriller en gaat over een psychologisch drama wat zich voltrekt.

Zes vreemden met dezelfde bestemming: Tarifa, Cádiz. Op een idyllische plek midden in de natuur staan vier ecolodges op hoge palen. Het doel van de retraite is het (her)ontdekken van je ware zelf. Wanneer elke deelnemer alleen in het bos wordt gestuurd en er een niet terugkeert, wordt de reis plots voor iedereen een pijnlijke confrontatie met zichzelf en de ander. Geheimen uit het verleden worden drama's in het heden.

Niemand ontsnapt aan zichzelf.Wat begint als een onschuldig avontuur, eindigt in een meeslepend psychologisch drama.

De waarheid is een leugen Coillie, Lisa van
€ 23,95
voorraad onbekend
Reis langs de Rijn en verder

Reis langs de Rijn en verder is een roman van Amber ten Brink en gaat over familieverhalen en het spoo van dementie.

'Over tien jaar kijken we hier op terug en lachen we heel hard,' zei Madou tegen haar moeder.'Ik dan toch vanuit een stenen vaasje op het dressoir,' zei Celestine, 'dat kan best, als je er een mp3-speler op aansluit.''Goed, ik lach nu al,' zei Madou. Madou wordt door haar bejaarde moeder Celestine op een slinkse manier naar een reisje op de Rijn gelokt. Ze heeft er helemaal geen zin in, maar gaandeweg begrijpt ze waarom haar moeder dit heeft gedaan. Tijdens deze reis leren ze elkaar beter begrijpen en rekenen ze af met een aantal spoken uit hun gezamenlijke verleden. Daarnaast ontdekt Madou dat er ondanks haar moeders achteruitgang toch nog wat lichtpuntjes zijn. Het verhaal eindigt met een nieuw begin, zowel voor haar als voor haar moeder.

Een bijzonder boek, een must-read voor iedereen die ooit met dementie te maken krijgt.
- Jurn Verschraegen, directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Reis langs de Rijn en verder Ten Brink, Amber
€ 23,95
voorraad onbekend
Woestijnkind

Woestijnkind van Arna van Deelen is een ontroerend én spannend verhaal voor kinderen in de bovenbouw over het leven in een nomadenstam midden in de woestijn!

Dat leven in de woestijn moeilijk is, ontdekt Sahra als ze nog maar jong is. Door de droogte is er steeds minder water te vinden in de woestijn van Somalië. De ene na de andere geit sterft en ook de kamelen hebben het zwaar. Sahra en haar familie moeten verder trekken, op zoek naar voedsel en water. Maar als ze eindelijk een nieuwe plek gevonden hebben, worden de problemen alleen maar groter. Vader neemt zomaar een andere vrouw en Diric, haar broer, wordt meegenomen door de soldaten. Als haar vader dan ook nog vertelt dat ze moet trouwen met de wadaad, neemt Sahra een besluit ...

Woestijnkind Deelen, Arna van
€ 11,95
voorraad onbekend
Rosa's creaclub

Rosa's creaclub van Ingrid Medema is een creatief avontuur en een leuk leesboek voor meiden van 10 jaar en ouder!

Rosa en Maartje hebben een nieuwe hobby: ze bedenken en voeren samen uitdagende opdrachten uit. Een week lang iedere dag tienduizend stappen zetten, een gigantische cupcake maken; geen uitdaging is te gek voor de twee vriendinnen.

Wanneer ze horen dat de hobbywinkel in het dorp een knutselwedstrijd organiseert, stellen ze snel een team samen om mee te kunnen doen aan de grootste uitdaging ooit! Rosa en haar team doen hun uiterste best om de wedstrijd te winnen, want de prijs is een reis naar Parijs! Maar de andere teams zijn ook heel creatief. Bovendien gebeuren er ineens vervelende dingen in de hobbywinkel. Hoe moet het nu verder?

Rosa's creaclub Medema, Ingrid
€ 11,95
voorraad onbekend
Onder de magnolia

De roman 'Onder de magnolia' van T. I. Lowe speelt zich af in South Carolina in 1980. Austin Foster is nog maar een tiener als haar moeder sterft in het kraambed. Niet alleen een coming of age boek, maar ook een verhaal wat de gevolgen zijn van een geestelijk ambt en het proces van onverwerkte psychische problematiek, die een gezin en een kerkelijke gemeente doormaken.

Terwijl haar vader zich verliest in zijn verdriet, komt de zorg voor haar broertjes en zusjes volledig op Austins schouders terecht. In de jaren die volgen vindt ze steun en vriendschap bij de inwoners van het dorpje Magnolia. Ondertussen doet ze er alles aan om haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden.

Net wanneer Austins toekomst voorspoedig lijkt en ze Vance Cumberland, de zoon van een rijke familie, ontmoet, maakt haar vader een keuze waardoor alle familiegeheimen in één klap op straat komen te liggen. Ze zal moeten omgaan met de consequenties van haar vaders keuze en haar liefde voor een jongen zoals Vance.

Vertaald door Roeleke Meijer

Onder de magnolia Lowe, T.I.
€ 22,99
voorraad onbekend
De erfenis van Hollythorne House

'De erfenis van Hollythorne House' van Sarah Ladd is een meeslepende historische roman over een weduwe met een onzekere toekomst die een tweede kans krijgt in de liefde.

Als Charlottes man onverwachts sterft, vlucht ze met haar jonge zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die aast op haar erfenis. Haar voormalige zwager laat hen niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden. Dan blijkt een van de bewakers een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten.

Ze staat voor een moeilijke keuze: Anthony vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten.

De erfenis van Hollythorne House Ladd, Sarah
€ 23,99
voorraad onbekend
De roeier van Kopenhagen

De roman 'De roeier van Kopenhagen' van Sarah Sundin speelt zich af in Denemarken ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse natuurkundige Else Jensen weigert Kopenhagen te verlaten wanneer de oorlog uitbreekt.

Ze maakt deel uit van het verzet door illegale kranten af te drukken. Als ze verhalen hoort over de legendarische Havmand, de Zeemeerman, vraagt ze zich af of de mysterieuze scheepswerfarbeider, die bij haar in het pension woont, iets te verbergen heeft. Ze gaat samenwerken met Baron Henrik Ahlefeldt, die zijn adellijke status heeft ingeruild voor anonimiteit om met een roeiboot geheime boodschappen naar Zweden te vervoeren.

Deze roman is geïnspireerd op de heldendaden van de Deense roeier Knud Christiansen, die Joden hielp onderduiken en hiervoor een Yad Vashem-onderscheiding kreeg.

Sarah Sundin schrijft verhalen over vrouwen die een onmisbare schakel vormen voor het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

De roeier van Kopenhagen Sundin, Sarah
€ 23,50
voorraad onbekend
Stralen als de zon

'Stralen als de zon' is een prachtige bundeling poëzie en kunst van de populaire auteur en Instadichter Morgan Harper Nichols. Zij moedigt lezers aan om oog te hebben voor alle kleine lessen in het dagelijks leven en de natuur.

Ondanks je verleden kun je met moed en vertrouwen naar de toekomst (leren) kijken. Zodat je met verwondering en zelfvertrouwen het volgende avontuur kunt aangaan, in de wetenschap dat er meer voor je is dan je ooit hebt durven dromen.

Stralen als de zon Harper Nichols, Morgan
€ 21,99
voorraad onbekend
Dieper

Het boek Dieper van Dane Ortlund is een inhoudelijk vervolg op zijn eerdere boek: Zachtmoedig en nederig van hart en richt zicht op het vinden van diepgang.

Niet één gelovige betwijfelt de noodzaak van groei.We lezen erover in de Bijbel en we zien het in ons eigen hart. Maar hoe doden we de zonde? Hoe groeien we in de genade en kennis van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus? Groei is niet allereerst een kwestie van een betere levenswandel, verstandelijke kennis of persoonlijke beleving, maar van verdieping.

Een christen groeit in heiligmaking door zich te verheugen in alles wat hij in Christus al heeft. Dane Ortlund onderwijst ons over de volheid van Christus, het vergeefse van het vertrouwen op je eigen inspanningen en de noodzaak van de gemeenschap met God. De auteur bouwt voort op het onderwijs in zijn boek 'Zachtmoedig en nederig van hart',om te laten zien dat echte verandering plaatsvindt door de Zaligmaker steeds beter te leren kennen.

Vertaald door Th. van Eijzeren.

Dieper Ortlund, D.
€ 20,95
voorraad onbekend
Wat is nodig om een ware theoloog te zij

Dr. P. de Vries geeft in zijn nieuwe boek: Wat is nodig om een ware theoloog te zijn, antwoord op deze cruciale vraag. Als oud-docent aan het Hersteld Hervormd seminarium heeft hij vaak nagedacht over deze vraag.

Deze uitgave bevat een aantal bijdragen over de roeping van en de opleiding tot dienaar van het Woord. Duidelijk wordt het belang van studie en vorming. Ook blijkt minstens zozeer dat studie geen doel op zich is, maar erop gericht moet zijn dat zij die zich geroepen weten tot dienaar van het Woord, tot gezanten van Christus gevormd zullen worden die zondaren bewegen tot het geloof en die de heiligen opbouwen in het geloof. In alle bijdragen wordt ervan uitgegaan dat echte theologie het naspreken is van het Woord van God. In onze tijd wordt theologie gezien als niet meer dan verantwoorden van je geloof. Dan blijft de vraag naar de waarheid onbeslist, ook al heeft de theologiebeoefening een orthodoxe vorm. De Nederlands kerk zal er wel bij varen als zij deze bijdragen ter harte neemt en gestalte geeft.

Wat is nodig om een ware theoloog te zij Vries, P. de
€ 16,95
voorraad onbekend
De kerk als school van de liefde

In de kringserie verscheen nu: De Kerk als school van de liefde, geschreven door Jos Douma en bevat 7 Bijbelstudies over het liefhebben van God, de ander en jezelf.

Waar draait het in het christelijk geloof om? Uiteindelijk om de liefde. Want 'God is liefde' (1 Johannes 4:8) en Jezus zegt: 'Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn' (Johannes 13:35).

In dit boekje vind je zeven Bijbelstudies die je helpen om de kerk te zien als een school van de liefde. Een plek dus waar je dingen leert, waar ontmoetingen plaatsvinden die je helpen om te groeien in het liefhebben van God, je naast, jezelf en ook de aarde.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Jos Douma is predikant van de Plantagekerk in Zwolle, initiator van de online School voor Spiritualiteit en auteur.

De kerk als school van de liefde Douma, Jos
€ 9,99
voorraad onbekend
Huis zonder bloemen

Huis zonder bloemen, van Liesbeth van Binsbergen gaat over een gezin als er niet meer genoeg geld is.

Lotte is een echte droom-ster, zo noemde haar vader haar. Maar sinds haar vader overleden is, lijkt dat dromen steeds meer op piekeren. Want hoe krijg je het benodigde geld voor het survivalkamp van school bij elkaar? Van haar moeder hoeft ze weinig te verwachten.

Hoe ernstig de zorgen van haar moeder zijn, wordt duidelijk als Lotte een stapel ongeopende brieven vindt. Nu pas begrijpt ze de gebeurtenissen van afgelopen tijd. Lotte besluit haar problemen zelf op te lossen. Zelfs haar beste vriendin Thirza vertelt ze niets. Totdat er iets heftigs gebeurt met haar broertje Daan. Lotte begrijpt dat zwijgen niet langer de oplossing is en leert dat hulp vragen niet iets is om je voor te schamen, maar juist een daad van dapperheid.

Dit boek is een herziene uitgave van Piekerprinses.

Goed boek met veel herkenbare duidelijke voorbeelden van piekeren of 'overdenken' en
strategieën hoe hier mee om te gaan. Zeker een aanrader!

- Anoniem over Huis zonder bloemen

Liesbeth van Binsbergen heeft al vele jeugdboeken op haar naam staan. Ze is jarenlang
werkzaam geweest in het onderwijs. Sinds haar verhuizing richt ze zich vooral op het
schrijverschap.

Huis zonder bloemen Binsbergen, Liesbeth van
€ 16,99
voorraad onbekend
Bits, bytes en bots

Het boek Bits, Bytes, en bots, alles wat je moet weten over robotica, AI (artificiële Intelligentie) en de nieuwste uitvindingen is gemaakt door Hanna Holwerda en bedoeld voor kinderen.. Het is een ontdekboek met toffe opdrachten en proefjes over robotica, technologie en AI met aandacht voor de ethische vragen.

Dit boek neemt je mee vanaf de allereerste uitvindingen tot de modernste technieken. Van elektriciteit, via enen, nullen en codes naar computersystemen die meer kunnen dan jij en ik.

Van de eerste robots die zonder elektriciteit werkten tot nanobots die zo klein zijn dat er tien miljard op deze punt kunnen [stip van 1 bij 1 millimeter]. Van de eerste gereedschappen die de mensen uit steen maakten tot de eerste door mensen gemaakte bacterie. Zolang de mensheid bestaat, is ze van alles aan het onderzoeken en uitvinden. Inclusief onderwerpen als nepnieuws, deep fake, online veiligheid, privacy, filterbubbel.

Aan de slag met mediawijsheid? in dit boek vind je handige tips! Hoe herken je nepnieuws en hoe laat je zo min mogelijk digitale sporen (cookies) na? In dit boek staan handige checklists. Hoe werkt AI eigenlijk? En moeten we er bang voor zijn? Na het lezen van dit boek weet je er alles over!

Voor kinderen vanaf 9 jaar, zeer bruikbaar ook in het onderwijs!

Bits, bytes en bots Holwerda, Hanna
€ 22,99
voorraad onbekend
Gemaakt tot Gods eer

'Gemaakt tot Gods eer' van voedingscoach Deborah Monfils is een self-help boek voor christelijke vrouwen over zelfbeeld en lichaamsbeeld.

Op eerlijke en humoristische wijze rekent de auteur af met de vaak onrealistische kijk van vrouwen op hun lijf. Verfrissend evenwichtig legt ze vooroordelen, illusies en schadelijke zelfbeelden onder de loep en biedt ze een praktisch driestappenplan om het uiterlijk te leren accepteren en je te realiseren dat je voor God veel meer bent dan je buitenkant.

Gemaakt tot Gods eer Monfils, Deborah
€ 19,99
voorraad onbekend
Mannenbijbel HSV

De Mannenbijbel HSV bevat de complete Bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling, met daarbij heel veel aansprekende extra informatie voor mannen van nu.

Tussen de Bijbelverzen door staan korte tekstjes over leiderschap, geloof en verdieping. Ieder Bijbelboek heeft een informatieve inleiding, daarnaast staan er in de Mannenbijbel meer dan 300 nieuwe, boeiende feiten, 70 biografieën van bijbelse mannen en tientallen infographics, foto's en landkaartjes.

De Mannenbijbel zag er eerder zo uit: Vorige versie Mannenbijbel

INKIJKEXEMPLAAR MANNENBIJBEL HSV

De Mannenbijbel:

* Verduidelijkt de betekenis van het Woord van God
* Legt verbinding tussen de tijd van de Bijbel en de praktijk van het leven van mannen nu
* Stelt thema's als verantwoordelijkheid, geloof en verdieping op praktische wijze aan de orde

Het extra toegevoegde materiaal in deze studiebijbel voor mannen bevat veel handige inleidingen op de bijbel boeken en een heldere uitleg hoe de Bijbeltekst gebruikt kan worden in het dagelijks leven. De Mannenbijbel zet bekende en minder bekende mannen uit de Bijbel in de schijnwerpers en prikkelt mannen bewuster te leven vanuit de verantwoordelijkheid die God hen geeft.

Mannen zijn soms wat meer gespitst op feiten. De Mannenbijbel speelt hierop in door, onder de aanduiding 'Prikkel', in enkele zinnen Bijbelse weetjes uit te leggen. Deze wetenswaardigheden kunnen een aanzet vormen om persoonlijk verder in de Bijbel te gaan lezen.
Meer dan vijftig mannen hebben de teksten geschreven voor de Mannenbijbel. Met als kernredactie:

* Wim Markus - emeritus predikant
* Mark de Boer - directeur uitgeverij Ark Mission
* Ruben Flach - directeur Opwekking
* Kees Ritmeester - opleidingsmanager Driestar Hogeschool
* Willem Jan van der Toorn - Christelijk-gereformeerd predikant

De verscheidenheid binnen de kernredactie is breed, wat maakt dat de Mannenbijbel een Bijbel is voor een brede groep van christelijke mannen. Het accentverschil met de vrouwenbijbel is dat de aandacht in de studies zich richt op mannen. In de vrouwenbijbel is dat precies andersom.

De Mannenbijbel is een ideaal cadeau voor een belijdenis, verjaardag of Vaderdag.

De Mannenbijbel is vooral bedoeld als ondersteuning van het dagelijks Bijbellezen. Wie (nog) meer wilt studeren verwijzen we naar de HSV Studiebijbel. Ook die kun je online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl.

Formaat 15x24 cm
Gebonden in een moderne hardcover omslag

De Mannenbijbel HSV kopen doet u bij eenvoudig bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor Bijbels!

Mannenbijbel HSV Herziene Statenvertaling
€ 62,50
voorraad onbekend
Spoorzoeken met Thomas a Kempis

In het boek Spoorzoeken met Thomas a Kempis is Thomas a Kempis de criticus van het hedendaagse 'normaal'. Deze bekende middeleeuwse auteur durft het aan om alledaagse vanzelfsprekendheden kritisch te bevragen.

Kan deze oude schrijver ons een nieuwe blik verschaffen op de werkelijkheid van vandaag? In zestien korte hoofdstukken komt de betekenis aan bod van geld, werk, tijd, ambitie, zelfbeeld, relaties en verlieservaringen. Ieder hoofdstuk sluit af met een aantal gespreksvragen en bijpassende bijbelgedeelten. De opzet van dit boekje leent zich voor individueel gebruik, maar is ook geschikt voor kringwerk.

Gerben van de Put (1976) studeerde aan het Zwols conservatorium en is in het dagelijkse leven vakleerkracht muziek in het basisonderwijs. Het boek De navolging van Christus van Thomas a Kempis inspireerde hem tot het schrijven van Spoorzoeken met Thomas a Kempis.

Spoorzoeken met Thomas a Kempis Put, Gerben van de
€ 15,99
voorraad onbekend
Een wolk om mij heen

Het boek Een wolk om mij heen, van Pascalle van Vliet (1993) is een verhaal voor iedereen die weet hoe het is om met een donderwolk te leven of die wil weten hoe dat voelt. Een poëtisch, eerlijk én hoopgevend verhaal over een meisje dat probeert te gaan leven.

Over het echt niet meer weten
Over het leven als gevecht
Over hoop in het zwart
Voorbij de depressie, voorbij het donker

Voor jong en oud vanaf 8 jaar

Klein en aandoenlijk verhaal met ontroerende illustraties van de auteur
- Annet Schaap, auteur en illustrator van o.a. Lampje

In Een wolk om mij heen grijpt Pascalle de lezer bij de keel door inzichtelijk te maken hoe donker het in een mens kan zijn als het leven alle kleur verliest. Als mensen zeggen: 'Ik verlaat
je nooit', weet Nova niet of ze dat wel geloven kan. Maar dan is daar de hulphond Lev. Die zegt woordeloos 'Ik blijf '. En heel langzamerhand krijgt het leven weer glans. Een zeer waardevol boek voor ieder jong en ouder mens die een trauma meemaakt(e) en op zoek is naar hoop.'

- Daan Westerink, pedagoog en rouwdeskundige

Pascalle van Vliet (1993) is orthopedagoog en ervaringsdeskundige. Ze weet hoe het is om te leven met trauma's en depressie. Ze leeft samen met haar hulphondheld Simba. Haar missie is dat donkerte en suïcidaliteit bespreekbaar mogen zijn. Ze illustreert en schrijft om deze moeilijke thema's aan het licht te laten komen.

Een wolk om mij heen Vliet, Pascalle van
€ 17,99
voorraad onbekend
Wat je wél kunt doen

Het boek van Alfred Slomp: Wat je wel kunt doen, gaat over de Groene vijf voor een duurzaam leven.

Steeds meer mensen voelen de urgentie om duurzamer te gaan leven. Maar met welke keuzes maak je nu echt verschil? En hoe houd je vol?

In 'Wat je wél kunt doen' wijst Alfred Slomp op de Groene Vijf waarmee je de meeste impact maakt: anders reizen, anders eten, energiezuinig wonen, minder nieuwe spullen kopen en werken aan een systeemverandering. Hij beschrijft niet alleen de dilemma's, uitdagingen en kansen, maar geeft vooral veel tips die jij vandaag al kunt toepassen.

'Wat je wél kunt doen' is een praktische en haalbare gids voor iedereen die niet bij de pakken neer wil zitten maar in actie wil komen, om zo zelf en samen met anderen het verschil te maken.

'Een van de meestgestelde vragen die ik hoor over eerlijk en duurzaam leven is: waar kan ik nu in mijn huishouden al mee beginnen? Dit boek geeft antwoord op die vraag, met een toonzetting waarbij het glas niet halfleeg is, maar juist halfvol. Aanbevolen!' - Paul Schenderling, econoom, schrijver en spreker

Alfred Slomp geeft door heel Nederland inspirerende workshops over duurzaam leven. Hij schreef eerder de boeken 'SuperWaar' en 'Het Groene Normaal'.

Wat je wél kunt doen Slomp, Alfred
€ 17,99
voorraad onbekend
Getrouwd of ongetrouwd

Het boek: Getrouwd of niet, van Ds. C. Sonnevelt, predikant in de gereformeerde Gemeente, gaat over 1 Korinthe 7, het wel of niet getrouwd zijn.

Het huwelijk staat in onze maatschappij onder druk. Ook leven er veel misverstanden over het doel en de aard van het huwelijk. En wat als je ongetrouwd blijft? In deze bundel Bijbelstudies probeert de schrijver nauwkeurig naar Paulus' boodschap in 1Korinthe 7 te luisteren om zo antwoorden te geven op
de vragen rondom gehuwd of ongehuwd leven.

Getrouwd of ongetrouwd Sonnevelt, ds. C.
€ 9,95
voorraad onbekend
Groene race van siem en mees

Het boek de groen race van Siem en Mees is een kinderboek van Lianne Biemond, over stotteren, presenteren en plannen maken.

Onze droom? Bij ieder huis een boom!' Dit plan bedenken Siem en Mees voor hun woonplaats Westplas. Alle scholen mogen meedoen aan de verkiezing voor de kindergemeenteraad. Siem en Mees gaan volop in de race! Maar Saar doet ook mee. Wat voert zij allemaal uit in dat schuurtje van haar? Is het een goed plan?

Misschien zelfs beter dan hún plan? Dan is er nog iets. Siem krijgt het er warm van ... Om te kunnen winnen moet je wel eerst je plan presenteren. En dát ziet Siem niet zitten ...

Een superleuk boek over Siem en Mees, en de spannende race om kinderburgemeester van Westplas te worden! Weetje: Siem stottert. En dat maakt zijn avontuur extra s...spannend!

Groene race van siem en mees Biemond, Lianne
€ 11,50
voorraad onbekend
Rovers op de veluwe

'Rovers op de Veluwe' is het eerste deel van de belevenissen van de kinderen Zandstra en geschreven door Jan Willem Blijdorp. Volg hun verhuizing naar de Veluwe en hun grappige en spannende avonturen rondom B&B Weltevree

Vader Zandstra komt steeds vaker mopperend thuis, dus besluiten Dorinda, Joas, David en Lianne dat het tijd is voor verandering. Ze sturen hun ouders een nachtje weg naar een verouderde Bed & Breakfast op de Veluwe. De rust doet vader Zandstra goed en moeder Zandstra krijgt een plan: wat als ze deze B&B overnemen?

Na ruim een halfjaar verhuist de familie Zandstra naar B&B Weltevree. De kinderen moeten hun draai vinden, maar ze genieten erg van het nabijgelegen bos. Al snel beleven ze spannende avonturen, want de verhalen over gevaarlijke roofdieren die daar zouden rondlopen, blijken waar te zijn!

Rovers op de veluwe Blijdorp, Janwillem
€ 12,95
voorraad onbekend
Feest bij het kasteel

Feest bij het kasteel is een nieuw kinderboek van Geesje Vogelaar-van Mourik. Tess en Jess zien in de krant iets leuks staan. Het kasteel net buiten hun dorp bestaat 500 jaar. Daarom is er een wedstrijd.

Jess en Tess hebben een mooi idee. Mag hun klas ook mee doen? De juf vindt het goed! En meester Bos, de baas van de school, ook. De kinderen doen heel goed hun best. De moeders ook! En dan ... is het feest bij het kasteel!

De serie Tess & Jess is leuk voor jongens en meiden die al zelf kunnen lezen.

Feest bij het kasteel Vogelaar,-van Mourik, Geesje
€ 10,95
voorraad onbekend
Tikkie anders

Tikkie anders is een kinderboek van Janco Bunt-Koster, en Deel 3 in de serie over Mats en Rosa: een gaaf verhaal vol avonturen over mensen, groot en klein. En over dieren, lief en zacht - of ... om bang voor te zijn

Je zult maar een bijzonder cadeau op wielen voor je verjaardag krijgen, zoals Mats. Hij heeft er dolle plannen mee en doet daar heel geheimzinnig over. De pret kan niet op als Mats en Rosa horen dat ze ook nog de hele week naar een vakantiepark met een zwembad mogen. Wat hebben ze veel zin in de herfstvakantie! Maar op het park lijkt niet iedereen zo gelukkig te zijn als zij. Er logeren daar ook mensen die er niet voor hun plezier zijn gekomen, maar omdat ze moesten vluchten voor de oorlog in Oekraïne. Ze zijn heel anders dan Mats en Rosa. Broer en zus ontdekken vreemde dingen. Én ... helpen een handje.

Deel 3 in de serie over Mats en Rosa: een gaaf verhaal vol avonturen over mensen, groot en klein. En over dieren, lief en zacht - of ... om bang voor te zijn

Tikkie anders Bunt,-Koster, Janco
€ 10,95
voorraad onbekend
Lizzy een fantastisch afscheidsfeest

Van Jolanda Dijkmeijer is er nu Lizzy, een fantastisch afscheidsfeest. Over de laatste tijd op de basisschool in groep acht.

Het is nu echt zover: de laatste maandjes in groep 8! Dat betekent ook dat ik al bijna naar de brugklas ga. Daar wil ik eigenlijk nog niet aan denken, want dat vind ik best spannend. Ik geniet daarom nog van mijn tijd op de basisschool, helemaal omdat we op vrijdag meester Joop hebben. Hij is jong, maakt grapjes, legt goed uit en leest prachtig voor. Ondertussen moeten we als klas iets bedenken voor ons afscheidsfeest. Mocht je nou denken dat we na acht jaar super kunnen samenwerken, dan heb je het mis. Iedereen wil wat anders en het is een complete chaos. Hoe moet dit ooit goedkomen? We kunnen toch niet zonder feest afscheid nemen?

Lizzy een fantastisch afscheidsfeest Dijkmeijer, Jolanda
€ 11,95
voorraad onbekend
Als iemand overleden begraven

Een kleur-, doe- en (voor)leesboekje wat stap voor stap behandeld wat er gebeurt als iemand is overleden en begraven gaat worden.

In deze versie wordt alles benoemd; van het opbaren tot aan de begrafenis.
(Er is op verzoek van diverse uitvaartondernemers die het boekje aanbieden gekozen om in deze versie de uitvaart rond cremeren niet te benoemen.

Als iemand overleden begraven Beijer, Simone
€ 5,-
voorraad onbekend
Hoop in de storm

Hoop in de storm bevat het levensverhaal van Anton Burger, werkzaam in gewone dingen om zo het Koninkrijk zichtbaar te maken en te leven in dienst van God, ondanks alle omstandigheden.

Anton Burger leerde van bekeerde gangleider Nicky Cruz om zijn leven in dienst van God te stellen. Net als Michiel de Ruiter verlangde Antons jongenshart naar de zee. Hij trok op avontuur met de Logos, het zendingsschip van Operatie Mobilisatie, waar hij als kok de wereldzeeën bevoer en getuige was van prachtige wonderen van Gods liefde.

Als gevolg van zware rugklachten moest hij zijn varend leven vaarwel zeggen. Hij verruilde het schip voor diverse functies in de zorg, trouwde met Heidy en werd vader van drie kinderen en twee pleegkinderen.

Hij richtte 'Werkgroep Hulp Roemenië' op en reisde 27 jaar lang naar het straatarme land, waar hij voor vele mensen tot steun en bemoediging was.

Tot groot verdriet kwam er een abrupt einde aan Antons werkzame leven. Aan zijn chronische rugklachten, veroorzaakt door de ziekte van Bechterew, werd een zware diagnose toegevoegd: Multiple Sclerose (MS). Ondanks zijn ziekte en het afschuwelijke verlies van hun zoon Mattijs, bleef Anton een bemoediger bij uitstek, nu door middel van boeken, zoals het Bemoedigingsdagboek 'Spiegelen' en nu met deze autobiografie.'Hoop in de storm' is niet alleen een levensverhaal. Het is ook een steun in de rug voor iedereen die met vallen en opstaan God en de naaste wil dienen.

Anton besteedt in de appendix ruim aandacht aan het invulling geven aan een leven met een chronische ziekte.

Hoop in de storm Burger, Anton
€ 21,95
voorraad onbekend
Verbonden in muziek deel 2

Verbonden in muziek is het tweede deel van de christelijke roman serie 'De Blackstones' door Elizabeth Camden.

Hij draagt een gevaarlijk geheim met zich mee, maar kan hij lang genoeg in leven blijven om het te onthullen?

Graaf Dimitri Sokolov is aangesteld om toezicht te houden op de legendarische Trans-Siberische spoorlijn. Op een dag is hij tijdens zijn werk getuige van een afschuwelijk drama, dat een bedreiging zal vormen voor de Russische monarchie wanneer het aan het licht komt. In een poging Dimitri het zwijgen op te leggen, neemt de tsaar hem alles – zijn titels, huizen, geld en vrijheid – af. Maar Dimitri bezit iets waar de tsaar niets van afweet: een hechte vriendschap met Natalia Blackstone. En die kan het verschil maken.

Natalia werkt als analist bij haar vaders bank in New York en is verantwoordelijk voor hun investering in de Trans-Siberische spoorlijn. Hoewel zij en Dimitri zich elk aan een andere kant van de wereld bevinden, hebben ze een goede band. Dat is waarom ze zich zorgen maakt wanneer hij opeens verdwenen lijkt. Ze besluit alles in het werk te stellen om hem te vinden en als dat vervolgens lukt, is ze aanvankelijk dolgelukkig. Tot ze hoort wat Dimitri van plan is: de aanleg van de spoorlijn stopzetten. Iets wat Natalia alles kan kosten waarvoor ze jarenlang zo hard heeft gewerkt.

Durven Dimitri en Natalia de krachten te bundelen om het juiste te doen, hoe moeilijk dat ook is? En is de ontluikende liefde tussen beide tegen deze spanning opgewassen?

Verbonden in muziek deel 2 Camden, Elizabeth
€ 23,50
voorraad onbekend
De bijtjes van Juliette en Juliaan

Zoek de bloem en leer samen met imkers Juliette en Juliaan over het leven van de bijen. Een vrolijk en educatief kinderboek over de bijen voor kinderen vanaf 2 jaar met teksten in het Nederlands en Frans.

Cherchez les fleurs et apprenez tout sur la vie des abeilles ensemble avec les apiculteurs Juliette et Julien. Un livre joyeux et éducatif pour enfants à partir de 2 ans.

Bijzonderheden van het boek:

• Rijke en doelgerichte woordenschat.
• Degelijke inhoud op niveau van de kleuter, waar je iets mee kan.
• Aandacht voor diversiteit, niet stereotiep.
• Eenvoud en aantrekkelijkheid.
• Tekst op rijm waar kleuters (en kleuteronderwijzers) zo van houden.
• Basis om een thema uit te werken.
• Kansen om brede onderwijsdoelen te koppelen.
• Teksten in het Frans en in het Nederlands.

De bijtjes van Juliette en Juliaan De Clerck, Peter
€ 10,95
voorraad onbekend
Schuilplaats van de Allerhoogste deel 2

In de serie Vrijsteden van Connelyn cossette verschijnt nu deel 2: Schuilplaats van de Allerhoogste.

De dochter van een heidense hogepriester, Sofea, vindt troost voor haar problemen in de vrijheid van de oceaan. Maar wanneer plunderaars haar dorp op het eiland Sicilië aanvallen, worden zij en haar nichtje over zee naar de kust van Kanaän gebracht.

Eitan woonde de afgelopen elf jaar in Kedesh, een toevluchtsoord, vanwege een tragedie in zijn jeugd. Daar is hij geschrokken van de grenzen die hem werden opgelegd. Hij is meteen gefascineerd door Sofea, maar het onthullen van zijn meest bewaarde geheim zou kunnen betekenen dat ze te maken krijgt met het gevaar van zijn verleden.

Terwijl bedreigingen van buiten de muren van de stad opdoemen en verraders binnen de muren worden ontdekt, krijgen Sofea en Eitan te maken met een moordcomplot. Kunnen ze het verraad op tijd ontdekken en hun leven en dat van degenen van wie ze houden redden?

Schuilplaats van de Allerhoogste deel 2 Cossette, Connelyn
€ 22,95
voorraad onbekend
Gouden draden van Genade Bijbels dagboek

Gouden draden van Genade is bijzonder Bijbels dagboek. Het biedt voor elke dag (maandag t/m zaterdag) van het jaar een treffende boodschap vanuit een “levensvers” uit Gods Woord.

De Bijbelwoorden van eeuwen geleden worden praktisch toepasbaar gemaakt voor iedereen die in onze complexe wereld als oprechte gelovige wil leven.

Elke week wordt er een actueel thema behandeld waarop de dagelijkse overdenkingen aansluiten, zoals onze identiteit als kinderen van God, vrijheid, verzoekingen, keuzes, onze samenleving, gezindheid, ware Godsdienst, het christelijk leven en nog meer

Gouden draden van Genade Bijbels dagboek Enslin, Andries
€ 23,50
voorraad onbekend
Mijn huis mijn thuis

Mijn huis, mijn thuis is geschreven met het oog de de christelijke kinderboekenweek 2023

Lara slaakt een diepe zucht als ze rondkijkt in haar huis: het is oud en zo ontzettend saai! Dan neemt Oma haar mee op ontdekkingstocht door hun huis. Van wie zijn die groeistreepjes op de muur? En wie kraste haar naam op de houten vloer? Ga mee met Lara en ontdek wat een huis een thuis maakt.

Mijn huis mijn thuis Surgey, Sarah
€ 16,95
voorraad onbekend
In mijn straat bloeien geen bloemen

In mijn straat bloeien geen bloemen, van Roger Verhoeck gaat over een vluchteling uit Aleppo.

In Aleppo, een eeuwenoude mythische stad in Syrië, woedt al jarenlang oorlog. Niets of niemand blijft gespaard. Zelfs de bloemen bloeien er niet meer.Op een dag verliest de vijftienjarige Zainab haar vader aan een verdwaalde bom. Zainab en haar moeder beslissen om te vluchten naar Europa in de hoop op een beter leven.

Het blijkt een lange en moeizame tocht te worden langs mensensmokkelaars, een verraderlijke zee en onbetrouwbare schippers. Ook Europa blijkt niet zo gastvrij als ze dachten. Wordt een troosteloos Grieks vluchtelingenkamp het einde van hun reis?

Een hartverwarmende young adult met voorwoord van Tine Claus, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

In mijn straat bloeien geen bloemen Vanhoeck, Roger
€ 21,95
voorraad onbekend
oog in oog met Elia

Oog in oog met Elia, profeet in woord en daad, is geschreven door Gerrit Vink en is een Bijbelstudie, over de profeet Elia.

Voor het Joodse volk is de profeet Elia een van de allergrootste profeten. Elia heeft geen boeken nagelaten, maar de herinnering aan deze man Gods is bij de Joden springlevend. Bij de Pesachmaaltijd wordt op hem gerekend: dan staan er een stoel en een glas wijn voor hem klaar. God belooft immers dat hij zal terugkomen en waarom zou dat vandaag niet zijn? Dat getuigt van groot vertrouwen in Gods beloften!

Wat kunnen wij als christenen van deze man leren? De schrijver gaat met ons door het leven van deze grote profeet en laat zien hoeveel kostbaars daar te ontdekken valt. Zijn woorden en daden spreken boekdelen! Tegen het eind van het boek zien wij zelfs dat zijn rol niet is uitgespeeld, maar dat hij nog altijd in dienst van God staat. Daarom is Elia's boodschap heel actueel en is het een voorrecht zijn levensverhaal te lezen. Daarin zijn ups en downs, maar dat is heel herkenbaar. Veel interessante details en de ontmoetingen met andere personen verlevendigen het verhaal. 'Oog in oog met ELIA' is een boek om in één adem uit te lezen, maar tegelijk een goed studieboek. Het is een aanrader, die absoluut boeit, verheldert en verrijkt!

Eerder verscheen ook in de serie 'Oog in oog':

* Oog in oog met Hizika
* Oog in oog met Jakob
* Oog in oog met Jozua

oog in oog met Elia Vink, Gerrit
€ 16,95
voorraad onbekend
Een schat van een erfgename deel 2

In de serie 'De geheimen van de eilanden' is nu deel 2 verschenen: Een schat van een erfgename. geschreven door Roseanne M. White.

1906 Beth Tremayne is altijd aangetrokken geweest tot avontuur. Tijdens haar jeugd voedde ze dat verlangen door elke centimeter van de Scilly-eilanden te verkennen. Nu ze stuit op een oude verzameling brieven en een kaart die begraven ligt op het terrein van haar familie, heeft ze meer avontuur gevonden dan ze ooit had verwacht in de jacht op piratenschatten.

Maar om te ontdekken waar de aanwijzingen toe leiden, moet ze samen met Lord Sheridan op onderzoek uit, een man die ze onuitstaanbaar vindt. Sheridan heeft jaren besteed aan het bestuderen van archeologische vondsten en onderwerpen, interesses die zijn verbeelding prikkelen. En wanneer hij ontdekt dat de zoektocht van Beth verband houdt met een van zijn piratenvoorouders, kan hij het niet laten om mee te doen. Bovendien vindt hij haar onweerstaanbaar, ook al houdt ze vol dat hij een kostbaar bezit van haar heeft gestolen.

Terwijl ze samenwerken, verschillende aanwijzingen volgen en gevaar dichterbij komt, vallen de puzzelstukjes over een tragische liefde en een piratenavontuur langzaam in elkaar. Maar welke schat zal de grootste verrassing brengen – de schat die ze in elkaar vinden of degene die net buiten hun bereik ligt?

In deze serie is ook verschenen:
• Deel 1 – Dame tegen wil en dank

Een schat van een erfgename deel 2 White, Roseanne M.
€ 23,95
voorraad onbekend
Zeven wonderen in Jeruzalem reisgids

Van Wilkin van de Kamp en Theo Veldhuis nu een reisgids met het oog op de televisieserie de zeven wonderen Jeruzalem.

Deze gids is geen reisgids zoals je die gewend bent. Deze reisgids wil je helpen om zelf in Israël in de voetsporen van Jezus te treden. We volgen Jezus vanaf zijn geboorte in Bethlehem, zijn kindertijd in Nazareth, zijn doop, de verzoeking, zijn bediening in Kapernaüm en andere plaatsen in Galilea.

Het belangrijkste deel van dit boek is het onderwijs over het wonder van het kruis en de zeven plaatsen waar Jezus' bloed voor ons vloeide. We bezoeken de locaties in Jeruzalem die van belang waren in de laatste 18 uur van Jezus' leven op aarde.

De reisgids is zo opgebouwd dat je zelfstandig de plaatsen kunt bezoeken. De QR-codes geven je toegang tot de meermaals bekroonde televisieserie De zeven wonderen in Jeruzalem ter voorbereiding van deze bijzondere reis. Het doel van deze gids is om je te helpen je tijd in Jeruzalem zo in te delen dat je de belangrijkste plaatsen uit het Evangelie kunt bezoeken en tegelijk in Jeruzalem zelf gaat begrijpen wat de reikwijdte is van wat Jezus voor ons heeft gedaan.

• Reisgids en opbouwend onderwijs
• Meer dan 200 prachtige foto's en illustraties
• Uitgebreide stadsplattegrond van Jeruzalem
• Inclusief QR-codes naar televisieserie De zeven wonderen in Jeruzalem

Auteur: Wilkin van de Kamp en Theo Veldhuis

Zeven wonderen in Jeruzalem reisgids Kamp, Wilkin van de
€ 24,95
voorraad onbekend
Kleurplaten bij bekende psalmen

Van Linda Bikker nu liefst 46 kleurplaten bij bekende psalmverzen. De kaarten zijn gerangschikt op volgorde van de Psalmen.

De kleurplaten zijn enkelzijdig gedrukt op dikker papier en hebben een scheurrand, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Het formaat van de kleurplaten maakt dat de kaarten bovendien ook geschikt zijn om als kaart te versturen.

Kleurplaten bij bekende psalmen Bikker, Linda
€ 10,95
voorraad onbekend
Land van verlangen Vincent van Gogh

Janne IJmker, is weer helemaal terug met de novelle: Land van Verlangen over Vincent van Gogh en wat hij te maken zou hebben met haar betovergrootmoeder.

Janne IJmker schreef daarover zelf:

'Land van verlangen' is geschreven vanuit het perspectief van Vincent en van Marg, een personage gebaseerd op mijn betovergrootmoeder. Ik bleef met dit verhaal heel dicht bij de brieven die Vincent schreef.

Dat Vincent in Drenthe op zoek ging naar turfgebieden staat vast; hij schreef er over aan zijn broer Theo en schilderde een aquarel genaamd Turfgraverij. Ik, geboren en tegenwoordig weer woonachtig in Tiendeveen, laat Vincent vanuit Siberië naar mijn geboortedorp lopen. Dat was namelijk een van de twee gebieden bij Hoogeveen waar nog turf werd gewonnen. Vincent was onder de indruk van wat hij zag en schreef : "Ik zag superbe figuuren buiten – treffend door een expressie van soberheid.– Een vrouwenborst bijvoorbeeld heeft die beweging van zwoegen die lijnregt het tegenovergestelde van volupté is en soms, als het schepsel oud is of ziekelijk, deernis opwekt en anders respect. En de melankolie welke in 't algemeen de dingen hebben is van gezonde soort, als in de teekeningen van Millet."

Land van verlangen Vincent van Gogh IJmker, Janne
€ 15,-
voorraad onbekend
Hart van Christus

'Het hart van Christus' is het meest geliefde werk van Thomas Goodwin. Aan de hand van de Schrift laat hij zien dat Christus, in al Zijn hemelse majesteit, niet afstandelijk en onverschillig is tegenover de gelovigen,maar de sterkste genegenheid voor hen heeft.

Goodwin begint met de prachtige verzekeringen die Christus aan Zijn discipelen gaf. Hij is nog steeds dezelfde als Degene Die de voeten van Zijn discipelen waste en een zondares ontmoette bij de bron. De kern van zijn betoog ligt in een uiteenzetting van Hebreeën 4:15, waarin hij laat zien dat Christus in al Zijn glorieuze heiligheid in de hemel niet misnoegd is jegens Zijn volk.

In het bijzonder wekken twee dingen Zijn medeleven op: ons leed en, wat bijna ongelooflijk is, onze zonde. Goodwin moedigt christenen aan om zich van deze waarheid te laten doordringen en hierdoor hun eigen beeld van en liefde voor Christus te laten beïnvloeden.

Vertaald door Marc van Rijswijk.

Hart van Christus Goodwin, Thomas
€ 19,95
voorraad onbekend
Drie dagen Max

Drie dagen Max, van de jeugdboeken auteur Ewout Koolmees gaat over een hele korte ontmoeting, met veel impact.

Als ze die zomermorgen aan haar krantenwijk begint, kan Emma onmogelijk iets vermoeden van de wonderlijke ontmoeting die haar te wachten staat. Ze loopt letterlijk tegen een jonge Amerikaan aan.

En of ze willen of niet, samen belanden ze in een driedaags avontuur dat hun leven behoorlijk op z'n kop zet. Onverwachte gebeurtenissen en ongelooflijke ontdekkingen brengen hen snel dichter bij elkaar. En dat is nu juist het probleem

Drie dagen Max Koolmees, Eewout
€ 12,95
voorraad onbekend
Vrede vinden in de stormen van het leven

Vrede vinden in de stormen van het leven is een mooi cadeauboekje van de bekende Engelse prediker Charles H. Spurgeon. Hij beschrijft in deze bundel de hoop die God schenkt aan de gelovige wanneer hij in strijd en moeite verkeert.

Hiermee wil Spurgeon christenen aanmoedigen in tijden van zorg en nood hun betrouwen op de Heere te stellen. Pijnlijke gebeurtenissen kunnen door het geloof in Hem veranderen in zegeningen; angst en twijfel kunnen door Zijn kracht verwisseld worden door vrede. Geen zaak is te wanhopig voor God. Er is geen probleem dat Hij niet kan overwinnen. Hoop op God kan je door je grootste moeilijkheden heen helpen en elk verlangen van je hart tegemoetkomen. Een troostvolle bundel overdenkingen.

Vertaald door T. van der Plas.

Vrede vinden in de stormen van het leven Spurgeon, C.H.
€ 16,95
voorraad onbekend
Het fantastische geheim van elke papa

Het fantastische geheim van elke papa is een leuk prentenboek van Luigi Ballerini om samen met je kind te praten over papa zijn.

Alle papa's zijn verschillend. Sommige zijn lang, andere klein. Ze kunnen sportief zijn of een beetje lui, geduldig of gestrest. Maar álle papa's hebben een fantastisch geheim.

Een mooi cadeau ter gelegenheid van geboorte,verjaardag of vaderdag

Het fantastische geheim van elke papa Ballerini, Luigi
€ 15,99
voorraad onbekend
Het Nieuwe Leven Studiebijbel

De Studiebijbel Het nieuwe Leven, praktische lessen uit Het Boek is de Studiebijbel die gericht is op de praktische kant van de uitleg van de Bijbel en hoe je geloven concreet maakt in het dagelijks leven. Het Nieuwe Leven is een Nederlandse bewerking van de Engelse the Life Apllication Bible en is gebaseerd op de tekst van het Boek

Het Leven was in Nederland de eerste Studiebijbel nieuwe stijl. Het nieuwe Leven bevat net als de succesvolle Studiebijbel Het Leven praktische lessen uit Het Boek over levensheiliging, geestelijke groei en persoonlijk geloof. Het primaire focus is: Hoe kan ik de Bijbel dagelijks toepassen in mijn dagelijks leven.

LET OP: In deze uitvoering is er voor gekozen om een rustiger tekstbeeld te maken, waardoor het geen "rood-letter" Bijbel meer is.

De unieke kenmerken van Het Nieuwe leven, praktische lessen bij Het Boek:

* Gereviseerde vertaling van Het Boek (2008);
* Veel karakterstudies van bekende Bijbelfiguren;
* Thema's (260) die speciaal toegelicht worden;
* Grafieken en tabellen die verduidelijken;
* Teksten waarin God of Jezus rechtstreeks spreekt tot mensen zijn in rood gedrukt;
* Mooi kaartmateriaal.

Inleidingen bij elk Bijbelboek met o.a.:

* tijdbalken
* kernpunten Bijbelboek
* in vogelvlucht overzicht Bijbelboek
* een korte samenvatting
* hoofdthema's
* sleutelplaatsen (kaartjes)

Het Nieuwe Leven bevat verder:

* Voetnoten
* 119 persoonsbeschrijvingen / karakterstudies
* Tekstverwijzingen
* 186 landkaarten
* Meer dan 260 informatieblokken
* Samenvatting van de evangeliën

NIEUW:
21 thema-artikelen van Nederlandse auteurs over geestelijke groei:

Orlando Bottenbleij, Michelle Dusseldorf, Hans Esbach, Kees Goedhart, Noor van Haaften, Andrea Haasnoot, Jaap Haasnoot, Anmar Hayali, Louise Ho, Edgar Holder, Gert Hutten, Henk Jan Kamsteeg, Ronald Koops, Gerard de Korte, Teun van der Leer, Jolande Omvlee, Kees Slijkerman, Willem Smouter, Henk Stoorvogel jr., Koos Veefkind, Kees de Vlieger

Een goede Studiebijbel kopen doe je bij één van de Ichthusboekhandels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer. Bestellen van de studiebijbel Het Nieuwe Leven, praktische lessen bij het Boek, kan eenvoudig altijd online in webshop van Ichthusboekhandel.nl Het Nieuwe leven is normaliter altijd op voorraad in de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer. Gratis verzending in Nederland en desgewenst leuk ingepakt als het een cadeau mag zijn.

Het Nieuwe Leven Studiebijbel Het Boek
€ 82,50
voorraad onbekend
Jij maakt alles anders

Het bijzondere boek: Jij maakt alles anders is een liefdevol geschenkboek bij geboorte, doop of opdragen.

Dit prachtige prentenboek is een uniek cadau. Op liefdevolle wijze schetst het de ontwikkeling van een kind van baby tot tiener. Vanuit verwondering, liefde en trouw richt de ouder zich in de tekst tot het kind.

De sfeervolle illustraties van Marieke ten Berge maken het (samen) lezen tot een feest.
Prachtig geschenkboek voor jonge ouders, bijvoorbeeld bij geboorte of doop

Andrea Langenbacher is een jongensmoeder die zich elke dag weer verbaast en onvermoeibaar zoekt naar de grote dingen in het kleine leven van alledag. Ze studeerde theologie, economie en bedrijfskunde en werkt als freelance redacteur, auteur en tekstschrijver.

Corien Oranje vertaalde dit prentenboek. Zij is theoloog en schrijver van talloze (kinder) boeken, waaronder Kleine Zwaluw durft niet, De drieling en Kampioen 2.0.

Marieke ten Berge won in 2022 een Zilveren Penseel. Zij maakte de illustraties die perfect aansluiten bij de belevingswereld van (jonge) kinderen.

Jij maakt alles anders Langenbacher, Andrea
€ 14,99
voorraad onbekend
Woorden GROTE LETTER van de Goede Herder

Het dagboek, Woorden van de Goede Herder, is samengesteld aan de hand van 'Gelijkenissen van de Heiland' van de geliefde predikant C.H. Spurgeon (1834-1892).

Zijn leerredenen zijn een bron vol onderwijs! Zowel voor het geestelijke leven als voor het leven van elke dag. Hij verklaart daarin de woorden die de Zaligmaker sprak tijdens Zijn omwandeling op aarde.

Spurgeon zelf schrijft:'Wat is God goed en wat buigt Hij diep dat Hij door gelijkenissen heeft willen spreken. Hij heeft dat gedaan opdat Zijn kinderen de verborgenheden van het Koninkrijk zouden leren. (...) De God, Die dondert zodat de bergen beven, wil tot ons spreken in het suizen van een zachte stilte. Zouden wij dan niet vol verwachting met Maria aan Zijn voeten gaan zitten en van Hem willen leren?'

Samengesteld door J. Kranendonk-Gijssen.

Woorden GROTE LETTER van de Goede Herder Spurgeon, C.H.
€ 24,95
voorraad onbekend
Snurk!

Snurk, een stekelig avontuur van Liesbeth van Binsbergen maakt deel uit van een nieuwe serie voor alle dierenliefhebbers van 7-10 jaar.

Als Jonas en zijn buurmeisje Yuna een gewonde egel in hun tuin vinden, brengen ze het dier naar de egelopvang. Daar horen ze dat het niet goed gaat met de egels in Nederland. Tijd voor actie! Jonas en Yuna proberen de hele buurt mee te krijgen. Maar buurman Rinus, die tussen hen in woont, lijkt niet van plan om mee te werken.

Op een dag wagen Jonas en Yuna zich in de tuin van buurman Rinus. In de schuur zien ze een motor staan. Is dat soms dezelfde motor die in het plaatselijke krantje als vermist stond aangegeven? Daar proberen Jonas en Yuna achter te komen. Ondertussen werken ze verder aan hun egelplan. Lukt het hen om van hun tuin een wentuin te maken, zodat 'hun' egel, als hij weer gezond is, bij hen kan komen wonen? En is hun buurman echt een dief?

Een vrolijk en spannend avontuur voor kinderen die van dieren houden!

Liesbeth van Binsbergen heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt, maar is nu fulltime kinderboekenschrijfster. Ze heeft o.a. de series 'Zookids' en 'Scouts in actie' geschreven.

Wendelien van de Erve verlevendigde het verhaal met illustraties. Van jongs af aan tekent Wendelien graag. Zelf zegt ze: 'Het leukste is en blijft het om te tekenen voor kinderen!'

Snurk! Binsbergen, Liesbeth van
€ 13,99
voorraad onbekend
Ademloos

Ademloos is een boek voor jonge meiden door Corien Oranje en gat over allergie en brugklasser zijn.

Het is natuurlijk al erg genoeg als je op de eerste schooldag door je moeder naar school gebracht wordt. Maar als je moeder eruitziet alsof ze haar vingers in het stopcontact heeft gestopt, en in een veel te bloot hemdje en een korte broek in de auto stapt, kun je maar één ding doen: heel hard hopen op een gigantische verkeersopstopping. Of een klein brandje halverwege. Lynn heeft het niet makkelijk met haar overbezorgde moeder, die haar het liefst de hele dag in de gaten wil houden. Ze wil gewoon brugklasser zijn.

Maar dat is lastig als je overal allergisch voor bent. Als Lynn tijdens de eerste schoolweek met een shock op de Spoedeisende Hulp terechtkomt besluit de longarts dat ze naar de astmakliniek in Zwitserland moet. Lynn wil niet, maar gelukkig blijkt het leven in Davos ook z'n leuke kanten te hebben...

Dit boek is een herziene versie van Love you, miss you, dat in 2013 verscheen.

Ademloos Oranje, Corien
€ 14,99
voorraad onbekend
Een huis van karton

Een huis van karton door Elza Hoogendoorn, gaat over dakloos zijn en aandacht voor mensen en is bedoeld voor de middenbouw.

In de straat van Nina en Silas is een dief geweest. Geen gewone dief, maar een die melk en koek steelt. Een dief zonder huis! Nina wordt een beetje bang. Stel dat hij ook bij hen komt ... Gelukkig is er iets anders om aan te denken: een enorme doos om mee te knutselen. Met wat hulp van papa en mama maken Nina en Silas daar een mooi huis van. Dan krijgt Nina een idee: misschien kan de dief wel in hun huis slapen. Samen met Silas gaat ze naar hem op zoek in het park.Hoe loopt dat af? En hoe moet het met de grote doos in de tuin als het gaat regenen?

Fragment uit het boek:
Eén oog gaat open en kijkt hen aan.'Wat moeten jullie?''Eh ...'Nina duwt tegen de rug van Silas.'Bent u een zwerver?' vraagt die.De man grijnst, en in zijn mond ziet ze een glinstering. Een tand van goud!'Soms,' zegt hij.

Een huis van karton Hogendoorn, Elza
€ 13,99
voorraad onbekend
Leef in het licht

Leef in het licht, is een Bijbelstudiewerkboek door Judith van Olst en Hanneke Schaap en wil je helpen met een zoektocht naar de betekenis van licht op ons levenspad.

God is licht. En Jezus noemt zichzelf het licht der wereld. Wat betekent dit beeld? Wat vertelt de Bijbel hierover? Deze studie helpt om de enorme veelzijdigheid van God te ontdekken. In de verschillende schakeringen van licht maakt God steeds een ander aspect van Zichzelf bekend aan ons. Licht, omdat Hij het ultieme antwoord is op het donker en duister van deze wereld. Hij heeft het duister gedragen en overwonnen. Hierdoor mogen wij genieten van het licht van Zijn aanwezigheid, nu en straks.

Deze studie vraagt voorbereiding en zelfstudie. Door zelf te bladeren en te ontdekken in de Bijbel wordt de betekenis van een tekst duidelijk uit de context. Het boek is geschikt voor individueel gebruik door mannen en vrouwen, maar ook voor kleinere en grotere groepen.

Judith van Olst-ten Brinke is ggz-verpleegkundige, in opleiding tot verpleegkundig specialist, en schrijft gedichten.

Hanneke Schaap-Jonker is psycholoog en theoloog. Ze werkt als rector van het Kennisinstituut christelijke ggz en is bijzonder hoogleraar klinische godsdienstpsychologie. Samen delen de auteurs hun stoep, hun kerk, hun leven en geloof.

Leef in het licht Olst-ten Brinke, Judith van; Schaap-Jonk
€ 18,99
voorraad onbekend
Jouw reis met God

'Mijn leven draait om avontuur en dat heeft me zo veel geleerd.' Dat zijn de eerste woorden van het Bijbels dagboek Jouw reis met God - Dagboek voor avonturiers (Engels: Soul fuel for young explorers) door Bear Grylls.

De boodschap van Bear Grylls is dat je met geloof, ambitie en doorzettingsvermogen enorm veel kunt bereiken in het leven. Geloof is onmisbaar in zijn overlevingspakket, maar het is veel meer dan dat: 'Het is mijn ruggengraat, de kern van alles - de belangrijkste bron van alle kracht die ik bezit.' Bear Grylls neemt je mee op zijn reis met God en nodigt je uit om zelf ook op reis te gaan.

Door de korte, goed leesbare dagboekstukjes met veel bijbelverwijzingen en de speelse vormgeving is dit vertaalde bijbels dagboek geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Jouw reis met God Grylls, Bear
€ 16,99
voorraad onbekend
Vreemde vogels

'Vreemde vogels' van Sjaak van Dijk is een boek dat niet alleen de natuur, maar vooral de ervaringen met een aantal bijzondere mensen beschrijft die Sjaak in zijn loopbaan als boswachter heeft ontmoet.

Veelal mensen met een heel eigen levenswijze, die in de loop van de tijd met hun verhaal in de mist dreigen te verdwijnen. Niet alleen hun verhalen legde de auteur vast, ook schetste hij hen letterlijk in hun eigen omgeving. Zijn tekeningen zijn verwerkt in dit boek, de beelden zeggen meer dan duizend woorden. Ga mee met de boswachter en geniet van de prachtige natuur, zijn avonturen, de verwondering over de schepping en de schitterende illustraties.

Sjaak van Dijk werd geboren op de Veluwe en koos voor een opleiding aan de Bosbouwtechnische School in Apeldoorn. Hij begon op zeventienjarige leeftijd zijn loopbaan bij Staatsbosbeheer. Van Terschelling tot de Belgische grens leerde hij niet alleen de verschillende natuurgebieden te ervaren, maar ook de daarbij behorende streekeigenschappen en mentaliteit van de bewoners. Hij ging op 1 september 2023 met vervroegd pensioen.

Vreemde vogels Dijk, Sjaak van
€ 24,95
voorraad onbekend
Blijmoedig belijden

In 'Blijmoedig belijden' behandelt de beroemde theoloog Herman Bavinck op een treffende en toegankelijke manier twaalf thema's rond het afleggen van belijdenis.

Aan de orde komen belangrijke zaken als verbond, doop, belijdenis en avondmaal. Op grond van Gods Woord betoogt Bavinck dat op ons allen de plicht rust om belijdenis af te leggen. Deze belijdenis hoort een zaak van het hart te zijn.

Op diepe, bevindelijke wijze vertolkt de auteur water in het hart van zo'n belijder omgaat. Dit 'gouden kleinood van Herman Bavinck' is nu geheel hertaald en daarmee goed leesbaar geworden. Het is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met het denken van Herman Bavinck. Prof. dr. H. van den Belt en prof. dr. W. van Vlastuin schreven een gezamenlijk voorwoord bij deze hertaling, die is verzorgd door ds.T.A. Bakker.

Blijmoedig belijden Bavinck, H.
€ 14,95
voorraad onbekend
Nu vindt mijn hoop

Nu vindt mijn hoop zijn ankergrond, is een bundeling van Engelse hymnes samengesteld en vertaald door Ds. H. Brons.

In de liederenbundel van de Engelse baptistenpredikant William Gadsby (1773-1844) klinken de tonen van geloof, hoop en liefde rijkelijk door. Hij verzamelde hymnen van anderen en voegde een groot aantal liederen van eigen hand toe. Anderen, onder wie J.C. Philpot,breidden de bundel diverse keren uit. Na de goede ontvangst van 'Zie Christus' liefde, rijk en vrij', waarvan de tweede druk in 2022 verscheen, heeft ds. H. Brons opnieuw vijftig liederen uit Gadsby's hymneboek in het Nederlands vertaald en berijmd.

Deze tweede lezing, gebundeld in 'Nu vindt mijn hoop zijn ankergrond', cirkelt deels rondom de christelijke feestdagen. In de teksten worden Gods onverdiende genade en barmhartigheid bezongen, evenals de verlossing die voor rebellen te verkrijgen is in Christus. De hymnen kunnen worden gezongen op de oorspronkelijke Engelse melodieën.

Nu vindt mijn hoop Brons, ds. H.
€ 9,95
voorraad onbekend
Want een Kind is ons geboren

Het boek, Want een kind is ons geboren, bevat een tweetal kerstpreken door Wulfert Floor in de van hem bekende stijl van spreken.

Wulfert Floor, de bekende landbouwer uit Driebergen, ging vaak voor op de deel van boerderijen. Niet alleen in de omgeving van Driebergen, maar ook elders in het land. Veel van zijn oefeningen zijn bewaard gebleven. De twee oefeningen in dit geschenkboekje spreken van het Kind Jezus.

1. De voorzegging van Zijn geboorte.
Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven,en de heerschappij is op Zijn schouder; en men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raad, Sterke God, Vader der eeuwigheid,Vredevorst (Jesaja 9:5).

2. De aanbidding van het Kind
Toen nu Jezus geboren was te Bethlehem, gelegen in Judea,in de dagen van de koning Herodes, zie, enige wijzen vanhet oosten zijn te Jeruzalem aangekomen (Mattheüs 2:1).

Want een Kind is ons geboren Floor, W.
€ 10,95
voorraad onbekend
Veilig geleid

Veilig geleid is een Bijbels dagboek van Matthew Henry, waarin we verschillende mensen uit de Bijbel zien opduiken.

Gods Woord beschrijft in de eerste plaats heilsgeschiedenis.Alles in de Bijbel wijst heen naar de komst van Christus en Zijn Rijk. Toch ligt er ook veel onderwijs in voor het dagelijks leven. Denk aan de eenvoudige geschiedenissen over het leven van onder anderen Noach, Abraham, Izak, Jakob, Mozes, Ruth, Elia, Elisa, Esther,Daniël en de apostel Paulus. Hoe wonderlijk en veilig heeft de Heere hen door het vaak moeitevolle leven geleid.

De bekende predikant en auteur Matthew Henry merkt op in zijn verklaring dat de Heere deze gebeurtenissen belangrijk genoeg vindt om ze ons mee te delen. Ze wijzen ons immers op Gods voorzienigheid. Wat is het goed ons oog daarop gericht te houden in alles wat ons overkomt.

De dagboekstukjes zijn samengesteld aan de hand van de Bijbelverklaring van Matthew Henry.Treffend is zijn pastorale toon. Voor de christelijke feestdagen zijn aparte dagboekstukjes toegevoegd.

Samengesteld door J. Kranendonk-Gijssen.

Veilig geleid Henry, Matthew
€ 19,95
voorraad onbekend
Geestelijke verlatingen

Hoornbeeck, een bekende prediker uit de Nadere Reformatie, schreeft eht boek Geestelijke verlatingen. Wie spreekt over geestelijke verlatingen heeft het overeen voluit Bijbels onderwerp. Al sinds de Vroege Kerk hebben theologische denkers en predikers diepzinnig over geestelijke verlatingen nagedacht.

De nadere reformator Johannes Hoornbeeck schreef in 1646 een werk over dit thema: 'Geestelijke verlatingen'. Hij geeft hierin een nadere uitwerking van en uitgebreide aanvulling op een theologisch twistgesprek van Gisbertus Voetius over deze zaak. In deze hertaling blijkt uit de titels van de vier hoofdstukken hoe systematisch Hoornbeeck te werk ging. Achtereenvolgens behandelt hij de kwaal, de vertroostingen om staande te blijven,de geneesmiddelen en de verlossing. Hoornbeeck geeft hierbij voorbeelden uit het verleden, ter verduidelijking maar ook ter bemoediging. Het is immers niet voor niets dat de 'Geestelijke verlatingen' wel worden gezien als Hoornbeecks meest pastorale werk.Deze hertaling is verzorgd door C. Bregman en ingeleid door dr. W. Fieret.

Geestelijke verlatingen Hoornbeeck, Johannes
€ 19,95
voorraad onbekend
Vasyl en irina kunnen niet naar huis

Door de oorlog kunnen Vasyl en Irina niet in Oekraïne blijven. Samen met hun moeder gaan ze in Nederland wonen. Maar ... hoe moet dat als je de taal niet kent?

Alles is zo anders in Nederland. Thuis, op school en in de kerk. Kinderen gaan op tijd naar bed. Ze eten andere dingen. Ze gaan op de fiets naar school ... Vasyl en Irina begrijpen er niets van! Zij hebben nog nooit gefietst. Marianne en Wouter de Weerd zijn heel benieuwd naar de Oekraïense gasten die onverwachts komen. Ze doen hun uiterste best om het zo gezellig mogelijk te maken voor Vasyl en Irina. Ze worden echte vrienden. Maar ... soms is het ook moeilijk. Waarom mogen Vasyl en Irina zo laat opblijven? Waarom mogen zij steeds iets uit de koelkast nemen als ze trek hebben? Een spannende reis volgt.

Vasyl en Irina mogen meerijden in een ambulance die naar Oekraïne wordt gebracht! Ze zijn zó benieuwd hoe het is met hun stad, hun straat en ... hun huis

Vasyl en irina kunnen niet naar huis Kranendonk,-Gijssen, Jannie
€ 10,95
voorraad onbekend
Op hogen toon NOTEN

In dit koraalboek op Hogen toon, met noten, zijn 62 psalmzettingen opgenomen. Bij elke psalm is een bovenstem toegevoegd en bij sommige psalmen een instrumentale tegenstem.

Deze bovenstemmen kenmerken zich door eenvoud. Ook is er eenheid tussen de verschillende psalmen. De bijpassende eenvoudige orgelzettingen zijn in de praktijk ontstaan. Er is geen hoog niveau nodig - ze zijn qua speelniveau vergelijkbaar met Drenth. Ze geven goede steun aan de gemeentezang. Deze bundel is breed bruikbaar: thuis, op school en in de kerk.

De muziek is samengesteld door Martijn den Haan. Hij was een van de redactieleden van de bundel 'Elk zing' Zijn lof'. Enthousiast zingende en spelende schoolkinderen, orgellesleerlingen en de bovenstemgroep Leerdam stimuleerden tot het schrijven van deze bovenstemmuziek.

Op hogen toon NOTEN Haan, Martijn den
€ 15,95
voorraad onbekend
Op hogen toon ZANGBOEKJE

In het zangboekje op hogen toon zijn 62 psalmen opgenomen. Bij elke psalm is een bovenstem toegevoegd en bij sommige psalmen een instrumentale tegenstem.

Deze bovenstemmen kenmerken zich door eenvoud. Ook is er eenheid tussen de verschillende psalmen. De bijpassende eenvoudige orgelzettingen zijn in de praktijk ontstaan. Er is geen hoog niveau nodig - ze zijn qua speelniveau vergelijkbaar met Drenth. Ze geven goede steun aan de gemeentezang. Deze bundel is breed bruikbaar: thuis, op school en in de kerk.

De muziek is samengesteld door Martijn den Haan. Hij was een van de redactieleden van de bundel 'Elk zing' Zijn lof'. Enthousiast zingende en spelende schoolkinderen, orgellesleerlingen en de bovenstemgroep Leerdam stimuleerden tot het schrijven van deze bovenstemmuziek.

Spiraalbinding ca. 100 blz.

Op hogen toon ZANGBOEKJE Haan, Martijn den
€ 4,95
voorraad onbekend
Hormoongeluk

Het boek Hormoongeluk van Marije van den Berg is bedoeld om je geluk te vergroten door het goed managen van je cyclus. Hormoongeluk is jouw handleiding om je cyclus voor je te laten werken.

Je hoeft je niet meer te frustreren over de ingewikkeldheid van je menstruatie, hormonen of wat dan ook. Leer vanuit positief respect je lichaam beter kennen en laat je cyclus bijdragen aan jouw (werk)geluk. Het boek zit boordevol advies en tips om jouw cyclus te verkennen én daarbij te ontdekken hoe jij jouw leven kunt inrichten om jouw cyclus als kracht in te zetten. Je krijgt de tools in handen om in de vier verschillende fases van je cyclus goed voor jezelf te zorgen én regie te houden op jouw leven.

Hormoongeluk helpt je naar een goede work-life integratie, sterke relaties en het bereiken van jouw persoonlijke doelen.

Marije neemt je op een Hollandse nuchtere, kwetsbare en eerlijke manier mee in het thema, waarbij ze je inspireert met de verhalen van andere vrouwen.

Hormoongeluk Berg, Marije van den
€ 19,99
voorraad onbekend
Gelovige burgers

In de Kringserie, is nu het Bijbelstudieboek: Gelovige burgers, over God en de overheid, door Johan Visser en Dick Wolters, verkrijgbaar.

Hoe ga je als christen om met machten en gezaghebbers? Je wilt je geloof verbinden met je concrete leven, maar hoe doe je dat in een tijd waarin de samenleving polariseert en het vertrouwen in de overheid verdwijnt?We worden bijna dagelijks geconfronteerd met (machts)misbruik. Bij de overheid, maar ook in bedrijven, organisaties en gezinnen. Wat heeft de Bijbel te zeggen over macht en gezag? De studies in dit boekje reiken aansprekende voorbeelden aan en helpen je om Bijbelse antwoorden te vinden op deze en andere vragen over God en de overheid.

Johan Visser en Dick Wolters zijn beide predikant van de Noorderkerk in Amsterdam. Ze hebben deze Bijbelstudies geschreven in gesprek met gemeenteleden die op diverse manieren betrokken zijn bij politiek en samenleving.

Gelovige burgers Visser, Johan; Wolters, Dick
€ 12,99
voorraad onbekend
De Zoete Zusjes gaan verhuizen

In 'De Zoete Zusjes gaan verhuizen', geschreven door Hanneke de Zoete, gaan Saar en Janna verhuizen. Superleuk, maar ook een beetje spannend. Saar en Janna weten het zo net nog niet, met dat nieuwe huis. Zal het allemaal wel goed komen?

De Zoete Zusjes zitten met allerlei vragen. Voelt het nieuwe huis straks wel als thuis? Hoe zullen de nieuwe buren zijn? Kunnen alle knuffels wel meeverhuizen? Thuis is gewoon thuis. En straks wordt alles anders. Wie wil dat nou?

Langzaam wordt het steeds toch iets leuker: de tuin is zo groot dat er een trampoline in kan, en ze mogen zelf kiezen in welke kleur hun nieuwe kamer geschilderd wordt. En die buren blijken ook nog niet zo stom: de buurjongens zijn dan wel twee stoute broertjes, maar ze kunnen samen best een coole boomhut bouwen waarin ze zich kunnen verstoppen voor de grote mensen.

Na de verhuizing gaan Saar en Janna langs de deuren van hun nieuwe straat met zelfgebakken koekjes. Ook de andere buren blijken superaardig. De meiden krijgen spontaan zin in een feestje. Hoog tijd dus voor een leuke burendag!

Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen. De uitvoering van dit (voorlees)boek is mooi gebonden, vrolijk geïllustreerd door Iris Boter en met glitters op het omslag. Dat maakt dit boek ook een perfect cadeau voor elk kind. Ter gelegenheid van een verjaardag, diploma, verhuizing, Sinterklaas, Kerstmis, of gewoon zomaar.

De Zoete Zusjes gaan verhuizen Zoete, Hanneke de
€ 15,99
voorraad onbekend