Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe christelijke boeken binnen!

Goede nieuwe christelijke boeken voor 2024 zijn altijd direct bij Ichthusboekhandel.nl na verschijnen leverbaar.

Op zoek naar de nieuwste christelijke boeken zoals romans, Bijbels, theologie of cadeauboeken? Op deze pagina een actueel overzicht van nieuwe christelijke boeken, theologie, geloofsopbouw en kinderboeken voor 2024 die bij Ichthusboekhandel.nl de afgelopen dagen zijn binnengekomen.

Ichthusboekhandel.nl krijgt de nieuwe Bijbels, christelijke romans en boeken direct na verschijnen op voorraad in ons magazijn en ze worden snel beschikbaar gemaakt in de verschillende Ichthusboekwinkels.

Wanneer u goed op de hoogte wilt blijven van wat er aan nieuwe christelijke boeken en romans verschijnt, dan kunt u bij Ichthusboekhandel.nl alles vinden. De 90 meest recente titels in de christelijke boekenwereld laten wij u graag zien. Bestellen kan heel eenvoudig online maar even langs gaan kan altijd bij één van de Ichthusboekhandels bij u in de buurt.

Ichthusboekhandel.nl heeft nog andere handige lijstjes met actuele boeken op onderwerp gemaakt voor u:

Top 10 christelijke boeken | Top 10 theologie | Top 10 Bijbelse dagboeken | Top 10 christelijke romans

KLIK HIER als u wilt weten wat wat er de komende maanden NIEUW verwacht wordt.

Bijbels en nieuwe christelijke boeken en romans zijn altijd direct bij verschijnen leverbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, waar u ze eenvoudig online kan reserveren / bestellen of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer.

Het hart van de kapitein

In 'Het hart van de kapitein' van Lorri Dudley verstopt Pricilla Middleton zich aan boord van het schip van haar broer om de roddelpers van die tijd te ontvluchten. Maar voordat ze haar broer kan spreken, vaart het schip uit en zit ze opgescheept met een kapitein die heel iemand anders blijkt te zijn.

Kapitein Tobias Prescott, zoon van een beruchte oorlogsheld, heeft een belangrijke missie en wil die niet laten dwarsbomen door een verstekeling. De naam Middleton heeft Tobias altijd problemen gebracht, en Pricilla is geen uitzondering. Maar Tobias ontdekt dat deze intuïtieve en sterke vrouw in niets lijkt op haar ontrouwe broer.

Het hart van de kapitein Dudley, Lorri
€ 22,99
voorraad onbekend
Laat je niet afleiden

Het boek van Bob Goff, Laat je niet afleiden, gaat over hoe je focus herpakt, en vreugde herontdekt. Het boek wil je helpen bij het ontwikkelen van focus en voorkomen dat de dagen als water door je handen stroomt.

Onze huidige cultuur biedt enorm veel afleiding. Wanhopige krantenkoppen, je smartphone en een eindeloze to-do lijst trekken je aandacht weg van het leven dat je eigenlijk zou willen leiden.

Bob Goff legt de vinger op de zere plek: afleiding maakt dat je niet echt in het hier en nu bent én niet kunt onderscheiden wat van blijvende waarde is.Laat je niet afleiden werkt als de ribbelstroken op de snelweg; het waarschuwt je dat je uit de koers bent, zodat je kunt bijsturen. Vind de weg terug naar een avontuurlijk leven. Een leven waarin je enthousiast bezig bent met je toekomstdromen, geniet van wat er echt toe doet, God en je naaste bewust liefhebt en aandacht geeft aan dat wat aandacht verdient. Met humoristisch beschreven situaties uit zijn persoonlijk leven, verhalen van anderen en krachtige bijbelse voorbeelden, steelt Bob Goff je hart én schudt hij je wakker.

Bob Goff
(VS, 1959) heeft zijn succesvolle carrière als advocaat achter zich gelaten en treedt op als motiverende spreker en auteur. Hij geeft colleges over non-profit-recht en mondiale gerechtigheid. Ook is hij actief in een retraitecentrum en voor de door hem opgerichte hulpverleningsorganisatie Love Does. Zijn boeken Love Does en Everybody, Always waren New York Times bestsellers.

Laat je niet afleiden Goff, Bob
€ 24,99
voorraad onbekend
Sestra Magazine - Zeeën van tijd
Sestra Magazine - Zeeën van tijd Auteurs, Diverse
€ 8,45
voorraad onbekend
Ontwakend jodendom

In het nieuwe boek Ontwakend Jodendom zoomt Daniël De Waele in op de politieke geschiedenis van het kleine Israël en Juda en van de grote rijken in de oude Oriënt.

We leren het dagelijks leven van gewone mensen kennen, met hun vreugden en moeiten. Daarnaast ontdekken we hoe mensen zich verhielden tot de vele goden, demonen en dodengeesten. De auteur laat zien dat in het kleine Juda profeten nooit eerder gehoorde woorden begonnen te profeteren. Door die woorden ontstond een verrassend nieuwe visie op hemel en aarde, een visie die haar neerslag vond in de boeken van het Oude Testament.

Ontwakend jodendom Waele, Daniël de
€ 34,99
voorraad onbekend
Zij Lacht Guide Getuigen

In deze Zij Lacht Guide deelt evangeliste Emke de Jager haar jarenlange ervaring. Persoonlijke verhalen worden afgewisseld met praktische tips en opdrachten die lezers direct in de praktijk kunnen brengen.

Hoe kun je getuigen van je geloof in het dagelijks leven en waarom zou je dat doen? Hoe weet je wat je moet zeggen en hoe voorkom je een 'had ik dat maar gezegd'? Het zijn vragen die veel jonge vrouwen bezighouden.

Een guide over luisteren naar de ander, over een stapje meelopen, maar ook over weer loslaten. Zoals de zaaier het zaad dat hij strooit al loslaat vóórdat het de grond raakt.

Dit is een uitgave in samenwerking met Stichting tot Bevordering van Evangelisatie, www.bijbelstand.nl

Emke de Jager leerde in de Bijbelstand op consumentenbeurzen met vallen en opstaan haar geloof te delen. Ze is getrouwd, moeder van drie en woont met haar gezin in de Achterhoek als beheerders van christelijk kampterrein 'de Oase'.

Zij Lacht Guide Getuigen Jager, Emke de
€ 16,99
voorraad onbekend
De vlieger en de vanger

De vlieger en de vanger van Henri Nouwen is een postuum verschenen boek met zijn observaties van trapeze artiesten en de geestelijke les die we daar in kunnen ontdekken.

Henri Nouwen is al meer dan een kwart eeuw geleden overleden, maar zijn erfenis is nog steeds actueel, zo actueel dat er zelfs een nieuw boek van zijn hand verschijnt.

Want in de laatste jaren van zijn leven, dat eindigde in 1996, was deze Nederlandse priester gefascineerd door de trapeze artiesten in het circus. Hij volgde hen in verschillende landen en bleef naar hen kijken. Hij schreef er hele dagboekteksten over vol. Die worden nu postuum gepubliceerd onder de titel De vlieger en de vanger.

En zijn boodschap is troostend en bevrijdend: als je vliegt in het circus is dat alleen maar mogelijk omdat je gevangen wordt, als je vliegt in het leven en dreigt te vallen word je gevangen door de barmhartigheid van God.

De vlieger en de vanger Nouwen, Henri
€ 21,99
voorraad onbekend
Krachtig op weg

Krachtig op weg is een Bijbels dagboek met verhalen over 70 vrouwen. Door de Bijbel heen worden vele moedige, sterke en belangrijke vrouwen beschreven. In dit Bijbels dagboek staat elke dag zo'n Bijbelse vrouw centraal.

Bekende vrouwen als Maria, Esther en Ruth, maar ook minder besproken vrouwen als Ketura, Athalia en Syntyche worden in het dagboek geportretteerd. Iedere dagtekst begint met een kernvers, gevolgd door een leesvraag en een te lezen bijbelgedeelte. Daarna volgen de biografie van de vrouw die centraal staat, een verdiepingsvraag en dank- of gebedspunten.

Krachtig op weg
€ 16,99
voorraad onbekend
Alles wordt lichter

In de nieuwe psychologische roman 'Alles wordt lichter' van Janke Reitsma is Ylva eenentwintig als ze op de eerste dag van de zomervakantie in een willekeurige bus stapt in een poging iets van haar leven te maken. Ze komt bij de eenzelvige Jacob op een afgelegen boerderij in het Noorse binnenland terecht.

Ze besluit te blijven en samen krijgen ze een kind, Magnus. Tien jaar later speelt Ylva's leven zich voornamelijk af in het donker. 's Nachts maakt ze treinen schoon, overdag verschuilt ze zich in haar flat. Ze heeft zich neergelegd bij haar verborgen bestaan, tot ze op een dag aan haar collega vertelt dat ze een kind heeft dat ze al sinds hij een half jaar is niet meer heeft gezien.

Ze kan aan niets anders meer denken: ze wil naar hem toe. Ze trekt de ruige Noorse natuur in, op weg naar de boerderij waar ze tien jaar geleden de vader van haar kind ontmoette. De stilte van het landschap en de ontmoetingen met andere reizigers brengt naar boven wat ze al die tijd verborgen hield.

Janke Reitsma debuteerde met: Niets ontgaat ons een psychologische roman over een gezinsdrama.

Janke Reitsma (1988) woont in Zwolle. Ze groeide op in Friesland en woonde daarna in Groningen. Als kind las ze al veel. ”Het Achterhuis” van Anne Frank fascineerde haar. „Ik ontdekte dat het normaal is dat je een soort binnenwereld hebt. ”Jane Eyre” sprak me ook erg aan, vanwege het feit dat zij grenzen opzoekt en echt haar eigen gang gaat.”

Janke Reitsma studeerde orthopedagogiek, dat ze zelf typeert als „het vak dat kijkt naar de mens in zijn omgeving”. In 2019 won ze een verhalenwedstrijd georganiseerd door uitgeverij KokBoekencentrum, het ND en het Christelijk Literair Overleg. Ze werkt als orthopedagoog, schrijfster en docent.

Alles wordt lichter Reitsma, Janke
€ 23,99
voorraad onbekend
Genadeloos complot

In de nieuwe christelijke thriller 'Genadeloos complot' van Andrew Huff is John Cross, predikant én voormalig CIA-agent, ontzettend druk met de zorg voor zijn kleine gemeenschap in Virginia. Journaliste Christine Lewis heeft het druk met haar carrière in New York. Geen van beiden heeft nog tijd voor hun relatie, die acht maanden geleden begon toen ze samen probeerden de ontploffing van een chemische bom in de hoofdstad te voorkomen.

Maar wanneer Christine hoort dat haar stiefbroer in Texas is gearresteerd voor moord, slaan ze opnieuw de handen ineen om de waarheid over de misdaad te achterhalen. Ze raken verstrikt in een web van leugens, en het is maar de vraag of ze Texas levend zullen verlaten...

Genadeloos complot is deel 2 in de serie van John Cross. Het eerste deel is Onbreekbare eed.

Andrew Huff is de auteur van de actievolle Shepherd Suspense Series van Kregel Publications. Huff is zowel een ervaren romanschrijver als scenarioschrijver en heeft in de kerkelijke media- en entertainmentindustrie gewerkt nadat hij tien jaar als leider in een plaatselijke kerk had gediend. Momenteel noemt hij Noord-Texas zijn thuis, waar hij en zijn vrouw Jae hun twee jongens en een reddingshond opvoeden.

Genadeloos complot Huff, Andrew
€ 22,99
voorraad onbekend
Open & bloot

In het boek Open en Bloot maakt cabarettrio Op & top vrouw, bestaande uit Christien Blok, Gezina van den Bos en Barbara Stouwdam, tien onbesproken onderwerpen bespreekbaar.

Daarbij gaan ze de onderwerpen waar we wel over denken, maar niet over praten zeker niet uit de weg:

* Heb jij het weleens over seks?
* Durf jij open te zijn over je mentale gezondheid?
* Bereiken jouw slaapkamergeheimen ook de woonkamer?
* En wat moeten we eigenlijk met al die hormonen?

Op een luchtige manier delen de vrouwen in Open & bloot kwetsbare en hilarische ervaringen en verhalen. De dames nemen geen blad voor mond en schrijven op een manier die niemand tegen de borst stuit.

Dit boek is geschikt voor vrouwen die midden in het leven staan en dat af en toe ook met een korreltje zout durven te nemen.

Open & bloot Op en top vrouw
€ 17,99
voorraad onbekend
De oorlog die mijn ouders niet hoorden

De oorlog die mijn ouders niet hoorden is het persoonlijk document van de inmiddels 88-jarige Johannes Krane over leven onder Duitse bezetting met dove ouders.

De toen vijfjarige Johannes is de jongste van twee zonen in een Beverwijks gezin waarvan beide ouders doof zijn. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Johannes en zijn broer zijn niet alleen de oren en de mond van hun ouders, maar moeten ook het gezin de oorlog door loodsen. Voedsel op de bon, eten stelen om te overleven, confrontaties met bezetter, vriendschap met een Roma-vriendinnetje dat na een razzia verdwijnt. Het verhaal geeft een scherp beeld van het leven van gewone mensen in oorlogstijd.

De oorlog die mijn ouders niet hoorden Krane, Johannes
€ 21,99
voorraad onbekend
Efeze, praktisch bijbelcommentaar

Efeze – een praktisch Bijbelcommentaar door Joyce Meyer bevat inzichten voor het dagelijkse christelijke leven

De brief van Paulus aan de Efeziërs in Efeze is een geliefd Bijbelboek dat enkele van de belangrijkste en meest inspirerende lessen van het geloof bevat. Eén van deze lessen is dat je jouw relatie met God op de eerste plaats zet. Dat is de sleutel tot verandering in je leven. Als je de tijd neemt om een sterke relatie met God op te bouwen en ontdekt hoeveel Hij van je houdt, en beseft wie je bent in Christus, dan komt er verandering in je leven.

Hoofdstuk voor hoofdstuk behandelt Joyce Meyer deze brief aan de Efeziërs en deelt zij een schat aan wijsheid die je helpt een persoonlijke relatie met God te ontwikkelen. Daarnaast kun je de inhoud door persoonlijke reflectievragen schriftelijk overdenken.

Enkele van de Bijbelse waarheden en principes die in dit boek aan bod komen zijn:

* Gods onvoorwaardelijke liefde
* je identiteit in Christus
* de kracht van het evangelie
* groei en volwassenheid
* gelijkvormig zijn aan Jezus
* de geestelijke strijd

Deze Bijbelstudie van Joyce Meyer zal niet alleen je leven beïnvloeden, maar ook de vrucht voorbrengen die God voor jou voor ogen heeft.

Efeze, praktisch bijbelcommentaar Meyer, Joyce
€ 13,-
voorraad onbekend
God geeft jou nooit op

God geeft jou niet op is een nieuw pastoraal boek van Max Lucado op basis van het leven van de oudtestamentische Jakob.

Voor lezers die worstelen met hun tekortkomingen en behoefte hebben aan Bijbelse bevestiging en bemoediging dat Gods genade en vergeving ook voor hen is en dat God ook hen wil gebruiken. Primair voor individueel gebruik, maar ook geschikt om als groep door te nemen.

Max Lucado is jarenlang voorganger geweest, in Brazilië en in de VS. Zijn Bjjbelse dagboeken en pastorale (kinder)boeken worden over de hele wereld gelezen. Van veel van zijn titels zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

God geeft jou nooit op Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
Wachten op God

Het boek "Wachten op God" van hoogleraar theologie Andrew Root en docent theologie Blair Bertrand zet in toegankelijke taal uiteen wat kerken juist nu nodig hebben in deze tijd van leegloop en krimp.

Daarbij nemen ze afstand van het maakbaarheidsdenken. In plaats van de oplossing te zoeken in allerlei strategieën, vernieuwingen en campagnes, roepen ze de kerk op te wachten: wachten op wat God gaat doen. Ze geven aan dat onze oplossingen voor krimpende kerken zijn doordrenkt van het geseculariseerde denken. Het is tijd voor een andere blikrichting. De auteurs laten zich inspireren door voorbeelden uit het kerkelijk leven en Bijbelverhalen uit onder andere Handelingen.

'Dit boek laat zien hoe we gelovig en geïnspireerd kerk kunnen zijn in een seculiere tijd.' - Stefan Paas

Wachten op God Root, Andrew; Bertrand, Blair D.
€ 20,-
voorraad onbekend
Woke wrijving

In het boek 'Woke wrijving' neemt filosoof Cees Zweistra ons mee in de woelige wereld van het woke-denken. Zijn filosofische stelling is dat de felle tegenstand tegen woke even problematisch is als woke zelf.

Sterker nog, beide richtingen lijken sterk op elkaar. Zowel woke als anti-woke zoeken naar ongebreidelde vrijheid voor zichzelf. En dat is problematisch. Want woke en anti-woke houden het publieke podium bezet, waardoor veel belangrijke problemen aan onze aandacht ontglippen.

Een fascinerend boek over een ideologische titanenstrijd die het aanzien van Nederland steeds meer bepaalt.

Woke wrijving Zweistra, Cees
€ 16,99
voorraad onbekend
Spoorzoeken met Thomas a Kempis

In het boek Spoorzoeken met Thomas a Kempis is Thomas a Kempis de criticus van het hedendaagse 'normaal'. Deze bekende middeleeuwse auteur durft het aan om alledaagse vanzelfsprekendheden kritisch te bevragen.

Kan deze oude schrijver ons een nieuwe blik verschaffen op de werkelijkheid van vandaag? In zestien korte hoofdstukken komt de betekenis aan bod van geld, werk, tijd, ambitie, zelfbeeld, relaties en verlieservaringen. Ieder hoofdstuk sluit af met een aantal gespreksvragen en bijpassende bijbelgedeelten. De opzet van dit boekje leent zich voor individueel gebruik, maar is ook geschikt voor kringwerk.

Gerben van de Put (1976) studeerde aan het Zwols conservatorium en is in het dagelijkse leven vakleerkracht muziek in het basisonderwijs. Het boek De navolging van Christus van Thomas a Kempis inspireerde hem tot het schrijven van Spoorzoeken met Thomas a Kempis.

Spoorzoeken met Thomas a Kempis Put, Gerben van de
€ 15,99
voorraad onbekend
De kraamkliniek

'De kraamkliniek' is een hartverscheurende historische roman van Mario Escobar over twee vrouwen wiens levens elkaar kruisen in een vluchtelingenkamp aan de Franse kust.

Het is 1937. Vastbesloten om de Burgeroorlog te ontvluchten, laat Isabel haar man achter aan het front en steekt ze de grens over. Ze belandt in een vluchtelingenkamp, zonder drinkwater of medische zorg. Haar toekomst ziet er somber uit - tot ze Elisabeth ontmoet.

De Zwitserse zuster Elisabeth heeft haar thuisland verlaten om kinderen te helpen die tijdens de Spaanse Burgeroorlog hun ouders zijn verloren. Nu heeft haar werk haar naar Frankrijk geleid, waar ze in het plaatsje Elne een kraamkliniek opent om aanstaande moeders en hun ongeboren kinderen een toevluchtsoord te bieden. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, staan de twee vrouwen nog veel grotere uitdagingen te wachten.

De kraamkliniek Escobar, Mario
€ 22,99
voorraad onbekend
Creatief stoer Bijbels dagboek

Dit Creatief stoer bijbels dagboek voor jongen van Jacob Vium helpt om God, jezelf en de Bijbel beter te begrijpen. De 40 overdenkingen in dit boek zijn verdeeld over acht thema's, zoals: Gods liefde, Wees dankbaar, Vertrouw op God, De toekomst tegemoet.

Met op de linkerbladzijde steeds een dagstukje (een Bijbeltekst en een korte reflectie of uitleg) en op de rechterbladzijde een creatieve verwerking. Terwijl je kind leest of creatief bezig is, leert hij/zij steeds meer over hoe je God, jezelf en anderen kunt liefhebben en mag het groeien in geloof.

Een groot deel van de verwerkingen staat ook in de reeds verschenen 'roze' editie 'Creatief bijbels dagboek'.

Creatief stoer Bijbels dagboek Olesen, Jacob Vium
€ 13,99
voorraad onbekend
Rauw eerlijke verhaal van David de Vos

Het boek Rauw, het eerlijke verhaal van evangelist David de Vos, wordt getypeerd als het meest gedurfde en ongefilterde inkijkje binnen de christelijk wereld van nu wat je kunt gaat lezen. Een boek wat vanaf dag één veel kritiek kreeg en als controversieel gezien wordt. Anderen vonden het een mild boek en een evenwichtig beeld van het proces waar David de Vos door heen ging. Begin april 2024 kwam het zelfs binnen in de Bestsellertop60 op plek 2.

Eind maart, vlak voor Pasen, kwam het nieuwe boek van Marcel Langedijk uit over David de Vos. De journalist die interviews doet voor tijdschriften als LINDA., Nieuwe Revu en Margriet, de man die een boek schreef over de euthanasie van zijn broer Mark (Gelukkig Hebben We De Foto's Nog), maar ook tekende voor de succesvolle bestseller biografieën van Najib Amhali, Igone de Jongh, Hans Klok en Gordon, tekende ditmaal het levensverhaal op van David de Vos. De Vos (40) is spreker, evangelist en oprichter van stichting Go and Tell, een man die zijn geloof face to face met meer dan een miljoen mensen heeft gedeeld.

Langedijk: “Mensen zullen zich wellicht afvragen waarom David de Vos een heiden als ik heeft gevraagd zijn verhaal op te tekenen. Dat was twee jaar geleden precies mijn vraag aan David. Want ik had mijn twijfels. Na over Gordon, Najib Amhali en Hans Klok een boek schrijven over een christelijke jongen die ik niet kende, iemand uit die voor mij toch wat vreemde evangelische wereld nog wel? Iemand die praat met God, bidt om wonderen en alles en iedereen wil overtuigen dat God bestaat? Dat zag ik niet meteen zitten en ik hield de boot daarom af, tot David me uiteindelijk overhaalde gewoon eens een kop koffie te gaan drinken. Na dat gesprek besloot ik dit avontuur toch aan te gaan. Omdat ik voelde dat David niet van plan was mij te bekeren, maar vooral omdat ik voelde dat er een vriendelijke, integere man tegenover me zat die een verhaal had. Een man die dat verhaal even eerlijk en rauw als het was durfde te vertellen. Zonder opsmuk. Zonder halleluja's. Zonder opgeheven vingertje. Gewoon een verhaal van een veertigjarige evangelist die het lange tijd ook niet meer wist.”

'Rauw' heet het boek, en dat is wat het is. Omdat het leven soms rauw is, ook in die soms met suiker bedekte christelijke wereld. Het is niet voor niets dat duizenden mensen de kerk verlaten. Mensen die weliswaar een christelijke opvoeding hebben gehad, maar het geloof vaarwel hebben gezegd. Om velerlei redenen, maar vaak omdat ze de christelijke, evangelische wereld als nep ervaren. Dat is waar dit boek over gaat. Want David wil het echte verhaal vertellen, een blik achter de schermen geven. Het is een verhaal over strijd, jezelf in de spiegel leren aankijken. Een verhaal over mentale gezondheid, de politieke belangen van wenselijk gedrag en het feit dat christenen ook maar mensen zijn. Ook is Rauw het verhaal over de pandemie waarin veel gelovigen lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan in hun standpunt rondom vaccinatie.

Je zou dus zomaar kunnen denken dat dit een boek is over een jongeman die zijn geloof verliest, die zijn God vaarwel zegde. Dat is het niet. Want naast die scherpe, rauwe randen is er ook ruimte voor adem, is Rauw een boek over een man die zichzelf opnieuw uitvond. Een man die zich realiseert dat al die regels en gewoontes van zijn wereld vaak slechts maniertjes zijn. Maar bovenal is het een boek dat de discussie opent: is geloven nog wel van deze tijd, zijn er geen betere manieren om je geloof te beleven, om zin aan je leven te geven? David denkt van wel. En dat maakt Rauw tot het meest gedurfde en ongefilterde boek over de christelijke wereld dat je gaat lezen.

David de Vos was eerder auteur van het Bijbels dagboek: Sterker.

Bestel nu je exemplaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kom langs in de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer.

Rauw eerlijke verhaal van David de Vos Langedijk, Marcel
€ 23,95
voorraad onbekend
Dit is het LEVEN!

In het boek Dit is het LEVEN! laat Warren W. Wiersbe zien dat de weg naar vreugde gelegen is in het ontwikkelen van een hechte relatie met God en het gehoorzamen aan Zijn Woord, en moedigt hij ons aan om te genieten van alle zegeningen en voorrechten van een leven in geloof.

Warren W. Wiersbe maakt duidelijk hoe we moeten omgaan met de gewoonten waarin we gevangen zitten, de negatieve houdingen die ons beheersen, de zorgen die ons ontmoedigen, de uitdagingen die ons beangstigen en de mensen die het ons moeilijk maken. God wil ons daarbij helpen, als wij alles aan Hem overgeven.

Als je er klaar voor bent om het leven vol vreugde en vrede te gaan leiden waar je altijd naar hebt verlangd, laat dit bemoedigende boek dan je gids zijn.

Dit is het LEVEN! Wiersbe, Warren W. Dr.
€ 16,95
voorraad onbekend
Leren lezen Bijbel

Deze kinderbijbel van Jacob Vium is bedoeld om te Leren lezen en leren over God.

Als kinderen leren lezen gaat er een hele nieuwe wereld voor hen open. Ze beleven avonturen en komen in tijden en op plaatsen waar ze nooit eerder zijn geweest. Met deze Leren lezen Bijbel kunnen ze, door de eenvoudige teksten en aansprekende afbeeldingen, als het ware zelf deelnemer worden aan bekende bijbelse verhalen, waardoor deze nog meer voor hen zullen gaan leven.

De teksten zijn van de hand van Angelique Bos en geschreven op AVI-niveau E3/M4. Uiteraard is de Bijbel ook uitstekend geschikt om voor te lezen aan tafel of voor het slapen gaan.

Leren lezen Bijbel Vium-Olesen, Jacob
€ 24,95
voorraad onbekend
Europa en de Weg

In 'Europa en de Weg' neemt Hendrie van Maanen je mee op reis en tekent hij in meer dan vijftig beelden en verhalen deze fascinerende geschiedenis van het Europees christendom.

Mensen van de Weg: het is een van de oudste benamingen voor de volgelingen van Jezus. Paulus' prediking in plaatsen als Filippi en Thessalonica is het begin van een lange geschiedenis van het christendom in Europa, een geschiedenis die tot op de dag van vandaag ons continent beïnvloedt.

In 'Europa en de Weg' neemt Van Maanen je mee op op die lange reis en tekent hij in meer dan vijftig beelden en verhalen deze niet altijd bekende geschiedenis van het Europees christendom. Vanaf de Via Egnatia leidt hij ons langs Byzantium, Rome en de Reformatie, maar ook langs de evangelische beweging en uiteindelijk Europa als werelddeel van secularisatie.

'Europa en de Weg' bespreekt de belangrijkste thema's die elke Europeaan zou moeten kennen om zijn eigen wortels beter te begrijpen. De prachtige illustraties, inzichtgevende kaarten en suggesties voor verdere verdieping maken het boek niet alleen geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook voor educatieve doeleinden.

Europa en de Weg Maanen, Hendrie van
€ 29,99
voorraad onbekend
Klooster! Luisteren

Het blad Klooster beleeft alweer haar 26e uitgave en gaat over luisteren. Met o.a. acht verhalen met luisteraars aan het woord;

een eerbetoon aan Wim Sonneveld; jonge religieuzen over het synodaal proces;

Ook een interview met Jelle Wind, directeur van Pelgrimsoord Wittem, is in deze uitgave opgenomen!

Klooster! Luisteren Fijen, Leo
€ 12,99
voorraad onbekend
Voor succes in je werk moet je vaker op

Voor succes in je werk moet je vaker op vakantie is voorjaar 2024 het nieuwste boek van Ben Tiggelaar, met daarin 52 verrassende inzichten die werk en leven nét wat leuker maken

Voor succes in je werk moet je wat vaker met vakantie gaan is een nieuwe (2024) bundel met 52 inzichten die leven en werk net wat leuker maken. Deze columns verschenen eerder in de weekendeditie van NRC.

* Hoe ontdek je (eindelijk) wat je écht wilt?
* Grommen bij de grens, zo doe je dat
* Maakt geld nou wel of niet gelukkig?
* Waarom we humor serieuzer moeten nemen
* Wat maakt een collega populair?

Voor succes in je werk moet je vaker op Tiggelaar, Ben
€ 18,95
voorraad onbekend
Onderweg en zoveel moois

Onderweg en zoveel moois van Rozemijn Aalpoel is een full-colour geïllustreerd geschenkboek met korte teksten, voor de liefhebbers van De jongen, de mol, de vos en het paard van Charles Mackesy.

Rozemijn Aalpoel de lezer mee op weg en laat zien dat in elke stap die je zet iets moois te vinden is. Voor als je op de top van de berg staat of voor als je onderaan de voet staat. We zijn allemaal onderweg. De inspirerende teksten en prachtige illustraties in dit boek zijn als een goede vriend, vriendin of dierbare voor de lezer: ze vergezellen je waar je ook bent in je leven en geven je moed, hoop en durf bij elke stap.

Onderweg en zoveel moois Aalpoel, Rozemijn
€ 17,99
voorraad onbekend
Sunday Funday

Sunday Funday is een werkboek van Hanna Holwerda en wil gezinen helpen om van Zondag een bijzondere dag te maken.

Met dit boek vol met activiteiten hoeven jullie je niet te vervelen op zondag. Het boek heeft acht hoofdonderwerpen: naar buiten, duurzaam leven, back to basics, kunst, science, hersenkrakers, opdrachten om uit te delen van wat jullie hebben en activiteiten bij de belangrijkste feesten uit de Bijbel.

Bij elk onderwerp vind je allerlei opdrachten, hersenkrakers,proefjes en spelletjes, telkens met een link naar een Bijbelverhaal of Bijbels thema. De opdrachten zijn afgewisseld met weetjes, Bijbelteksten en gesprekstips. Hiermee kun je samen op een interactieve en speelse manier met je geloof aan de slag.

Op deze manier ontdek je meer over God, elkaar en de wereld om ons heen. Voorbeelden van activiteiten zijn:

- Een lichtkunstwerk maken;
- brood bakken als in de tijd van de Bijbel;
- een escaperoom bij het verhaal van de uittocht;
- of zelf bioplastic maken.

Zo maak je van de zondag een onvergetelijke dag!

Sunday Funday Holwerda, Hanna
€ 18,99
voorraad onbekend
De perfecte match

De christelijke roman 'De perfecte match' van Jody Hedlund is het eerste deel van De familie Shanahan-serie, waarin een Ierse koppelaar zijn best doet voordelige matches te vormen voor de verschillende gezinsleden. In het eerste deel staat Finola Shanahan centraal.

Na de dood van haar zus heeft Finola besloten dat ze geen recht heeft op een eigen gezin. Liever vult ze haar dagen met zorg dragen voor immigranten in sloppenwijken. Als haar vader een Ierse koppelaar inschakelt, doet ze dan ook haar best al zijn koppelpogingen te saboteren. Haar trucjes mislukken echter en ze waagt een poging met Riley, een succesvolle wagenmaker uit St. Louis. Die ziet in een huwelijk met haar een kans om zijn carrière vooruit te helpen. Finola ziet dat niet zo zitten, maar wanneer er een epidemie uitbreekt, ontdekt ze dat een samenwerking met hem haar misschien ook wel dichter bij haar eigen dromen kan brengen.

De perfecte match Hedlund, Jody
€ 23,99
voorraad onbekend
Deuteronomium (deel 5)

Het boek Deuteronomium, boek van de samenleving, geschreven door Jonathan Sacks is het vijfde en laatste deel in de serie over de boeken van Mozes.

Sacks laat zien hoe de verbondspolitiek van de Tora de basis vormt voor onze huidige westerse democratie. Vrijheid is hard werken; we moeten haar voortdurend uitleggen en vernieuwen, bevechten én vieren.

Deuteronomium heeft de vorm van een klassiek verbond tussen twee machthebbers, maar de inhoud is ronduit revolutionair. Het is namelijk een verbond tussen God en mensen, en ze beloven rechtvaardig en trouw te zijn.

In Deuteronomium zet Mozes de verbondspolitiek uiteen. Samenleven in het beloofde vrije land, zo vertelt hij, moet gebaseerd zijn op rechtvaardigheid. Wetten zijn er om ieders vrijheid en welzijn te beschermen.

Samenleven betekent: NIEMAND mag vergeten worden, en niemand staat boven de wet. IEDEREEN plukt de vruchten van de welvaart, en iedereen draagt zorg voor zijn naaste en voor de samenleving als geheel. Nooit meer slavernij, nooit meer onderdrukking!

EXTRA: dit deel bevat UITGEBREIDE REGISTERS bij de hele serie (behandelde thema's, aangehaalde personen, Vijbelverwijzingen). Dat maakt de serie tot een uniek NASLAGWERK BIJ DE BIJBEL.

Dit is het slotdeel van rabbijn Jonathan Sacks' vijfdelige standaardwerk bij de boeken van Mozes. Hij legt verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven. Elk essay is afzonderlijk te lezen.

JONATHAN SACKS (1948-2020) was opperrabbijn van Groot-Brittannië, lid van het Britse Hogerhuis, en auteur van vele boeken waaronder 'Een gebroken wereld heel maken' en de vijfdelige serie 'Verbond en dialoog - joodse lezing van de Tora'.

'Je kunt je haast niet voorstellen dat een serie commentaren op de vijf boeken van Mozes zo interessant en actueel kan zijn.'
- Trouw

'Jonathan Sacks is een intellectuele reus. Hij weet inzichten uit de religie aan de moderne wereld te verbinden, en op een overtuigende manier het verhaal van het geloof opnieuw te vertellen. Een zeldzame prestatie.'
- tony Blair

'Voor liefhebbers van de Bijbel zijn dit werkelijk adembenemende stukken tekst.'
- INSPIRARE

* * * * *:
'Het commentaar leest als een roman, onder meer door het beeldend taalgebruik en Sacks' inlevingsvermogen.'

- Woord en Dienst

'Ik ben zeer onder de indruk van de vertaling. Die loopt, glanst en neemt je mee.'
- WILLEM SMOUTER, EO

'Een politiek van hoop, tegenover een politiek van wantrouwen en cynisme: dat is de opdracht die rabbijn Sacks de christendemocratie heeft meegegeven.'
- HENRI BONTENBAL Fractie voorzitter CDA

Vijf sterren: 'Een must-read voor iedereen die nadenkt over de verhouding tussen politiek en religie.'
- Trouw

Deuteronomium (deel 5) Sacks, Jonathan
€ 35,99
voorraad onbekend
Geschenk van genade voorjaar 2024
Geschenk van genade voorjaar 2024 Sestra Mama
€ 8,45
voorraad onbekend
Volk van God
Volk van God Ouweneel, Willem
€ 14,95
voorraad onbekend
Mijn ergste vijand ben ik zelf
Mijn ergste vijand ben ik zelf Tan, Joke
€ 14,95
voorraad onbekend
Pluum is bang
Pluum is bang Nes, Alien van
€ 14,95
voorraad onbekend
Kaarten met dieren uit de bijbel
Kaarten met dieren uit de bijbel Bikker, Linda
€ 12,50
voorraad onbekend
Lammeren onder wolven
Lammeren onder wolven Haasnoot, Jacob
€ 22,50
voorraad onbekend
De stem van Napels

In de roman 'De stem van Napels' van Sarah Steele lopen de twee verhalen door elkaar: enerzijds in het Napels van de Tweede Wereld oorlog, anderzijds in het glamoureuze Hollywood van de jaren 60.

Napels, 1943. Luisa Giordano heeft veel verloren: haar moeder aan een dodelijke ziekte, de man van wie ze hield aan de nazi's en haar ongeboren kind door toedoen van haar echtgenoot. Het enige wat ze nog heeft, is haar stem. Die gebruikt ze om de vrouwen van Napels aan te vuren tot verzet.

Los Angeles, 1962. Actrice Lola Hart heeft een lange weg afgelegd van de schimmige straten van Napels naar het blinkende Hollywood. Wanneer ze de rol van haar leven aangeboden krijgt als heldin van het Italiaanse verzet, weet ze dat terug naar huis gaan ook betekent dat ze met pijn uit het verleden zal worden geconfronteerd.

Maar als ze op zoek gaat naar het verhaal achter de film ontdekt ze dat er in Napels veel mensen zijn met geheimen en dat de vrouw die ze moet spelen de grootste van allemaal in bezit heeft...

De stem van Napels Steele, Sarah
€ 23,99
voorraad onbekend
Hemels groen, duurzaamheid Bijbels thema

In het boek Hemels Groen, duurzaamheid als Bijbels thema, wordt verkend of “groene exegese” kan leiden tot nieuwe inzichten die helpen bij de grote vragen van vandaag. Ook worden de lezers uitgenodigd om groene thema's samen met op te pakken.'

Aan welke kant staat de Bijbel in het debat over duurzaamheid en ecologisch bewustzijn? Dit boek laat zien dat de Bijbel op dit actuele onderwerp veel te bieden heeft, vooral wat betreft onze levenshouding en de plek die de mens inneemt in de schepping. Veel Bijbelse onderwerpen worden uitgediept: de schepping, de sabbat, het beloofde land, het ideaal van recht en gerechtigheid, de plaats van de mens in de wereld, het koninkrijk van God, de macht van het geld, de redding van de wereld en de nieuwe aarde. Van Genesis tot Openbaring verzet de Bijbel zich tegen imperialisme, machtsvertoon en uitbuiting, en stelt er iets anders voor in de plaats: visioenen van heelheid in een gebroken wereld. De aarde en het land spelen daarin telkens een essentiële rol. In de christelijke traditie raakte het ondergesneeuwd, maar duurzaamheid blijkt zo een wezenlijk Bijbels thema. Een diepgravende groene lezing van de Bijbel biedt hoop en inspiratie bij de grote vragen van vandaag.

Verschillende schrijvers geven een exegetisch perspectief op duurzaamheid als Bijbels thema.
Een deel van de inhoud is eerder verschenen in een succesvolle webinarserie voor voorgangers en theologen. De inhoud is aangepast zodat zowel theologen als geïnteresseerden in groene exegese nieuwe inzichten op kunnen doen met betrekking tot verschillende teksten.

Prof. dr. Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf MA laten als Bijbelwetenschappers de betekenis van de Bijbelse teksten zien. De uitleg die ze bieden is grondig, vernieuwend en aansprekend en bruikbaar om kerkleden te inspireren inzake groene thema's, bijvoorbeeld rond Sint Franciscus/Werelddierendag (4 oktober), Michazondag of Dankdag .

Hemels groen, duurzaamheid Bijbels thema Jong, Matthijs en Cor Hoogerwerf
€ 24,95
voorraad onbekend
Al mijn geheimen

In het nieuwste boek van Lynn Austin, de familiesaga 'Al mijn geheimen' vertelt ze het verhaal van drie vrouwen die op zoek zijn naar geluk ten tijde van de Gilded Age. Wanneer haar man onverwacht overlijdt en haar niets nalaat van zijn grote fortuin, slikt Sylvia haar verdriet weg en doet ze er alles aan om haar dochter Addy te ontzien. Als ze een goede, rijke echtgenoot voor haar vindt, hoeft er misschien wel niets aan hun welgestelde leefstijl te veranderen.

New York, 1898. Het enige dat schokkender is dan de onverwachte dood van Arthur Stanhope III is de onthulling dat zijn testament zijn bedrijf – en het grootste deel van het enorme fortuin dat daarmee gepaard gaat – schenkt aan de dichtstbijzijnde mannelijke erfgenaam, waardoor zijn moeder, vrouw en dochter bijna verarmd achterblijven. Zijn weduwe, Sylvia, beseft al snel dat ze haar verdriet opzij moet zetten om ervoor te zorgen dat hun dochter, Adelaide, in de samenleving wordt geïntroduceerd zodra de juiste rouwperiode voorbij is. Als Sylvia een rijke echtgenoot voor Addy kan vinden voordat iemand beseft dat ze praktisch berooid zijn, zal er weinig verstoring zijn van de levensstijl waaraan ze gewend zijn.

Sylvia's schoonmoeder, Junietta, gelooft dat hun leven wel een beetje ontwrichting kan gebruiken. Ze heeft Sylvia haar rol als echtgenote van de society zien spelen, zoals Junietta ooit deed, ondanks wat het hen beiden kostte. Junietta zweert dat ze haar kleindochter de macht zal geven om een pad te kiezen dat verder gaat dan wat de maatschappij verwacht.

Maar om Addy die kans te geven, moeten zowel moeder als grootmoeder eerst de pijnlijke waarheden over hun eigen keuzes onder ogen zien. Alleen door hun geheimen in het licht te brengen kunnen ze hun familie-erfenis hopen om te vormen tot een erfenis die meer voldoening geeft dan ze ooit hadden durven dromen.

EXTRA INFORMATIE OVER AL MIJN GEHEIMEN:
* In de zelfde stijl als Eva's dochters, haar tot nu nog steeds meest verkochte boek.
* Lynn Austin wordt verwacht als spreekster tijdens de Opwekkingsconferentie Pinksteren 2024 in Biddinghuizen.
* Reserveer nu uw exemplaar bij Ichthusboekhandel.nl via de webshop of in één van de winkels.

Al mijn geheimen Austin, Lynn
€ 25,99
voorraad onbekend
365x Quality time met God

Het journal 365x Quality time met God helpt jou om afstand te nemen van het drukke leven. Je maakt tijd vrij om je op 365 manieren te ontspannen en je te richten op iets leuks. Daarna schrijf je daarover aan God.

Je reflecteert op de onderwerpen geloof, gezondheid, identiteit en relaties. Tijdens het schrijven aan God ontdek je dat Hij jouw rustpunt is en dat Hij fungeert als trouwe wegwijzer. Bovendien ontdek je wat je leuk en relevant vindt en neem je mee wat voor jou belangrijk is. Je kunt met God alles bespreken wat je bezighoudt; zowel met de grote als de kleine dingen kun je bij Hem terecht. Hij leidt jou door het leven in alles wat je doet. Hij wil jou een gebalanceerd leven geven met veel genietmomenten.

Cindy Klaver-Nijlhof is getrouwd en moeder van drie kinderen. Zij is toegepast psycholoog en communicatiedeskundige. Zij is docent en studiebegeleider op een hogeschool. Daarnaast heeft zij een eigen trainings- en coachingsbureau: Cindy Communiceert. Cindy heeft een passie om mensen te begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

365x Quality time met God Klaver-Nijhof, Cindy
€ 24,95
voorraad onbekend
Geloof, hoop en ravage

Geloof, hoop en ravage is een weerslag van gesprekken van popzanger Nick Cave met vriend en journalist Sean O'Hagan.

In dit fascinerende boek onthult Nick Cave zijn diepe emoties. Het verkent existentiële vragen over geloof, kunst, muziek, vrijheid, verdriet en liefde en stapt zonder terughoudendheid Caves levensreis in. Van zijn vroege jeugd tot het heden, met inbegrip van zijn liefdes, zijn onwankelbare arbeidsethos en zijn opmerkelijke metamorfose in recente jaren.

Dit boek reikt ladders van hoop en inspiratie aan, gebracht door een ware visionair.

Geloof, hoop en ravage Cave, Nick; O'Hagan, Sean
€ 27,99
voorraad onbekend
Zicht op verborgen parels

Zicht op Verborgen Parels van Jacob en Hennie Kegstra is een boek vol verrassende inzichten, verborgen parels die de moeite waard zijn om te ontdekken. Hennie en Jacob Keegstra nemen je op toegankelijke wijze mee naar de Hebreeuwse wortels van Bijbelse personen, plaatsen, feesten, namen van God, verbonden, letters en getallen.

Je krijgt zo zicht op Gods plan voor de wereld door naar Gods volk Israël te kijken. 'Zicht op Verborgen Parels' is een bundeling van 111 onderwerpen, verdeeld in acht overzichtelijke hoofdstukken en is te gebruiken als dagboek. Elk onderwerp sluit af met vragen over de betekenis hiervan voor je eigen leven. Zo krijg je zicht op nieuwe aspecten, groei je in kennis en word je uitgedaagd om uit te kijken naar de profetische toekomst.

Hennie en Jacob Keegstra zijn vele jaren betrokken bij Israël o.a. door hun werk voor de International Christian Embassy Jerusalem (ICEJ) afdeling Nederland. Ze hebben twee getrouwde kinderen en wonen in Zwolle. Hennie (1961) is ruim 40 jaar betrokken bij het werk voor Gods volk. Ze heeft tien jaar in Israël gewoond en spreekt Modern Hebreeuws. Hennie heeft zowel studies in Social Work, Business studies, als in coaching afgerond. Zij heeft een coördinerende rol binnen de Nederlandse afdeling van de International Christian Embassy Jerusalem (ICEJ) en is daarnaast trainer en coach.

Jacob (1958) is Bijbelleraar en heeft kennis van Bijbels Hebreeuws vanuit zijn opleiding als theoloog. Hij heeft verschillende studies afgerond: Bedrijfseconomie, Civiele techniek, Theologie en Filosofie en is docent op een hogeschool. Jacob is voorzitter van de ICEJ, afdeling Nederland. Hij is een veelgevraagd spreker waarbij Gods Woord en de verbondenheid met Israël centraal staan. Jacob is de auteur van Gods profetische feesten, Gods Woord is één en Hoe denken wij?

Op de voorkant van dit boek staan de grotten van Qumran in Israël. Rond 1948 zijn hier manuscripten van het Oude Testament en Joodse teksten gevonden, waaronder de beroemde Jesajarol. Deze Dode-Zeerollen bevestigen het onveranderde Woord van God. Na 2000 jaar kwamen ze als verborgen parels tevoorschijn.

Zicht op verborgen parels Keegstra, Hennie
€ 24,95
voorraad onbekend
Het absurde universum

In het boek "Het absurde universum" gaat Patrick Chatelion Counet na hoe de wetenschap, net als de theologie, vastloopt in een poging de ongrijpbare werkelijkheid te doorgronden.

De auteur laat zien dat wetenschappelijke theorieën, van oerknal tot zwarte gaten en de verwarrende kwantummechanica, steeds theoretischer worden en absurde trekken krijgen. Counet betoogt dat we de wetenschap, zoals eerder de theologie, kritisch moeten bekijken.

Dit boek nodigt ons uit om het mysterie te omarmen en te erkennen dat geloof voortkomt uit het besef van het onverklaarbare.

Het absurde universum Chatelion Counet, Patrick
€ 27,99
voorraad onbekend
Rode anjer

In de roman 'Rode anjer' van Laila Ibrahim zijn May en Naomi onlosmakelijk met elkaar verbonden omdat hun grootmoeders samen opgroeiden op een plantage. Nu is het 1915 en belooft de twintigste eeuw sociale veranderingen en gelijke kansen.

May verlangt ernaar te trouwen, maar haar droom valt al snel in duigen. Naomi heeft net een huis gekocht, maar wordt niet geaccepteerd door haar witte buren.

Ondertussen zet de Eerste Wereldoorlog de verhoudingen in het land op scherp. In het tumult van een veranderende natie steunen de twee vrouwen elkaars zoektocht naar bevrijding en waardigheid.

Rode anjer Ibrahim, Laila
€ 22,99
voorraad onbekend
De navolging van Christus

Het boek 'De navolging van Christus' van de middeleeuwse monnik Thomas a Kempis is door christenen van alle plaatsen als 'christelijke klassieker' omarmd. Dit boek van Bijbelse, oud-christelijke en middeleeuwse wijsheid is in duizenden uitgaven gedrukt en in allerlei talen vertaald.

Al meer dan vijf eeuwen lang heeft het de weg naar miljoenen lezers gevonden, die de vele honderden raadgevingen vaak levenslang hebben herlezen en overwogen.

Het boek was enkele jaren niet meer leverbaar en verschijnt nu in een nieuwe vertaling van Jacques Koekkoek.

Volgens Gerard De Korte, bisschop van Den Bosch, 'brengt Thomas a Kempis ons bij het hart van het evangelie: de liefde voor Jezus, eenvoud en onderlinge gemeenschap'.

De navolging van Christus Kempis, Thomas a
€ 25,-
voorraad onbekend
Levenslessen voor moderne devoten

Het boek "Levenslessen voor moderne devoten" bevat een aantal levenslessen van Thomas a Kempis die ook de moderne mens weten te inspireren.

In het klooster Agnietenberg in Zwolle had Thomas a Kempis de zorg voor de nieuw ingetreden medebroeders. Hij schreef dit boek met levenslessen speciaal voor hen. De nieuwe broeders moeten bescheiden, eenvoudig, zwijgzaam, deugdzaam, geduldig en dienstbaar zijn, waarbij Thomas beseft dat de mens soms moeite heeft zich aan zijn goede voornemens te houden.

Thomas en zijn kloosterbroeders behoorden tot de Moderne Devotie, een religieuze vernieuwingsbeweging in de 14e en 15e eeuw. Thomas' levenslessen weten nog steeds te inspireren.

Levenslessen voor moderne devoten Kempis, Thomas a
€ 13,99
voorraad onbekend
Brieven uit de hel

Het boek "Brieven uit de Hel" verschenen in 1942 onder de naam Screwtape letters, opgedragen aan Tolkien, maakte C.S. Lewis in één klap een bekende schrijver. In Nederland verscheen dit boek in 1947. Brieven uit de hel is een fictieve briefwisseling tussen Galsem en Schroefstrik die tijdloos actueel blijft.

Het boek is sindsdien voortdurend herdrukt. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse vertaling Brieven uit de hel, die sinds 1947 meer dan twintig herdrukken beleefde.

Een ervaren duivel schrijft brieven naar zijn neefje (een duivel in opleiding) om hem de fijne kneepjes te leren hoe je christenen kunt verleiden om hun geloof te verloochenen. Het boek is een tot het eind toe volgehouden parodie, die van de 'andere' kant laat zien waar het op aankomt als je christen bent.

Clive Staples Lewis is geboren op 29 november 1898 in Belfast als tweede en laatste kind van de advocaat Albert Lewis en de domineesdochter Florence Hamilton, die op de universiteit blijk gegeven had van een grote aanleg voor wiskunde. C.S Lewis groeit op in een huis vol boeken, zijn ouders lezen veel. Op vijf jarige leeft laat Clive weten dat hij 'Jacksie' genoemd wil worden, en krijgt zijn zin; later wordt het 'Jack' en dat blijft het. In de zomer is hij meestal een maand met zijn broer en zijn moeder aan zee; zijn vader blijft thuis om te werken. Tot ongeveer hun tiende jaar krijgen de beide jongens onderwijs van hun moeder en van een gouvernante. In 1905 verhuist hij naar een nieuw, groot huis, 'Little Lea', aan de rand van Belfast. Op tienjarige leeftijd overlijdt zijn moeder. Hij gaat dat jaar naar een Engelse kostschool in Watford, nabij Londen. (In zijn autobiografische boek Surprised by Joy noemt hij deze school 'Belsen').

Het onderwijs is daar zeer slecht, Jack begint het christelijk geloof serieus te nemen. In januari 1911 gaat hij naar een Engelse Preparatory School, Cherbourg House ('Chartres' in Surprised by Joy) in Malvern, nabij de grens met Wales. In de loop van deze twee jaar neemt hij (tijdelijk) afscheid van het christelijk geloof. Het onderwijs is goed. Thuis schrijft en illustreert hij verhalen over 'Dierenland' en 'Boxen' (waarvan gedeeltes zijn uitgegeven in Boxen, 1985).

Brieven uit de hel Lewis, C.S.
€ 20,-
voorraad onbekend
wortels en vleugels jongeren geloof

Het boek binnenste buiten, religieuze identiteitsontwikkeling van christelijke jongeren ontrafeld, is geschikt voor opvoeders in gezin, school en kerk die jongeren beter willen begrijpen en begeleiden op het gebied van geloof.

Het boek ontrafelt de religieuze identiteit van jongeren die opgroeien in een christelijke context aan de hand van verschillende thema's. Het perspectief van de jongeren is hierbij leidend. Wat dit boek boeiend maakt, is dat wetenschappelijke inzichten in gesprek worden gebracht met ervaringen en voorbeelden van geloofsopvoeding in de praktijk.

De lezer wordt uitgedaagd te reflecteren op zijn eigen opvoedkundig handelen.

Casussen en gespreksvragen helpen de inhoud van het boek te bespreken en te verwerken.

wortels en vleugels jongeren geloof Bruin, Anne-Marie de
€ 14,99
voorraad onbekend
Groene catechismus

In het boek Groene catechismus stelt theoloog Sam Janse 88 vragen die bij mensen leven rondom geloof en duurzaamheid en probeert die te beantwoorden.

Tijdens de lezingen die theoloog Sam Janse her en der houdt over geloof en duurzaamheid worden veel vragen gesteld. Vragen over feiten, onze levensstijl, overbevolking, de Bijbelse boodschap, de eindtijd, enzovoort.

In dit boek behandeld Sam Janse deze vragen en probeert hij die te behandelen. Daarmee reikt de auteur in kort bestek de belangrijkste informatie aan over klimaatverandering, biodiversiteit, zorg voor de schepping, duurzaamheid en geloof.

Groene catechismus Janse, Sam
€ 12,99
voorraad onbekend
Tot de bergen vallen deel 3 vrijsteden

De Bijbels historische roman Tot de bergen vallen is deel 3 van de serie vrijsteden en geschreven door Connilyn Cossette

Rivkah is onlangs weduwe geworden en weigert zich te onderwerpen aan de Thora die haar door middel van het zwagerhuwelijk dwingt met de broer van haar man te trouwen. In plaats daarvan vlucht ze uit Kedesh, in de hoop haar talenten als schrijfster te gebruiken om in haar levensonderhoud te voorzien. Zonder de bescherming van haar vader, Kedesh' hoofdpriester, en de veiligheid van de vrijstad, ontdekt Rivkah al snel dat de prijs van haar roekeloosheid haar eigen vrijheid is.

Malachi houdt al jaren in het geheim van Rivkah, maar hij had nooit gedacht dat de dood van zijn oudere broer zou betekenen dat hij met haar zou trouwen. Na haar verdwijning stort hij zich in de voortdurende strijd tegen de Kanaänieten in plaats van stil te staan bij alles wat hij heeft verloren. Maar nu er oorlog dreigt, komt Rivkah's vader naar Malachi met een onmogelijk verzoek.

Als de situatie met de vijanden van zowel binnen als buiten Israël, waarmee Rivkah en Malachi worden geconfronteerd, elke dag bedreigender wordt, is het dan te laat voor het herstel van hun gewonde zielen?

Tot de bergen vallen deel 3 vrijsteden Cossette, Connilyn
€ 22,95
voorraad onbekend
Genade in grijs gebied

Het boek: Genade in grijs gebied is geschreven door Mike Donehey gaat over een een liefdevollere manier om het oneens te zijn.

Het lijkt steeds normaler om elkaar te beledigen, ruzie te maken en verdeeldheid te zaaien. Terwijl binnen vriendengroepen, gezinnen, in teams, binnen politieke partijen en in kerken het met elkaar oneens zijn soms niet meer lijkt te mogen bestaan. We verdelen ons in verschillende kampen, proberen het hoogste woord te voeren en de ander zijn ongelijk te bewijzen.

Maar wat als een ander liefhebben beter is dan de discussie winnen?

"Als iedereen in mijn leven het honderd procent met me eens is, is de kans groot dat ik niet echt een relatie heb met iemand anders dan met mezelf. Hetzelfde geldt voor God. Als de God tot wie ik bid mij nooit tegenspreekt, dan is de kans groot dat ik bid tot een God die ik naar mijn eigen beeld heb gevormd." Mike Donehey vertelt recht voor zijn raap, met grappige anekdotes uit zijn eigen leven, Bijbels onderbouwd, maar ook vol genade.

Genade in grijs gebied helpt je het goede te zien in dingen die vaak verborgen blijven door onze eigen beperkte perspectieven en aannames. God verlangt ernaar dat we beter worden in het liefhebben van anderen, niet per se in het juiste antwoord weten.

Liefhebben betekent niet dat we het altijd met elkaar eens zullen zijn. Dit boek gaat zelfs niet over agree to disagree; het gaat juist veel verder: onenigheid is een teken van gezondheid. We voelen ons vaak verbonden met anderen door de dingen die we gemeen hebben. Maar is het mogelijk om verbondenheid te vinden op de plekken waar we van mening verschillen?

Misschien is het niet voor niets dat we zo verschillend zijn en denken. Misschien zijn we bedoeld als een lichaam met verschillende functies en is een ander perspectief niet iets wat ons aanvalt, maar iets wat ons aanvult.

Ontdek hoe je je kunt richten op de persoon die voor je staat in plaats van op het argument dat tegen je wordt gebruikt. Leer betere vragen stellen, omarm vriendelijkheid en nieuwsgierigheid. Ontdek genade in grijs gebied.

Mike Donehey is o.a. bekend van het nummer Yeshua (Friend of Sinners). Hij is een songwriter, aanbiddingsleider, bestsellerauteur van het boek Finding God's Life for My Will, podcast-host en zanger van de band Tenth Avenue North. Hij woont met zijn vrouw Kelly en hun vier dochters in Nashville in de Verenigde Staten.

“Genade is zo goed, en daarom denk ik dat God ons gemaakt heeft voor supergoede relaties. Soms zijn relaties lastig. Dat is precies waar mijn vriend Mike Donehey een boek over heeft geschreven: Genade in grijs gebied — een manier om lief te hebben en lastige dingen te bespreken zoals Jezus dat zou doen."
- Bob Goff, auteur van o.a. Liefde doet (voor kids)

“Het is een eer Mike al vele jaren te kennen, ik heb altijd al gezegd dat hij de meest welbespraakte, gefundeerde songwriter en communicator is die ik ken. Mike is een denker, maar meer dan dat houdt hij van mensen. Dit boek zit vol scherpzinnige humor, zelfreflectie en het spreekt van hart tot hart. Genade in grijs gebied leert ons om ons te richten op de mensen, in plaats van op de dingen waarover we het misschien niet eens zijn.”
- Mac Powell, singer-songwriter

“In een wereld die meer verdeeld en gepolariseerd lijkt dan ooit tevoren, is Mike een echte vredestichter. Hij heeft het unieke talent om over onze verschillen heen te reiken en mensen er, vanuit zijn eigen kwetsbaarheid, aan te herinneren, dat we gemaakt en geliefd zijn door één en dezelfde God.”
- Gareth en Ali Gilkeson, Rend Collective

Genade in grijs gebied Donehey, Mike
€ 21,95
voorraad onbekend
De typiste

Lody van de Kamp brengt in in het historisch verhaal 'De typiste' het leven van gewone mensen in oorlogstijd heel erg dichtbij.

De Joodse Lien de Vries is weduwe en moeder van twee kinderen. In oorlogstijd vindt ze een kantoorbaan bij de Joodse Raad in Amsterdam. Dagelijkst typt Lien berichten voor het Joodsche Weekblad, waarin maatregelen van de Duitse bezetter worden bekendgemaakt aan de Joden.

Vanaf haar eerste werkdag slaat de twijfel toe. Kan ze voor de vijand blijven werken om haar kinderen te onderhouden en hun veiligheid te garanderen, terwijl ze weet welk vreselijk lot haar gemeenschap te wachten staat?

De typiste Kamp, Lody van de
€ 20,-
voorraad onbekend
Elke dag met God

Dit friss journal van het platform Sis, you GOD this, is de opvolger van hun succesvolle eerste boek You GOD this!

In een wereld vol afleiding, stress en onzekerheid kan het soms lastig zijn om God te zoeken en echt een sterke relatie met Hem te voelen. De journal is er om jonge vrouwen hierbij te helpen. Door ritme en invulling te geven aan het tijd doorbrengen met God biedt het boek een helpende hand om de relatie met Hem op te bouwen en te versterken. De gebruiker van dit notitieboek begint of eindigt haar dag met God door dagelijks dank- en gebedspunten op te schrijven, een bijbeltekst te memoriseren, zorgen aan Hem over te dragen en te reflecteren op hoe ze dagelijks Gods liefde uitdraagt. De invulpagina's worden afgewisseld met inspirerende (bijbel)teksten

.Jolet Scheper is mede-oprichtster van de stichting Sis, you GOD this. Ze heeft een passie voor het verbinden van jonge christelijke vrouwen met elkaar en met Jezus.

Elke dag met God Scheper, Jolet
€ 14,99
voorraad onbekend
Aan de voeten van Jezus

Aan de voeten van Jezus is geschreven door Anne Borkent en heeft als ondertitel 40 dagen bidden met de Bijbel.

INKIJKEXEMPLAAR Aan de voeten van Jezus

Wij zijn als mensen veel onderweg, fysiek en in ons hoofd. Kilometers maken, mijlpalen zetten. Met het gevaar dat we zo met zevenmijlslaarzen voorbijgaan aan wat Jezus voor ons heeft.Aan de voeten van Jezus is een uitnodiging van Jezus om te stoppen en bij te tanken bij Hem. Dichter bij Jezus komen, daar knap je van op. Juist in deze verwarrende tijd waarin heel veel stemmen klinken, is er maar één stem die jij nodig hebt. Dat gaat niet vanzelf, maar je mag er de tijd voor nemen.

Dit boek is daarbij een steuntje in de rug. Elke dag lees je een stukje uit het Woord van God en bid je met de Bijbel, aan de voeten van Jezus. Je wordt stil, je luistert en ontvangt een persoonlijk cadeau. Van Hem. Aan zijn voeten.

Ga maar zitten en neem de tijd.

Geert Anne Borkent (1977) is voorganger van C3 Rivers Church in de regio Arnhem/Nijmegen. Hij studeerde Econometrie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam totdat hij naar Sydney, Australië, vertrok voor een driejarige bijbelschool. Hij ontving daar een Advanced Diploma of Leadership & Ministry in 2005.

In 2008 werden hij en zijn vrouw Jedidja voorgangers van C3 Rivers Church in Arnhem. Ze hebben twee zoons, Noah en David, en een dochter, Eva.

Aan de voeten van Jezus Borkent, Anne
€ 17,50
voorraad onbekend
Marsorders voor de eindstrijd

Corrie ten Boom werd geïnspireerd tot het schrijven van haar boek Marsorders voor de eindstrijd toen zij in 1967, samen met Anne van der Bijl, Amerikaanse soldaten bezocht in Vietnam.

Ze proefde onder hen de grote behoefte aan uitzicht op een betere toekomst.Ook in onze tijd ervaren veel mensen onrust over wat er in de wereld gebeurt. We zien grote natuurrampen; veel mensen maken zich zorgen over het klimaat en het milieu. Er zijn oorlogen gaande en we hebben net een grote, wereldwijde pandemie achter de rug. Ook wij hebben het nodig om te weten: Wat zijn onze marsorders? Wat vraagt onze Heer van ons in deze tijd? Welke beloften hebben we van Hem voor onderweg? Welk uitzicht biedt Gods Woord ons op een betere toekomst?

Corrie ten Boom stelt in haar voorwoord: 'Het is goed om in deze tijd de Bijbel, de grote lijnen van de bijbelse profetieën, te vergelijken met de nieuwsberichten. Dan begrijpen we dat Jezus spoedig kan komen. Er zal een zware strijd zijn voor Zijn wederkomst en daarom is het goed om je voor te bereiden. Iedere christen is geroepen om in het leger van Christus zijn of haar plaats in te nemen, en als mede-overwinnaar in Zijn rijen te strijden. En wij weten: Jezus was Overwinnaar. Jezus is Overwinnaar. Jezus zal Overwinnaar zijn!'

Andere boeken van Corrie ten Boom

Marsorders voor de eindstrijd Boom, Corrie ten
€ 14,95
voorraad onbekend
Bidden met de Bijbel

In het boek Bidden met de Bijbel legt Jezuïet en internetpastoor Nikolaas Sintobin uit hoe je kunt leren bidden met de Bijbel. Laagdrempelig en concreet neemt hij je mee in de meest gebruikte methode om te bidden met de Bijbel: die van Ignatius van Loyola.

Dit boek geeft vijftig handige tips om biddend met de Bijbel aan de slag te gaan. Volg het gebedstraject met vijftig Bijbelteksten en gebedssuggesties om het bidden met de Bijbel te oefenen en er een eigen weg in te vinden.

Bidden met de Bijbel Sintobin, Nikolaas
€ 29,99
voorraad onbekend
Liefde en haar vruchten

De liefde en haar vruchten is geschreven door Jonathan Edwards is een uitwerking van het bekende gedeelte van 1 Koritnhe 13

Jonathan Edwards was een man met een intense persoonlijke toewijding aan Christus, een leider van opwekkingen, creatieve gereformeerde theoloog, zendeling en filosoof. Maar hij was vooral een prediker.

Geheel vrij van sentimentaliteit onthult de auteur in deze ontroerende uiteenzetting van 1 Korinthe 13, net als in zijn meer bekende 'Religieuze gevoelens', de vasthoudendheid van Edwards aan het feit dat de ware christelijke ervaring bovennatuurlijk is, voortgebracht wordt door de Geest en gericht is op Christus - en dat 'alle ware christelijke genade praktisch tot uiting komt in de levenswandel'.

Liefde en haar vruchten Edwards, Jonathan
€ 29,95
voorraad onbekend
Alle klokken zijn veilig

Alle klokken zijn veilig vertelt het waargebeurde verhaal van Corrie ten Boom en de kleine klokkenwinkel voor kinderen.

In de klokkenwinkel van vader ten Boom is het altijd fijn. Klanten komen en gaan. Vader ten Boom kletst met iedereen en de klokken tikken vrolijk. Corrie helpt haar vader graag. Aan het eind van elke werkdag sluit zij de winkel. Maar dan wordt alles anders. Er vliegen heel veel Duitse vliegtuigen over. Het is oorlog. Door de oorlog zijn vooral Joodse mensen in gevaar. De Duitsers willen de Joden gevangen nemen.

De familie ten Boom maakt een geheime schuilplaats. In het woonhuis boven de klokkenwinkel. Daar verstoppen ze de Joden voor de Duitsers.Op een dag bonzen Duitse soldaten op de voordeur. Hoe zal het aflopen met Corrie? En met haar familie en de Joodse mensen?

Alle klokken zijn veilig vertelt op eenvoudige wijze (AVI M4/E4) en kleurrijk geïllustreerd het verhaal van de Schuilplaats, boven de klokkenwinkel van de vader van Corrie ten Boom. Kinderen kunnen zo op hun eigen leesniveau kennismaken met het evangelie en met het indrukwekkende getuigenis van Corrie.

De vertaling is van de hand van de bekende kinderboekenschrijfster Martine Jonker.

Alle klokken zijn veilig Mackenzie, Catherine
€ 12,50
voorraad onbekend
Ik sta aan de deur en Ik klop

In het boek, Ik sta aan de deur en Ik klop, spreekt Obadiah Sedgwick op indringende wijze over het wonder van genade. Hij neemt de woorden van Christus aan de gemeente van Laodicea als uitgangspunt.

De Zaligmaker klopt op de deur van de harten van zondaren om binnengelaten te worden. Die roep is niet vrijblijvend: de zondaar heeft op deze manier de plicht om Christus open te doen.

Deze zeven preken over Openbaring 3:20 zijn in 1676 uitgegeven onder de titel 'Ryckdom der Genade'. De vertaling waarop deze huidige uitgave inde serie Puriteinse Parels is gebaseerd, is tot stand gekomen onder redactie van B. Koopman, die de oude vertaling van Arnold Jacobus Wassenberg daarvoor als uitgangspunt heeft genomen. De boodschap die Sedgwick vier eeuwen geleden bracht, is voor lezers vandaag de dag nog steeds actueel.

Vertaald door Marc van Rijswijk.

Ik sta aan de deur en Ik klop Sedgwick, Obadiah
€ 18,95
voorraad onbekend
Kunst + geloof

In Kunst en Geloof onderzoekt de wereldberoemde Japanse schilder Makoto Fujimura de essentiële rol van creativiteit in het spirituele leven.

Na meer dan dertig jaar schilderen en creëren in zijn studio onthult Fujimura hoe zijn artistieke proces theologisch van aard is, doordrenkt van gebed en lof. Hij benadrukt dat creatie een spirituele daad is die ons inzicht verschaft in de diepte van Gods genade.

Het boek put uit diverse bronnen, van de Bijbel tot T.S. Eliot en de Japanse Kintsugi-techniek, en biedt een unieke kijk op het christelijk geloof.

'Makoto Fujimura is de zeldzame kunstenaar wiens leven dezelfde zuiverende en stimulerende kracht heeft als zijn werk. Dit boek brengt die twee elementen - leven en kunst - nog dichter bij elkaar.'
- Christian Wiman

Kunst + geloof Fujimura, Makoto
€ 22,99
voorraad onbekend
Genade, drie verhandelingen

In het boek Genade, drie verhandelingen, legt een van Amerika's grootste theologen een van de belangrijkste onderwerpen van het christendom uit: de positie van de gelovige in de genade.

Jonathan Edwards onderzoekt het verschil tussen algemene en zaligmakende genade, toont de aard en kwaliteiten van zaligmakende genade aan en benadrukt hoe een beginsel van genade afkomstig is van de Geest van God. Hij behandelt ook uitgebreid en inzichtelijk de kwestie van de Heilige Geest als het gaat om het 'staan in genade'.

Dit werk werd voor het eerst gepubliceerd in 1865 onder de titel 'A Treatise on Grace',als onderdeel van 'Selections from the Unpublished Writings of Jonathan Edwards'. Het is voor deze nieuwe uitgave vertaald door ing. Jan Zeeman uit Urk.

Genade, drie verhandelingen Edwards, Jonathan
€ 13,95
voorraad onbekend
Vorming van mozes

De vorming van Mozes bevat drie overdenkingen door Ds. J.A. Weststrate gericht op jongeren.

Mozes is voor het volk Israël de grote leidsman geweest. Hij voerde het volk van Israël uit de slavernij van Egypte. Daar gingen vele jaren van vormingen toerusting aan vooraf. In deze bundel van drie overdenkingen wordt stilgestaan bij deze periode.

Mozes had van zijn ouders een opvoeding gehad waarbij de vreze des Heeren centraal stond. Daarna leefde hij jaren aan het Egyptisch hof en leerde daar allerlei vaardigheden die hem later als leidsman van het volk van nut waren. Tegelijk werd zijn opvoeding beproefd. De verlokkingen van de wereld waren velerlei. Toch verloochende Mozes de Naam van de Heere niet.

Deze bundel overdenkingen is voor iedereen,maar vooral voor jongeren, een aansporing om de weg van Gods geboden te bewandelen.

Vorming van mozes Weststrate, ds. J.A.
€ 12,95
voorraad onbekend
Waarde van het verbond

De waarde van het Verbond door Jan Jacob Brahe (1726-1776) is een bekend historisch boek waarin op een heldere wijze gesproken wordt over het verbond.

Over het verbond der genade zijn al vele gedachten gevormd. In de praktijk leidt dit nogal eens tot grote meningsverschillen. In deze discussies is vaak verwezen naar de kernachtige en heldere verhandeling over het genadeverbond van de achttiende-eeuwse ds. Jan Jacob Brahé in diens 'Voorrede aan den Lezer' op de uitleg van Psalm 89. Dit commentaar op deze psalm verscheen in 1765 onder de titel 'Ethans onderwijzing in de negenentachtigste Psalm'.

Vanwege de helderheid van zijn overwegingen trok de 'Voorrede' steeds de aandacht. Het is waardevol om Brahé's gedachten ook voor onze tijd toegankelijk te maken, en het is tevens van groot belang de waarde van het verbond te benadrukken. Daarom is deze 'Voorrede' nu hertaald door C.Bregman en voorzien van een uitvoerige inleiding door ds. J.M.D. de Heer.

Waarde van het verbond Brahe, Jan Jacob
€ 13,95
voorraad onbekend
Zicht op tucht

Zicht op tucht is een theologisch onderzoek door Tineke Boele-Noort waarop zij 25 maart 2024 promoveerde. Het is een praktisch-kerkrechtelijk onderzoek naar visies op en praktijken van kerkelijke tucht volgens predikanten binnen het gereformeerd protestantisme.

Kerkelijke tucht raakt aan de essentie van gemeente-zijn. Toch roept het thema onder gemeenteleden én in kerkenraden dikwijls ongemak en vragen op. Komt tucht eigenlijk nog voor, en zo ja: in welke vorm?

Welke overtuigingen en overwegingen liggen aan die tucht praxis ten grondslag? En hoe helpend zijn kerkordelijke regelingen voor de praktijk? Aan deze vragen is dit praktisch-theologische onderzoek gewijd. In interviews en focusgroep-gesprekken deelden tientallen predikanten en ouderlingen uit zeven gereformeerde kerkgenootschappen hun visies op en ervaringen met kerkelijke tucht. De onderzoeksresultaten duiden op een sterke behoefte aan maatwerk in de toepassing van kerkelijke tucht. In de slotreflectie worden oplossingsrichtingen aangewezen om deze notie op vruchtbare wijze te verbinden met een (her)waardering van kerkordelijke tuchtprincipes.

Zicht op tucht Boele,-Noort, Tineke
€ 24,95
voorraad onbekend
Opnieuw geboren

Opnieuw geboren door Justus Vermeer gaat over Bijbels onderwijs over de wedergeboorte.

Mr. Justus Vermeer was een ouderling die in doordeweekse bijeenkomsten het Woord van God eenvoudig uitlegde. Zijn bijdragen worden daarom geen preken, maar oefeningen genoemd.

In dit boekje staan enkele verzen uit Johannes 3 centraal, het hoofdstuk waarin de Heere Jezus tot Nicodemus over de wedergeboorte spreekt. Aan de hand van Johannes 3 vers 7 legt Vermeer uit wat wedergeboorte is en waarom die zo nodig is. Naar aanleiding van Johannes 3 vers 8 maakt hij vervolgens duidelijk hoe de Heilige Geest die in het hart uitwerkt. Vermeer geeft in beide oefeningen aandacht aan de overeenkomsten en verschillen in het werk van de Heilige Geest. Beide oefeningen zijn op een betrouwbare manier voor je herschreven en in dit boekje opgenomen.

Samengesteld door Bart Bolier en Reinier van Klinken.

Opnieuw geboren Vermeer, Justus
€ 13,95
voorraad onbekend
Heilige dag van rust deel 15

In de serie Puriteinse klassieken verschijnt nu deel 15 van John Owen over een Heilige dag van rust, een Bijbelse visie op de dag des Heeren en de naleving daarvan.

De puriteinen stonden bekend om hun 'sabbatsheiliging'. In 1671 publiceerde John Owen zijn boek over de zondagsrust en ruim 70 jaar later kwam er een eerste Nederlandse vertaling. Deze uitgave is een nieuwe vertaling van de laatste twee hoofdstukken van dit werk. Owen fundeert de instelling van een heilige rustdag in de schepping. Hij verklaart ook waarom de dag verplaatst kon worden van de zevende dag naar de eerste dag van de week. Owen geeft niet alleen een Bijbelse fundering voor de onderhouding van de eerste dag der week, maar ook een praktische handreiking voor de concrete invulling van deze dag.

Om de toegankelijkheid ten goede te komen zijn in deze vertaling lange zinnen gesplitst, ingekort of enigszins geherformuleerd, zonder afbreuk te doen aan de inhoud.

Vertaald en ingeleid door dr. D. Baarssen.

Heilige dag van rust deel 15 Owen, J.
€ 19,95
voorraad onbekend
Handboek profetie kortingspakket

Het 3-delige Handboek Profetie van Graham Cooke geldt wereldwijd als toonaangevend naslagwerk voor de profetische bediening. Nu als pakket met een voordeelprijs.

De verschillende delen kunnen ook los van elkaar gebruikt worden.

Het hart van profetie (1)
In dit eerste deel van het Handboek Profetie laat Graham Cooke zien welke cruciale rol liefde speelt in profetie. Je leert Gods hart kennen en zijn stem verstaan. Ook ontwikkel je de karaktereigenschappen die je bij profetie nodig hebt. Hierdoor groei je in vertrouwen en leg je de basis voor een gezonde profetische bediening.

Profetie in de praktijk (2)
Graham Cooke laat zien hoe je profetische inzichten deelt en toetst. Hij helpt je te groeien in emotionele volwassenheid, zodat jouw zwakke punten je profetische bediening niet in de weg staan. Daarnaast deelt Graham wijze lessen over profetie in de context van de plaatselijke gemeente.

Effectieve profetie (3)
Hierin leer je hoe je beter afstemt op God en zijn wijsheid ontvangt. Je groeit in karakter en ontwikkelt inzicht voor complexe situaties, waardoor je de juiste vervolgstappen weet te zetten. Zo ga je naar het volgende niveau in je profetische bediening: volwassen profetie die veel vrucht draagt.

Handboek profetie kortingspakket Cooke, Graham
€ 59,95
voorraad onbekend
Niets bij geval

Niets bij geval, Rina Heijboer en de watersnood in Sirjansland is geschreven door R. Hoogerwerf-Holleman en MJ Ruissen (eindredactie)

Rina Heijboer werd op 4 november 1932 te Sirjansland geboren. In de rampnacht van 1953 overvalt haar het water. De noodklok luidt over de vlakte. 'Hoort gij die stemme roepend uit de verte.' 't Klinkt als een angstkreet afgeperst aan 't water. Biddend en klagend! Rina ontkomt met haar verloofde en vlucht naar Bruinisse. Dit terwijl haar ouders, broertje en zus omkomen in het water. In Bruinisse ontmoet ze dominee F. Mallan. Door evacuatie komt ze terecht in Den Haag, waar ze ouderling Mijnders ontmoet, de latere predikant.Later keert Rina terug naar haar geboortegrond, waar koningin Juliana haar persoonlijk aanspreekt: 'De zee is een groot graf en straks zal ze haar doden weergeven.' Zo herstelt zich het leven weer. Maar de wonden door de watersnood geslagen laten hun littekens na. Rina en haar familieleden hebben weer een eigen huis in Sirjansland gekregen. Dat is een weldaad na zo lang rondgezworven te hebben. God zorgt voor de wezen en laat hen niet varen.

Er geschiedt niets bij geval is Deel 49 van de historische serie

Niets bij geval Hoogerwerf-Holleman, R; Ruissen, Mj
€ 16,95
voorraad onbekend
Wat als we gewoon zijn

In het boek: wat als we gewoon zijn: Over afhankelijk leven, schrijft theoloog Anne Marije Baars over het dagelijkse leven als moeder van drie kleintjes.

Vlak voor de geboorte van haar jongste wordt haar account op Instagram gehackt, waardoor ze niet langer een 'bekende influencer' is. Haar derde boek gaat over de kunst van het gewoon zijn die ze vervolgens ontdekt. Over hoe er in het routinematige en haast voorspelbare leven schoonheid te vinden is. Zelfs wanneer verdriet dichtbij komt en er voortaan een lege plaats is aan tafel, werken de dingen mee ten goede. Omdat het leven om meer gaat dan gelukkig zijn, ook al is dit strijdig met de boodschap van sociale media. Want voorbij geluk is daar de vreugde van het eenvou- dige en het gewone. Van het samen optrekken als mensen, afhankelijk van elkaar en God, in alle seizoenen van het leven.

Anne Marije Baars is theoloog en moeder van 3 kleine kinderen. Ze houdt van linnen gordijnen die opbollen door de wind, draagt elke dag haar favoriete parfum Nurture en wordt blij van een beker koffie met melkschuim. Ze is altijd op zoek naar schoonheid in het alledaagse.

Wat als we gewoon zijn Baars, Anne Marije
€ 17,99
voorraad onbekend
Een woord voor nu

In Een woord voor nu van Niels de Jong komen in de vorm van verdiepende Bijbelstudies onderwerpen langs als gebed, missie, een gemeenschap vormen, de leiding van de heilige Geest, het evangelie delen met anderen. Een mooi Bijbelstudieboek dat veel actuele thema's aan de orde stelt

Niels de Jong doet dit vanuit het Bijbelboek Handelingen omdat hij overtuigd is dat deze verhalen voor christenen en de kerk anno nu nog steeds relevant zijn. Ook in de tijd van Handelingen moest de boodschap landen in een multiculturele en multireligieuze wereld waarin het christelijk geloof verre van vanzelfsprekend was.

Een woord voor nu Jong, Niels de
€ 13,99
voorraad onbekend
De laatste strafschop

Het kinderboek: De laatste strafschop van Corien Oranje is het vijfde deel in de voetbalserie VVVoetbalfanaten (een gedeeltelijk opnieuw geschreven heruitgave van de serie 'Superfriezen').

Een spannend verhaal over vriendschap, sportiviteit en keuzes maken (AVI E5). Matteo's team moet spelen tegen de voetbalschool van Bayern-München. Een echte wedstrijd Nederland-Duitsland! Matteo mag aanvoerder zijn en ze gaan spelen in een echt stadion. Maar op de dag van de wedstrijd viert Matteo's beste vriend zijn verjaardagsfeestje. Wat moet Matteo doen? Kiest hij voor zijn beste vriend? Of voor zijn team?

De laatste strafschop Oranje, Corien
€ 13,99
voorraad onbekend
Op de golven van het verleden

Op de golven van het verleden is een roman van Roseanne M. White

1942 - Evie Farrow is gewend aan het leven op Ocracoke Island. Elke dag is hetzelfde - totdat de Duitse U-boten die in hun wateren rondspoken grote schade beginnen aan te richten. En wanneer speciaal agent Sterling Bertrand aanspoelt bij Evie's herberg, staat haar leven op de kop. Terwijl de verwondingen van Sterling hem wekenlang aan de herberg gekluisterd houden, waardoor hij nog ongerusterwordt over de SS-o­ cier die hij volgt, raakt hij steeds meer geïntrigeerd door Evie, die haar eigen geheimen lijkt te verbergen.

Tientallen jaren eerder, in 1914, arriveert de Engelsman Remington Culbreth in de herberg voor een verblijf in de zomer. Het laatste wat hij had verwacht, is verliefd te worden op Louisa Adair, de dochter van de herbergier. Maar als er oorlog uitbreekt in Europa, komt hun relatie in gevaar, weten ze niet wat hun te wachten staat en staan hun levens op het spel.

Terwijl het gekabbel van het water de levens van Evie en Sterling in de Tweede Wereldoorlog bepaalt, lijkt het erop dat de golven van het verleden hen vandaag allemaal opnieuw in gevaar kunnen brengen.

Op de golven van het verleden White, Roseanna M.
€ 23,95
voorraad onbekend
Werken van Zijn handen

In het boek: De werken van Zijn handen, geeft de auteur, Bart van den Dikkenberg, een kritische beschouwing en commentaar op de visie van het theïstisch evolutionisme.

Theïstische evolutie lijkt een aantrekkelijk alternatief voor de Bijbelse scheppingsleer. We kunnen de evolutieleer aanvaarden, terwijl we het geloof in God als Schepper niet hoeven op te geven. Maar theïstische evolutie roept ook tal van vragen op.

De theologische kwesties zijn niet de minste. Op welke manier moeten we Genesis 1-11 lezen? En wat te denken van de verwijzingen naar deze hoofdstukken in het Nieuwe Testament? Waarin openbaart God Zijn scheppingshandelen als alles zich via evolutieprocessen heeft ontwikkeld? Ook doemen er problemen op van filosofische en wetenschappelijke aard.

De auteur onderzoekt in dit boek of het theïstisch evolutionisme een begaanbare weg is voor wie onverkort wil vasthouden aan de Bijbel als het Woord van God en tegelijk zijn logisch denkvermogen geen geweld wil aandoen.

Werken van Zijn handen Dikkenberg, Bart van den
€ 29,95
voorraad onbekend
Ik begrijp je wel

[b]Ik begrijp je wel is geschreven door Désirée de Vries-Hofland en bevat korte verhalen voor jongeren[/b

]

Wat kan er als je jong bent veel op je afkomen. Hoe ga je om met lastige situaties en welke keuzes maak je dan? Wie of wat helpt jou bij het maken van belangrijke keuzes?

Dit boek bevat aansprekende korte verhalen over verschillende jongeren in herkenbare situaties. Veelvan deze jongeren staan op een kruispunt in hun leven. De verhalen fungeren als een spiegel: Wat zou jij doen als jij in hun schoenen stond? Is de Bijbel in jouw leven ook een kompas?

De verhalen zijn geschreven voor jongeren van ca. 15jaar en ouder.

Ik begrijp je wel Vries,-Hofland, Desiree de
€ 9,95
voorraad onbekend
Gevangen in nooit genoeg

Gevangen in nooit genoeg van Arjan van Dam wil de weg wijzen naar een "tevreden leven".

Meer spullen, meer vrienden, meer salaris, meer aanzien, meer vrijheid, steeds dient zich weer iets begerenswaardigs aan. Maar wie houdt de teller bij? Waar ligt de grens van wat je als mens kunt verteren? De economie draait op volle toeren, maar houdt de wereld dit vol? En worden mensen er gelukkiger van om in grote welvaart te leven? Velen zitten opgebrand thuis of gaan gebukt onder dagelijkse stress op hun werk. Hoe kunnen we dit tij keren?

Arjan van Dam duikt, op luchtige wijze, dieper in de psyche van Mensje Nooitgenoeg om te achterhalen welke processen dit verlangen naar meer aanjagen. Waar komt die onblusbare drang vandaan? En wat kun je doen om je gevoel van nooit genoeg om te vormen naar een gevoel van genoeg?

Dit boek houdt een spiegel voor en laat zien wat de valkuilen zijn van het steeds meer willen. Maar de auteur stuurt zijn lezers niet het bos in. Hij besluit zijn boek met een recept voor een tevreden leven. De ingrediënten van dat recept beschrijft hij helder, nuchter en zijn meteen in de praktijk toe te passen.

Gevangen in nooit genoeg Dam, Arjan van
€ 17,99
voorraad onbekend
Ik heb mijn tent opgezet in het land van

In het Bijbels dagboek: Ik heb mijn tent opgezet in het land van hoop, neemt Tomas Sjödin je mee op reis door de Bijbel.

Geïnspireerd door 365 passages uit de Bijbelvertaling The Message heeft hij voor elke dag een korte overdenking geschreven. De teksten uit The Message bieden de lezer zowel een overweldigende als een verfrissende kijk op de Bijbel. Hoop, reflectie en richting zijn de sleutelwoorden voor dit boek. Het is een beetje alsof je een tent openritst die je in het donker hebt opgezet en je door de opening naar buiten kijkt.

Tomas Sjödin (1959) is een populaire en gewaardeerde Zweedse schrijver, voorganger, spreker en columnist bij o.a. Eva Magazine. In Nederland zijn meerdere titels van hem verschenen over onderwerpen als blijdschap in verdriet, geloof en tijd.

Ik heb mijn tent opgezet in het land van Sjödin, Tomas
€ 27,99
voorraad onbekend
De getuigenis

Het boek: De getuigenis is een reisverslag, afwisselend verteld door het echtpaar Gerbrand en Retha. Jaren geleden is het hun gelukt hun verleden van zonde en schaamte in Pretoria achter zich te laten en een nieuwe start te maken in een godsdienstige gemeenschap op het platteland.

En nu doet zich opnieuw een mooie kans voor: in een appje van een oude vriend wordt Gerbrand uitgenodigd om deel te nemen aan een christelijk seminar in het Zuid-Afrikaanse binnenland. Onderweg zullen ze familie en vrienden kunnen ontmoeten die ze al lang niet meer hebben gezien. Ze hebben geen geschikte auto, zelfs geen geld voor benzine, en wat betekenen al die visioenen van hun zoon Ruan? Maar ze moeten zich niet druk maken, Vader zal voor alles zorgen en alle demonen wegjagen. Zoals altijd. Of niet?

Een roadtrip door het Zuid-Afrikaanse binnenland van vandaag, gezien door de verdwaasde blik van twee mensen die op God vertrouwen en bang zijn voor de Duivel.

De getuigenis Smith, Francois
€ 21,50
voorraad onbekend
U roep ik in

In het boek "U roep ik in" verzamelt en vertaalt Augustinuskenner Johannes van Oort de mooiste gebeden uit het werk van Augustinus. In dit chaotische bestaan is er een groeiende behoefte aan inspirerende voorbeelden uit het verleden.

Een van de grootste voorbeelden in het christendom is de filosoof en kerkvader Augustinus. Hij wist als geen ander het breekbare verlangen naar God te verwoorden.

Johannes van Oort vertaalt het werk van Augustinus op zo'n manier dat ze uitstekend gebeden kunnen worden door moderne mensen

U roep ik in Oort, Johannes van
€ 20,-
voorraad onbekend
Zo lief heb ik jou

Zo lief heb ik jou is een prachtig vormgegeven cadeauboekje. Er staan Gods gedachten over jou in. Het zijn teksten uit de Bijbel en op rijm geschreven.

Een herinnering aan hoe kostbaar jij bent in zijn ogen.

Een mooi boekje om iemand mee te bemoedigen.

Eerder verscheen in deze serie: Bijzondere Jij!

Zo lief heb ik jou Moekestorm, Irma
€ 9,95
voorraad onbekend
Jezus 2.0

Jezus 2.0 door Ignace Demaerel stelt de vraag over wWat heeft Hij ons vandaag nog te vertellen?

Dit boek toont Jezus zonder geloof te vooronderstellen, in hedendaaagse mensentaal. Het is bedoeld voor mensen die zoeken en niet bang zijn om diepgaande vragen te stellen.

Jezus 2.0 Demaerel, Ignace
€ 6,95
voorraad onbekend
Jonge olijfbomen

Jonge olijfbomen bevat Bijbelse raadgevingen voor ouders als voorbereiding op de tienertijd.

Uw kinderen zullen zijn als jonge olijfbomen rondom uw tafel' (Ps. 128:3). Dat klinkt heel dichterlijk en mooi – maar veel ouders vinden hun taak voor het opvoeden van tieners helemaal niet zo poëtisch… Dit boekje bevat veel tips, ervaringen en handreikingen waarmee gelovige vaders en moeders hun voordeel kunnen doen. De schrijvers hebben een groot gezin en een rijke ervaring, en dat merk je.

Je kunt niet alles wat je leest, toepassen op elk van je kinderen. Dat hoeft ook niet. Maar we hopen toch dat dit boek verschillende ouders zal helpen bij deze gezegende, maar soms ook heel pittige taak: kinderen begeleiden in het ouder worden.

De allerbelangrijkste les voor ons als Christenen in de opvoeding van onze kinderen is misschien wel deze: 'Zonder Mij kunt u niets doen' (Joh 15:5). Hoe belangrijk is het daarom dat wij als ouders allereerst zelf met de Heere leven, vervuld zijn van Zijn grootheid en in vertrouwen op Hem de taken doen die Hij ons geeft. Daarop zal Hij zeker Zijn rijke zegen geven.

Dan mogen we vol vertrouwen bidden dat onze kinderen tot geloof komen. En dat deze 'jonge olijfbomen' opgroeien tot stevige, diep gewortelde bomen die vrucht dragen voor onze Redder en Heere.

Jonge olijfbomen Koning, Peter
€ 12,95
voorraad onbekend
Uitverkoren in Christus

Uitverkoren in Christus is geschreven door Manuel Seibel en is onderdeel van de serie Bijbelse basis.

Je met de Persoon van de Heere Jezus bezighouden… dat is de grootste blijdschap en zegen voor iedere Christen. Bovendien kunnen we over niets met zó veel blijdschap nadenken als over onze geestelijke zegeningen. God heeft ons in Christus Jezus gezegend met alle geestelijke zegeningen (Ef. 1:3).

Die zegen is onuitputtelijk en schitterend; en één 'diamant' van die zegen is de Christelijke uitverkiezing. Iedereen die zich daarmee bezighoudt, zal overstromen van blijdschap en dankbaarheid aan God. Dat God al vóór onze geboorte, ja, vóór de schepping, aan ons heeft gedacht, gaat ons begrip te boven. Dit feit zó onvoorstelbaar, zó onbegrijpelijk, dat we er niet bij kunnen.

Hoe meer je je met de uitverkiezing en met de verkiezende God bezighoudt, des te meer zul je je eigen beperktheid voelen – maar ook leren beseffen hoe groot die God is, Die zo in genade wilde omzien naar verloren mensen. De eindconclusie zal altijd blijven: alle eer alleen aan God!

Uitverkoren in Christus Seibel, Manuel
€ 14,95
voorraad onbekend
Harris en de dinomaffia

'Harris en de dinomaffia' van Petra van Rijssen is een spannend jeugdboek over een twaalfjarige jongen die het opneemt tegen een bende criminelen in Schotland.

Harris is dol op 'zijn' eiland Skye. Hij woont er in een caravan op een rots boven zee, omringd door reuzenhaaien en zeevogels.

Minder geslaagd is oma, die elke dag dezelfde gore haggis kookt. En Harris mist zijn moeder, die alweer twee jaar in Italië zit voor dinosaurusonderzoek. Als Harris op een nacht ziet hoe leden van de Italiaanse maffia een uniek fossiel van het eiland stelen, komt hij in actie. Samen met de avontuurlijke Summer gaat hij op pad om de dinodieven te stoppen. Lukt het hen om het fossiel te redden? En komt zijn moeder ooit weer terug?

Harris en de dinomaffia Rijssen, Petra van
€ 15,99
voorraad onbekend
De apotheek in het getto

In de historische roman 'De apotheek in het getto' van Amanda Barratt kent Zosia Lewandowska (Krakau, 1940) de wrede realiteit van de oorlog maar al te goed. Binnen enkele weken na de Duitse inval in Polen verliest ze de man van wie ze hield. Terwijl de gettomuren oprijzen, sluit Zosia zich aan bij een Poolse apotheker die zijn leven riskeert om Joodse families te redden.

De zorgeloze jeugd van Hania Silverman wordt aan diggelen geslagen als haar familie het getto wordt ingedreven. Ze worstelt om te overleven in een ommuurde wereld van wanhoop waar de bevolking wordt uitgedund door deportatie.

Dan komt Hania Zosia, haar vroegere buurvrouw tegen in de apotheek. Hun levens raken met elkaar verweven door het verdriet en de angst die hen door de oorlog worden aangedaan. Op een dag worden ze gedwongen een wanhopige keuze te maken, een keuze die hen onverbiddelijk met elkaar zal verbinden, zelfs als ze uit elkaar worden gerukt...

Amanda Barratt werd bekend met het boek: Dietrich, mijn liefste over Bonhoeffer en zijn verloofd.

De apotheek in het getto Barratt, Amanda
€ 24,99
voorraad onbekend
Koning van het volk

In de Bijbels historische roman: 'Koning van het volk' van Tessa Afshar, het los te lezen vervolg op 'Prins van Perzië', wordt een beroemd schrijfster aan het hof van koning Cyrus ontvoerd. Dochter Jemma besluit samen met haar zus naar haar op zoek te gaan. Daarvoor moeten ze wel onopgemerkt vijandig gebied binnensluipen en gevaarlijke bergpassen beklimmen.

Jemmah heeft zichzelf altijd als volkomen gewoon beschouwd. . . totdat ze met buitengewone omstandigheden wordt geconfronteerd.

Wanneer haar moeder, de beroemde schrijfster van de Perzische koning, wordt ontvoerd, moeten Jemmah en haar zus onopgemerkt vijandelijk gebied binnensluipen om haar te redden. Maar het infiltreren van het land van hun tegenstander blijkt gemakkelijker dan eraan te ontsnappen. Terwijl ze door gevaarlijke bergpassen vluchten, hangt hun overleving af van de vaardigheden van een vreemdeling die ze uit de gevangenis bevrijden: een mysterieuze prins genaamd Asher.

Asher is niet wie de wereld denkt dat hij is. Ondanks zijn koninklijke bloed heeft hij zich een weg uit de armoede moeten banen om vanuit het niets succes te kunnen smeden. Als fabrikant van enkele van de beste wapens in het Oosten heeft Asher maar één doel: zijn vader vernietigen. Maar na zijn ontsnapping uit de gevangenis voelt Asher zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Jemmah, niet wetende dat ook zij haar eigen geheim bewaart.

Jemmah moet Asher overtuigen om alles op te geven waarvoor hij heeft gewerkt, allemaal ter wille van een hoger doel waarvan hij niet zeker weet of hij erin gelooft. Het lot van het Perzische rijk – en mogelijk het Joodse volk – staat op het spel. overtuigingskracht van een gewone vrouw.

Reserveer nu uw exemplaar bij Ichthusboekhandel.nl, de christelijke webshop met verschillende winkels.

Koning van het volk is het vervolg op het boek: Prins van Perzië

Koning van het volk Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Lijden met Christus

Lijden met Christus, een boek van Willem van der Deijl is een theologie van vervolging. Het gaat over de verdrukking van christenen wereldwijd en de vragen die dat oproept: loopt de weg van Christus voor ieder die Hem wil volgen langs lijden en sterven? Zijn christenen geroepen om te delen in Zijn lijden? Zien wij als westerse kerk iets over het hoofd?

In 'Lijden met Christus' wordt de theologie van vervolging in vier delen uitgewerkt. Vanuit verschillende invalshoeken wordt telkens dezelfde vraag gesteld: wat is de relatie tussen de Bijbelse verkondiging over het kruis van Christus, de geloofservaring van de vervolgde kerk, en ons eigen christen-zijn in de context van postchristelijk Europa?

Met deze studie laat Willem van der Deijl zien dat door de ogen van vervolgde christenen de scherpte van de Bijbel dichterbij komt. Een aangescherpte hermeneutiek helpt ons te ontdekken wat het ons te zeggen heeft dat Jezus en de eerste christenen kozen voor een weg van machteloos lijden.

Lijden met Christus Deijl, Willem van der
€ 22,50
voorraad onbekend
In de schaduw van het kruis

In de Schaduw van het kruis, door ds. A.C. Uitslag bevat 49 overdenkingen voor de lijdensweken

Het kruis. Daar kan het in ons leven niet buitenom. Het vormt de hartslag van elke prediking: Jezus Christus en Dien gekruisigd (1 Kor. 2:2). Het werk van Christus dat Hij aan het kruis volbracht heeft, is het fundament van de zaligheid.

De plaats van de kruisiging was de plaats van het gericht. Daar werd het vonnis voltrokken aan een hout, bestaande uit twee balken. Op Golgotha kwam de balk van Gods rechtvaardigheid en de balk van Gods barmhartigheid samen in Hem, Die hing aan het middelste kruis. Aan Jezus Christus werden de zonden gestraft, opdat in Hem vrijspraak te vinden zou zijn.

Aan het kruis heeft Jezus ook gesproken. Zeven keer klinkt uit Zijn mond een prediking vol van genade. Het kruis heeft ons wat te zeggen. Elk kruiswoord nog des te meer.

In 49 overdenkingen volgen we Jezus op de weg naar Golgotha en horen we Hem spreken vanaf het kruis. Zo worden we gewezen op de enige veilige plaats in deze wereld, in de schaduw van het kruis.

In de schaduw van het kruis Uitslag, ds. A.C.
€ 16,90
voorraad onbekend
Het vergeten lied

In de christelijke roman 'Het vergeten lied' verweeft Amanda Wen twee liefdesverhalen, een in het heden en een in 1948. Na een lange strijd met boulimia heeft Lauren Anderson haar leven eindelijk op de rit.

Maar haar wereld wordt op zijn kop gezet als haar vroegere vriendje en de jongen die haar hart brak, Carter Douglas, plotseling opduikt. Carter, nu een TV meteoroloog, is vastbesloten om dingen goed te maken met Laura. Zelfs na al die tijd heeft hij nog altijd een zwak voor haar.

Wanneer Laurens vergeetachtige oma Rosie nachtmerries krijgt over een geheimzinnige man genaamd Ephraim, een naam die haar familie nog nooit heeft gehoord, komt een verborgen liefdesverhaal aan het licht. Samen proberen Lauren en Carter het verleden van oma Rosie te ontrafelen. Wie is die Ephraim, en is er een kans dat hij nog in leven is?

Het vergeten lied Wen, Amanda
€ 22,99
voorraad onbekend
Terugval in het geestelijk leven

Octavius Winslow bespreekt in het boek: Terugval in het geestelijk leven, waarom er soms verachtering is in de genade.

Geestelijke achteruitgang herkent iedere ware christen bij zichzelf, vroeg of laat. Toch staan we er maar weinig bij stil. Octavius Winslow wil ons ervan bewust maken; het boek is een hulpmiddel om de oorzaken van geestelijke terugval op te sporen en reikt ook een remedie aan. Het boek laat zien dat er verachtering kan zijn in liefde, geloof en gebed.Het kan ook te maken hebben met dwalingen in de leer. Hoe sporen we dit nu op in het beginstadium?

Wanneer de gelovige terugvalt, wordt de Heilige Geest bedroefd. Het is dus een ernstige zaak. Geen vruchten dragen is tot oneer van God. Het boek laat in de slothoofdstukken zien dat de Heere de Hersteller en Bewaarder van Zijn volk is. Maar dit betekent niet dat de gelovige passief blijft.

Terugval in het geestelijk leven Winslow, Octavius
€ 23,95
voorraad onbekend
Scheppingstrouw

Het boek Scheppings(t)rouw van Lysanne van der Kamp-Rinzema, werkzaam bij Micha Nederland gaat een tandje dieper over wat de milieucrisis ons doet.

Hoe vind je geluk in rouw? Heelheid in gebrokenheid? Hoop in een stervende wereld? Scheppings(t)rouw is een openhartig verhaal over het durven voelen van de milieucrisis. Want ook al bespreken we vaak de theorieën, scenario's en mogelijke oplossingen, we gaan zelden een laagje dieper. Hoe kunnen we ons mentaal, geestelijk en emotioneel verhouden tot de rauwe realiteit en beangstigende toekomstscenario's? Wat kunnen en mogen we met onze gevoelens van rouw om de destructie van de schepping? Wat betekent het om hoopvol te zijn?

'Een innig pleidooi om opmerkzaam en met gelovig vertrouwen aan het werk te gaan voor Gods goede schepping en je met handen en hart te laten betrekken bij wat nodig is.'
- ds. Margriet van der Kooi

'De oude profeten leren ons dat een gebroken hart een open hart is. Open voor Gods Geest en voor visioenen van hoop. Lysanne plaatst deze tijdloze wijsheid op een oprechte en vernieuwende manier in onze tijd.'
- Paul Schenderling

Lysanne van de Kamp-Rinzema is moeder, schrijver en projectleider bij Micha Nederland. Als interviewer en storyteller bezocht ze verschillende landen in het mondiale zuiden die de klappen van de milieucrisis opvangen.

Scheppingstrouw Kamp, Lysanne van de
€ 22,90
voorraad onbekend
Van waarde zijn

In het boek: van Waarde, gaat Bart Cusveller diep in op het gedachtegoed van de Amerikaanse auteur Marilynne Robinson.

Wat drijft een mens? Worden wij slechts voortgedreven door basale prikkels, zoals de drang tot overleven, het vergaren van macht en bezit, of de geslachtsdrift?

Volgens schrijver en denker Marilynne Robinson blijft er dan niet veel over van het innerlijk, het geestesleven waarvan de cultuurgeschiedenis getuigt. Het moderne denken over onze beweegredenen en vooruitzichten kan niet correct zijn, concludeert zij op basis van haar ontdekkingsreis. Zelfzucht en wedijver leiden tot een enorme verschraling van onze omgang met elkaar, met onszelf en onze leefomgeving.

In vele essays en commentaren verkent Robinson rijkere manieren van denken, waarbij zij luistert naar moderne denkers, met name van na de Reformatie.

Van waarde zijn reikt een rode draad aan om wegwijs te worden in haar non-fictie.

Bart Cusveller is docent en onderzoeker zingeving en ethiek in de verpleegkunde op Hogeschool Viaa.

Van waarde zijn Cusveller, Bart
€ 19,95
voorraad onbekend
Christelijke meditatie

Het boek Christelijke meditatie van de bekende auteur Kick Bras biedt een overzicht van wat bedoeld wordt met meditatie vanuit een christelijke traditie.

Meditatie is buitengewoon populair. Maar weinig bekend is dat Europa al een eeuwenlange traditie van mediteren heeft. En dat deze traditie nog steeds springlevend is en zich steeds weer vernieuwt. Dit boek wil deze rijke traditie van christelijke meditatie ontsluiten voor hedendaagse mensen. Uit de rijke geschiedenis hiervan heeft de auteur de grootste parels opgediept en de meest sprankelende inzichten beschreven. Hij beschrijft de ontwikkeling van meditatie via de woestijnvaders en de kloosters en latere vernieuwingsbewegingen tot in onze tijd toe. Hij behandelt de betekenis van meditatie door de tijd heen. Het boek geeft ook inzicht in hedendaagse bewegingen op het gebied van christelijke meditatie. Het boek is voor een breed al dan niet christelijk publiek geschreven.

Christelijke meditatie Bras, Kick
€ 17,99
voorraad onbekend
Een toekomst vol van hoop

Een toekomst vol van hoop is een Bijbels dagboek door Tineke Tuinder-Krause over leven met vergezichten voor 100 dagen.

Aan de hand van verschillende thema's wil auteur Tineke Tuinder iets laten zien van de hoopvolle toekomst die God voor ons in petto heeft. Daarbij gaat ze de realiteit van wat we onderweg naar die toekomst tegen kunnen komen niet uit de weg. Met inspirerende overdenkingen wil dit dagboek de lezer bemoedigen om dwars door lijden heen met hoopvolle ogen naar de toekomst te kijken. Ook prikkelt het tot nadenken over de verantwoordelijkheid de we dragen voor de toekomst van onszelf, onze kinderen en onze wereld.

Over de auteur: Tineke Tuinder-Krause is auteur van o.a. Ga met God en Putten uit de Bron. Het is haar verlangen om mensen te helpen hun geloof en de Bijbel handen en voeten te geven in het leven van alledag.

Een toekomst vol van hoop Tuinder-Krause, Tineke
€ 22,99
voorraad onbekend
Je verleden de juiste plaats geven

Het boek Je verleden de juiste plaats geven van Stephen Viars, heeft als ondertitel: Voorwaarts in vrijheid en vergeving.

Je verleden de juiste plaats geven is de moeite waard om te lezen en toe te passen. Of je nu worstelt met verandering in verband met lijden of met zonde uit je verleden, Geef je verleden de juiste plaats biedt je de doorgewinterde, meelevende, pastorale, hoopgevende, Bijbelse wijsheid die je nodig hebt.

Als christenen het cruciale onderwerp van het verleden proberen aan te pakken, neigen ze naar extremen. Steve Viars niet. Zorgvuldig vermijdt hij de denkwijzen 'het verleden speelt geen enkele rol' en 'het verleden bepaalt alles'. Zijn boek biedt een uitgebreide praktische theologie over het verleden en leest als een levensecht verhaal. Creatieve illustraties, boeiende verhalen, persoonlijke voorbeelden, getuigenissen uit het echte leven, vragen om persoonlijk te behandelen en vragen voor groepsgesprekken vormen samen dit lezersvriendelijke counselingboek.

Hoewel dit boek sterk aanbevolen is voor gemeenteleden, geeft het ook voorgangers en Bijbelse counselors een heel nieuw perspectief op de theorie en praktijk biedt. Steve laat als geen ander de genoegzaamheid van de Schrift voor het dagelijkse leven zien. Voorgangers en counselors kunnen van Steve leren hoe ze mensen kunnen helpen om het verleden onder ogen te zien en af te handelen. Bovendien kunnen ze leren hoe ze de Schrift kunnen bekijken en gebruiken om een Bijbelse leer en methode te ontwikkelen voor de aanpak van welk levensvraagstuk dan ook.

Stephen Viars heeft ruim twintig jaar als predikant en Bijbelcoach gediend bij de Faith Baptist Church en Faith Biblical Counseling Ministries in Lafayette, Indiana. Hij is een regelmatige spreker op conferenties, hogescholen en seminaries in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Je verleden de juiste plaats geven Vriars, Stephan
€ 16,95
voorraad onbekend
Leven in de eindtijd van gisteren naar

Het Leven in de eindtijd van Lammert de Wit heeft als ondertitel via gisteren naar de toekomst. een overzichtsboek met veel uitleg over de Eindtijd.

De toekomst. Een bijna magisch begrip. Velen zouden graag weten hoe het in de toekomst zal gaan, met henzelf, maar zeker ook met deze wereld. Klimaatverandering, oorlogen, de clash tussen religies, de vergaande digitalisering van samenlevingen. Speelt Europa in de Bijbelse toekomstverwachting een rol, of Rusland, het Midden-Oosten en Israël? Hoe zal dat in de toekomst verder gaan?

Al die aspecten worden in dit boek aan elkaar gekoppeld. De bron voor die koppeling is een eeuwenoud boek: de Bijbel. Vanuit de vele voorzeggingen of profetieën die in de Bijbel staan wordt een beeld geschetst van onze nabije toekomst. Zelfs de moderne digitale technieken spelen een rol in de toekomst die de Bijbel uittekent. En hoe je die toekomst zult beleven, hangt af van keuzes die je nu nog kunt maken.
De wereld is op weg naar het einde, naar een tijd van dictatuur en enorme rampen. De Bijbel schetst dit duistere vooruitzicht in onze nabije toekomst, maar vertelt ook over de tijd daarna.
De Bijbel is het wonderlijke boek dat in de geschiedenis bewezen heeft de waarheid te vertellen. Daarom is er geen enkele reden om te denken dat de in diezelfde Bijbel voorzegde toekomst niet zou uitkomen.
Dit boek gaat over het plan van God met de wereld. Via de Bijbel laat God weten hoe Zijn plan eruit ziet, wat ervan uitgekomen is en wat er wellicht binnen afzienbare tijd nog zal gaan gebeuren.

Hoofdstukken: Proloog; Gods handelen in de geschiedenis draait om Israël; God en Zijn tegenstander; Openbaring 12 – de vrouw en de draak; Daniël en de toekomst; Van het oude Rome naar het heden; De grote verdrukking; Openbaring 13 – de beesten uit de zee en de aarde; De grote aanval in de eindtijd door Gog uit Magog; Openbaring 17 – de religie van de eindtijd; Na de grote verdrukking – het duizendjarig rijk; Het leven na de dood; Komt Jezus Zijn gemeente halen?; Gelovigen in de zevenjarige verdrukking; Hoe lang nog?
Daarnaast zijn er nog tien bijlagen.

Auteur Lammert de Wit heeft zich al meer dan dertig jaar in de Bijbelse profetieën verdiept. Hij is geen theoloog, maar weet zich vanuit z'n professie op het gebied van de machineveiligheid een scherp analyticus. Daardoor weet hij Bijbelteksten zo te analyseren dat daar verrassende inzichten door ontstaan, waar menig theoloog weinig tegenin zal kunnen brengen.

Leven in de eindtijd van gisteren naar Wit, Lammert de
€ 34,95
voorraad onbekend
De Junior bijbel

De Junior Bijbel van Andrew Newton is een kinderbijbel bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs, wanneer kinderen beginnen met zelfstandig lezen.

De Junior Bijbel bevat verhalen van Genesis tot Openbaring die een uitgebreid overzicht geven van Gods woord, verteld op het leesniveau voor jonge tieners.

Leeftijd: 8-12 jaar

De Junior bijbel Newton, Andrew
€ 19,95
voorraad onbekend
Ondersteboven

Ondersteboven is een special van Eva magazine over liefde en relaties. Een glossy om in te bladeren en samen te bespreken.

Met gratis online relatietraining.

Ondersteboven
€ 18,95
voorraad onbekend
Een schrijfster aan zee

'Een schrijfster aan zee' is een historische roman van Julie Klassen en het tweede deel in haar serie De kust van Devonshire.

Pension Sea View opent opnieuw de deuren voor geheimen en romantiek. Als de hertog en hertogin van Kent intrekken in de aangrenzende vakantiewoning, wordt de zussen gevraagd onderdak te bieden aan hun mannelijke personeel. Ondertussen besluit Emily haar schrijversdromen te vervullen en krijgt ze hierbij hulp van de aantrekkelijke secretaris van de hertog. Maar wanneer een onverwachte gast opduikt in Sea View, wordt ze verscheurd tussen haar verlangens en haar toekomstdromen.

Een schrijfster aan zee Klassen, Julie
€ 24,99
voorraad onbekend
Het kruis

In Het kruis neemt theoloog en publicist Alfred C. Bronswijk lezers mee op reis naar de oorsprong van het symbool van het kruis. Het kruis staat nu bekend als het centrale symbool in het christendom, maar dat is niet altijd zo geweest.

Dit boek vertelt over de bewogen geschiedenis van het kruis op een ontdekkende manier. Niet alleen over de vele verschijningen in de kunst en de samenleving, maar ook over de theologische gedachten achter al die verschillende uitingen. Het kruis dook echter niet alleen op in een religieuze context, er waren ook politieke bedoelingen. Vaak werd het kruis als symbool misbruikt. Daarom gaat dit boek ook over godsdienstoorlogen en kolonisatie.

Het kruis Bronswijk, Alfred C.
€ 24,99
voorraad onbekend