Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe christelijke boeken binnen!

Goede nieuwe christelijke boeken voor 2023 zijn altijd direct bij Ichthusboekhandel.nl na verschijnen leverbaar.

Op zoek naar de nieuwste christelijke boeken zoals romans, Bijbels, theologie of cadeauboeken? Op deze pagina een actueel overzicht van nieuwe christelijke boeken, theologie, geloofsopbouw en kinderboeken voor 2023 die bij Ichthusboekhandel.nl de afgelopen dagen zijn binnengekomen.

Ichthusboekhandel.nl krijgt de nieuwe Bijbels, christelijke romans en boeken direct na verschijnen op voorraad in ons magazijn en ze worden snel beschikbaar gemaakt in de verschillende Ichthusboekwinkels.

Wanneer u goed op de hoogte wilt blijven van wat er aan nieuwe christelijke boeken en romans verschijnt, dan kunt u bij Ichthusboekhandel.nl alles vinden. De 90 meest recente titels in de christelijke boekenwereld laten wij u graag zien. Bestellen kan heel eenvoudig online maar even langs gaan kan altijd bij één van de Ichthusboekhandels bij u in de buurt.

Ichthusboekhandel.nl heeft nog andere handige lijstjes met actuele boeken op onderwerp gemaakt voor u:

Top 10 christelijke boeken | Top 10 theologie | Top 10 Bijbelse dagboeken | Top 10 christelijke romans

KLIK HIER als u wilt weten wat wat er de komende maanden NIEUW verwacht wordt.

Nieuwe Bijbels en christelijke boeken en romans zijn altijd direct bij verschijnen leverbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, waar u ze eenvoudig online kan reserveren / bestellen of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer.

Dagboek voor een vrouw naar Gods hart

Van de bestseller auteur Elizabeth George, nu: Dagboek voor een vrouw naar Gods hart – door de Bijbel in een jaar.

Verlang je ernaar om meer en meer een vrouw te worden naar Gods hart? Wil je graag groeien in je geloof? In dit dagboek wil Elizabeth George je helpen om Gods Woord te lezen van begin tot eind. Elizabeth spoort je aan om:

* God en Zijn Woord lief te hebben
* Hem elke dag gehoorzaam te zijn
* vast te houden aan Zijn beloften
* Hem in alles de eerste plek te geven

Het Bijbelgedeelte van de dag en de daarbij behorende praktische overdenking moedigen je aan om in een jaar heel de Bijbel te lezen.

Elizabeth George is de auteur van een groot aantal bestsellers, waaronder Een vrouw naar Gods hart en Een moeder naar Gods hart. Haar boeken zijn bestemd voor vrouwen die het verlangen hebben om te groeien in hun geloof en ernaar verlangen Gods wil te doen. Elizabeth en haar man Jim zijn meer dan 50 jaar getrouwd en hebben kinderen en kleinkinderen.

Dagboek voor een vrouw naar Gods hart George, Elizabeth
€ 19,95
voorraad onbekend
Levenslessen, 20 topics

In 'Levenslessen' grijpt Nikolaas Sintobin terug op oude wijsheden om het leven in bloei te zetten. Sintobin doet dat aan de hand van twintig uit het leven gegrepen levenslessen: geduld, twijfel, vertrouwen, danken, stilte, trots, veerkracht, liefde, vrijheid en meer.

Het leven is een goed verpakt geschenk. De kunst is steeds dieper door te dringen in de eindeloze mogelijkheden die het biedt. Deze verrassende wijsheid is een betrouwbare richtingwijzer naar een vreugdevol leven. Elke levensles in dit boek opent vensters en deuren om de schoonheid van het leven verder te verkennen.

Iedere levensles bevat een prachtige illustratie van Charlotte Schrameijer.

Levenslessen, 20 topics Sintobin, Nikolaas
€ 20,-
voorraad onbekend
Herkerken: het werkboek

Nu het werkboek bij Herkerken. In het boek 'Herkerken' lieten Remmelt Meijer en Peter Wierenga zien hoe een periode van crisis en verandering, die in eerste instantie een kerk(gemeenschap) op scherp zet, met het juiste meebewegen kansen biedt om goed in te spelen op de uitdagingen van vandaag de dag.

'Herkerken' heeft het nodige losgemaakt, met als meest gestelde vraag: hoe dan? Daarom gaat 'Herkerken: het werkboek' een stap verder. Het biedt praktische handvatten en ideeën om bezig te gaan met een proces van gezamenlijke bezinning, keuzes maken en verandering.

Het biedt geen dichtgetimmerd plan maar een stapsgewijze aanpak om je, aan de hand van teksten, opdrachten en vragen, als groep en als gemeente te prikkelen. Daarnaast vind je voorbeelden die inspireren.

Waarom zou ik het werkboek Herkerken, gebruiken?

* Werkboek naar aanleiding van de succesvolle bestseller
* Gericht op kerkelijk werkers, maar zeker ook geschikt voor een breder (kerk) publiek
* Zeer geschikt voor kringen, bijbelstudiegroep en kerkelijke gemeenschappen.

Remmelt Meijer is theoloog, kerkbegeleider en pionier. Peter Wierenga is directeur European Christian Mission, kerkbegeleider en conceptontwikkelaar. Ze ondersteunen geloofsgemeenschappen met processen rond identiteit, beleid, vernieuwing en fusie.

Herkerken: het werkboek Meijer, Remmelt; Wierenga, Peter
€ 18,99
voorraad onbekend
Onderwijs in de enige troost

Het boek "Onderwijs in de enige troost" van Ds. B. Labee is een verklaring van de Heidelbergse Catechismus bedoeld voor de gemeenteleden en om te lezen in de gemeente.

Tijdens onze Dordtse Synode stelde – op 27 november 1618 – voorzitter Bogerman twee vragen. Ten eerste: of de Synode niet van oordeel is dat elke zondagmiddag uit de Catechismus behoort gepreekt te worden. Vervolgens: hoe dit tot stand kan komen. De synode besloot dat de tweede dienst op elke rustdag leerdienst zou zijn vanuit de Heidelbergse Catechismus. Verder moest er gestreefd worden in één jaar de hele Catechismus te behandelen en de preken kort en eenvoudig te laten zijn. De predikanten moesten getrouw zijn: de catechismuspreek moest van rustdag tot rustdag worden gehouden, al zouden zij alleen voor hun eigen gezinnen preken...

Vanwege de vele vacante gemeenten en genoemde opdracht ziet opnieuw een prekenserie met 'onderwijs in de enige troost' het licht. Vanuit een tekst uit Gods Woord wordt de prediking van de Catechismus aan het hart gelegd. Met het hartelijke verlangen dat met name ook de jonge generatie het Schriftuurlijke spreken in de Heidelberger opmerkt. Allermeest dat Gods Geest het onderwijs brengt in het hart, opdat de enige troost in leven en sterven mag worden gekend.

Verwacht november 2022

Onderwijs in de enige troost Labee, ds. B.
€ 65,-
voorraad onbekend
Zegen op de Veluwe

Zegen op de Veluwe, bevat herinneringen aan geestelijke oplevingen die plaatsvonden in de geschiedenis van de Veluwe. Het boek is geschreven door B. Hooghwerff.

Enkele jaren geleden werd op de Veluwe een oud handschrift ontdekt. Dit document bevat waardevolle informatie over het geestelijk leven in deze streek. B. Hooghwerff vult dit aan met informatie uit andere in vergetelheid geraakte bronnen. Zo wordt in dit boek iets weergegeven van het zegenrijke werk van Gods Geest op de Veluwe. In plaatsen als Ede, Elburg, Elspeet, Nunspeet en Oldebroek vonden geestelijke oplevingen plaats, die niet zonder vrucht zijn gebleven.

Zegen op de Veluwe Hooghwerff, B.
€ 23,50
voorraad onbekend
Lieve kleinkinderen

Lieve kleinkinderen van Ds. P. van Ruitenburg bevat brieven van opa's en oma's aan hun kleinkinderen.

Jullie zijn nog jong en staan aan het begin van je leven. Je grootouders zijn een stuk ouder en hun leven gaat aflopen. Misschien denk je dat ze nog jong en sterk zijn, maar vergis je niet. Jonge mensen kunnen sterven, maar oude mensen moeten sterven. Als je bij hen op bezoek komt, is het niet altijd zo makkelijk om een persoonlijk gesprek met hen te hebben. In dit boekje kun je ze beter leren kennen.

Lieve kleinkinderen bevat hoofdstukjes in de vorm van brieven, geschreven door grootouders aan hun kleinkinderen. De brieven zijn warm en persoonlijk. Ze gaan over de belangrijkste dingen van het leven. Juist over die dingen kan het moeilijk zijn om in de drukte van alledag met elkaar in gesprek te komen.

Een geschenkboekje waarmee opa's en oma's hun kleinkinderen een boodschap kunnen meegeven.

Verwacht oktober 2022

Lieve kleinkinderen Ruitenburg, ds. P. van
€ 12,50
voorraad onbekend
Prentenbijbel 2.0

De nieuwe Prentenbijbel van Marijke ten Cate krijgt een uitbreiding met nieuwe tekeningen en de verhalen worden door Sylvia vanden Heede vertelt. De heel veel gebruikte Prentenbijbel krijgt daarmee een nog groter gebruik. Daarmee is het de nieuwe Prentenbijbel 2.0.

INKIJKEXEMPLAAR Prentenbijbel 2.0 Marijke ten Cate en Sylvia vanden Heede.

De verhalen in de Prentenbijbel worden verteld door de bijzondere illustraties, die pagina vullend zijn, aangevuld met begrijpelijke teksten. De Bijbelse prenten worden op een unieke wijze verbonden met een eenvoudig en aansprekend verhaal. Verhalen met korte teksten en op kinderen gerichte taal. In de nieuwste editie staan er acht nieuwe verhalen bij. Onder meer over Jakob en Esau, Koningin Ester, de doop van Jezus en de bruiloft in Kana.

De Prentenbijbel telt in totaal 39 Bijbelverhalen en vormt voor kinderen van 2 tot 6 jaar een heel mooie en leuke kennismaking met verhalen uit de Bijbel.

Marijke ten Cate maakte alle prachtige illustraties. De illustraties in de Prentenbijbel zijn geschilderd in warme, heldere kleuren en laten veel (leuke en originele) details zien. Een aantal bestaande verhalen is uitgebreid met extra illustraties. Op boeiende wijze vertellen tekst en illustratie samen zo de tijdloze Bijbelse verhalen.

In het Oude Testament komen naast de bekende verhalen over Noach en Daniël ook minder bekende verhalen aan bod, zoals de herbouw van de muren van Jeruzalem onder leiding van Nehemia.

Het deel over het Nieuwe Testament vertelt o.a. de verhalen over de geboorte en het leven van Jezus, Zacheus, de uitstorting van de Heilige Geest, de reizen van Paulus en de visioenen van Johannes.

Waarom zou u de Prentenbijbel 2.0 kopen voor uw kind of kleinkind:

* ideaal als cadeau voor ouders en kind bij geboorte, doop of opdragen of als verjaardagscadeau;
* nu nog meer verhalen en tekeningen in de nieuwste editie;
* uitstekend geschikt voor gebruik in kleutergroepen en zondagsscholen;
* verrijkend in kringvertellingen voor o.a. mensen met een verstandelijke beperking.

Bestel nu uw exemplaar van de Prentenbijbel 2.0 online bij Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels.

De Prentenbijbel 2.0 is de opvolger van de Prentenbijbel die Marijke ten Cate eerder illustreerde met een team van kinderboekenschrijvers.

Prentenbijbel 2.0 Cate, Marijke, Sylvia vanden Heede
€ 34,95
voorraad onbekend
Gelukkige mens, De

In het cadeauboekje, De gelukkige mens, deelt Willem Ouweneel 53 Bijbelse 'tegeltjeswijsheden' met je over geluk, waarop je écht je leven kunt bouwen.

Als je bij Google de woorden 'tegeltjeswijsheid' en 'geluk' invult, krijg je talloze afbeeldingen van mooie Delftsblauwe tegeltjes met allerhande uitspraken over geluk. 'Geluk moet je zelf maken.' 'Geluk is het gevoel niet alleen te zijn.' 'Geluk is niet te koop, toch willen mensen er veel voor betalen.'

Ben jij een gelukkig mens? Of zou je gelukkig(er) willen worden? Waar denk jij het geluk te vinden? Voor elke week eentje om mee te nemen door de week heen, en eentje extra voor op je verjaardag. Veel geluk en zegen!

Gelukkige mens, De Ouweneel, Willem J.
€ 14,95
voorraad onbekend
Voor de strijd geboren

Voor de strijd geboren is een boek van R. Arthur Mathews en bevat 31 studies over geestelijke strijd.

Je bent deel geworden van een geestelijk gevecht. Een strijd tussen licht en duister, tussen God en Zijn tegenstander. Door je bekering ben je in het leger van de Koning opgenomen en word je opgeroepen de goede strijd te strijden. Maar wat betekent dat? En hoe kun je als winnaar uit de strijd komen?

In deze klassieker helpt R.A. Mathews je om te zien wat je rol is in het leger van de Koning en hoe wij als soldaten onder Zijn gezag de tegenstander kunnen verslaan. Dit boek roept je op, niet om onder te duiken of je terug te trekken, maar om in Zijn kracht te leven en te overwinnen. Wil je meer dan een oppervlakkig geestelijk leven en heb je genoeg van de ik-gerichtheid van deze tijd? Geef de Heilige Geest dan de ruimte om je door de rijke lessen te loodsen die Matthews heeft geleerd als zendingswerker én als militair tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De 31 hoofdstukken in dit boek zijn korte studies die Mathews heeft geschreven voor OMF International (voorheen de OZG in Nederland), om zendingswerkers aan te moedigen de goede strijd te strijden en te blijven staan in tijden van vervolging en verdrukking. De lessen zijn nog altijd verbazend actueel!

“Dit unieke boek van Mathews was jaren geleden een grote zegen en inspiratie voor mij. Dat zal het ook voor jou zijn.”
– Anne van der Bijl, oprichter Open Doors

Voor de strijd geboren Matthews, R. Arthur
€ 14,95
voorraad onbekend
Undercover voor God

Het boek "Undercover voor God" vertelt het levensverhaal van Dick Langeveld, die jarenlang in het grootste geheim voor Open Doors achter het IJzeren Gordijn werkte.

In dit boek zijn verhalen opgenomen die nooit opgeschreven mochten worden. Langeveld verhaalt over Gods leiding in zijn leven, wonderlijke grensovergangen, achtervolgingen door staatsveiligheidsdiensten en ontmoetingen met bijzondere christenen. Een boek voor mensen die God aan het werk willen zien!'Van alle reizigers die verslag deden van hun reis naar Oost-Europa, meestal op de wekelijkse bidstond bij ons thuis, kon niemand zo adembenemend vertellen als broeder Dick. De spannende belevenissen aan de poorten van het IJzeren Gordijn, de emotionele ontmoetingen met christenen... het leek wel of wij, luisteraars, meer in spanning zaten dan Dick die dit allemaal kort daarvoor had meegemaakt. Prachtig. Dick is een rasverteller!'Anne van der Bijl, oprichter van Open Doors'Ik heb Dick Langeveld nooit ontmoet, maar natuurlijk heb ik 'broeder Dick' wél leren kennen uit alle verhalen van anderen én uit zijn eigen verhaal Undercover voor God. Dick is één van die gewone mannen die in de geschiedenis van het werk van Open Doors heel bijzondere dingen mocht doen. In zijn overgave en dienstbaarheid aan zijn Heer is hij ons, die vandaag evenzeer dienstbaar en betrokken zijn in Gods werk, tot voorbeeld!'Maarten Dees, directeur Open Doors Nederland

Undercover voor God Langeveld, Dick
€ 19,95
voorraad onbekend
Vergeten God, De

De vergeten God is een heruitgave van het boek van Francis Chan over de Heilige Geest en de persoon die werkt door de Gemeente van Christus.

Misschien vind je het nogal extreem van mij om de Heilige Geest 'de vergeten God' te noemen. Dat mag, en ik hoop dat je dat vindt omdat jij andere ervaringen hebt. Maar als ik naar de Kerk kijk, zie ik dat Hij vaak over het hoofd wordt gezien. Natuurlijk, geen enkele christen zal ontkennen dat Hij bestaat, maar ik denk dat er duizenden christenen zijn die niet kunnen zeggen dat ze zijn aanwezigheid of werk in hun leven hebben ervaren in het afgelopen jaar. En velen geloven ook niet dat dat mogelijk is.

Stel je eens voor dat je alleen de Bijbel had. Als je dan het boek Handelingen zou lezen, zou je er ongetwijfeld van overtuigd raken dat de Heilige Geest net zo belangrijk is voor de Kerk als zuurstof is voor je lichaam. Je zou hebben gelezen dat de Heilige Geest de eerste christenen dingen liet doen die menselijkerwijs onmogelijk waren. Als je vervolgens in een willekeurige kerk zou terechtkomen, zou het zo maar zo kunnen zijn dat je een grote kloof ervaart tussen wat je hebt gelezen en wat je ziet.

Die kloof heet Heilige Geest, en over die kloof gaat dit boek.We kunnen uren over God praten; boeken vol over Hem schrijven. Maar als Hij geen realiteit is in ons leven, is christen-zijn net zo zinvol als lid zijn van een mooie sportvereniging. Mijn gebed voor jou is dat je ernaar verlangt om meer van Gods Geest te ervaren. Dat je je hart helemaal zult openen voor zijn aanwezigheid, zijn wil en zijn werk. En dat je door de kracht en aanwezigheid van de Heilige Geest een ander mens zult zijn als je dit boek gelezen hebt.

Francis Chan (1967) is geboren in San Francisco, opgegroeid in Hongkong en momenteel opnieuw woonachtig in San Francisco. Hij is getrouwd met Lisa en vader van 7 kinderen. Chan is auteur van diverse boeken, waaronder Te gekke liefde, De vergeten God, Bestaat de hel? (geschreven samen met Preston Sprinkle) en Brieven aan de Kerk.

Vergeten God, De Chan, Francis
€ 17,50
voorraad onbekend
Jezus liefde delen met moslims

Het boek 'Jezus' liefde delen met moslims' van Fouad Masri en Stan Guthrie is een handleiding voor christenen die het goede nieuws over Jezus met moslims willen delen.

Fouad Masri deelt zijn eigen ervaringen met evangelisatie onder moslims, en moedigt christenen aan om over de verschillen heen te stappen.

Elk hoofdstuk bevat praktijkverhalen, gesprekstips en Bijbelse antwoorden op vragen die leven bij moslims, en sluit af met een opdracht of een gebed. Het boek geeft lezers bruikbare en respectvolle manieren om vriendschappen te initiëren en rekening te houden met de moslims.

Het boek is een toegankelijke stap-voor-stap gids om het gesprek aan te gaan met moslims over Jezus, het geloof en de Bijbel.

Jezus liefde delen met moslims Masri, Fouad; Guthrie, Stan
€ 22,99
voorraad onbekend
Ieder moment heilig

Het boek 'Ieder moment heilig' van Douglas Kain McKelvey biedt gebeden en liturgieën voor de gewone gebeurtenissen uit het dagelijks leven, zoals 'Een liturgie om met vrienden feest te vieren', 'Een liturgie voor de was' of 'Een liturgie voor het eerste haardvuur van het seizoen'.

Deze gebeden verbinden God met het dagelijks leven en helpen om stil te staan bij het idee dat het leven een heilig doel heeft, vooral wanneer je het te druk hebt om dat op te merken.

De liturgieën in 'Ieder moment heilig' zijn bedoeld als gebeden om de lezer te bemoedigen en hun de voortdurende aanwezigheid van God te laten voelen. En die ook te blijven voelen, ieder moment van de dag.

Ieder moment heilig McKelvey, Douglas Kaine
€ 24,99
voorraad onbekend
Tot de kern komen

'Tot de kern komen' van Johan Smit is een praktisch boek over het voeren van pastorale gesprekken, bestemd voor ambtsdragers en pastoraal werkers. Het voeren van een goed pastoraal gesprek is een vak apart.

Vooral jonge pastores en predikanten ontbreekt het vaak aan deskundigheid, kennis en ervaring om pastorale gesprekken goed en spiritueel te voeren. De vernieuwde editie van dit boek brengt deze kennis en kunde binnen handbereik en wil alle pastores helpen om bewuster, sneller en beter pastorale gesprekken te voeren. Het richt zich op iedereen die zich met of zonder ambt toelegt op heilzame ontmoetingen met mensen.

Tot de kern komen Smit, Johan
€ 18,99
voorraad onbekend
Free, geloof bevrijdt, iedereen altijd

Het inspirerende boek Free, geloof bevrijdt, iedereen, altijd is geschreven door Shelton Telesford, een jonge voorganger en gaat over vrijheid.

Shelton Telesford (32) is voorganger van de jonge gemeente Chapel Avenue in Almere-Poort. Hij is een enthousiast spreker, die mensen wil bereiken met de boodschap van Gods goedheid. Hij is
bekend als spreker van de BEAM-kerkdiensten, Opwekking, en de EO-Jongerendag van 2022. Sheltons hart voor jongeren komt ook tot uiting in zijn werk bij Youth for Christ. Shelton is getrouwd met zijn high school sweetheart Vernice. Samen hebben ze twee zoontjes.

Het boek Free is gebaseerd op een succesvolle prekenserie, waarin verhalen uit de Bijbel worden toegesneden op vragen die bij jongeren spelen, maar die ook de niet-meer-zo-jongeren zullen herkennen. Wie dit boek leest, krijgt het gevoel dat hij Shelton hoort spreken; de tekst is doorspekt met Engelse termen en ander jongerenjargon.

Aan de hand van bijbelse voorbeelden en illustraties uit zijn eigen leven en dat van anderen, legt Shelton uit hoe je vrij kunt worden van onder andere angst, onzekerheid, negativiteit en honger naar Insta(nt) succes. Vrij om te vergeven, om het verleden achter je te laten en om te aanbidden. Vrij om in beweging te komen en om jezelf te zijn. Lezers worden uitgenodigd stappen te zetten op de weg van de vrijheid, hand in hand met God.

Of ik Shelton nou voor dertig jongeren zie spreken in een jeugdhonk, in een kelder in Zoetermeer, of voor 15.000 op het podium van de EO-Jongerendag … Altijd zie ik hetzelfde vuur en dezelfde passie. Lees dit boek en laat Shelton je vanuit die passie meenemen op reis naar een leven in vrijheid.
- Joram Kaat - EO

Free, geloof bevrijdt, iedereen altijd Telesford, Shelton
€ 16,99
voorraad onbekend
Oneindige liefde

Het boek van Sarianne van Dalen, Oneindige liefde, heeft als ondertitel Richt je hoofd omhoog en wil vrouwen gidsen met korte inspirerende overdenkingen.

We komen allemaal op deze aarde zonder handleiding. Geen mens kan ons de exacte spelregels uitleggen van hoe het leven werkt. Terwijl ons hart snakt naar rust, stilte en vertroosting, leven we in een opgejaagde wereld vol herrie, drukte en onzekerheid.

'Richt je hart op zijn oneindige liefde', staat er in 2 Thessalonicenzen 3:5. Het zijn woorden uit de Bijbel die ons in de hectiek van ons leven de juiste richting wijzen. De 100 korte overdenkingen helpen je om je te verbinden met Gods vaderhart. Zo kan de Heilige Geest je meenemen in een proces van verdieping, omvorming en opbloei vanbinnen uit. Gods oneindige liefde doet je schouders niet moedeloos hangen, maar recht je rug en richt je oog omhoog.

Over de auteur: Sarianne van Dalen is een bekende Sestra auteur en spreker. Ze is wandelcoach, organiseert kloosterweekenden en verzorgt Bijbeloverdenkingen voor Groot Nieuws Radio. Samen met haar man Lieuwejan en de kinderen woont ze in Zwolle.

Oneindige liefde Dalen, Sarianne van
€ 14,99
voorraad onbekend
God op Zijn woord vertrouwen

Van Beth Moore nu, God op Zijn woord vertrouwen, een Bijbelstudie voor vrouwengroepen in een nieuwe uitvoering met handleiding.

De Bijbelstudies van Beth Moore worden al jaren door Bijbelstudiegroepen in het hele land gebruikt. Veel vrouwen ervaren zegen door de verdieping die de Bijbelstudies hen bieden.

In deze nieuwe vorm worden de handleiding voor groepsleiders en het werkboek met elkaar gecombineerd in één uitgave (inclusief video's), om het gebruik ervan toegankelijker te maken. Zo kunnen de Bijbelstudieboeken eenvoudiger voor zowel individueel gebruik als voor groepsgebruik worden ingezet en is alle inhoud overzichtelijk gebundeld in één boek.

Ook hebben de boeken een modern, nieuw omslag gekregen: dezelfde tijdloze en verdiepende inhoud in een fris, nieuw jasje.

God op Zijn woord vertrouwen Moore, Beth
€ 34,99
voorraad onbekend
Leuke jongens en andere ellende

Leuke jongen en ander ellende van Corien Oranje is deel 2 in de serie Romy's rampenplan en bedoeld voor jonge meiden.

De eerste schooldag begint voor Romy rampzalig: de douche stopt ermee net als ze haar haar aan het wassen is, en ze moet met een hoofd vol shampoo naar school. Als ze daar in de kleedkamers haar haar heeft uitgespoeld, ontdekt ze dat iemand haar heeft opgesloten. Romy is ervan overtuigd dat Stef uit de parallelklas erachter zit, en ze is woedend op de jongen die eerst haar vriend was. Samen met haar nieuwe vriendin Roosje zint ze op wraak. Maar dan gaat er iets mis met Romy's opa: hij is ineens verdwenen uit het revalidatiecentrum. Romy's ouders zijn er niet, en er zit voor Romy niets anders op dan om hulp vragen aan Stef. Gaat het Stef en Romy lukken om opa op te sporen, en om alle ruzies uit de weg te ruimen?

2e deel in de serie 'Romy's rampenplan' van topauteur Corien Oranje.Een heerlijk verhaal over pranks, vriendschap, verliefdheid en misverstanden.

Juist voor meiden in deze leeftijd, jonge pubers, weet Corien Oranje de perfecte toon te treffen. Humor, over the top drama, maar ook vriendschap en warmte
- Uitgever Els de Jong-van Gurp

Corien Oranje is auteur van meer dan honderd jeugdboeken en schreef eerder deel 1 in de serie 'Romy's rampenplan': Dit wordt het ergste jaar van mijn leven.

Hélène Jorna maakte de kleurrijke en vrolijke omslagillustratie, perfect in de sfeer van het verhaal.

Leuke jongens en andere ellende Oranje, Corien en Helene Jorna ill
€ 13,99
voorraad onbekend
Picknick bij Hanging Rock

Picknick bij Hanging Rock van Joan Lindsay gaat over de mysterieuze verdwijning van drie kostschoolmeisjes en hun lerares.

Het is een warme, wolkeloze zomerdag in het jaar 1900. Een uitstekende dag voor een picknick bij Hanging Rock, daar is iedereen het op Appleyard College for Young Ladies over eens. Na de lunch klimmen drie meisjes in de gloed van de middagzon steeds verder omhoog, tot ze in de schaduwen van Hanging Rock uit het zicht verdwijnen. Ze keren niet meer terug.

Picknick bij Hanging Rock is een van de belangrijkste Australische romans en een echte feministische klassieker.

Picknick bij Hanging Rock Lindsay, Joan
€ 23,99
voorraad onbekend
Creatief Bijbels dagboek

Het creatief Bijbels dagboek van Jacob Vium is voor meiden vanaf 8 jaar die aan de slag willen met een creatieve verwerking van de Bijbel.

Dit creatief Bijbels dagboek helpt je om God, jezelf en de Bijbel beter te begrijpen. De veertig overdenkingen in dit boek zijn verdeeld over acht thema's.

Op de linkerbladzijde staat steeds een dagboekstukje: een Bijbeltekst en een korte overdenking of uitleg. Op de rechterbladzijde vind je een creatieve verwerking en vaak ruimte om je eigen gebed of gedachten op te schrijven of iets te tekenen. Terwijl je leest of creatief bezig bent, leer je steeds meer hoe jij God, jezelf en anderen kunt liefhebben, en groei je in je geloof.

Jacob Vium-Olesen is de directeur van Scandinavia Publishing House en heeft verschillende kinderboeken geschreven, waaronder My First Memory Verse Bible. Good Night God en Creative Bible Journal.

Creatief Bijbels dagboek Vium-Olesen, Jacob
€ 12,99
voorraad onbekend
Levensbestemming, kunst van ouder worden

Het boek 'Levensbestemming, de kunst van ouder worden' van Wim Rietkerk is een kostbaar theologisch pareltje over het zoeken naar een bestemming in het leven. Ouder worden kan als iets kwetsbaars aanvoelen of zelfs als een aftakeling.

Inkijkexemplaar Levensbestemming, de kunst van ouder worden door Wim Rietkerk

Aan de hand van cultuurfilosofische, psychologische en Bijbelse thema's wijst Wim Rietkerk de weg naar een vorm van ouder worden die geen neergang is, maar een verbreding en een verdieping, waarbij de levensweg wordt gezien vanuit het perspectief van de bestemming.

Een fijnzinnig boek over de kwetsbaarheid én de kwaliteiten van ouder worden. Met wijze inzichten en inspirerende quotes over ouderdom.

Levensbestemming, kunst van ouder worden Rietkerk, Wim
€ 15,99
voorraad onbekend
Betrokken in Gods missie

Betrokken in Gods missie van Petra de Jong-Heins, Bert Roor, Jan van 't Spijker en Willem van 't Spijker is een basisboek voor missiologie voor studenten aan theologische opleidingen en werkers in de kerk. Het wil hen helpen om doordacht en positief betrokken te zijn bij Gods wereldwijde werk.

Binnen de wereldwijde kerk en haar missionaire werk is veel in beweging. Traditionele benaderingen staan ter discussie, nieuwe visies dienen zich aan. Al deze veranderingen vragen om fundamentele doordenking. Daarin wil dit basisboek een handreiking doen.

Het eerste deel bevat een verkenning van Bijbels-theologische grondlijnen, de geschiedenis van de zending en uitdagingen in de huidige culturele context. Deze lijnen worden in het tweede deel doorgetrokken naar actuele missionaire praktijken in en vanuit Nederland.

De auteurs zijn missiologen en ervaren missionaire trainers en begeleiders vanuit verschillende protestantse kerken.

Betrokken in Gods missie Spijker, Jan van 't; E.a.
€ 24,99
voorraad onbekend
De namiddag van het christendom

De namiddag van het christendom, op weg naar een nieuw tijdperk, is een profetisch boek over de toekomst van de kerk. Het vormt het magnum opus van Tomas Halik. Reserveer bij Ichthusboekhandel.nl

Inkijkexemplaar Namiddag van het christendom door Tomas Halik.

Op profetische wijze schetst Tomás Halik de toekomst van de kerk. Hij stelt dat we niet leven in een tijdperk van verandering, maar in de verandering van een tijdperk. Alle crises die met die transformatie gepaard gaan, zijn nodig om tot een volwassener christendom te komen dat eindelijk zijn doel voor de wereld vervult.

Halik ziet een kerk voor zich die over haar eigen grenzen weet heen te stappen en meehelpt in het formeren van een wereldwijde broederschap, een nieuwe manier van leven. De namiddag van het christendom biedt een uiterst scherpe analyse van onze tijd en is een met grote overtuigingskracht geschreven meesterwerk.

Tomás Halik (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie in Praag. Eerder verschenen van zijn hand o.a. Geduld met God, Raak de wonden aan, zijn autobiografie In het geheim geloven en Omdat God ernaar verlangt mens te zijn.

De namiddag van het christendom Halik, Tomas
€ 27,99
voorraad onbekend
Alleen in films

'Alleen in films' van Henriët Spronk is het eerste deel in de nieuwe serie 'Babet', voor meiden vanaf 13 jaar. Voor liefhebbers van Maaike & Domenico.

De zestienjarige Babet gaat in de zomervakantie werken op een Franse camping. Haar stacaravan deelt ze met de Belgische Lisa, een enorme sloddervos. Een andere camping-collega is de Nederlandse Sven, een knappe jongen. Babet vindt hem steeds leuker, maar ziet hij haar wel zitten? Tegelijkertijd pakt de Franse Julien Babet helemaal in met zijn zuidelijke charmes. Maar is ze wel leuk genoeg voor een vriendje? En hoe moet het nou verder met Sven?

Een zomers verhaal over verliefd zijn, zelfbeeld en het campingleven om mee te ontspannen in de hangmat of aan het zwembad.

Alleen in films Koornberg-Spronk, Henriët
€ 17,99
voorraad onbekend
Uittocht gesprekken met Huub Oosterhuis

Het boek Uittocht, van Ad van Nieuwpoort is een herinneringsboek aan Huub Oosterhuis met verhalen, laatste gedichten en gesprekken.

Huub Oosterhuis (1 november 1933-eerste paasdag 2023) was theoloog, priester, dichter, Bijbelvertaler en (mede)oprichter van de huizen De Populier, de Rode Hoed, De Balie en De Nieuwe Liefde. Maar vooral was Huub Oosterhuis een bron van ongekende inspiratie voor vele generaties Nederlandse gelovigen én ongelovigen. Met zijn gedichten, liederen, preken en verhalen bewees hij dat er ook, en misschien wel juist, in een tijd waarin velen de traditionele kerken vaarwel zegden, behoefte bleef aan een richtinggevend verhaal en nieuwe (ook politieke) bevlogenheid.

Schrijver en theoloog Ad van Nieuwpoort, predikant in de Haagse Duinzichtkerk, was de laatste maanden in gesprek met Huub Oosterhuis over zijn leven en werk. Het resultaat is het boek Uittocht.

Uittocht gesprekken met Huub Oosterhuis Nieuwpoort, Ad van
€ 9,99
voorraad onbekend
Sidney Chambers en het probleem van het

Sidney Chambers en het probleem van het kwaad' van James Runcie is het derde deel van de serie Granchester. De Britse pastoor en amateurdetective Sidney Chambers probeert te genieten van een vredig leven met zijn kersverse vrouw, maar het blijft nooit lang rustig in Grantchester.

Chambers probeert een seriemoordenaar te stoppen, onderzoekt de verdwijning van een beroemd schilderij, ontdekt dat de verdrinking op een filmset helemaal geen ongeluk was en komt er achter waarom er in 1963 een baby uit het ziekenhuis is meegenomen. Er is dus genoeg te doen voor de pastoor en zijn vriend, inspecteur Geordie Keating. Ondertussen worstelt Sidney met het probleem van het kwaad, grote persoonlijke veranderingen en natuurlijk ook de liefde.

Sidney Chambers en het probleem van het Runcie, James
€ 22,99
voorraad onbekend
Lysbeth - Roman

Lysbeth is een nieuwe historische roman van Marlies Medema, een adembenemend portret van een koopmansvrouw in roerig Amsterdam. De roman gaat in op de leefwereld van Amsterdam begin zeventiende eeuw in de tijd van de remonstranten en contraremonstranten.

INKIJKEXEMPLAAR Lysbeth, Marlies Medema

1617. Het zijn woelige tijden. Lysbeth, een rijke Amsterdamse koopmansvrouw, raakt tegen haar wil verzeild in een politiek conflict. Het verscheurt haar en dreigt haar familie uiteen te drijven. Rem, haar man, is een belangrijke remonstrantenleider. Jan, de broer die haar heeft grootgebracht, is fel contraremonstrant. Als honderd jonge contraremonstranten hun huis overvallen, dreigt ze alles te verliezen. Ze zint op wraak om de machthebbers het zwijgen op te leggen. Als het stadsbestuur haar man wil oppakken voor hoogverraad, moet Lysbeth vechten voor haar leven. In een tijd waarin vrouwen de mond werd gesnoerd, stond zij op tegen de Amsterdamse bestuurlijke elite en durfde zij de machtigste man van de stad te ontmaskeren. Zo kreeg zij een belangrijke rol in één van de grootste politieke (en religieuze) conflicten van de Gouden Eeuw.

Marlies Medema heeft uitgebreid research gedaan naar de historische Lysbeth Philipsdr. de Bisschop (1566-1652). en haar rol in het 17e-eeuwse Amsterdam. Met deze roman krijgt Lysbeth de plek die zij verdient in de vrouwengeschiedenis.

Marlies Medema is schrijfster, journalist en contentmaker bij de Evangelische Omroep. Ze woont in Houten en schreef eerder de bestseller Papieren paradijs, over een Nederlandse domineesvrouw in Suriname. 'Lysbeth' is haar nieuwste historische roman. Marlies is getrouwd en moeder van twee opgroeiende kinderen.

BESTEL nu uw exemplaar van Lysbeth gemakkelijk online bij Ichthusboekhandel.nl. Gratis verzending.

Lysbeth - Roman Medema, Marlies
€ 23,99
voorraad onbekend
De tegenkant van het lijden

Het boek 'De tegenkant van het lijden' door Soren Kierkegaard vormt deel 10 in de serie Kierkegaard toespraken.

Dit nieuwe deel 10 in de serie Kierkegaards toespraken bevat 14 'christelijke toespraken' die in 1848 uitkwamen. Daarin voert Kierkegaard de lezer naar wat hij de tegenkant van het lijden noemde. De vragen van het lijden zijn immers niet gemakkelijk.

Kierkegaard nodigt ons in het eerste deel van de bundel uit het probleem van het lijden niet uit de weg te gaan en er dieper over na te denken. Is het mogelijk om in tijden van verdrukking, armoede en zwakte toch iets te vinden wat daartegen opgewassen is, zodat er zelfs ruimte komt voor vreugde.

Het tweede deel van de bundel bestaat uit een zevental toespraken die bedoeld zijn voor bij een avondmaalsviering. Twee daarvan heeft Kierkegaard zelf ook gehouden in de Vor Vrue Kirke in Kopenhagen.

Lineke Buijs en Andries Visser verzorgden met zorg en kundigheid de vertaling. De geplande reeks van 12 delen is nu bijna voltooid. Hierna verschijnen nog 2 delen.

De tegenkant van het lijden Kierkegaard, Soren
€ 17,90
voorraad onbekend
Op zoek naar de heilige graal

In het apologetische boek 'Op zoek naar de heilige graal' biedt Tom Schepers, een jonge Belgische theoloog, de lezer vernieuwende en essentiële inzichten voor moderne gelovigen en een herontdekking met het christelijk geloof.

Allerhande zinzoekers geloven in de mythe dat het christendom achterhaald en niet meer van deze tijd is. Dat is jammer, vindt de jonge theoloog Tom Schepers, want het christendom bevat een enorme schat. Een schat die het waard om is om naar op zoek te gaan. In een ontdekkende stijl neemt Tom Schepers de lezer mee op reis in de veelzijdige wereld van het christelijke geloof.

Inkijkexemplaar op zoek naar de heilige graal

Hij laat zien dat het christelijk geloof aansluit bij moderne bevindingen uit de biologie, neurowetenschappen en filosofie. Dit boek is ideaal voor lezers die verdieping zoeken in hun geloof.

Zelf zegt Tom Schepers over het boek:

Samen met jou denk ik na over grote thema's binnen het christelijk geloof. Het is niet leerstellig, maar ontdekkend. Ik tracht woorden te geven aan patronen die je wellicht herkent in jouw eigen leven.

Op zoek naar de heilige graal Schepers, Tom
€ 21,99
voorraad onbekend
De lady in de toren

De Lady in de toren door Laura Frantz is een spannende historische roman over gekonkel in achttiende eeuw Schotland.

Engeland, 1715. Wanneer de vader van Lady Blythe Henley wordt uitgeroepen tot vijand van de Kroon, moet ze onderduiken in de toren van Wedderburn Castle in Schotland. Maar in een huishouden met zeven zonen en vele bedienden blijft haar aanwezigheid niet lang geheim. Al snel belandt Lady Blythe in een wervelwind van intrige, ambitie en snel wisselende bondgenootschappen. Wie kan ze vertrouwen wanneer zogenaamde vrienden vijanden blijken te zijn?

De lady in de toren Frantz, Laura
€ 24,99
voorraad onbekend
De assistente van de chirurg

'De assistente van de chirurg' van Audrey Blake is het eerste deel van de serie over Nora Beady. Londen, 1845. Nadat haar hele familie is overleden aan cholera, groeit Nora Beady op bij chirurg Horace Croft.

Daar ontwikkelt ze zich tot een onmisbare assistente: ze plaatst hechtingen, maakt anatomische illustraties en voert experimenten uit. Alles in het diepste geheim, want het is voor vrouwen streng verboden om geneeskunde te beoefenen. Wanneer dokter Daniel Gibson de praktijk komt versterken, moet Nora een rol spelen die ze tot dusver niet kende: die van keurige jongedame.

Een belangrijke medische ontdekking plaatst haar voor een onmogelijke keuze: onzichtbaar blijven en haar mannelijke collega's de eer geven, of laten zien wat ze kan, met alle gevolgen van dien?

De assistente van de chirurg Blake, Audrey
€ 22,99
voorraad onbekend
Weg van harmonie

Het boek 'Weg van harmonie' is de nieuwe roman van Gathy Gohlke die april 2023 verscheen. In oorlogen die tachtig jaar uit elkaar liggen, zijn twee jonge vrouwen die op hetzelfde landgoed in de Appalachen wonen, vastbesloten soldaten te helpen die hen dierbaar zijn en te vechten voor gerechtigheid, ongeacht wat het hen kost.

1944. Wanneer een gewelddadige storm door de Belvidere-zolder in No Creek, North Carolina raast en een verborgen kamer en lang vergeten koffer blootlegt, worden geheimen uit de burgeroorlog onthuld. Celia Percy, wiens familie thuis woont en werkt, vermoedt dat de waarheid de toekomst kan veranderen van haar vriend Marshall, die nu in het buitenland vecht, wiens voorouders ooit tot slaaf waren gemaakt door de familie Belvidere. Wanneer Joe, een vriend van Marshall uit het leger, terugkeert naar No Creek met schokkend nieuws voor de familie van Marshall, besluit Celia een langdurige fout recht te zetten, of de stad er nu klaar voor is of niet.

1861. Na de dood van haar moeder werkt Minnie Belvidere wanhopig om haar huishouden draaiende te houden en haar gezin bij elkaar te houden terwijl North Carolina zich afscheidt. Haar geliefde oudere broer klampt zich vast aan zijn loyaliteit aan de Unie, ondanks groot gevaar, terwijl haar heethoofdige jongere broer zichzelf en de financiën van de familie verstrikt in de Confederatie. Terwijl het land en haar eigen huis in tweeën worden gescheurd, riskeert Minnie haar leven en toekomst in een wanhopige strijd om vrijheid en land te krijgen voor degenen die haar ouders wilden bevrijden voordat het te laat is.

Met verhalen en beschrijvingen van een kleine zuidelijke stad "die doet denken aan boeken van Lisa Wingate" (zie ook de Nachtvogel), levert Cathy Gohlke een aangrijpend, emotioneel verhaal over vriendschap en de blijvende belofte van gerechtigheid.

Reserveer nu online uw exemplaar van Weg van harmonie door Gathy Gohlke bij de christelijke webshop Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Weg van harmonie Gohlke, Cathy
€ 24,90
voorraad onbekend
Vrouw en werk

Roosmarijn Reijnhoudt laat in het boek Vrouw en werk verhalen horen die je aansporen om na te denken over wat je drijft in je leven als werkende vrouw.

Diverse mooie portretten van gewoon bijzondere vrouwen die een taak hebben in gezin, kerk en maatschappij. Wie zijn ze? Hoe zijn ze geworden tot wie ze nu zijn? Hoe staan ze als christen in de huidige cultuur en maatschappij? Hoe combineren ze hun werk met hun geloof? Deze en andere vragen worden gesteld in het boek Vrouw & werk. Inspirerend boek met verhalen die je aansporen om na te denken over wat je drijft in je leven.

De volgende vrouwen zijn geïnterviewd:

* Rina Molenaar,
* Mirjam Bikker,
* Anna Yilmaz,
* Hanneke Schaap-Jonker,
* Willemien van de Ridder
* Christien van Olst
* Hilde Westerman - Dannenberg,
* Annemarthe Westerbeek
* Ellen Genee

De interviews zijn gehouden door Roosmarijn Reijnoudt (1988), werkzaam als journalist bij het Reformatorisch Dagblad.

Vrouw en werk Reijnhoudt, Roosmarijn
€ 17,99
voorraad onbekend
Herstel na trauma, opnieuw veilig

Marion Lutke schrijft met het boek "Herstel na trauma", opnieuw een veilig huis voor je ziel, een nieuw praktisch hulpmiddel voor mensen die zoeken naar een evenwichtig herstel in hun leven.

Tussen de 52% en de 81% van alle Nederlanders maakt in zijn of haar leven ooit een verschrikkelijke gebeurtenis mee. Wat betekent het voor je als je zo'n schokkende situatie één of soms zelfs meerdere keren meemaakt? Wat zijn de gevolgen van een traumatische ervaring en hoe is het om met trauma te moeten leven?

Deze onderwerpen worden in dit vierde boek van Marion Lutke helder beschreven. De focus ligt echter op het belangrijkste: herstellen van trauma. Hoe kun je weer vertrouwen in jezelf en andere mensen gaan ervaren en opnieuw of voor de eerste keer gaan leven in plaats van overleven?

Ook in dit boek van Marion Lutke lees je weer veel praktische vragen, bemoedigingen en tips die het persoonlijk maken, zodat het je echt verder helpt.

'Reikhalzend kijk ik uit naar dit vierde boek van Marion. De vorige drie boeken heb ik allemaal in één adem uitgelezen. Het lezen ervan en de coaching bij Marion hebben mijn leven voorgoed veranderd. Ik voel me weer vrij en in verbinding met mezelf en anderen.'
- een cliënt

Marion Lutke is bekend als presentator en programmamaker en van human interest programma's bij de Evangelische Omroep. Ook is ze al jaren coach en trainer in haar eigen bedrijf. Ze helpt mensen met het vinden van richting in hun leven en bij het herstellen van trauma's. Juist over het laatste onderwerp heeft ze dit boek als praktisch hulpmiddel geschreven.

Herstel na trauma, opnieuw veilig Lutke, Marion
€ 17,99
voorraad onbekend
Zij, een ode aan jou,

Het boek Zij, is een ode aan jou, krachtige vrouw. 12 mannen over de onmisbare kracht van de vrouw. Het staat onder redactie van Nadine de Vos en Martijn van de Veer.

In de Joodse traditie wordt Spreuken 31 door sommige mannen gezongen tijdens de sabbatsmaaltijd in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Het is een zegening voor de vrouwen in zijn gezin, een ode aan hen. In dit boek doen twaalf bekende christelijke mannen hetzelfde: ze bemoedigen vrouwen om te gaan staan in de Waarheid over wie ze zijn. Waar veel vrouwen soms mannelijke bevestiging/bemoediging hebben gemist of juist te maken hebben gehad met pijnlijke woorden/daden van mannen, wordt dat in dit boek rechtgezet.

Met bijdragen van o.a.

* Gert Hutten,
* Ben Tiggelaar,
* Kees van der Staaij,
* Gert Jan Segers en
* Henk Stoorvogel.

Zij, een ode aan jou, Vos, Nadine, Martijn van der Ver
€ 22,99
voorraad onbekend
Roeping, aan de slag met je taak

In de nieuwe Zij Lacht Guide, gaat Mandy Wittekoek-den Dekker dieper in op het thema Roeping, aan de slag met jouw unieke taak.

Hoe kom je erachter wat je roeping, je unieke taak is? Die vraag hield Mandy jarenlang bezig, en met haar vele christenen. Het gevoel van 'gewoon graag op de juiste plek willen zitten' liet haar niet los en in haar zoektocht kwam ze samen met God tot mooie inzichten. Kwaliteiten, dromen, samenwerken met God, de hulp van de Heilige Geest en leugens die in de weg staan – het komt allemaal aan bod in deze praktische guide!

Mandy Wittekoek-den Dekker schrijft al vijf jaar diepzinnige overdenkingen voor het platform Zij Lacht. Met haar vlotte pen en nuchtere manier van denken maakt zij het onderwerp 'roeping' minder zwaar en spoort zij menig christen aan om aan de slag te gaan met haar unieke taak.

Roeping, aan de slag met je taak Wittekoek, Mandy - Zij lacht
€ 16,99
voorraad onbekend
Eigendom van God, relatie tot Israël

Eigendom van God, onze relatie tot Israël toegelicht voor jonger generatie, onder redactie van P.J. Vergunst. De bedoeling van dit is stilstaan bij 75 jaar na de vorming van de Staat Israël en de verschuiving in het denken over het land en het opkomend antisemitisme en de ontkenning van de Holocaust.

Wordt een jonge generatie in haar meningsvorming ten aanzien van Israël, als ze hier al over nadenkt, vooral gevormd door de seculiere media? Dat zou zomaar kunnen, terwijl luisteren naar de Bijbel hierin eerst aangewezen weg is. Om die reden begint elk hoofdstukje in Eigendom van God met een korte Bijbelstudie, waarna twaalf thema's besproken worden, onder andere de verkiezing van Israël, de zegen voor Israël, het gesprek met Israël, wonen in Israël, het Koninkrijk voor Israël, de toekomst van Israël en het gebed voor Israël. In de slotbeschouwing zoomen we in op het geheimenis van Israël (Rom. 11:25).

Onder de medewerkers zijn dr. C.P. de Boer, ds. J.J. ten Brinke, drs. A. Groothedde, ds. D. Hoolwerf, ds. G.H. Molenaar, ds. E. van den Noort, ds. J.C. Schuurman en ds. J. Snaterse.

De redactie is in handen van drs. P.J. Vergunst.

Eigendom van God, relatie tot Israël Vergunst, drs. P.
€ 15,99
voorraad onbekend
Bidden met de Psalmen

Het boek: "Bidden met de Psalmen" laat ons een andere kant van Dietrich Bonhoeffer zien, een theoloog die heel bekend geworden is door zijn verzet en executie in de Tweede wereldoorlog.

In dit boek gaat hij uitvoering in op de bede 'Heere, leer ons bidden'. Hij doet dit aan de hand van de Psalmen, waarin hij verschillende gebedsonderwerpen onderkent, zoals de schepping, de wet, de Messias, de kerk en het lijden. Inclusief korte biografie van Bonhoeffer, geschreven door Eberhard Bethge.

Een inspirerend boek, geschikt voor persoonlijke overdenking en om als cadeau weg te geven. Eerder verschenen als paperback.

Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) is een van de meest invloedrijke theologen van de twintigste eeuw.

Bidden met de Psalmen Bonhoeffer, Dietrich
€ 15,99
voorraad onbekend
Joods christelijke trilogie

Van Willem Ouweneel is nu verschenen de Joods Christelijke trilogie waarin hij schrijft over de Sjechina, de Torah en de Messias. De drie afzonderlijke boeken zijn opgenomen in een fraaie box.

Deel 1 – De Sjechinah
Dit boek handelt over een van de meest intieme onderwerpen in de Bijbel: de Sjechinah. De Sjechinah is de heerlijke aanwezigheid, de nabijheid van God, te midden van Zijn volk of in Zijn persoonlijke omgang met mensenkinderen. Te beginnen in de hof van Eden en uitlopend op de Sjechinah die bij de mensen zal wonen op de nieuwe aarde. Hoe dat zal zijn, kunnen we ons nauwelijks voorstellen. Toch moeten wij het proberen. Voor ons eigen geestelijk welzijn en voor de eer van Gods naam.

Deel 2 – De Torah
Dit boek, deel twee, handelt over de Torah (onderwijzing, wet). Eerst die van Mozes, maar uiteindelijk ook die van de Messias. Net als in de andere twee boeken is in dit geschrift, naast de Bijbel, veel gebruikgemaakt van de wijsheden van Talmoedgeleerden en soms van Targoems (Aramese parafrases van de Tenach) en de midrasj (praktische en vergeestelijkende rabbijnse commentaren op de Tenach).

Deel 3 – De Messias

Na de Sjechinah en de Torah is het derde trefwoord de Messias. Of, als je het eveneens in het Hebreeuws wilt zeggen, Masjiach. Ik hoef maar te vermelden dat Christos het Griekse equivalent is van Masjiach en iedereen begrijpt de christelijke relevantie. Net als in de andere twee boeken is ook nu, naast de Bijbel, natuurlijk veel gebruikgemaakt van de wijsheden van Talmoedgeleerden en rabbijnse commentaren.

Joods christelijke trilogie Ouweneel, Willem J.
€ 45,-
voorraad onbekend
Van hart tot hart - mannen ed

Van hart tot hart bevat 40 inspirerende overdenkingen vanuit de Passion Translation gericht op mannen.

Ik ben hier bij jou, op dit moment. Ik ben de Prins van Vrede. Mijn liefde voor jou is zo krachtig dat het al je zorgen opslokt. Hopeloosheid, verwarring en angst kunnen niet blijven bestaan in Mijn aanwezigheid. Ik geef je Mijn vrede.

Kom in Gods aanwezigheid. Leer Zijn stem en liefde beter kennen en ontdek alles wat Hij voor jou wil zijn. In veertig overdenkingen nemen Brian Simmons en Gretchen Rodriguez je mee op ontdekkingstocht naar Bijbelse waarheden over God en jou. Het is alsof God Zelf tot je spreekt. Dat brengt de boodschap heel dichtbij. Van Gods hart naar jouw hart, zodat je groeit in geloof, hoop en liefde.

Elke overdenking is gebaseerd op een Bijbeltekst die vertaald is vanuit The Passion Translation.
Brian Simmons is de auteur van The Passion Translation. In deze eigentijdse, haast poëtische vertaling van de Bijbel, komt de passie van Gods hart voor Zijn schepping en Zijn liefde voor de mens op unieke wijze tot uitdrukking. Gretchen Rodriguez is co-auteur van een aantal boeken van Brian Simmons. Haar missie is om mensen te helpen groeien in een persoonlijke relatie met Vader God en de realiteit van Zijn aanwezigheid te ontdekken.

Van hart tot hart - mannen ed
€ 9,95
voorraad onbekend
Van hart tot hart - vrouwen ed

Het boek Van Hart tot hart bevat 40 inspirerende overdenkingen vanuit de Passion Bijbel gericht op vrouwen.

Ik ben hier bij jou, op dit moment. Ik ben de Prins van Vrede. Mijn liefde voor jou is zo krachtig dat het al je zorgen opslokt. Hopeloosheid, verwarring en angst kunnen niet blijven bestaan in Mijn aanwezigheid. Ik geef je Mijn vrede.

Kom in Gods aanwezigheid. Leer Zijn stem en liefde beter kennen en ontdek alles wat Hij voor jou wil zijn. In veertig overdenkingen nemen Brian Simmons en Gretchen Rodriguez je mee op ontdekkingstocht naar Bijbelse waarheden over God en jou. Het is alsof God Zelf tot je spreekt. Dat brengt de boodschap heel dichtbij. Van Gods hart naar jouw hart, zodat je groeit in geloof, hoop en liefde.

Elke overdenking is gebaseerd op een Bijbeltekst die vertaald is vanuit The Passion Translation.
Brian Simmons is de auteur van The Passion Translation. In deze eigentijdse, haast poëtische vertaling van de Bijbel, komt de passie van Gods hart voor Zijn schepping en Zijn liefde voor de mens op unieke wijze tot uitdrukking. Gretchen Rodriguez is co-auteur van een aantal boeken van Brian Simmons. Haar missie is om mensen te helpen groeien in een persoonlijke relatie met Vader God en de realiteit van Zijn aanwezigheid te ontdekken

Van hart tot hart - vrouwen ed
€ 9,95
voorraad onbekend
(Ver)wonderen, kleine en grote tekenen

Het boek (Ver)Wonderen is geschreven door Nieske Selles - ten Brinke voor vrouwen die meer opmerkzaam willen zijn op grote en kleine wonderen van God in hun leven, en in het leven van de mensen om hen heen.

Dit boek bestaat uit 30 meditatieve verhalen die per dag (of tijdens een vakantie) gelezen kunnen worden, maar uiteraard kunnen er ook meerdere stukjes achter elkaar gelezen worden.

Persoonlijke verhalen, natuurwonderen, wonderen uit de Bijbel, grote en kleine wonderen in het leven van elke dag. En natuurlijk het grote wonder van Jezus' Die Zijn leven gaf aan het kruis, en daarmee redding bracht voor iedereen die gelooft!

Alle wonderen waarover wij ons verwonderen komen van onze Schepper. Het komt van Hem en het gaat uit naar Hem.

Verdeeld over het boek staan getuigenissen van vrouwen van alle leeftijden over de vraag wat wonderen en verwondering voor hen betekenen.

Nieske Selles- ten Brinke (1981) is getrouwd en (pleeg) moeder van vijf kinderen. Ze schrijft, spreekt en denkt mee over verschillende thema's. Eerder schreef ze voor Sestra Maar ik vertrouw op U, Geboren Glorie en Vul mij opnieuw.

(Ver)wonderen, kleine en grote tekenen Selles-ten Brinke, Nieske
€ 16,99
voorraad onbekend
Zomerdoeboek

Het Zomerdoeboek 2023 van Linda Bikker staat boordevol met allerlei opdrachten: zoek de verschillen, kleurplaten, rebussen en nog veel meer leuks!

Daarnaast bevat het zeven korte verhalen over het bekende duo Jens en Jolien, geschikt om voor te lezen of om zelf te lezen.

Kinderen kunnen uren plezier beleven met dit leuke zomerdoeboek. Ideaal voor onderweg of tijdens de vakantie, voor het hele gezin!

Voor kinderen van 6 jaar of ouder.

Zomerdoeboek Bikker, Linda
€ 9,95
voorraad onbekend
De Zoenkampioen

[h2]Het boek "De zoenkampioen" van Bram Kasse is een leuk voorleesboek voor kleien kinderen over omgaan met elkaar. [/bh2]

Door varkentje Kliko gaat alles mis. Het liefst maakt hij het goed met een heerlijke zoen. Maar de andere dieren in het bos vinden dat vies. Bah! Wat nu?

Het leukste (voor)leesboek van het jaar (volgens oma Zwijn).

De Zoenkampioen Kasse, Bram
€ 9,95
voorraad onbekend
Door-leven, een hoopvolle zoektocht

Het boek Door-leven van Pieter van Rest is een zoektocht naar herstel na verlies van zijn dochtertje van 3 jaar. Het is een indringend en waargebeurd verhaal en herkenbaar voor mensen die met verlies te maken kregen.

Op 28 oktober 1993 wordt mijn nachtmerrie werkelijkheid. Kim, onze dochter van drie, overlijdt. Het is een donderslag bij heldere hemel. Mijn leven staat op z'n kop. In een klap verandert mijn wereld. Verdriet, pijn, boosheid, onmacht, alles wordt donker. Ik begin aan een reis waarvan ik de afloop niet ken. Het raakt alles in mijn leven. Mijn eigen bestaan, mijn vrouw, huwelijk, gezin, werk, familie, relaties, geloof, alles.

Ik zoek mijn weg. Met vallen en opstaan. Beetje bij beetje gaat het wat beter, maar ik vind geen echt herstel. Iedereen om me heen zegt: 'Je moet leren het een plekje te geven, maar het zal nooit overgaan.'Toch loopt het anders. Er blijkt een weg van herstel te zijn. Dit boek beschrijft mijn zoektocht, maar ook die van Jolanda, mijn vrouw. Het is een boek waarin lotgenoten zich zullen herkennen en wat mensen in hun omgeving inzicht en handvatten geeft. Een verhaal van hoop. Er is een uitweg!

Door-leven, een hoopvolle zoektocht Rest, Pieter van
€ 15,95
voorraad onbekend
God in het trappenhuis

[h2]Joke Tan laat in het boek: God in het trappenhuis haar visie zien op ons levenshuis. Zij ziet haar leven als een huis met meerdere woonlagen: de alledaagse Begane Grond, haar Gedachtewereld op de tweede verdieping, een diepe Kelder waar pijn en duisternis kan zijn, maar ook een Hoogste Verdieping, waar ze God ontmoet.[/h22]

'Er zijn veel manieren om je Levenshuis opnieuw in te richten. Een paar dingen reik ik je in dit boekje aan. Het belangrijkste is wat mij betreft Gods trouwe liefde. Hoe goed ik ook mijn best doe, hoe vaak ik ook omhoog klauter en mezelf de trap ophijs om hogerop te komen, ik glij zo vaak terug.

God is niet alleen op de Hoogste Verdieping. Hij is de Hoofdbewoner van mijn huis. Geloof dat Hij je wil dragen en hogerop wil brengen. In het geloofsvertrouwen dat Hij je op je bestemming brengt. Stap in de Sabbatslift. Ren niet langer op en neer.'

Net als in haar vorige boek 'Richt je antenne omhoog!' gebruikt Joke Tan teksten uit de Bijbel, herkenbare voorvallen en doordenkertjes om te wijzen op Jezus, de Heer van haar en jouw Levenshuis.

God in het trappenhuis Tan, Joke
€ 14,95
voorraad onbekend
Bij het doopvont,

Het boek "Bij het doopvont" van Ds. S.W. Janse, heeft als ondertitel: Het Doopformulier eenvoudig toegelicht.

Het is een wonder om voor het eerst, maar ook opnieuw, een kind uit Gods hand te ontvangen. Wat is het daarnaast ook een voorrecht om ons kind te laten dopen. Bij het doopvont geven vader en/of moeder het 'jawoord' voor God en Zijn gemeente. Het is niet alleen een voorrecht, maar ook een grote verantwoordelijkheid om onze kinderen 'christelijk en godzalig' op te voeden. De drie gestelde vragen uit het doopformulier kunnen ten diepste alleen biddend met 'ja' beantwoord worden: 'Zend Uw licht en Uw waarheid, dat die mij leiden.'

In deze uitgave behandelt ds. Janse het formulier om de kleine kinderen te dopen. Het rijke onderwijs vanuit het doopformulier wordt toegelicht in 52 korte hoofdstukken, en kan daarmee als een 'weekboek' gelezen worden. Op persoonlijke wijze spreekt de auteur de ouders aan, wijzend op de genade die er bij de Drie-enige God te verkrijgen is. Hij gedenkt in der eeuwigheid aan Zijn verbond.

Bij het doopvont, Janse, Ds.S.W.
€ 17,90
voorraad onbekend
Hij was verloren en is gevonden

Het boek: Hij was verloren en is gevonden door Ds. A.T. Huijser gaat over de gelijkenis van de ontfermende vader en bevat 5 preken.

Een van de bekendste gelijkenissen die de Heere Jezus uitgesproken heeft, is de gelijkenis van 'de verloren zoon'. Zo is deze onder ons bekend. Het is echter een opschrift dat niet geheel recht doet aan de inhoud. Eigenlijk gaat het in deze gelijkenis vooral om de vader. Ten opzichte van de jongste, maar ook ten opzichte van de oudste zoon is hij de ontfermende vader. Feitelijk beeldt de Heere Jezus hier, ten overstaan van de Joodse godsdienst, Zijn Vader uit. Hij wijst op Zijn ogen, op Zijn lippen en op Zijn hart. Ze getuigen van Vaderlijk mededogen. Met voorbijgaan van de 'vrome godsdienst' ontfermt God de Vader Zich in Christus over verloren, bankroete zondaren. In hun behoud wordt de Drie-enige God verheerlijkt.

In vijf preken tekent ds. Huijser aan de hand van deze bekende gelijkenis uit Lukas 15 het vrije welbehagen van de Vader, de opzoekende liefde van de Zoon en het toepassende werk van de Heilige Geest.

Hij was verloren en is gevonden Huijser, Ds.A.T.
€ 15,90
voorraad onbekend
Opgewekt tot een nieuw leven

Opgewekt tot een nieuw leven van Ds. D.W. tuinier is een Bijbelstudie over de Efezebrief, bedoeld voor persoonlijk gebruik en kringenwerk.

Paulus schrijft de brief aan Efeze vanuit de gevangenis te Rome. De jonge christelijke gemeente daar heeft het in de heidense, goddelozen en zedeloze wereld moeilijk. Er zijn vervolgingen van buitenaf, maar ook gevaren in de vorm van dwalingen van binnenuit.

Tot hun bemoediging schrijft de apostel hoe Gods levendmakend werekd in Efeze zichtbaar mocht worden. Daarbij wekt hij de Efeziërs op om te wandelen in een nieuw , godzalig leven. Dat elven kenmerkt zich in onderlinge liefde, in vergevingsgezindheid en in een strijden tegen de machten van satan. Daarbij wijst Paulus op de verantwoordelijkheid die zij als christen hebben in hun omgeving. In het Bijbelboek Efeze is veel onderwijs te vinden over het wezen en de kern van de christelijke gemeente, ook voor vandaag.

Ds. D.W. Tuinier is sinds 2018 predikant van de Gereformeerde Gemeente Kampen. Daarvoor diende hij de gemeenten Terwolde-de Vecht, Aagtekerke en Waarde.

Opgewekt tot een nieuw leven Tuinier, ds. D.W.
€ 14,90
voorraad onbekend
Des Heeren lof verkondigd uit de mond

Het boek: Des Heeren lof verkondigd uit de mond der kinderen is geschreven door Wilhelmus Eversdijk en recent hertaald door de heer E. Kooijmans.

In 1705 gaf de Rotterdamse predikant Wilhelmus Eversdijk twintig (korte) levensschetsen uit van vroeg bekeerde en jonggestorven kinderen. In hun leven verheerlijkte de Heere het werk van Zijn genade. Dominee Eversdijk leidde het boekje in met een 'aanspraak' aan zowel ouders als kinderen. Daarin wijst hij erop hoe nuttig het is om deze verhalen te lezen. 'Ouders, hier ziet u Gods wonderlijk genadewerk in de kinderen, de hoop van het navolgende geslacht; hier bespeurt u wat een schone, krachtige en troostrijke zaak de ware godvruchtigheid is.' En aan de kinderen schrijft hij: 'Je zult hier vinden dat in je jonkheid de Heere te vrezen geen zwaarmoedig leven is, maar de meest vrolijke en geruste staat, waarom je gemakkelijk alle begeerlijkheden van de jonkheid zult en wilt ontvluchten.'

'Des Heeren lof verkondigd uit de mond der kinderen' is hertaald en ingeleid door de heer E. Kooijmans.

Des Heeren lof verkondigd uit de mond Eversdijk, WWilhelmus
€ 19,90
voorraad onbekend
In wind en vuur (350 kerkliederen)

Willem Barnard (1920-2010), ook bekend als Guillaume van der Graft, is in Nederland de belangrijkste kerklied dichter van de twintigste eeuw. In het Nederlands taalgebied is hij volop te vinden in zowel protestantse als katholieke liedbundels. Voor Barnard vormden poëzie, liturgie en theologie een eenheid: in zijn liederen komt alles samen. Dat zorgt voor hymnische theologie van het hoogste poëtische niveau. Het boek In wind en vuur brengt in drie delen de schat van 350 liederen voor het eerst samen en licht de liederen uitgebreid toe. En dat alles in een voorname, oogstrelende uitgave.

Deel I bundelt alle liederen. De liedteksten zijn voorzien van een melodie en soms ook van alternatieve melodieën. De bundel volgt de zondagen van het liturgisch jaar en heeft daarnaast categorieën als ordinarium en getijden.

De delen II en III van In wind en vuur bieden per lied een heldere toelichting op de poëtische, bijbelse, liturgische en muzikale aspecten. Een keur aan dichters, exegeten, liturgen en hymnologen werkte hieraan mee. De toelichtende delen maken In wind en vuur tot een even praktisch als inzichtgevend naslagwerk over het liedoeuvre van Willem Barnard.

In wind en vuur maakt Barnards liederen toegankelijk voor zingen, bidden of mediteren. Om, zoals Barnard het zelf zei, geloof diep te inhaleren, liefst over de longen.

De exclusieve uitgave staat onder hoofdredactie van Gerda van de Haar en Klaas Touwen,
i.s.m. Pieter Endedijk, Eward Postma, Henk Schoon en Jasper Witteveen.
Met medewerking van een team dichters, hymnologen, liturgen en theologen.

Willem Barnard (15 augustus 1920 – 21 november 2010) was een van de meest invloedrijke theologen in het Nederlands taalgebied. Hoewel haij dat beslist niet wilde zijn – theologen dient men te wantrouwen!

Mede door zijn teksten, zijn poëzie (onder de naam Guillaume van der Graft) en Schriftuitleg hebben de kerken in Nederland evenwel een stille revolutie in hun liturgie doorgemaakt. Het Liedboek voor de Kerken bevat liefst 76 liederen van zijn hand. Hij is daarmee een van de aartsvaders van de Nederlandse theologie.

Willem Barnard overleed op 21 november 2010 op negentigjarige leeftijd in Utrecht.

In wind en vuur (350 kerkliederen) Barnard, Willem
€ 169,-
voorraad onbekend
Niet zonder elkaar GKV en NGK samen

Onder redactie van Tiemen Dijkema, verschijnt Toekomstkerk, over toenadering en hereniging van de twee kerkverbanden van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Op d.v. 1 mei 2023 komen twee kerkverbanden bij elkaar na 55 gescheiden te zijn geweest. Om deze fusie van GKV en de NGK te vieren, verschijnt bij de gelegenheid een mooi herenigingsboek. Uiteraard wordt daarin teruggekeken op de geschiedenis van de scheuring in 1967, maar ook op de samenwerkingsinitiatieven tussen GKV en NGK die er in de loop van de tijd al zijn geweest.

Het zwaartepunt van het boek ligt bij de toekomst: Wat is het verlangen van deze nieuwe kerk? Hoe kijken mensen hier tegen aan die al jaren vertrouwd zijn met deze kerken en wat vinden de jonge nieuwe theologen ervan?

Een gevarieerd boek, met informatie, essays, beschouwingen, columns en enkele interviews, waarin allerlei mensen aan het woord komen, zoals Ad van der Dussen, Roel Kuiper, Job Smit en vele anderen.

Niet zonder elkaar GKV en NGK samen Dijkema, T (red) J. Mudde, L. de Jong
€ 16,90
voorraad onbekend
Noord-Korea ontmaskerd

In het boek "Noord-Korea ontmaskerd" laat Jan Vermeer zien wat er schuil gaat achter het frame wat de regering van dit land ons wil laten geloven.

In Noord-Korea bepaalt de staat waar je woont, wat voor werk je doet, welke sport je beoefent, wat je eet en of je eet. Het land van Kim Jong-Un is voor buitenstaanders zo mysterieus dat er vaak lachend over wordt gedaan. Maar hoe is het om hier te leven en te overleven?

In 'Noord-Korea ontmaskerd' krijgt de lezer een blik achter de schermen van deze totalitaire staat.
Aan de orde komen de levens van de grote leiders, de giftige mix van ideologieën, het misdadige controle- en gevangenissysteem, de voortdurende periodes van hongersnood, de levensgevaarlijke ontsnappingen uit Noord-Korea en de strijd tegen de vijand binnenin: christenen.

In dit boek trekt Jan Vermeer het masker van Noord-Korea af; een must read voor iedereen die dit verborgen en moeilijk te doordringen land wil leren kennen en begrijpen.

Jan Vermeer interviewde tientallen vluchtelingen uit Noord-Korea. Bij Plateau verschenen eerder 'Gerepareerd met goud' en '12 lessen van de vervolgde kerk in Azië' van zijn hand.

Noord-Korea ontmaskerd Vermeer, Jan
€ 24,99
voorraad onbekend
Wow! ons huis is vol

Het boek "Wow! Ons huis is vol" is het vierde deel van de serie 'Samen! door Mirjam Schippers over het samengestelde gezin van Julian en Naomi.

Fleur en Fenna kijken uit naar de komst van hun halfbroertje of -zusje. De geboorte van een nieuwe telg in het samengestelde gezin Van den Heuvel-Hofman heeft behoorlijk wat impact op alle gezinsleden.
Fleur geniet wel van de kleine baby, maar piekert ook over mam, en over wat er had kunnen gebeuren, omdat de bevalling bepaald niet vlekkeloos verliep. Gelukkig kan ze er met haar tweelingbroer Sem over praten en kan ze ook terecht bij haar vriend Juda. Hoewel Fleur niet zou weten wat ze zonder hem zou moeten, vindt ze een relatie soms best ingewikkeld. Vooral als ze het gevoel heeft dat Juda iets voor haar verzwijgt.

Fenna brengt graag tijd door met haar babyzusje. Daarnaast ontdekt ze een nieuwe creatieve hobby. Anders dan Fleur vindt ze dat ze nog lang niet toe is aan een relatie. Ze vindt het dan ook lastig als haar vriendin Rosalie helemaal 'in love' is met iemand van volleybal. Fenna heeft haar bedenkingen bij deze relatie, maar ze durft er niets over te zeggen. Toch zit het haar niet lekker: echte vriendinnen zouden toch eerlijk naar elkaar moeten zijn?

In dit vierde deel van de serie 'Samen!' leef je mee met Fleur en Fenna en de andere gezinsleden uit het samengestelde gezin van Julian en Naomi. Een heerlijk meidenboek over de leuke en lastige kanten van het leven.

Wow! ons huis is vol Schippers, Mirjam
€ 14,95
voorraad onbekend
Ekklesia de kerk komt thuis

Het boek "Ekklesia, de Kerk komt thuis" is geschreven door Piet van Walsem, betrokken bij de Red Chair Movement en coach van groepen gelovigen waar familie-zijn centraal staat.

Terwijl de wereld van de ene crisis in de andere rolt en kerken worstelen met hun identiteit, rijst de vraag: hoe kan het Koninkrijk van God in deze tijd doorbreken en de samenleving diepgaand beïnvloeden? Piet van Walsem ziet het antwoord in de Ekklesia: groepen gelovigen die samenkomen om God te ontmoeten en waar familie-zijn centraal staat. Groepen die in huis, op het werk of ergens anders, samen eten, bidden, leren, leven en die Jezus radicaal navolgen. Groepen die niet vastzitten aan een gebouw of organisatie, maar die de Geest volgen en werk maken van de nood van deze wereld. Groepen mensen die geroepen zijn voor een bepaald gebied, of het nou de directe leef- of werkomgeving is of een vakgebied, netwerk, stad, land of volk. Dat is de Ekklesia.

Vanuit rijke praktijkervaring met allerlei Ekklesia's in Oost-Europa, het Midden-Oosten en in Nederland, is dit boek niet minder dan een inspirerend handboek voor een nieuwe beweging van kerk-zijn. Piet van Walsem neemt je mee in het boeiende groeiproces dat hij samen met zijn vrouw Ina doorlopen heeft toen zij gingen ontdekken wat Ekklesia-zijn eigenlijk is en wat ervoor nodig is om als Ekklesia te functioneren. Dit is een boek van hoop. De praktijk wijst uit dat het kan!

In dit nieuwe boek brengt Piet ons terug naar de kern van kerk-zijn: het vormen van een Ekklesia, het kloppend hart van de kerk.
- Jan Pool, Spreker, schrijver, inspirator en mentor

Dit inspirerende boek bevat zoveel inzichten en ervaringen dat het de potentie heeft om de kerk in Nederland in beweging te brengen.
- Walfried Giltjes, voorganger van gemeente Shelter-Haarlem en auteur

Piet schreef dit prachtige boek voor de hongerige gelovige die ernaar verlangt dat velen thuis mogen komen bij de Vader.
- Bob en Gisela Houter, oprichters sociale onderneming Sixty Fruits

Wat een heerlijk boek om te lezen. Piet en Ina laten je op een kwetsbare manier zien hoe zij de Ekklesia ontdekt hebben.
- Salvo D'Agata, voorganger van gemeente Dynamis Arnhem en auteur.

Piet van Walsem (1956) werkte als docent aan een basisschool, toen God hem riep om zich samen met zijn gezin te gaan inzetten voor andere culturen. Hij heeft vanaf 1985 veel gereisd, aanvankelijk naar Oost Europa, naderhand naar landen in het Midden-Oosten, zoals Afghanistan. Piet heeft een passie voor het opleiden van jonge leiders en heeft aan de wieg gestaan van vele kerken en zendingsposten. Inmiddels heeft Piet de focus verlegd naar Nederland, waar hij jonge leiders coacht en een veelgevraagd spreker is.

Piet heeft een diepe passie om het Koninkrijk van God op aarde zichtbaar te maken. Speerpunt is de groei van de Ekklesia. Daarmee bedoelt Piet groepen gelovigen die als familie samenkomen om God te ontmoeten, die het Koninkrijk centraal stellen en die geroepen zijn voor een bepaald gebied, zoals de eigen leef- of werkomgeving of een vakgebied, netwerk, land of volk. Piet is tal van Ekklesia's gestart en samen met zijn vrouw Ina intensief betrokken bij het groeiproces van een aantal daarvan. Hij doet dat via de Red Chair Movement: een wereldwijde beweging die je activeert om je eigen Ekklesia te starten en te versterken. Piet en Ina hebben vier kinderen en twaalf kleinkinderen. Piet is de auteur van 'Ekklesia', 'Als het Koninkrijk van God komt' en 'ik ben'.

Ekklesia de kerk komt thuis Walsem, Piet van
€ 17,50
voorraad onbekend
Monastieke hart

Benedictines Joan Chittister wil met het boek "Het monastieke hart"een spiritualiteit aanreiken die mensen in hun dagelijks leven kunnen integreren. Vanuit een Benedictijnse invalshoek reikt ze 50 eenvoudige stappen aan om de monnik in onszelf te ontdekken en de weg naar binnen te gaan.

Joan Chittister was twaalf jaar lang priorin van een abdij in Erie, Pensylvania in Amerika. Ze komt sterk op voor vrede en gerechtigheid en voor vrouwenrechten in de maatschappij en de Kerk. Tegelijk weet zij de diepte van monastieke waarden en gebed steeds weer te hertalen naar onze tijd. Zij staat aan het hoofd van Benetvision, een instituut waar onderzoek gebeurt naar hedendaagse spiritualiteit. Daarnaast stichtte zij ook de online gemeenschap 'Monasteries of the Heart'.

'In elk kloppend hart bevindt zich een stille onderstroom die ons uitnodigt naar een plaats te gaan die we nog niet kennen, te leven vanuit een diepe wijsheid en te worden wie we aanvoelen te moeten zijn.'

Monastieke hart Chittister, Joan
€ 25,-
voorraad onbekend
Diep geworteld zomer 2023

Het nieuwe Sestra magazine zomer 2023, met als thema Diep geworteld, is nu beschikbaar bij Ichthusboekhandel.nl en kan online besteld worden of kom langs in de winkels.

Reis in dit nieuwe nummer van het Sestra magazine met ons af naar de (geloofs)basis van het leven. Daar waar je gevoed wordt als een boom gepland aan waterstromen, zoals Psalm 1 zo mooi beschrijft. Leef - en deel uit - vanuit dat wat je belangrijk vindt. Krachtig. Standvastig. Vreugdevol.

We duiken in dit magazine in de generaties, eten worteltaart en klimmen in onze eigen levensboom. Je leest over ontworteld zijn, over opnieuw beginnen. Leert hoe je een eigen tuinontwerp maakt. En (natuurlijk) genieten we van een heerlijk, nieuw zomerseizoen.Een eerlijk zomernummer boordevol inspiratie, interviews, DIY, recepten, de nieuwste boeken, etc. over echt (samen) leven in vrijheid.

'Op dit nummer zat ik te wachten. De onderwerpen spreken me heel erg aan en de cover is enorm mooi. Scherven, maar toch bijeengehouden.'
- Een lezeres over De schoonheid van scherven

'Ik lees Sestra magazine echt van voor tot achter. Sommige artikelen lees ik zelfs twee keer.'
- Een lezeres

Diep geworteld zomer 2023 Sestra magazine
€ 9,99
voorraad onbekend
Dochter van Ierland dl 1 Grace O'Malley

Dochter van Ierland van Ann Moore is het eerste deel in de Grace O'Malley-trilogie. Grace is de sprankelende dochter uit een Iers landarbeidersgezin. Ze is vijftien als de Engelse landheer Donelly haar opmerkt op een dorpsfeest en haar ten huwelijk vraagt.

Afgezonderd van haar familie probeert Grace zich te handhaven in het chique milieu van haar echtgenoot en probeert ze aan zijn verwachtingen te voldoen. Ondertussen wordt de kloof tussen haar en de mensen die ze achter heeft gelaten steeds groter. Zeker als de hongersnood uitbreekt onder de Ierse boeren. Ook in Graces familie vallen slachtoffers.

Als Grace besluit de arbeiders uit eigen voorraad eten te geven, wordt Donelly zo woest dat Grace een moedig besluit neemt dat haar leven voorgoed zal veranderen.

Dochter van Ierland dl 1 Grace O'Malley Moore, Ann
€ 19,99
voorraad onbekend
Afscheid van Ierland dl 2 Grace O'Malley

Afscheid van Ierland van Ann Moore is het tweede deel in de Grace O'Malley-trilogie. In de hoop op een betere toekomst vertrekt Grace per schip naar New York. Ze laat haar vaderland achter zich, en ook haar pasgeboren zoontje.

Hoewel ze eindelijk weer herenigd wordt met haar broer Sean valt het nieuwe leven haar zwaar. Ze verlangt wanhopig naar nieuws over haar zoon en het Ierse district, waar alle immigranten gedwongen wonen, blijkt een verschrikkelijk oord vol ziekte en criminaliteit.

Grace vindt troost in nieuwe vriendschappen en langzamerhand vat ze de moed om op te komen tegen de corruptie en onrechtvaardigheid. Maar haar dappere daden vormen een bedreiging voor de mensen die ze juist wil beschermen...

Afscheid van Ierland dl 2 Grace O'Malley Moore, Ann
€ 19,99
voorraad onbekend
Achter de horizon dl 3 Grace O'Malley

Achter de horizon van Ann Moore is het derde en laatste deel van de Grace O'Malley-trilogie. Omdat het leven voor Ierse immigranten in Manhattan ondraaglijk zwaar is, besluit Grace naar San Fransisco te gaan. Daar woont de kapitein die haar ooit ten huwelijk heeft gevraagd. Omwille van de kinderen wil ze zijn verzoek nu aannemen.

Maar bij aankomst blijkt de kapitein nergens te bekennen, en San Fransisco is een gevaarlijke stad voor een vrouw alleen. Wanneer een arts haar een baan en woonruimte aanbiedt in zijn eigen huis, neemt Grace dat aanbod met beide handen aan. Dan keert eindelijk de kapitein terug.

Als de plannen voor de bruiloft in een vergevorderd stadium zijn, ontdekt Grace dat ze haar verleden nog steeds niet definitief achter zich heeft kunnen laten. Zal ze ooit echt opnieuw kunnen beginnen?

Achter de horizon dl 3 Grace O'Malley Moore, Ann
€ 19,99
voorraad onbekend
Stem van de vrijheid

Het boek: Stem van de vrijheid, door Hanneke Stark-ten Voorde gaat over een jonge vrouw met een eetprobleem.

Wat is er aan hand met Merith? Waarom gedraagt ze zich zo vreemd?' Een akelig voorgevoel spookt door Christines hoofd als ze ziet dat haar tweelingzus een lekker stuk taart laat staan. Wanneer de signalen zich opstapelen, confronteert Christine Merith met haar vermoeden. Hoewel Merith haar eetprobleem ontkent, is het voor haar familie duidelijk: ze is ziek en heeft dringend hulp nodig.

Merith vecht wanhopig tegen Anna, de innerlijke stem die haar dwingt om niet te eten en zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Wanneer zal het gevecht in haar hoofd eindelijk ophouden? En waar is God in deze afschuwelijke strijd? Laat Hij Zijn stem nog horen?

Stem van de vrijheid Stark,-ten Voorde, Hanneke
€ 16,95
voorraad onbekend
From glory to Glory

Rachel Spier, een bekende Nederlandse zangeres, neemt je het boek From glory to glory mee in haar persoonlijke relatie met God en ziet wonder na wonder en doorbraak na doorbraak in haar eigen leven.

Tegelijk is het een gewaagd boek, omdat de meeste mensen haar kennen als zangeres van het bekende lied 'Children of the Night'. Juist nu wil ze de lezer meenemen in haar privéleven en vertelt ze op een kwetsbare en eerlijke manier over haar sterke band met God. Een God die nog steeds wonderen kan en wil doen.

Van de bijzondere momenten op het podium tot een wonderbaarlijke genezing in haar leven. Keer op keer is het God die haar laat zien om alleen op Hem te vertrouwen.

Een verhaal dat de lezer tot nadenken zal zetten en een mooie inspiratie of aanmoediging kan zijn voor eigen wandel met God.

From glory to Glory Spier, Rachel
€ 17,95
voorraad onbekend
De vreemdeling in ons midden

Het boek " De vreemdeling in ons midden" door Lianne van der Zee is een Bijbelse zoektocht naar hoe we om gaan met vreemdelingen. Het bevat verschillende indrukwekkende verhalen.

Van 'oprotten met al die buitenlanders' en 'Nederland zit vol' tot 'we gaan ze halen' en 'iedereen is welkom'. De meningen over vreemdelingen in Nederland zijn enorm verschillend, zowel in de samenleving als in de kerk. De polarisatie rondom dit thema groeit. Dit boek wil je in deze discussie wegwijs maken vanuit en Bijbels perspectief. Het verkent de omgang met vreemdelingen in Bijbelse tijden en slaat door middel van vijf principes theologisch verantwoorde bruggen naar de situatie van vandaag. Het gaat er namelijk niet om wat we zelf voelen en vinden, maar dat we begrijpen wat God van ons vraagt, als christen, als kerk.Verwacht geen pasklare antwoorden, maar ga mee op ontdekkingstocht door de Bijbel. Krijg nieuwe inspiratie en vorm je visie over de omgang met de vreemdeling in ons midden.

De vreemdeling in ons midden Gave, Stichting; Zee, Lianne van der
€ 18,95
voorraad onbekend
Woorden uit de bijbel

Voor wie zoekt naar het verhaal van God met iedere mens. De troost en inspiratie van Bijbelse woorden geselecteerd door Nynke Dijkstra & Arjen Bultsma.

Bedoeld als cadeauboek voor bijzondere omstandigheden.

Woorden uit de bijbel
€ 14,95
voorraad onbekend
Parels op je pad

Parels op je pad is het 5e deel in de serie wandelboeken door eline Lindeboom. Verbind wandelen met de ontmoeting tussen God en jou.

Wandelen is een wonderlijk geschenk van God om te leren leven vanuit je hart.Ga op pad in mooie, zelfgekozen natuurgebieden en herinner je welke schatten God op jouw levensweg heeft gegeven.

Ga mee op reis in de Bijbel en ontdek welke parels God daarin voor jou heeft gelegd.

Dit boekje staat vol aansluitende creatieve, praktische (natuur)opdrachten en Bijbelse lessen om toe te passen tijdens je wandelingen en in je dagelijks leven.

Parels op je pad Lindeboom, Eline
€ 12,50
voorraad onbekend
Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel

Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel van negatief denken is een boek van Jennie Allen over de vernieuwing van ons denken.

Spreker en bijbelleraar Jennie Allen kent veel vrouwen die het gevoel hebben steeds weer vast te lopen in frustrerende en ontmoedigende patronen. In haar zoektocht naar een oplossing, ontdekte ze dat de grootste geestelijke strijd van onze generatie plaatsvindt in ons hoofd.

Ons denken vormt hoe we leven. Het is dus cruciaal dat we leren hoe we onze ronddraaiende gedachten kunnen stoppen en weigeren het slachtoffer te worden van negatieve denkpatronen zoals slachtofferschap, angst en afleiding. In dit boek legt Jennie aan de hand van Bijbelse waarheden en recente ontdekkingen in de neurologie uit hoe we deze vijanden in ons denken kunnen verslaan met de waarheid over wie God is en hoe Hij jou bedoeld heeft.

Jennie Allen is een Bijbelleraar die bekendstaat om haar persoonlijke authenticiteit en kwetsbaarheid. Ze heeft meerdere populaire bijbelstudies en boeken geschreven en spreekt regelmatig op conferenties en in kerken. Jennie en haar man Zac hebben samen vier kinderen, inclusief één geadopteerd kind uit Rwanda.

Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel Allen, Jennie
€ 22,99
voorraad onbekend
De acht levenslessen van Clara Klein

'De acht levenslessen van Clara Klein' is het aangrijpende debuut van Sara Brunsvold. Aidyn Kelley is een ambitieuze journalist die meer wil dan alleen korte stukjes schrijven voor de plaatselijke krant.

Na een misstap krijgt ze de opdracht een in memoriam te schrijven over een stervende vrouw in een hospice. De Clara Klein die ze daar aantreft is een stuk interessanter en levendiger dan ze had gedacht. Clara meent dat niet alleen Aidyn, maar ook zijzelf een opdracht heeft gekregen. Als Aidyn een verhaal wil, zal ze dat krijgen ook. De unieke vriendschap die tussen hen ontstaat, zal zeker zijn sporen op aarde achterlaten.

'De acht levenslessen van Clara Klein' van Sara Brunsvold is een boek dat de lezer niet los zal laten. Een perfecte combinatie van Lynn Austin en Jojo Moyes.

De acht levenslessen van Clara Klein samengevat:

1. Het graf is niet je laatste rustplaats. Leef je leven vanuit die overtuiging.
2. Zolang je ademt, heb je werk te doen.
3. Ga ervan uit dat God bezig is met een plan voor je leven. Omdat dat meestal het geval is.
4. Ware liefde vraagt wel duizend keer het sterven van je eigen ik.
5. Gebruik je rouw om nog meer lief te hebben.
6. Hecht niet te veel aan je dromen, maar houd je geloof dichtb? je.
7. Lasten z? n er om gedeeld te worden.
8. Eet koekjes zonder je te verontschuldigen.

De acht levenslessen van Clara Klein Brunsvold, Sara
€ 22,99
voorraad onbekend
Leefregels voor de liefde - cadeauboek

Leefregels voor de liefde is een nieuw cadeauboek rondom de liefde van Gary Chapman, bekend van de 5 talen van de liefde.

Iedereen wil een sterk, liefdevol en op God gericht huwelijk. In Leefregels voor de liefde schrijft Gary Chapman vertrouwde woorden van wijsheid die bedoeld zijn om koppels aan te moedigen en te inspireren.

Daarnaast citeert hij ook belangrijke Bijbelverzen (Het Boek) die Gods plan voor het huwelijk en voor het koesteren van gezonde, gelukkige relaties belichten. Of je nu een jong stel bent of net je 50e huwelijksverjaardag hebt gevierd, je relatie zal zeker baat hebben bij deze tijdloze wijsheid.

Een prachtig en inhoudsrijk presentje voor partners om aan elkaar te geven, of om van iemand te krijgen.

Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een wereldwijd bekende relatietherapeut.

Leefregels voor de liefde - cadeauboek Chapman, Gary
€ 18,99
voorraad onbekend
Raak me, God ontmoeten met je zintuigen

Raak me, God ontmoeten met al je zintuigen van Sarianne van Dalen en Willemijn de Weerd bevat Bijbelstudies die al je zintuigen op scherp zetten.

Een verhaal waar je een brok van in je keel krijgt, een lied dat emotie oproept, een hand op je schouder … op verschillende manieren kunnen we geraakt worden. In het Bijbelstudieboek 'Raak me' volgen we mannen en vrouwen die geraakt werden door God.

We duiken de Bijbel in en onderzoeken op welke manieren God mensen raakt, ook vandaag de dag nog. Alle zintuigen komen in dit Bijbelstudieboek aan bod: zien, horen, proeven, ruiken en voelen. We ontdekken dat aanrakingen van God een doel hebben, namelijk om meer en meer de persoon te worden zoals Hij bedoeld heeft.

Sarianne van Dalen is een bekend Sestra auteur, spreker en organiseert kloosterweekenden.

Willemijn de Weerd is bekend auteur van kinder- en vrouwenboeken.

Raak me, God ontmoeten met je zintuigen Dalen, Sarinna van en Willemijn de Weerd
€ 22,99
voorraad onbekend
Leven in vrijheid Bijbelstudies

Een leven met Jezus is een leven in vrijheid. Beth Moore helpt je in deze studie om die vrijheid te vinden. De studie behandelt het Bijbelboek Jesaja, een boek over bevrijding uit gevangenschap en Gods trouw daarin. Tijdens deze reis leer je los te komen van alles wat je weghoudt van een leven geleid met God.

Leven in vrijheid is een aansprekende 10-weekse Bijbelstudie voor groepen. De studie vormt een unieke combinatie van zelfstudie, video's en groepsbespreking. Thuis doe je iedere dag een persoonlijke Bijbelstudie. Daarnaast kom je wekelijks bijeen met een groep vrouwen. In deze gespreksgroep bespreek je wat je thuis geleerd hebt uit Gods Woord en deel je je leven met elkaar. Ook kijk je samen naar onderwijs van Beth Moore.

De Bijbelstudies van Beth Moore worden al jaren door Bijbelstudiegroepen in het hele land gebruikt. Veel vrouwen ervaren zegen door de verdieping die de Bijbelstudies hen bieden. In deze nieuwe vorm worden de handleiding voor groepsleiders en het werkboek met elkaar gecombineerd in één uitgave (inclusief video's), om het gebruik ervan toegankelijker te maken. Zo kunnen de Bijbelstudieboeken eenvoudiger voor zowel individueel gebruik als voor groepsgebruik worden ingezet en is alle inhoud overzichtelijk gebundeld in één boek.

De boeken hebben een modern, nieuw omslag gekregen: dezelfde tijdloze en verdiepende inhoud in een fris, nieuw jasje.

Leven in vrijheid Bijbelstudies Moore, Beth
€ 34,99
voorraad onbekend
Boven je zelf uit Bijbelstudie

Boven jezelf uit, is een Bijbelstudie van Beth Moore over de vrucht van de Geest. Haar studies richten zich op vrouwen en worden wereldwijd gebruikt.

De Bijbelstudies van Beth Moore worden al jaren door Bijbelstudiegroepen in het hele land gebruikt. Veel vrouwen ervaren zegen door de verdieping die de Bijbelstudies hen bieden.

In deze nieuwe vorm worden de handleiding voor groepsleiders en het werkboek met elkaar gecombineerd in één uitgave (inclusief video's), om het gebruik ervan toegankelijker te maken. Zo kunnen de Bijbelstudieboeken eenvoudiger voor zowel individueel gebruik als voor groepsgebruik worden ingezet en is alle inhoud overzichtelijk gebundeld in één boek.

Ook hebben de boeken een modern, nieuw omslag gekregen: dezelfde tijdloze en verdiepende inhoud in een fris, nieuw jasje.

Boven je zelf uit Bijbelstudie Moore, Beth
€ 34,99
voorraad onbekend
Jouw hart, Gods huis

Jouw hart, Gods huis, van Beth Moore is een aansprekende 10-weekse Bijbelstudie voor groepen. De studie vormt een unieke combinatie van zelfstudie, video's en groepsbespreking. Thuis doe je iedere dag een persoonlijke Bijbelstudie. Daarnaast kom je wekelijks bijeen met een groep vrouwen.

De bouw van de tabernakel laat duidelijk zien dat het Gods verlangen is om een relatie met zijn kinderen te hebben. Deze intensieve Bijbelstudie gaat in op de bouw van de tabernakel, de betekenis van het gedetailleerde ontwerp en de belangrijke rol die dit gebouw speelt in Gods eeuwige plan. Ook zie je de waarde ervan voor je dagelijkse wandel met God en de geweldige vervulling door Jezus Christus. Deze studie daagt je uit je hart te maken tot een heilige plaats waar zijn liefde en heerlijkheid kunnen neerdalen... tot een woon plaats voor de allerhoogste God.

In deze gespreksgroep bespreek je wat je thuis geleerd hebt uit Gods Woord en deel je je leven met elkaar. Ook kijk je samen naar onderwijs van Beth Moore.De Bijbelstudies van Beth Moore worden al jaren door Bijbelstudie groepen in het hele land gebruikt. Veel vrouwen ervaren zegen door de verdieping die de Bijbelstudies hen bieden. In deze nieuwe vorm worden de handleiding voor groepsleiders en het werkboek met elkaar gecombineerd in één uitgave (inclusief video's), om het gebruik ervan toegankelijker te maken.

Zo kunnen de Bijbelstudie boeken eenvoudiger voor zowel individueel gebruik als voor groepsgebruik worden ingezet en is alle inhoud overzichtelijk gebundeld in één boek. Ook hebben de boeken een modern, nieuw omslag gekregen: dezelfde tijdloze en verdiepende inhoud in een fris, nieuw jasje.

Jouw hart, Gods huis Moore, Beth
€ 34,99
voorraad onbekend
Met God op pad

In het Bijbels Dagboek "Met God op pad "neemt John Lapré de lezer mee op een avontuurlijke tocht door de Bijbel. Van Genesis tot Openbaring worden de rode lijnen van ieder Bijbelboek zichtbaar, en direct toegepast op de praktijk van alledag.

De 365 overdenkingen worden ingeleid door een hoofdstuk waarin de Bijbel in vogelvlucht de revue passeert. Met God op pad is toegankelijk voor wie nog maar kort geïnteresseerd is in het bestverkochte boek ter wereld. Maar ook verrijkend voor wie al een leven lang de Bijbel leest. Voor wie liever zelf leest en voor wie het boek met het gezin wil lezen. Iedere dagtekst sluit af met een gebed. Zo wordt de lezer ook geholpen woorden te vinden om met God te praten.

Met God op pad Lapré, John
€ 24,99
voorraad onbekend
De Bijbel open in het pastoraat

In het boek De Bijbel open in het pastoraat beschrijft ds. M.J. Tekelenburg praktisch hoe dat op verschillende manieren kan in de praktijk van het pastorale gesprek en belicht hij de achtergrond van die manieren van Bijbelgebruik.

Het is een goede gewoonte dat de Bijbel in pastorale ontmoetingen opengaat, maar: waarom is dat belangrijk en hoe doe je dat goed? Wat vraagt dat van de bezoeker?

Het boek is gericht op ouderlingen én is leer- en behulpzaam voor iedereen die bezoekwerk doet en daar de Bijbel graag bij wil openen.

De Bijbel open in het pastoraat Tekelenburg, M.J.
€ 12,99
voorraad onbekend
Encyclopedie Nadere Reformatie - deel V

Met het laatste deel de 'Encyclopedie Nadere Reformatie, deel 5' bewijst de redactie historici en theologen weer een grote dienst.

Bij actuele thema's zoals seksualiteit, slavernij en de verhouding tussen mannen en vrouwen is het mooi om kennis te nemen van opvattingen uit het verleden. De bijdragen corrigeren bestaande karikaturen vanuit recent onderzoek. Ook waar het de studie van de theologiegeschiedenis betreft, verrijkt dit deel ons inzicht in de opvattingen over de scholastiek, verbond en wedergeboorte en de opvattingen over de wetenschap. Vroomheid en wetenschap vormen geen tegenstelling. Dat is de boodschap van de gereformeerden uit vroeger eeuwen.

De opgenomen registers maken alle delen doorzoekbaar op naam, plaatsnaam en Bijbelplaats.

Encyclopedie Nadere Reformatie - deel V Op 't Hof, Willem Jan
€ 69,99
voorraad onbekend
Geroepen door Christus

In het boek 'Geroepen door Christus' zetten vier theologen lezers aan tot het nadenken over de theologie van het ambt en nodigen ze lokale gemeenten uit tot reflectie en gesprek aan de hand van praktische vragen.

De discussie over en de ontwikkeling van het ambt is al zo oud als de kerk zelf. Geroepen door Christus introduceert een ambtstheologie die oude tegenstellingen te boven komt door in te zetten bij de zending van God (Missio Dei) en de roeping door Christus.

Daarmee levert het boek Geroepen door Christus een doorwrochte protestantse bijdrage aan het oecumenische debat over het ambt. Ook helpt het de Protestantse Kerk verder in de positionering van pioniers en kerkelijk werkers als ambtsdragers.

Geroepen door Christus Wisse, Maarten; E.a.
€ 14,99
voorraad onbekend
Bibliotheek in de bergen

De roman Bibliotheek in de bergen is geschreven Ann Gabhart en vertelt het verhaal van een bibliothecaresse die boeken bezorgt en liefde zoekt.

Tansy Calhoun reist als bibliothecaresse te paard door de Appalachen. Ze trotseert de ruige paden en het soms onstuimige weer om boeken rond te brengen bij de mensen van de berggemeenschap. Tansy verlangt ernaar liefde te vinden, zoals de hoofdpersonen in haar boeken.

Als ze een charmante schrijver uit New York ontmoet, denkt ze dat ze hem misschien heeft gevonden - of is de ware dichterbij dan ze denkt? Pas door een zware storm, waarin mensenlevens op het spel staan, komt er een einde aan de tweestrijd van Tansy.

Bibliotheek in de bergen Gabhart, Ann H.
€ 23,95
voorraad onbekend
Sterkste band

De roman De sterkste band, geschreven door Geesje Vogelaar - van Mourik, is het vijfde en laatste deel over de predikantsvrouw Julia, die zoekend en biddend voor zichzelf, voor haar familie en voor haar ongelovige naaste de weg probeert te vinden om echt gelukkig te worden.

Er belt een meisje aan bij de pastorie van Julia en Marnix van Malsen. Als ze merkt dat Julia al bezoek heeft, gaat ze weer weg. Het zit Julia niet lekker dat ze niet heeft aangedrongen bij het meisje om binnen te komen.

Ze gaat op zoek en vindt het meisje in een ronduit bedreigende situatie. Yke, zo heet het meisje, is ongewenst zwanger en heeft dringend hulp nodig. Julia en Marnix vangen de jonge tienermoeder op in de oude pastorie. Hoewel Julia dankbaar is dat ze van betekenis mag zijn voor het meisje en haar baby, is het bij tijden niet gemakkelijk, omdat het gemis van een eigen kind nog altijd zo veel pijn doet. Toch mag Julia weten van een sterkere band, die zelfs uitstijgt boven die bijzonder sterke band tussen een moeder en haar kind.

Sterkste band Vogelaar,-van Mourik, Geesje
€ 13,50
voorraad onbekend
Man van tanna

Het zendingsboek Man van Tanna is geschreven door Maarten brand en vertelt het levensverhaal van Joh Paton, zendeling op een eiland in de stille Zuidzee .

1858: De Schotse John Paton voelt zich geroepen om het Evangelie te brengen aan de onbereikte volken, en vertrekt samen met zijn jonge vrouw naar Tanna, een eiland in de Stille Zuidzee.

De missie van John is zeker niet zonder gevaar, want de bewoners van het eiland zijn kannibalen, en verschillende voorgangers van John zijn eerder door inboorlingen omgebracht. Maar John laat zich hierdoor niet weerhouden. Hij vestigt zich op het eiland en laat met zijn rustige en vriendelijke houding zien dat hij geregeerd wordt door de Vredevorst, in plaats van door wraak en bijgeloof.

De eilandbewoners willen echter niet dat de blanke man hun manier van leven en gewoontes aantast. Ze werken John op allerlei manieren tegen en proberen hem zelfs van het leven te beroven. Maar het is alsof een onzichtbare Hand hem beschermt en bewaart.

Hoewel het leven van John op Tanna vele moeiten en dieptepunten kent, mag hij weten dat zijn aanwezigheid op het eiland niet tevergeefs is.

Het leven van John Paton is een indrukwekkend getuigenis van gehoorzaamheid en Godsvertrouwen. Het verrassende van deze verhalende biografie is dat de aanwezigheid van John op Tanna ook wordt beschreven vanuit het perspectief van een Tannese jongeman.

Man van tanna Brand, Maarten
€ 16,95
voorraad onbekend
Creatief de Bijbel door, Biblejournaling

De gids voor Bible journaling, Creatief de Bijbel door, van Marjolein Stoové, helpt met creatieve verwerking van kernteksten uit de HSV.

Ben je graag creatief? Lees je graag de Bijbel? Hoe fijn is het om deze twee combineren! In dit creatieve boek lees je de kernteksten van elk bijbelboek in de HSV met daarbij een creatieve opdracht. Soms heel gericht, soms met meer creatieve vrijheid. Maar altijd inspirerend.

Marjolein Stoové is illustrator en heeft veel ervaring met biblejournaling. Ze neemt je in dit boek mee op een creatieve reis door de Bijbel.

Creatief de Bijbel door, Biblejournaling Stoove, Marjolein
€ 20,-
voorraad onbekend
God de Vader of Allah de Verhevene

Het boek: God de Vader of Allah de verhevene, door Gerard Vrooland gaat over de overeenkomsten en de verschillen tussen het Christelijke geloof en de Islam.

Wie liefde heeft voor moslims wil hen leren kennen. Om hen te kennen moet je weten wat hen drijft.Mede door gespreksgroepen met moslims heeft de auteur de islam en de moslims beter leren begrijpen, maar kwam hij ook tot de ontdekking dat Satan, beproeving en lotsbestemming door Allah gebruikt worden op een manier die vreemd is aan het christendom.

Ook als rechter verschilt Allah enorm van de God van de Bijbel. Dit boek is ontstaan uit het verlangen om te zien waarmee God bezig is onder moslims. Moslims staan dichter bij christenen dan atheïsten of mensen die aannemen dat er iets is tussen hemel en aarde. Wie liefde heeft voor moslims wil hen leren kennen. Om hen te kennen moet je weten wat hen drijft. Wie dat wil weten, moet zich bezig houden met de Koran. Als uitgangspunt voor dit boek heeft de schrijver de boodschap van de Koran vergeleken met de boodschap van de Bijbel.

Tijdens gesprekken met christenen en moslims heeft de auteur ontdekt dat bepaalde moslims heel dicht bij het christendom staan en bepaalde christenen vastzitten aan vormen van islamitisch denken.

Dit boek helpt christenen om scherper te zien waar de grenzen tussen christendom en islam lopen.

God de Vader of Allah de Verhevene Vrooland, Gerard
€ 19,95
voorraad onbekend
Zegen hen, gebeden voor moeders

Zegen hen, bevat gebeden voor moeders en is een mooi cadeau voor hen bij verschillende gelegenheden. Het is samengesteld door verschillende vrouwen.

Bidden voor je kind is een van de belangrijkste dingen die je als moeder kunt doen. Maar soms heb, je geen woorden voor je gebed. Dit gebedenboek wil daarbij helpen: het is geschreven door moeders en voor moeders.

Het biedt gebeden voor de gewone momenten en voor de bijzondere momenten, waarbij de moeilijke dingen niet uit de weg worden gegaan. Je vindt in Zegen hen gebeden gebaseerd op Bijbelteksten over allerlei onderwerpen: of het nu gaat om de bevalling en kraamtijd, eerste schooldag, een kind dat bang is, een overlijden van opa of oma of het begin van de vakantie. Ook zijn er gebeden voor moeders zelf in verschillende situaties.

Met gebeden van onder meer Sifra Bekx, Janneke Burger, Sarianne van Dalen, Hanna Holwerda, Esther van Lunteren, Annelies van Poelgeest, Carianne Ros, Nadine de Vos en Willemijn de Weerd. Redactie door Hannah Zandbergen, eindredacteur van Sestra mama.

Heel geschikt als (kraam)cadeau of bij Moederdag

Zegen hen, gebeden voor moeders Zandbergen, Hannah (red)
€ 18,99
voorraad onbekend
Nieuwe Bijbelweetjes

Nieuwe Bijbelweetjes van Hanna Holwerda en Willeke Brouwer helpt je om meer te ontdekken over de tijd van de Bijbel.

Ontdek meer over de tijd van de Bijbel in dit boek vol bijzondere weetjes. Voor het eerst of opnieuw na het eerste deel duik je in de wereld van de Bijbelverhalen. Je leest over wat voor werk de mensen deden, welke kleren ze aan hadden, hoe de handel werkte en waarmee je kon betalen, over Israël, het volk van God … en nog veel meer! Zo ontdek je allerlei interessante en verrassende
weetjes.

Met grappige en informatieve tekeningen van Willeke Brouwer.

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar

Hanna Holwerda zit altijd met haar neus in de Bijbel. In Bijbelweetjes! heeft ze alle gekke, leuke en vreemde weetjes bij elkaar gezet. Hanna is bekend van de Bijbel en science serie, met onder andere Ontdek het oneindige heelal en Prikkels. Ook schreef ze Beleef de Bijbel – Bijbels Handboek voor jou.

Willeke Brouwer is auteur, illustrator en cartoonist. Na de kunstacademie in Kampen was ze jarenlang illustrator en schrijver en sinds 15 jaar maakt ze dagelijks een cartoon voor het Nederlands Dagblad. Zij schreef en tekende Ongelooflijke Bijbelverhalen

Nieuwe Bijbelweetjes Holwerda, Hanna, Willeke Brouwer
€ 13,99
voorraad onbekend
Onbreekbare eed - thriller deel 1

Onbreekbare eed is de nieuwe christelijke thriller van Andrew Huff. Spannend en met inhoud tot de laatste pagina. Voor de liefhebbers van Joel Rosenberg. Onbreekbare eed is het eerste deel in de nieuwe thrillerserie John Cross en is begin april 2023 binnengekomen.

John Cross is een predikant in een kleine stad, vastbesloten om zijn kudde te leiden en zo Gods roeping te volgen. Hij is niet het soort man waarvan je zou verwachten dat hij een bewogen verleden heeft.

Inkijkexemplaar Onbreekbare Eed Andrew Huff

Maar de waarheid is dat de man achter de preekstoel die tot zijn schapen predikte ooit een "wolf" was - een huurmoordenaar voor de CIA. Toen John besloot Christus te volgen, liet hij dat werk achter zich, vastbesloten om boete te doen voor alle levens die hij nam. Hij zwoer nooit meer te doden.

Nu wil iemand dat de vreedzame pastoor met zijn eigen leven voor zijn zonden betaalt. En wanneer een terrorist die uit is op wraak de kerk binnenloopt, worden Johns geheimen onthuld. Geconfronteerd met zijn verleden, moet hij zijn demonen onder ogen zien en ontdekken of een mens echt kan veranderen. Kan hij zich aan zijn gelofte houden, zelfs als de mensen van wie hij houdt in levensgevaar verkeren? Zullen zijn gemeente en de dappere vrouw voor wie hij leert zorgen in het kruisvuur terechtkomen? Uiteindelijk is het leven van John misschien wel het enige offer dat hij nog te bieden heeft. . .

Het spannende debuut van Andrew Huff is niet alleen een meeslepend verhaal vol spanning, het is ook een grondige verkenning van de morele dilemma's waarmee degenen worden geconfronteerd die ervoor kiezen om de Prins van de Vrede te volgen in een gewelddadige wereld.

"Een nagelbijter boordevol actie van begin tot eind! . . . Ik kon het niet neerleggen."
-Lynette Eason, bestseller, prijswinnende auteur van de Blue Justice-serie

Andrew Huff is contentwriter in de christelijke media-industrie. Daarvoor heeft hij gewerkt als voorganger. Hij woont met zijn gezin in Texas.

U kunt uw exemplaar van Onbreekbare eed door Andrew Huff nu gemakkelijk online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels.

Onbreekbare eed - thriller deel 1 Huff, Andrew
€ 22,99
voorraad onbekend
Ik red me wel

De roman 'Ik red me wel' van Leanne Pots is een romantisch verhaal over twee totaal verschillende mensen die zich ondanks alles enorm tot elkaar aangetrokken voelen. Leanne Pots is een nieuwe Nederlandse schrijfster van christelijke feel good. Dit boek is het eerste deel in de serie Weidse liefde.

De stadse Nora wil maar één ding: op eigen benen kunnen staan. Door wat zij in haar jeugd heeft meegemaakt, weet ze zeker dat ze zichzelf nooit afhankelijk zal maken van een man. Wanneer Nora een vakantiehuisje in Twente erft van haar overleden oma, gaat ze er vier weken logeren om het op te knappen. Al snel ontmoet ze de buurman, boer Abel. Hij wil haar graag helpen, maar daar wil Nora uiteraard niets van weten. Pas als blijkt dat ze de klus zonder zijn hulp niet kan klaren, neemt ze zijn aanbod met tegenzin aan. In ruil daarvoor zal zij hem een paar dagen helpen op de boerderij.

Hoe beter Nora en Abel elkaar leren kennen, hoe meer ze voor elkaar gaan voelen. Maar hij wil geen relatie met een stadsmeisje en zij wil überhaupt geen relatie. Ze besluiten het te houden bij een zomerromance... maar is dat wel zo eenvoudig?

Voor de liefhebbers van "Boer zoekt vrouw".

Leanne Pots was een van de finalisten in de verhalenwedstrijd van KokBoekencentrum en Eva. Overdag is ze in dienst bij de politie en in de avonduren schrijft ze. Ze is getrouwd, moeder van drie kinderen en woont in Enter (Twente).

Een zomerse, ongecompliceerde feelgoodroman met een plezierige schrijfstijl, waarin ook het geloof een belangrijke rol speelt.
– Marlies Medema, jurylid Eva-schrijfwedstrijd

Leanne Pots trakteert je in haar debuut op een heerlijk verhaal vol romantiek, pit, humor én diepgang. Deze roman wil je lezen!
– Daniëlle Heerens.

Ik red me wel Pots, Leanne
€ 22,99
voorraad onbekend
De droom van de koopmansvrouw

De roman 'De droom van de koopmansvrouw' van Lorri Dudley speelt zich af op het eiland St. Kitts. Charlotte Amelia Etheridge bevindt zich in een lastig parket. Na een ondoordachte rebelse actie tegen haar moeder is ze nu gedwongen te trouwen met een vreemdeling en met hem te verhuizen naar een afgelegen eiland in de Cariben. Charlotte heeft een kwetsbare gezondheid en het tropische klimaat betekent voor haar een groot risico.

Nathaniel Winthrop heeft het al moeilijk genoeg met zijn startende bedrijf. Hij kan een ziekelijke vrouw, voor wie leven op het eiland wel eens de dood kan betekenen, er zeker niet bij hebben. Hij heeft al te veel geliefden aan ziekte verloren. Charlotte neem zich voor om de tijd die haar nog rest goed te besteden en maakt het Nathaniel, die zich had voorgenomen niet voor haar te vallen, toch wel heel moeilijk.

'De droom van de koopmansvrouw' is het los te lezen tweede deel in de serie De Caribische eilanden. Eerder verscheen 'Het geheim van de hertog'.

De droom van de koopmansvrouw Dudley, Lorri
€ 23,99
voorraad onbekend
Zo hoog als de hemel

Zo hoog als de hemel, is een nieuwe familieroman van Susie Finkbeiner. Een roman met een krachtige boodschap over dat God alle dingen doet medewerken ten goede.

Zo hoog als de hemel is het portret van een gebroken gezin eind jaren zestig. Centraal staat de 18-jarige Annie, die geconfronteerd wordt met de terugkeer van haar vader, die het gezin in de steek liet toen zij jong was. Kort daarna ziet Annie haar geliefde broer naar het front vertrekken.

Susie Finkbeiner laat op ontroerende wijze zien wat het komen en het gaan van die twee mannen doet met de gezinsleden. Allemaal ontlenen ze veel steun aan hun geloof, maar voor ieder van hen betekent dat wat anders.

Susie Finkbeiner schrijft romans met een boodschap die verder reikt dan de laatste bladzijde. Voor Zo hoog als de hemel liet ze zich inspireren door het werk van de middeleeuwse mystica Juliana van Norwich

Zo hoog als de hemel Finkbeiner, Susie
€ 24,99
voorraad onbekend
Gezinsstilleven

De verzamelde columns van Gerjanne van Lagen, in de bundel Gezinsstilleven, vormen opnieuw een herkenbaar en verrassend inkijkje in een gewoon gezin in hun omgeving.

Toen ik rond 23u opstond om de ontbijttafel alvast te dekken, overviel me een soort weemoed. Vanwege ... Ik weet niet. Vanwege het ritme van de dagen. Of vanwege die tafel. Ja, het was vanwege die tafel. Elke dag rond zit ik daar. Ik hoor de kinderen komen, en gaan,en ik zit daar. De tafel is ons nest, waar we samen zijn, de korte kwartiertjes van de dag waarop onze levens zich in een vouwen,als twee handen tot één vuist. 's Morgens die frisse koppies, de kinderen ruiken naar ongeschonden leven. Ze ruiken naar begin, want voor hen is er geen gisteren en vandaag is het begin. Ik zie de deukjes in de tafel, waar Fieke gisteren (wat nu vroeger is), met haar lepel in butste. In een gleuf van de tafel,zit een geel strijkkraaltje. Ik krijg het er niet uit, of nee, ik probeer het er niet uit te krijgen, omdat ik wil dat het blijft, dit is mijn gezinsstilleven, de deukjes, de strijkkraal, de woorden die over tafel rollen.

Deze tafel. Ons familiealbum, dat nog dagelijks aangevuld wordt. Het boek is nog niet dicht. Ik dek de ontbijttafel, doe het licht uit, en glimlach bedroefd.

Gerjanne van Lagen weet met weinig woorden alledaagse momenten uit het leven van een moeder vast te leggen. Haar mijmeringen over het moederschap, zoals in Buurtbarbeque bieden herkenning en inspiratie aan vele moeders. Deze bundel bevat een combinatie van eerder gepubliceerde en nieuwe columns. Net als bij haar eerste bundel, 'Geluksdag', maakte Mirjam Ordelman (oak & blush) prachtige, rustieke foto's bij de tekst.

Een bijzonder cadeau voor elke moeder. Ideaal bij Moederdag.

Gerjanne van Lagen is moeder van vijf kinderen en docent Nederlands. Zij schrijft graag over het leven, over het kleine en het grote, over gedachten en gebeurtenissen. Voor het blad Terdege schrijft ze blogs over haar gezin.

Gezinsstilleven Lagen, Gerjanne van
€ 17,95
voorraad onbekend
Nooit alleen, gedichten en illustraties

Het cadeauboek: "Nooit alleen" van Aletta Koornneef is een fraaie uitgave vol kleur, gedachten en gedichten. Een bijzonder geschenkboek om te delen of juist als cadeau voor jezelf.

Nooit alleen is vooral een boek voor onderweg. Want we lopen allemaal ons eigen pad. Soms gaat de weg omhoog, soms omlaag. En soms voelt het alsof we het helemaal alleen moeten doen. Voelen we ons eenzaam in de drukte van de wereld. Wat is het dan mooi als we mogen geloven dat God dichtbij is. Dat Hij ons de juiste weg wil wijzen. Dat Hij ons mensen geeft die een stukje met ons mee willen lopen. Daarop vertrouwen is niet altijd makkelijk. De weg voelt zo vaak als een zoektocht.

Alette neemt je in dit boek een stukje mee in haar eigen zoektocht. Met gedichten en illustraties die voor herkenning zorgen. Die je naar boven laten kijken. Je een duwtje in de rug geven soms. Een boek om mee uit het raam te staren, met anderen te delen en als een warme deken om je heen te laten zijn. Want je bent inderdaad: nooit alleen.

Alette Koornneef (1991) illustreert (o.a. christelijke wenskaarten), schrijft en ontwerpt en geniet ervan om hiervan te delen en daardoor andere mensen te bemoedigen. Ze woont in Gouda, is getrouwd met Gerard en is moeder van drie kinderen. Ze deelt veel via Instagram en Facebook.

Nooit alleen, gedichten en illustraties Koornneef, Alette
€ 22,99
voorraad onbekend
De Zoete Zusjes lossen het op

In de inmiddels zeer bekende serie verscheen 'De Zoete Zusjes lossen het op', geschreven door Hanneke de Zoete. Saar en Janna vinden een gouden sleutel. Maar waar past die op?

Het is meivakantie en de Zoete Zusjes Saar en Janna willen een geheime hut bouwen op de zolder. Tijdens het spelen vinden ze daar tussen alle oude rommel, koffers, kerstspullen en oud speelgoed een mooie gouden sleutel. Maar waar past die mysterieuze sleutel op? Mama zegt niks, en papa is een paar dagen weg voor zijn werk. Het is een raadsel. Saar en Janna zouden de Zoete Zusjes niet zijn als ze hier niet een spannende speurtocht van wisten te maken. Kun jij ze helpen?

Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen. De uitvoering van dit (voorlees)boek is mooi gebonden, vrolijk geïllustreerd door Iris Boter en met glitters op het omslag. Dat maakt dit boek ook een perfect cadeau voor elk kind dat van spannende raadsels en avonturen houdt! Ter gelegenheid van een verjaardag, diploma, Sinterklaas, Kerstmis, of gewoon zomaar.

Koop nu eenvoudig online bij Ichthusboekhandel.nl: de Zoete zusjes lossen het op, of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels.

De Zoete Zusjes lossen het op Zoete, Hanneke de
€ 15,99
voorraad onbekend
De sterren vertellen

Ds. Willem J.J. Glashouwer neemt ons mee in het boek de sterren vertellen, in de historie van de sterrenbeelden vroeger en nu, en leert ons wat de Bijbel hierover te vertellen heeft. Na het lezen van dit boek zul je nooit meer op dezelfde manier naar de hemel kijken!

Zou het kunnen zijn dat God ons door de sterren iets wil vertellen? Al sinds het begin van de mensheid spelen sterrenbeelden een belangrijke rol. Van de oude goden uit Mesopotamië, Babylon en India tot aan de Grieken en Romeinen van de klassieke Oudheid. Overal ter wereld ziet men dezelfde sterrenbeelden. Ze werden en worden nog steeds vaak toegepast voor sterrenwichelarij, occulte waarzeggerij en moderne astrologie. Maar wie nadenkt over 'de grote Schepper aller dingen' gaat beseffen: het is Zijn Schepping. Zijn Universum. Zijn sterren. Zijn mensheid. Zijn toekomst. Zou het dan niet zo kunnen zijn dat God zélf een boodschap voor ons in Zijn sterren heeft geschreven? Zoals de drie wijzen uit het Oosten die door een ster wisten dat er een Koning was geboren? En als de sterrenbeelden spreken, wat zeggen ze ons dan over de toekomst van de wereld?

Ds. Willem J.J. Glashouwer (1944) is Nederlands Hervormd predikant emeritus, en President van Christians for Israel International en Honorary President of the European Coalition for Israel. Hij was een van de pioniers van de Evangelische Omroep, en later medeoprichter van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en de Christelijke Hogeschool voor Journalistiek. Daarnaast was hij twaalf jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Verder was hij medeoprichter van het Hollandkoor, dat wereldwijd zingt voor (en soms ook in) Israël. Daarnaast publiceerde hij diverse boeken rondom Israël en de eindtijd, waarvan sommigen in vele talen vertaald. Willem is ruim 50 jaar getrouwd met Marianne en ze hebben vier kinderen en acht kleinkinderen.

De sterren vertellen Glashouwer, Willem J.J.
€ 24,95
voorraad onbekend