Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Spreuken

Het Bijbelboek Spreuken van Salomo leent zich door haar vorm op een bijzonder onderwerp voor Bijbelstudiegroepen. Praktisch, uitdagend en literair verrassend met tijdloze waarheden en eyeopeners. Gespreksvragen zijn prettig bij dit Bijbelboek, juist omdat de Spreuken van Salomo uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan en zo de kern van deze wijsheid beter te begrijpen.

Het boek Spreuken is het twintigste Bijbelboek in de Hebreeuwse Bijbel. Het boek is een voorbeeld van Bijbelse poëzie en van wijsheidsliteratuur. In de Tenach hoort het bij de Geschriften. De Hebreeuwse naam van het boek is Misjlei, hetgeen vertaald kan worden met allegorie of woorden van wijsheid. Misjlei is een afkorting van Mísjlê Sjelomo (Spreuken van Salomo), de titel in de Masoretische Tekst. I Koningen 4:32 vermeldt dat Salomo meer dan 3000 spreuken schreef en duizend vijf liederen. Degene die in het Spreuken boek vermeld staan, kunnen dan ook niet meer dan een selectie hieruit vormen. In het Nieuwe Testament zijn er meer dan dertig citaten uit het Bijbelboek Spreuken.

Wie de Spreuken van Salomo wil bestuderen, doet er goed aan om achtergronden en uitleg van anderen daarbij te betrekken. Het is een voortdurende bron van inspiratie en geeft ons goede raadgevingen om ons leven als kring of persoonlijk in te richten zoals God ons in de Bijbel wil laten zien.

Bijbelstudiemateriaal over het Bijbelboek Spreuken met gespreksvragen, maar ook commentaren en achtergrondinformatie zijn normaliter bij Ichthusboekhandel op voorraad in de winkels en in te zien. Bestellen is eenvoudig bij Ichthusboekhandel via de winkels of de webshop.

voorraad onbekend
€ 17,95
voorraad onbekend
€ 24,99
Uit het leven gegrepen Swüste, Gerard
voorraad onbekend
€ 27,50
Het boek Spreuken Zandbelt, André
voorraad onbekend
€ 14,90
voorraad onbekend
€ 8,45
voorraad onbekend
€ 69,50