Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

1 Korinthiers

Uitleg en toelichting van het Bijbelboek de eerste zendbrief van Paulus aan de Korinthiërs vindt u op deze pagina, waarin de Bijbelstudieboeken, Bijbelcommentaren, het Bijbelkring materiaal met gespreksvragen en de boeken voor persoonlijke Bijbelstudie bij elkaar gebracht.

Korinthe is de welvarende handelsstad, maar met een bedenkelijke moraal. Paulus heeft hier anderhalf jaar gewoond en gewerkt, tijdens zijn tweede zendingsreis. De briefwisseling die Paulus naderhand met de gemeenteleden in Korinthe onderhield, is soms met tranen in zijn ogen geschreven. Met thema's als: verlossing en verzoening, terechtwijzingen, praktische zaken, gaven van de Geest. Paulus helpt de mensen om wantoestanden op te lossen en als christen te handelen.

In het Bijbelboek 1 Korinthiërs komen thema's langs zoals de viering van het Avondmaal, de betekenis van de opstanding, omgang met anderen in een multiculturele setting, het hanteren van dwalingen en de geestesgaven.

Bijbelstudiemateriaal over 1 Korinthiërs ligt bij Ichthusboekhandel op voorraad in de winkels en kan daar ingezien worden. Bestellen online is eenvoudig via de webshop of rechtstreeks in één van de winkels. We leggen het dan voor u klaar bij de balie.

Beknopt commentaar NT deel 1 Ouweneel, Willem J.
voorraad onbekend
€ 29,95
1 Korintiers / druk 1 Dean Anderson, R.
voorraad onbekend
€ 32,50
voorraad onbekend
€ 65,-
1 Korintiërs / druk 1 Wolf, Jan van der
voorraad onbekend
€ 13,99
voorraad onbekend
€ 7,99
voorraad onbekend
€ 10,23
voorraad onbekend
€ 17,50
Onwijs rijk Gunnink
voorraad onbekend
€ 6,99