Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Esther

Het Bijbelboek Esther wordt door veel vrouwengroepen gebruikt voor studie. Juist omdat het veel inzicht geeft in de rol die een vrouw kan vervullen op cruciale momenten in gezin en samenleving. Het Bijbelverhaal van koningin Esther in Perzië spreekt tot de verbeelding en vormt voor veel boeken, studies en verschillende films de bron.

Het Bijbelboek Esther is meer dan de uitleg van de oorsprong van het Joodse Purimfeest. Hoewel het een verhaal is waarin de naam van God zelfs niet letterlijk genoemd wordt, spreekt het hele boek toch over Goddelijke voorzienigheid en maakt dat niet los van menselijke verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd laat het Bijbelboek Esther het irrationele zien van de haat van Haman tegen de Joden en het absurde karakter daarvan. Een haat die die we vaker zien in het antisemitisme. Kortom het bestuderen van het Bijbelboek Esther helpt bij het ontwikkelen van een bijbelse visie op de cultuur om ons heen, de verhouding tot de overheid en de rol van God in de geschiedenis.

Onderstaand een overzicht van de Bijbelstudie boeken over het Bijbelboek Esther: Bestellen is eenvoudig online via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of u kunt ze kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden en Zoetermeer.

Daniel en Esther Lucado, Max
voorraad onbekend
€ 15,99
Redding voor Gods volk Oppenhuizen, M.
voorraad onbekend
€ 10,99
Bijbelboek esther Graaf, N.S. de
voorraad onbekend
€ 11,25
Esther Swindoll
voorraad onbekend
€ 19,95
Daniel - maleachi Lorein, G.W.
voorraad onbekend
€ 19,95