Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

TOP 10 christelijke romans

De christelijke romans top 10 zoals die bij Ichthusboekhandel in haar vier winkels en op de website verkocht werden over de afgelopen periode. Handig overzicht van de beste nieuwe christelijke romans in 2019 om steeds weer bij te zijn met de leukste christelijke romans voor je zelf of om een ander cadeau te geven. Alle nieuwe titels liggen direct bij verschijnen in de Ichthusboekhandels.

Kijk hier voor het overzicht nieuwe christelijke romans.

U kunt de nieuwste christelijke romans kopen in de winkels of online bestellen via de website van Ichthusboekhandel.nl. De plek voor christelijke must reads en bestsellers. Een grote groep van trouwe lezers zorgt dat we veel recensies en reviews hebben. Zo ontdekt u de christelijke good reads in Nederland.

Deze bestsellerlijst van Top 10 Christelijke Romans wordt wekelijks samengesteld op basis van de actuele en recente verkopen in de 4 winkels van Ichthusboekhandel en haar website. Daarnaast worden de landelijke cijfers zoals die verschijnen in het ND, gebaseerd op de christelijke boeken top 10 BCB (Brancheorganisatie Christelijke Boek) hier bij betrokken. Wij willen graag onze bezoekers van onze website en in ons werkgebied met veel plezier adviseren en helpen bij hun keuzes. In de praktijk blijkt dan onze eigen rapportage het dichtst te zitten bij wat onze klanten verwachten aan recente boekeninformatie. Het Reformatorische Dagblad (RD) heeft geen specifieke Top 10, maar is wel vaak heel relevant vanwege haar recensies.

Wie omkijkt

'Wie omkijkt' van Jeanine Cummins is een onvergetelijke roman over misdaad, onrecht en de onvoorstelbare kracht van moederliefde. Het verhaal speelt zich af in Mexico en beschrijft de reis die een vrouw moet maken naar vrijheid om weg te komen bij een onvoorstelbare dreiging.

Een binnenplaats in Acapulco, Mexico. Een familiefeestje. Een gruwelijke aanslag. Alleen Lydia en haar achtjarige zoontje Luca overleven, en moeten onmiddellijk zo ver mogelijk wegvluchten om uit de greep van het drugskartel te blijven. Wat volgt is een adembenemend vluchtverhaal: dwars door Mexico, bovenop de goederentrein die ook wel 'het Beest' wordt genoemd, op weg naar de Amerikaanse grens.

'Dit verhaal heeft mijn kijk op wat het betekent om een vluchteling te zijn totaal veranderd.'
- Oprah Winfrey

'Een verpletterend verhaal over onheil, overlevingsdrang en liefde.'
- The New York Times

'Ik daag je uit: lees de eerste zeven pagina's en leg het boek weer weg. Het gaat je niet lukken. Ongelooflijk, wat een boek!'
- Stephen King

'Een heftige, ijzersterke roman. Een eyeopener.'
- Tracy Chevalier

Wie omkijkt Cummins, Jeanine
€ 23,99
voorraad onbekend
Als je verdwaalt

Als je verdwaalt is een nieuwe psychologische roman van Marianne Witvliet over een jonge vrouw die na de dood van haar vader de draad van haar leven weer probeert op te pakken. Met dit boek laat ze zien dat ze opnieuw een verfijnde en troostende roman geschreven heeft die laat zien dat geluk vaak in kleine dingen zit.

Na de dood van haar vader en de daaropvolgende verhuizing heeft Jip het gevoel dat ze langzamerhand de grip op haar leven verliest. Eenzaam trekt ze zich terug in de natuur, op zoek naar troost. Ze maakt daar kennis met een tuinman, bij wie ze iets van de veiligheid en het vroegere zelfvertrouwen terugvindt dat haar vader haar gaf. Dan komt Juda op haar pad. Hij begrijpt haar, maar brengt haar ook compleet in verwarring. Toch moeten ze samen vechten voor de plek waaraan ze hun hart verloren hebben.

Net als in haar roman "Kind van het water' is Marianne Witvliet er opnieuw in geslaagd om een doorvoeld en fijnzinnig verhaal neer te zetten.

AUTEUR :
Marianne Witvliet (Nunspeet) schrijft kinderboeken, prentenboeken en romans, waaronder Gebroken wit (2003) en Kind van het water (2008). Ze werkte als redacteur, journalist en recensent bij het Reformatorisch Dagblad en is fulltime schrijver en fotograaf.

Als je verdwaalt Witvliet, Marianne
€ 20,99
voorraad onbekend
de heer uit het zuiden

De roman, De heer uit het Zuiden is het tweede deel in Kristen Heitzmanns historische serie Het land van de gouden rivieren.

Na vele belevenissen zijn Desi Brennan en Remy Montgomery eindelijk verloofd. Maar op Remy's ranch gebeuren vreemde dingen. Runderen slaan op hol en Remy verliest bijna zijn beste stier.

Het lijkt er op dat iemand het op hem gemunt heeft, zeker als Remy uiteindelijk zelf zwaargewond raakt. Maar wie er ook achter zit, hij of zij heeft echter buiten Remy's weergaloze vrouw Desi gerekend.

Bestsellerauteur Kristen Heitzmann is een schrijfster van christelijke romans. Zij is o.a. de auteur van het romantische tweeluik 'Ik wist het wel' en 'Hier voor jou'. Kristen werd onderscheiden met de Christy Award in 2013 en the Inspirational Reader Choice Award.

Kristen beheerst meer genres dan alleen het zo genaamde feelgood genre: eerder schreef ze historische romans, thrillers en drama. Daarnaast geeft ze schrijfworkshops en treedt ze op als spreker op conferenties voor schrijvers. Kristen Heitzmann woont in Colorado met haar echtgenoot en een verzameling huisdieren. Inmiddels is ze oma en geniet ze van haar familie en de omgeving waar ze woont.

de heer uit het zuiden heitzmann, Kristen
€ 23,99
voorraad onbekend
Koorden van liefde

Koorden van liefde is de nieuwste roman van Marianne Grandia en vertelt een boodschap over schuld en het feit dat God je nooit los laat. Deze christelijke roman wordt verwacht D.V. in november 2019

Onafhankelijkheid, een prachtige carrière en een luxe appartement in een bruisende stad vor vrienden. Eva had het allemaal voor elkaar. Maar nu haar zorgvuldig opgebouwde kaartenhuis is ingestort heeft ze geen andere keuze dan haar toevlucht nemen tot har oom en tante, die haar onderdak aanbieden in hun woonhuis annex kapel in het bos.

De confrontatie met de stilte, zichzelf en haar voormalige verloofde maken het leven er daar niet eenvoudig op. De aanleg van een Bijbeltuin bij de kapel biedt haar wat afleiding en opent haar ogen voor liefde die ze niet verwacht had.

Koorden van Liefde is een bemoedigend verhaal dat zich op de zelfde plek afspeelt als onder Zijn vleugels, maar is te lezen als een op zich zelf staande roman.

Marianne Grandia won eerder verschillende prijzen met haar boeken en wordt door haar lezers zeer gewaardeerd.

Koorden van liefde Grandia, Marianne
€ 22,99
voorraad onbekend
Het lied van de houtzagerij

Het lied van de houtzagerij' van Vibeke Olsson is een sociaal-historische roman over kinderarbeid in Zweden. Het boek vormt het vervolg op het zeer goed ontvangen boek 'De dochter van de houtzager'.

Noord-Zweden, 1882. De veertienjarige Britta werkt als ribbenzaagster op de houtzagerij , terwijl haar moeder haar opleidt tot wasvrouw. Werk gaat voor alles, en God waakt over alles, dat is Britta met de paplepel ingegoten. Maar ze merkt dat haar gedachten steeds vaker afdwalen. Waarom kijkt Nilsson haar zo vreemd aan en waarom doet haar maatje Jorma zo anders dan anders? Dan gebeurt er een tragisch ongeval, waardoor Britta's leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

'Je sluit de kleine Britta direct in je hart, en als het kon in je armen.'
Irma Joubert, auteur van 'Het meisje uit het verscholen dorp'

Vibeke Olsson is een bekende schrijfster van christelijke boeken in Zweden, voorgangster in een baptistengemeente en betrokken op het thema sociale gerechtigheid.

Het lied van de houtzagerij Olsson, Vibeke
€ 21,99
voorraad onbekend
Een oceaan van hoop

Het boek 'Een oceaan van hoop' van Carrie Turansky: een meeslepende historische roman over een waargebeurde zoektocht naar verloren kinderen. Het is het eerste deel van de serie de familie McAlister

Tussen 1869 en 1939 zijn meer dan 100.000 kinderen uit arme Britse gezinnen weggevoerd naar Canada en Australië, om daar aan het werk gezet te worden. Aan de kinderen werd een paradijs beloofd, de werkelijkheid bleek echter heel anders. Als Laura McAllister, een jong dienstmeisje, ontdekt dat de drie jongste kinderen van hun gezin zonder medeweten van haar moeder naar Canada zijn gebracht, neemt ze zich voor hen te vinden en de familie te herenigen. Ze begint aan een reis die meer teweegbrengt dan ze ooit kon vermoeden.

Carrie Turansky is bekend geworden met haar 'Highland Hall'-serie en andere romans over de Edwardiaanse periode. Met deze serie slaat ze een nieuwe weg in en brengt ze een prachtige roman over een rauwe werkelijkheid.

'Carrie Turansky is een meester in het beschrijven van vervlogen tijden.'
- Friesch Dagblad

Een oceaan van hoop Turansky, Carrie
€ 15,-
voorraad onbekend
Het sprookje van de eeuwige zomer

Het sprookje van de eeuwige zomer door Susan Crandall is een schitterende vertelling over moed en vriendschap.

Tally James ziet haar jongere broer in het nieuws, in een item over moord. Ze besluit terug te keren naar Mississippi om de confrontatie met haar verleden aan te gaan.

Dan ontdekt Tally dat er op sommige wrange vragen al even wrange antwoorden bestaan, maar dat er ook een mogelijkheid is om relaties te herstellen en weer voor het goede te kiezen.

Susan Crandall is o.a. auteur van Zolang ik jou heb. Ze ontving belangrijke onderscheidingen, waaronder een RITA Award en een National Reader's Choice Award.

Het sprookje van de eeuwige zomer Crandall, Susan
€ 22,99
voorraad onbekend
Zolang ik jou heb

Zolang ik jou heb van Susan Crandall is een historische roman die zich afspeelt in het Mississippi van de jaren zestig, en is zeer geschikt voor liefhebbers van Een keukenmeidenroman en Spaar de spotvogel.

In de zomer van 1963 loopt de negenjarige Starla weg bij haar strenge oma in Mississippi. Ze wil naar Nashville, waar haar moeder naartoe is gegaan om een beroemd zangeres te worden, toen Starla nog maar drie jaar was. Op een eenzaam landweggetje krijgt het meisje een lift van Eula, een zwarte vrouw die in haar eentje onderweg is met een blanke baby. Tijdens de reis, die haar leven voorgoed zal veranderen, begint Starla te beseffen wat het werkelijk betekent om familie te hebben.

Een coming-of-ageverhaal en tegelijk een schitterende vertelling over moed en vriendschap.

Lees de zeer positieve recensie in het Reformatorisch Dagblad

Zolang ik jou heb Crandall, Susan
€ 22,99
voorraad onbekend
Totdat we thuis zijn

Het nieuwste boek van Cathy Gohlke, Totdat we thuis zijn, gaat over het Britse thuisfront tijdens de Tweede wereldoorlog

Meedoen aan het Franse verzet ... het klonk romantisch voor Claire Stewart. Totdat ze op de Engelse kust gestrand is met vijf Frans-Joodse kinderen. Ze heeft hen over het Kanaal gesmokkeld vóórdat de nazi's Frankrijk in de greep kregen. De realiteit en het geweld brengt Claire echter meer angst dan romantiek.

Claire smeekt haar tante, Lady Miranda Langford, om de kinderen op te nemen in haar prachtige landhuis. Tante Miranda heeft zo haar eigen zorgen, maar stemt toe onder voorwaarde dat Claire blijft om te helpen.

Ondanks haar verlangen om terug te keren naar Frankrijk en naar de man van wie ze houdt, heeft Claire geen keus. Maar ze blijkt nauwelijks opgewassen tegen haar taak om de kinderen op te voeden, of tegen David Campbell, een sympathieke gast in huize Langford. En nooit kon ze vermoeden dat de tentakels van de oorlog zelfs daar zouden binnendringen om de bewoners dodelijk te bedreigen.

Een ontroerend verhaal over het Britse thuisfront tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Eerder verschenen van Cathy Gohlke de succesvolle romans Amelie, het meisje dat er niet mocht zijn en Het geheim van mijn moeder. Meerdere van haar romans werden bekroond met de prestigieuze Christy Award.

De website van Cathy Gohlke

Totdat we thuis zijn Gohlke, Cathy
€ 24,90
voorraad onbekend
Joy

Mijn naam is Joy, een boek van Patti Callahan is het indrukwekkende liefdesverhaal over de vrouw die C.S. Lewis liefhad.

Joy Davidman, een briljant schrijfster en een strijdbare moeder, zit gevangen in een relatie met een alcoholistische man. Als ze in aanraking komt met het gedachtegoed van C.S. Lewis raakt Joy gefascineerd. Heel voorzichtig ontwikkelt zich een vriendschap, die uiteindelijk uitmondt in een huwelijk. Dan wordt Joy ernstig ziek...

Dit is het verhaal van de vrouw die het hart van C.S. Lewis veroverde en hem inspireerde tot het schrijven van zijn vele, nog steeds alom bekende boeken (o.a. de Narnia-reeks).

Joy Callahan Henry, Patti
€ 22,99
voorraad onbekend