Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nooit meer wachten

Titel : Nooit meer wachten
Auteur(s) : Maas, Sarah van der
EAN : 9789023960065
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 21,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Nooit meer wachten
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Nooit meer wachten van Sarah van der Maas is een ontroerend debuut van een nieuw Nederlands talent en gaat over kinderdromen in oorlogstijd tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Noord-Frankrijk, 1918. In de gewelven van een basiliek houdt de 9-jarige Gabriel zich schuil. Dagelijks stroopt hij samen met een verminkte hond de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog af, op zoek naar voedsel en waardevolle spullen.

LEESEXEMPLAAR

Als hij een gewonde Engelse soldaat in het niemandsland vindt, besluit hij zijn ontdekking te verzwijgen voor de Duitse majoor die hem onder zijn hoede heeft genomen. Dat gaat lang goed. Maar het is oorlog,iedereen wil zijn eigen hachje redden. Zelfs als daarvan een kind het slachtoffer wordt.

Een roman over de strijd tegen het noodlot, het gemis van familie en de kracht van kinderlijke verbeelding.

Sarah van der Maas (1995) studeerde geschiedenis, woont in Middelburg en is freelance tekstschrijver. Ze schrijft haar hele leven al en won diverse verhalenwedstrijden, waaronder een van Mozaïek en een van een Vlaamse krant. Nooit meer wachten is haar eerste roman.

Sarah kan zó mooi schrijven. Ik vind haar een echt talent!
– Els Florijn, auteur van Het meisje dat verdween

Productspecificaties
EAN : 9789023960065
Auteur(s) : Maas, Sarah van der
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Thema : Moderne en hedendaagse fictie
Eerste Wereldoorlog fictie
Historische fictie
Verhalend thema: coming of age
Verhalend thema: dood, rouw, verlies
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : September 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 352
Afmetingen : 215 x 135 x 30 mm
Gewicht : 444 gram
Velden met een * zijn verplicht
Nooit meer wachten
Recensie door: Anneloes

Sarah van der Maas verhaalt in haar boek 'Nooit meer wachten' over wat de oorlog met mensen doet. Over een soldaat die wordt gezonden naar Frankrijk om de vijand te verslaan maar eigenlijk al jaren op iemand wacht. Hoe een majoor door een dorpskind zijn vadergevoelens voelt gloeien. En het kind, levend in zijn eigen droomwereld, wachtend op zijn familie. Een verhaal dat je vasthoudt van de eerste tot de laatste bladzijde.

Het verhaal is in logische hoofdstukken ingedeeld, waardoor steeds een stukje uit het verleden opgehelderd wordt. Het verhaal heeft zoals vele verhalen een open einde. Maar deze is niet storend. Hoewel de lezer zich zal afvragen hoe het is vergaan met de kleine jongen is het een mooi einde van een intrigerend verhaal.

Roman
Recensie door: WL

Wat een bijzonder boek over de eerste wereld oorlog.Mooi hoe het hele dorp oog houdt op een negen jarige jongen die alleen over is gebleven.Vol vertrouwen dat zijn ouders hem bij de kerktoren zullen vinden.Zijn dierbaarste bezit een stapel brieven welke hij zelf niet kan lezen.Het loopt anders af dan je verwacht.