Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Niets ontgaat ons

Titel : Niets ontgaat ons
Auteur(s) : Reitsma, Janke
EAN : 9789023960768
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 23,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Niets ontgaat ons
(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

De psychologische roman Niets ontgaat ons van een nieuw Nederlands talent: Janke Reitsma, vertelt het indringende en beklemmende verhaal over een gezinsdrama dat zich afspeelt aan de Waddenkust. Janke Reitsma schrijft vanuit haar ervaringen in de orthopedagogiek.

Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een grote verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

Een evenzeer beklemmende als bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied. Een verhaal dat vragen stelt over hoe wij denken over leven en dood. Niets ontgaat gaat ons, is daarmee een psychologische roman met een focus op het kind Koen.

Janke Reitsma (1988) woont in Zwolle. Ze groeide op in Friesland en woonde daarna in Groningen. Als kind las ze al veel. ”Het Achterhuis” van Anne Frank fascineerde haar. „Ik ontdekte dat het normaal is dat je een soort binnenwereld hebt. ”Jane Eyre” sprak me ook erg aan, vanwege het feit dat zij grenzen opzoekt en echt haar eigen gang gaat.”

Reitsma studeerde orthopedagogiek, dat ze zelf typeert als „het vak dat kijkt naar de mens in zijn omgeving”. In 2019 won ze een verhalenwedstrijd georganiseerd door uitgeverij KokBoekencentrum, het ND en het Christelijk Literair Overleg. Ze werkt als orthopedagoog, schrijfster en docent.

Productspecificaties
EAN : 9789023960768
Auteur(s) : Reitsma, Janke
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire fictie
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Oktober 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 288
Afmetingen : 216 x 136 x 25 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Heel indrukwekkend!
Recensie door: Elise

Deze roman gaat over een gezin met 2 kinderen. Zieke moeder, ziek kind. Vader die er niet meer mee om kan gaan en zoon die de boel enigszins probeert te redden. Dit verhaal is zó realistisch geschreven dat je de wanhoop voelt van elk gezinslid. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen zó reageren op een situatie in hun leven! Wat zijn deze personages knap neergezet. Een verhaal dat je niet loslaat!