Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kolossenzen

Titel : Kolossenzen
Auteur(s) : Overeem
EAN : 9789023912897
Uitgever : VBK Media
Prijs : € 11,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Kolossenzen

met Christus geborgen in God

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Aan de nog jonge gemeente in Kolosse schrijft Paulus een indrukwekkende brief over Christus. Dat was echter ook wel hard nodig.

Allerlei ideeën over wie Jezus was deden de ronde. De unieke positie van Christus werd sterk gerelativeerd. Het bracht verwarring teweeg in het geloofsleven van de Kolossenzen. In de religieuze supermarktcultuur van toen herkennen we onze tijd: religie is weer in. Dan lijkt Christus één van de vele mogelijkheden te worden en daartegen verzet Paulus zich in zijn brief. Juist in Jezus laat God zichzelf volledig kennen. Daarom is niets los te zien van Jezus: de schepping niet, de verzoening niet en ook het dagelijkse leven niet. De bijbelstudies in dit boek hopen de gebruiker (opnieuw) te doordringen van de allesomvattende betekenis van de Here Jezus Christus voor het eigen leven en voor de wereld waarin we leven.

98 pagina's / deel serie luisterend leven

Drs. J. (Harald) Overeem was werkzaam aan Bijbelschool de Wittenberg en aan de Artios Bijbelschool. Sinds 2010 is hij als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Boskoop (wijk Oost). Van zijn hand verscheen eerder Kolossenzen – Met Christus verborgen in God.

Recensies
Dit boek wil een uitleg over Paulus' brief aan de Kolossenzen zijn met het oog op persoonlijke of gezamenlijke meditatie. Wetenschappelijk exegetische vragen (auteurschap, verhouding tot de Efesiersbrief) komen niet aan de orde. Inhoud: korte aanwijzingen voor praktische meditatie; basiskennis over de Kolossenzenbrief; zeven hoofdstukken waarin de brief vers voor vers gelezen wordt, telkens verdeeld over drie dagen. Opbouw van deze hoofdstukken: bijbelgedeelte (vertaling NBG); aanwijzingen voor persoonlijke meditatie, gesplitst in een informatief en een overdenkend gedeelte en een gebedssuggestie; aanwijzingen voor gezamenlijke meditatie met exegetische notities en gespreksvragen. Zo helder als de indeling is, zo helder is de uitleg die geïnspireerd is zowel door protestants-kerkelijke als evangelicale noties. Kern van de brief en de uitleg is de ondertitel: 'met Christus geborgen in God'. Opzet en inhoud maken dat het boek aan zijn doel beantwoordt en geschikt is voor (protestants-orthodoxe en evangelicale) christenen om kennis te maken met de Kolossenzenbrief, daarover zelf te mediteren (bidden) en in groepsverband te spreken. Deze uitgave onderscheidt zich van titels uit de evangelicale hoek door de nuchtere aanpak. Het boek stelt geen overspannen eisen aan de lezers.

(Biblion recensie, Drs. J. Wilts)

Productspecificaties
EAN : 9789023912897
ISBN : 9023912896
Auteur(s) : Overeem
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Reeks : Luisterend leven
Uitgever : VBK Media
Verschenen : Maart 2004
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 99
Afmetingen : 200 x 125 x 9 mm
Gewicht : 126 gram
Velden met een * zijn verplicht