Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ezechiel

Titel : Ezechiel
Auteur(s) : Lalleman-W
EAN : 9789023918943
Uitgever : VBK Media
Prijs : € 12,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Ezechiel

van dood naar opstanding

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Ezechiël – profeet van toen, profeet voor nu. Vanuit de diepte van de ellende van de ballingschap stijgt hij met zijn boodschap tot ongekende hoogte.

Van duisternis naar licht, van dood naar opstanding. De priester Ezechiël wordt door God aangesproken in zijn eigen taal. Op zijn eigen unieke wijze is hij spreekbuis van wat christenen volmondig beamen: Gods genade overwint. Zonde, dood en oordeel hebben niet het laatste woord, want de levende God maakt een nieuw begin. Toen en nu. De studies in dit boek laten zien hoe Gods heerlijkheid langzaam verdwijnt uit Jeruzalem, hoe de val van Jeruzalem steeds dichterbij komt, maar ook hoe Gods heerlijkheid weer zal terugkeren.

Aan de hand van de behandelde hoofdstukken uit Ezechiël wordt lezers van vandaag een spiegel voorgehouden – als individuele gelovigen, maar ook samen als groep en als christelijke gemeente. Wat betekent het om geroepen te zijn? In hoeverre dragen kinderen de gevolgen van wat hun ouders deden? Wat betekent het voor ons dat Ezechiël visioenen ontvangt over een nieuwe tempel en levendmakend water? Het boek Ezechiël inspireert om vandaag de dag mee aan de slag te gaan.

64 pagina's

Leesfragment

Recensies
In deze uitgave biedt de auteur, medewerkster aan het Spurgeon's College in Londen en eerder verbonden aan het Baptistenseminarium in Bosch en Duin, een beknopte inleiding op het Bijbelboek Ezechiel. Het is een werkboek, waarbij de lezer wordt uitgenodigd zich gaandeweg mee te verdiepen in deze derde, grote profeet. Na een korte aanwijzing over de werkmethode en een korte algemene inleiding op het Bijbelboek wordt in een tiental hoofdstukken op exemplarische wijze ingegaan op de tekst. Dit gebeurt door te luisteren naar de tekst, door algemene informatie aan te dragen, door een overdenking en door (na te denken over) een passend gebed bij het onderzochte hoofdstuk. Het belangrijkste thema in het Bijbelboek, gedateerd in het begin van de zesde eeuw v. Chr., is de boodschap, dat God, ondanks het afglijden van Israel, toch weer een nieuw begin maakt met Zijn verbond met Israel. Zo komt dit volk van dood tot opstanding. Dit thema wordt de hedendaagse lezer als spiegel voorgehouden.

(Biblion recensie, W.H.J. van Stiphout)

Productspecificaties
EAN : 9789023918943
ISBN : 9023918940
Auteur(s) : Lalleman-W
Taal : Nederlands
Onderwerp : Gebundelde columns en interviews
Reeks : Luisteren Leven
Uitgever : VBK Media
Verschenen : Juni 2006
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 94
Afmetingen : 200 x 125 x 9 mm
Gewicht : 122 gram
Velden met een * zijn verplicht