Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

1 Petrus

Titel : 1 Petrus
Auteur(s) : Kampen-B
EAN : 9789023921905
Uitgever : VBK Media
Prijs : € 12,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
1 Petrus

vreemdelingen ver van huis

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Petrus was een van de twaalf leerlingen die ooggetuige waren van Jezus' weg, zijn kruis en opstanding.

Het is deze leerling die als apostel van Jezus de nog jonge gemeente aanspoort om het vol te houden op de weg achter Jezus aan. Die weg was niet gemakkelijk: christenen waren vreemden, mensen die anders waren, anders dachten, anders leefden. Ze vormden een kleine minderheid. Daardoor werden ze vaak niet geaccepteerd en kregen ze allerlei vormen van lijden en discriminatie te verduren. In de brief gaat Petrus er op in hoe de gemeente daarop kan reageren. Opvallend is de hoopvolle toon en het missionaire karakter van deze brief: wees steeds bereid om je te verantwoorden, ook en juist in moeilijke omstandigheden! De bijbelstudies lopen de brief vers voor vers langs en willen de lezer uitnodigen in persoonlijke meditatie en op de kring te ontdekken wat het vandaag betekent: vreemdeling te zijn in deze wereld, en toch hoopvol te leven.

96 pagina's / serie luisterend leven

Auteur
Ds. Nelly van Kampen-Boot studeerde theologie en was betrokken bij toerustingswerk en theologische onderwijs in de Torajakerk in Indonesië. Ook werkte ze een aantal jaren als staflid voor vorming en toerusting bij de IZB, vereniging voor zending in Nederland. Momenteel is ze predikante te Pijnacker.

Recensies
Van Petrus, een van de twaalf leerlingen van Jezus, zijn twee brieven in de bijbel opgenomen. Daarin spoort hij de jonge gemeente aan om het vol te houden achter Jezus aan. De auteur, PKN-predikante, schreef in de serie 'Luisterend leven' over de eerste brief van Petrus negen bijbelstudies. Daarin wil ze de lezer uitnodigen in persoonlijke meditatie en op de bijbelkring te ontdekken wat het vandaag betekent: vreemdeling te zijn in deze wereld en toch hoopvol te leven. Het boek is overzichtelijk en helder van opzet, prettig geschreven en bewijst een goede dienst aan wie op zoek is naar materiaal voor bijbelstudie. Een bescheiden literatuurlijst wijst de weg naar verdere studie.

(NBD|Biblion recensie, Drs. R.S.E. Vissinga)

Productspecificaties
EAN : 9789023921905
Auteur(s) : Kampen-B
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Reeks : Luisterend leven
Uitgever : VBK Media
Verschenen : Juni 2007
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 128
Afmetingen : 200 x 125 x 9 mm
Gewicht : 122 gram
Velden met een * zijn verplicht