Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geloven in de marge

Titel : Geloven in de marge
Auteur(s) : Paas
EAN : 9789023922902
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 13,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Geloven in de marge

de eerste brief aan Korinte

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Uitstekend materiaal voor zowel bijbelkringen als missionaire bijeenkomsten.

In het jaar 54 schreef de apostel Paulus een brief aan een klein groepje mensen in een grote stad: de christelijke gemeenschap in de havenstad Korinte. Deze mensen stonden aan het begin van een beweging die de wereld zou veranderen. In de tijd waarin deze brief werd geschreven, werd hij nauwelijks opgemerkt. Maar deze brief uit de marge van de toenmalige wereld wordt nu overal op aarde gelezen.

In de brief aan Korinte gaat het over leiderschap, relaties, seks, sociale tegenstellingen, vrijheid en verantwoordelijkheid. De hoofdstukken in dit boekje zijn gebaseerd op een serie toespraken over deze brief. De toespraken zijn gehouden in Amsterdam, in een jonge christelijke gemeenschap: Via Nova. Bij die toespraken waren mensen aanwezig met en zonder een christelijke achtergrond. De teksten in dit boekje veronderstellen dan ook geen voorkennis over het christelijk geloof.

De auteurs zijn allen theoloog en verbonden aan de christelijke gemeenschap Via Nova. Ze hebben alledrie op verschillende manier veel ervaring in het brengen van de christelijke boodschap aan niet-christenen.

Stefan Paas (1969) promoveerde in 1998 op een theologisch onderwerp. Hij publiceerde o.a. Jezus als Heer in een plat land (2001), Creation and Judgement (2003) en De werkers van het laatste uur (2003). Momenteel werkt hij als lector gemeenteopbouw aan de Christelijke Hogeschool Ede, als missionair opbouwwerker in Amsterdam en als docent missiologie aan het Center for Evangelical and Reformation Theology aan de VU in Amsterdam.

Productspecificaties
EAN : 9789023922902
Auteur(s) : Paas
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : November 2012
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 120
Afmetingen : 215 x 135 x 11 mm
Gewicht : 181 gram
Velden met een * zijn verplicht