Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Oorlogstranen midprice ed

Titel : Oorlogstranen midprice ed
Auteur(s) : Kamp
EAN : 9789023992967
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 23,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Oorlogstranen midprice ed
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Moet je een belofte altijd houden? Maar wat als het leven langs zulke vreemde kronkels gaat dat je met jezelf en je beloftes in de knoop komt? Lucia, de dochter van een Belgische mijnwerker, heeft de armoedegelofte afgelegd toen ze in het klooster intrad. Maar wanneer haar moeder overlijdt, laat die haar een groen emaillen trommeltje na. Lucia kan het niet over haar hart verkrijgen het trommeltje weg te doen, ook al overtreedt ze daarmee de armoederegel. Wat was er zo belangrijk dat haar moeder er haar hele leven niet over kon of mocht praten?
Lucia wordt door haar kloosterorde overgeplaatst naar Amsterdam en gaat in de onbekende stad op zoek naar wie zij eigenlijk is. Ze besluit de weg te gaan volgen die het trommeltje in de oorlog afgelegd heeft. Zo ontmoet ze mensen die zoveel jaren na de bevrijding nog verscheurd worden door de oorlog en de gevolgen ervan. Ze hoort verhalen over verraad, over verzet en opoffering en over de kracht van een belofte.

Fragment:
Lucia gaat naast Sofie zitten.
'Lucia, mijn Lucia. Ik had het je eerder willen vertellen…' De rest van de zin gaat verloren in een zware hoestbui. 'Lucia, ik mocht het niet.'
'Mama, wat had je willen vertellen?'
'Ach, Lucia, François, papa, hij bedoelde het goed.' Sofie zwijgt. 'Ik kan het niet.
Nu is het te laat.'
'Maar mama?' Lucia moet tegen haar tranen vechten. 'Wat wil je mij vertellen, mama?' Ze pakt zachtjes Sofies magere hand vast. 'Ik ben er nú toch?'
Heel langzaam schudt Sofie haar hoofd. Haar trillende hand wijst naar het kastje naast de bedstee. 'Daar, dat? Neem dat mee. Het is van jou.'
Lucia ziet op het kastje een klein groen trommeltje staan. Het email is er op een paar plaatsen vanaf gesprongen. Voorzichtig pakt ze het trommeltje op. Ze kan zich niet herinneren dat ze dit ooit eerder heeft gezien.
Sofie knikt. 'Ja, dat is het. Neem het mee. Het is van jou. Lucia, ik ben zo moe.
Wees niet boos. Ik had het eerder moeten zeggen. Maar het mocht niet. François wilde het niet. Dag, mijn lieve kind. Bid voor mij en voor je vader.' Sofie sluit opnieuw haar ogen. Zwijgend blijft Lucia naast haar zitten.

Lody B. van de Kamp (1948) studeerde voor rabbijn aan talmoedscholen in Zwitserland en Engeland. Hij was daarna als rabbijn verbonden aan verschillende orthodox-Joodse gemeenten. Van de Kamp publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen. Ook geeft hij regelmatig spreekbeurten over Israël en het Jodendom.

Productspecificaties
EAN : 9789023992967
Auteur(s) : Kamp
Taal : Nederlands
Onderwerp : Oorlogs- en verzetsroman
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : April 2009
Druk : 6
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 215 x 135 x 19 mm
Gewicht : 298 gram
Velden met een * zijn verplicht