Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vogelvlucht

Titel : Vogelvlucht
Auteur(s) : Verweerd, Joke
EAN : 9789023996873
Uitgever : Mozaïek
Prijs : € 25,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Vogelvlucht
(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Matthy heeft op het laatste moment haar vlucht naar Jakarta gecanceld.

Haar vriendin en reisgenoot Annis begrijpt heel goed dat Matthy haar relatie met Sweder voorrang geeft. 'Zorg dat deze keuze het waard is!' Annis komt om, vlucht-MH17 wordt neergehaald boven Oekraïne. Matthy realiseert zich dat zij, door voor zichzelf te kiezen, nog leeft.

Alles staat op zijn kop en Matthy zoekt radeloos naar een houvast. Belangen, dromen en verlangens, alles moet opnieuw geijkt worden. De relatie met Sweder doorstaat de vuurproef niet.Als Boet, de broer van Annis, naar Nederland komt voor het forensisch onderzoek, herkent Matthy zich in zijn verbijstering en verdriet. Zij houden elkaar overeind, geholpen door hun vrienden Hilly en Siem, en Raf. Vooral die laatste weet in die droeve dagen een glimp van licht te schetsen. Als Boet na een halfjaar opnieuw naar Nederland komt, zal duidelijk worden of er genoeg puin is geruimd om iets nieuws te bouwen. Een tweede leven begint als je beseft dat je maar één leven hebt.

'Hoog in de lucht vliegt een vogel. Kom, neem me mee. Ver hier vandaan

Productspecificaties
EAN : 9789023996873
Auteur(s) : Verweerd, Joke
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaïek
Verschenen : December 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 352
Afmetingen : 215 x 135 x 32 mm
Gewicht : 505 gram
Velden met een * zijn verplicht
Oerhollands
Recensie door: Maaike

Eindelijk weer eens een bovengemiddelde roman van Nederlandse bodem! Dat 'Nederlandse' is wat mij betreft ook meteen de kracht van dit boek. Het verhaal speelt zich af tegen een echt Nederlands en eigentijds decor: de nasleep van de ramp met de MH17. De auteur heeft duidelijk grondig research verricht, want ze beschrijft uitgebreid en op een geloofwaardige manier de wijze waarop nabestaanden begeleid worden. Dat geldt ook voor het emotionele proces dat zij doormaken. Wat dat betreft boeit het verhaal van begint tot eind!!
Qua diepgang stelde het verhaal me iets teleur. Persoonlijk vond ik dat het verhaal wat aan de oppervlakte bleef hangen. De diepere lagen zoals ik die ken uit andere boeken van Verweerd vond ik in dit boek wat minder terug. Ook vond ik de verhaallijn weliswaar mooi, maar ook wel wat voorspelbaar en daarmee weinig verrassend.