Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De moderne theologen

Titel : De moderne theologen
Auteur(s) : Poorthuis, Marcel
EAN : 9789024430062
Uitgever : Boom
Prijs : € 49,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De moderne theologen

Perspectieven op de 21ste eeuw

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek de Moderne theologen van Marcel Poorthuis en Wilken Veen biedt een uniek perspectief op hedendaagse theologen en hun meningen over wat daarin de hoofdthema's zijn.

Het boek: de moderne theologen is een unieke bloemlezing en overzichtelijke geschiedenis van de theologie van onze tijd. De theologie is wereldwijd bruisender dan ooit. De afgelopen eeuw ontstonden veel nieuwe theologische stromingen, die veelal vertrekken vanuit de identiteit van hun grondleggers: zwarte theologie, queer theologie en feministische theologie.

Sommige theologieën wijzen de neokoloniale dictaten van Europa en Amerika af en beschouwen bewust de eigen cultuur als vindplaats van God: Aziatische theologie, Indiase theologie en Afrikaanse theologie. Andere vertrekken vanuit moderne vraagstukken: het milieu als zorg voor de schepping, heel de kosmos als uitgangspunt voor theologie en natuurwetenschappen.

Het boek "De moderne theologen" laat de negentig belangrijkste internationale theologen van onze tijd zelf aan het woord. Vooraanstaande Nederlandse en Vlaamse academici introduceren deze denkers, bieden context en bespreken de belangrijkste literatuur. Zo worden deze bijdragen ware vensters op de wereld. De vraag van God: 'Mens, waar ben je?' geldt onverkort voor de 21ste eeuw. Dit boek biedt daarop het uitzicht.

Marcel Poorthuis (1955) is emeritus hoogleraar interreligieuze dialoog aan Tilburg University. Hij publiceert over jodendom, christendom, islam en filosofie, en is bestuurslid van Stichting PaRDeS.

Wilken Veen (1953) was van 1982 tot zijn emeritaat in 2020 predikant van de protestantse (voorheen hervormde) kerk van Amsterdam. Hij promoveerde op een studie over de Duitse kerkstrijd en is kenner van het werk van Dietrich Bonhoeffer.

RECENSIE:

Al met al is het toch een heel complete, brede, gevarieerde set recente theologische denkers...... Het geeft de lezer volop nieuwe ideeën en perspectieven.
- Trouw - 4 sterren

Productspecificaties
EAN : 9789024430062
Auteur(s) : Poorthuis, Marcel
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boom
Verschenen : Juni 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 800
Afmetingen : 224 x 173 x 49 mm
Gewicht : 1352 gram
Velden met een * zijn verplicht