Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geleerd en gelovig

Titel : Geleerd en gelovig
Auteur(s) : Dekker, Cees
EAN : 9789025958947
Uitgever : Have, Ten
Prijs : € 31,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Geleerd en gelovig

22 wetenschappers over de God die hen inspireert

(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Ruim twintig persoonlijke verhalen van prominente wetenschappers over de spanning tussen hun geloof en de wetenschap. Hoe hebben zij zich het geloof eigen gemaakt? Bracht de wetenschap hen in een crisis? Ondervinden zij inderdaad een spanning tussen beide? Hoe ervaren zij de contacten met hun collega's hierover?

Voor dit boek verzamelde Cees Dekker hun persoonlijke verhalen. Zij schrijven over hun religieuze opvoeding en over cruciale overwegingen om wel of niet trouw te blijven aan wat ze thuis hadden meegekregen. Ook doen ze uit de doeken wat hen tot de keuze voor een bepaalde studie bracht en of de ervaringen op de universiteit een worsteling met het geloof opleverden. 'Is er in de loop der tijd veel veranderd?' vraagt Dekker hen, en: 'Hoe ervaar je de contacten met collega's, met kerk en in het publieke domein?'

De Delftse nanofysicus Cees Dekker, die vooral bekend is door zijn positieve uitlatingen over Intelligent Design, heeft ruim twintig wetenschappers weten te strikken een persoonlijk artikel te schrijven over hoe zij de relatie zien tussen hun wetenschappelijke werk en hun persoonlijk geloof. Aan het woord komen natuurwetenschappers, maar ook managers, psychologen, historici, filosofen en zowaar een aantal theologen. Allen zijn het geleerden met een indrukwekkende staat van dienst. De verhalen zijn persoonlijk en biografisch van aard, to the point en bijzonder toegankelijk. Het gaat hier niet om de wetenschap, maar om de persoon van de wetenschapper. Dit boek ontkracht iedere claim dat geloof en wetenschap in conflict met elkaar verkeren, want geen van de schrijvers ziet brood in de conflictstelling. Dekker, die de redactie van dit boek voor eigen rekening nam, neemt in zijn bijdrage drastisch afstand van Intelligent Design en kiest de kant van 'theistische evolutie'. Tot nu toe Dekkers beste boek, mooi vormgegeven met ruime bladspiegel en geillustreerd met mooie portretfoto's in zwart-wit. De verhalen, niet polemisch, maar verzoenend van toon, inspireren en nodigen uit tot persoonlijke reflectie.

(NBD|Biblion recensie, Dr. Taede A. Smedes)

Productspecificaties
EAN : 9789025958947
Auteur(s) : Dekker, Cees
Taal : Nederlands
Onderwerp : Filosofie
Uitgever : Have, Ten
Verschenen : Januari 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 340
Afmetingen : 230 x 150 x 30 mm
Gewicht : 557 gram
Velden met een * zijn verplicht