Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Spiegel en spanningsbron

Titel : Spiegel en spanningsbron
Auteur(s) : Heer, drs. J.M. de
EAN : 9789033129018
Uitgever :
Prijs : € 12,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Spiegel en spanningsbron
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Spiegel en Spanningsbron is de dissertatie van Dr. M. de Heer, predikant in de Gereformeerde Gemeenten, die hij op 1 oktober 2018 verdedigde. Centraal is een inventarisatie en plaatsbepaling rond de verhouding met de evangelische wereld vanuit een reformatorisch perspectief.

Vanaf de tweede helft van de jaren zestig van de twintigste eeuw ontwikkelde zich de evangelische beweging tot een duidelijke stroming in christelijk Nederland. De evangelische geloofsbeleving leidde tot veelvuldige opinievorming in reformatorische kerken: van grote waardering tot scherpe kritiek.

Rond de eeuwwisseling vond de charismatische vernieuwing in toenemende mate weerklank in verschillende reformatorische kerken. In de opinievorming tekenen zich drie houdingen af: openstelling, worsteling en afweer. In de verhouding tussen de reformatorische kerken, de evangelische beweging en de charismatische vernieuwing spelen tal van theologische onderwerpen een rol. Daarbij is het de vraag of de theologie gereformeerd blijft als er niet te verwaarlozen evangelische en charismatische invloeden zijn.

Ook besteedt de auteur aandacht aan de te verwachten ontwikkelingen rond de evangelische beweging en de charismatische vernieuwing.

Productspecificaties
EAN : 9789033129018
Auteur(s) : Heer, drs. J.M. de
Taal : Nederlands
Verschenen : Oktober 2018
Conditie : Nieuw
Pagina's : 600
Velden met een * zijn verplicht