Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Verantwoord bijbelgebruik

Titel : Verantwoord bijbelgebruik
Auteur(s) : Boekhout, J.
EAN : 9789058816757
Uitgever : Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
Prijs : € 24,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Verantwoord bijbelgebruik
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Vaak zijn we ontevreden over de gebrekkige regelmaat en geringe diepgang van ons bijbellezen. Ook intensievere bijbelstudie is vaak weinig systematisch en dreigt voortdurend op hetzelfde neer te komen.

Dit boek wil ons helpen onze bijbelstudie te verdiepen door de zogenaamde contextuele aanpak aan te reiken. Deze benadering gaat ervan uit dat de doorvertaling van Gods Woord naar vandaag recht moet doen aan hetgeen bijbelschrijvers voor ogen hadden toen zij voor hun tijd en cultuur schreven. Deze bijbelstudiemethode wordt uiteengezet en geïllustreerd aan de hand van een groot aantal bijbelpassages.

De schrijver, docent praktische theologie aan een Evangelische Theologische Hogeschool, heeft een goed leesbaar handboek voor de bestudering van de Bijbel geschreven. In de goed verzorgde paperback komen de volgende onderwerpen aan de orde: uitgangspunten (de Bijbel is Gods onfeilbaar Woord), het lezen van de tekst, het uitleggen van de tekst, de relevantie van de tekst, enkele toegespitste thema's (onder andere de psalmen en de wijsheidsliteratuur) en bijlagen: een toelichting op een aantal bijbelse kernwoorden, een bijbelrooster en een aantal landkaarten. De tekst wordt het hele boek door onderbroken met onder andere opdrachten en met opdrachten naar aanleiding van het bijbelboek Ruth. Het boek gaat de confrontatie met andere meningen niet uit de weg. Aan de lay-out van het boek is veel zorg besteed. Het boek kan als lees- en als studieboek goed gebruikt worden. Het geeft ook veel suggesties voor gebruik tijdens de godsdienstlessen, de bijbelstudiekring en voor het maken van inleidingen. De gebruikerskring moeten we zoeken in de bijbelgetrouwe kring.
(Biblion recensie, I.A. Kole.)

Productspecificaties
EAN : 9789058816757
Auteur(s) : Boekhout, J.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
Verschenen : November 2012
Druk : 4
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 368
Afmetingen : 228 x 159 x 25 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht