Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

The Message Nieuwe Testament NL

Titel : The Message Nieuwe Testament NL
Auteur(s) : Peterson, Eugene
EAN : 9789059990050
Uitgever : Gideon, Stichting Uitgeverij
Prijs : € 14,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
The  Message Nieuwe Testament NL

Nieuwe testament

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

The Message, de Bijbel, in de Nederlandse vertaling van Eugene Peterson, is na een intensief vertaalproces februari 2023 verschenen. The Message Nieuwe Testament is er nu in een fraaie pocketuitgave.

The Message, het levenswerk van de Amerikaanse theoloog Eugene Peterson, (1932-2018) is een unieke vertaling van de Bijbel. Naar eigen zeggen had hij bij het vertalen vanuit de grondtekst twee groepen lezers in gedachten: 'zij die de Bijbel nooit gelezen hadden, en zij die de Bijbel zo vaak gelezen hadden dat ze er niet meer door verrast werden.' In het Engelse taalgebied zijn miljoenen mensen door The Message voor het eerst de Bijbel gaan lezen. Het is het gebed van de vertalers dat de Nederlandse vertaling van The Message hetzelfde effect zal hebben in ons taalgebied.

Mij zien is de Vader zien,' zegt Jezus tegen de mensen die hem volgen. Het Nieuwe Testament is het gedeelte van de Bijbel waarin je Jezus Christus, ook wel Jezus van Nazareth genoemd, leert kennen. De eerste vier boeken zijn eigenlijk vier ooggetuigenverslagen over zijn leven. De 23 boeken erna laten zien hoe het vervolgens verder ging met de boodschap van Jezus en met de mensen die zijn woorden geloofden en hun leven in navolging van hem aan God toevertrouwden. Eugene Peterson vertaalde in The Message die Bijbelboeken van klassiek Grieks naar woorden en beelden in de taal van onze tijd. Hij deed dat op zo'n unieke manier dat miljoenen mensen wereldwijd de Bijbel voor het eerst zijn gaan lezen. Ervaren Bijbellezers biedt zijn vertaling een nieuwe invalshoek, waardoor de boodschap die voor hen vaak overbekend is, opnieuw het hart weet te raken. Lees en ontdek zelf wie Jezus Christus is, en wie de Vader is waarover hij spreekt.

Voor de eerste uitgave is bewust gekozen voor een pocketversie (11 bij 16 cm) met een vriendelijke prijs. Het verlangen is dat kerken en gemeenten deze Bijbeluitgave zullen oppakken voor evangelisatiewerk en dat deze uitgave ook jongeren zal aanspreken. Overwogen wordt in een latere fase met andere uitvoeringen en eventueel aanvullende producten te komen. Van vele kanten is al grote belangstelling getoond voor deze uitgave

(Aan het Oude Testament wordt inmiddels gewerkt, maar begrepen zal worden dat ook dat een intensief proces van jaren is.)

Het is al bijna 20 jaar geleden dat ik in de Ichthusboekhandel in Den Haag (Toen nog de Pelgrim) The Message 'ontdekte'. Sindsdien gebruik ik hem bijna dagelijks in mijn stille tijd en bij het voorbereiden van mijn preken. Wat geweldig dat het complete Nieuwe Testament vanuit The Message in het Nederlands is vertaald. Als je deze vertaling rustig en mediterend leest zal dat je opbouwen, inspireren en nieuw zicht geven op de oude teksten van de Bijbel.
- Jan Pool, spreker, schrijver en coach

De Bijbel is al in vele talen en vormen vertaald. The Message voegt daar iets verfrissends aan toe. Vertaald naar de essentie, terug naar de kern van wat de bijbelschrijvers hebben bedoeld te zeggen. Voor mij verrijkt The Message mijn geloofsleven op een radicaal inspirerende manier.
- Wieger Sikkema, voorganger evangelische gemeente Berea-noord, Apeldoorn

Eugene Peterson's vertaling The Message is als vers fruit. Oude en bekende teksten voelen fris en nieuw aan, terwijl de essentie van de tekst knap bewaard is gebleven. Een verrijking voor mijn preekvoorbereidingen.
- Jan Wolsheimer, directeur Missie Nederland

Al jaren lees ik The Message. Voor m'n preek voorbereiding, maar vooral ook voor m'n eigen geloofsopbouw. Omdat die duizenden jaren oude woorden er zo actueel in doorklinken. Keer op keer blazen ze het stof van oeroude waarheden en verfrissen ze m'n ziel. Wat ben ik daarom blij dat het Nieuwe Testament van The Message nu ook in het Nederlands beschikbaar is!
- Martijn Rutgers, pastor Mozaiek071, Leiden

Productspecificaties
EAN : 9789059990050
Auteur(s) : Peterson, Eugene
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbels
Uitgever : Gideon, Stichting Uitgeverij
Verschenen : Februari 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 528
Afmetingen : 166 x 111 x 12 mm
Gewicht : 175 gram
Velden met een * zijn verplicht