Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Cirkel doorbreken

Titel : Cirkel doorbreken
Auteur(s) : Visser
EAN : 9789076596037
Uitgever : 7200292
Prijs : € 27,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Cirkel doorbreken

gezonde kinderen uit disfunctionele gezinnen

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Klinkt dit bekend?

Help! Het is een puinhoop in mijn gezin!
Ik heb altijd gezegd dat ik nooit op mijn moeder wilde lijken, maar ik word precies als zij.
Ik ben als kind mishandeld - nu ben ik bang dat ik mijn eigen kinderen iets zal aandoen.
Ik zie veel van mezelf terug in mijn kinderen en dat maakt me bang.
Mijn kinderen hebben verkeerde vrienden. Wat kan ik hieraan doen?

Ouderschap kan een uitdagende taak zijn - om het voorzichtig uit te drukken. Het wordt nog moeilijker gemaakt wanneer we een hoop onverwerkte pijn vanuit het verleden met ons meedragen.

'De cirkel doorbreken' is een uitgebreid onderzoek naar de factoren die een gezin disfunctioneel kunnen maken en hoe we door Gods genade onszelf hiervan kunnen bevrijden. In de eerste plaats in onze eigen levens en daarna in de levens van onze kinderen. Op deze manier kunnen we leren om goed functionerende kinderen op te voeden in een toenemend disfunctionele wereld. Zo kunnen we helpen om de cirkel te doorbreken.

Recensie vanuit Archippus door M.J. de Haan.

Toen ik het boek 'De cirkel doorbreken' in handen kreeg, werd ik niet ineens uitgenodigd om het te lezen, want de omslag doet op zijn zachtst gezegd 'nogal saai' aan. Maar nu ik het uit heb, moet het mij echt van het hart: dit boek is echt steengoed!

De (van oorsprong Nederlandse) schrijver is voorganger van een gemeente met een bijzondere pastorale bediening. In hun midden worden allerlei mensen met een problematische achtergrond opgevangen, waar hen temidden van een liefdevolle gemeenschap zorg en herstel wordt geboden. In het boek wil de schrijver de lezer deelgenoot maken van de pastorale ervaring die hij in deze setting heeft opgedaan.

Hij zet in bij het thema 'disfunctionele gezinnen' en legt uit dat iedereen beïnvloed wordt door het gezin waaruit hij of zij voortkomt en verwondingen die zijn opgelopen ook weer doorgeeft aan het gezin waaraan hij of zij leiding geeft. Met behulp van de systeemtheorie wordt de lezer uitgelegd hoe dit werkt en wat daarvan de consequenties zijn. Zo ontstaat een vicieuze cirkel van gebrokenheid die generaties gevangen kan houden. Een belangrijk deel van het boek is gewijd aan het doorbreken van deze cirkel. Hier zien we hoe verworvenheden van de psychologie worden gecombineerd met pastorale en bijbelse principes. Uiteindelijk gaat het niet om de methode of techniek, maar om de genezende kracht van de Here Jezus Christus Zelf. Terecht zegt Terry Burros in het voorwoord dat hier een hulpverlening wordt besproken die door het seculiere systeem niet gedaan kan worden.

Productspecificaties
EAN : 9789076596037
ISBN : 9076596034
Artiest(en) : Visser
Taal : Nederlands
Onderwerp : Godsdienstwijsbegeerte en ethiek
Uitgever : 7200292
Verschenen : Juni 2003
Druk : 1
Uitvoering : Boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 463
Afmetingen : 246 x 237 x 50 mm
Gewicht : 1995 gram
Velden met een * zijn verplicht