Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

set Genesis + Leviticus

Titel : set Genesis + Leviticus
Auteur(s) : Sacks, Jonathan
EAN : 9789083041964
Uitgever : Skandalon Uitgeverij B.V.
Prijs : € 54,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
set Genesis + Leviticus

Verbond en dialoog (1+3), joodse lezing van de Tora

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Jonathan Sacks bespreekt in deze nu verschenen aantrekkelijke set de belangrijkste Genesis- en Leviticusverhalen. Hij leest ze als het ware door een groothoeklens: hij legt verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven. Deze set bevat het eerste en derde boek van Mozes in de serie Verbond en dialoog.

Het deel Exodus uit dezelfde serie 'Verbond en dialoog - joodse lezing van de Tora' is al eerder verschenen. De delen Numeri en Deuteronomium volgen later in 2021. De verschillende boeken zijn afzonderlijk te lezen. De inzichten en achtergronden die Jonathan Sacks deelt met zijn lezers maken dit tot een geliefde serie die menig huiskamer en/of studeerkamer zal verrijken.

Dagblad Trouw gaf de serie tot nu toe vijf sterren en stelde: Voor wie zoals ik Genesis en Leviticus als onderdeel van het Oude Testament kent, is het leerzaam om te ontdekken hoe rabbijn Sacks de vertrouwde verhalen vaak anders leest. Inspirerend is ook zijn steeds herhaalde standpunt dat een beschaving niet kan blijven voortbestaan zonder religie. Genesis en Leviticus zijn oude boeken, maar ze stellen vragen die voor onze samenleving nog niets aan actualiteit hebben ingeboet. We mogen Sacks dankbaar zijn voor deze serie.

Jonathan Sacks (1948) is emeritus opperrabbijn van Groot-Brittannië en lid van het Britse Hogerhuis. In 2016 ontving hij de prestigieuze Templetonprijs voor zijn levensbeschouwelijke bijdrage aan het maatschappelijke debat en zijn rol in de interreligieuze dialoog. De prijs is eerder toegekend aan o.a. de Dalai Lama, Moeder Theresa en Tomás Halík.

Productspecificaties
EAN : 9789083041964
Auteur(s) : Sacks, Jonathan
Taal : Nederlands
Onderwerp : Jodendom
Uitgever : Skandalon Uitgeverij B.V.
Verschenen : December 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 704
Afmetingen : 232 x 152 x 49 mm
Gewicht : 1203 gram
Velden met een * zijn verplicht