Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Koning-gevoel

Titel : Koning-gevoel
Auteur(s) : Hove ten Leny
EAN : 9789086030804
Uitgever :
Prijs : € 17,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Koning-gevoel
(2 beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Indringend boek over het gevoelsleven van de mens en het herstel in Christus.

Wie ben ik? Waar ga ik heen? Wat is mijn doel? Waar hoor ik thuis? Je wilt erbij horen maar voelt je onwaardig. Trek je je terug of dring je je op? Je verlangt naar verbondenheid, maar neigt te vluchten voor de pijn die dat aanraakt. De kou in je hart uit zich in een afstandelijke ongevoeligheid of de innerlijke leegte maakt je juist overgevoelig en zet je aan tot zoeken naar vervulling. Maar wat je vindt geeft je ten diepste nooit wat je nodig hebt...

«Dit boek geeft prachtig mooi weer waar het werkelijk om gaat in het leven. Een boek om te lezen als je de diepte in durft. Het legt onze eenzaamheid, gebrokenheid en eigen (on)-waarheden bloot, om ons vervolgens in het licht van Gods Woord mee te nemen naar het Leven, waarvoor je bedoeld bent!»
– Esther Cammeraat –

Leny ten Hove-Buijze is geboren in 1967, en werkt als psycho-pastoraal hulpverlener.

Productspecificaties
EAN : 9789086030804
Auteur(s) : Hove ten Leny
Taal : Nederlands
Verschenen : April 2016
Druk : 0,00
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 199
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Koning gevoel?
Recensie door: Jannie

Ik vind het een fris boek, een nieuw geluid zonder alle psychologische ruis. Innerlijke genezing alleen via het Woord van God. Via het fundament van vertrouwen in God neemt Hij de schaamte en schuld weg en maakt zo het Leven mogelijk.

In het boek raakte mij enorm het beeld van de redding van de paarden in Friesland in 2006. De link daarin naar de Here Jezus die ook een van ons is geworden en door Zijn vooropgaan door het doodswater heen ons met zich mee wil nemen en ons zo wil redden, is prachtig verwoord.

Het boek is heel goed te lezen zonder de genoemde Bijbelteksten op te zoeken, maar het boek leent zich ook goed voor meer studie door de ruime documentatie van Bijbelteksten

Koning Gevoel ontmaskerd
Recensie door: E. Leune

Engel Leune (Pastor/ Voorganger)12 augustus 2016

Het boek 'koning Gevoel' is een heerlijk boek. Onlangs vroeg een oudere mevrouw mij: Leg de bijbel op mijn hart als je er uit leest want de woorden komen zo moeilijk bij mij binnen. Ik moest daar steeds aan denken toen ik dit boek las. Niet omdat het moeilijk binnen komt maar omdat het mijn hart zo raakte.

Het boek heeft een uitdagende titel en een inhoud die heel anders is als boeken die in het genre van psycho-pastorale boeken die vandaag de dag verschijnen en waarin het (helpen) ontdekken van eigenwaarde centraal staat. Het boek koning Gevoel? is een heel eerlijk boek wat uitgaat van een menszijn dat gebaseerd is op het naar Gods evenbeeld geschapen zijn van de mens met wie de Heer gemeenschap wil delen. Dat menszijn, het is door het niet afhankelijk van God willen zijn van de mens, verloren gegaan want de mens koos voor het leven vanuit het eigen gevoel. De schrijfster typeert dit als een vervalsing van en surrogaat voor de originele afhankelijkheid die de mens ten opzichte van God heeft. Het eigen gevoel is vaak heel instabiel en biedt daardoor geen houvast. Maar in het wazige leven onder heerschappij van koning Gevoel staat de belofte centraal dat de kop van de slang, het brein achter het kwaad, vermorzeld zal worden door Jeshua die Zich Zijn Kathoneth, zijn onderkleed, van Zijn lijf zal laten afrukken om mensen die zich in de naaktheid van hun bestaan aan Hem toevertrouwen in die Kathoneth een veilige schuilplaats te bieden.
Het boek Koning Gevoel? ademt niet alleen heel veel praktijkervaring uit maar vooral ook een zelf doorleefd hebben van dat wat beschreven wordt: Van ontreddering naar redding. Die redding krijgt vooral in het zesde hoofdstuk veel aandacht wat onder andere in de beschrijving van Gods trouw aan Kaïn en in de zondvloed met verrassende inzichten wordt beschreven. Voor mij als pastor en voorganger is hoofdstuk zeven echter de mooiste parel in het boek. Op een schitterende wijze wordt hierin beschreven hoe Jeshua de Weg is. Jeshua, Hij is de weg en Hij schept de weg door verloren mensen terug te vinden op de plek waar zij zich bevinden. Jeshua, Hij is God die mens werd en mensen een plek biedt door een bloedverwant te worden. Hij gaf Zijn leven voor Zijn medemensen om bij hen te kunnen zijn in de ontreddering en hen voor te gaan op de weg daaruit.
Leny, ze schreef een pastoraal boek voor (oud)confidenten en collega's, en als christen zullen zij er heel veel herkenning en bevestiging in vinden. Maar het is ook een heel mooi theologisch boek wat op verrassende wijzen inzicht geeft in Gods zijn en handelen. Tolle lege! Ik kijk met grote belangstelling uit naar de verschijning van het tweede deel.