Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Beelden van openbaring

Titel : Beelden van openbaring
Auteur(s) : Scheele, Peter
EAN : 9789492959812
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Prijs : € 19,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Beelden van openbaring
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

In het boek van Peter Scheele, de beelden van Openbaring, gaan de metaforen die in het Bijbelboek Openbaring gebruikt worden meer tot de verbeelding spreken. Vanuit jarenlange studie deelt Peter zijn inzichten over de Apocalyps.

Het Bijbelboek Openbaring maakt veel gebruik van beeldtaal, zoals dat ook vaak op andere plaatsen in de bijbel gebeurd. Als het in de bijbel bijvoorbeeld over schapen gaat, zijn dit niet altijd echte schapen, maar vaak mensen. Deze beelden zijn voor ons meestal nog eenvoudig om te zetten naar onze werkelijkheid. Met andere ( meer gelaagde) beelden hebben we vaak wat meer moeite, omdat we ze vaak niet (meer) begrijpen.

Openbaring refereert tot in detail aan profetieën uit het Oude Testament. Alleen door die beelden erbij te halen kun je het boek Openbaring begrijpen en verklaren.
In Beelden van Openbaring wordt minutieus het verband met het Oude Testament uitgewerkt, zodat de profetische woorden van de apostel Johannes beter te begrijpen zijn.

De auteur Peter Scheele, koppelt alle beelden van Openbaring aan de geschiedenis van Israël tussen Jezus eerste en twee komst, inclusief de Holocaust en de oprichting van de staat Israël in 1948.

Deze interpretatie geeft aanleiding om te vermoeden dat het seizoen waarin Jezus terug zal komen is aangebroken en daarom zullen we ons moeten voorbereiden op Zijn fysieke Wederkomst.

Peter Scheele is zeven jaar programmamaker geweest bij de EO. Op creatieve wijze sprak hij met mensen over het geloof. Bijvoorbeeld door als Noach 2.0 op het strand van Scheveningen voorbijgangers te vragen samen met hem een ark te bouwen. Of door als rijke jongeling op een kameel geld uit te delen en mensen te vragen of ze de kameel door een naald van een meter hoog kunnen krijgen.

Peter Scheele schreef meerdere boeken zoals Degeneratie, het einde van de evolutietheorie, Visserslatijn en leverworst, communicatie en beren. Ook was hij medeoprichter van de online cursus "Waarom Jezus?". Hij trainde jarenlang e-coaches van internationale cursussen.

Productspecificaties
EAN : 9789492959812
Auteur(s) : Scheele, Peter
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Reeks : Vlinderdans (1)
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Jaar van uitgave : 2020
Verschenen : Mei 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 518
Afmetingen : 240 x 170 x 30 mm
Gewicht : 968 gram
Velden met een * zijn verplicht