Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Advent

Advent 2023 start D.V. 3 december 2023 en daarmee het nieuwe kerkelijke jaar met de tijd van de verwachting van de komst van Christus. Bij Ichthusboekhandel.nl liggen allerlei bijzondere boeken over Advent en Kerst in de winkel. Kom langs in één van de winkels of kijk online even rond in de webshop.

de Adventskalender 2023 online  kopen of een Adventsboekje doe je bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Maar ook een Adventsleesplan of een bijzondere Adventskaars. Speciaal: de adventskalender voor vrouwen.Bij Ichthusboekhandel.nl kunt u terecht voor adventsboekjes, adventskaarsen, de adventskalender 2023, boeken om Advent voor te bereiden en te vieren. Om zo klaar te zijn voor het feest van de komst van Christus naar deze wereld. U kunt ook altijd op afspraak deze materialen inzien.

Wat betekent Advent? | Meer over Kerst.........?

Wanneer start de eerste Advent:

2023 - Zondag 3 december
2024 - Zondag 1 december
2025 - Zondag 30 november
2026 - Zondag 29 november

Boeken over Advent 2023 (zie hieronder) en Kerst, de adventskalender 2023 en Kerstverhalen, kunt u gemakkelijk online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. U bent daar hartelijk welkom.

31 artikelen
pagina 1 van 4
Geboren glorie - adventsdagboek

Geboren Glorie is geschreven door Nieske Selles-ten Brinke voor gelovige vrouwen die verlangen naar groei in hun kennis van en relatie met Jezus Christus. Dit boek helpt hen de rode draad te ontdekken vanuit het Oude Testament naar het Nieuwe Testament, met betrekking tot de Menswording van Jezus, die tegelijk God is.

Centraal staat (de voorzegging van) Zijn komst op aarde, Zijn geboorte en het grote reddingsplan van God met deze wereld. Het boek eindigt in een heen wijzing naar Zijn tweede komst, wanneer Hij terugkomt op de wolken. Geboren Glorie bevat overdenkingen met korte schrijfopdrachten voor 28 dagen, om te gebruiken tijdens de adventsperiode. Ook zeer geschikt om samen met je partner te lezen!

Geboren glorie - adventsdagboek Selles-ten Brinke, Nieske
€ 15,99
voorraad onbekend
Waar bent U, Jezus? Zij Lacht advent

Waar bent U, Jezus is een nieuwe adventskalender voor vrouwen van de community Zij Lacht en is geschreven door Liza Kruit- de Jong

n deze roerige tijd heb je het je vast meer dan eens afgevraagd: 'Waar bent U, Jezus?' Oorlogen, ziekten, geweld en verdeling maken harten onrustig. In dit leesplan is de terugkerende vraag: 'Waar bent U, Jezus?'

Ga mee in een reis naar je hart en laat het wonder van Immanuël (opnieuw) binnen komen. Het leesplan voor advent is opgebouwd uit 4 weken. De 4 gebedskaarten vormen de basis van het leesplan. Ieder gebed op een gebedskaart bestaat uit 7 regels.

In het bijbehorende boekje lees je iedere dag een korte overdenking op basis van een kort bijbelgedeelte en een regel uit het gebed. Zo herhaal je gedurende één week een gebed, waardoor het gebed steeds meer lagen en betekenis krijgt.

Waar bent U, Jezus? Zij Lacht advent Kruit-de Jonge, Liza
€ 20,-
voorraad onbekend
Adventskalender met 25 huisjes

Van studio LUV is er een nieuwe adventskalender met 25 huisjes ontwikkeld! Leef op een gezellige manier naar kerst toe door elke dag een kaartje om te draaien en ontdek op elk kaartje een mooie tekst en een nieuw stukje van een mini kerstverhaal!

Het pakket bevat:

* 25 kaartjes in de vorm van huisjes
* 25 knijpertjes
* Touw

Adventskalender met 25 huisjes LUV
€ 19,95
voorraad onbekend
Adventskalender bij de Peuterbijbel

Leef samen met je kind toe naar het kerstfeest met deze adventskalender. De grote kijk- en zoekplaat laat de belangrijkste kerstverhalen zien. Het boekje is een uitvouwboek wat neergezet kan worden en zo het hele kerstverhaal zichtbaar maakt.

Aan de andere kant van de leporello (zo noem je ene uitvouwboek) is er voor elke dag een kort verhaal bij een gedeelte van de grote kijkplaat en een verwerking. Samen onderweg naar het kerstfeest!

Dit adventsboek is een prachtige leporello (uitvouwboek) om in de adventsperiode thuis of op school neer te zetten.

Adventskalender bij de Peuterbijbel Weerd, W. de, M. ten Berge
€ 12,99
voorraad onbekend
Die ene kaars

De bundel Die ene kaars, bevat nieuwe verhalen voor Advent en Kerst voor volwassenen en kinderen. De verhalen zijn zeer geschikt om voor te lezen in het gezin, in de kerk of op de vereniging.

Kerst. Gods Licht straalt in de duisternis. De echte betekenis van dit heilsfeit dringt niet zomaar tot mensen door. Vaak moet er veel weerstand overwonnen worden. Daarvan getuigen de verhalen in deze kerstbundel. Maar ze laten vooral zien dat dit Licht zoveel kracht heeft dat het mensen stilzet en brengt tot aanbidding van de Zaligmaker.

Die ene kaars Besten, Janny den
€ 9,95
voorraad onbekend
Licht tot vrede Op weg naar Kerstmis

Licht tot vrede, op weg naar Kerstmis 2022 is een jaarlijkse uitgave van de Berne gemeenschap als adventsboekje.

'Vrede op aarde onder de mensen in wie Hij welbehagen heeft': zo zingen de engelen bij de geboorte van Jezus. Veel mensen hebben uitgekeken naar deze Vredevorst en doen dat vandaag de dag nog steeds. De wereld hunkert naar harmonie, naar een licht van waarheid, rechtvaardigheid, geloof en bevrijding.

In kloosters is het een goede gewoonte om elke ochtend een korte tekst te lezen en dan de rest van de dag op het stukje te kauwen. Om die woorden tijdens je werkzaamheden op de achtergrond mee te laten klinken zodat de zinnen bewust of onbewust je dag kunnen kleuren.

'Licht tot vrede' bundelt inspirerende overdenkingen van vier Dominicanessen van de Heilige Familie, geschreven door zr. Holkje van der Veer, zr. Marga Zwiggelaar, zr. M. Catharina Al en zr. Nadia Kroon.

Holkje, die dit jaar overleed, tekende in 2021 nog het volgende op: 'De wereld is geen veilige woonplaats. We weten het en het doet zeer.' In de kerk, maar ook met Kerstmis draait het volgens haar ondanks alles om 'hoop hebben, hoop houden en elkaar bemoedigen'.

Dit boekje wil een liefdevolle leidraad zijn om in deze donkere dagen op weg naar Kerstmis het Licht te volgen, hoopvol richting vrede. Het is een uitnodiging om je te wapenen met het Licht.

Licht tot vrede Op weg naar Kerstmis Zwiggelaar, Zr. Marga; Kroon,
€ 6,95
voorraad onbekend
Sabina, gemarteld om Christus wil

Sabina, gemarteld om Christus wil is een actiepakket met een DVD en een mini glossy over het leven Sabina Wurmbrand. Het pakket is bedoeld om uit te delen aan buren, vrienden en kennissen tijdens de kerstperiode.

'Sabina: Tortured for Christ, the Nazi Years' is het verhaal van hoe Gods liefde een ambitieuze, wereldse atheïst veranderde in een van de toonaangevendste christelijke vrouwen van de twintigste eeuw. De film begint met het moment waarop Sabina Wurmbrand haar leven waagt om Christus' liefde te tonen aan drie nazi-soldaten. Waarom zou een christin, geboren als Jodin, haar leven riskeren om haar vijanden te helpen - leden van het leger dat haar hele familie ombracht? Ervaar een waargebeurd verhaal van Bijbelse liefde en vergeving, dat miljoenen mensen overal ter wereld heeft geïnspireerd.

De dvd Sabina en de gelijknamige miniglossy vormen dit jaar samen het Hart van Kerst-geschenk, dat ideaal is om uit te delen rond de kerstdagen. Beide onderzoeken het effect en belang van vergeving.

'Het verhaal van Sabina Wurmbrand onthult ons de absolute kern van het evangelie: vergeving. Een vergeving die sterker is dan welke haat en welk kwaad dan ook. Ik ben ervan overtuigd dat Sabina confronteert, verfrist en aanspoort om dezelfde weg van onvoorwaardelijke liefde in te slaan.'
- André van Grol, directeur van SDOK

Wat kan dit pakket betekenen voor uw kerk of buurt:

* Ideaal voor kerken en individuele christenen om uit te delen rond de kerstdagen!
* Aantrekkelijke kortingen bij grote afname ineens
* Onderdeel van grote Hart van Kerst-campagne
* Gemaakt in samenwerking met SDOK
* online ook beschikbaar vanuit het pakket.

Sabina, gemarteld om Christus wil dvd hart voor kerst 2022
€ 3,49
voorraad onbekend
In doeken gewikkeld

Het gebonden cadeauboek voor Kerst, In doeken gewikkeld, bevat het bekende Bijbelse kerstverhaal uit het Lucas-evangelie in de NBV21, omlijst met aansprekende fotografie van de Vlaamse fotografe Selina De Maeyer.

Deze fraaie combinatie leidt tot een geschenk voor een breed publiek. Geschikt voor kerstpakketten en relatiegeschenken. Als cadeau voor de Bijbelstudiegroep of vrijwilligers in de kerk, maar ook voor goede buren of vrienden.

In doeken gewikkeld Kerstverhaal 21e eeuw
€ 4,95
voorraad onbekend
Adventskalender 26 prentbriefkaarten

Een leuke Adventskalender voor op je bureau met 26 Prentbriefkaarten met Bijbelteksten uit de Statenvertaling die u vaker kan gebruiken of opsturen naar iemand anders.

Wat mag u verwachten van deze Adventskalender:

* handige spiraalrug voor makkelijk omslaan
* formaat 10 x 15 cm.
* 26 kaarten die herbruikbaar zijn
* Teksten in de Statenvertaling

Adventskalender 26 prentbriefkaarten Adventskalender
€ 14,95
voorraad onbekend
Adventskalender met ophangring

Een eenvoudige en praktische Adventskalender met ophangring voor 26 dagen (13 kaarten die dubbelzijdig zijn bedrukt).

Wat mag u van deze Adventskalender verwachten:

* Fraaie tekstkaarten (Statenvertaling)
* Stevige ophangring voor regelmatig gebruik
* Geschikt voor gezinsgebruik en toevoeging aan het Bijbellezen

Adventskalender met ophangring Adventskalender
€ 14,95
voorraad onbekend