Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Advent

Advent 2023 start D.V. 3 december 2023 en daarmee het nieuwe kerkelijke jaar met de tijd van de verwachting van de komst van Christus. Bij Ichthusboekhandel.nl liggen allerlei bijzondere boeken over Advent en Kerst in de winkel. Kom langs in één van de winkels of kijk online even rond in de webshop.

de Adventskalender 2023 online  kopen of een Adventsboekje doe je bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Maar ook een Adventsleesplan of een bijzondere Adventskaars. Speciaal: de adventskalender voor vrouwen.Bij Ichthusboekhandel.nl kunt u terecht voor adventsboekjes, adventskaarsen, de adventskalender 2023, boeken om Advent voor te bereiden en te vieren. Om zo klaar te zijn voor het feest van de komst van Christus naar deze wereld. U kunt ook altijd op afspraak deze materialen inzien.

Wat betekent Advent? | Meer over Kerst.........?

Wanneer start de eerste Advent:

2023 - Zondag 3 december
2024 - Zondag 1 december
2025 - Zondag 30 november
2026 - Zondag 29 november

Boeken over Advent 2023 (zie hieronder) en Kerst, de adventskalender 2023 en Kerstverhalen, kunt u gemakkelijk online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. U bent daar hartelijk welkom.

Geboren glorie - adventsdagboek

Geboren Glorie is geschreven door Nieske Selles-ten Brinke voor gelovige vrouwen die verlangen naar groei in hun kennis van en relatie met Jezus Christus. Dit boek helpt hen de rode draad te ontdekken vanuit het Oude Testament naar het Nieuwe Testament, met betrekking tot de Menswording van Jezus, die tegelijk God is.

Centraal staat (de voorzegging van) Zijn komst op aarde, Zijn geboorte en het grote reddingsplan van God met deze wereld. Het boek eindigt in een heen wijzing naar Zijn tweede komst, wanneer Hij terugkomt op de wolken. Geboren Glorie bevat overdenkingen met korte schrijfopdrachten voor 28 dagen, om te gebruiken tijdens de adventsperiode. Ook zeer geschikt om samen met je partner te lezen!

Geboren glorie - adventsdagboek Selles-ten Brinke, Nieske
€ 15,99
voorraad onbekend
Waar bent U, Jezus? Zij Lacht advent

Waar bent U, Jezus is een nieuwe adventskalender voor vrouwen van de community Zij Lacht en is geschreven door Liza Kruit- de Jong

n deze roerige tijd heb je het je vast meer dan eens afgevraagd: 'Waar bent U, Jezus?' Oorlogen, ziekten, geweld en verdeling maken harten onrustig. In dit leesplan is de terugkerende vraag: 'Waar bent U, Jezus?'

Ga mee in een reis naar je hart en laat het wonder van Immanuël (opnieuw) binnen komen. Het leesplan voor advent is opgebouwd uit 4 weken. De 4 gebedskaarten vormen de basis van het leesplan. Ieder gebed op een gebedskaart bestaat uit 7 regels.

In het bijbehorende boekje lees je iedere dag een korte overdenking op basis van een kort bijbelgedeelte en een regel uit het gebed. Zo herhaal je gedurende één week een gebed, waardoor het gebed steeds meer lagen en betekenis krijgt.

Waar bent U, Jezus? Zij Lacht advent Kruit-de Jonge, Liza
€ 20,-
voorraad onbekend
Adventskalender met 25 huisjes

Van studio LUV is er een nieuwe adventskalender met 25 huisjes ontwikkeld! Leef op een gezellige manier naar kerst toe door elke dag een kaartje om te draaien en ontdek op elk kaartje een mooie tekst en een nieuw stukje van een mini kerstverhaal!

Het pakket bevat:

* 25 kaartjes in de vorm van huisjes
* 25 knijpertjes
* Touw

Adventskalender met 25 huisjes LUV
€ 19,95
voorraad onbekend
Adventskalender bij de Peuterbijbel

Leef samen met je kind toe naar het kerstfeest met deze adventskalender. De grote kijk- en zoekplaat laat de belangrijkste kerstverhalen zien. Het boekje is een uitvouwboek wat neergezet kan worden en zo het hele kerstverhaal zichtbaar maakt.

Aan de andere kant van de leporello (zo noem je ene uitvouwboek) is er voor elke dag een kort verhaal bij een gedeelte van de grote kijkplaat en een verwerking. Samen onderweg naar het kerstfeest!

Dit adventsboek is een prachtige leporello (uitvouwboek) om in de adventsperiode thuis of op school neer te zetten.

Adventskalender bij de Peuterbijbel Weerd, W. de, M. ten Berge
€ 12,99
voorraad onbekend
Die ene kaars

De bundel Die ene kaars, bevat nieuwe verhalen voor Advent en Kerst voor volwassenen en kinderen. De verhalen zijn zeer geschikt om voor te lezen in het gezin, in de kerk of op de vereniging.

Kerst. Gods Licht straalt in de duisternis. De echte betekenis van dit heilsfeit dringt niet zomaar tot mensen door. Vaak moet er veel weerstand overwonnen worden. Daarvan getuigen de verhalen in deze kerstbundel. Maar ze laten vooral zien dat dit Licht zoveel kracht heeft dat het mensen stilzet en brengt tot aanbidding van de Zaligmaker.

Die ene kaars Besten, Janny den
€ 9,95
voorraad onbekend
Licht tot vrede Op weg naar Kerstmis

Licht tot vrede, op weg naar Kerstmis 2022 is een jaarlijkse uitgave van de Berne gemeenschap als adventsboekje.

'Vrede op aarde onder de mensen in wie Hij welbehagen heeft': zo zingen de engelen bij de geboorte van Jezus. Veel mensen hebben uitgekeken naar deze Vredevorst en doen dat vandaag de dag nog steeds. De wereld hunkert naar harmonie, naar een licht van waarheid, rechtvaardigheid, geloof en bevrijding.

In kloosters is het een goede gewoonte om elke ochtend een korte tekst te lezen en dan de rest van de dag op het stukje te kauwen. Om die woorden tijdens je werkzaamheden op de achtergrond mee te laten klinken zodat de zinnen bewust of onbewust je dag kunnen kleuren.

'Licht tot vrede' bundelt inspirerende overdenkingen van vier Dominicanessen van de Heilige Familie, geschreven door zr. Holkje van der Veer, zr. Marga Zwiggelaar, zr. M. Catharina Al en zr. Nadia Kroon.

Holkje, die dit jaar overleed, tekende in 2021 nog het volgende op: 'De wereld is geen veilige woonplaats. We weten het en het doet zeer.' In de kerk, maar ook met Kerstmis draait het volgens haar ondanks alles om 'hoop hebben, hoop houden en elkaar bemoedigen'.

Dit boekje wil een liefdevolle leidraad zijn om in deze donkere dagen op weg naar Kerstmis het Licht te volgen, hoopvol richting vrede. Het is een uitnodiging om je te wapenen met het Licht.

Licht tot vrede Op weg naar Kerstmis Zwiggelaar, Zr. Marga; Kroon,
€ 6,95
voorraad onbekend
In doeken gewikkeld

Het gebonden cadeauboek voor Kerst, In doeken gewikkeld, bevat het bekende Bijbelse kerstverhaal uit het Lucas-evangelie in de NBV21, omlijst met aansprekende fotografie van de Vlaamse fotografe Selina De Maeyer.

Deze fraaie combinatie leidt tot een geschenk voor een breed publiek. Geschikt voor kerstpakketten en relatiegeschenken. Als cadeau voor de Bijbelstudiegroep of vrijwilligers in de kerk, maar ook voor goede buren of vrienden.

In doeken gewikkeld Kerstverhaal 21e eeuw
€ 4,95
voorraad onbekend
Adventskalender 26 prentbriefkaarten

Een leuke Adventskalender voor op je bureau met 26 Prentbriefkaarten met Bijbelteksten uit de Statenvertaling die u vaker kan gebruiken of opsturen naar iemand anders.

Wat mag u verwachten van deze Adventskalender:

* handige spiraalrug voor makkelijk omslaan
* formaat 10 x 15 cm.
* 26 kaarten die herbruikbaar zijn
* Teksten in de Statenvertaling

Adventskalender 26 prentbriefkaarten Adventskalender
€ 14,95
voorraad onbekend
Adventskalender met ophangring

Een eenvoudige en praktische Adventskalender met ophangring voor 26 dagen (13 kaarten die dubbelzijdig zijn bedrukt).

Wat mag u van deze Adventskalender verwachten:

* Fraaie tekstkaarten (Statenvertaling)
* Stevige ophangring voor regelmatig gebruik
* Geschikt voor gezinsgebruik en toevoeging aan het Bijbellezen

Adventskalender met ophangring Adventskalender
€ 14,95
voorraad onbekend
Adventskalender goud/zwart-wit

Op de LUV adventskalender (goud-zwart wit) lees je van de eerste Advent 1 december tot 25 december, eerste kerstdag, elke keer een mooie Bijbeltekst, spreuk of songtekst. Elke dag mag er op de slinger een kaart bij tot hij helemaal vol is. Nu volop online verkrijgbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl.

De adventskalender bestaat uit 25 losse kaarten met op de ene kant het nummer van de dag en op de andere kant een mooie tekst en/of illustratie die je voorbereidt op Kerst.

Er zit 6 meter touw bij en 25 knijpers om de kalender op te hangen. Om samen als gezin Advent te doorlopen tot en met Kerst.

Door de stevige vormgeving jarenlang bruikbaar als gezinstraditie!

Wie liever een andere kleurstelling heeft, kiest voor de Adventskalender in kleur

Adventskalender goud/zwart-wit Adventskalender LUV
€ 15,95
voorraad onbekend
Adventskalender kleur LUV

Op de LUV adventskalender (kleur) lees je van de eerste Advent 1 december tot 25 december, eerste kerstdag, elke keer een mooie Bijbeltekst, spreuk of songtekst. Elke dag mag er op de slinger een kaart bij tot hij helemaal vol is. Nu volop online verkrijgbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl.

De adventskalender bestaat uit 25 losse kaarten met op de ene kant het nummer van de dag en op de andere kant een mooie tekst en/of illustratie die je voorbereidt op Kerst.

Er zit 6 meter touw bij en 25 knijpers om de kalender op te hangen. Om samen als gezin Advent te doorlopen tot en met Kerst.

Door de stevige vormgeving jarenlang bruikbaar als gezinstraditie!

Wie liever een andere kleurstelling heeft, kiest voor Adventskalender in Goud - zwart/wit

Adventskalender kleur LUV LUV
€ 15,95
voorraad onbekend
Kerst doeboek

Dit leuke Kerstdoeboek van Willeke Brouwer helpt je de kerstvakantie door! Lees het mooie verhaal van Maria, die zomaar ineens moeder wordt. Lees over de tijd waarin zij en haar vriend Jozef leven.

Doe net als zij en bak je eigen brood, of maak je eigen draad van schapenwol. Hou je meer van tekenen of knutselen? Ook dan vind je genoeg inspiratie in dit boek. Fantaseer bijvoorbeeld hoe een engel eruitziet.

Ben je meer een denker dan een doener? Duik in de achtergrondinformatie die in dit boek staat. Leer de tijd van het kerstkind kennen. Het Kind waar al in de oude boeken over geschreven werd.

* Een mooi kerstcadeau voor kerken en scholen!

Kerst doeboek Brouwer, Willeke
€ 9,99
voorraad onbekend
Buiten sneeuwt het Kerstverhalen

Het boek met Kerstverhalen 'Buiten sneeuwt het' met bijdragen van o.a. Marlies Medema, Els Florijn en Frans Willem Verbaas is een indrukwekkende en verfrissende kerstverhalenbundel met een boodschap voor en over Advent en Kerst.

Een buschauffeur die de weg kwijtraakt en een bijzondere ontdekking doet. Een vader die zoekraakt en op een onverwachte plek wordt gevonden. Een vrouw die op zoek gaat naar een leuke man voor bij het kerstdiner, maar de verdwaalde poes toch gezelliger vindt.

De christelijke kerstverhalen in 'Buiten sneeuwt het' zitten vol verrassingen en zijn geschikt om te lezen bij kerstvieringen, of gewoon thuis als zinvol momentje voor jezelf of met het gezin.

Auteurs van de bundel "Buiten sneeuwt het":

* Marlies Medema,
* Els Florijn,
* Frans Willem Verbaas,
* Corien Oranje,
* Josha Zwaan,
* Rikkert Zuiderveld,
* Elly Zuiderveld,
* Elsbeth Gruteke en
* Sarah van der Maas.

Buiten sneeuwt het Kerstverhalen Medema, Marlies; Florijn, Els; Verbaas,
€ 20,-
voorraad onbekend
God met ons

God met ons, is geschreven door Annemarie van Eijsden en Ann Kloosterman en is bedoeld voor vrouwen om te lezen tijdens de adventsperiode.

Advent is een tijd van verwachtingsvol toeleven naar de geboorte van de Redder, het Kind Jezus. God met ons is een dagboek dat gelezen kan worden tijdens advent, in de weken voorafgaand aan Kerst. Het wil je helpen om bewust toe te leven naar Kerst en biedt structuur aan je stille tijd in de vaak drukke decembermaand.

Je leest het dagboek in de vier weken voor Kerst. Elke dag bestaat uit een introductie, een gebed, een te lezen bijbelgedeelte met leesvraag, een overdenking, een toepassingsvraag en een lied/quote/gedicht.

Geschreven door vrouwen, voor vrouwen.

God met ons Eijsden, Annemarie van; Kloosterman, Ann
€ 15,99
voorraad onbekend
Inspire Advent pakket

Het Inspire advent pakket is leuk samengesteld en bedoeld voor Advent om op een creatieve manier toe te leven naar Kerst. Het sluit aan bij de NBV

Het pakket is inclusief leesrooster en elke dag een creatieve verwerking in de lijn van Bijbel journaling, verzorgd door Kris Bossenbroek van ByKris.

Het pakket bevat:

* Inspire werkboekje, 48 pagina's, geschikt voor diverse creatieve technieken
* Inspire Stickervel
* Inspire Knipvel met extra illustraties

Inspire Advent pakket NBV
€ 9,95
voorraad onbekend
In het licht (adventsdagboek)

In het licht is een adventsdagboek geschreven door Danielle Heerens. Advent is verwachtingsvol toeleven en uitzien naar de geboorte van Jezus, het Licht van de wereld. Een van de manieren waarop je dat kunt doen, is door deze vier weken stil te staan bij het thema 'licht'.

Om de dagen voor kerst te leven ín het licht.In dit adventsdagboek staan zesentwintig overdenkingen die allemaal gaan over 'licht' - zowel over Jezus, het Licht van de wereld, als het licht van God, het licht dat jij mag zijn en het licht van de eeuwigheid. Bij elke overdenking vind je een uitgelichte quote en een opdracht om licht te geven of te ontvangen. Zo leer je meer over hét Licht en ontdek je hoe je zelf een lichtje kunt zijn en het Licht van kerst kunt verspreiden. En dan wordt deze kerst écht een feest van het Licht.

Om dit licht in jouw leven zichtbaar te maken, bevat dit dagboek 24 prachtige kaarten met daarop de uitgelichte quotes. Je kunt deze kaarten uitknippen en ophangen als adventskalender.

In het licht (adventsdagboek) Heerens, Danielle
€ 15,99
voorraad onbekend
Speel & lees het kerstverhaal

Speel & lees het kerstverhaal is een verhaal met uitdruk figuren . Beleef Kerst met dit mooi geïllustreerde boek. In eenvoudige taal wordt het kerstverhaal verteld. De 8 uitdrukfiguren nodigen uit om het kerstverhaal na te spelen.

Zo komt kerst tot leven!

Speel & lees het kerstverhaal
€ 9,99
voorraad onbekend
Lof vol liefde

Lof vol liefde is een speciale uitgave van de werkgroep Zij Lacht. Het is een leesplan voor de adventsperiode en uitermate geschikt om te gebruiken vanaf de eerste adventszondag.

Advent is een bijzondere tijd waarin we bewust uitzien naar het vieren van de geboorte van Jezus. Het moment dat de lang Beloofde werd geboren, als Redder van de wereld. Dit rijk vormgegeven adventsboek helpt jou om deze dagen je bewust te verwonderen en verheugen over Liefde die kwam. In 11 liederen door de Bijbel heen zien we gelovigen die vol verwachting de lof aan de Messias brengen.

Gebed, overdenkingen, liederen, prachtige foto's en do it yourself opdrachten helpen jou om mee te gaan in deze aanbidding. Met als doel dat jouw lof vol liefde zich zal vermengen met die van duizenden heiligen. Hij, Jezus, verdient alle eer!

Lof vol liefde Zij lacht (leesplan voor advent)
€ 20,-
voorraad onbekend
Noel Kerstmagazine

Noël is het kerstmagazine voor de decembermaand. Een mooie glossy om zelf te lezen in de kersttijd, en om uit te delen aan vrienden, buren, familie en collega's tijdens de Adventstijd.

De acht verhalen in dit Kerstmagazine zijn een vrije bewerking van het Kerstevangelie uit Lukas. Het oude Kerstverhaal komt tot leven door de ogen van Elisabeth, Zacharia, Maria, Jozef, Simeon, Anne, Mesullam en Melchior.

Hun verhalen zijn herkenbaar én levensecht: Ze worden verliefd, krijgen kinderen of juist niet. Ze maken zich zorgen , zijn blij of jagen een droom na. Ander zijn door het leven getekend of hebben spijt van dingen die ze ooit hebben gedaan.

De mensen in de verhalen hebben echter één ding gemeen: Ze hebben Jezus ontmoet en dat heeft een ongekende diepe uitwerking op hun leven. Over Hem willen ze graag vertellen, misschien juist wel aan mensen vandaag!

De glossy Noël, Kerstmagazine: Ideaal voor een kerstpakket en om uit te delen voor een actie in de Adventstijd. In overleg kan de achterzijde voorzien worden van een boodschap namens uw kerkelijke gemeente.

Noel Kerstmagazine
€ 9,95
voorraad onbekend
Straal en Schitter, samen advent kerst

Straal en schitter biedt voor elke week een uitgebreide viering en vijf kortere stukjes met gespreksvragen, Bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden (tot ongeveer 12 jaar). Het is geschreven door Ingrid Plantinga en Willemijn de Weerd.

Voor elke adventsweek is er een bouwplaat om een lantaarn van te maken. Elke dag maak je een nieuw vakje open. Er komt steeds meer licht door de lantaarns, zo tel je samen op een mooie manier af naar het kerstfeest! Uniek: Bij elke week hoort een (nieuw) kerstlied van kinderkoor De Bromvlieg. In het boek vind je de songteksten en de QR-codes naar Spotify en YouTube om lekker mee te zingen.

Extra:
Speciaal voor scholen en kerken bieden we bij dit boek een eenvoudige musical aan. Zo kun je er een prachtig adventsproject van maken die je afsluit met een schitterende kerstviering. Heel geschikt voor gezinnen, kerken en scholen. Vraag aan via de Mail

Straal en Schitter, samen advent kerst Plantinga, Ingrid en Willemijn de Weerd
€ 13,99
voorraad onbekend
Operatie kerstboom, Kinder-kerstverhalen

Operatie Kerstboom bevat sfeervolle leesverhalen voor kinderen rondom Kerst. Zowel geschikt om zelf te lezen in de midden- en bovenbouw als om voor te lezen op school, in de kerk of thuis.

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

De verhalen zijn geschreven door verschillende kinderboekenauteurs die uitgeven bij Columbus.

* Liesbeth van Binsbergen,
* Willeke Brouwer,
* Petra Crofton,
* Gesa van Delft,
* Judith van Helden,
* Hanna Holwerda,
* Joke Janssen,
* Ineke Kraijo,
* Hans Mijnders,
* Jeanette Molema,
* Corien Oranje,
* Willemijn de Weerd,
* Bert Wiersema,
* Elly Zuiderveld.

Operatie kerstboom, Kinder-kerstverhalen div. auteurs
€ 15,99
voorraad onbekend
O (over de O-antifonen)

Het nieuwe boek van Esther Maria Magnis, heet O. Het gaat over de zeven O-Antifonen die in de rooms-katholieke traditie de zeven dagen voor Kerst gezongen worden. Jezus wordt dn aangeroepen met namen uit het Oude Testament.

Het gaat dan om deze zeven woorden:

O Wijsheid
O Adonai
O Wortel van Isaï
O Sleutel van David
O Dageraad
O Koning van de Volken
O Emmanuel

In dit bijzondere boek laat Esther Magnis haar geest waien over deze oude teksten. Dat levert een fascinerende samenspraak op tussen eeuwenoud gedachtegoed en de tijd van nu

Esther Maria Magnis (1980) brak in 2016 door met har onthutsende roman Mintijteer. Ze studeeerde religiewetenschappen en geschiedenis. Ze woont en werkt met haar man en dochters in de rust van een landgoed in de omgeving van Frankfurt.

O (over de O-antifonen) Magnis, Esther Maria
€ 14,50
voorraad onbekend
Dicht bij Jezus met Kerst

Dicht bij Jezus met Kerst van Sarah Young is een prachtig uitgevoerd Bijbels Adventsdagboek om speciaal te lezen rond de kerstdagen tot op nieuwjaarsdag.

Dit kleine Bijbels dagboek bevat vijftig overdenkingen en richten je hart en je gedachten op God. Hij stuurde Zijn Zoon naar deze aarde opdat wij door Hem nieuw leven zouden ontvangen. Jezus Zelf zei daarover: 'Dit is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, Die U gezonden hebt.'

Hij kent je, houdt van je en dit boekje helpt je om de kerstdagen in Zijn liefdevolle nabijheid door te brengen.

Alle boeken van Sarah Young zijn bij Ichthusboekhandel.nl op voorraad in de webshop en in de winkels.

Dicht bij Jezus met Kerst Young, Sarah
€ 17,95
voorraad onbekend
Kerstboodschap

Het boek "Kerstboodschap" door Tim Keller is een ideaal kerstcadeau waarin het diep ontroerende en intellectueel uitdagende verhaal over de geboorte van Jezus Christus verteld en uitgelegd wordt. Het is een bijzonder boek wat geschikt is om aan familieleden, buren, collega's te geven. Maar ook ideaal als kerstcadeau bij een kerstpakket.

Veel niet-christenen denken dat ze aardig zicht hebben op het verhaal van Kerst. Elk jaar verschijnen de kerststallen in etalages en in winkelcentra en supermarkten zijn de liedjes over herders en engelen niet van de lucht. En ondanks die overvloed van allerlei al dan niet christelijke verwijzingen in onze huidige cultuur, zijn maar weinig mensen vertrouwd met de eigenlijke boodschap van het Bijbelse verhaal. In dit nieuwe boek neemt Tim Keller de lezer mee op een verhelderende reis naar de verrassende en ongedachte achtergronden van Kerst. Door de boodschap van hoop en verlossing te begrijpen die in nieuws over Jezus geboorte besloten ligt, zullen de lezers de bevrijdende en verlossende kracht van Gods genade op een diepere en meer zinvolle manier ervaren en begrijpen.

Keller laat zien wat de belangrijkste boodschap van Kerst is: Alleen God heeft het leven, de waarheid en de blijdschap die wij missen- hierdoor biedt hij troost aan wie dat zoeken. Publishers Weekly Tim Keller was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen van hem een groot aantal boeken, waaronder de bestseller: in alle redelijkheid, de vrijgevige God, Bidden en het Huwelijk.

Het boek Kerstboodschap is het ideale cadeau voor familie, vrienden en collega's wanneer we graag het verhaal van Kerst willen vertellen. Je kunt het lezen als boek in de periode van advent, maar ook tijdens de Kerstdagen.

Kerstboodschap is de Nederlandse vertaling van het boek: Hidden Christmas, wat oorspronkelijk in Amerika verscheen in 2016.

Kerstboodschap Keller, Tim
€ 14,95
voorraad onbekend
Koningskind geboren

Prachtig (voor)leesboek over het kerstevangelie.

In dertien verhalen met prachtige illustraties vertelt Laura Zwoferink het kerstverhaal.

Aan het einde van elk verhaal staat een vraag om over door te praten. Dat maakt het boek heel geschikt voor gebruik in het gezin in de dagen rond Kerst.

Om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar. Oudere kinderen kunnen het boek zelf lezen.

Laura Zwoferink is al jaren actief in het onderwijs. Ze schreef de drie delen van Kijk en Luister, Bijbelse vertellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Van haar hand verscheen eveneens Kijk &Lees, verhalen over kinderen in de Bijbel.

Peter Nuyten specialiseerde zich in het illustreren van educatieve en historische uitgaven en in Bijbel-georiënteerde onderwerpen.

Koningskind geboren Zwoferink, Laura
€ 10,50
voorraad onbekend
het Kerstverhaal

Verdiep je in het kerstverhaal duikt in de verhalen zoals ze zijn opgetekend in de drie evangeliën Matteüs, Lucas en Johannes. Auteur Peter-Ben Smit is hoogleraar contextuele Bijbelinterpretatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In dertien studies neemt hij de lezers mee op een ontdekkingstocht langs de bekende teksten en hij daagt hen uit om er met de ogen van de eerste hoorders van de tekst naar te kijken.

Een waardevolle voorbereiding op het kerstfeest voor groepen en voor persoonlijke studie.

Over de serie : Verdiep je in.... Dit zijn verdiepende studies bij bekende Bijbelgedeelten vanuit het Nederlands Bijbelgenootschap. De uitleg richt zicht met aandacht op context en historische achtergronden. Het is een ideale werkvorm voor Bijbelkring of persoonlijke Bijbelstudie

het Kerstverhaal serie verdiep je in
€ 8,95
voorraad onbekend
Een heel bijzondere baby

Dit prentenboek: een heel Bijzondere baby, bevat vier kerstverhalen uit de Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling en zijn geschreven door Liesbeth van Binsbergen.

De verhalen zijn wat vereenvoudigd, zodat ze ook voor kleuters goed te begrijpen zijn. In de verhalen staat Maria centraal. God kiest haar uit voor zijn prachtige plan met de wereld. Maria mag de moeder zijn van zijn Zoon. Een heel bijzondere baby. Een redder en koning. Hoe het allemaal precies moet? Dat weet Maria niet, maar ze weet wel dat God voor haar zorgt. Bij elk verhaal staan een lied, een verwerking en een gebed.

De prachtige illustraties van Marjolein Hund geven de kerstverhalen kleur en sfeer.

Een heel bijzondere baby
€ 9,99
voorraad onbekend
B-boekjes kerstfeest

Het B-boekje Kerstfeest is er om voor te lezen aan kinderen thuis, in kinderdiensten, op de peuterspeelzaal of de crèche. Met tips voor spelletjes, verwerking en liedjes.

De serie bestaat uit:

serie rood: Abraham, David, Kerstfeest, Vier vrienden.

serie blauw: Noach, Mozes, De goede Vader, Paasfeest

serie geel: Jozef, Daniel, Bartimeus, Brood en Vis

serie groen: Ruth, Elia, Zacheus, Paulus

serie oranje: Woestijnreis, Nehemia, Kinderzegening, Pinksterfeest

B-boekjes kerstfeest
€ 6,50
voorraad onbekend
mijn eerste kerstmis

Mijn eerste kerstmis is een prachtig kartonboek van Dick Bruna over het Kerstverhaal. Heel leuk om met je jonge kind te ontdekken wat er gebeurde met kerst en de komst van Christus.

Er is een bijzonder kindje geboren... De herders en de wijzen uit het oosten: allemaal komen ze kijken bij Jozef en Maria en het kindje in de kribbe.Dit kartonboek met doorkijkvensters is speciaal voor de allerkleinsten, die zo kunnen kennismaken met het kerstverhaal.

mijn eerste kerstmis Bruna, Dick
€ 10,95
voorraad onbekend