Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Belijdeniscadeau geen boek

Bij het doen van belijdenis wordt heel vaak aan een boek gedacht. Toch is er ook een groep die je wel een belijdeniscadeau wilt geven, maar die je met een boek geen plezier doet. Een tastbaar iets van een persoonlijk en uniek geschenk spreekt hen meer aan.

Onderstaand geven we een klein beeld van wat er zoal mogelijk is met een belijdenisgeschenk wat geen boek is. Te denken valt dan aan een CD, DVD of een sieraad. In de praktijk vindt je de leukste dingen als je in één van de winkels van Ichthusboekhandel rondkijkt. We helpen u graag!

PS: Als iemand geen boek als belijdenisgeschenk wil, betekent het natuurlijk niet dat hij of zij zonder bijbel kan of uitleg daarvan of achtergrondinformatie. Zie ook onze [url]/belijdenis-cadeau/[blank]BLOG[/url].

14 artikelen
pagina 1 van 2
Jezus, Overwinnaar

Mozaiek Worship met een nieuw Nederlandstalig album vol liederen voor de kerk, live opgenomen in de Basiliek in Veenendaal. Het inmiddels (door Opwekking 2019) bekende lied 'Jezus, overwinnaar' is ook terug te vinden op deze gelijknamige CD.

De twaalf liederen zijn onder andere geschreven door Kees Kraayenoord, die samenwerkte met Reyer en Matthijn Buwalda en anderen. Het resultaat is een album vol prachtige, vernieuwende muziek om de kerk van Nederland mee te dienen.

Tracklist:

1. Op hoop van zagen
2. Kom, verras ons
3. Hoop en redding
4. Een hemels vuur
5. Jezus overwinnar
6. Verwonder
7. U spreekt van liefde
8. Echo van mijn hart
9. U bent sterker
10. Onze schuilplaats is God
11. Aanvaard
12. Wie naar U opzien

Jezus, Overwinnaar Mozaiek Worship
€ 14,99
voorraad onbekend
Geboren

Kinga Báns derde studio-album 'Geboren' is uitgekomen. De laatste maanden van haar leven bleef zij haar hoopvolle liederen schrijven en zingen. De CD: Geboren is nu in de winkels.

Hoe dichter ze bij de hemel kwam. hoe helderder haar boodschap werd: dwars door alle stormen heen is het leven met Jezus goed én voor eeuwig. En dat is op dit album terug te horen. Zo blijft Kinga's verhaal samen met haar twee eerdere studio-albums krachtig klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!

De CD bevat als bonustrack het populaire liedje 'Leef met volle teugen'. een duet met Elbert Smelt

Geboren Ban, Kinga
€ 15,-
voorraad onbekend
The case for a creator

Wetenschap en God, ze lijken elkaar altijd te bijten maar is dat ook zo? Klopt het principe dat God en de wetenschap niets met elkaar te maken hebben? Of wijzen de feiten van de wetenschap juist richting God?

Lee Strobel, die eerder al op zoek ging naar de feiten achter het bestaan van Jezus én de vragen rondom lijden, richt zijn onderzoek nu op het vraagstuk van de schepping. Op de voor hem karakteristieke manier bestookt Strobel diverse topwetenschappers met vragen over o.a. het ontstaan van de wereld, de complexiteit van het heelal en de ontwikkeling van de aarde.Blijft zijn tijdens z'n studiejaren zorgvuldig opgebouwde 'geloof' in de evolutietheorie overeind en is alles door toeval ontstaan? Of zijn complexe materies als dna, de melkweg en het menselijk bewustzijn toch het gevolg van de hand van een Schepper? Tijdens zijn onderzoek valt Strobel van de ene verbazing in de andere en wordt het steeds lastiger te blijven geloven in leven dat per toeval is ontstaan.The Case for A Creator is na The Case for Christ en The Case for Faith de derde documentaire met onderzoeksjournalist Lee Strobel. Door zijn verleden als atheïst kan hij zich goed identificeren met iedereen die zo zijn twijfels heeft bij het bestaan van een Schepper. Des te overtuigender is zijn 'bewijslast' na gedegen onderzoek. De documentaire is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel Feiten genoeg.
The case for a creator Film
€ 7,99
voorraad onbekend
DVD Moderne wetenschap in de bijbel

Deze Nederlandstalige documentairefilm door Thomas van der Giessen is gebaseerd op het boek 'Moderne wetenschap in de Bijbel' van drs. Ben Hobrink. Een boek waarin op allerlei manieren visueel gemaakt wordt dat de Bijbel als geen ander boek uit de Oudheid uniek materiaal bevatte waar de hedendaagse wetenschap haar voordeel mee kan doen.

Aan de hand van heldere animaties, unieke filmbeelden en interviews met o.a. een rabbijn, tropenartsen, een vleesdeskundige en de bouwer van de Ark van Noach gaan we op ontdekkingstocht naar hoe wetenschap zichtbaar of afleidbaar is uit teksten in de Bijbel. .

Ga mee op een reis door de tijd, van het oude Egypte tot in de verre toekomst, op zoek naar moderne wetenschap in de Bijbel.

Ideaal voor themabesprekingen en groepsgesprekken.

DVD Moderne wetenschap in de bijbel Giessen, Thomas van der
€ 9,95
voorraad onbekend
Ongewone momenten met de Bijbel

Ongewone momenten met de Bijbel nodigt je uit om op veel verschillende manieren aan de slag te gaan met bijbelteksten. Met veel ruimte voor eigen creatieve verwerking.

Bijna iedereen heeft wel een Bijbel in huis, maar toch blijft er vaak weinig tijd over om erover na te denken in het dagelijks leven.

De auteur geeft allerlei tips om te lijmen, scheuren, knutselen, tekenen, denken en dromen. Alles is toegestaan. Zo komen bijbelteksten tot leven en worden ze je meer eigen. Dit nieuwe bijbel journal maakt creatievelingen blij!

Ongewone momenten met de Bijbel Journal
€ 15,95
voorraad onbekend
De 365 allerbeste visjes

Een verzameling van 365 quotes van Visje,

In een loesje-achtige stijl passeren allerlei one-liners die je doen grinniken, lachten, huilen, of die je wakker maken. Voor elke dag een jaar lang een moment van bezinning.

Uitstekend geschikt om als scheurkalender overal te hangen.

De 365 allerbeste visjes
€ 14,95
voorraad onbekend
Let There Be Wonder (Live)

Het nieuwe album van 2020 van Matt Redman, waarvan de eerste single, 'The Same Jesus', al uit is, heet Let there be wonder en is een live album. Op dit nieuwe worshipalbum laat de GRAMMY-awardwinnende zanger, worshipleider en songwriter een bemoedigend geluid horen voor de kerk van nu. Het eerste nummer viert de geschiedenis van God en zijn trouw door generaties heen.

Redman zei zelf: 'Ik vind het geweldig dat wanneer we hem aanbidden in het hier en nu, we dezelfde Jezus aanbidden die de wereld schiep met zijn woord, dezelfde Jezus die op deze aarde liep, aan het kruis stierf en opstond uit de dood, en die terug zal komen. We zijn onderdeel van zijn eeuwige verhaal.'

TRACKLIST:

1. The Same Jesus
2. We Praise You - feat. Brandon Lake
3. All Praise (Sing Praise)
4. Upon Him
5. Let There Be Wonder
6. King Jesus
7. Merciful Father
8. Mercies (New Every Morning)
9. Jesus Your Name
10. In The Name
11. Hymn Of Surrender
12. Send Me Lord
13. Bonus: A Ti Adoramos (We Praise You) - feat. Evan Craft
14. Bonus: The Same Jesus (Single Version)

Let There Be Wonder (Live) Redman, Matt
€ 17,99
voorraad onbekend
Overcomer (DVD)

The Overcomer is een film gemaakt door de mensen die ook betrokken waren bij Fireproof, Courageous en Warroom. The Kendrick Brothers staan ook nu weer voor gedegen inhoud en kwaliteit van deze thema film.

Van de ene op de andere dag verandert het leven van coach John Harrison. De grote fabriek waar honderden mensen werken wordt gesloten. Veel mensen trekken daardoor weg. Het basketball team waar hij coach van was valt daardoor uit elkaar. Daarmee ook zijn droom er ooit kampioen mee te worden.

Onwillig begint John aan een nieuwe baan in de atletiek. Daar ontmoet hij een atlete die - ondanks haar astma - haar grenzen wil verleggen. Ze blijkt een enorme inspiratie voor Johan en samen beginnen ze te trainen voor de grootste race van het jaar.

In deze film acteren o.a. Alex Kendrick, Priscilla Shirer, Shari Rigby, Jack Sterner, Cameron Arnet, Aryn Wright-Thompson

Overcomer (DVD) Film
€ 14,99
voorraad onbekend
War Room (DVD)

Tony en Elizabeth Jordan hebben het voor elkaar – geweldige banen, een prachtige dochter én hun droomhuis. Maar schijn kan bedriegen. Hun wereld valt uit elkaar onder de druk van hun falend huwelijk. Terwijl Tony geniet van zijn succesvolle baan en met de verleiding speelt, wordt Elizabeth steeds verbitterder. Maar hun leven neemt een onverwachte wendingwanneer Elizabeth een nieuwe klant, Miss Clara, ontmoet en ze een “war room” moet opzetten om te bidden voor haar gezin. Terwijl Elizabeth voor haar gezin vecht, komen Tony's verborgen worstelingen aan het licht. Tony moet beslissen of hij met zijn gezin in het reine wil komen en of hij ervoor gaat zorgen dat Miss Clara's overtuiging, dat overwinningen niet toevallig zijn, bewezen wordt. De bekroonde bedenkers van Fireproof en Courageous komen met WAR ROOM, een meeslepend drama met hartverwarmende humor. De film werd nummer één in Amerikaanse bioscopen en kreeg buitengewone commentaren van bezoekers van alle leeftijden.

War Room (DVD) Film
€ 6,99
voorraad onbekend