Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Belijdeniscadeau geen boek

Bij het doen van belijdenis wordt heel vaak aan een boek gedacht. Toch is er ook een groep die je wel een belijdeniscadeau wilt geven, maar die je met een boek geen plezier doet. Een tastbaar iets van een persoonlijk en uniek geschenk spreekt hen meer aan.

Onderstaand geven we een klein beeld van wat er zoal mogelijk is met een belijdenisgeschenk wat geen boek is. Te denken valt dan aan een CD, DVD of een sieraad. In de praktijk vindt je de leukste dingen als je in één van de winkels van Ichthusboekhandel rondkijkt. We helpen u graag!

PS: Als iemand geen boek als belijdenisgeschenk wil, betekent het natuurlijk niet dat hij of zij zonder bijbel kan of uitleg daarvan of achtergrondinformatie. Zie ook onze BLOG.

Kalender 365 momenten met de Bijbel

Van de NBV21 is een Bijbelse scheurkalender verschenen, met als titel 365 momenten met de Bijbel, met op elke dag van het jaar een tekst uit de Nieuwe Bijbel van 2021. De kalender is datumloos, dus je kan starten wanneer jij het wilt.

Wat mag je verwachten van de Bijbelse Scheurkalender NBV21:

* Handige standaard om neer te zetten en/of op te hangen.
* Concrete koppeling naar het dagelijks leven.
* Geschikt voor ieder huishouden.
* Kan overal gebruikt worden.
* Formaat 13x18 cm.
* Volgt de dagen van de week, niet de agenda. Je kan in feite starten wanneer je hem in gebruik neemt.

De Scheurkalender NBV21 werkt met de teksten van de Nieuwste Bijbel voor 2021, de NBV21.

Kalender 365 momenten met de Bijbel NBV21
€ 47,85
voorraad onbekend
De 365 allerbeste visjes

Een verzameling van 365 quotes van Visje,

In een loesje-achtige stijl passeren allerlei one-liners die je doen grinniken, lachten, huilen, of die je wakker maken. Voor elke dag een jaar lang een moment van bezinning.

Uitstekend geschikt om als scheurkalender overal te hangen.

De 365 allerbeste visjes
€ 17,99
voorraad onbekend
CD 45 liederen 845-857

Elk jaar brengt Opwekking met Pinksteren een nieuwe serie Opwekkingsliederen uit, bestaande uit nieuwe Nederlandstalige liederen en vertaalde liederen die wereldwijd gezongen worden. Via de Opwekkingsbundel vinden deze hun weg naar de kerken in Nederland. De nieuwe CD van Opwekking 2021 is verschenen en volop leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl. De CD bevat de liederen 845-857.

De selectie voor cd 45 (met de nummers 845-857) bestaat uit de volgende liederen:

* De zegen (The Blessing) (Kari Jobe / Elevation Worship)

* Prijs de Koning (King of Kings) (Hillsong)

* Goedheid van God (Goodness of God) (Bethel Music / Jenn Johnson)

* Zie het Lam (Reyer)

* Alzo lief (God so Loved) (We The Kingdom)

* Abba (Eline Bakker)

* Zing zijn lied opnieuw (Sing His Praise Again) (Bethel Music / Jenn Johnson)

* In de stilte (Glenn Witterland / Harold ten Cate)

* Het bloed van Jezus spreekt voor mij (The Blood of Jesus Speaks For Me) (Travis Cottrell)

* Het komt door zijn naam (Elisa Krijgsman)

* Onze schuilplaats is God Mozaïek Worship)

* U geeft rust (It Is Well) (hymn / Kristine DiMarco)

* Hoop in leven en in dood (diverse artiesten / Opwekking)

Hoewel het in voorgaande jaren steeds vaker voorkwam dat er een Engelstalig nummer op de cd kwam, zijn alle liederen voor dit jaar Nederlandstalig. Daarvan is een deel uit het Engels vertaald en ook een deel afkomstig uit Nederlandse bronnen.

Een van de liederen die nieuw en nog onbekend is, is het lied 'Het komt door ZIJN naam'. Een lied dat Elisa Krijgsman schreef naar aanleiding van het thema van de Pinksterconferentie: Het komt door zijn naam. Een lied dat woorden geeft aan de kracht die uitgaat van Jezus' naam. In zijn naam ligt vergeving, genezing, herstel en nieuwe hoop.

Dit jaar is bij de nieuwe cd uniek bonusmateriaal ontwikkeld. Speciaal voor de CD van Opwekking vertelt een aantal liedschrijvers het verhaal achter hun lied. Zo zijn er inspirerende verhalen van Reyer van Drongelen, Eline Bakker, Elisa Krijgsman en Kees Kraayenoord. Ook is er een video gemaakt van 'the making of': ontdek hoe de cd tot stand komt - van selectie tot opname tot eindproduct! En Opwekking stelt de afbeeldingen van de lyrics van de nieuwe Opwekkingsliederen als exclusieve download beschikbaar. Daarnaast kan de instrumentale versie van de nieuwe serie liederen gedownload worden via de code in het cd-boekje. Het bonusmateriaal is alleen(!) verkrijgbaar bij aanschaf van de fysieke cd.

Reserveer nu uw exemplaar door online te bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of via één van de Ichthus winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. en uw bestelling op donderdag 6 mei zodat u deze op vrijdag binnen krijgt naar verwachting.

CD 45 liederen 845-857 Opwekking 2021
€ 19,95
voorraad onbekend
Jezus, Overwinnaar

Mozaiek Worship met een nieuw Nederlandstalig album vol liederen voor de kerk, live opgenomen in de Basiliek in Veenendaal. Het inmiddels (door Opwekking 2019) bekende lied 'Jezus, overwinnaar' is ook terug te vinden op deze gelijknamige CD.

De twaalf liederen zijn onder andere geschreven door Kees Kraayenoord, die samenwerkte met Reyer en Matthijn Buwalda en anderen. Het resultaat is een album vol prachtige, vernieuwende muziek om de kerk van Nederland mee te dienen.

Tracklist:

1. Op hoop van zagen
2. Kom, verras ons
3. Hoop en redding
4. Een hemels vuur
5. Jezus overwinnar
6. Verwonder
7. U spreekt van liefde
8. Echo van mijn hart
9. U bent sterker
10. Onze schuilplaats is God
11. Aanvaard
12. Wie naar U opzien

Jezus, Overwinnaar Mozaiek Worship
€ 14,99
voorraad onbekend
The case for a creator

Wetenschap en God, ze lijken elkaar altijd te bijten maar is dat ook zo? Klopt het principe dat God en de wetenschap niets met elkaar te maken hebben? Of wijzen de feiten van de wetenschap juist richting God?

Lee Strobel, die eerder al op zoek ging naar de feiten achter het bestaan van Jezus én de vragen rondom lijden, richt zijn onderzoek nu op het vraagstuk van de schepping. Op de voor hem karakteristieke manier bestookt Strobel diverse topwetenschappers met vragen over o.a. het ontstaan van de wereld, de complexiteit van het heelal en de ontwikkeling van de aarde.Blijft zijn tijdens z'n studiejaren zorgvuldig opgebouwde 'geloof' in de evolutietheorie overeind en is alles door toeval ontstaan? Of zijn complexe materies als dna, de melkweg en het menselijk bewustzijn toch het gevolg van de hand van een Schepper? Tijdens zijn onderzoek valt Strobel van de ene verbazing in de andere en wordt het steeds lastiger te blijven geloven in leven dat per toeval is ontstaan.The Case for A Creator is na The Case for Christ en The Case for Faith de derde documentaire met onderzoeksjournalist Lee Strobel. Door zijn verleden als atheïst kan hij zich goed identificeren met iedereen die zo zijn twijfels heeft bij het bestaan van een Schepper. Des te overtuigender is zijn 'bewijslast' na gedegen onderzoek. De documentaire is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel Feiten genoeg.
The case for a creator Film
€ 7,99
voorraad onbekend
DVD Moderne wetenschap in de bijbel

Deze Nederlandstalige documentairefilm door Thomas van der Giessen is gebaseerd op het boek 'Moderne wetenschap in de Bijbel' van drs. Ben Hobrink. Een boek waarin op allerlei manieren visueel gemaakt wordt dat de Bijbel als geen ander boek uit de Oudheid uniek materiaal bevatte waar de hedendaagse wetenschap haar voordeel mee kan doen.

Aan de hand van heldere animaties, unieke filmbeelden en interviews met o.a. een rabbijn, tropenartsen, een vleesdeskundige en de bouwer van de Ark van Noach gaan we op ontdekkingstocht naar hoe wetenschap zichtbaar of afleidbaar is uit teksten in de Bijbel. .

Ga mee op een reis door de tijd, van het oude Egypte tot in de verre toekomst, op zoek naar moderne wetenschap in de Bijbel.

Ideaal voor themabesprekingen en groepsgesprekken.

DVD Moderne wetenschap in de bijbel Giessen, Thomas van der
€ 9,95
voorraad onbekend
Let There Be Wonder (Live)

Het nieuwe album van 2020 van Matt Redman, waarvan de eerste single, 'The Same Jesus', al uit is, heet Let there be wonder en is een live album. Op dit nieuwe worshipalbum laat de GRAMMY-awardwinnende zanger, worshipleider en songwriter een bemoedigend geluid horen voor de kerk van nu. Het eerste nummer viert de geschiedenis van God en zijn trouw door generaties heen.

Redman zei zelf: 'Ik vind het geweldig dat wanneer we hem aanbidden in het hier en nu, we dezelfde Jezus aanbidden die de wereld schiep met zijn woord, dezelfde Jezus die op deze aarde liep, aan het kruis stierf en opstond uit de dood, en die terug zal komen. We zijn onderdeel van zijn eeuwige verhaal.'

TRACKLIST:

1. The Same Jesus
2. We Praise You - feat. Brandon Lake
3. All Praise (Sing Praise)
4. Upon Him
5. Let There Be Wonder
6. King Jesus
7. Merciful Father
8. Mercies (New Every Morning)
9. Jesus Your Name
10. In The Name
11. Hymn Of Surrender
12. Send Me Lord
13. Bonus: A Ti Adoramos (We Praise You) - feat. Evan Craft
14. Bonus: The Same Jesus (Single Version)

Let There Be Wonder (Live) Redman, Matt
€ 17,99
voorraad onbekend
Bamboe broodplank opwekking 602
Bamboe broodplank opwekking 602
€ 12,95
voorraad onbekend
Kruis hang 20cm mahoniehout
Kruis hang 20cm mahoniehout
€ 11,50
voorraad onbekend