Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbelinfographics

De Bijbelinfographic of de Bijbelwijzer werkt als een gids die jou meeneemt op een rondleiding door een Bijbels thema. De belangrijke begrippen rond een thema of Bijbelgedeelte worden voor je op een rijtje gezet en belicht. Een mooi item voor persoonlijke Bijbelstudie. Het is ook een ideaal cadeau om weg te geven.

De Bijbelwijzers bestaan in principe uit 14 uitvouwbare pagina's, rijk geïllustreerd en voorzien van tekst, kaarten, tijdlijnen, infographics en héél veel verwijzingen naar vindplaatsen in de Bijbel. De Infographic bijbel geeft veel informatie over de bijbel op een compacte manier.

In feite vormen de Bijbelwijzers een infographic (met tekst) rond een thema van de bijbel. In Amerika is de Bijbelwijzer bekend onder de naam Rose Publications. De eerste Bijbelwijzers zijn nu vertaald, we verwachten er nog meer de komende tijd.

Psalm 23

Een geliefde psalm komt tot leven in de Bijbelwijzer Psalm 23. Leer wat de onderdelen van het herdersleven vertellen over het wezen van God. De praktische bijbelwijzer geeft van Psalm 23 uitleg en achtergronden:

* Wat lees je in de Bijbel over de stok en de staf.
* Wat is de uitrusting van de herder?
* Waar liggen de parallellen tussen de herder in het Oude Testament en de Opperherder in het Nieuwe Testament?
* Wie is de Goede Herder

Neem ongeveer 30 minuten de tijd en laat je onderdompelen in de wereld van Psalm 23 en krijg een volledige uitleg.

Kenmerken:

- Rijk geillustreerd
- 14 pagina's
- Gevouwen: 14 x 21,5

Psalm 23 Bijbelwijzer
€ 3,99
voorraad onbekend
De Tabernakel

De Bijbelwijzer over de Tabernakel laat je heel gecomprimeerd kennis maken met alles wat over de Tabernakel geleerd wordt in het Oude en Nieuwe Testament. Een prachtige afbeelding van de tabernakel geeft inzicht in de opbouw. De uitleg over de tabernakel geeft inzicht in de symbolische betekenis daarvan voor Israël en de gemeente.

De Tabernakel was de plaats waar God wilde wonen onder de mensen. Hoe deze plek was ontworpen en gecreëerd, vertelt je veel over het wezen van God.

Laat je met de Bijbelwijzer over de Tabernakel meenemen in de wereld van deze heilige woonplaats, leer alle elementen en hun betekenis kennen:

* het interieur,
* de offers,
* de hogepriester en zijn kleding en
* de symbolen die op Christus wijzen.

Neem ongeveer 30 minuten de tijd en laat je onderdompelen in de wereld van de Tabernakel, ontdek een fraaie afbeelding en een goede uitleg daarvan. Lees het verhaal van de Tabernakel, als de Tent des Heren, nu als infographic.

Rijk geïllustreerd
14 pagina's
Gevouwen: 14 x 21,5

De Tabernakel Bijbelwijzer
€ 3,99
voorraad onbekend
De infographic Bijbel

De Infographic Bijbel van Karen Sawrey toont de Bijbel zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. Geschiedenis, ontwikkelingen, gebeurtenissen uit de Bijbel in prachtige infographics. Een Infographic is een illustratie met achtergronden én inzichten. Al eeuwenlang worden beelden gebruikt om de verhalen en lessen uit de Bijbel te verduidelijken. Prachtig geschilderde illustraties en beeldende kunst hebben er toe bijgedragen dat de Schrift breed toegankelijk werd. In de 21e eeuw zijn infographics een goede manier om de woorden van God over te brengen.

In meer dan honderd bijzondere illustraties wordt er inzicht gegeven in het Oude en Nieuwe Testament en komen eeuwenoude verhalen en woorden tot leven. De schepping, de maten van de ark van Noach, de rijkdom van koning Salomo, de gelijkenissen van Jezus, de reizen van Paulus: alle bekende personen en verhalen uit de Bijbel komen aan bod.

INKIJKEXEMPLAAR INFOGRAPHICS BIJBEL

De Infographic bijbel is een toegankelijke vorm die een eeuwenoud Boek ontsluit voor een nieuwe generatie met prachtige overzichten. Het het biedt kinderen (en volwassenen) de grotere context van de Bijbel. Op een unieke wijze wordt de eenheid en de samenhang van de bijbel getoond in een compacte grafische weergave die uitnodigend is voor verdere studie en onderzoek.

De Infographic Bijbel is een hele leuke manier voor ouderen en jongeren (kleinkinderen) om samen de bijbel op nieuwe manieren te ontdekken.

Dit Infographic boek wil géén geïllustreerde Bijbel zijn. De tekst van de Bijbel is daarom dan ook niet afgedrukt. Het boek bestaat vooral uit infographics: uit kaarten, tabellen, beslisbomen, diagrammen, wordclouds etc. Zelfs het dankwoord is een dank-infographic.

De infographics volgen wel weer globaal de indeling van de Bijbel. De Illustraties over de schepping vind je dus aan het begin van het boek, over Jezus pas als je al een eindje over de helft bent, en het eindigt met tabellen over de actuele stand van zaken rond de verspreiding en vertaling van de Bijbel.

PRACHTIG!
-Trouw

Karen Sawrey is grafisch ontwerper en illustrator in Engeland. Ze heeft een bijbelgetrouwe achtergrond. Ze illustreerde jarenlang als freelancer voor tijdschriften en uitgevers, tot ze door de grote uitgeverij Harper Collins werd benaderd om dit boek te maken. Samen met een team van theologen en data-analisten heeft ze vijf jaar aan dit project gewerkt.

De infographic Bijbel Sawrey, Karen
€ 34,99
voorraad onbekend