Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbels dagboek gezin

In veel gezinnen wordt dagelijks uit een Bijbels dagboek gelezen. Het helpt om structuur te geven en biedt gelegenheid voor gesprek, overweging en bemoediging.

Ichthusboekhandel heeft verschillende Bijbelse dagboeken voor gezinnen. Een gezinsdagboek moet vaak allerlei elementen verenigen. Leeftijden kunnen verschillen, kennisniveaus liggen vaak anders en de lengte van de te lezen stukjes zijn ook onderdeel van de afwegingen. Dat maakt de keuze niet zo gemakkelijk. Komt u langs in één van de Ichthusboekhandels dan kunnen we u veel verschillende Bijbelse dagboeken voor gezinnen laten zien.

In veel gezinnen wordt ook een jaargebonden Bijbels dagboek gebruikt. Kijk hier voor de Dagboeken 2024

Weet u al wat u wilt, dan is een Bijbels dagboek voor een gezin eenvoudig online te bestellen bij Ichthusboekhandel.nl

Doorgeven / druk 1

Anders dan in veel andere landen is bijbellezen rond de maaltijd in Nederland nog een veel voorkomende traditie. Het is een goede gewoonte om het lichamelijke voedsel te combineren met het geestelijke.

Dit regelmatig openen van de Bijbel kan echter ook sleur worden. Daar wil ds. P.L. de Jong iets aan doen.
In dit dagboek geeft hij per dag een lezing op en biedt hij verrassende en vernieuwende inzichten over het betreffende bijbelgedeelte.
De auteur houdt er rekening mee dat er vaak verschillende generaties aan tafel zitten. Hij ziet het regelmatige bijbellezen als een belangrijk middel om het geloof aan een volgende generatie door te geven. Dit dagboek kan hierbij tot grote steun zijn.

Doorgeven / druk 1 Jong, Piet de
€ 23,-
voorraad onbekend
Samen leven uit genade, gezinsdagboek

Samen leven uit genade is een actueel praktisch gezinsdagboek van Max Lucado voor ouder en kind(eren) om samen te lezen bij de maaltijd of voor het slapengaan.

Elk van de honderd dagboekteksten biedt een tekst voor ouders én een tekst voor kinderen over hetzelfde onderwerp. Zo kunnen ze elk hun eigen bijbeltekst lezen en er daarna samen over praten en eventueel bidden. Ook worden bij elk onderwerp vragen gesteld om verder over na te denken en te bespreken.

De teksten in dit gezinsdagboek vormen een selectie uit eerdere dagboeken van Lucado. De teksten voor ouders komen uit Leven uit Genade en die voor kinderen uit Elke dag een nieuw begin, maar nu dus in deze unieke en praktische combinatie, waar talloze lezers al heel vaak om hebben gevraagd.

Ga samen tijdens het avondeten of voor het slapengaan aan de slag met leven uit genade!

Kijk HIER voor de andere boeken van Max Lucado

Samen leven uit genade, gezinsdagboek Lucado, Max
€ 21,99
voorraad onbekend
Dagboek over heiligen en onheiligen

Dagboek over heiligen en onheiligen van Pieter L. de Jong is een Bijbels dagboek dat iedere dag inzoomt op een persoon uit de Bijbel. Het focus is dan op zijn of haar relatie met God. Daarmee is het een dagboek over allerlei bekende en minder bekende Bijbelse personen en legt het zo een verbinding tussen hen en ons dagelijks leven.

Inkijkexemplaar Bijbels dagboek Heiligen en onheiligen door Pieter de Jong.

Op die (afwisselende) manier wil Piet de Jong de verwevenheid tussen ons verhaal en de verhalen uit de Bijbel zichtbaar maken: Abraham die na zoveel jaren weer eens een altaar bouwt, David die in geloof het gevecht aangaat, Salomo die zwicht voor het vrouwelijk schoon, Jeremia die sombert, Jona die vlucht, Tamar die vecht, een corrupte ambtenaar die een volgeling wordt, een dure boetiek onderneemster die een huiskring begint enzovoort.

Met dit dagboek komen de Bijbelse verhalen en personen nog dichterbij.

Drs. Pieter L. de Jong is emeritus predikant in de Protestantse kerk. Tot zijn emeritaat was hij ruim twintig jaar predikant van de Oude of Pelgrim Vaders kerk in Rotterdam-Delfshaven. Van zijn hand verschenen eerder de Bijbelse Dagboeken Zijn roepstem horen, Doorgeven en Door vreemd gebied.

Dagboek over heiligen en onheiligen Jong, Pieter L. de
€ 23,-
voorraad onbekend
Gaandeweg Hem tegemoet i

Dit dagboek is geschreven voor jongeren en ouderen die met vallen en opstaan de weg van het christelijke geloof willen gaan. Het lat helder zien we op onze levensweg een betrouwbaar kompas nodig hebben.

In Gaandeweg Hem tegemoet werkt de auteur de hele bijbel door. In het eerste halfjaar het oude Testament en in het tweede halfjaar staat het Nieuwe Testament centraal. Omdat de bijbelse boodschap zo in alle veelzijdigheid naar voren komt, krijg je als lezer in één jaar in vogelvlucht zicht op heel de bijbel.

Het dagboek is recent geheel herzien en omgezet naar de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). Van dit dagboek zijn reeds 190.000 exemplaren verkocht.


Dr. André F. Troost (theoloog en dichter) werd geboren in 1948 te 's-Gravenhage, is predikant te Heusden en werkte daarvoor in de classis Heusden (als jeugdwerkpredikant), in Asperen, Ermelo, Zunderdorp en Amsterdam. Jarenlang leidde hij de Diensten met Belangstellenden in de Engelse Kerk aan het Begijnhof.
Hij publiceerde vele liederen, bijbelse dagboeken en tientallen boeken op het gebied van pastoraat en spiritualiteit.

Gaandeweg Hem tegemoet i Troost
€ 18,99
voorraad onbekend
365 dagen leven uit de psalmen
365 dagen leven uit de psalmen Wiersbe, Warren W.
€ 19,95
voorraad onbekend
Geloofsmomenten

Geloofsmomenten is een Bijbels Dagboek vol bemoediging en geloof en bied elke dag een moment met God. Het is geschreven door een groep auteurs uit de Evangelische wereld en heeft als ondertitel 365 x stilstaan bij God.

Voor elke dag een moment om stil te staan bij God. Een geloofsmoment om je dag mee te beginnen of mee af te sluiten, dat biedt dit dagboek voor 365 dagen. Aan dit evangelisch dagboek schrijven veertien auteurs mee die allemaal een passie hebben voor God en gemotiveerd zijn om christenen te inspireren in hun stille tijd. Elke auteur schrijft over een aantal thema's. Hierdoor zit er zeker een lijn in, maar is het ook afwisselend genoeg om te blijven boeien. Thema's die besproken worden zijn onder andere vriendschap, gebed, authenticiteit, nederigheid, imperfectie, geloofsgroei en leven in vrijheid. Elke dag sluit af met een gebed, een vraag of een bemoedigende quote.

Auteurs dagboek geloofsmomenten:

Dorina Nauta, Jan Pool, Connie Karsten, Koen Prinzen, Jannica van Barneveld, Wouter de Vos, Bart van Nes, Joyce de Vos, Joël Boertjens, Eddy de Pender, Bart Broekman, Esther Stoorvogel, Gerard van der Schee en Paul Abspoel zijn allen bekende namen in de evangelische gemeenten.

Geloofsmomenten Nauta, Dorina; Diverse auteurs
€ 24,99
voorraad onbekend
Leef je geloof - Bijbels dagboek

Leef je geloof is een eigentijds, aansprekend bijbels dagboek voor tienermeiden (ca. 12-17 jaar) enis geschreven door Danielle Heerens.

Het Bijbels dagboek bevat voor elke dag een Bijbeltekst met overdenking en aansluitend gebed, onderverdeeld in zesentwintig thema's - van vertrouwen en leren, tot jezelf blijven en danken - die tienermeiden meer leren over zichzelf, God en de Bijbel. In de hoop dat ze er daardoor achter komen hoe ze hun geloof een plekje kunnen geven in hun dagelijkse bezigheden en samen met God kunnen leven. Dat ze ontdekken: zó leef je je geloof!

Leef je geloof is een herziene uitgave van het dagboek Sta op en schitter.

Leef je geloof - Bijbels dagboek Heerens, Daniëlle
€ 21,99
voorraad onbekend
Leven uit genade

Max Lucado staat bekend om zijn krachtige, inspirerende overdenkingen die spreken tot het hart van jong en oud. In deze gejaagde wereld is het waardevol om iedere dag een moment te vinden om Gods rust te zoeken. Dit dagboek helpt daarbij.

Lucado verstaat de kunst om je (opnieuw) te laten verwonderen over bekende en minder bekende Bijbelgedeelten. Dankzij het compacte formaat neem je dit boek gemakkelijk mee op reis. De stijlvolle opmaak en sierlijke letters maken dit dagboek ook zeer geschikt om cadeau te geven.

Leven uit genade Lucado, Max
€ 20,-
voorraad onbekend
Elke dag rekenen op God

Elke dag rekenen op God is een nieuw Bijbels dagboek van Max Lucado. Of je nu bezorgd bent over vandaag, voor een nieuwe uitdaging staat of angst hebt voor de toekomst, ontdek in dit dagboek van Max Lucado hoe Gods beloften van trouw, kracht en troost je op de weg van rust en vrede kunnen brengen.

Wat er ook gebeurt in deze steeds veranderende wereld, God nodigt ons uit om op Hem te rekenen, want Hij verandert nooit. Zijn trouw is eeuwig.

Dit dagboek met 365 korte, inspirerende dagteksten en Bijbelcitaten is een perfect cadeau voor iedereen die bemoediging zoekt in moeilijke tijden of God beter wil leren kennen.

Elke dag rekenen op God Lucado, Max
€ 23,99
voorraad onbekend
De Bijbel op tafel

Gezinsdagboek vol bijbelverhalen voor bijna elke dag. Dit dagboek is bedoeld voor Gezinnen met kinderen van 6-11 jaar.

Kenmerken:
* Ruim 170 gezinsmomenten.
* In een jaar tijd de hele Bijbel door.
* Sluit aan bij kerkelijk jaar.
* Korte, afgeronde verhalen.
* Met bijbelverwijzingen, doorpraatvragen en gebed.
* Met handig leeslint.
* Niet gedateerd.
* De verhalen in dit gezinsdagboek verschenen eerder in de 'Overblijfbijbel'. Nu met extra verhalen.

Joyce de Jongh-Foekema is getrouwd en moeder van twee zoons. Ze woont in Moordrecht en is freelance tekstschrijver voor Optimataal. Van haar hand verscheen eerder de Overblijfbijbel en Megamama's en superzonen (Royal Jongbloed).

'Joyce is erin geslaagd om met haar manier van vertellen kinderen aansprekend duidelijk te maken wie God voor hen wil zijn en wat dit betekent in hun leven.'
Henk Mackloet - lid college van bestuur van SPCO Groene Hart Woerden

De Bijbel op tafel Jongh, Joyce de
€ 21,99
voorraad onbekend
Brood des levens
Brood des levens Ryle, J.C.
€ 19,95
voorraad onbekend
Geheim van de hoogste

De teksten zijn kort. In weinig woorden wordt veel gezegd. Een dagboek dat je raakt, inspireert en aan het denken zet. Als lezer mag je mee op reis, met de dichters van de psalmen. Het wordt een jaar vol avontuur: zwevend over toppen van geloof, afdalend naar valleien van vertwijfeling.

Er worden schatten verzameld, parels gezocht. Ingehouden adem bij de fonkelnieuwe schittering van eeuwenoude woorden. Je zult de Zoon ontmoeten – en stilstaan bij de Bron. Levend-waterval. Wonderwel. Als je dorst hebt, mag je drinken.

* Korte, pakkende teksten, vertaalslag naar de praktijk
* Maandelijks een 'psalmenweetje': achtergrondinformatie bij de psalmen, eyeopeners

Klik hier voor een leesfragment.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen (1977) is spreker, schrijver en columnist. Ze schrijft momenteel in Visie en publiceerde enige tijd haar columns in het Reformatorisch Dagblad. Titels van haar hand: Voor jou wil ik de allerbeste mama zijn, Voor U wil ik de allerbeste dochter zijn, Ik kan het niet loslaten en Refomeisje.

Klik hier voor een interview met de auteur op Theoblogie.nl.

Klik hier om het interview van PUUR Vandaag met de auteur te lezen.

Geheim van de hoogste Heijningen,-Steenbergen Annemarie
€ 19,99
voorraad onbekend
Kriskras door de Bijbel

Kriskras door de Bijbel is een Bijbels dagboek voor de bovenbouw en gemaakt door Hanna Holwerda. Het helpt kinderen om de grote lijn van de Bijbel te pakken te krijgen op een speelse en creatieve manier.

De Bijbel is een soort bibliotheek van 66 boeken, vol met spannende verhalen, liefdesverhalen, zeeverhalen, geschiedenis, wetenschap, noem maar op. Dit dagboek laat kinderen vanaf 9 jaar (met hun ouders) de Bijbel op een nieuwe manier ontdekken.

Hoe werkt het? Kies een genre en lees de bijbehorende verhalen. Zo kom je langs verschillende bekende en minder bekende Bijbelverhalen uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Elk verhaal wordt geïntroduceerd, maar de Bijbeltekst zelf lees je in je eigen favoriete Bijbel.

Bij ieder verhaal staan verwerkingen in de vorm van creatieve opdrachten, proefjes, doordenkertjes, vragen of weetjes. Ontdek en beleef de Bijbel op een nieuwe manier!

Kriskras door de Bijbel Holwerda, Hanna
€ 21,99
voorraad onbekend