Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbelse persoonsnamen

Op deze pagina gaat het over allerlei Bijbelse personen waar men studie naar wil doen of in een Bijbelstudiegroep mee aan de slag wil gaan. Hieronder een lijst van (veelgevraagde) Bijbelse persoonsnamen en wat links naar pagina's hierover.

Jozef

Ds. C. v.d. Berg gaat in deze titel uit de Bijbelstudieserie in op Jozef, zoals het verhaal vertelt wordt in Genesis.

Wat is het aangrijpend om door je eigen broers als slaaf verkocht te worden naar Egypte en zelfs voor jaren onschuldig in de gevangenis te verdwijnen. Maar op een dag wordt Jozef voor de farao geleid om diens dromen uit te leggen. Van hem mag hij Egypte gaan regeren en redden van de hongerdood.

Het verhaal brengt je bij Jezus. Ook Hij leerde dienen als een slaaf, en via het kruis ging Hij naar de troon in de hemel om de wereld te redden. Vandaag wil God jou in Zijn werk betrekken. Hij wil je de gezindheid van Jezus geven en je leren dienen zoals Hij, om je straks te laten delen in de regering van de nieuwe wereld.

Jozef Berg, Cees van den
€ 11,50
voorraad onbekend
David, een man naar Gods hart

In 'David, een man naar Gods hart' van Henk Stoorvogel maak je in korte Bijbelstudies kennis met een van de markante mannen van God, zoals die beschreven worden in de Bijbel.

David inspireert, ontroert en daagt uit. Met zijn God sprong hij over muren. Geen Goliath boezemde hem angst in. Maar ook overtrad hij zo'n beetje elk gebod. David is menselijker dan wij zouden wensen en geestelijker dan de meesten van ons ooit zullen worden.Vind je het lastig om je persoonlijke tijd met God vorm te geven?

Het is bij uitstek geschikt voor persoonlijk gebruik of voor kleine groepen. In twintig hoofdstukken wordt een episode uit het leven van David belicht en vertaald naar onze tijd. Door middel van rake vragen word je geholpen oom zelf na te denken en persoonlijke toepassingen te maken.

Nu eindelijk weer beschikbaar als heruitgave!

David, een man naar Gods hart Stoorvogel, Henk
€ 9,95
voorraad onbekend
Maria, Bijzonder gewoon

Maria, bijzonder gewoon bevat 7 Bijbelstudies van Wijgert Westland 3n maakt onderdeel uit van de serie Bijbelstudieboekjes van Uitgeverij Groen.

Maria, de moeder van Jezus. Een bijzonder gewoon joods meisje uit Nazareth, uit een gewone stad, die ondertrouwd is met een gewone man. Maar haar leven wordt op zijn kop gezet. Wat haar overkomt, is gewoon bijzonder: ze wordt de moeder van de Messias! Er valt veel over haar te ontdekken: Wie was ze voordat ze zwanger werd? Hoe was ze als moeder? Wat zegt de Bijbel over haar, haar geloof, haar relatie met haar zoon Jezus?

Dit boek gewoon bevat 7 Bijbelstudies waarin het leven van Maria, de moeder van de Messias, aan de orde wordt gesteld. 'Maria, bijzonder gewoon' is onderdeel van een Bijbelstudie serie van uitgeverij Groen speciaal voor vrouwen. In elk boek staan verschillende Bijbelstudies die gebruikt kunnen worden voor persoonlijke stille tijd of in een Bijbelstudiegroep. De Bijbelstudieboeken bieden handvatten om zelf de Bijbel te onderzoeken. De Bijbelteksten komen uit de Herziene Statenvertaling en ze worden in zijn geheel afgedrukt in de boeken, met schrijfruimte rondom. Zo kun je onderstrepen, markeren en opmerkingen noteren over het Bijbelgedeelte. Ook bevat elk boek achtergrondinformatie over de bijbelgedeelten en vragen met schrijfruimte om de Bijbelstudie toe te passen in jouw leven. Iedere Bijbelstudie wordt afgesloten met een toepasselijke quote, diverse liedsuggesties en een aantal gebedspunten.

Maria, Bijzonder gewoon Westland, Wijgert
€ 14,99
voorraad onbekend
Jezus beter begrijpen

Een pakkende, begrijpelijke bijbelstudieboekje met gespreksvragen over het leven van Jezus. Voor mensen die de Bijbel beter willen begrijpen en samen bezig willen zijn rond geloofsopbouw en verdieping.

Toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen. Dat is dit bijbelstudieboekje over het Evangelie van Johannes. Er is geen voorkennis nodig, al gaat dit boek wel de diepte in. De serie de bijbel beter begrijpen is met name gericht op bijbelstudiegroepen, maar persoonlijk gebruik kan ook uitstekend. Allerlei verwerkingsopdrachten en gespreksvragen maken het gemakkelijk om de stof toe te passen op het eigen leven. Door zo met het Evangelie van Johannes bezig te zijn, ga je meer begrijpen van de centrale persoon van het christelijk geloof, Jezus Christus.

Jezus beter begrijpen is het eerste deel van de serie 'de Bijbel beter begrijpen' – een groeiende serie bijbelstudieboeken voor startende bijbellezers met verdiepende gespreksvragen.

Jezus beter begrijpen Jong, N. de
€ 13,99
voorraad onbekend
Gideon, jouw zwakte Gods kracht

Priscilla Shirer komt nu met een boeiende studie over Gideon. Jouw zwakte is Gods kracht is dan de ondertitel. Voor studie met een groep of persoonlijk.

Bij de naam Gideon denken we al snel aan zijn heldhaftige overwinning met slechts 300 soldaten. Maar Gideons verhaal gaat niet alleen over triomf. Het gaat ook over zwakheid. Over hoe God de worsteling van één man ombuigt tot een overwinning.

Herken jij Gideons gevoelens van zwakte en tekortschieten? Deze studie moedigt je aan om je beperkingen te omarmen als een geschenk van God. Zo wordt jouw zwakte Gods kracht.

Gideon is een 7-weekse bijbelstudie voor groepen, met een combinatie van zelfstudie en video-onderwijs.

Het boek bevat een inlogcode die toegang geeft tot de online video's.

Ook staan er tips in voor groepsleiders, met extra informatie en gespreksvragen.

Gideon, jouw zwakte Gods kracht Shirer, Priscilla
€ 34,99
voorraad onbekend
Geloofshelden, bijbelstudies oude Test.

Geloofshelden is een 6-weeks Bijbelstudieboek en neemt je mee in vijf studies van geliefde auteurs zoals Beth Moore, Kelly Minter, Lisa Harper, Jennifer Rothschild en Priscilla Shirer. Elke Bijbelstudie bestaat uit vijf dagen en is een combinatie van zelf de Bijbel bestuderen en onderwijs volgen via video's. In totaal gaat het dus om 30 Bijbelstudies.

Geloofshelden behandelt vijf personen uit het Oude Testament: koningin Esther, Gideon, Hosea, Maleachi en Nehemia. Stuk voor stuk geloofshelden die God blijven volgen, ongeacht wat er op hun pad komt. Bestudeer hoe God het leven van eenvoudige mensen gebruikte voor zijn koninkrijk. En ontdek hoe Hij ook jouw leven kan gebruiken.

Het boek bevat een inlogcode die je toegang geeft tot de online video's. Ook staan er tips in voor groepsleiders, met extra informatie en gespreksvragen.

'Deze geloofshelden moedigen je aan om God te gehoorzamen, ook als het spannend is. Je maakt kennis met de onderwijsstijl van vijf inspirerende internationale sprekers. Dit smaakt naar meer!'
- Annemarie Rietkerk, adviseur Beth Moore-studiegroepen

Geloofshelden, bijbelstudies oude Test. Moore, Beth/ Priscilla Shirer
€ 26,99
voorraad onbekend
De onwillige profeet

Het boek De onwillige profeet door Tim Keller gaat over het Bijbelboek Jona en het geheim van Gods genade. Timothy Keller is als geen ander in staat om dit Oud-Testamentische boek toegankelijk te maken voor mensen in deze tijd.

De geschiedenis van Jona is een van de bekendste verhalen uit de Bijbel. Het is misschien ook wel de minst begrepen geschiedenis. Veel mensen, ook niet gelovigen, kennen het verhaal: een opstandige profeet die een opdracht van God trotseert en wordt opgeslokt door een grote vis. Maar er zit veel meer in dat verhaal van Jona dan de meesten van ons zich realiseren.

In 'De onwillige profeet' laat Tim Keller zien, welke lagen er diep verborgen in het Bijbelboek Jona aanwezig zijn. Timothy Keller poneert dat Jona één van de slechtste profeten in de hele bijbel was. Toch ziet hij ook een parallel tussen Jona, de verloren zoon en Jezus Christus. Jezus geeft ook aan hoe Hij zichzelf terug zag in Jona. Hoe kunnen we één van de meest provocerende profeten nu vergelijken met Jezus?

De reis van Jona eindigt niet als hij uit de buik van de vis wordt gespuwd. Het verhaal gaat dan verder in een tweede deel met een opmerkelijk open einde. Waarom eindigt Jona met een soort cliffhanger? Keller geeft daarin een antwoord op dat opmerkelijk en vreemde slot van het verhaal. Tim Keller is ook in staat om te laten zien dat het een krachtige christelijke boodschap bevat.

De barmhartigheid van God die ons altijd ergens heen zal sturen waar we liever niet zouden komen, naar mensen waar we liever niets mee te maken zouden hebben, en uiteindelijk naar de diepste beweegredenen van God brengt ons zo op verrassende wegen. In een tijd van groeiende verdeeldheid laat De onwillige profeet ons Gods liefde voor mensen zien. Het boek leert ons als christenen om te luisteren naar Gods roeping, zelfs als die ons naar ongemakkelijke plaatsen brengt.

Het boek over Jona heeft politiek en samenleving iets te zeggen. The New York Times plaatste dan ook een hoofdstuk uit het boek als voorpublicatie.

Tim Keller (1950) was senior pastor van Redeemer Presbyterian Church in New York en schreef een groot aantal boeken. Er zijn in Nederland meer dan 160.000 exemplaren van zijn werk verkocht, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid (25.000 exemplaren) en De vrijgevig God (20.000 exemplaren).

De onwillige profeet Keller, Tim
€ 19,50
voorraad onbekend