Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke kinderboekenweek

Voor de komende Christelijke Kinderboekenweek 2020 ( 30 september t/m 11 oktober 2020 ) is er samenwerking gezocht tussen de CPNB en de Brancheorganisatie voor het Christelijke boek. Door de samenwerking krijgt de Kinderboekenweek en daarmee het kinderboek nog meer aandacht. Naast de christelijke actieboeken, die voor elke boekhandels beschikbaar zijn is er ook het Kinderboekenweekgeschenk van Arend van Dam en het prentenboek van de Kinderboekenweek van Mylo Freeman beschikbaar bij Ichthusboekhandel.

Thema Kinderboekenweek: En toen?
Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Drie actieboeken
Onveranderd zijn de speciale christelijke actieboeken (één voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw) passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books). Ina van der Beek (Uitgeverij Den Hertog) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Judith van Helden (Uitgeverij Columbus) schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95.

PRIJSVRAAG KINDERBOEKEN WEEK ALPHEN AAN DEN RIJN -->

Voor leerkrachten van christelijke, reformatorische en evangelische basisscholen verschijnt er weer een werkmap met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken.

Christelijke kinderboekenweek 2020

Tijdmachien

Het prentenboek Tijdmachien van Michel de Boer neemt je mee naar belangrijke uitvindingen, ontdekkingen en gebeurtenissen uit de geschiedenis. Tijdmachien is een alleraardigst prentenboek voor de onderbouw tijdens de Christelijke Kinderboekenweek.

Dit boek is een tijdmachien.
Ga het lezen
en je zal zien:
ineens ben je ergens anders
dan waar je eerder was.
Sta je zomaar op de maan
en niet meer in de klas.
Of ben je niet meer thuis,
maar in een groot paleis.
Of met een zeevaarder
op wereldreis.

Tijdens de actieperiode van de christelijke boekenmaand (oktober) is dit boek € 6,95 daarna wordt het € 9,95.

Tijdmachien Boer, Michel de Boer
€ 6,95
voorraad onbekend
Mees en Tijn het geheim van het kasteel

In Mees en Tijn en het geheim van het kasteel van Ina van der Beek gaan Mees en Tijn samen met opa naar een echt kasteel. Stiekem maken ze een plan om op onderzoek uit te gaan in de afgesloten torens. In een hoge torenkamer doen ze iets heel doms. Er is eigenlijk maar één oplossing: wegwezen! Op weg naar de uitgang stuiten ze op twee mannen die zich vreemd gedragen... Wat nu?

Tijn begint al langs de smalle paadjes te rennen.
'Kom op, Mees, we zijn ridders en gaan het kasteel bestormen.'
Opeens staat Mees stil. Hij trekt Tijn aan zijn mouw.
'Tijn,' zegt hij zacht, 'ik denk dat wij best zonder opa en
oma helemaal boven in de torens kunnen gaan kijken.

Ina van der Beek heeft, naast kinderboeken, diverse andere uitgaven op haar naam staan. Met Mees en Tijn en de campingdief won zij de EigenWijsPrijs in 2016.

En toen? is het thema voor de Kinderboekenweek 2020. Mees en Tijn en het geheim van het kasteel verschijnt als actieboek voor de middenbouw van de basisschool en heeft alleen in oktober 2020 de speciale actieprijs van 5,95

Mees en Tijn het geheim van het kasteel Beek, Ina v.d.
€ 5,95
voorraad onbekend
Maffe meester Daan duikt in de verleden

Maffe Meester Daan duikt in het verleden is het actieboek van de christelijke kinderboekenweek 2020 en is gemaakt door Judith van Helden met illustraties van Hanne Snel. Een vermakelijk boek met leuke verhalen en onderdeel van een zeer gewaardeerde serie.

De school van maffe meester Daan bestaat 100 jaar. Voor meester Daan en zijn klas een goed moment om enthousiast in het verleden te duiken. Ze gaan op jacht naar bodemschatten uit de Romeinse tijd, proberen een Romeins huis te bouwen en beginnen zelfs een echt restaurant uit vroeger tijden. Maar natuurlijk gaat er weer van alles mis, tot groot ongenoegen van de directeur en de iebeejer …

Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd is het derde deel van een humoristische serie over avonturen op school. Achter in het boek zijn per hoofdstuk gespreksvragen opgenomen om te gebruiken bij het voorlezen in de klas.

Maffe meester Daan duikt in de verleden Helden, Judith van
€ 5,95
voorraad onbekend
Scholenpakket en Toen

Voor scholen is met het oog op de Christelijke kinderboekenweek 2020 een kant en klaar pakket beschikbaar, waarin alle materialen zitten voor een goede voorbereiding van de christelijke boekenweek op school.

De volgende materialen zitten in het pakket:

* Actieprentenboek: Tijdmachien
* Actieboek middenbouw: Mees en Tijn en het geheim van het kasteel
* Actieboek bovenbouw: Maffe Meester Daan duikt in de verleden tijd
* Werkmap voor basisscholen, inclusief actiepakket Red een Kind
* Exemplaar boekenkrant CRIDZ En toen?
* Poster A2 actieboeken

Reserveer nu reeds het aktiepakket Christelijke Kinderboekenweek 2020 en Toen

Scholenpakket en Toen Christelijke kinderboekenweek 2020
€ 30,-
voorraad onbekend
Werkmap 2020 Thema En Toen?

De werkmap Christelijke Kinderboekenweek 2020 bespreekt het thema "en Toen". De werkmap En toen? geeft uitgebreide lees- en lessuggesties en boekbesprekingen bij de actieboeken.

Dit jaar zijn de werkbladen niet bij de werkmap gevoegd, maar digitaal te downloaden. Zo wordt het voor de leerkrachten nog makkelijker om de lessen voor de Kinderboekenweek voor te bereiden. De werkmappen worden begin september uitgeleverd, tegelijk met de actieproducten. Heeft u de werkmap besteld dan kunt u vanaf half augustus via de boekhandel digitaal materiaal aanvragen (lage resolutie) om de lessen alvast voor te bereiden.

Reserveer nu reeds uw werkmap Christelijke Kinderboekenweek 2020 Ichthusboekhandel.nl

Werkmap 2020 Thema En Toen? Christelijke kinderboekenweek
€ 13,50
voorraad onbekend
Brandende burchten
Brandende burchten Koesveld, Henk
€ 15,90
voorraad onbekend
De laatste valkenjacht
De laatste valkenjacht Wezel, Leendert van
€ 6,99
voorraad onbekend