Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke kinderboekenweek

De auteurs van de christelijke actieboeken voor de Kinderboekenweek 2021 zijn bekend. Van 6 tot en met 16 oktober 2021 is de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Leontine Gaasenbeek. Bram Kasse is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Henriët Koornberg-Spronk schrijft het actieboek voor de bovenbouw.

De Kinderboekenweek staat in het teken van ”Worden wat je wil”. Hierbij wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek.

Speciaal voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels zijn er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor 6,95 euro verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor 5,95 euro. De actieboeken voor de midden- en bovenbouw worden ook als luisterboek CD uitgegeven door Uitgeverij De Toren.

Leontine Gaasenbeek

Leontine Gaasenbeek is zelfstandig illustrator. Ze woont en werkt in Almere, heeft vier kinderen en twee hondjes. Ze tekent graag kinderen en dieren, houdt veel van lezen, koken, knutselen en schilderen. Ze heeft inmiddels meer dan 100 boeken en lesmethodes voorzien van illustraties. De laatste jaren heeft ze illustraties gemaakt in prentenboeken, zoals ”Kleine aap en de Panda's”, ”Wonderlijke Wereld”, ”Oma Kniertje”, ”Papa Panov”, ”De bijtjes van Juliette en Juliaan”, ”Het zwaantje van Brugge”, ”Ik ga op reis en neem je mee”. Ook heeft zij kleurwerk gedaan voor de prentenboeken van Opa Knoest. In 2020 schreef Leontine Gaasenbeek haar eerste prentenboeken ”De Koffer van meneer Brandt” en ”Zoem de bij”.

Bram Kasse

Bram Kasse (1969) schrijft al jarenlang en heeft veel boeken op zijn naam staan. In 2001 debuteerde hij met het boek Razende Rudolf. Later schreef hij onder andere de serie ”Tijs en Jasmijn”, de ”Pas op-serie” en de serie over SuperJoris. Zijn boeken zitten vol spannende en grappige avonturen. Daarnaast geeft Bram Kasse ook verdrietige gebeurtenissen en gevoelens een plaatsje in zijn boeken. Al meerdere keren werd een boek van Bram Kasse genomineerd voor de EigenWijsPrijs en in 2010 won hij deze prijs met het boek ”De rijkste opa van de wereld!”

Henriët Koornberg-Spronk

Henriët Koornberg-Spronk woont in Zwolle met haar man en twee dochters. Van haar hand verschenen de jeugdboeken ”De voetballende ballerina” en ”De klimmende wielrenner”. Delen uit de serie ”FRNZ4EVER”, over vier sportieve vrienden die veel met elkaar appen, maar ook offline het leven delen. In het voorjaar van 2021 verschijnt het derde deel: ”De duikende volleybalster”. Henriët schrijft met humor en vaart, maar in haar boeken zit ook altijd een actueel en serieus thema zoals racisme, grensoverschrijdend gedrag of een eetprobleem. Naast haar schrijfwerk vertaalt Henriët Koornberg-Spronk teksten vanuit het Frans en Duits, en is ze jurylid voor Het Hoogste Woord.

Voor basisscholen

Voor leerkrachten van basisscholen is een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken.

Ichthusboekhandel is middels de BCB is één van de participanten van de Kinderboekenweek. De bijdrage van de BCB bestaat uit het uitgeven van drie christelijke actieboeken, de CRIDZ Boekenkrant, de Gedichtenposter/-kaart en een Werkmap voor basisscholen. De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van (christelijke) kinderboeken.

Bestel nu online uw materialen voor de Christelijke Kinderboekenweek bij Ichthusboekhandel.nl

Scholenpakket KBW21

Ichthusboekhandel.nl werkt graag met scholen samen. Daarom is er tijdens de Christelijke Kinderboekenweek voor scholen een kant-en-klaar pakket beschikbaar, waarin alle materialen zitten voor een goede voorbereiding van de christelijke Kinderboekenweek op school.

In het Scholenpakket Christelijke Kinderboekenweek zit:

* Actieprentenboek: Oppasser voor een dag
* Actieboek middenbouw: Dokter Domoor
* Actieboek bovenbouw: De geheime operatie
* Werkmap voor basisscholen, inclusief actiepakket Red een Kind
* Exemplaar CRIDZ Boekenkrant
* Poster A2 actieboeken
* Poster A2 actielied onderbouw door Deepdeep/illustratie Leontine Gaasenbeek
* Poster met personage uit 'De geheime operatie

Op verzoek is een digitale editie van het werkboek beschikbaar wie ook de papierenversie koopt.

Scholenpakket KBW21
€ 33,50
voorraad onbekend
Oppasser voor een dag (KBW21)

Oppasser voor één dag is een leuk kinderboek van Leontine Gaasenbeek voor de onderbouw. Het is geschreven als actieboek bij het thema van de Kinderboekenweek 2021 'Worden wat je wil'.

Pleun weet nog niet wat ze later worden wil. Juf heeft het aan alle kinderen in de klas gevraagd, maar Pleun kan niet kiezen, er zijn zoveel leuke beroepen. Als de school voorbij is loopt Pleun langs de dierentuin naar huis.Alle beesten zijn uit hun hok ontsnapt! Pleun komt in actie en wordt oppasser voor een dag.De volgende dag vertelt ze in de klas over haar avontuur. Weet Pleun nu wat ze later worden wil? Oppasser voor een dag is een vrolijk verhaal voor jonge kinderen,een prentenboek vol avontuur en plezier, met een verrassend einde!

Oppasser voor een dag (KBW21) Gaasenbeek, Leontine
€ 6,95
voorraad onbekend
De geheime operatie

Het boek 'De geheime operatie' is het actieboek voor de christelijke Kinderboekenweek 2021 en bedoeld voor de bovenbouw. Het is geschreven door Henriet Koornberg-Spronk

Marit, Fabio, Carlijn en Esmée vormen al jarenlang een hechte vriendengroep. Ze zitten bij elkaar in groep 8 en appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER. In dit nieuwe, zelfstandig te lezen deel van de serie gaan de vier vrienden op zoek naar hun talent: wat willen ze later worden? En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben ze ook nog een mysterie te ontrafelen. Want wat spoken die geheimzinnige, nieuwe buurvrouwen toch uit? De vriendengroep begint een geheime operatie om dat tot op de bodem uit te zoeken!

De geheime operatie Koornberg-Spronk, Henriët
€ 5,95
voorraad onbekend
Dokter Domoor (LUISTERBOEK) KBW21

Dokter Domoor is er ook als een vrolijk luisterboek van kinderboekenauteur Bram Kasse voor kinderen vanaf 8 jaar.

In de klas van Skip houden alle kinderen een spreekbeurt over wat ze willen worden. Ook Skip krijgt een beurt maar hij heeft geen idee. Voetballer, vlogger, kok agent? Hij vindt dat hij overal te dom voor is.

Dokter Domoor (LUISTERBOEK) KBW21 Kasse, Bram
€ 5,95
voorraad onbekend
De geheime operatie (LUISTERBOEK) KBW21

Het luisterboek 'De geheime operatie' hoort bij het actieboek voor de christelijke Kinderboekenweek 2021 en bedoeld voor de bovenbouw. Het is geschreven door Henriet Koornberg-Spronk

Marit, Fabio, Carlijn en Esmée vormen al jarenlang een hechte vriendengroep. Ze zitten bij elkaar in groep 8 en appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER. In dit nieuwe, zelfstandig te lezen deel van de serie gaan de vier vrienden op zoek naar hun talent: wat willen ze later worden? En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben ze ook nog een mysterie te ontrafelen. Want wat spoken die geheimzinnige, nieuwe buurvrouwen toch uit? De vriendengroep begint een geheime operatie om dat tot op de bodem uit te zoeken!

De geheime operatie (LUISTERBOEK) KBW21 Koornberg,-Spronk, Henriët
€ 5,95
voorraad onbekend
Werkmap scholen KBW21

De werkmap voor schoolteams die aan de slag gaan met de Christelijke Kinderboekenweek 2021. De Werkmap voor basisscholen geeft uitgebreide lees- en lessuggesties en boekbesprekingen bij de actieboeken en gaat dieper in op het thema Worden wat je wil.

De werkmappen worden begin september uitgeleverd, tegelijk met de actieproducten. Scholen kunnen eind augustus bij Ichthusboekhandel.nl digitaal materiaal aanvragen (lage resolutie) voor leerkrachten die de werkmap besteld hebben en eerder dan half september al lessen willen voorbereiden.

Werkmap scholen KBW21
€ 14,95
voorraad onbekend
BSO aan de kook!

Het kinderboek BSO aan de Kook is geschreven door Elly Zuiderveld en bezorgt kinderen veel leesplezier rond koken.

De kinderen van de buitenschoolse opvang de Boei vervelen zich, maar dan heeft Aart een plan: de kinderen gaan op kookles! Er komt een echte chef-kok langs, Bart, de Kok van de Koning, met een echte koksmuts en glimmende potten en pannen. Hij leert de kinderen niet alleen koken, maar ook heel veel nieuwe en spannende dingen over smaken, smoren en smullen. Het gaat geweldig, tot het strenge opperhoofd Tineke Toestand zich ermee gaat bemoeien...

'Super leuk! Zo leren de allerkleinsten al over het reilen en zeilen in de keuken. Hopelijk inspireert dit boek een heleboel chefs in de dop voor ons mooie vak.' Jonnie & Thérèse Boer, De Librije

BSO aan de kook! Zuiderveld, Elly; Gouma, Bart
€ 14,99
voorraad onbekend
Wat je ook doet, doe het goed!

Wat je ook doet, doe het goed, van Melissa Kruger gaat over worden wat je wil, het thema van de Kinderboekenweek 2021. Dit boek vol beroepen sluit hier perfect bij aan.

Elk kind droomt graag over de toekomst, als je later groot bent: de baan die je hebt, de plekken waar je naartoe gaat, nieuwe vrienden... Voor christelijke ouders is de belangrijkste ambitie echter dat hun kinderen van Jezus houden en Hem volgen. In dit mooi geïllustreerde prentenboek op rijm, vertaald door Joke Verweerd, wordt deze boodschap op een speelse en eigentijdse manier overgebracht.

'Een vrolijke tekst met al net zo vrolijke illustraties! Een boek over de dromen die alle christelijke ouders hebben voor hun kind - inclusief de grootste droom van allemaal.'
- Bob Hartman

'Dit wordt een nieuwe voorleesfavoriet! Er is niets wat je je kind meer op het hart wilt drukken dan wat blijkt uit de uitbundige, dartelende zinnen in dit prachtige boek.'
- Ann Voskamp

Wat je ook doet, doe het goed! Kruger, Melissa
€ 11,99
voorraad onbekend