Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke kinderboekenweek

De auteurs van de christelijke actieboeken voor de Kinderboekenweek 2021 zijn bekend. Van 6 tot en met 16 oktober 2021 is de Kinderboekenweek ook in de christelijke boekhandel. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Leontine Gaasenbeek. Bram Kasse is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Henriët Koornberg-Spronk schrijft het actieboek voor de bovenbouw.

De Kinderboekenweek staat in het teken van ”Worden wat je wil”. Hierbij wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek.

Speciaal voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor 6,95 euro verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor 5,95 euro. De actieboeken voor de midden- en bovenbouw worden ook als luisterboek CD uitgegeven door Uitgeverij De Toren.

Leontine Gaasenbeek

Leontine Gaasenbeek is zelfstandig illustrator. Ze woont en werkt in Almere, heeft vier kinderen en twee hondjes. Ze tekent graag kinderen en dieren, houdt veel van lezen, koken, knutselen en schilderen. Ze heeft inmiddels meer dan 100 boeken en lesmethodes voorzien van illustraties. De laatste jaren heeft ze illustraties gemaakt in prentenboeken, zoals ”Kleine aap en de Panda's”, ”Wonderlijke Wereld”, ”Oma Kniertje”, ”Papa Panov”, ”De bijtjes van Juliette en Juliaan”, ”Het zwaantje van Brugge”, ”Ik ga op reis en neem je mee”. Ook heeft zij kleurwerk gedaan voor de prentenboeken van Opa Knoest. In 2020 schreef Leontine Gaasenbeek haar eerste prentenboeken ”De Koffer van meneer Brandt” en ”Zoem de bij”.

Bram Kasse

Bram Kasse (1969) schrijft al jarenlang en heeft veel boeken op zijn naam staan. In 2001 debuteerde hij met het boek Razende Rudolf. Later schreef hij onder andere de serie ”Tijs en Jasmijn”, de ”Pas op-serie” en de serie over SuperJoris. Zijn boeken zitten vol spannende en grappige avonturen. Daarnaast geeft Bram Kasse ook verdrietige gebeurtenissen en gevoelens een plaatsje in zijn boeken. Al meerdere keren werd een boek van Bram Kasse genomineerd voor de EigenWijsPrijs en in 2010 won hij deze prijs met het boek ”De rijkste opa van de wereld!”

Henriët Koornberg-Spronk

Henriët Koornberg-Spronk woont in Zwolle met haar man en twee dochters. Van haar hand verschenen de jeugdboeken ”De voetballende ballerina” en ”De klimmende wielrenner”. Delen uit de serie ”FRNZ4EVER”, over vier sportieve vrienden die veel met elkaar appen, maar ook offline het leven delen. In het voorjaar van 2021 verschijnt het derde deel: ”De duikende volleybalster”. Henriët schrijft met humor en vaart, maar in haar boeken zit ook altijd een actueel en serieus thema zoals racisme, grensoverschrijdend gedrag of een eetprobleem. Naast haar schrijfwerk vertaalt Henriët Koornberg-Spronk teksten vanuit het Frans en Duits, en is ze jurylid voor Het Hoogste Woord.

Voor basisscholen

Voor leerkrachten van basisscholen wordt een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken.

Ichthusboekhandel is middels de BCB is één van de participanten van de Kinderboekenweek. De bijdrage van de BCB bestaat uit het uitgeven van drie christelijke actieboeken, de CRIDZ Boekenkrant, de Gedichtenposter/-kaart en een Werkmap voor basisscholen. De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van (christelijke) kinderboeken.

Hieronder nog de boeken die gebruikt werden in 2020 voor de Christelijke kinderboekenweek.

Tijdmachien

Het prentenboek Tijdmachien van Michel de Boer neemt je mee naar belangrijke uitvindingen, ontdekkingen en gebeurtenissen uit de geschiedenis. Tijdmachien is een alleraardigst prentenboek voor de onderbouw tijdens de Christelijke Kinderboekenweek in 2020.

Dit boek is een tijdmachien.
Ga het lezen
en je zal zien:
ineens ben je ergens anders
dan waar je eerder was.
Sta je zomaar op de maan
en niet meer in de klas.
Of ben je niet meer thuis,
maar in een groot paleis.
Of met een zeevaarder
op wereldreis.

Tijdens de actieperiode van de christelijke boekenmaand (oktober 2020) is dit boek € 6,95 daarna wordt het € 9,95.

Meezingen met kindertheater DeepDeep

Tijdmachien Boer, Michel de Boer
€ 6,95
voorraad onbekend
Mees en Tijn het geheim van het kasteel

In Mees en Tijn en het geheim van het kasteel van Ina van der Beek gaan de jongens samen met opa naar een echt kasteel. Stiekem maken ze een plan om op onderzoek uit te gaan in de afgesloten torens. In een hoge torenkamer doen ze iets heel doms. Er is eigenlijk maar één oplossing: wegwezen! Op weg naar de uitgang stuiten ze op twee mannen die zich vreemd gedragen... Wat nu?

Tijn begint al langs de smalle paadjes te rennen.
'Kom op, Mees, we zijn ridders en gaan het kasteel bestormen.'
Opeens staat Mees stil. Hij trekt Tijn aan zijn mouw.
'Tijn,' zegt hij zacht, 'ik denk dat wij best zonder opa en
oma helemaal boven in de torens kunnen gaan kijken.

Ina van der Beek heeft, naast kinderboeken, diverse andere uitgaven op haar naam staan. Met Mees en Tijn en de campingdief won zij de EigenWijsPrijs in 2016.

En toen? is het thema voor de Kinderboekenweek 2020. Mees en Tijn en het geheim van het kasteel verschijnt als actieboek voor de middenbouw van de basisschool en heeft alleen in de maand oktober 2020 de speciale actieprijs van 5,95

Mees en Tijn het geheim van het kasteel Beek, Ina v.d.
€ 5,95
voorraad onbekend
Maffe meester Daan duikt in de verleden

Maffe Meester Daan duikt in het verleden is het actieboek van de christelijke kinderboekenweek 2020 voor de bovenbouw en is gemaakt door Judith van Helden met illustraties van Hanne Snel. Een vermakelijk boek met leuke verhalen en onderdeel van een inmiddels zeer gewaardeerde serie.

De school van maffe meester Daan bestaat 100 jaar. Voor meester Daan en zijn klas een goed moment om enthousiast in het verleden te duiken. Ze gaan op jacht naar bodemschatten uit de Romeinse tijd, proberen een Romeins huis te bouwen en beginnen zelfs een echt restaurant uit vroeger tijden. Maar natuurlijk gaat er weer van alles mis, tot groot ongenoegen van de directeur en de Iebeejer …

Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd is het derde deel van een humoristische serie over avonturen op school. Achter in het boek zijn per hoofdstuk gespreksvragen opgenomen om te gebruiken bij het voorlezen in de klas.

Maffe meester Daan duikt in de verleden Helden, Judith van
€ 7,95
voorraad onbekend
Scholenpakket en Toen

Voor scholen is met het oog op de Christelijke kinderboekenweek 2020 een kant en klaar werkpakket beschikbaar, waarin alle materialen zitten voor een goede voorbereiding van de christelijke boekenweek op school.

De volgende materialen zitten in het pakket:

* Actieprentenboek: Tijdmachien
* Actieboek middenbouw: Mees en Tijn en het geheim van het kasteel
* Actieboek bovenbouw: Maffe Meester Daan duikt in de verleden tijd
* Werkmap voor basisscholen, inclusief actiepakket Red een Kind
* Exemplaar boekenkrant CRIDZ En toen?
* Poster A2 actieboeken

Reserveer nu reeds het aktiepakket Christelijke Kinderboekenweek 2020 en Toen

Scholenpakket en Toen Christelijke kinderboekenweek 2020
€ 30,-
voorraad onbekend
Brandende burchten
Brandende burchten Koesveld, Henk
€ 15,90
voorraad onbekend
De laatste valkenjacht
De laatste valkenjacht Wezel, Leendert van
€ 4,95
voorraad onbekend
Avontuurlijke reis van de Mayflower

Het boek de Avontuurlijke reis van de Mayflower, geschreven door J. Beens, vertelt het verhaal van de Pilgrim Fathers, vanuit het perspectief van twee kinderen. Deze groep van oorspronkelijk Engelse Puriteinen, vertrokken vanuit Leiden naar Amerika via Rotterdam Delfshaven. Daar werden zij de Founding Fathers van wat later de Verenigde Staten van Amerika werden.

Jonathan Brewster en Marc Woodpecker zijn veertien jaar als ze in Amsterdam aankomen. Ze kennen geen woord Nederlands, maar dat leren ze gauw. En ze vinden gelukkig ook werk. Dat hun ouders na drie jaar besluiten naar Leiden te verhuizen, is minder leuk, maar ook dat went.

Lastiger wordt het als de meeste Puriteinen na tien jaar nieuwe verhuisplannen maken, nu naar de Nieuwe Wereld. Jonathan blijft in Leiden, Marc stapt op het zeilschip de Mayflower. En dat is niet zonder gevaren. Op de onstuimige Atlantische Oceaan lijkt het schip te vergaan. De tocht over zee in maar liefst zes en zestig dagen is erbarmelijk door uitputting, koude en ziekte. Waar zijn ze aan begonnen? En dan raakt Marc na aankomst ook nog zoek. Waar is hij…? Spelen de Indianen wellicht een rol bij zijn verdwijning? En zullen zijn vader en vriend hem ooit terugzien?

In 2020 is het 400 jaar geleden dat ongeveer 150 Engelse Puriteinen vanwege geloofsvervolging vanuit Nederland naar Amerika vertrokken.. In Amerika hopen ze in vrijheid God te kunnen dienen. Sommige Amerikaanse presidenten stammen regelrecht af van deze kolonisten.

Avontuurlijke reis van de Mayflower Beens, Jan
€ 14,95
voorraad onbekend
Oma, vertel eens

Had u vroeger veel vriendinnetjes? Hoe vierde u kerst? Wat was vroeger beter dan nu?

Wat is er mooier om als grootouder aan je kleinkinderen verhalen over 'vroeger' te vertellen? In Opa en Oma vertel eens kunnen grootouders naar hartenlust herinneringen opschrijven, foto's inplakken en zo een stukje familiegeschiedenis meegeven aan de jongste generatie. Een mooi full-colour boek om cadeau te doen, met vrolijke illustraties van Marijke ten Cate.

Leuk herinneringsboek voor grootouders om samen met hun kleinkinderen door te nemen.

Met gratis memory spel, met leuke afbeeldingen uit het boek!

Klik hier om de eerste bladzijden in te zien.

Oma, vertel eens Houwelingen, Frans van
€ 16,99
voorraad onbekend
Opa, vertel eens

Had u vroeger veel vriendjes? Hoe vierde u Pasen? Wat was vroeger beter dan nu?

Wat is er mooier om als grootouder aan je kleinkinderen verhalen over 'vroeger' te vertellen? In Opa en Oma vertel eens kunnen grootouders naar hartenlust herinneringen opschrijven, foto's inplakken en zo een stukje familiegeschiedenis meegeven aan de jongste generatie. Een mooi full-colour boek om cadeau te doen, met vrolijke illustraties van Marijke ten Cate.

Leuk herinneringsboek voor grootouders om smaen met hun kleinkinderen door te nemen.

Met gratis memory spel, met leuke afbeeldingen uit het
boek!

Klik hier om de eerste bladzijden in te zien.

Opa, vertel eens Houwelingen, Frans van
€ 16,99
voorraad onbekend