Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke prentenboeken

Christelijke prentenboeken zijn bedoeld voor urenlang kijk en leesplezier samen met uw kinderen. Ichthusboekhandel heeft een mooie collectie en pakt ze fraai in.

Als u christelijke prentenboeken kopen wilt, kunt u bij ons terecht in de Ichthuswinkels. Weet u al wat u wilt, dan kunt u ze online bestellen op onze website.

12 artikelen
pagina 1 van 2
Sterren en stippen

Sterren en stippen. Alle verhalen over Wout en de Nerflanders zoals Max Lucado die schreef in één band.

Al ruim 10 jaar staat Niemand is zoals jij in de top 10-lijsten van de christelijke boekhandel. De aansprekende parabel over zelfbeeld en eigenwaarde heeft al vele harten geraakt. Ook de andere prentenboeken van Max Lucado waren succesvol, maar helaas zijn ze niet allemaal meer los verkrijgbaar in de boekhandel.

Juist daarom is er nu deze prachtige bundel met alle verhalen over Wout en de Nerflanders. Zorgvuldig uitgevoerd met stofomslag en goudfolie en inclusief de sfeervolle illustraties uit de geliefde prentenboeken, waardoor het een geschenk wordt voor iedereen.

Deze Nerflanders-omnibus bevat de volgende verhalen:

* Niemand is zoals jij
* Je hoort bij mij
* Had ik maar een groene neus
* Een fantastisch geschenk
* De beste
* Speciaal voor jou

Sterren en stippen Lucado, Max
€ 20,99
voorraad onbekend
Bijzondere kerstfeest van papa panov

Papa Panov is het verhaal van van Ruben Saillens over een eenvoudige schoenmaker in een klein Russisch dorp. Op kerstavond denkt hij aan zijn overleden vrouw en aan zijn kinderen, die niet meer bij hem wonen. Hij voelt zich erg eenzaam.

Als hij het kerstverhaal leest, valt hij in slaap en droomt. In die droom zegt een stem dat de Heere Jezus morgen bij hem op bezoek komt. De volgende ochtend staat hij al vroeg op de uitkijk achter het raam van zijn werkplaats. Er komt een straatveger voorbij en papa Panov geeft hem koffie. Een arme moeder geeft hij een paar schoentjes voor haar kindje. Bedelaars krijgen te eten. Maar aan het eind van de dag is de Heere Jezus nog steeds niet langsgekomen. Papa Panov begrijpt het niet. Opeens hoort hij weer een stem, die zegt: Wat je voor die arme mensen hebt gedaan, dat heb je voor Mij gedaan. Dan begrijpt papa Panov dat Hij toch verschenen is.

Vanaf: vanaf 6 jaar

Illustraties van Michel de Boer.

Bijzondere kerstfeest van papa panov Saillens, Ruben
€ 7,95
voorraad onbekend
De goede bakker

De goede bakker is een parabel geschreven door Sjoukje Kruidhof over de kern van het Evangelie. Een verhaal over echte liefde.

In de bakkerij van de goede bakker mag iedereen helpen met het bakken van brood. Van zijn levensbrood is altijd genoeg voor iedereen. Maar het recept, dat weet alleen de goede bakker. Het is goed in het dorp en in de bakkerij. Totdat de jaloerse gipsgieter de mensen overhaalt om de bakkersvormen te vullen met gips. Het wordt een drama. De werkplaats van de bakker wordt helemaal verwoest. De goede bakker moet iedereen wegsturen. 'Maar eens komt het goed,' belooft hij.
Een aansprekende parabel over Gods liefde met sfeervolle illustraties met veel details.

Het verhaal van de goede bakker heeft Sjoukje Kruidhof al meerdere keren voorgedragen aan groepen kinderen en telkens weet ze kinderen geboeid te houden tot het einde. Om ook andere kinderwerkers en leerkrachten te helpen bij het vertellen van het verhaal heeft ze een voorstelling ontwikkeld waarbij de illustraties gebruikt kunnen worden en het verhaal met nog meer diepgang en interactie gebracht kan worden. Meer informatie: www.sjoukjekruidhof.nl.

Sjoukje Kruidhof woont in Leiden, is auteur én illustrator van dit bijzondere kinderboek. Ze is werkzaam in het basisonderwijs als leerkracht beeldende vorming en al jarenlang actief in het kinderwerk. Als kinderwerker en onderwijzeres zocht ze naar een parabel die gaat over het hart van het evangelie. Toen ze daar geen actuele versie van vond, heeft ze zelf het verhaal van de goede bakker geschreven.

De goede bakker Kruidhof-Lootsma, Sjoukje
€ 5,99
voorraad onbekend
De kunstenaar

In een kleurloos dorp komt alles tot leven wanneer de kunstenaar arriveert.

Midden in het grauwe plaatsje bouwt hij een prachtige, kleurrijke draaimolen en de sfeer verandert volledig. Liefde en kleur krijgen een belangrijke plek in het leven van de inwoners.

Maar dan gebeurt er iets waardoor alles op losse schroeven komt te staan...

De kunstenaar is een prachtig prentenboek over opoffering en de belangrijkste les uit het evangelie: de liefde.

De kunstenaar Heg, Lisette van de
€ 9,99
voorraad onbekend
Een vlek op oma's tafellaken
Een vlek op oma's tafellaken Chmielewska, Iwona
€ 14,90
voorraad onbekend
Krokodil onder mijn bed

Een grote krokodil onder mijn bed is een vrolijk prentenboek van Michel en Leontine de Boer over bang zijn voor een kind gaat slapen en hoe je daar mee om kan gaan als ouder(s).

Voorbeeld tekst:
Tim vraag aan Mama of ze onder het bed wil kijken
Er ligt een grote krokodil, Tim weet het zeker
Maar Mama ziet geen krokodil.
En er is ook geen harige aap, geen slome luiaard, geen sissende slang en geen brullende beer.
Er zijn geen monsters in de slaapkamer.
Toch weet Tim zeker dat ze er zijn........

Met tips van kinderpsycholoog Tischa Neve, bekend van oa. het magazine JM voor ouders om kinderen te te helpen lekker rustig te gaan slapen

Bij dit boek is ook een leuk kleurboek verkrijgbaar

Krokodil onder mijn bed Boer, Michel de
€ 7,95
voorraad onbekend
Oma kniertje koopt een koe

Oma Kniertje krijgt bezoek van haar kleinkinderen. Finn en Femke hebben een fotoalbum met foto's van vroeger meegenomen. Oma wil graag vertellen over de foto's, maar ze is haar bril kwijt. Samen besluiten ze de bril te zoeken.

In het huisje van oma Kniertje zitten veel luikjes en het staat vol ouderwetse spulletjes. Het wordt een vrolijke en leerzame zoektocht. Maar zullen ze de bril ook vinden?

Vanaf: Vanaf 4 jaar

Oma kniertje koopt een koe Boer, Michel de
€ 7,95
voorraad onbekend
Druk!

Het meest slaapverwekkende boek ooit

Het zijn drukke tijden. Voor kinderen en voor hun ouders. De wereld draait door en hard ook. Overal is beeld en geluid. Op school, thuis en op het werk. Tablets schreeuwen om aandacht, Youtube barst van de filmpjes, gamen is het nieuwe buiten spelen. Helaas. Het is een intensief leventje. Sommige kinderen hebben daar last van. Ze nemen alle drukte zo in zich op, dat hun hoofden's avonds in bed nog op volle toeren draaien. Dit boek belooft een beetje rust. Niet door te mediteren, maar gewoon door te lezen, of voorgelezen te worden. Met aandacht.

Dit boek pleit voor saai. Saai is goed. Vervelen nog beter. Doe maar eens een keer niets. Drukke kinderen zijn druk omdat het leven zo druk is geworden. Omdat ouders druk zijn. Iedereen is eigenlijk druk. Kinderen zijn gevoelig en hebben soms last van al dat drukke gedoe. Veel ouders ook. Samen lezen blijkt het beste medicijn.

Druk! Boerefijn, Marieke
€ 14,90
voorraad onbekend
Daan en opa en het ontsnapte geitje
Daan en opa en het ontsnapte geitje Dijkstra, Alianna
€ 13,99
voorraad onbekend