Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

christelijke seksuele opvoeding

Seksuele opvoeding van kinderen en tieners is in deze tijd een belangrijk aspect in de vorming van een kind in een christelijke gezin. Onderstaand een aantal boeken die vanuit christelijk perspectief ouders en kinderen kunnen helpen om hier goed mee om te gaan.

Christelijke boeken over seksuele voorlichting zijn gericht op Bijbelse notities rond huwelijk, gezin en relatievorming.

Onderstaande boeken over christelijke sexuele voorlichting worden vaak aangeraden binnen het reformatorisch of evangelisch onderwijs. Overigens ook heel vaak op de protestants-christelijke en Gereformeerd- vrijgemaakte scholen.

11 artikelen
pagina 1 van 2
Alleen voor jongens

Joost is 11 jaar en er gebeurt van alles in zijn leven. Zijn vader gaat voor een half jaar naar Amerika, met zijn vrienden richt hij een club op om mysteries op te lossen en de kantine van zijn voetbalclub brandt af. Ondertussen verandert er ook van alles bij hem zelf: Joost wordt een puber! Over al die spannende dingen e-mailt hij met zijn vader en jij mag hun e-mailtjes lezen (voor deze ene keer!).

Natuurlijk is Joost niet de enige jongen die in de puberteit komt. Als jij ongeveer tussen de 10 en 13 jaar bent, kun je van dit boek veel leren. Wat staat jou allemaal te wachten? Wat gaat er gebeuren met je lichaam als je tiener wordt? Waarom lijken meisjes ineens veel anders dan een paar jaar geleden? Hoe komt het dat je relatie met je ouders, en eigenlijk je hele leven verandert? Waarom is die puberteit eigenlijk nodig en wat heeft de Here God hiermee te maken? Naast de e-mailtjes krijg je uitleg over de dingen Joost bezighouden en die ook voor jou belangrijk zijn.
Leef mee met Joost, dan ben jij voorbereid op je puberteit.

Alleen voor jongens Janssen-van den Barg, J.
€ 14,99
voorraad onbekend
Alleen voor meisjes

Dit is het dagboek van Hannah. Eindelijk een dagboek dat je mag lezen!

Hannah is een meisje van 10 jaar en zeker geen klein kind meer. In dit boek lees je over haar belevenissen, want er gebeurt van alles. Hannah is bezig puber te worden en dat is heel spannend!

Maar Hannah is natuurlijk niet het enige meisje dat in de puberteit komt. Als jij tussen de 9 en 12 jaar bent, kun je van dit boek veel leren. Wat staat jou allemaal te wachten? Wat gaat er gebeuren met je lichaam als je tiener wordt? Hoe verandert je leven, je relatie met je ouders en hoe voel je je dan? Waarom is die puberteit eigenlijk nodig en wat heeft de Here God hiermee te maken? Naast Hannahs dagboek krijg je uitleg over de dingen die haar bezighouden en die ook voor jou belangrijk zijn. Leef mee met Hannah, dan ben jij voorbereid op je puberteit.

Alleen voor meisjes Janssen-B
€ 14,99
voorraad onbekend
Wonderlijk en waardevol

Wonderlijk en waardevol is een boek van Elly van der Gouwe over seksualiteit en voorlichting . Een open en eerlijk boek over een Alles wat je wilt weten over jongens en meiden, over verliefdheid, knuffelen en seksualiteit, over geheimen en hulp en nog veel meer ...

Dit vrolijke kijk-, lees- en doeboek daagt kinderen uit om na te denken over hun eigen lichaam en gevoelens. Kinderen kunnen het zelfstandig bekijken of samen met een volwassene. Dan kunnen ze er gelijk over doorpraten. Het boek wil kinderen op een positieve en informatieve manier toerusten rond de thema's

* relaties,
* seksualiteit en
* weerbaarheid.

Het boek is geschreven vanuit christelijk perspectief: ieder kind is waardevol en door God geschapen. Ieder mens is het waard om gekend, geliefd en beschermd te worden.

Doelgroep: Jongens en meisjes vanaf ongeveer 7 jaar

Een eerlijk en open boek voor jongens en meisjes over seksualiteit

Elly van der Gouwe-Dingemanse is gezinspedagoog, getrouwd en moeder van twee jongens en twee meisjes. Ze werkt bij Driestar Educatief als adviseur seksuele vorming en als docent bij de opleiding HBO
pedagogiek.

Wonderlijk en waardevol Gouwe,-Dingemanse, Elly van der
€ 19,95
voorraad onbekend
Kijk dat ben ik - meisjes
Kijk dat ben ik - meisjes
€ 12,99
voorraad onbekend
Kijk dat ben ik - jongens
Kijk dat ben ik - jongens
€ 12,99
voorraad onbekend
Grote Broer

Grote Broer is zorgvuldig getekend en geschreven door Marieke ten Berge en Willemijn de Weerd. Beiden hebben hun sporen verdiend inmiddels binnen de wereld van het christelijke kinderboek.

"Grote broer" is een herkenbaar boekje voor kinderen die een broertje of zusje krijgen of al hebben. Erg leuk om bij zwangerschap of geboorte cadeau te doen aan de grote broer!

Ook beschikbaar: Grote Zus

Grote Broer Weerd, Willemijn de en Marieke Ten Berge
€ 12,99
voorraad onbekend
Grote zus

Grote Zus is zorgvuldig getekend en geschreven door Marieke ten Berge en Willemijn de Weerd. Beiden hebben hun sporen verdiend inmiddels binnen de wereld van het christelijke kinderboek.

"Grote Zus" is een herkenbaar boekje voor kinderen die een broertje of zusje krijgen of al hebben. Erg leuk om bij zwangerschap of geboorte cadeau te doen aan de grote zus!

Ook beschikbaar: Grote Broer.

Grote zus Weerd, Willemijn de en Marieke ten Berge
€ 12,99
voorraad onbekend
We krijgen een baby!

Pieter vindt het maar wát leuk dat hij een broertje of zusje krijgt. Zo mag hij papa helpen om het kamertje voor de baby klaar te maken. Maar niet alles is even leuk: wat duurt het lang voordat de baby geboren wordt!

Dit boek bereidt kinderen voor op de geboorte van een baby. Zowel de leuke als lastige dingen tijdens verwachting en kraamtijd komen aan de orde. Ook wordt op een heel eenvoudige manier seksuele voorlichting gegeven. In alles klinkt door dat kinderen een wonderlijk geschenk van God zijn.

Inclusief kalender waarmee kinderen de ontwikkeling van de baby in de buik kunnen volgen!

Bestemd voor kinderen van 3-6 jaar

Willemieke Kloosterman-Coster (1982) is getrouwd en moeder van vier kinderen. Willemieke heeft lesgegeven in het basisonderwijs en schrijft met regelmaat artikelen voor de Gezinsgids.

We krijgen een baby! Kloosterman-Coster, Willemieke
€ 14,95
voorraad onbekend