Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag is dit jaar D.V. 18 Mei 2023 en lijkt voor veel mensen zomaar een donderdag 10 dagen voor Pinksteren. We zijn vrij die dag en de grote vraag is: Wat is Hemelvaartsdag? eigenlijk.

Voor kinderen en om dit samen in je gezin, schoolklas of kinderclub te doen zijn er allerlei boeken die over Hemelvaartsdag suggesties kunnen bieden om de betekenis te begrijpen en het tot een waardevolle familie herinnering te maken.

U kunt christelijke boeken over hemelvaart gemakkelijk online bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Rode draad door christelijke feesten

De rode draad door de christelijke feestdagen: Een uniek boek om samen in het gezin de christelijke feesten in perspectief te zetten, te ontdekken wie God is en hoe Zijn reddingsplan door de feesten heen duidelijk wordt gemaakt.

Het boek biedt voor elk feest een aantal weken van voorbereiding en vieren. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en vijf kortere themastukjes met vragen en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden tot ca. 12 jaar.

Achterin zit een pakket voor een vlaggenlijn. Het boek biedt regelmatig opdrachten om een vlag op te hangen met symbolische kleur, vorm of tekst. Zo ontstaat het feest in eigen huis. Dit boek is ook uitstekend te gebruiken op scholen en in kerken.

Ideaal om het kerkelijk jaar samen door te lopen als gezin. U kunt het gemakkelijk online bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels.

Rode draad door christelijke feesten Plantinga, Ingrid
€ 10,-
voorraad onbekend
Een stroom van zegen

'Een stroom van zegen' is een boek van Anneke Kloosterman om samen met het gezin stil te staan bij de heilsfeiten die we gedenken met Hemelvaart en Pinksteren. Het boek biedt voor iedere dag in de week voorafgaand aan Hemelvaartsdag tot de week na Pinksteren (3 weken lang) een dagboekstukje met een bijbehorend Schriftgedeelte en gespreksvragen.

In deze weken wordt steeds ingezoomd op een aspect van de hemelvaart van Christus, op het werk van de Heilige Geest en het verlangen van Gods Kerk naar Christus' wederkomst. Om de uitleg dicht bij de kinderen te brengen, is er iedere dag een symbool dat centraal staat. Deze symbolen, in de vorm van een druppel, kunnen aan een wolk gehangen worden. Zo wordt de stroom van zegen die God geeft door het werk van de Zoon en de Heilige Geest zichtbaar.

Doelgroep: Kinderen van 4-10 jaar

Een waardevol boek om in het gezin inhoud te geven aan de weken rondom Hemelvaart en Pinksteren

U kunt het gemakkelijk online bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel of kopen in één van de Ichthuswinkels.

Een stroom van zegen Kloosterman,-van der Sluis, Anneke
€ 14,95
voorraad onbekend
Opgestaan uit de dood

In het boek Opgestaan uit de dood, vertelt ds. Meeuse het verhaal van de opstanding van de Heere Jezus uit de dood en over de hemelvaart van Christus.Verhalen bedoeld om voor te lezen in het gezin aan tafel of voor het slapen gaan.

Deze serie bestaat uit afzonderlijke delen met verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament.

De verhalen zijn geschreven in een eenvoudige verteltrant.

Ze zijn getrouwe navertellingen van de geschiedenissen uit de Bijbel.

Prachtige platen in kleur van J. van der Spek maken de verhalen des te duidelijker.

Opgestaan uit de dood Meeuse, C.J.
€ 7,95
voorraad onbekend
Vier het samen

Het gezinsboek: Vier het samen bevat handreikingen om van elke christelijke feest- en hoogtijdag een echt feest te maken binnen het gezin, een kinderclub of een schoolklas.

Het boek is interessant voor meerdere jaren en geeft de mogelijkheid om zelf de elementen / werkvormen te kiezen die passen bij het gezin.

Een waardevol en praktisch handboek waar je jaren mee uit de voeten kunt! Gericht op gezinnen met kinderen van 3-11 jaar. Uiteraard ook geschikt voor het basisonderwijs en het kinderwerk in de kerk.

Nieske Selles, auteur, moeder en voormalig leerkracht, doet jaarlijks haar best om op creatieve wijze de christelijke feesten te vieren met haar kinderen. Ze merkt dat het werkt!

Vier het samen biedt suggesties voor de viering van advent en kerst, oud en nieuw, bid-/dankdag, lijdenstijd en Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, doopdag en verjaardag. Ze zijn opgebouwd uit de volgende elementen:

* een korte inleiding
* bijbelleesroosters voor de periode voorafgaand aan de feestdag
* vrije voorleesverhalen met prachtige illustraties
* (creatieve) verwerkingsvormen
* vragen voor verschillende leeftijdsniveaus om door te praten

U kunt het boek Vier het samen eenvoudig online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels.

Vier het samen Selles,-ten Brinke Nieske
€ 22,99
voorraad onbekend
Van feest naar feest

Van Feest naar Feest wil gezinnen helpen om inhoud te geven aan de christelijke feestdagen. Op originele wijze worden suggesties aangereikt om dit samen te doen.

Feestvieren is voor kinderen het mooiste wat er is. Welk kind streept niet de dagen af naar zijn verjaardag of naar Sinterklaas? Maar ook andere feesten beleven kinderen zeer intens, zeker als je de mogelijkheid hebt om er naar toe te leven en het kind er met zijn hart, ziel en alle zintuigen bij te betrekken.
Feesten zijn dan ook dé momenten om iets over te brengen op kinderen. Vooral wanneer het gaat om geloofsopvoeding, is het ondenkbaar om feesten voorbij te laten gaan zonder hierover met de kinderen te praten.

Het is echter nog niet eenvoudig om het verhaal achter de christelijke feesten op kinderen over te brengen.

Hoe vertel je wat Pinksteren betekent, waarom we biddag houden en dat het bij een verjaardag niet alleen gaat om de cadeau's? Bovendien zitten kinderen veelal niet op verhalen te wachten maar willen ze iets doen of iets beleven.

Om opvoeders te helpen bij het toeleven naar en vieren van de christelijke feesten met kinderen zijn in het boek Van feest naar feest, een schat aan ideeën bij elkaar gebracht. Al deze ideeën gaan over de verwerking van de boodschap van het betreffende feest op een manier die voor kinderen aantrekkelijk is en die gelegenheid biedt samen dingen te ontdekken. De ideeën variëren van het maken van een Adventskalender tot het aanleggen van een paastuintje, van het samen vasten tot het organiseren van een verjaardagsfeestje. Ook bevat het boek verhalen om voor te lezen en liedjes om te zingen en wordt per feest een stukje achtergrondinformatie gegeven.

Site van der Gugten-de Jong (1958) geeft o.a. cursussen geloofsopvoeding uitgaande van'koers voor ouders', een organisatie voor opvoedingsondersteuning.

Van feest naar feest
€ 19,99
voorraad onbekend