Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kerstverhaal uit de bijbel

Het echte kerstverhaal lees je in de Bijbel

Wat is Kerst? In de decembermaand vieren we massaal het Kerstfeest. Toch weet niet iedereen meer waar het met Kerst oorspronkelijk over gaat.Het echte kerstverhaal gaat immers niet over kerstmannen, of kerstbomen of heel veel en gezellig eten. Oorspronkelijk ging het over het verhaal Hoe God naar de mensen toekwam. Daarom hebben wij verschillende boeken en verhalen op een rij gezet die je laten kennismaken met het kerstverhaal uit de Bijbel zoals dat wereldwijd door de christelijke kerken gevierd wordt.

Het Kerstverhaal verteld voor kinderen in de vorm van een kinderbijbelverhaal, maar ook de kerstboodschap voor volwassenen. Kerst is als je er over nadenkt een zeer bijzonder moment in de tijd. Het is een verhaal wat we steeds op nieuw moeten vertellen aan onze kinderen en kleinkinderen.

We hebben ook boeken die meer vertellen over de achtergrond en betekenis van het christelijke Kerstfeest. Die zijn vooral voor volwassenen om (opnieuw) te ontdekken wat Kerst ons vertelt. Deze boeken kunnen helpen om kinderen of kleinkinderen uit te leggen wat er over geschreven is.

DOWNLOAD: Het verhaal van de geboorte van Jezus zoals verteld in de Bijbel | DOWNLOAD een Kerstkleurplaat

Kerstboodschap

Het boek "Kerstboodschap" door Tim Keller is een ideaal kerstcadeau waarin het diep ontroerende en intellectueel uitdagende verhaal over de geboorte van Jezus Christus verteld en uitgelegd wordt. Het is een bijzonder boek wat geschikt is om aan familieleden, buren, collega's te geven. Maar ook ideaal als kerstcadeau bij een kerstpakket.

Veel niet-christenen denken dat ze aardig zicht hebben op het verhaal van Kerst. Elk jaar verschijnen de kerststallen in etalages en in winkelcentra en supermarkten zijn de liedjes over herders en engelen niet van de lucht. En ondanks die overvloed van allerlei al dan niet christelijke verwijzingen in onze huidige cultuur, zijn maar weinig mensen vertrouwd met de eigenlijke boodschap van het Bijbelse verhaal. In dit nieuwe boek neemt Tim Keller de lezer mee op een verhelderende reis naar de verrassende en ongedachte achtergronden van Kerst. Door de boodschap van hoop en verlossing te begrijpen die in nieuws over Jezus geboorte besloten ligt, zullen de lezers de bevrijdende en verlossende kracht van Gods genade op een diepere en meer zinvolle manier ervaren en begrijpen.

Keller laat zien wat de belangrijkste boodschap van Kerst is: Alleen God heeft het leven, de waarheid en de blijdschap die wij missen- hierdoor biedt hij troost aan wie dat zoeken. Publishers Weekly Tim Keller was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen van hem een groot aantal boeken, waaronder de bestseller: in alle redelijkheid, de vrijgevige God, Bidden en het Huwelijk.

Het boek Kerstboodschap is het ideale cadeau voor familie, vrienden en collega's wanneer we graag het verhaal van Kerst willen vertellen. Je kunt het lezen als boek in de periode van advent, maar ook tijdens de Kerstdagen.

Kerstboodschap is de Nederlandse vertaling van het boek: Hidden Christmas, wat oorspronkelijk in Amerika verscheen in 2016.

Kerstboodschap Keller, Tim
€ 14,95
voorraad onbekend
Kerst geschenk boekje

Het kerst geschenk Boekje bevat de bekende gedeelten uit de Bijbel over de geboorte van Christus: de aankondiging, de geboorte, de herders, de wijzen, Simeon en Anna.

Een prachtig cadeauboekje, mooi om toe te voegen aan een kerstpakket of kerstgeschenk, of om uit te delen aan relaties, personeelsleden, vrienden, kringleden of collega's. Ook geschikt om op de koffietafel te leggen. Je kunt het heerlijk doorbladeren en op bijna iedere pagina is kort en krachtig iets te lezen over de essentie van de boodschap van Kerst.

De verschillende thema's uit eerdere kerstuitgaven van leven.nu zijn verwerkt in het boekje en aangevuld met bijpassende tekstregels uit de Bijbel.

Gebonden boekje in het A6-formaat (105 x 148 mm). Hardcover en volledig in kleur.
Een geschenkboekje met veel inhoud.

Kerst geschenk boekje
€ 19,80
voorraad onbekend
Geschenk van kerst

Ontdek de geschenken van kerst

De bekende evangelist Billy Graham helpt u om het kerstfeest te begrijpen en te beleven als nooit tevoren.
U ontdekt de heilige roeping van Maria, Jozefs stappen in geloof en het nieuwe perspectief van de herders.
Leer ook het kind zelf kennen, dat op een dag de mensen zal onderwijzen en genezen.

HET GESCHENK VAN KERST BRENGT DE WARE REDEN OM HET KERSTFEEST TE VIEREN DICHTBIJ.

Door overdenkingen en liederen komt u op het spoor van de rijkdom van kerst: een overvloed van hoop, zekerheid, vreugde, liefde en vrede.

De Auteur
Billy Graham werd geboren op 7 november 1918 op het platteland van Noord-Carolina als zoon van een melkveehouder. Hij trouwde in 1943 met Ruth Bell, zij stierf in 2007. Samen kregen zij 3 dochters en 2 zonen.

Graham is een bekende Amerikaanse schrijver, prediker en evangelist. In 1934 kwam hij tijdens een bijeenkomst tot een levend geloof. Graham begon in 1947 met de jaarlijkse Billy Graham Crusades, bijeenkomsten waar duizenden mensen kwamen. 215 miljoen mensen, in 185 landen, hebben hem live horen (s)preken. Door zijn Crusades (kruistochten), heeft Graham het Evangelie verkondigd aan meer mensen dan wie ook in de geschiedenis van het christendom.
In de VS richtte hij een organisatie op, de Billy Graham Association, die o.a. wekelijkse radio-uitzendingen (al ruim 50 jaar), tijdschriften, films en columns in kranten verzorgt. Graham begon in 1956 met het uitbrengen van Christianity Today, nog steeds één van de meest toonaangevende bladen binnen de evangelische beweging.

Graham heeft een groot aantal boeken op zijn naam staan, onder meer:

Hoe is het thuis, antwoorden op vragen over de hemel
Bijna Thuis
De weg naar innerlijke vrede
Eeuwige hoop (dagboek)
Hoop voor iedere dag (dagboek)

Geschenk van kerst Graham, Billy
€ 4,95
voorraad onbekend
In de stal van bethlehem

Eerste deel Nieuwe Testament in de nieuwe serie 'Lees je mee?'

Maria krijgt bezoek.
De engel vertelt iets moois.
Zij zal de moeder worden van de Heere Jezus!
'Wat de Heere doet, is goed,' zegt Maria blij.

Lees je mee? Dit boek gaat over het Kerstfeest. Aan het eind van elk hoofdstuk staan vragen. Om zelf over na te denken of om samen over te praten.

Lees je mee? is een nieuwe serie leesboeken van Laura Zwoferink over de hele Bijbel. Zij schreef ook Kijk & Luister en Kijk & Lees.

Geschikt om voor te lezen vanaf 4 jaar en om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Klik hier voor een leesfragment.

Ook verschenen:
- In het begin schiep God de hemel en de aarde

De illustraties zijn gemaakt door Peter Nuyten. Laura Zwoferink is de auteur van de peuterbijbels Kijk & Luister deel 1, 2 en 3 en de boeken Kijk & Lees, verhalen over kinderen in de Bijbel en Kijk & lees, verhalen over het leven van de Heere Jezus.

In de stal van bethlehem Zwoferink, Laura
€ 12,50
voorraad onbekend
B-boekjes kerstfeest

Het B-boekje Kerstfeest is er om voor te lezen aan kinderen thuis, in kinderdiensten, op de peuterspeelzaal of de crèche. Met tips voor spelletjes, verwerking en liedjes.

De serie bestaat uit:

serie rood: Abraham, David, Kerstfeest, Vier vrienden.

serie blauw: Noach, Mozes, De goede Vader, Paasfeest

serie geel: Jozef, Daniel, Bartimeus, Brood en Vis

serie groen: Ruth, Elia, Zacheus, Paulus

serie oranje: Woestijnreis, Nehemia, Kinderzegening, Pinksterfeest

B-boekjes kerstfeest
€ 6,50
voorraad onbekend
Koningskind geboren

Prachtig (voor)leesboek over het kerstevangelie.

In dertien verhalen met prachtige illustraties vertelt Laura Zwoferink het kerstverhaal.

Aan het einde van elk verhaal staat een vraag om over door te praten. Dat maakt het boek heel geschikt voor gebruik in het gezin in de dagen rond Kerst.

Om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar. Oudere kinderen kunnen het boek zelf lezen.

Laura Zwoferink is al jaren actief in het onderwijs. Ze schreef de drie delen van Kijk en Luister, Bijbelse vertellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Van haar hand verscheen eveneens Kijk &Lees, verhalen over kinderen in de Bijbel.

Peter Nuyten specialiseerde zich in het illustreren van educatieve en historische uitgaven en in Bijbel-georiënteerde onderwerpen.

Koningskind geboren Zwoferink, Laura
€ 11,50
voorraad onbekend
Heere Jezus wordt geboren kartonboek

Een kartonboekje met het Kerstverhaal voor de allerkleinsten, vanaf anderhalf jaar.

De eenvoudige tekst is van de hand van Laura Zwoferink, auteur van de serie Kijk en Luister.

Met mooie tekeningen van Jaap Kramer voor veel kijkplezier.

Heere Jezus wordt geboren kartonboek Zwoferink, Laura
€ 6,90
voorraad onbekend