Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Prekenschrijfboekjes

Er zijn verschillende preekschrijfboekjes bedoeld om tijdens de preek aan kleine opdrachtjes te werken als de dienst soms te lang duurt of een kind wil graag wat ontdekken.

Deze boekjes kunnen gebruikt worden door kinderen en ouders kunnen dit na de dienst dan bespreken of toelichten in een gesprek hierover met het kind. Ze bevatten kleine opdrachtjes, puzzels, rebussen en vragen waardoor ze, ook als er geen kinderdienst is, veel kunnen oppikken uit de Bijbel.

Onderstaand een overzicht van actuele preekschrijfboekjes:

Mijn preek van de week boek

Is een preek leuk? Ja! Als je goed oplet en bezig blijft, leer je veel over God.

Blijf wakker en actief met dit leuke invulboek. Vul bijvoorbeeld in wie de preek houdt, welke zin je wilt onthouden en geef de preek een cijfer. Je kunt ook een tekening maken of woorden op een bingokaart doorstrepen.

De kerkdienst wordt er een stuk leuker door!

Mijn preek van de week boek is al jaren een succesvolle uitgave. Dit populaire invulboek voor in de kerk is licht herzien en heeft een nieuwe vormgeving gekregen. Het bevat vragen, opdrachten en puzzels en is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Corien Oranje is theoloog en kinderboekenschrijftster. Erwin Kroeze bedacht de puzzels.

Mijn preek van de week boek Oranje, Corien
€ 6,90
voorraad onbekend
Mijn nieuwe prekenschrijfboek

Mijn nieuwe prekenschrijfboek van Nineke Selles ten Brinke helpt kinderen om actief en betrokken te zijn tijdens de kerkdienst.

Kinderen horen er helemaal bij in de kerk. Toch is het voor hen vaak nog moeilijk om de aandacht erbij te houden tijdens de dienst. deze uitgave helpt daarbij. In dit prekenschrijfboek kunnen kinderen vragen beantwoorden over de kerkdienst. Open vragen, meerkeuzevragen, puzzels en gebedspunten komen aan de orde.

In Mijn nieuwe prekenschrijfboek kunnen kinderen 33 zondagen meeschrijven met de dienst. Daarnaast zijn er twee avondmaalszondagen en twee doopzondagen. Tijdens het gezinsmoment thuis kun je zo de kernpunten van de dienst weer even in herinnering brengen.

Mijn nieuwe prekenschrijfboek Selles-ten Brinke, Nieske
€ 8,99
voorraad onbekend
Mijn eigen prekenschrijfboek

Ga jij op zondag mee naar de kerk? Je wilt vast graag alles onthouden, maar dat is moeilijk, zeg! In dit boekje kun je alles opschrijven wat er in de kerkdienst gebeurt.

Kinderen horen er helemaal bij in de kerk. Toch is het voor hen vaak nog moeilijk om de aandacht erbij te houden tijdens de dienst. Deze uitgave helpt daarbij. In dit prekenschrijfboek kunnen kinderen vragen beantwoorden over de kerkdienst. Open vragen, meerkeuzevragen, puzzels en gebedspunten komen aan de orde.

In Mijn eigen preken schrijfboek kunnen kinderen 33 zondagen meeschrijven met de dienst. Daarnaast zijn er twee avondmaalszondagen en twee doopzondagen. Tijdens het gezinsmoment thuis kun je zo de kernpunten van de dienst weer even in herinnering brengen.

Klik hier om 'Mijn eigen prekenschrijfboek' in te zien.

Nieske Selles is getrouwd en (pleeg)moeder van vijf kinderen. Vele jaren was zij werkzaam in het basisonderwijs. Nu richt zij zich fulltime op haar gezin en op het schrijven van boeken voor kinderen en ouders.

Klik hier voor een interview met de auteur over geloofsopvoeding.

Mijn eigen prekenschrijfboek Selles-ten Brinke, Nieske
€ 8,99
voorraad onbekend
Ps i love you too

Ps I love you too is een prekenschrijfboek voor jonge tieners die wat hulp kunnen gebruiken bij het ontdekken en vasthouden van wat in een kerkdienst plaatsvindt.

Of je nu wel of geen zin hebt om naar de kerk te gaan, dit hippe PS-boek stimuleert jongeren om uit elke kerkdienst iets mee te nemen voor de komende week.

Steeds meer jongeren nemen behalve hun Bijbel een schrift of schrijfblokje mee naar de kerk. Zo ben je actief betrokken bij wat er in de kerkdienst gezegd (de preek) en gedaan wordt. Dit boek geeft de ruimte voor jouw reactie op Gods boodschap van liefde.
Vandaar de titel: I love You too. Een echt PS bij de kerkdienst.
Als extra bijlagen geeft het PS-boek allerlei tips voor bidden, bijbellezen en kerkgang.

Ps i love you too
€ 11,99
voorraad onbekend
Time flies

Een origineel 12+-beleefboek voor tijdens de kerkdienst.

Met een knipoog naar social media worden tieners uitgedaagd om te noteren of te tekenen wat hen bezighoudt en opvalt.

Voor iedere dienst is er een uitdagende truth or dare-vraag!

Time flies Oranje, Corien
€ 9,50
voorraad onbekend