Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Reformatorische dagboeken

Voor de reformatorische gezindte is een grote verscheidenheid aan dagboeken beschikbaar. Een reformatorisch dagboek wordt vooral gekenmerkt doordat het aansluit bij het gedachtegoed en de beleving van de Nadere reformatie.

Bekende namen voor de reformatorische dagboeken zijn o.a. Spurgeon, Watson, Ds. Kievit,

Voor jaargebonden dagboeken wordt veelal gekeken naar: voor Hart en huis, De Banier dagboekkalender, Het geopende Woord.

Leer mij Uw weg

Leer mij uw weg is een bijbels dagboek van gedeelten uit preken van Thomas Watson.

De Engelse predikant Thomas Watson werd geboren tussen 1616 en 1620. Hij was een bijzonder geliefd prediker. In zijn woonplaats Londen trok hij altijd volle kerken. Zijn grote gave was dat hij door middel van beeldspraak de boodschap van Gods Woord heel dicht aan het hart van zijn hoorders wist te brengen.

Hij stierf in 1689 of 1690 op het moment dat hij op zijn kamer lag te bidden.

Veel preken en andere werken van hem zijn bewaard gebleven. Hieruit zijn dagboekstukjes samengesteld. Voor elke dag is er een indringende boodschap!

Leer mij Uw weg Watson, T.
€ 19,95
voorraad onbekend
Door genade alleen

Door genade alleen bevat voor iedere dag een kort, aansprekend stukje om over na te denken, uit de preken van Engelse prediker Charles Spurgeon. Daardoor kan het gebruikt worden als Bijbels dagboek.

Charles Haddon Spurgeon (1834-1892) stond in de traditie van Reformatie en Puritanisme. Hij wist op een indringende en aansprekende manier zijn vele hoorders en lezers met Gods Woord te bereiken. De boodschap die hij bracht kenmerkte zich door een ruim Evangelie voor de grootste der zondaren. Voor Gods kinderen had hij vaak een onderwijzend en opwekkend woord. Spurgeon leerde steeds uitdrukkelijk dat mensen slechts zalig worden door genade alleen.

Door genade alleen is samengesteld door J. Versloot.

Charles Haddon Spurgeon (1834-1892) was een van Engelands bekendste predikers. Regelmatig preekte hij voor menigten van meer dan tienduizend mensen. Hij stond in de traditie van de reformatoren en de puriteinen.

Door genade alleen Spurgeon
€ 17,50
voorraad onbekend
365 dagen met Spurgeon

'365 dagen met Spurgeon' is een dagboek bij de Bijbel van de bekende prediker Charles Haddon Spurgeon. Hij leefde van 1834 tot 1892 en was in staat de zaken kernachtig onder woorden te brengen.

In dit dagboek zijn fragmenten opgenomen uit de bundels met preken die hij hield toen hij verbonden was aan de gemeente van New Park Street in Londen.

De sprankelende stijl van Spurgeon en het bijbelse karakter van deze dagelijkse overdenkingen spreken vele mensen aan.

365 dagen met Spurgeon Spurgeon, Ch. H.
€ 25,99
voorraad onbekend
Woorden voor elke dag
Woorden voor elke dag Spurgeon
€ 12,95
voorraad onbekend
Uit het zaaivat

Wulfert Floor (1818-1876) was een eenvoudige landbouwer uit Driebergen met singuliere gaven.

Reeds op jonge leeftijd ging hij 's zondags regelmatig voor op de deel van zijn eigen boerderij, soms voor meer dan honderd mensen. Hij berekende voor zijn voorgaan geen honorarium; de opbrengst van de collectes bestemde hij voor de armen.

In zijn 'Eenvoudige oefeningen' geeft hij in sobere maar indringend geschreven bewoordingen, verhelderd met voorbeelden uit het dagelijks leven, blijk van een grote Bijbelkennis en een diepe ernst. Uit deze 'Eenvoudige Oefeningen' werd dit Bijbels dagboek samengesteld.

Uit het zaaivat Floor, Wulfert
€ 26,-
voorraad onbekend
Blijft in mij

Blijft in Mij is een bijbels dagboek van ds. F. Bakker. Hoewel hij slechts korte tijd predikant is geweest, heeft hij toch grote bekendheid gekregen.

Niet het minst door zijn boekje Gebedsgestalten, waarvan er inmiddels al ruim 100.000 zijn verkocht.

De dagboekstukjes zijn samengesteld uit zijn nagelaten geschriften én uit preken die nooit eerder zijn uitgegeven. Ze kenmerken zich door hun pastorale en hartelijke toon.

Ds. Bakker had de gave om op een eenvoudige, eerlijke manier geestelijk onderwijs te geven vanuit de Schrift. Daarbij wees hij voortdurend op de noodzaak om met Christus verenigd te zijn. Vandaar de titel: Blijft in Mij.

Samengesteld door J. Kranendonk-Gijssen

Blijft in mij Bakker, F.
€ 19,95
voorraad onbekend