Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Strongnummers

De Strongnummers zijn in Nederland inmiddels een steeds bekender begrip geworden. Door het unieke nummer wat de predikant Strong gaf aan elk Hebreeuws of Grieks woord wat voorkwam in de Bijbel, ontstond een werkbare vorm voor mensen die niet de grondtalen van de Bijbel beheersen.

Een Strongnummer of Strongcode is een volgnummer dat de Amerikaanse theoloog James Strong (1822–1894) in zijn concordantie "The Exhaustive Concordance of the Bible" (1890) aan de Hebreeuwse en Griekse woorden in de grondtekst van de Bijbel heeft toegekend. Later bleek dit heel handig te zijn voor een database en zo kon de Bijbel voor velen nog beter ontsloten worden.

Het gebruik van Strongnummers heeft enkele praktische voordelen:

A. het vergemakkelijkt het zoeken naar het voorkomen van een bepaald Hebreeuws of Grieks woord in de Bijbel;
B. men kan aan de hand van het Strongnummer makkelijk nagaan hoe vaak een bepaald Hebreeuws of Grieks woord voorkomt.
C. in de gevonden verzen kan men zien aan de hand van het Strongnnummer hoe vaak een specifiek woord vertaald is in een bepaalde Bijbelvertaling.
D. Zonder kennis van het Hebreeuws of Grieks kan men een eerste betekenis vinden van de oorspronkelijke talen. (LET OP: Voor verstrekkende conclusies is meer studie nodig dan alleen die van de Strongnummers!)

Voor veel mensen is het gebruik van een zgn. Interlinear Bible zoals die van Green, erg behulpzaam, omdat dit verschillende invalshoeken samenbrengt. Men ziet dan de oorspronkelijke Griekse of Hebreeuwse tekst, daarboven in een regel de Strongnummers, onder de tekst een letterlijke tekstvertaling en in een kolom er naast een doorlopende vertaling van de Bijbel (meestal) in de King James Version (KJV) In de praktijk blijkt de keuze voor de Green Interlinear en de Exhaustive Strong Concordance de beste resultaten te hebben. Men dient dan wel een redelijke kennis van het Engels te hebben.

Strongs exhaustive concordance

Strong's Exhaustive Concordance of the Bible is a classic that has stood the test of time and is as useful to the Bible student today as it was when it was first published decades ago.

This reference work is a must for the desk of every teacher, preacher, and Bible reader. This edition includes new typeface making it more readable, updated and improved Hebrew and Greek dictionaries, maps and additional Bible study aids, the words of Christ in red, and clear edge-tab indexing for handier use.

Strongs exhaustive concordance
€ 29,95
voorraad onbekend
Strongest Strongs Larger Prt E

The Strongest Strong's Exhaustive Concordance, Comfort-Print Ed." is sure to beef up Bible study.

A powerful reference tool that's gentle on the eyes, it's packed with helps including cross-references, precise Hebrew and Greek dictionaries, word counts, fast-tab locators, Strong's numbering system, highlighted words of Christ, and more.

Larger print edition. The most accurate and complete Strong's ever published, the only Strong's compiled and verified by computer technology, the only truly exhaustive concordance to the KJV, and includes the most up-to-date Hebrew and Greek dictionaries for precise word studies.

The time-honored concordance now improved with large, readable type. As with the first Strongest Strong's, this edition is written with unprecedented accuracy and clarity by John Kohlenberger and James Swanson. Longstanding errors from the original have been corrected and omissions filled in. Word studies have been simplified and special care has been taken to maximize the thoroughness and ease of use.

Special features include:
* Computer-verified accuracy
* Strong's numbering system for word studies in Greek and Hebrew
* Goodrick-Kohlenberger numbers in the dictionary indexes that correspond to a growing library of reference tools that use these numbers
* The most up-to-date Hebrew and Greek dictionaries
* Cross-references to places and names used in Bible translations besides the KJV
* Word counts of every word in the Bible
* Fast-Tab locators
* Clear, easy-to-read type

Strongest Strongs Larger Prt E Strong/Kohlenbe
€ 44,95
voorraad onbekend
Interlinear Hebrew Greek Bible - 1 Vol.

The Green Interlinear Hebrew Greek Bible, is he only complete interlinear Bible available in English--and it's keyed to Strong's Exhaustive Concordance!

Thousands of pastors, students, and laypeople have found The Interlinear Bible to be a time-saving tool for researching the subtle nuances and layers of meaning within the original biblical languages. Featuring the complete Hebrew and Greek texts with a direct English rendering below each word, it also includes The Literal Translation of the Bible in the outside column. But what truly sets this resource apart are the Strong's numbers printed directly above the Hebrew and Greek words. Strong's numbers enable even those with no prior knowledge of Greek or Hebrew to easily access a wealth of language reference works keyed to Strong's--Greek/Hebrew dictionaries, analytical lexicons, concordances, word studies, and more.

Interlinear Hebrew Greek Bible - 1 Vol. Green, J.P.
€ 99,95
voorraad onbekend
Oude testament sv + strong-coderingen HB

Dit boek bevat het Oude Testament van de Statenvertaling met de Strongnummers en VTM-coderingen, uitgevoerd met een harde kaft. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel.

Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat actieve kennis van het Hebreeuws is vereist.

De Strong-coderingen leiden tot de mogelijke vertalingen van de woorden, de VTM-coderingen (voice-tence-mood) tot de vervoeging van de werkwoorden. Beide zijn terug te vinden in het bijbehorend Lexicon.

James Strong (1822-1894) was professor in de exegetische theologie aan het Drew Theological Seminary. Met de hulp van meer dan honderd collega's publiceerde hij in 1890 de 'Strong's Exhausitive Concordance of the Bible', die hij baseerde op de 'King James Version'. De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

Oude testament sv + strong-coderingen HB
€ 79,15
voorraad onbekend
Nieuwe Testament  + strongnummers Grieks

Dit boek bevat het Nieuwe Testament van de Statenvertaling met de Strongnummers en VTM-coderingen. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel.

Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat kennis van het Grieks is vereist. De Strong-coderingen leiden tot de mogelijke vertalingen van de woorden, de VTM-coderingen (voicetence- mood) tot de vervoeging van de werkwoorden. Beide zijn terug te vinden in het bijbehorend Lexicon (ISBN: 978-90-5719-134-3). James Strong (1822-1894) was professor in de exegetische theologie aan het Drew Theological Seminary. Met de hulp van meer dan honderd collega's publiceerde hij in 1890 de 'Strong's Exhausitive Concordance of the Bible', die hij baseerde op de 'King James Version'.

De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

Nieuwe Testament + strongnummers Grieks Statenvertaling
€ 34,95
voorraad onbekend
Nieuwe testament sv met strong-code geb

De hardback van het Nieuwe Testament met Strongnummers bevat de tekst van het Nieuwe Testament (Statenvertaling) met in de tekst het coderingsysteem dat in de 19de eeuw ontwikkeld is door dr. J.H. Strongs en aan het einde van de 20ste eeuw door prof. dr. M. Robinson en L.W. Pierce is aangepast en uitgebreid.

Deze coderingen geven aan welke woorden gebruikt zijn in de oorspronkelijke Griekse tekst. Het grote voordeel van de Strong-coderingen is dat ook een leek op het gebied van het Grieks toch meer informatie boven water kan krijgen over de grondtekst. Daarnaast is het coderingssysteem internationeel veel gebruikt. Gegevens kunnen hierdoor eenvoudig vergeleken worden met andere publicaties die ook gebruikmaken van Strong-coderingen.

Dit Nieuwe Testament van de Statenvertaling bevat Strong-coderingen en VTM-coderingen, uitgevoerd met een harde kaft. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel. Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat kennis van het Grieks is vereist. De Strong-coderingen leiden tot de mogelijke vertalingen van de woorden, de VTM-coderingen (voice-tence-mood) tot de vervoeging van de werkwoorden. Beide zijn terug te vinden in het bijbehorend Lexicon.

James Strong (1822-1894) was professor in de exegetische theologie aan het Drew Theological Seminary. Met de hulp van meer dan honderd collega's publiceerde hij in 1890 de 'Strong's Exhausitive Concordance of the Bible', die hij baseerde op de 'King James Version'.

De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

Nieuwe testament sv met strong-code geb
€ 44,95
voorraad onbekend
NT Grieks-STV + strong-codering HB

Dit Nieuwe Testament van de Statenvertaling met het Grieks - Nederlands Lexicon bevat Strongnummers en VTM-coderingen, uitgevoerd in een paperbackeditie. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel.

Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat kennis van het Grieks is vereist. De Strong-coderingen leiden tot de mogelijke vertalingen van de woorden, de VTM-coderingen (voice-tence-mood) tot de vervoeging van de werkwoorden. Achterin het boek zijn beide terug te vinden in het lexicon.

In het Grieks - Nederlands Lexicon kunt u eenvoudig de strongnummers trugvinden met de uitleg van de betekenis van de Griekse woorden.

James Strong (1822-1894) was professor in de exegetische theologie aan het Drew Theological Seminary. Met de hulp van meer dan honderd collega's publiceerde hij in 1890 de 'Strong's Exhausitive Concordance of the Bible', die hij baseerde op de 'King James Version'. De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

NT Grieks-STV + strong-codering HB
€ 49,-
voorraad onbekend
Kjv - Hebrew Greek Key Study Bible-new

Dr. Spiros Zodhiates' greatest contribution to Bible students everywhere is the Hebrew-Greek Key Word Study Bible, which takes the reader to the source of the Hebrew and Greek words and Greek grammar. (Strongnumbers included in the text) In addition, there are extensive exegetical footnotes explaining the most difficult passages of the Old and New Testaments. Words of Christ in Red; Center-Column References.

Spiros Zodhiates (1922-2009) was born to Greek parents on the island of Cyprus. After completing his Greek education, he attended the American University in Cairo, Egypt, received his Th.B. degree from the National Bible Institute (now Shelton College) in New York, and his M.A. from New York University. In 1978 he earned his Doctor of Theology degree from Luther Rice Seminary of Jacksonville, Florida. He was also the recipient of several honorary doctorates.

In 1946, Dr. Zodhiates came to the United States at the invitation of the American Mission to the Greeks (AMG), Inc. At that time, there were two part-time employees working out of a one-room office in New York City. He became president of this organization in 1966. Now known as AMG (Advancing the Ministries of the Gospel) International, the ministry is involved in evangelistic and relief endeavors around the world. Ministry headquarters have been located in Chattanooga, Tennessee since 1978.

Throughout his six decades of leadership, Dr. Zodhiates demonstrated a profound commitment to the Word of God and a singular focus on accomplishing his calling faithfully. His style was marked by frugal stewardship, great enthusiasm, entrepreneurial courage and unexpected generosity.

Dr. Zodhiates is a recognized authority on the Greek New Testament. His works include an edition of the Modern Greek New Testament and the Hebrew-Greek Key Word Study Bible. He authored numerous exegetical books and booklets in both the Greek and English languages, founded and published Pulpit Helps magazine, a monthly tabloid for ministers and Bible teachers, and taught for many years from the original Greek New Testament text on the New Testament Light radio and television programs.

Through Dr. Zodhiates' prayer and effort, multitudes of children were cared for, many hundreds of national workers were trained and sponsored in the Gospel ministry, and countless new believers were introduced to the Good News of Jesus Christ.

Though his burden to bring the Gospel to the world remained undiminished, Dr. Zodhiates completed the transfer of leadership responsibilities to Paul Jenks and had retired from active ministry by 2005.

After a long and fruitful ministry, Dr. Spiros Zodhiates entered into the presence of his Lord on October 10, 2009.

Kjv - Hebrew Greek Key Study Bible-new Colour - Hardback
€ 47,95
voorraad onbekend
Grieks-Nederlands Lexicon met Strong nr

Het lexicon Grieks - Nederlands bevat de Strongnummers en VTM-coderingen, uitgevoerd in een paperbackeditie. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel.

Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat kennis van het Grieks is vereist. De Strong-coderingen leiden tot het Griekse grondwoord, de mogelijke vertalingen en de grammaticale informatie ervan, de VTM-coderingen (voice-tence-mood) tot de vervoeging van de werkwoorden. Beide zijn terug te vinden in het bijbehorende Nieuwe Testament van de Statenvertaling.

James Strong (1822-1894) was professor in de exegetische theologie aan het Drew Theological Seminary. Met de hulp van meer dan honderd collega's publiceerde hij in 1890 de 'Strong's Exhausitive Concordance of the Bible', die hij baseerde op de 'King James Version'.

De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

Grieks-Nederlands Lexicon met Strong nr
€ 24,75
voorraad onbekend
Hebreeuws-Nederlands Lexicon Strong nr

Het lexicon Hebreeuws - Nederlands bevat Strongnummers en VTM-coderingen voor het Oude Testament. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel.

Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat kennis van het Hebreeuws is vereist. De Strong-coderingen leiden tot het Hebreeuwse grondwoord, de mogelijke vertalingen en de grammaticale informatie ervan, de VTM-coderingen (voice-tence-mood) tot de vervoeging van de werkwoorden. Beide zijn terug te vinden in het bijbehorende Oude Testament van de Statenvertaling.

James Strong (1822-1894) was professor in de exegetische theologie aan het Drew Theological Seminary. Met de hulp van meer dan honderd collega's publiceerde hij in 1890 de 'Strong's Exhausitive Concordance of the Bible', die hij baseerde op de 'King James Version'.

De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

Hebreeuws-Nederlands Lexicon Strong nr
€ 29,56
voorraad onbekend