Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Schaduwvlucht

Titel : Schaduwvlucht
Auteur(s) : Vegt, Mirjam van der
EAN : 9789023913719
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 8,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Schaduwvlucht
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Eigentijdse debuutroman

Hannah, een jonge makelaar, wordt achtervolgd door herinneringen aan de verdrinking van een jong meisje, waarin zij een rol speelde. Maar ze kan niet terughalen wat er werkelijk is voorgevallen. Met drie andere vrouwen gaat Hannah een week naar een klooster voor bezinning. Ze vindt in het klooster niet de rust waarnaar ze op zoek is, maar wel de wijze jonge monnik Daniël, tot wie ze zich op onverklaarbare wijze aangetrokken voelt.

Een nachtelijke gebeurtenis zorgt voor een omslag in haar leven en dat van Daniël. Ze vertrekt richting Afrika in de hoop alle schepen achter zich te verbranden. In de krottenwijken ontmoet ze de wijze oude moeder Moria, die haar de ogen opent voor haar verleden.
Maar durft ze dat verleden ook onder ogen te zien?

Een eigentijdse debuutroman over een jonge vrouw die, achtervolgd door een onopgelost raadsel uit haar verleden, wanhopig op zoek is naar rust.

Fragment:

Het begon harder te sneeuwen en het onderlijf van de sneeuwpop groeide bij elke draai door de plakkerige vlokken. Gelukkig duwde ik niet alleen, want het was behoorlijk zwaar. Toen we het lijf niet meer van zijn plaats kregen, begonnen we met het hoofd. Lindita's handen waren tintelend rood, ze had geen handschoenen aan. Blijkbaar vond ze het grappig hoe wij de bal rolden, want ze maakte zichzelf klein en koprolde door het spoor dat wij achterlieten. We moesten haar een paar keer bij het ijs vandaan halen, omdat ze er te dichtbij kwam. Het hoofd was veel te zwaar om op te tillen, dus schraapten we er wat sneeuw af.
Toen Ann en ik het hoofd opnieuw probeerden op te tillen, gebeurde het.
'Kijk!' Lindita zette een been aarzelend op het krakende ijs.
'Nee!' gilde Ann toen ze zich omdraaide, maar het was al te laat. Lindita gleed weg op het ijs, dat zich onmiddellijk opende. Ik zag haar woordeloze schreeuw en haar grijpende handen terwijl ik versteend toekeek.
'Help!' schreeuwde Ann. Toen pas kwam ik in beweging.
Vlakbij de waterkant ging ik plat op de grond liggen en ik schoof langzaam naar voren. Lindita klauwde in het ijs. Ze raakte steeds verder bij de kant vandaan.
'Kom hierheen!' Ann draaide de sjaal van haar nek en gooide hem in haar richting.
Ze reageerde niet op Ann's roep, alsof ze opgesloten zat in haar eigen koude wereld. Haar lippen werden langzaam paars, terwijl haar lange vlechten kletsnat tegen haar voorhoofd
plakten. Geen woord kwam over haar lippen, terwijl haar wijdopen ogen me angstig aankeken. Met mijn handen pakte ik haar dikke jas, die zwaar aanvoelde door het opgezogen water. Wat was het vreselijk koud!
'Haal hulp! Ik ben langer, dus ik kan haar vasthouden.' Het leek niet mijn eigen stem.
Ann rende weg, maar draaide zich naar een paar meter weer om. 'Kun je haar blijven vasthouden?'
Mijn handen waren inmiddels net zo paars als die van Lindita. Hoe langer Ann daar
stilstond, hoe langer het zou duren. 'Schiet nou op!'
Ze draaide zich om en vloog weg. Ik keek haar na totdat ze niet meer dan een stipje was. 'Kom snel terug!' Ik hoopte dat ze me nog hoorde.
Ze kwam niet terug.

Mirjam van der Vegt (1977) werkte als redacteur van 2Vandaag en Netwerk (EO). Daarnaast maakte ze de documentaire 'Uit de Schaduw' en schreef een boek met dezelfde
titel. Mirjam van der Vegt is momenteel werkzaam als redacteur bij EO-Visie. Ze is getrouwd, heeft een dochter en woont in Utrecht. Schaduwvlucht is haar debuutroman
.

Wilt u Mirjam beter leren kennen, kijk dan naar Nederland zingt op zondag van 19 feb 2012

Productspecificaties
EAN : 9789023913719
Auteur(s) : Vegt, Mirjam van der
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Mei 2012
Uitvoering : E-boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 359
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht