Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Achter de muren van Jericho / druk 1

Titel : Achter de muren van Jericho / druk 1
Auteur(s) : Afshar
EAN : 9789029796705
Uitgever : Voorhoeve
Prijs : € 24,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Achter de muren van Jericho / druk 1
(6 beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Rachab betaalt de prijs als ze op jonge leeftijd wordt gedwongen tot prostitutie door de enige man die ze liefhad en vertrouwde… haar vader. Dankzij een zorgvuldig uitgekiend plan weet ze toch een bepaalde status te bereiken, maar ooit nog een man vertrouwen? Dat nooit!

De bewoners van de stad Jericho voelen zich bedreigd. Het volk Israël rukt steeds verder op en dankzij hun God behaalt het volk de ene overwinning na de andere. Rachab raakt gefascineerd door deze rechtvaardige, liefdevolle God en langzaam groeit in haar de wens om bij Hem te mogen horen. Als verspieders van het volk Israël bij de poorten van Jericho ontmaskerd dreigen te worden, grijpt Rachab in en verbergt de mannen in haar herberg.

In ruil daarvoor sparen de Israëlieten het leven van de Kanaänitische en dat van haar familie als de stad wordt ingenomen. Rachab sluit zich aan bij het volk Israël, maar zal een man ooit de muren rondom haar hart weten af te breken?

Eindelijk weer een nieuwe bijbel-historische roman die u meeneemt, in het verhaal van Rachab, de moeder van Boaz! Hoe vindt een voormalig prostitué de weg naar herstel en een nieuw leven met een man die haar liefheeft.

Tessa Afshar is geboren in Iran en groeide daar op als moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Nadat ze deze school had afgemaakt, vestigde ze zich definitief in de Verenigde Staten.

Haar leven kreeg een andere wending toen ze christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Universiteit van Yale, waar ze vice-voorzitter was van de Evangelical Fellowship at the Divinity (Theologische) School. Tegenwoordig schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Productspecificaties
EAN : 9789029796705
Auteur(s) : Afshar
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : Voorhoeve
Verschenen : April 2018
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 352
Afmetingen : 214 x 140 x 30 mm
Gewicht : 441 gram
Velden met een * zijn verplicht
Achter de muren van Jericho
Recensie door: Ines

Wauuw wat een prachtig boek!! Echt supermooi geschreven ook, je zit er gelijk helemaal in... zeker een aanrader!!!

Rachab
Recensie door: Tom

Mooi boek, en beslist een aanrader. Het laat het leven in het tentenkamp van Israel zien nadat het volk de Jordaan is overgestoken. Een aanrader omdat het ingaat op de diepere drijfveren van Rachab. Het heeft diepgang.
Mijn beoordeling zit tussen 3 en 4 * in, omdat er elementen inzitten die wat mij betreft wat te dik zijn aangezet en hier en daar op mij wat onwaarschijnlijk overkomen.

Achter de muren van Jericho
Recensie door: Jeannette Boon

Schitterend boek! De schrijsfter neemt je mee naar het oude Jericho, waar Rachab gedwongen werd om als prostitue te gaan werken voor haar familie.

Achter de muren van Jericho
Recensie door: Jeannette Boon

Schitterend boek! De schrijfster neemt je mee naar het oude Jericho, waar Rachab gedwongen werd om als prostituee te gaan werken voor haar familie.

Pak dit boek...en lees zelf
Recensie door: Thea

Pakkend boek. Je wordt meegenomen in de leefwereld van toen. Afshar beschrijft indrukwekkend hoe de wetten van Mozes grote impact hebben op het leven van de Israëlieten. Verdiepend!

Opmerkelijk boek
Recensie door: S. de Bruijn

Dit is weer eens een bijbels-historische roman die leest als een trein en een goed tijdsbeeld oproept van het Jericho wat viel.

Aanrader